MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Vijfhuizen

april 22, 2017

Op deze stalen plaat worden straks de namen van de 298 slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne gegraveerd........

VIJFHUIZEN – De gebogen achterwand voor het MH17-monument is afgelopen donderdag in Park Vijfhuizen geplaatst.

Op deze stalen plaat worden straks de namen van de 298 slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne gegraveerd.

In het midden van deze plaat zit een gat waardoor straks zonlicht doorheen komt en dat hiermee symbool staat voor hoop.

Rond de gedenkplaats, die op 17 juli onthuld zal worden, bevindt zich ook een groen lint dat bestaat uit 298 bomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

april 19, 2017

De Mud Masters zullen het komend weekend bij Vijfhuizen plaatsvinden, maar in tegenstelling tot andere jaren valt het sportevenement nu precies in het broedseizoen.......

VIJFHUIZEN – De PvdA-Haarlemmermeer pleit voor een andere periode voor het Mud Mastersevenement in Haarlemmermeer.

De Mud Masters zullen het komend weekend bij Vijfhuizen plaatsvinden, maar in tegenstelling tot andere jaren valt het sportevenement nu precies in het broedseizoen.

Net zoals Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en Natuureducatie en Duurzaamheid Zuid-Kennemerland wil de PvdA dat de gemeente Haarlemmermeer de Mud Masters alleen nog maar een vergunning buiten het broedseizoen gaat verlenen.
 

april 13, 2017

Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.......

VIJFHUIZEN - Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.

De woningen in de nabijheid van de pinautomaat zijn hierna ontruimd, terwijl de politie eveneens het gebied rondom het gevonden explosief had afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief hierna op een nabij gelegen weiland tot ontploffing gebracht.

Forensische dienst van de politie heeft bij de geldautomaat onderzoek gedaan, zodat de recherche deze mislukte plofkraak nog verder kan onderzoeken.

april 7, 2017

Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft dinsdag ingestemd met het groeiplan van Mysteryland voor de camping.....

VIJFHUIZEN - Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft dinsdag ingestemd met het groeiplan van Mysteryland voor de camping. Dit betekent dat de camping gefaseerd kan groeien naar 25.000 bezoekers in 2021.

Volgens Mysteryland heeft een verdere groei van de camping een positieve impact op de logistieke druk. Dit komt door de spreiding over meerdere dagen en een lager aantal dagbezoekers.
Daarentegen is wel een extra kampeerterrein nodig.

april 4, 2017

De bebouwde kom van Vijfhuizen wordt iets groter..... 

VIJFHUIZEN – De bebouwde kom van Vijfhuizen wordt iets groter.

De nieuwe woningen van Poort 5, aan de oostkant van het dorp, worden toegevoegd aan Vijfhuizen.

De vijftig woningen krijgen een toegangsweg vanaf de rotonde op het terrein van de Expohal.

Op die weg komt een bord bebouwde kom en daarmee een snelheidsbeperking van 50 km per uur.

Bron: Haarlems Dagblad 

april 4, 2017

Twee milieubewegingen hebben officieel bezwaar ingediend tegen de Mud Masters Obstacle Run dat op 22 en 23 april wordt gehouden in Vijfhuizen..... 

VIJFHUIZEN – Twee milieubewegingen hebben officieel bezwaar ingediend tegen de Mud Masters Obstacle Run dat op 22 en 23 april wordt gehouden in Vijfhuizen.

De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid Zuid-Kennemerland vinden dat de gemeente geen toestemming moet geven voor het evenement.

Mud Masters wordt dit jaar in het broedseizoen gehouden, wat voorgaande jaren begin maart was.

De twee organisaties vinden dit besluit ontoelaatbaar en in strijd met de wet Natuurbescherming.

maart 29, 2017

Naast het diner ’Tafelen tussen de tulpen’, komt er dit jaar ook een echte high tea bij bloembollen- en snijhyacintenbedrijf van de gebroeders Van Haaster in Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN - Naast het diner ’Tafelen tussen de tulpen’, komt er dit jaar ook een echte high tea bij bloembollen- en snijhyacintenbedrijf van de gebroeders Van Haaster in Vijfhuizen.

Van donderdag 20 april tot en met zondag 23 april kan men van 13.00 tot 16.00 uur in een eettent op deze locatie tussen de bollen genieten van een high tea van patissier Kees-Jan Meijer.

Van 18.00 uur kan men hier verder genieten van een viergangendiner van buurrestaurant ’t Fort en cateringbedrijf De Smaeck.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 28, 2017

Het herinneringsbos voor de slachtoffers van vlucht MH17 is uit de financiële problemen..... 

VIJFHUIZEN - Het herinneringsbos voor de slachtoffers van vlucht MH17 is uit de financiële problemen.

Verschillende bedrijven hebben hun toezegging gegeven voor het toekomstig onderhoud van het bos.

Een week geleden zou de Stichting nog twee ton te weinig hebben voor het toekomstig onderhoud van het bos.

Initiatiefnemer Sjaak de Ligt laat weten dat de handtekeningen voor de toezegging nog gezet moeten worden.

