MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Wethouder Marjolein Steffens - van de Water

april 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.......

ZWANENBURG - Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.

De wethouder doet dit door op symbolische wijze dwars door een papieren muur te lopen.

Hierna zal zij de aanwezigen toespreken over het belang van De Olm voor de inwoners van het dorp.

Verder zal het koor Con Anima het dorpslied van Zwanenburg bij deze gelegenheid ten gehore brengen.
 

april 19, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.

Jeugdland is tijdens deze meivakantie de gehele week open, maar dit jaar is er van maandag tot en met woensdag ook een echte Huttenbouw Driedaagse.

Kinderen kunnen deze dagen samen met hun vader, moeder of andere familieleden hutten komen bouwen.

Verder kan men een cursus huttenbouwen volgen en zal dj Bradley swingende muziek draaien.

februari 2, 2017

Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen.........

NIEUW-VENNEP - Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen. Deze eerste boom staat op de hoek van de Valutaweg en de Hoofdweg. Andere bomen komen onder meer aan de Spoorlaan te staan. Het is de bedoeling dat alle bomen de komende drie maanden op hun plek worden gezet.

januari 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd.

De Hoofddorpse Marij ontvangt dit hippe skateboard dat gemaakt is van gebruikte flessendoppen, als winnaar van een prijsvraag.

Vorig najaar werd er een expositie over duurzame gebruiksmaterialen in het raadhuis gehouden, waarbij bezoekers konden raden uit hoeveel flessendoppen het wasteboard bestond.

Marij raadde bij deze prijsvraag met het exacte aantal van 750 stuks.
 

december 22, 2016

Het college van B&W is akkoord gegaan met een nieuw plan voor het dorpshart van Zwanenburg........

ZWANENBURG - Het college van B&W is akkoord gegaan met een nieuw plan voor het dorpshart van Zwanenburg. In 2014 keurde de Raad van State toenmalige plannen af zodat er een nieuw ontwerp gemaakt moest worden. Volgens wethouder Steffens is hierdoor een vertraging ontstaan van zeker twee jaar, maar is er nu een gewijzigd plan dat een breed draagvlak heeft onder de inwoners van Zwanenburg. Het plan voorziet niet alleen in een nieuw dorpshuis en sporthal maar ook in verplaatsing van supermarkt Lidl en een nieuw dorpsplein.

december 21, 2016

Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.......

HOOFDDORP – Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.

Dit handmatig opruimen van zwerfafval kost de gemeente 548.000 euro per jaar.

Wethouder Steffens vindt dit weggegooid geld dat we voor veel betere doeleinden kunnen gebruiken als iedereen zijn afval in een afvalbak zou gooien.

Verder heeft de gemeente volgens Steffens het plan ’extra inzet zwerfafval 2017-2023’ gemaakt.

december 17, 2016

Wethouder Marjolein Steffens - van de Water zal dinsdag aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van Buurtvereniging Het Oude Buurtje in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens - van de Water zal dinsdag aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van Buurtvereniging Het Oude Buurtje in Hoofddorp.

Het officiële programma begint om 19.00 uur met een collectieve toast op het vijfde lustrum van de buurtvereniging.

Na een toespraak van twee bestuursleden zal wethouder Steffens eveneens een toespraak houden en een door een buurtbewoner gemaakt informatiebord onthullen.

december 15, 2016

De gemeente verwacht dit jaar 110 ton zwerfvuil te moeten opruimen.......

HAARLEMMERMEER - De gemeente verwacht dit jaar 110 ton zwerfvuil te moeten opruimen, aanzienlijk meer dan vorig jaar toen nog 91 ton werd aangetroffen. De gemeente is al enkele jaren bezig met extra inzet om zwerfvuil tegen te gaan wat een daling van de hoeveelheid tot gevolg had, maar inmiddels is die dus weer aan het stijgen. Het kost de gemeente elk jaar 550.000 euro. Volgens wethouder Steffens is dat zonde geld, omdat je met dat bedrag veel leukere dingen zou kunnen doen.

december 15, 2016

Inwoners van Hoofddorp waarderen de kwaliteit van hun directe woonomgeving dit jaar met een ruime zeven.........

HOOFDDORP – Inwoners van Hoofddorp waarderen de kwaliteit van hun directe woonomgeving dit jaar met een ruime zeven. Vorig jaar was dat nog een 6,8. Dat blijkt uit een onderzoek naar de tevredenheid van inwoners over de kwaliteit van woonomgeving en openbaar groen. Wethouder Steffens is blij met dit positieve beeld van de openbare buitenruimte. Zij zei dat bij de presentatie van de actualisatie van het beheerkwaliteitsplan voor de openbare ruimte, waarin wordt vastgelegd op welk niveau de buitenruimte moet worden onderhouden.

november 16, 2016

Locoburgemeester Marjolein Steffens–Van de Water heeft dinsdagmorgen het echtpaar De Jong bezocht om hen in Rijsenhout te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.....

