MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Wethouder Tom Horn

december 27, 2017

Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders........

HOOFDDORP – Forza! heeft de aandacht gevestigd op de vele boze reacties van inwoners op een persbericht van de gemeente waarin wordt gesteld dat zij erg succesvol is geweest met het huisvesten van statushouders.

december 23, 2017

De berichtgeving over het wegwerken van de achterstand bij het huisvesten van statushouders leidt tot felle reacties op sociale media.......

De berichtgeving over het wegwerken van de achterstand bij het huisvesten van statushouders leidt tot felle reacties op sociale media.

Sommige inwoners nemen het de gemeente kwalijk dat ze blij is met de inhaalslag en leiden daaruit af dat zij de reguliere woningzoekenden laat ‘verrekken’.

In een reactie stelt verantwoordelijk wethouder Tom Horn, dat minstens vijftig procent bestemd is voor reguliere woningzoekenden.

december 22, 2017

Zestig procent van de vrijkomende huurhuizen in Haarlemmermeer gaat volgens woonwethouder Tom Horn naar reguliere woningzoekenden.....

HOOFDDORP - Zestig procent van de vrijkomende huurhuizen in Haarlemmermeer gaat volgens woonwethouder Tom Horn naar reguliere woningzoekenden.
De overige veertig procent gaat naar bijzondere groepen, zoals urgente woningzoekenden, mensen die vanuit een instelling op zichzelf gaan wonen en statushouders.
Die laatste groep is goed voor ongeveer vijftien procent.

december 19, 2017

Het aantal huurwoningen van Ymere zal niet verder slinken. Sterker nog, er is zicht op groei van de zogenoemde kernvoorraad......

Het aantal huurwoningen van Ymere zal niet verder slinken. Sterker nog, er is zicht op groei van de zogenoemde kernvoorraad.

Dat is één van de belangrijkste prestatieafspraken die wethouder Tom Horn (Zorg, Welzijn en Wonen), de corporatie en de Vereniging Huurders Haarlemmermeer voor 2018 met elkaar hebben gemaakt.

Daarmee komt een einde aan de situatie waarin het aantal woningen dat Ymere verkoopt en op de vrije markt verhuurt, groter is dan het aantal woningen dat de woningbouwcorporatie door nieuwbouw aan haar voorraad toevoegt.

december 15, 2017

De achterstand die Haarlemmermeer had in de huisvesting van statushouders wordt snel minder.......

De achterstand die Haarlemmermeer had in de huisvesting van statushouders wordt snel minder.

Was de achterstand begin dit jaar nog meer dan 300 statushouders, nu is dit aantal terug gelopen tot ca.125 personen

Volgens wethouder Horn is het beleid om de achterstand geheel in te lopen omdat de provincie de gemeente een boete kan opleggen als de taakstelling niet wordt gehaald.

De wethouder gaf aan dat hij verwacht dat de achterstand in huisvesting, inclusief de taakstelling voor 2018, eind volgend jaar in zijn geheel zal zijn weggewerkt.

december 14, 2017

De gemoederen in seniorenflat De Eijk blijven oplopen.....

HOOFDDORP – De gemoederen in seniorenflat De Eijk blijven oplopen. In de 86 appartementen wonen twaalf migrantenhuishoudens. Andere bewoners mogen de gemeenschappelijke keuken niet gebruiken omdat ze niet halal zijn. Volgens Paul Meijer van Forza is dit onbestaanbaar omdat die keuken door de gemeente geschonken is.Maar wethouder Tom Horn zegt dat de gemeente alleen subsidie heeft gegeven voor het gezamenlijk koken van de bewoners, maar dat Woonzorg eigenaar van het pand is en dus het beheer regelt. Dat zou dan ook geen taak voor de gemeente zijn.

november 30, 2017

In het kader van de Meer voor Elkaar toer van het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bracht wethouder Tom Horn woensdag een bezoek aan de Abbenessers John van den Berg en Ria Baars...........