Verder staat op de website van de stichting nog een bedrag open van ruim 200.000 euro die nodig is voor eerder geschrapte onderdelen.

maart 9, 2017

Over een kleine twee weken worden in Vijfhuizen de bomen geplant voor het herinneringsbos dat deel uitmaakt van het Nationaal Monument MH17.......

VIJFHUIZEN - Over een kleine twee weken worden in Vijfhuizen de bomen geplant voor het herinneringsbos dat deel uitmaakt van het Nationaal Monument MH17. Afgelopen december is op het terrein de eerste spade de grond ingegaan om de aanleg voor te bereiden.

maart 4, 2017

Er is voor de komende twintig jaar nog een bedrag van 240.000 euro nodig voor onderhoud van het herdenkingsbos en het kunstwerk.......

VIJFHUIZEN – De Stichting Nationaal Monument MH17 is nog op zoek naar sponsoren.

Er is voor de komende twintig jaar nog een bedrag van 240.000 euro nodig voor onderhoud van het herdenkingsbos en het kunstwerk.

Voordat Monument MH17 op 17 juli in Vijfhuizen onthuld kan worden moet nog veel gebeuren.

Volgens de voorzitter van de stichting, Evert van Zijtveld, zijn er bij de realisatie van het herdenkingsmonument ook een paar tegenvallers geweest.

maart 2, 2017

Festival Mysteryland op het Floriadeterrein in Vijfhuizen gaat uitbreiden.....

VIJFHUIZEN – Festival Mysteryland op het Floriadeterrein in Vijfhuizen gaat uitbreiden. Het aanbod van acts op de vrijdagavond van de 24e editie van het langst lopende dancefestival ter wereld wordt ruimer. Bovendien biedt de camping op het festivalterrein voor het eerst plek aan meer dan 10.000 gasten. Daarnaast wordt op de camping een extra programma aangeboden. Vorig jaar draaide Afrojack als surprise-act op de camping een techno-set. Mysteryland vindt plaats op 26 en 27 augustus en de complete line-up wordt in maart bekendgemaakt. Het speciale campingprogramma volgt later.

februari 24, 2017

Nabestaanden van de slachtoffers planten deze zaterdag bomen voor het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN – Nabestaanden van de slachtoffers planten deze zaterdag bomen voor het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.

In Park Vijfhuizen werkt men momenteel aan een herdenkingsmonument dat eveneens bestaat uit 298 bomen die staan voor het totale aantal omgekomen mensen.

De bomen vormen een groen lint dat straks het amfitheater en het gedenkteken met de namen van de slachtoffers zal omsluiten.

Het Nationaal Monument MH17 zal op 17 juli onthuld worden.

Bron: hcnieuws.nl

februari 23, 2017

De N205 bij Vijfhuizen was woensdagochtend volledig afgesloten door een omgevallen cementwagen.......

VIJFHUIZEN - De N205 bij Vijfhuizen was woensdagochtend volledig afgesloten door een omgevallen cementwagen. Automobilisten die van en naar Haarlem wilden moesten omrijden. Vermoedelijk was de chauffeur met zijn wagen geslipt, bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De betonmixer lag op de middengeleider en lekte cement op het asfalt. De chauffeur zat bekneld in de wagen maar was volgens een politiewoordvoerder wel aanspreekbaar. Hij is door de hulpdiensten uit zijn wagen bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. 

februari 16, 2017

Een bestuurder van een bedrijfsbusje is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Driemerenweg........

VIJFHUIZEN - Een bestuurder van een bedrijfsbusje is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Driemerenweg. Het busje kwam in botsing met een bakwagen op het deel van de weg waar zich diverse op- en afritten met de A9 bevinden. Door het ongeval was ook de afrit in de richting van Haarlem afgesloten. De bestuurder van het busje is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bakwagen liep geen letsel op en kon zijn weg vervolgen. Het busje is door de bergingsdienst afgevoerd.

februari 16, 2017

Op zondag 26 februari wordt in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen een grote Snuffelmarkt gehouden..........

VIJFHUIZEN – Op zondag 26 februari wordt in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen een grote Snuffelmarkt gehouden. Honderden kramen liggen van negen uur tot half vijf vol met interessante, exclusieve, verrassende, oude spullen en talrijke leuke en spannende artikelen uit Moeders en Grootmoeders Tijd. De meest uiteenlopende spullen zijn er te bewonderen en te koop. De toegang bedraagt € 4,50. Kinderen tot 12 jaar en ouderen 80+ mogen gratis naar binnen. Parkeren is ook gratis. 

februari 7, 2017

De Koperen Hemel zou volgens de rechtbank in Haarlem niet zijn tegengewerkt rond de eeuwwisseling.....

VIJFHUIZEN – De Koperen Hemel zou volgens de rechtbank in Haarlem niet zijn tegengewerkt rond de eeuwwisseling.

Op de plek van het restaurant wilde een projectontwikkelaar aan de slag en ondernemer Paul Hoenderbos moest hiervoor wijken.

In 1998 zou het restaurant open gaan, maar dit werd aan alle kanten tegengewerkt waardoor het restaurant pas in 2004 open ging. 