RIJSENHOUT - Locoburgemeester Marjolein Steffens–Van de Water heeft dinsdagmorgen het echtpaar De Jong bezocht om hen in Rijsenhout te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De in 1930 geboren Nicolaas de Jong en de in 1934 geboren Hermina de Jong-Koster hebben elkaar leren kennen op bijeenkomsten van een jongerenorganisatie.

Nadat ze getrouwd waren heeft het echtpaar eerst nog samen een melkzaak gehad.

november 12, 2016

Wethouder Jeugd Marjolein Steffens–van de Water spreekt aanstaande woensdag in Hoofddorp bij de kunstinstallatie Small Victims, Large Numbers van Power Art House.....

HOOFDDORP - Wethouder Jeugd Marjolein Steffens–van de Water spreekt aanstaande woensdag in Hoofddorp bij de kunstinstallatie Small Victims, Large Numbers van Power Art House.

Zij houdt deze spreekbeurt in Het Cultuurgebouw in het kader van de Week Tegen Kindermishandeling.

Samen met gemeentebesturen wil Power Of Art House met hun kunstinstallatie stilstaan bij de rauwe waarheid omtrent kindermishandeling.

november 1, 2016

Wethouder Marjolein Steffens onthult woensdag 2 november een monument voor het ongeboren kind op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp.....
 

HOOFDDORP – Wethouder Marjolein Steffens onthult woensdag 2 november een monument voor het ongeboren kind op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp.

De begraafplaats wilt met het monument recht doen aan deze kinderen, waar voorheen geen plek voor was.

Ouders met een ongeboren kindje krijgen de kans om een vlindertje op de gedenksteen plaatsen.

Het monument wordt onthult op de eerste Lichtjesavond van de begraafplaats, dat samenvalt met het katholieke Allerzielen. 

oktober 28, 2016

Wethouder Jeugd en Participatie Marjolein Steffens-van de Water maakt vrijdagavond in Nieuw-Vennep bekend welk vrijetijdsinitiatief voor jongeren in aanmerking komt voor subsidie.....

NIEUW-VENNEP – Wethouder Jeugd en Participatie Marjolein Steffens-van de Water maakt vrijdagavond in Nieuw-Vennep bekend welk vrijetijdsinitiatief voor jongeren in aanmerking komt voor subsidie.

Bij een jeugdonderzoek in 2015 was namelijk naar voren gekomen dat er in Nieuw-Vennep te weinig te doen was voor jongeren.

De gemeente heeft daarom 25.000 euro subsidie beschikbaar gesteld voor het beste idee van jongeren met als voorwaarde dat ze dit ook zelf uitvoeren.

oktober 13, 2016

Volgens wethouder Steffens van Fysieke Leefomgeving krijgt de gemeente aanzienlijk minder klachten over het maaibeleid dan vlak voor het zomerreces..........

HAARLEMMERMEER – Volgens wethouder Steffens van Fysieke Leefomgeving krijgt de gemeente aanzienlijk minder klachten over het maaibeleid dan vlak voor het zomerreces. Zij durfde niet te zeggen of de daling van het aantal klachten te maken heeft met het jaargetijde of met de maatregelen die de gemeente heeft getroffen. Afgelopen voorjaar was er een heuse storm aan klachten over het maaibeleid. Na overleg met dorps- en wijkraden werd het beleid enigszins aangepast.

oktober 13, 2016

De regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day wapperde dinsdag op twee plekken in de gemeente........

HOOFDDORP - De regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day wapperde dinsdag op twee plekken in de gemeente: bij het raadhuis in Hoofddorp en op het Venneperplein in Nieuw-Vennep. Als het aan wethouder Steffens ligt, komen daar volgend jaar nog wat locaties bij. Coming Out Day is inmiddels een begrip geworden in Nederland waar ook Haarlemmermeer aan mee doet. Op deze dag wordt het belang van seksuele diversiteit breed uitgedragen.

september 20, 2016

De circa 8 ton die de gemeente Haarlemmermeer bespaart met het gedeeltelijk terugschroeven van het groenonderhoud gaat vrijwel volledig naar het nieuwe systeem van onkruidbestrijding......

HOOFDDORP – De circa 8 ton die de gemeente Haarlemmermeer bespaart met het gedeeltelijk terugschroeven van het groenonderhoud gaat vrijwel volledig naar het nieuwe systeem van onkruidbestrijding.

Dat zei wethouder Marjolein Steffens-van de Water van Fysieke leefomgeving onlangs bij de presentatie van de gemeentebegroting 2017-2020.

De rijksoverheid heeft ook Haarlemmermeer met ingang van dit jaar verboden om onkruid met gif te bestrijden.
Maar door deze nieuwe regelgeving wordt de bezuiniging op groenonderhoud volledig teniet gedaan.

september 14, 2016

Vrijdag 23 september zal in Hoofddorp de officiële opening plaatsvinden van de expositie “Kunst inspireert” in Galerie De Tuinkamer.......

HOOFDDORP - Vrijdag 23 september zal in Hoofddorp de officiële opening plaatsvinden van de expositie “Kunst inspireert” in Galerie De Tuinkamer.

