MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Vijfhuizen

juli 17, 2017

In Park Vijfhuizen in Haarlemmermeer heeft vanmiddag de herdenking plaatsgevonden van de ramp met vlucht MH17......

VIJFHUIZEN - In Park Vijfhuizen in Haarlemmermeer heeft vanmiddag de herdenking plaatsgevonden van de ramp met vlucht MH17.

Dat gebeurde bij het Nationaal Monument MH17, dat daarna officieel is onthuld door koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het bijzijn van ruim tweeduizend nabestaanden.

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat het vliegtuig boven Oost-Oekraïne werd neergeschoten waarbij de alle inzittenden om het leven kwamen.

juni 29, 2017

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op maandag 17 juli aanwezig bij de officiële opening van het Nationaal Monument MH17......

VIJFHUIZEN - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op maandag 17 juli aanwezig bij de officiële opening van het Nationaal Monument MH17.

Ook premier Mark Rutte en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer zijn aanwezig bij de plechtigheid in het zogenoemde 'Herinneringsbos' in Vijfhuizen.

Met vlucht MH17 van Malaysia Airlines kwamen in het oosten van Oekraïne alle inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

Precies drie jaar na de vliegramp wordt het monument in gebruik genomen.

juni 28, 2017

In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen......

VIJFHUIZEN - In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen.

De bestelwagen kwam op de Zwanenburgerdijk, ter hoogte van de Spaarnwouderweg, in botsing met een blauwe personenauto die er na het ongeval vandoor ging.

De bestuurder van de over de kop geslagen auto raakte bij het ongeval gewond en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

De politie is op zoek naar getuigen die deze blauwe Ford Mondeo rond acht uur hebben gezien.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 17, 2017

Inwoners van Vijfhuizen kunnen op 29 juni een kijkje komen nemen bij het Nationaal Monument MH17.......

VIJFHUIZEN - Inwoners van Vijfhuizen kunnen op 29 juni een kijkje komen nemen bij het Nationaal Monument MH17.
Dit monument ter nagedachtenis van de 298 slachtoffers van de vliegramp boven de Oekraïne is aangelegd in Park Vijfhuizen.

Het gedenkteken en een amfitheater liggen centraal in het monument, terwijl hieromheen een lint van 298 bomen is geplant.

De officiële opening van het monument zal plaatsvinden op maandag 17 juli.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 31, 2017

Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen......

VIJFHUIZEN – Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen.

Deze afgedankte aviabrug van Schiphol krijgt nog vóór september een nieuw leven op deze spottersplek bij de IJweg.
Het is de gemeente Haarlemmermeer al langer een doorn in het oog dat op deze toeristische trekpleister zo weinig voorzieningen zijn.

mei 30, 2017

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.......

VIJFHUIZEN - Burgemeester Weterings heeft afgelopen zaterdag in Vijfhuizen een CD van het Vijfhuizen Ons Shantykoor in ontvangst genomen.

Weterings ontving dit eerste exemplaar van de tweede CD van het koor in het dorpshuis De Oude Waterwolf.

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.
 

mei 23, 2017

De ondernemersvereniging in Vijfhuizen heeft zware kritiek geuit op het bouwplan van woningbouwcorporatie Ymere op de Groeneweg en Woudweg in Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN – De ondernemersvereniging in Vijfhuizen heeft zware kritiek geuit op het bouwplan van woningbouwcorporatie Ymere op de Groeneweg en Woudweg in Vijfhuizen.

In dit bouwplan gaat Ymere uit van 35 sociale huurwoningen, waarbij geen plaats lijkt te zijn voor senioren uit Vijfhuizen.

Door huurwoningen voor senioren zou er in Vijfhuizen doorstroming kunnen ontstaan, waardoor er woningen vrijkomen voor gezinnen.

mei 21, 2017

Locoburgmeester Tom Horn heeft gisteren tijdens de opening van het therapiecentrum van Stichting Contacthond in Vijfhuizen......

VIJFHUIZEN – Locoburgmeester Tom Horn heeft gisteren tijdens de opening van het therapiecentrum van Stichting Contacthond in Vijfhuizen.

Na tien jaar op diverse locaties zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen de therapie te hebben toegepast, heeft Stichting Contacthond nu haar eigen pand.

Deze eigen locatie zal vooral gebruikt worden als therapiecentrum voor de behandeling van kinderen.

De stichting is weliswaar gevestigd in Haarlemmermeer, maar behandelt kinderen, jongeren en ouderen in het hele land.
 

mei 10, 2017

Op het deel van de dijk tussen de Klugt en de grens van de bebouwde kom verdwijnen de betonnen bakken al op maandag 15 mei.....

VIJFHUIZEN - De chicanes op de Cruquiusdijk in Vijfhuizen worden binnenkort verwijderd.

Op de plek van de chicanes komen verhoogde plateaus om ervoor te zorgen dat het autoverkeer niet te hard rijdt.

Op het deel van de dijk tussen de Klugt en de grens van de bebouwde kom verdwijnen de betonnen bakken al op maandag 15 mei.