ABBENES - In het kader van de Meer voor Elkaar toer van het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bracht wethouder Tom Horn woensdag een bezoek aan de Abbenessers John van den Berg en Ria Baars. Zij zijn de mensen achter de dorpswebsite www.abbenes.net waarmee zij een enorme bijdrage leveren aan de sociale cohesie in het circa 1150 inwoners tellende dorp. De website viert dezer dagen het feit dat de oprichting 15 jaar geleden is en bovendien komt met rasse schreden de miljoenste bezoeker van de site in zicht.

november 23, 2017

Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Na speeches van de wethouder en de directie van AM werd met een vuurspuwer op vlammende wijze het startmoment aankondigt en drukte de wethouder op een rode startknop voor de laatste slagen van de heipaal. Na de officiële handeling werd er in een feesttent een toost uitgebracht. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht, nog voor de zomervakantie.

november 10, 2017

Wethouder Tom Horn was donderdag 9 november 2017 het kader van de Meer voor Elkaar toer in sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn was donderdag 9 november 2017 het kader van de Meer voor Elkaar toer in sociaal-cultureel centrum De Nieuwe Silo in Hoofddorp.

Met het oog op de Dag van de Mantelzorg schonk hij een aantal mantelzorgers een pluim. Ook deelde hij zogenaamde tintelingen – een soort cadeaubonnen - uit.

Beheerder Tinie Guit van De Nieuwe Silo ontving een pluim voor haar bijdrage aan de Meer voor Elkaar samenleving die het college nastreeft.

oktober 31, 2017

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen opende maandag 30 oktober 2017 het nieuwe tijdelijke woonzorgcentrum Eijkenhove van Amstelring aan de achterzijde van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen opende maandag 30 oktober 2017 het nieuwe tijdelijke woonzorgcentrum Eijkenhove van Amstelring aan de achterzijde van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp.

Hij deed dit samen met bewoner Gerard Otte door een lint door te knippen. Gekozen is voor tijdelijke huisvesting, omdat de overkoepelende zorginstelling Amstelring van het gebied waarin ook verpleeghuis Bornholm staat een zorgvriendelijke wijk wil maken.

Om dit gebouw heen komen bijvoorbeeld woningen voor wie zorg nodig heeft.

oktober 10, 2017

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag tijdens de informatiemarkt ‘Samen wonen, leven en meedoen’ in Hoofddorp een nieuw digitaal platform gelanceerd.......

Wethouder Tom Horn heeft afgelopen zaterdag tijdens de informatiemarkt ‘Samen wonen, leven en meedoen’ in Hoofddorp een nieuw digitaal platform gelanceerd.

Sociale kaart Haarlemmermeer is een digitaal overzicht van alle instellingen in Haarlemmermeer op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur.

De gemeente vindt het belangrijk dat mensen die zich met hulpo van hun directe omgeving niet meteen kunnen redden, toegang hebben tot informatie om eventuele ondersteuning zelf te vinden.

oktober 9, 2017

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21......

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21.

Met zijn klimpark heeft ondernemer Michael Sevenhuijsen de primeur te pakken van de eerste commerciële activiteit in PARK21. In het klimpark zijn straks meer dan 40 verschillende hindernissen op verschillende hoogtes beschikbaar.

september 20, 2017

Volgens wethouder Horn zijn er in Haarlemmermeer nog geen signalen dat er grote tekorten zijn in het budget voor de jeugdzorg.............

HOOFDDORP - Volgens wethouder Horn zijn er in Haarlemmermeer nog geen signalen dat er grote tekorten zijn in het budget voor de jeugdzorg. Deze week werd bekend dat meerdere gemeenten in Nederland aan de bel hebben getrokken over een miljoenentekort bij die zorg. Volgens de wethouder gebruikt Haarlemmermeer een ander systeem dan veel andere gemeenten. Managers van de gemeente staan in nauw contact met de professionals die in de jeugdzorg werken. Als er tekorten dreigen wordt dat direct gemeld, wat tot aan het zomerreces in elk geval niet gebeurd is.

september 13, 2017

Wethouder Tom Horn geeft vrijdag 15 september het startsein voor de bouw van het duurzame appartementencomplex Hof van Pampus...........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn geeft vrijdag 15 september het startsein voor de bouw van het duurzame appartementencomplex Hof van Pampus. Het complex in Hoofddorp gaat 74 appartementen tellen. De wethouder geeft onder begeleiding van een confettikanon het startsein voor de bouw door samen met Allard van Spaandonk van Bouwinvest een bouwbord te onthullen. De bijeenkomst begint om kwart over twee in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander aan de Bennebroekerweg met diverse speeches, waarna om ongeveer half drie het bouwbord wordt onthuld.

augustus 31, 2017

Voor het veertiende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer is wethouder Horn vrijdag 1 september om 19.30 uur in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Voor het veertiende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer is wethouder Horn vrijdag 1 september om 19.30 uur in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. Daar vindt de kick-off bijeenkomst plaats met collectanten voor KWF kankerbestrijding afdeling Haarlemmermeer. Zij gaan weer zo veel mogelijk geld inzamelen om bij te dragen aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Volgens de wethouder past hun vrijwilligerswerk prima in de Meer voor Elkaar samenleving die het college beoogt.

juli 8, 2017

Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College......

