MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Wethouder Tom Horn

november 23, 2017

Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Na speeches van de wethouder en de directie van AM werd met een vuurspuwer op vlammende wijze het startmoment aankondigt en drukte de wethouder op een rode startknop voor de laatste slagen van de heipaal. Na de officiële handeling werd er in een feesttent een toost uitgebracht. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht, nog voor de zomervakantie.

november 10, 2017

Wethouder Tom Horn was donderdag 9 november 2017 het kader van de Meer voor Elkaar toer in sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn was donderdag 9 november 2017 het kader van de Meer voor Elkaar toer in sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp.

Met het oog op de Dag van de Mantelzorg schonk hij een aantal mantelzorgers een pluim. Ook deelde hij zogenaamde tintelingen – een soort cadeaubonnen - uit.

Beheerder Tinie Guit van De Nieuwe Silo ontving een pluim voor haar bijdrage aan de Meer voor Elkaar samenleving die het college nastreeft.

oktober 31, 2017

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen opende maandag 30 oktober 2017 het nieuwe tijdelijke woonzorgcentrum Eijkenhove van Amstelring aan de achterzijde van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen opende maandag 30 oktober 2017 het nieuwe tijdelijke woonzorgcentrum Eijkenhove van Amstelring aan de achterzijde van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp.

Hij deed dit samen met bewoner Gerard Otte door een lint door te knippen. Gekozen is voor tijdelijke huisvesting, omdat de overkoepelende zorginstelling Amstelring van het gebied waarin ook verpleeghuis Bornholm staat een zorgvriendelijke wijk wil maken.

Om dit gebouw heen komen bijvoorbeeld woningen voor wie zorg nodig heeft.

oktober 10, 2017

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag tijdens de informatiemarkt ‘Samen wonen, leven en meedoen’ in Hoofddorp een nieuw digitaal platform gelanceerd.......

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag tijdens de informatiemarkt ‘Samen wonen, leven en meedoen’ in Hoofddorp een nieuw digitaal platform gelanceerd.

Sociale kaart Haarlemmermeer is een digitaal overzicht van alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur.

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen die zich met hulpo van hun directe omgeving niet meteen kunnen redden, toegang hebben tot informatie om eventuele ondersteuning zelf te vinden.

oktober 9, 2017

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21......

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21.

Met zijn klimpark heeft ondernemer Michael Sevenhuijsen de primeur te pakken van de eerste commerciële activiteit in PARK21. In het klimpark zijn straks meer dan 40 verschillende hindernissen op verschillende hoogtes beschikbaar.

september 20, 2017

Volgens wethouder Horn zijn er in Haarlemmermeer nog geen signalen dat er grote tekorten zijn in het budget voor de jeugdzorg.............

HOOFDDORP - Volgens wethouder Horn zijn er in Haarlemmermeer nog geen signalen dat er grote tekorten zijn in het budget voor de jeugdzorg. Deze week werd bekend dat meerdere gemeenten in Nederland aan de bel hebben getrokken over een miljoenentekort bij die zorg. Volgens de wethouder gebruikt Haarlemmermeer een ander systeem dan veel andere gemeenten. Managers van de gemeente staan in nauw contact met de professionals die in de jeugdzorg werken. Als er tekorten dreigen wordt dat direct gemeld, wat tot aan het zomerreces in elk geval niet gebeurd is.

september 13, 2017

Wethouder Tom Horn geeft vrijdag 15 september het startsein voor de bouw van het duurzame appartementencomplex Hof van Pampus...........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn geeft vrijdag 15 september het startsein voor de bouw van het duurzame appartementencomplex Hof van Pampus. Het complex in Hoofddorp gaat 74 appartementen tellen. De wethouder geeft onder begeleiding van een confettikanon het startsein voor de bouw door samen met Allard van Spaandonk van Bouwinvest een bouwbord te onthullen. De bijeenkomst begint om kwart over twee in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander aan de Bennebroekerweg met diverse speeches, waarna om ongeveer half drie het bouwbord wordt onthuld.

augustus 31, 2017

Voor het veertiende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer is wethouder Horn vrijdag 1 september om 19.30 uur in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Voor het veertiende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer is wethouder Horn vrijdag 1 september om 19.30 uur in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. Daar vindt de kick-off bijeenkomst plaats met collectanten voor KWF kankerbestrijding afdeling Haarlemmermeer. Zij gaan weer zo veel mogelijk geld inzamelen om bij te dragen aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Volgens de wethouder past hun vrijwilligerswerk prima in de Meer voor Elkaar samenleving die het college beoogt.

juli 8, 2017

Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College......

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College.

