MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Vijfhuizen

februari 13, 2018

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?......

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?

Op zaterdag 24 februari zal René Ros in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing geven over de Stelling van Amsterdam.

De lezing begint om 2 uur ’s middags.

Het museum is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.
 

februari 6, 2018

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend......

Het CRASH Luchtoorlog – en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert op zaterdag en zondag, 17 en 18 februari a.s. voor de 2e keer het CRASH Winter Radioweekend.

Het thema dit jaar is de B-17 ‘Flying Fortress’. Er zijn demonstraties van onder meer radiocommunicatie apparatuur uit de B-17 ‘Vliegende Fort’.

Zendamateurs kunnen gedurende dit weekend op gezette tijden verbinding maken met de radiokamer van het museum.

Tijdens de radiodagen is bestaat ook gelegenheid militaire radioapparatuur te koop aan te bieden.

januari 30, 2018

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen......

Maandagochtend 29 januari vond een bedreiging met een vuurwapen plaats bij een tankstation in Vijfhuizen.

Dit is gebeurd naar aanleiding van een betalingsconflict tussen een medewerker en een klant. De verdachte is na de bedreiging van de medewerkers inderhaast weggereden.

Later vond de landelijke Eenheid van de politie de auto terug in Alkmaar. De verdachte is korte tijd later langs de A9 in Akersloot aangehouden.

januari 30, 2018

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen......

Het Vijfhuizen Ons Shantykoor (VOC) bestaat eind van dit jaar 20 jaar en organiseert op zondagmiddag 11 februari een optreden in dorpshuis d’ Oude Waterwolf in Vijfhuizen.

Het thema ‘Valentijn Shanty’ verraadt waarover gezongen wordt. Het wordt een reis om de wereld vol shanties en zeemansliederen die eindigt in Amsterdam.

Ga op zondagmiddag 11 februari van het optreden genieten in dorpshuis d’ Oude Waterwolf aan de Kromme spieringweg 436 in Vijfhuizen. De toegang is € 5,- en de zaal opent om 14.00 uur.
 

januari 29, 2018

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.......

Bij Vijfhuizen op de Drie Merenweg kwam zaterdagochtend een personenauto op zijn kop in het water van de naastgelegen sloot terecht.

Hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter, maar die hoefde niet te landen.

De vier inzittenden zijn met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de buitenlandse auto van de weg raakte was onduidelijk.

Door het ongeval was één rijstrook op de N205 afgesloten. De bergingsdienst heeft wagen uit de sloot gehaald en afgevoerd.
 

januari 26, 2018

Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.....

VIJFHUIZEN/DUBAI - Autocoureur Danny Kroes rijdt komend weekeinde de tweede ronde van de TCR Middle East International Series op de Dubai Autodrome.

De achttienjarige inwoner van Vijfhuizen zal op de baan in de Verenigde Arabische Emiraten uitkomen voor Pit Lane Competizioni in een Audi RS3 LMS. Hij vervangt in Dubai de Italiaan Alberto Vescovi die verhinderd was.

Kroes hoopt zich opnieuw in de kijker te rijden, na zijn debuut in de TCR vorig jaar tijdens de race in het TCR Benelux Touring Car-kampioenschap in Zandvoort.

januari 23, 2018

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.......

De kerkklok van de Verbondskerk in Vijfhuizen heeft het een tijdje zonder wijzerplaten moeten doen, omdat de klok eind vorig jaar dringend gerepareerd moest worden.

De tijdsaanduiding op de kerktoren werd door veel inwoners van Vijfhuizen gemist. Op zaterdag 20 januari was het eindelijk zover; de wijzerplaten van de kerkklok werden met een hoogwerker teruggeplaatst.

Alle inwoners van Vijfhuizen kunnen nu weer vanuit alle richtingen op de kerkklok zien hoe laat het is.

Bron: Nieuwsblad Haarlemmermeer

januari 15, 2018

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd......

De inzameling van kerstbomen in Vijfhuizen heeft een recordopbrengst van 628 exemplaren opgeleverd.

Kinderen hebben de afgelopen week jacht gemaakt op de afgedankte naaldbomen om ze voor een presentje naar de verzamelplaats te brengen.