Volgens ondernemer Paul Hoenderbos zou er sprake zijn van onrechtmatig handelen of opzettelijke tegenwerking door ambtenaren van de gemeente Haarlemmermeer.

januari 17, 2017

In de nacht van zaterdag op zondag is een Audi onder het rijden in de brand gevlogen op de Vijfhuizerdijk.....

VIJFHUIZEN – In de nacht van zaterdag op zondag is een Audi onder het rijden in de brand gevlogen op de Vijfhuizerdijk.

De inzittenden konden de auto net op tijd verlaten en waren ongedeerd.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak van de brand was.

De brandweer was snel ter plaatste, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig in vlammen opging.

De Vijfhuizerdijk was tijdens het blussen afgesloten voor verkeer.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

januari 16, 2017

Zaterdagmiddag reed een automobiliste tegen een lichtmast op de N205 in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN – Zaterdagmiddag reed een automobiliste tegen een lichtmast op de N205 in Vijfhuizen.

Het slachtoffer raakte in de slip tijdens een hagelbui en verloor de macht over het stuur.

De vrouw kwam in de middenberm tegen een lichtmast aan.

De ambulance moest het slachtoffer naar het ziekenhuis overbrengen.

Eerder op de dag was er nog een ander ongeval door hagel, waarbij drie voertuigen betrokken waren.

Foto: Eric van Lieshout
 

januari 11, 2017

Sinds afgelopen zondag exposeert Hoofddorper Thijs Postma zijn schilderwerken in het Kunstfort bij Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN – Sinds afgelopen zondag exposeert Hoofddorper Thijs Postma zijn schilderwerken in het Kunstfort bij Vijfhuizen.

Naast zijn bekende vliegtuigschilderijen exposeert Postma nu ook schilderijen van mensen en landschappen in de Haarlemmermeer.

De 83-jarige Hoofddorper is wereldwijd vooral bekend door zijn realistische en dramatische schilderijen van vliegtuigen

Naast zijn schilderwerken houdt Postma zich eveneens bezig met het schrijven van historische luchtvaartartikelen voor binnen- en buitenlandse tijdschriften.

januari 10, 2017

De bloembakken op de Cruquiusdijk in Vijfhuizen worden binnenkort verwijderd.....

VIJFHUIZEN - De bloembakken op de Cruquiusdijk in Vijfhuizen worden binnenkort verwijderd.

Op de dijk komen verkeersdrempels als vervanging.

De bakken werden jaren geleden geplaatst om de snelheid uit het verkeer te halen, maar zijn een doorn in het oog van veel dorpsbewoners van Vijfhuizen.

Vorig jaar konden mensen reageren op het plan om de bakken te verwijderen.

Veel dorpsbewoners gaven aan dat ze graag meer drempels zien.

januari 7, 2017

Wijkagent John van de Hulst uit Vijfhuizen stond afgelopen week raar te kijken toen hem gevraagd werd naar de dierenkliniek te komen.....

VIJFHUIZEN – Wijkagent John van de Hulst uit Vijfhuizen stond afgelopen week raar te kijken toen hem gevraagd werd naar de dierenkliniek te komen.

Twee buurvrouwen uit Vijfhuizen claimden beiden de eigenaar van dezelfde kat te zijn.

De kat werd door één van hen bij de dierenkliniek aangeboden om het beestje te laten chippen.

De dierenarts rook onraad toen bleek dat de kat al gechipt was en dat de gegevens van de zogenaamde eigenaresse niet klopte met de chipgegevens.

december 23, 2016

Na ruim zestig jaar trouwe dienst begint de torenklok van de Verbondskerk ernstige ouderdomskwalen te vertonen.....

VIJFHUIZEN - Na ruim zestig jaar trouwe dienst begint de torenklok van de Verbondskerk ernstige ouderdomskwalen te vertonen. De verlichting doet het niet meer, het loopwerk is aan vernieuwing toe en de wijzerplaten hebben last van roestvorming.

december 8, 2016

Woensdag, om 12 uur 35 precies, is bij Vijfhuizen de aanleg begonnen van het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17.....

VIJFHUIZEN - Woensdag, om 12 uur 35 precies, is de aanleg begonnen van het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp met de MH17.

Het monument symboliseert een groen herdenkingslint. Op het lint worden begin maart de 298 bomen geplant, één voor elk slachtoffer.
De bomen worden omringd door zonnebloemen, de bloemensoort die op de akker stond waar het vliegtuig op 17 juli 2014 neerstortte.

november 21, 2016

Dinsdag 22 november begint de aanleg van het nationaal monument ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers van vlucht MH17 in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN – Dinsdag 22 november begint de aanleg van het nationaal monument ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers van vlucht MH17 in Vijfhuizen.

Stichting Nationaal Monument MH17 heeft opdracht gegeven voor de aanleg van het monument in een parkachtig landschap dat grenst aan Vijfhuizen, Schiphol en Expo Haarlemmermeer. 

Het monument moet een groen lint symboliseren waarop 298 bomen worden geplant omringd door zonnebloemen en in het midden ruimte voor een amfitheater.