MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Wethouder Ap Reinders

januari 31, 2018

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.......

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.Volgens wethouder Ap Reinders is ondernemen anno 2018 méér dan het zien van kansen en daarmee het verdienen van geld. Steeds meer ondernemers laten zien dat ze midden in de samenleving staan en denken mee over oplossingen voor maatschappelijke problemen. Op diverse locaties in Haarlemmermeer vinden workshops en inspiratiesessies plaats. Ook vindt er bijvoorbeeld een meet en greet plaats tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking.

januari 27, 2018

De stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft van wethouder Sociale Zaken Ap Reinders een Meer voor Elkaar-pluim gekregen.....

De stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft van wethouder Sociale Zaken Ap Reinders een Meer voor Elkaar-pluim gekregen.

De stichting wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen met uitsluiting te maken krijgen.

Zij biedt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit deze gezinnen de mogelijkheid om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.

december 14, 2017

Ap Reinders bracht deze week in zijn hoedanigheid van wethouder Ondernemerschap een bezoek aan Creagraphy..........

HOOFDDORP - Ap Reinders bracht deze week in zijn hoedanigheid van wethouder Ondernemerschap een bezoek aan Creagraphy. Dit bedrijf bestaat bijna twintig jaar en houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van websites.Een van de zaken die het onderscheidend maakt, is dat zij het Greenweb keurmerk hebben: door middel van zonnepanelen en groene stroom werkt het bedrijf CO2-neutraal.

oktober 25, 2017

Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen.....

HAARLEMMERMEER – Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen. Er wordt niet alleen gekeken naar prijs en kwaliteit, maar ook de effecten van het inkoopbeleid op inwoners en ondernemers, op welvaart, klimaat en milieu worden meegewogen. De gemeenteraad stelde onlangs het Inkoopbeleid 2017 vast, waarin meegenomen is dat het inkoopbeleid moet bijdragen aan de maatschappelijke ambities van de gemeente. Haarlemmermeer heeft een inkoopvolume van ruwweg 200 miljoen euro per jaar. 

juni 21, 2017

Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers.

Wethouder Sociale Zaken, Ap Reinders, opent de sportdag om 9 uur, waarna de aanwezige dansers een swingende warming-up verzorgen.

De kinderen kunnen meedoen aan acht verschillende sporten, waaronder judo, handbal en voetbal.
Kids for Kids wordt afgesloten met een flashmob en het uitreiken van een cheque aan Stichting Leergeld door Meerlanden.

mei 18, 2017

Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.....

HOOFDDORP - Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.

Tijdens het Open Huis kan de bezoeker informatie krijgen over bepaalde beroepen. Ook kan men er terecht met vragen over onderwijs, loopbaan en competenties. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speed daten met werkgevers uit de regio.

februari 16, 2017

Er is een koper voor het voormalige pand van de werkvoorziening AM Groep aan de Hoofdweg in Hoofddorp.........

HOOFDDORP - Er is een koper voor het voormalige pand van de werkvoorziening AM Groep aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Het pand was eigendom van de gemeenschappelijke regeling van vijf gemeenten die de werkvoorziening mogelijk maakte. De verkoop kan ook consequenties hebben voor De Voedselbank Haarlemmermeer die in één van de bijgebouwen van de accommodatie is gevestigd.

december 2, 2016

Winkelcentrum Floriande in Hoofddorp krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.....

HOOFDDORP - Winkelcentrum Floriande krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.
Deze ster is een bekroning voor gezamenlijke inspanning van de ondernemers, gemeente, A.S.R. Vastgoedvermogensbeheer, Billfinger, politie en brandweer om de veiligheid in Floriande te verbeteren.

Om tot goede afspraken voor een convenant te komen, zijn onder andere enquêtes gehouden onder de ondernemers van het winkelgebied. Ook werd door deskundigen goed rondgekeken in de omgeving om te beoordelen welke technische verbeteringen mogelijk zijn.

oktober 13, 2015

Wethouder Ap Reinders heeft op woensdag 7 oktober de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt......

BADHOEVEDORP – Wethouder Ap Reinders heeft op woensdag 7 oktober de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt.

Hij deed dit aan Matthijs Dorreboom van het winkelcentrum Sloterweg-Lorentzplein die deze vierde ster volgens de wethouder dik verdiend had.

In zeven jaar tijd is er veel voor de veiligheid en aantrekkelijkheid van het winkelcentrum gedaan.

Verder gaf wethouder Reinders te kennen dat de huidige samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en ondernemers al veel heeft opgeleverd.

Bron: Dichtbij.nl  

oktober 7, 2015

Woensdag 14 oktober opent wethouder Ap Reinders het startersplatform Haarlemmermeer..... 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 14 oktober opent wethouder Ap Reinders het startersplatform Haarlemmermeer.

Dit is een bijeenkomst voor ondernemers die in de afgelopen drie jaar een eigen onderneming zijn begonnen of nog van plan zijn dat te doen.

Gastspreker is Jan van Setten, manager, coach en entertrainer op het gebied van klantgerichtheid, persoonlijk leiderschap en organisatieverandering.

