MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Wethouder Derk Reneman

juni 1, 2017

Vanmiddag reikte wethouder Reneman in Schouwburg De Meerse een pluim uit aan de vrijwilligers van GIG Haarlemmermeer.........

HOOFDDORP – Vanmiddag reikte wethouder Reneman in Schouwburg De Meerse een pluim uit aan de vrijwilligers van GIG Haarlemmermeer. GIG is een benefietshow georganiseerd door twaalf jonge vrijwilligers van 19 tot 21 jaar die jongeren uit Haarlemmermeer de kans geeft om hun talent te tonen tijdens het concert GIG. Deelnemers worden geworven via open podiumavonden op middelbare scholen, maar ook jongeren die niet op deze scholen zitten kunnen deelnemen. Zij worden met hun act geholpen door Pier K en Duijcker.

mei 21, 2017

Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann......

CRUQUIUS - Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann.

Bij het behalen van een doelbedrag door een campagnevoerder wordt door de gemeente Haarlemmermeer een zogenaamde verdubbelaar in het vooruitzicht gesteld.

Hiermee wordt het streefbedrag met maximaal 2.500 euro door de gemeente verdubbeld.

mei 18, 2017

Vanaf eind deze maand kan men via een digitale kaart op internet bekijken op welke plek in de gemeente er ongelukken met letsel of dodelijke slachtoffers plaatsvinden......

HAARLEMMERMEER - Vanaf eind deze maand kan men via een digitale kaart op internet bekijken op welke plek in de gemeente er ongelukken met letsel of dodelijke slachtoffers plaatsvinden. Volgens wethouder Reneman van Verkeer is deze kaart een prima instrument om de verkeersveiligheid in de gemeente te meten. In het verleden werden ongelukken met gewonden of doden wel bijgehouden door ziekenhuizen waar de slachtoffers naar toe werden gebracht maar de registratie van verkeersongevallen liet de laatste vijf tot zes jaar ernstig te wensen over.

april 22, 2017

Met deze ingebruikstelling op de Venneperweg krijgt de jaarlijkse demonstratie van landbouwwerktuigen van Meer-Historie een extra feestelijk tintje.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Derk Reneman zal op Koningsdag in Nieuw-Vennep de 100-jarige Kromhoutmachine in gebruik stellen.

Met deze ingebruikstelling op de Venneperweg krijgt de jaarlijkse demonstratie van landbouwwerktuigen van Meer-Historie een extra feestelijk tintje.

De onlangs door Meer-Historie gereviseerde machine draaide vroeger bij een graan en meelhandelaar in Nieuw-Vennep

februari 10, 2017

Volgens wethouder Verkeer Derk Reneman is in een uitgestrekte gemeente zoals Haarlemmermeer de auto het hoofdvervoermiddel.....

HAARLEMMERMEER – Volgens wethouder Verkeer Derk Reneman is in een uitgestrekte gemeente zoals Haarlemmermeer de auto het hoofdvervoermiddel.

Volgens Reneman groeit naast het aantal winkels en woningen ook de economie en zijn bij het opstellen van een nieuw parkeerbeleid eerder meer dan minder parkeerplekken nodig.

Omdat openbaar vervoer in Haarlemmermeer geen goed alternatief voor de auto is, moet de gemeente volgens de verkeerswethouder zorgen voor voldoende ruimte voor de auto.

februari 4, 2017

Het college van B en W heeft het nieuwe parkeerbeleid voor Haarlemmermeer vastgesteld.....

HOOFDDORP – Het college van B en W heeft het nieuwe parkeerbeleid voor Haarlemmermeer vastgesteld.

Het College heeft hierbij ingestemd met de nota “Bestemming Bereikt” met de uitgangspunten voor een strategisch autoparkeerbeleid Haarlemmermeer.

Deze nota wordt nu aangeboden aan de gemeenteraad.

Het nieuwe parkeerbeleid is bedoeld om vast te leggen hoe de gemeente om wil gaan met parkeren.

januari 19, 2017

Wethouder Derk Reneman van Financiën kwam tijdens een debat over de nieuwe subsidieverordening in aanvaring met een deel van de gemeenteraad......