De gemeente Haarlemmermeer hoopt met deze aanpassingen de verkeerssituatie veiliger te maken, want de versmallingen met betonnen bakken zorgde voor onveilige situaties voor fietsers en andere weggebruikers.

april 26, 2017

Voorzitter Cok de Ruijter van de Vereniging Dorp Vijfhuizen, zou graag een repaircafé in Vijfhuizen zien.......

VIJFHUIZEN – Voorzitter Cok de Ruijter van de Vereniging Dorp Vijfhuizen, zou graag een repaircafé in Vijfhuizen zien.

Als locatie voor dit nieuwe repaircafé denkt De Ruijter aan dorpshuis d’Oude Waterwolf.

Volgens De Ruijter is zo’n repaircafé erg handig voor dorpsbewoners die de reparaties niet zelf kunnen uitvoeren en is zo’n repaircafé ook een mooie ontmoetingsplek in het dorpshuis.

Dorpshuisbeheer Roel Krijger zegt dit initiatief graag te willen ondersteunen.

april 22, 2017

Op deze stalen plaat worden straks de namen van de 298 slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne gegraveerd........

VIJFHUIZEN – De gebogen achterwand voor het MH17-monument is afgelopen donderdag in Park Vijfhuizen geplaatst.

Op deze stalen plaat worden straks de namen van de 298 slachtoffers van de vliegramp in de Oekraïne gegraveerd.

In het midden van deze plaat zit een gat waardoor straks zonlicht doorheen komt en dat hiermee symbool staat voor hoop.

Rond de gedenkplaats, die op 17 juli onthuld zal worden, bevindt zich ook een groen lint dat bestaat uit 298 bomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

april 19, 2017

De Mud Masters zullen het komend weekend bij Vijfhuizen plaatsvinden, maar in tegenstelling tot andere jaren valt het sportevenement nu precies in het broedseizoen.......

VIJFHUIZEN – De PvdA-Haarlemmermeer pleit voor een andere periode voor het Mud Mastersevenement in Haarlemmermeer.

De Mud Masters zullen het komend weekend bij Vijfhuizen plaatsvinden, maar in tegenstelling tot andere jaren valt het sportevenement nu precies in het broedseizoen.

Net zoals Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en Natuureducatie en Duurzaamheid Zuid-Kennemerland wil de PvdA dat de gemeente Haarlemmermeer de Mud Masters alleen nog maar een vergunning buiten het broedseizoen gaat verlenen.
 

april 13, 2017

Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.......

VIJFHUIZEN - Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.

De woningen in de nabijheid van de pinautomaat zijn hierna ontruimd, terwijl de politie eveneens het gebied rondom het gevonden explosief had afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief hierna op een nabij gelegen weiland tot ontploffing gebracht.

Forensische dienst van de politie heeft bij de geldautomaat onderzoek gedaan, zodat de recherche deze mislukte plofkraak nog verder kan onderzoeken.

april 7, 2017

Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft dinsdag ingestemd met het groeiplan van Mysteryland voor de camping.....

VIJFHUIZEN - Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft dinsdag ingestemd met het groeiplan van Mysteryland voor de camping. Dit betekent dat de camping gefaseerd kan groeien naar 25.000 bezoekers in 2021.

Volgens Mysteryland heeft een verdere groei van de camping een positieve impact op de logistieke druk. Dit komt door de spreiding over meerdere dagen en een lager aantal dagbezoekers.
Daarentegen is wel een extra kampeerterrein nodig.

april 4, 2017

De bebouwde kom van Vijfhuizen wordt iets groter..... 

VIJFHUIZEN – De bebouwde kom van Vijfhuizen wordt iets groter.

De nieuwe woningen van Poort 5, aan de oostkant van het dorp, worden toegevoegd aan Vijfhuizen.

De vijftig woningen krijgen een toegangsweg vanaf de rotonde op het terrein van de Expohal.

Op die weg komt een bord bebouwde kom en daarmee een snelheidsbeperking van 50 km per uur.

Bron: Haarlems Dagblad 

april 4, 2017

Twee milieubewegingen hebben officieel bezwaar ingediend tegen de Mud Masters Obstacle Run dat op 22 en 23 april wordt gehouden in Vijfhuizen..... 

VIJFHUIZEN – Twee milieubewegingen hebben officieel bezwaar ingediend tegen de Mud Masters Obstacle Run dat op 22 en 23 april wordt gehouden in Vijfhuizen.

De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid Zuid-Kennemerland vinden dat de gemeente geen toestemming moet geven voor het evenement.

Mud Masters wordt dit jaar in het broedseizoen gehouden, wat voorgaande jaren begin maart was.

De twee organisaties vinden dit besluit ontoelaatbaar en in strijd met de wet Natuurbescherming.

maart 29, 2017

Naast het diner ’Tafelen tussen de tulpen’, komt er dit jaar ook een echte high tea bij bloembollen- en snijhyacintenbedrijf van de gebroeders Van Haaster in Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN - Naast het diner ’Tafelen tussen de tulpen’, komt er dit jaar ook een echte high tea bij bloembollen- en snijhyacintenbedrijf van de gebroeders Van Haaster in Vijfhuizen.