Onder begeleiding van het Podium voor Architectuur hebben de leerlingen bij dit project de rol van landschapsarchitect op zich genomen.

Ze hadden zich daarbij verdiept in de opgave en een visie gevormd op het vraagstuk: “Ontwerp een unieke entree voor Park21 dat past bij de visie van het park en de gemeente Haarlemmermeer.”
 

juni 27, 2017

– Volgens PvdA-wethouder Tom Horn worden de overheadkosten van de gemeente Haarlemmermeer alsnog in kaart gebracht......

HOOFDDORP – Volgens PvdA-wethouder Tom Horn worden de overheadkosten van de gemeente Haarlemmermeer alsnog in kaart gebracht.

Horn deed deze belofte tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week.

In 2013 gaf de raad al opdracht om de vaste kosten van de gemeente in beeld te brengen naar aanleiding van een onderzoek van de rekenkamercommissie.

Volgens een vervolgonderzoek van deze commissie ondernam het college van B en W hierna echter weinig tot geen actie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 17, 2017

PvdA-wethouder Tom Horn was door het vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd bij de verkiezing “Beste lokale bestuurder”......

HOOFDDORP - PvdA-wethouder Tom Horn was door het vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd bij de verkiezing “Beste lokale bestuurder”.

De Haarlemmermeerse wethouder won deze verkiezing niet, maar zijn partijgenoot en gemeenteraadslid Fien Eveleens liet afgelopen donderdag bij de raadvergadering weten toch trots te zijn op deze nominatie .

De nominatie van Horn werd vorig jaar tijdens het VNG-congres bekendgemaakt.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 17, 2017

In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp......

HOOFDDORP – In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp.

Op dit terrein van voormalig verzorgingshuis Eijkenhove heeft Woonzorg Nederland twee woongebouwen met zelfstandige woningen voor 55-plussers gerealiseerd.

Tom Horn zal bij zijn bezoek speciale aandacht besteden aan de Stichting Groepswonen Migranten Ouderen, die voor alle bewoners in het wooncomplex activiteiten organiseert.

april 4, 2017

Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.

De wethouder komt langs om zijn waardering over te brengen aan de maaltijdvoorziening van het buurthuis die onder de naam ‘Smulmaatjes’ verder gaat.

Een andere aanleiding voor het bezoek is dat Maatvast de verbouwingen van verschillende locaties heeft afgerond, die begonnen en eindigen in het ‘t Rietland.

april 4, 2017

Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.

De SunBinFish is niet zomaar een prullenbak, maar een stoer duurzaam kunstwerk van staal en hout dat op zonne-energie werkt.

Verder laat deze prullenbak bij het opruimen van zwerfafval vrolijke melodietjes en verhalen horen.

februari 16, 2017

Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard........

HAARLEMMERMEER - Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard.

februari 4, 2017

De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn gaat op 8 februari samen met de burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de dierenopvang in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn gaat op 8 februari samen met de burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de dierenopvang in Hoofddorp.

Burgemeester Pieter Heiliegers bezoekt de Dierenopvang Haarlemmermeer met wethouder Horn in het kader van de Meer voor Elkaar-toer.

Bij deze toer worden vrijwilligers uit Haarlemmermeer door de gemeente in het zonnetje gezet.

De twee bestuurders zullen hierbij een samenwerkingsovereenkomst met de Dierenbescherming ondertekenen en de Meer voor Elkaar pluim uitreiken.

januari 12, 2017

Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza.......

BADHOEVEDORP - Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza aan de Badhoevelaan in Badhoevedorp. Daar begint om 15.00 uur een rondleiding door initiatiefnemer en voorzitter Riet Verbeek. De wethouder wordt als openingshandeling een symbolische sleutel overhandigd. Esperanza heeft kort geleden zijn intrek genomen in het pand aan de Badhoevelaan en komende zondag is de officiële opening.

december 22, 2016

Om de inzet van politie te beperken heeft het college van B&W een plan van aanpak vastgesteld voor verwarde mensen..........

HAARLEMMERMEER – Om de inzet van politie te beperken heeft het college van B&W een plan van aanpak vastgesteld voor verwarde mensen. Volgens wethouder Horn is deze groep heel divers, het gaat om mensen met een licht verstandelijke beperking, dementerenden en mensen met psychiatrische klachten. Het plan van aanpak omvat tien actiepunten, volgens de wethouder moet het efficiënter en effectiever. Hij is ervan overtuigd dat de situatie beter gaat worden, hoewel dat geen garantie is dat de politie nooit meer hoeft op te draven. 

december 17, 2016

Bouwontwikkelaar Bentinck Bouw zal in 2017 starten met de bouw van een woonkasteel aan de Boseilanden bij Hoofddorp en Zwaanshoek......