HOOFDDORP - Wethouder Derk Reneman van Financiën kwam tijdens een debat over de nieuwe subsidieverordening in aanvaring met een deel van de gemeenteraad. In de verordening staat dat organisaties voortaan tot 1 augustus de tijd krijgen om een aanvraag te doen voor een subsidie in het nieuwe jaar. D66'er Jhinnoe vroeg zich af waarom dat niet 1 oktober kan worden, een datum die andere gemeenten ook hanteren. Volgens Reneman is 1 oktober geen haalbare kaart om alle aanvragen af te handelen.

december 25, 2016

Cultuurwethouder Derk Reneman neemt op 7 januari in Aalsmeerderbrug het eerste boek “Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog” in ontvangst......

AALSMEERDERBRUG - Cultuurwethouder Derk Reneman neemt op 7 januari in Aalsmeerderbrug het eerste boek “Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog” in ontvangst.

Reneman zal dit boek van Joost Klootwijk samen met David Atkins van de Royal Air Force Association ontvangen in het Crash luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45.

De in Nieuw-Vennep geboren Klootwijk vertelt in dit boek over het opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog rond Schiphol.

december 17, 2016

Cultuurwethouder Derk Reneman opent zaterdag in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de benefietshow GIG Haarlemmermeer 2016.....

HOOFDDORP - Cultuurwethouder Derk Reneman opent zaterdag in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de benefietshow GIG Haarlemmermeer 2016.

Middels deze benefietshow wil GIG kunst en cultuur door jongeren in Haarlemmermeer bevorderen en daarbij tevens hun maatschappelijke bijdrage aan goede doelen stimuleren.

De opbrengst van de benefietshow gaat naar een samenwerkingsproject van het Adamas Inloophuis, Hospice Bardo en het Spaarne Gasthuis.

Bij dit samenwerkingsproject organiseert men zogenaamde verwendagen voor terminaal zieken en hun naasten.

december 8, 2016

Het huishoudboekje van de gemeente laat dit jaar een plus zien van 2,4 miljoen euro......

HAARLEMMERMEER - Het huishoudboekje van de gemeente laat dit jaar een plus zien van 2,4 miljoen euro. Eerder dit jaar werd nog rekening gehouden met een verlies van zes ton. De gunstige cijfers zijn vooral het gevolg van stijgende uitkeringen van het Rijk uit het Gemeentefonds. Volgens wethouder Reneman laten de komende vier jaar ook uitsluitend zwarte cijfers zien, oplopend naar 6,6 miljoen euro. Het college wil het geld toevoegen aan de algemene dekkingsreserve daar de uitkeringen van het Rijk nogal fluctueren.

december 7, 2016

Donderdag 8 december reikt wethouder verkeer Derk Reneman in Hoofddorp het Haarlemmermeers Verkeersveiligheidslabel uit aan openbare basisschool De Optimist......

HOOFDDORP - Donderdag 8 december reikt wethouder verkeer Derk Reneman in Hoofddorp het Haarlemmermeers Verkeersveiligheidslabel uit aan openbare basisschool De Optimist.

Dit veiligheidslabel is in het leven geroepen om de verkeerseducatie op scholen te stimuleren.

Vele Haarlemmermeerse scholen investeren momenteel flink om van de gemeente Haarlemmermeer de meest verkeersveilige gemeente van Nederland te maken.

Dit leverde tot nu toe al 30 toekenningen van het Haarlemmermeers Verkeersveiligheidslabel op.

oktober 18, 2016

Het tweerichtingsverkeer op de Kruisweg in Hoofddorp wordt mogelijk permanent.....

HOOFDDORP – Het tweerichtingsverkeer op de Kruisweg in Hoofddorp wordt mogelijk permanent.

De proef met het rijden in twee richtingen tussen de Primark-parkeergarage en de Nieuweweg wordt mogelijk verlengd met een jaar.

Volgens verkeerswethouder Derk Reneman verloopt de proef beter dan verwacht en ondervindt de doorstroming van verkeer geen hinder.

Als de situatie zo blijft, is het mogelijk dat het tweerichtingsverkeer op de Kruisweg permanent wordt.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

september 21, 2016

Donderdag 22 september ondertekent wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman samen met buurtgemeenten een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuwe busbaan die gedeeltelijk over de N196 zal lopen......