Voor elke boom kregen de kinderen 50 cent en een lootje. De bomen worden verwerkt in een versnipperaar.

Onder de jonge inzamelaars leeft echter de wens om ze op te sparen voor een grote kerstbomenfik, zo vertelden ze aan het Haarlems Dagblad.

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.

januari 8, 2018

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar......

Bart Jansen is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van DSOV. Jansen is op dit moment in Vijfhuizen bezig aan zijn eerste jaar.

Volgens het bestuur is de samenwerking tussen spelers, technische staf en trainer positief en zijn de sportieve resultaten bovendien uitstekend.

Het eerste elftal staat momenteel bovenaan in de 2e klasse C in regio West 2.

DSOV heeft bovendien al een periodekampioenschap op zak. Een verlenging van het contract was dan ook te verwachten, zo concludeert voetbalwebsite 433Magazine.
 

december 22, 2017

Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond heeft een man een overval gepleegd op een tankstation aan de N205 richting Hoofddorp.

De verdachte zou even voor half 10 de winkel van het tankstation in Vijfhuizen zijn binnengelopen en geld hebben geëist.
Volgens een politiewoordvoerder zou er geen wapen zijn gezien, maar zou de dader wel hebben gedreigd te zullen schieten als hij geen geld zou krijgen. De dader is na de overval weggerend.

december 14, 2017

Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht.........

VIJFHUIZEN - Op 12 december is de Stichting Vrienden van het Nationaal Monument MH 17 opgericht. Doel van de stichting is bij te dragen aan het in stand houden van het monument dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp op 17 juli 2014. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het verrichten van activiteiten en het verwerven en beheren van fondsen en het verlenen van bijdragen hieruit aan rechtspersonen die een bijdrage leveren aan de instandhouding van het monument.

december 5, 2017

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers......

De Ride for the Roses, een fietsevenement in de strijd tegen kanker, start en finisht volgend jaar in Haarlemmermeer. Voorgaande edities van de tocht trokken tot wel 10.000 deelnemers.

De 21e editie in 2018 kent 3 in plaats van 2 toertochten: over 25, 50 en voor het eerst 80 kilometer. De kern van het evenement vormt de pelotonstocht over 100 kilometer.

Met de opbrengst van de tochten wordt onderzoek door KWF mede gefinancierd. Ride for the Roses 2018 start en finisht op 9 september bij Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

november 25, 2017

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen......

Op de Vijfhuizerweg is donderdagmiddag een automobilist met zijn voertuig van de weg geraakt en in het naastgelegen water terecht gekomen.

De bestuurder kon op eigen kracht zijn wagen verlaten. Het slachtoffer, een vliegtuigspotter, was nog een keer terug naar zijn wagen gegaan om zijn fotoapparatuur uit het voertuig te halen.

De man is vervolgens door het ambulancepersoneel onderzocht en voor verdere zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

De bergingsdienst haalde de zwaar beschadigde auto uit het water.

november 24, 2017

Vrijdag 24 november zijn op het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen 170.714 bloembollen geplant.....

VIJFHUIZEN - Vandaag om 12 uur zijn op het Nationaal Monument MH17 170.714 bloembollen geplant. De bloembollen met de Nederlandse soortnaam Sneeuwroem zullen in het voorjaar het Monument een paarsblauwe gloed geven.
Het aantal verwijst naar 17 juli 2014, de datum van de ramp met de MH17.

november 9, 2017

Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld.....

VIJFHUIZEN - Met de eenmalige bijdrage van 225.000 euro van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, is nu ook het beheer van het MH17-monument in Vijfhuizen geregeld. Tot voor kort was er te weinig geld voor onderhoud.
Door de provinciale steun is er nu voldoende geld binnen voor de komende twintig jaar.

Ook de Stichting Nationaal Monument MH17, het recreatieschap, de gemeente Haarlemmermeer en het Rijk leveren een financiële bijdrage.
In totaal gaat het hierbij om een bedrag van negen ton.

november 1, 2017

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats......

Tijdens het eerste weekend van de Nationale Kunstweek – zaterdag 4 en zondag 5 november - vindt het Landelijke Atelierweekend plaats.

Tijdens dit weekend stellen kunstenaars hun atelier open voor geïnteresseerden. Aan de Kromme Spieringweg 268 in Vijfhuizen opent STAL 268 haar deuren.