Van donderdag 20 april tot en met zondag 23 april kan men van 13.00 tot 16.00 uur in een eettent op deze locatie tussen de bollen genieten van een high tea van patissier Kees-Jan Meijer.

Van 18.00 uur kan men hier verder genieten van een viergangendiner van buurrestaurant ’t Fort en cateringbedrijf De Smaeck.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 28, 2017

Het herinneringsbos voor de slachtoffers van vlucht MH17 is uit de financiële problemen..... 

VIJFHUIZEN - Het herinneringsbos voor de slachtoffers van vlucht MH17 is uit de financiële problemen.

Verschillende bedrijven hebben hun toezegging gegeven voor het toekomstig onderhoud van het bos.

Een week geleden zou de Stichting nog twee ton te weinig hebben voor het toekomstig onderhoud van het bos.

Initiatiefnemer Sjaak de Ligt laat weten dat de handtekeningen voor de toezegging nog gezet moeten worden.

Verder staat op de website van de stichting nog een bedrag open van ruim 200.000 euro die nodig is voor eerder geschrapte onderdelen.

maart 9, 2017

Over een kleine twee weken worden in Vijfhuizen de bomen geplant voor het herinneringsbos dat deel uitmaakt van het Nationaal Monument MH17.......

VIJFHUIZEN - Over een kleine twee weken worden in Vijfhuizen de bomen geplant voor het herinneringsbos dat deel uitmaakt van het Nationaal Monument MH17. Afgelopen december is op het terrein de eerste spade de grond ingegaan om de aanleg voor te bereiden.

maart 4, 2017

Er is voor de komende twintig jaar nog een bedrag van 240.000 euro nodig voor onderhoud van het herdenkingsbos en het kunstwerk.......

VIJFHUIZEN – De Stichting Nationaal Monument MH17 is nog op zoek naar sponsoren.

Er is voor de komende twintig jaar nog een bedrag van 240.000 euro nodig voor onderhoud van het herdenkingsbos en het kunstwerk.

Voordat Monument MH17 op 17 juli in Vijfhuizen onthuld kan worden moet nog veel gebeuren.

Volgens de voorzitter van de stichting, Evert van Zijtveld, zijn er bij de realisatie van het herdenkingsmonument ook een paar tegenvallers geweest.

maart 2, 2017

Festival Mysteryland op het Floriadeterrein in Vijfhuizen gaat uitbreiden.....

VIJFHUIZEN – Festival Mysteryland op het Floriadeterrein in Vijfhuizen gaat uitbreiden. Het aanbod van acts op de vrijdagavond van de 24e editie van het langst lopende dancefestival ter wereld wordt ruimer. Bovendien biedt de camping op het festivalterrein voor het eerst plek aan meer dan 10.000 gasten. Daarnaast wordt op de camping een extra programma aangeboden. Vorig jaar draaide Afrojack als surprise-act op de camping een techno-set. Mysteryland vindt plaats op 26 en 27 augustus en de complete line-up wordt in maart bekendgemaakt. Het speciale campingprogramma volgt later.

februari 24, 2017

Nabestaanden van de slachtoffers planten deze zaterdag bomen voor het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.....

VIJFHUIZEN – Nabestaanden van de slachtoffers planten deze zaterdag bomen voor het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen.

In Park Vijfhuizen werkt men momenteel aan een herdenkingsmonument dat eveneens bestaat uit 298 bomen die staan voor het totale aantal omgekomen mensen.

De bomen vormen een groen lint dat straks het amfitheater en het gedenkteken met de namen van de slachtoffers zal omsluiten.

Het Nationaal Monument MH17 zal op 17 juli onthuld worden.

Bron: hcnieuws.nl

februari 23, 2017

De N205 bij Vijfhuizen was woensdagochtend volledig afgesloten door een omgevallen cementwagen.......

VIJFHUIZEN - De N205 bij Vijfhuizen was woensdagochtend volledig afgesloten door een omgevallen cementwagen. Automobilisten die van en naar Haarlem wilden moesten omrijden. Vermoedelijk was de chauffeur met zijn wagen geslipt, bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De betonmixer lag op de middengeleider en lekte cement op het asfalt. De chauffeur zat bekneld in de wagen maar was volgens een politiewoordvoerder wel aanspreekbaar. Hij is door de hulpdiensten uit zijn wagen bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. 

februari 16, 2017

Een bestuurder van een bedrijfsbusje is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Driemerenweg........

VIJFHUIZEN - Een bestuurder van een bedrijfsbusje is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Driemerenweg. Het busje kwam in botsing met een bakwagen op het deel van de weg waar zich diverse op- en afritten met de A9 bevinden. Door het ongeval was ook de afrit in de richting van Haarlem afgesloten. De bestuurder van het busje is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de bakwagen liep geen letsel op en kon zijn weg vervolgen. Het busje is door de bergingsdienst afgevoerd.