HAARLEMMERMEER – Donderdag 22 september ondertekent wethouder Verkeer en Vervoer Derk Reneman samen met buurtgemeenten een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuwe busbaan die gedeeltelijk over de N196 zal lopen.

Met de aanleg van deze busverbinding wil men de bereikbaarheid van Aalsmeer en de bedrijventerreinen Green Park, Schiphol Rijk en het in aanleg zijnde Schiphol Logistics Park verbeteren.

september 14, 2016

Van 16 september tot en met 23 oktober kan men in het Kunstfort bij Vijfhuizen terecht voor de tentoonstelling “Grond, bewegen in lijnen en cirkels"......

VIJFHUIZEN - Van 16 september tot en met 23 oktober kan men in het Kunstfort bij Vijfhuizen terecht voor de tentoonstelling “Grond, bewegen in lijnen en cirkels”.

Deze tentoonstelling van beeldend kunstenaar Neeltje ten Westenend en fotograaf Stephan Keppel is een vervolg op de succesvolle “Tractordans” met boeren uit Haarlemmermeer tijdens de Ringbiënnale in 2014.

De tentoonstelling wordt op 16 september tijdens de Ringbiënnale 2016 geopend door cultuurwethouder Derk Reneman.
 

september 13, 2016

In de week van 19 september tot en met 25 september vindt voor de tweede keer de Nationale Fietstelweek plaats.......

HAARLEMMERMEER – In de week van 19 september tot en met 25 september vindt voor de tweede keer de Nationale Fietstelweek plaats.

In deze week wordt gemeten hoeveel fietsers er zijn en wat de kwaliteit van de fietsvoorzieningen is.

Voor het onderzoek worden fietsers in Nederland gevraagd om de gratis Fietstel-app te downloaden en bij te houden waar, wanneer en hoe snel ze fietsen.

In Haarlemmermeer wordt de Fietstelweek op dinsdag 13 september afgetrapt door wethouder verkeer en vervoer Derk Reneman.
 

september 10, 2016

Tijdens de Open Monumentendag van vandaag maakt cultuurwethouder Derk Reneman in De Meerse in Hoofddorp bekend welk monument is verkozen tot het monument van 2016......

HOOFDORP – Tijdens de Open Monumentendag van vandaag maakt cultuurwethouder Derk Reneman in De Meerse in Hoofddorp bekend welk monument is verkozen tot het monument van 2016.

Deze verkiezing tot Haarlemmermeers monument van het jaar is een vervolg op de eerste verkiezing in 2015.

De drie genomineerden van dit jaar zijn het Polderhuis in Hoofddorp, het Gemaal Cruquius in Cruquius en het hek van begraafplaats Taxushof in Nieuw-Vennep.

september 10, 2016

Cultuurwethouder Derk Reneman heeft vrijdagmiddag in Galerie De Meerse in Hoofddorp de tentoonstelling “Schiphol door de lens van Wolff” geopend......

HOOFDDORP – Cultuurwethouder Derk Reneman heeft vrijdagmiddag in Galerie De Meerse in Hoofddorp de tentoonstelling “Schiphol door de lens van Wolff” geopend.

Dit is een tentoonstelling met foto’s van het echtpaar Annemarie en Helmut Wolff die vanaf de jaren dertig tot de jaren zestig ongeveer 50.000 foto’s hebben gemaakt.

Een selectie van deze foto’s over de luchthaven Schiphol is in het kader van de viering van 100 jaar Schiphol nu te zien bij deze tentoonstelling in Het Cultuurgebouw.

juli 15, 2016

De stemmingen over de moties na het debat over het honkbalcomplex zijn donderdagavond in de gemeenteraad chaotisch verlopen met regelmatige schorsingen......

HOOFDDORP - De stemmingen over de moties na het debat over het honkbalcomplex zijn donderdagavond in de gemeenteraad chaotisch verlopen met regelmatige schorsingen.

Tijdens één van die schorsingen zou VVD-wethouder Derk Reneman fracties onder druk gezet te hebben om hun motie van wantrouwen tegen het college van B en W in te trekken.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Nicole Mulder heeft zij hierover een klacht ingediend bij burgemeester Theo Weterings.

juli 13, 2016

De Wijkraad Hoofddorp-Oost heeft keihard uitgehaald naar het college van B en W......

