MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Wethouder John Nederstigt

maart 18, 2017

Volgens wethouder Duurzaamheid John Nederstigt is er nog onvoldoende draagvlak voor eventuele aanleg van een groot zonnepanelenpark in Zwanenburg.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder Duurzaamheid John Nederstigt is er nog onvoldoende draagvlak voor eventuele aanleg van een groot zonnepanelenpark in Zwanenburg.

Nederstigt antwoordde dit donderdag in de gemeenteraad na mondelinge vragen hierover van GroenLinks-fractievoorzitter Nicole Mulder.

Naar aanleiding van recente berichten over een groot zonnepark in Hoofddorp, wilde Mulder weten hoe het staat met de plannen voor zonneparken in Haarlemmermeer.

maart 17, 2017

De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer heeft toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs om vanaf januari volgend jaar in Hoofddorp een internationale basisschool te starten.....

HOOFDDORP - De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer heeft toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs om vanaf januari volgend jaar in Hoofddorp een internationale basisschool te starten. Onderwijswethouder John Nederstigt heeft dit dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek bekendgemaakt.
Volgens de wethouder komt de school op een plek in Hoofddorp die makkelijk bereikbaar is per auto en per openbaar vervoer.

maart 1, 2017

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen zal de landelijke bustour van D66 de gemeente Haarlemmermeer vrijdag opnieuw bezoeken.....

HAARLEMMERMEER – In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen zal de landelijke bustour van D66 de gemeente Haarlemmermeer vrijdag opnieuw bezoeken.

Ditmaal wordt een werkbezoek afgelegd aan basisschool De Waterwolf in Vijfhuizen, waarbij bovenbouwleerlingen met D66 politici in gesprek mogen gaan.

Naast Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg en Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy Kan, zijn namens de lokale afdeling van D66 ook wethouder John Nederstigt en enkele gemeenteraadsleden hierbij aanwezig.

januari 24, 2017

Haarlemmermeer mag geen openbare internationale school plaatsen in de gemeente.....

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer mag geen openbare internationale school plaatsen in de gemeente.

In 2016 hebben Haarlemmermeer en Haarlem een aanvraag ingediend bij het ministerie van onderwijs voor een openbare internationale school.

Deze strijd is gewonnen door gemeente Haarlem.

Metropool Regio Amsterdam geeft vier ton aan Haarlem om een internationale basis- en een middelbare school te bouwen.

Als alles goed gaat moet de basisschool in augustus open gaan en de middelbare school start in schooljaar 2018-2019.

november 9, 2016

Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Na bezwaar van een buurman van Park21 vond de rechter dat het oude rapport voor het deelgebied onvoldoende was.

Nederstigt stelt verder dat dit onderzoek na verwachting geen vertraging zal opleveren voor de toekomstige ontwikkeling van Park21.

Belangrijk onderdeel van Park21 is het Verbeterd Droogmaak Systeem dat in het park moet komen.

september 16, 2016

In aanwezigheid van wethouder duurzaamheid John Nederstigt gaat zaterdag de Energy Battle in Hoofddorp van start......

HOOFDDORP - In aanwezigheid van wethouder duurzaamheid John Nederstigt gaat zaterdag de Energy Battle in Hoofddorp van start.

Hierbij gaan zeven Haarlemmermeerse sportverenigingen een jaar lang de strijd met elkaar aan wie het meeste energie kan besparen.

De Energy Battle, een idee van de Hoofddorpse hockeyclub MHC de Reigers, was één van de winnaars van het Groenste Idee 2016.

Dit is een prijsvraag waarbij het gaat om het meest groene idee van inwoners en organisaties in Haarlemmermeer.

september 14, 2016

Sinds zondag 11 september is de Joannes de Doperparochie aan de Kruisweg officieel een Groene Kerk...........