Ook wordt bij deze bijeenkomst de kick off van het programma Zaai gehouden.

september 23, 2015

De Protestantse kerken in Noord-Holland gaan de komende weken op verschillende plaatsen in gesprek over concrete samenwerking met de gemeenten over maatschappelijk welzijn......

HAARLEMMERMEER - De Protestantse kerken in Noord-Holland gaan de komende weken op verschillende plaatsen in gesprek over concrete samenwerking met de gemeenten over maatschappelijk welzijn.

Lokale en regionale kerkbesturen bespreken ook in eigen kring welke mogelijkheden hun vrijwilligers hebben om hieraan een bijdrage te leveren, nu de overheid zich terugtrekt.

Vanavond vindt om 20.00 uur in Rijsenhout hieromtrent een bijeenkomst plaats met wethouder Ap Reinders en beleidsambtenaar Femke Nederstigt en diakenen en bestuurders van de Protestantse kerken.
 

september 17, 2015

Haarlemmermeer wil 20 startende ondernemers in de gemeente stimuleren door hen een half jaar lang gratis individuele coaching en masterclasses aan te bieden.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer wil 20 startende ondernemers in de gemeente stimuleren door hen een half jaar lang gratis individuele coaching en masterclasses aan te bieden.

Het nieuwe programma - wat de gemeente 25.000 euro kost - heet 'Zaai Haarlemmermeer' en wordt 14 oktober officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van het Startersplatform.

De opzet van Zaai is om startende ondernemers te helpen zo gezond mogelijk te groeien.

Volgens wethouder Reinders is het programma inmiddels al met succes toegepast in Amstelveen en Aalsmeer.

juni 24, 2015

Donderdag overhandigt wethouder Ap Reinders het derde certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen aan de voorzitter van de KVO werkgroep President, Rob ten Bok......

HOOFDDORP - Donderdag overhandigt wethouder Ap Reinders het derde certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen aan de voorzitter van de KVO werkgroep President, Rob ten Bok.

Sinds 2009 werken gemeente, parkmanagement, ondernemers, politie, gemeente en brandweer samen aan een schoon, heel en veilig bedrijvenpark President aan de rand van Hoofddorp.

Het keurmerk gaat over het verbeteren van de verkeersveiligheid en het beheer en onderhoud van de omgeving.

Doel is de uitstraling van een veilig bedrijventerrein te vergroten.
 

juni 17, 2015

Wethouder Ap Reinders geeft op donderdag 18 juni het startschot voor “155 red een bedrijf”. Hij doet dit op de netwerkbijeenkomst “Op de koffie bij…De Burgemeester” in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wethouder Ap Reinders geeft op donderdag 18 juni het startschot voor “155 red een bedrijf”. Hij doet dit op de netwerkbijeenkomst “Op de koffie bij…De Burgemeester” in Hoofddorp.

De gemeente is voor veel ondernemers misschien niet altijd de meest logische plek om naartoe te gaan met vragen over het ondernemen, maar via de dienst “155 red een bedrijf” kunnen Haarlemmermeerse ondernemers gratis bij de gemeente terecht met al hun vragen over het ondernemerschap.

april 22, 2015

Door haar samenwerking met de gemeentelijke Sociale Dienstverlening, is het aantal klanten bij De Voedselbank afgenomen. Dit zei het bestuur tijdens een werkbezoek van wethouder Reinders van Sociale Dienstverlening......
 

HAARLEMMERMEER - Door haar samenwerking met de gemeentelijke Sociale Dienstverlening, is het aantal klanten bij De Voedselbank afgenomen.

Dit meldde het bestuur van De Voedselbank tijdens een werkbezoek van wethouder Reinders van Sociale Dienstverlening.

Zij kwamen tot de gezamenlijke conclusie dat de Voedselbank niet alleen mensen ondersteunt die financieel in zwaar weer zijn geraakt, maar daarbij ook een plek is waar signalen van armoede worden opgevangen.

februari 26, 2015

Vorige week donderdag was wethouder Ap Reinders in gesprek met een veertigtal ondernemers.........

HOOFDDORP - Vorige week donderdag was wethouder Ap Reinders in gesprek met een veertigtal ondernemers bij het ondernemersnetwerk "Op de Koffie bij..De Burgemeester".
De wethouder en twee ambtenaren ondervroegen de aanwezige ondernemers en ZZP-ers over wat er leeft en de ondernemers op hun beurt konden op een flip-over opschrijven wat voor hen van belang is.
Na een uitleg van Reinders konden de ondernemers hun vragen stellen.
Zowel ondernemers als de ambtenaren ervoeren het gesprek als positief.
 

december 12, 2014

Volgens HAP-wethouder Ap Reinders zal er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die nu bij de AM Groep in Hoofddorp werken,  straks niets veranderen. .....

HOOFDDORP – Volgens HAP-wethouder Ap Reinders zal er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die nu bij de AM Groep in Hoofddorp werken,  straks niets veranderen.