De openingshandeling wordt hierbij verricht door wethouder Marjolein Steffens-van de Water.

Galerie De Tuinkamer is een initiatief van Els en Piet Dees en biedt kunstenaars een unieke expositieruimte in Haarlemmermeer.

De galerie, annex beeldentuin, maakt deel uit van een zogeheten kangoeroewoning.

juli 22, 2016

Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.....

NIEUW-VENNEP – Deze week krijgt het speeltuintje aan de Vronen eindelijk kunstgras.

Het speeltuintje was al jaren een doorn in het oog van vele omwonenden vanwege de door honden- en kattenpoep en schimmels vervuilde ondergrond. Dat er sprake was van een onhygiënische, ongezonde situatie, werd bevestigd door de GGD.

Nadat eerder dit jaar de wijkraad tijdens een inspraakronde bij de gemeente nog te horen had gekregen dat het pleintje 4 jaar geleden was opgeknapt en eerst na 10 jaar weer aan de beurt zou komen, keerde onlangs toch het tij.

juni 16, 2016

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft laten weten een goed gesprek te hebben gehad met Jerry Helmers uit Badhoevedorp.......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft laten weten een goed gesprek te hebben gehad met Jerry Helmers uit Badhoevedorp.

Tussen Steffens en Helmers was wrevel ontstaan, nadat Helmers de wethouder onlangs aanviel als inspreker tijdens een raadsvergadering.

Helmers vond dat de wethouder zijn idee, om vluchtelingen
bij het regenboogpad in Hoofddorp te informeren over de seksuele diversiteit in ons land, niet voortvarend had aangepakt.

Steffens liet verder weten dat beleidsambtenaren van de gemeente nu verder gaan met zijn idee.

juni 1, 2016

Zwanenburgers Charles van Logchem en Cor Resoort hebben kritiek op het nieuwe maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer.......

ZWANENBURG – Zwanenburgers Charles van Logchem en Cor Resoort hebben kritiek op het nieuwe maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer.

Resoort zal donderdag inspreken tijdens de vergadering van de gemeenteraad, want daar is besloten dat er in Haarlemmermeer een kwart minder gemaaid moet worden.

Nu in het voorjaar de planten en struiken weer uit de grond schieten, levert het door onkruid en hoog gras geteisterde aangezicht van wegen, straten en speelplaatsen veel kritiek op.

mei 27, 2016

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water lanceerde gistermiddag in De Boskern in Hoofddorp een zogenaamd crowdfundingsplatform........

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water lanceerde gistermiddag in De Boskern in Hoofddorp een zogenaamd crowdfundingsplatform.

De gemeente werkt hierbij samen met Maatvast, NMCX, Sportservice Noord-Holland en de 1% Club.

Via dit digitale platform gaat de gemeente op zoek naar nieuwe pioniers in Haarlemmermeer die middels crowdfunding initiatieven financieren die ten goede komen aan de lokale samenleving.

Enkele pioniers hebben inmiddels al te kennen gegeven te willen meewerken aan deze nieuwe uitdaging.
 

mei 26, 2016

Wijkraad Linquenda wil aan de slag met ’vervuilde’ speelplek....... 

NIEUW-VENNEP - Wijkraad Linquenda wil zelf aan de slag gaan met de ’vervuilde’ speelplek aan Vronen. Bewoners willen de houtsnippers daar weghalen omdat honden en katten daar massaal hun behoefte doen. De bewonersorganisatie had de gemeente eerder al gevraagd om de houtsnippers weg te halen, maar dat verzoek werd afgewezen door wethouder Steffens omdat de situatie niet strijdig is met de wettelijke voorschriften op het gebied van veiligheid. De bewonersorganisatie wacht nu op groen licht van de gemeente en hoopt dat de wethouder het benodigde geld beschikbaar wil stellen.

mei 20, 2016

Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water opent vandaag in Nieuw-Vennep een beleef- en beweegtuin voor ouderen In het Zomerpark van zorginstelling Cordaan.....

NIEUW-VENNEP - Locoburgemeester Marjolein Steffens-van de Water opent vandaag in Nieuw-Vennep een beleef- en beweegtuin voor ouderen In het Zomerpark van zorginstelling Cordaan.

Na de openingshandeling is er een workout onder leiding van de bekende Nederlandse sportinstructeur en televisiepresentator Duco Bauwens, die bij de totstandkoming van deze beleef- en beweegtuin nauw betrokken is geweest.

mei 19, 2016

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water bezocht op woensdag 18 mei het jubilerend echtpaar Schram uit Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water bezocht op woensdag 18 mei het jubilerend echtpaar Schram uit Nieuw-Vennep.

Het echtpaar heeft elkaar leren kennen op een bruiloft en is erna getrouwd en kreeg twee kinderen.

Inmiddels zijn er drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen bijgekomen.

Meneer Schram heeft 40 jaar in de bouw en op de taxi gewerkt waarvan 20 jaar op Schiphol.

Mevrouw Schram – Berkenkamp is werkzaam geweest in de Franse wijnen en in het huishouden.

Het echtpaar is 60 jaar getrouwd.