HOOFDDORP - Sinds zondag 11 september is de Joannes de Doperparochie aan de Kruisweg officieel een Groene Kerk. Tijdens het Open Huis vanwege de start van het nieuwe seizoen onthulde wethouder John Nederstigt het bordje 'Wij zijn een groene kerk', dat links van de toegangsdeur te zien is. Volgens de wethouder geeft deze kerk het goede voorbeeld met 225 vierkante meter zonnepanelen op het dak en een verwarmingssysteem waarbij warmte uit de grond wordt verkregen.

augustus 23, 2016

Zondag 11 september zal bij de Joannes de Doperparochie in Hoofdorp tussen 10.00 uur en 15.00 uur een Open Huis plaatsvinden......

HOOFDDORP - Zondag 11 september zal bij de Joannes de Doperparochie in Hoofdorp tussen 10.00 uur en 15.00 uur een Open Huis plaatsvinden.

Hierbij staat een symbolische paus klaar om zich met de bezoekers te laten vereeuwigen.

Omdat de kerk en het omliggende terrein onlangs is erkend als “Groene Kerk”, zal wethouder duurzaamheid John Nederstigt om 11.15 uur daartoe een plaquette onthullen.

Verder zal Leo Feijen, bekend is van radio, televisie en diverse boeken, zijn nieuwste boek komen signeren.

juli 2, 2016

Op uitnodiging van de familie Bijlsma krijgt de gemeenteraad in aanwezigheid van wethouders John Nederstigt en Tom Horn een rondleiding op hun boerderij aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Op uitnodiging van de familie Bijlsma krijgt de gemeenteraad in aanwezigheid van wethouders John Nederstigt en Tom Horn een rondleiding op hun boerderij aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep.

Sinds 2012 telen Jacqueline en Pieter Bijlsma op hun akkerbedrijf binnen de contouren van PARK21 het eeuwenoude emmergraan.

Verder teelt de familie Bijlsma ook een grote diversiteit aan andere granen zoals eenkoorn, spelt, boekweit en gerst.

juni 24, 2016

Aanstaande zondagmiddag zal wethouder duurzaamheid, John Nederstigt, het vijfde Groene Loperfestival in Hoofddorp openen......

HOOFDDORP – Aanstaande zondagmiddag zal wethouder duurzaamheid, John Nederstigt, het vijfde Groene Loperfestival in Hoofddorp openen.

Tijdens dit gratis toegankelijke festival zijn er acts, workshops en proeverijen.

Het festival zal tussen 12.00 en 18.00 uur op het Raadhuisplein plaatsvinden.

Verder wordt tijdens dit festival de winnaar van het Groenste Idee bekend gemaakt.

De vijf groenste ideeën waarop gestemd kon worden, zijn te zien op de website: www.groensteidee.nl.

 

juni 17, 2016

Locoburgemeester John Nederstigt spreekt morgen brandweermensen van de kazerne in Lisserbroek toe in het kader van de vijfde nationale herdenking……. 

LISSERBROEK – Locoburgemeester John Nederstigt spreekt morgen brandweermensen van de kazerne in Lisserbroek toe.

Hij doet dit in het kader van de vijfde nationale herdenking, waarbij brandweermensen in alle kazernes in Nederland stil staan bij hun collega’s die tijdens de werkzaamheden zijn omgekomen.

De herdenking in Lisserbroek vindt plaats vanaf 13.30 uur in de kazerne aan de Veenwortelstraat in Lisserbroek.
 

juni 10, 2016

Morgen vindt de achtste Veteranendag Haarlemmermeer plaats in het Raadhuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Morgen vindt de achtste Veteranendag Haarlemmermeer plaats in het Raadhuis in Hoofddorp.

Deze dag is bedoeld als ontmoetingsdag voor de veteranen die in de gemeente Haarlemmermeer wonen en naar Indonesië, Korea of Nieuw-Guinea waren uitgezonden.

Daarnaast zijn er vele blauwe baretters aanwezig die hebben deelgenomen aan diverse VN-vredesmissies.

Tijdens de achtste Veteranendag Haarlemmermeer reikt locoburgemeester John Nederstigt elf draaginsignes “Nobelprijs VN Militairen” uit aan Haarlemmermeerse veteranen.

juni 7, 2016

Bij het VNG-congres dat deze week in de gemeente Haarlemmermeer plaatsvindt, zijn onder meer de programmaboekjes gemaakt van Olifantsgraspapier.......