Ondanks de vele veranderingen in het sociaal domein dat per 1 januari 2015 zal ingaan, behouden deze mensen hun werk op de sociale werkplaats en de bijbehorende speciale regelingen. Wethouder Ap Reinders van Arbeidsmarktbeleid en tevens bestuurslid van de AM groep, reageerde daarmee op de ontrust die momenteel leeft onder het AM-personeel.

Bron: Haarlemsdagblad

december 10, 2014

Volgens HAP-wethouder Ap Reinders werkt de preventieve aanpak bij de schuldhulpverlening momenteel zo goed, dat het afgelopen jaar bij veel huishoudens schulden zijn voorkomen ....

HOOFDDORP – Volgens HAP-wethouder Ap Reinders werkt de preventieve aanpak bij de schuldhulpverlening momenteel zo goed, dat het afgelopen jaar bij veel huishoudens schulden zijn voorkomen. Hierdoor is dit jaar voor schuldhulpverlening in Haarlemmermeer 200.000 euro niet uitgegeven. Diverse raadsleden plaatsen hier echter vraagtekens bij daar B & W immers zegt dat er steeds meer huishoudens met dusdanig complexe problemen zijn, dat alleen schuldhulpverlening daar niet genoeg is.

november 27, 2014

Wethouder Ap Reinders van Haarlemmermeer heeft vorige week een derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt.....

ZWANENBURG – Wethouder Ap Reinders van Haarlemmermeer heeft vorige week een derde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt aan de ondernemersvereniging van het winkelgebied Zwanenburg.
Na een aantal incidenten in 2008 is de ondernemersvereniging Zwanenburg/Halfweg zich actief gaan bezig houden met veilig ondernemen door via KVO trainingen en voorlichting te gaan geven aan de winkeliers en hun personeel.
De eerste twee sterren werden behaald in 2010 en in 2012.

september 11, 2014

Gisteren heeft wethouder ondernemerschap Ap Reinders het bedrijfsverzamelgebouw Het Hoofd-Kantoor officieel geopend............

HOOFDDORP - Gisteren heeft wethouder ondernemerschap Ap Reinders het bedrijfsverzamelgebouw Het Hoofd-Kantoor officieel geopend.
Het gebouw in Hoofddorp aan de Wijkermeerstraat biedt passende kantoorruimte voor startende ondernemers en zelfstandige professionals.
Het Hoofd-Kantoor heeft in totaal zo’n 450 m2 kantoorruimte beschikbaar.
 

juni 28, 2014

In de gemeenteraad is deze week kritiek geuit op het aanbestedingsbeleid van de gemeente. Volgens onder ander de VVD moeten er minder strenge voorwaarden worden gesteld.....

In de gemeenteraad is deze week kritiek geuit op het aanbestedingsbeleid van de gemeente.

Volgens onder ander de VVD moeten er minder strenge voorwaarden worden gesteld.

Een uitvoerder moet nu bijvoorbeeld een medewerker met een beperking in dienst nemen.

Deze regel is in de praktijk onhaalbaar voor kleine bedrijven die geen extra medewerkers in dienst kunnen nemen of de medewerker met beperking na de opdracht weer ontslaan.

Wethouder Reinders benadrukte dat het aannemen van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt landelijk beleid is.

juni 27, 2014

Het College van Burgemeester en Wethouders overweegt huishoudens die 3 jaar lang van een minimuminkomen moeten rondkomen te steunen met een eenmalig bedrag......

Het College van Burgemeester en Wethouders overweegt huishoudens die 3 jaar lang van een minimuminkomen moeten rondkomen te steunen met een eenmalig bedrag. Dat heeft wethouder Ap Reinders donderdag gezegd tijdens een debat in de gemeenteraad over de voorjaarsrapportage.

VVD-er Kuipers was niet direct enthousiast. Hij waarschuwde voor de armoedeval, waardoor mensen met een uitkering de prikkel wordt ontnomen betaald werk te zoeken.

D66-fractievoorzitter Abbas vond dit argument te kort door de bocht in het geval van een kleine eenmalige gift.

juni 7, 2014

Op 10 juni opent Wethouder ondernemerschap, Ap Reinders, in het Raadhuis van Hoofddorp de MKB Financieringsbeurs. De beurs wordt georganiseerd door MKB Noord-Holland, MKB Haarlemmermeer-Schiphol e.a......... 

Op 10 juni opent Wethouder ondernemerschap, Ap Reinders, in het Raadhuis van Hoofddorp de MKB Financieringsbeurs.

De beurs wordt georganiseerd door MKB Noord-Holland, MKB Haarlemmermeer-Schiphol, Amsterdam Economic Board en het georganiseerd bedrijfsleven Haarlemmermeer. Het doel is het MKB

kennis te laten maken met nieuwe vormen van financieringen zoals crowdfunding, microkrediet en de Kredietunie.

De Kredietunie Haarlemmermeer is een lokaal initiatief van institutionele beleggers en private partijen. Via de Kredietunie kunnen ondernemers krediet aanvragen.