In STAL 268 exposeren Evelien Weijmer-Ruizendaal, Yvonne Samson, Els Roth, Anita Rayer en Esther Velzeboer.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 31, 2017

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan......

Jesse Verbeek mag vrijdag 3 november de symbolische eerste paal van het bouwproject Spieringhof in Vijfhuizen slaan.

Jesse is een van de drie zoons van de onlangs overleden Henk Verbeek, die de weg bereidde voor de bebouwing van het braakliggende terrein in het hart van het dorp.

Op Spieringhof worden 26 rietgedekte woningen gebouwd. Henk Verbeek was op verschillende fronten actief in Vijfhuizen, onder meer bij voetbalvereniging DSOV en als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen.

september 11, 2017

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.........

Sandra uit Vijfhuizen heeft 159.000 euro gewonnen in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht' van RTL 4. Nadat Sandra 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij – met assistentie van echtgenoot Marco - dit geldbedrag in de wacht in het ‘Gouden Koffer Spel'.
Sandra was samen met 49 wijkgenoten uit Vijfhuizen – in postcodegebied 2141 – te gast bij de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Sandra als finalist en mocht zij het bekende ‘Gouden Koffer Spel' spelen.

september 2, 2017

Vijftig inwoners van Vijfhuizen uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.....

VIJFHUIZEN - Vijftig inwoners uit postcodegebied 2141 gaan strijden om prijzen tot wel vijf miljoen euro in de ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht'.
Zij wonnen een felbegeerde studioplaats in de tv-spelshow die Linda de Mol presenteert.

De vijftig inwoners uit Vijfhuizen zijn samen met inwoners uit negen andere wijken uit heel Nederland aanwezig in de studio.
Een van de 500 aanwezigen kan de studio als miljonair verlaten.

september 1, 2017

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.....

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 september wordt overal in Nederland het Fortenfestival gehouden.

Dat betekent: ontdekken van de prachtige forten en vestingen die ons land rijk is. En genieten van films in de buitenbioscoop, theater, kunst, muziek, historie en biologisch eten en drinken.

Bij het Kunstfort bij Vijfhuizen draait de buitenbioscoop op vier avonden diverse films: van woensdag 6 sept tot en met zaterdag 9 september.

Via de website forten.nl kom je alles te weten over de activiteiten bij het Kunstfort bij Vijfhuizen.
 

augustus 25, 2017

Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.....

VIJFHUIZEN - Een recordaantal danceliefhebbers komt dit weekend naar het Floriadeterrein in Haarlemmermeer voor de 24e editie van Mysteryland.

Voor het eerst bedraagt het bezoekersaantal meer dan 100.000.

Het bezoekersrecord is te danken aan de uitbreiding van de camping naast het festivalterrein. Die biedt dit jaar voor het eerst plaats aan zo'n 15.000 bezoekers.

Mysteryland is het oudste en grootste elektronische muziekfestival van Nederland. Dit jaar treden meer dan tweehonderd dj's op.

augustus 16, 2017

Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN - Zondag 20 augustus is er een snuffelmarkt in de grote Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Honderden kramen liggen van 9 tot 16.30 uur vol met mooie, interessante, exclusieve, verrassende en oude spullen uit moeders en grootmoeders Tijd.

De meest uiteenlopende spullen zijn er te koop zoals antiek, curiosa, aardewerk en speelgoed.

Verder zijn er onder andere verzamelobjecten, poppen, kleding, games, Cd’s, boeken en vintage.

De toegang is 4 euro 50 en kinderen tot 12 jaar en 80 plussers hebben gratis toegang.

augustus 11, 2017

Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN - Woensdagavond is een man gewond geraakt bij een brand op een autosloperij op bedrijventerrein Krukas.

De man was rond half 10 bezig om de benzinetank van een sloopauto leeg te halen. Hij boorde daarvoor een gat onderin de tank, bij welke actie de brandstof vlam vatte. Het slachtoffer kreeg de brandende vloeistof over zich heen.

Omdat de auto in een loods geparkeerd stond wilde de man het voertuig met een heftruck naar buiten verplaatsen. Dit lukte, maar hij raakte daarbij wel gewond.