HAARLEMMERMEER - Bij het VNG-congres dat deze week in de gemeente Haarlemmermeer plaatsvindt, zijn onder meer de programmaboekjes gemaakt van Olifantsgraspapier.

Weterhouder Duurzaamheid John Nederstigt mocht het eerste op dit Olifantsgras gedrukte programmaboekje afgelopen maandag in ontvangst nemen.

Olifantsgras is een in Haarlemmermeer geteeld product, dat lokaal als papier geproduceerd wordt en na gebruik weer lokaal gerecycled kan worden’, vertelt mede-initiatiefnemer Gertjan de Jong.

juni 1, 2016

Staatsbosbeheer heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan nieuwe wandelroutes in de Venneperhout in Nieuw-Vennep....

NIEUW-VENNEP - Staatsbosbeheer heeft het afgelopen half jaar hard gewerkt aan nieuwe wandelroutes in de Venneperhout in Nieuw-Vennep.

Wethouder John Nederstigt en Riena Tienkamp van Staatsbosbeheer hebben afgelopen zaterdagmiddag de feestelijke heropening voor hun rekening genomen.

Er zijn twee nieuwe wandelroutes aangelegd in de vorm van een Polderbosroute van 3 kilometer en een Landlevenroute 5 kilometer.

Verder zijn de schelpenpaden opgehoogd, voetpaden verbreed en de ruiterroutes hebben nieuw zand gekregen.

mei 20, 2016

Wethouder Onderwijs John Nederstigt wethouder opent op 23 mei in Nieuw-Vennep de peutergroep “De Helikopter” bij De Wervelwind van de Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Onderwijs John Nederstigt wethouder opent op 23 mei in Nieuw-Vennep de peutergroep “De Helikopter” bij De Wervelwind van de Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer.

Peuterspeelzaal De Wervelwind had al 2 reguliere peutergroepen en “De Helikopter” is een nieuwe peutergroep voor kinderen die extra ondersteuning bij hun ontwikkeling nodig hebben.

Ook sluit deze nieuwe peutergroep beter aan bij vervolgend onderwijs voor deze groep kinderen.

mei 12, 2016

Vrijdag wordt bij de Circular Expo in Hoofddorp de winnaar van de Circular Challenge bekend gemaakt....

HOOFDORP - Vrijdag wordt bij de Circular Expo in Hoofddorp de winnaar van de Circular Challenge bekend gemaakt.

In deze Challenge hebben 10 startups hun circulaire prototypes doorontwikkeld met de bedoeling deze in de markt te zetten.

De startup met het beste business idee ontvangt hierbij een prijs van 50.000 euro.

De Circulair Challenge slaat een brug tussen innovatieve startende ondernemingen en grotere organisaties met een duurzame ambitie.

april 22, 2016

In Haarlemmermeer is vorig jaar opnieuw minder energie verbruikt en minder C02 uitgestoten dan in het jaar ervoor. Dit heeft wethouder Duurzaamheid John Nederstigt deze week bekendgemaakt......

HOOFDDORP – In Haarlemmermeer is vorig jaar opnieuw minder energie verbruikt en minder C02 uitgestoten dan in het jaar ervoor.

Dit heeft wethouder Duurzaamheid John Nederstigt deze week bekendgemaakt bij de presentatie van de Samenwerkingsagenda Energie 2016-2018.

Volgens Nederstigt is Haarlemmermeer al jarenlang koploper als het om besparen van energie en het terugdringen van CO2 gaat.

De samenwerkingsagenda voor energieverbruik is onderdeel van het ambitieuze duurzaamheidsprogramma dat de gemeenteraad vorig jaar heeft aangenomen.

april 17, 2016

Locoburgemeester John Nederstigt bezoekt 18 april het jubilerende echtpaar Spreeuw in Nieuw Vennep om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum.....

NIEUW-VENNEP - Locoburgemeester John Nederstigt bezoekt 18 april het jubilerende echtpaar Spreeuw in Nieuw Vennep om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum.

De in 1930 geboren heer Cornelis Spreeuw en de in 1932 geboren mevrouw Wilhelmina Spreeuw–Beerendonk vieren maandag hun
65-jarig jubileum.