HOOFDDORP – De Wijkraad Hoofddorp-Oost heeft keihard uitgehaald naar het college van B en W.

De wijkraad vindt dat ze door B en W wordt genegeerd, terwijl ze juist op de hoogte wil zijn over zaken die in de wijk spelen of gaan spelen.

Volgens wijkraadvoorzitter Henk Jan Boswijk was de druppel die de emmer deed overlopen, de gang van zaken rondom het nieuwe parkeerbeleid waar de wijkraad buiten is gehouden.

Volgens de woordvoerster van wethouder Derk Reneman loopt de wijkraad echter op de zaken vooruit.

juli 5, 2016

Afgelopen week heeft het college tijdens de Algemene Beschouwingen de Voorjaarsrapportage van de gemeente Haarlemmermeer gepresenteerd,,,,,

HOOFDDORP – Afgelopen week heeft het college tijdens de Algemene Beschouwingen de Voorjaarsrapportage van de gemeente Haarlemmermeer gepresenteerd.

Het huishoudboekje van de gemeente lijkt hierbij op orde te zijn.
De begroting laat hierbij een klein tekort van 600.000 euro te zien op een begroting van 400 miljoen euro.

Volgens wethouder Financiën Derk Reneman groeit de algemene dekkingsreserve, stijgen de algemene lasten niet en blijft de financiële positie van Haarlemmermeer onverminderd solide.

juni 22, 2016

Burgemeester en wethouders presenteerden dinsdag de Voorjaarsrapportage 2016. Op 30 juni stelt de gemeenteraad deze rapportage vast.......

HOOFDDORP - Burgemeester en wethouders presenteerden dinsdag de Voorjaarsrapportage 2016. Op 30 juni stelt de gemeenteraad deze rapportage vast.

Het is één van de vier belangrijke stukken waarmee de raad elk jaar de financiële en beleidsmatige kaders van de gemeente bepaalt.

De begroting 2016 laat een licht verlies zien van € 0,6 miljoen.
Ondanks dit tekort zullen de lokale lasten niet stijgen.

mei 19, 2016

Het afgraven van een dijklichaam tussen de A9 en de golfbaan bij Nieuwe Meer heeft geen lekkage van schadelijke stoffen veroorzaakt..... 

NIEUWE MEER- Het afgraven van een dijklichaam tussen de A9 en de golfbaan bij Nieuwe Meer heeft geen lekkage van schadelijke stoffen veroorzaakt.

Dat is uit een meting van het Hoogheemraadschap Rijnland gebleken.

Wethouder Derk Reneman heeft de uitkomst van het onderzoek dinsdag bekendgemaakt tijdens het wekelijkse persuurtje.

Bron: hcnieuws.nl
 

april 19, 2016

Volgens verkeerswethouder Derk Reneman is het college van B & W nog steeds in gesprek met de gemeente Amsterdam over de vernieuwing van de Sloterbrug bij Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Volgens verkeerswethouder Derk Reneman is het college van B & W nog steeds in gesprek met de gemeente Amsterdam over de vernieuwing van de Sloterbrug bij Badhoevedorp.

Hij zei dit in de raadsvergadering van afgelopen donderdag bij de behandeling van het uitvoeringsprogramma Deltaplan Bereikbaarheid Haarlemmermeer.

Er zijn volgens de wethouder reeds afspraken gemaakt met de deelgemeente Nieuw West, maar blijkbaar heeft deze brug voor de stad Amsterdam geen topprioriteit.

maart 2, 2016

De gemeenteraad heeft vorige week de stemming over de herziening van het bestemmingsplan voor Zwanenburg uitgesteld. Het moet worden herzien, omdat de Raad van State het vorige heeft afgekeurd......
 

HOOFDDORP - De gemeenteraad heeft vorige week de stemming over de herziening van het bestemmingsplan voor Zwanenburg uitgesteld.

Het moet worden herzien, omdat de Raad van State het vorige heeft afgekeurd.

Door die beslissing laat de uitvoering van het Hart van Zwanenburg nog altijd op zich wachten, waar de Zwanenburgers uiterst ontevreden over zijn.

Volgens wethouder Derk Reneman is enig uitstel geen probleem.

Als de raad bij haar eerstvolgende vergadering wel tot een stemming komt is dat nog op tijd, aldus de wethouder.