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn neemt maandag in Hoofddorp de ontwerpvoorstellen voor Park21 in ontvangst van leerlingen van het Kaj Munk College.

Onder begeleiding van het Podium voor Architectuur hebben de leerlingen bij dit project de rol van landschapsarchitect op zich genomen.

Ze hadden zich daarbij verdiept in de opgave en een visie gevormd op het vraagstuk: “Ontwerp een unieke entree voor Park21 dat past bij de visie van het park en de gemeente Haarlemmermeer.”
 

juni 27, 2017

– Volgens PvdA-wethouder Tom Horn worden de overheadkosten van de gemeente Haarlemmermeer alsnog in kaart gebracht......

HOOFDDORP – Volgens PvdA-wethouder Tom Horn worden de overheadkosten van de gemeente Haarlemmermeer alsnog in kaart gebracht.

Horn deed deze belofte tijdens de gemeenteraadsvergadering van vorige week.

In 2013 gaf de raad al opdracht om de vaste kosten van de gemeente in beeld te brengen naar aanleiding van een onderzoek van de rekenkamercommissie.

Volgens een vervolgonderzoek van deze commissie ondernam het college van B en W hierna echter weinig tot geen actie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 17, 2017

PvdA-wethouder Tom Horn was door het vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd bij de verkiezing “Beste lokale bestuurder”......

HOOFDDORP - PvdA-wethouder Tom Horn was door het vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd bij de verkiezing “Beste lokale bestuurder”.

De Haarlemmermeerse wethouder won deze verkiezing niet, maar zijn partijgenoot en gemeenteraadslid Fien Eveleens liet afgelopen donderdag bij de raadvergadering weten toch trots te zijn op deze nominatie .

De nominatie van Horn werd vorig jaar tijdens het VNG-congres bekendgemaakt.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 17, 2017

In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp......

HOOFDDORP – In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp.

Op dit terrein van voormalig verzorgingshuis Eijkenhove heeft Woonzorg Nederland twee woongebouwen met zelfstandige woningen voor 55-plussers gerealiseerd.

Tom Horn zal bij zijn bezoek speciale aandacht besteden aan de Stichting Groepswonen Migranten Ouderen, die voor alle bewoners in het wooncomplex activiteiten organiseert.

april 4, 2017

Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.

De wethouder komt langs om zijn waardering over te brengen aan de maaltijdvoorziening van het buurthuis die onder de naam ‘Smulmaatjes’ verder gaat.

Een andere aanleiding voor het bezoek is dat Maatvast de verbouwingen van verschillende locaties heeft afgerond, die begonnen en eindigen in het ‘t Rietland.

april 4, 2017

Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.

De SunBinFish is niet zomaar een prullenbak, maar een stoer duurzaam kunstwerk van staal en hout dat op zonne-energie werkt.

Verder laat deze prullenbak bij het opruimen van zwerfafval vrolijke melodietjes en verhalen horen.

februari 16, 2017

Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard........

HAARLEMMERMEER - Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard.

februari 4, 2017

De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn gaat op 8 februari samen met de burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de dierenopvang in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn gaat op 8 februari samen met de burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude naar de dierenopvang in Hoofddorp.

Burgemeester Pieter Heiliegers bezoekt de Dierenopvang Haarlemmermeer met wethouder Horn in het kader van de Meer voor Elkaar-toer.

Bij deze toer worden vrijwilligers uit Haarlemmermeer door de gemeente in het zonnetje gezet.

De twee bestuurders zullen hierbij een samenwerkingsovereenkomst met de Dierenbescherming ondertekenen en de Meer voor Elkaar pluim uitreiken.

januari 12, 2017

Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza.......

BADHOEVEDORP - Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza aan de Badhoevelaan in Badhoevedorp. Daar begint om 15.00 uur een rondleiding door initiatiefnemer en voorzitter Riet Verbeek. De wethouder wordt als openingshandeling een symbolische sleutel overhandigd. Esperanza heeft kort geleden zijn intrek genomen in het pand aan de Badhoevelaan en komende zondag is de officiële opening.