De twee geboren Vennepers leerden elkaar kennen toen Cornelis Wilhelmina als zusje van een vriend uitnodigde om hem te vergezellen naar een bruiloft.

maart 26, 2016

Na de succesvolle aardappelrooidag van vorig jaar, kunnen bewoners van Haarlemmermeer vandaag een fruitboom planten in de PARKLANDEN van PARK21.......

Na de succesvolle aardappelrooidag van vorig jaar, kunnen bewoners van Haarlemmermeer vandaag een fruitboom planten in de PARKLANDEN van PARK21.

Zij kunnen daarbij samen aan de slag met D66-wethouder John Nederstigt in het in ontwikkeling zijnde park tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Het planten van de bomen vindt vanmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur plaats aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep, waarbij de locatie zal worden aangegeven met een vlag van Park21.

maart 25, 2016

De gemeente Haarlemmermeer wil in de toekomst nog meer gaan inzetten op hergebruik. Wordt nu nog zestig procent afval ingezameld, in 2021 mag dat nog maar vijf procent restafval zijn......
 

De gemeente Haarlemmermeer wil in de toekomst nog meer gaan inzetten op hergebruik.
Wordt nu nog zestig procent afval ingezameld, in 2021 mag dat nog maar vijf procent restafval zijn.

Volgens wethouder duurzaamheid John Nederstigt bestaat afval in de toekomst haast niet meer.

De dingen die we straks niet meer nodig hebben, zijn door hergebruik onze toekomstige grondstoffen.
“Het meeste afval is te hergebruiken en voor 95 procent is dat zelfs vrij makkelijk’’, aldus de D66-wethouder.

november 24, 2015

Woensdag 25 november om 10.00 uur start de aanleg van de fruitbomenweide in het Geniepark bij Hoofddorp.....

Woensdag 25 november om 10.00 uur start de aanleg van de fruitbomenweide in het Geniepark bij Hoofddorp.

Wethouder Duurzaamheid John Nederstigt, plant samen met kinderen en buurtbewoners de eerste fruitbomen.

oktober 10, 2015

Wethouder Duurzaamheid John Nederstigt, is van mening dat er teveel moois blijft liggen in de regio en door een brij aan regels waardoor de gemeente aan alle kanten vastloopt.......

HOOFDDORP – De Haarlemmermeerse wethouder Duurzaamheid John Nederstigt, is van mening dat er teveel moois blijft liggen in de regio en door een brij aan regels waardoor de gemeente aan alle kanten vastloopt.

Een meer regelvrij gebied moet volgens Nederstigt zorgen voor grotere bewegingsvrijheid in keuzes, zoals de woningbouw rondom Schiphol en de plaatsing van zonnepanelen langs de A4.

september 9, 2015

Burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en locoburgemeester John Nederstigt van Haarlemmermeer hebben dinsdag een Repair Café in Zwanenburg geopend.......

ZWANENBURG – Burgemeester Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en locoburgemeester John Nederstigt van Haarlemmermeer hebben dinsdag een Repair Café in Zwanenburg geopend.

Zij deden dat door het plaatsen van twee Repair Café-vlaggen in een standaard.

Daarna konden de eerste bezoekers zich met hun kapotte apparaten inschrijven voor reparaties.

Deze reparaties worden daarbij gedaan voor mensen uit Zwanenburg, Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

september 9, 2015

16 september zal wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid de website Groene Kapstok lanceren. Bij de Groene Kapstok zetten scholen een grote stap in het verduurzamen van schoolgebouw en de omgeving......
 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 16 september zal wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid de website Groene Kapstok lanceren.

Bij de Groene Kapstok zetten scholen een grote stap in het verduurzamen van schoolgebouw en de omgeving.

De Groene Kapstok is een lokaal programma voor en door de basisscholen van de Haarlemmermeer en biedt inspiratie, ondersteuning en een klankbord.

Verder is De Groene Kapstok een samenwerking tussen de gemeente Haarlemmermeer, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en basisscholen in de Haarlemmermeer.