HOOFDDORP/ZWAANSHOEK – Bouwontwikkelaar Bentinck Bouw zal in 2017 starten met de bouw van een woonkasteel aan de Boseilanden bij Hoofddorp en Zwaanshoek.

De ontwikkelaar heeft onlangs een overeenkomst met de gemeente Haarlemmermeer getekend voor de aankoop van een stuk grond op deze locatie.

Het woonproject komt er straks uit te zien als een echt kasteel met kantelen en rondingen en bestaat volgens de ontwikkelaar straks uit zes woonlagen met uitzicht op een kasteeltuin van 5.000 m2.

december 9, 2016

Wethouder Tom Horn legt zaterdag in Hoofddorp alweer zijn zevende bezoek af in het kader van de Meer voor Elkaar-toer.....

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn legt zaterdag in Hoofddorp alweer zijn zevende bezoek af in het kader van de Meer voor Elkaar-toer.

Bij deze toer krijgen inwoners van Haarlemmermeer van de wethouder een pluim voor hun inzet voor anderen.

De halteplaats is dit keer het P-punt in Graan voor Visch waar de vrijwilligersverwendag van de vrijwilligerscentrale Haarlemmermeer plaatsvindt.

Bij deze verwendag kunnen vrijwilligers meedoen aan allerlei activiteiten zoals kookworkshops.

november 17, 2016

Op 18 november legt wethouder Tom Horn een vloerplaat aan de Zweilandstraat in Buitenkaag. Daarmee geeft de wethouder het officiële startsein voor de bouw van 18 sociale koopwoningen in het zuidelijke dorp van Haarlemmermeer......
 

BUITENKAAG - Op vrijdag 18 november legt wethouder Tom Horn een vloerplaat aan de Zweilandstraat in Buitenkaag. Daarmee geeft de wethouder het officiële startsein voor de bouw van 18 sociale koopwoningen in het zuidelijke dorp van Haarlemmermeer.

De groep kopers is afkomstig uit Abbenes, Nieuw Vennep, Hoofddorp en Sassenheim en bestaat uit ouderen en jongeren.

De bijeenkomst begint om 15.30 uur met een welkomstwoord van directeur Dick van der Plas en na een speech van de wethouder volgt de officiële handeling.
 

november 16, 2016

Wethouder Wonen Tom Horn wil zo snel mogelijk starten met de bouw van nieuwe woningen in Getsewoud-west in Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP – Wethouder Wonen Tom Horn wil zo snel mogelijk starten met de bouw van nieuwe woningen in Getsewoud-west in Nieuw-Vennep.

Horn deed deze suggestie afgelopen vrijdag tijdens een woonsymposium in Het Cultuurgebouw.

Het bouwen van woningen aan de westkant van Nieuw-Vennep is niet nieuw.

In eerdere plannen was dit al een serieuze optie, maar door het schrappen van deze gebiedsontwikkeling zijn die plannen destijds in de ijskast beland.

november 10, 2016

In Haarlemmermeer hebben vorig jaar naar verhouding veel jongeren gebruik gemaakt van professionele hulp.....

HAARLEMMERMEER - In Haarlemmermeer hebben vorig jaar naar verhouding veel jongeren gebruik gemaakt van professionele hulp. Ruim 1200 kinderen en jongeren hebben zich gemeld bij de ambulante hulp. Voor jongeren met een indicatie ligt dat aantal nog bijna honderd hoger. Gezien de bevolkingsopbouw van Haarlemmermeer is dat aantal opmerkelijk hoog.

Dat staat in de zogeheten Transformeermonitor 2015 die wethouder Horn dinsdag presenteerde. De monitor is een soort nulmeting van hoe het er in Haarlemmermeer met de taken van het sociaal domein voor staat.

Bron: hcnieuws.nl 

november 9, 2016

Wethouder Tom Horn legt donderdagmorgen in Nieuw-Vennep zijn vijfde bezoek af in het kader van de Meer voor Elkaar-toer. Bij deze toer krijgen inwoners van Haarlemmermeer van de gemeente een pluim voor hun inzet......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn legt donderdagmorgen in Nieuw-Vennep zijn vijfde bezoek af in het kader van de Meer voor Elkaar-toer.

Bij deze toer krijgen inwoners van Haarlemmermeer van de gemeente een pluim voor hun inzet.

De halteplaats is dit keer de informatiemarkt “Samen meer voor elkaar” bij Pier-K, waar Horn een aantal Haarlemmermeerse mantelzorgers zal ontmoeten om hen een pluim te geven.