MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about VVD

september 7, 2017

De fractie van de VVD heeft afgelopen dinsdag unaniem gekozen voor Jurgen Nobel als nieuwe fractievoorzitter en opvolger van Henk Kuipers.....

HOOFDDORP - De fractie van de VVD heeft afgelopen dinsdag unaniem gekozen voor Jurgen Nobel als nieuwe fractievoorzitter en opvolger van Henk Kuipers.
Intern liet Kuipers al eerder weten dit het juiste moment te vinden om, na 14 jaar fractievoorzitterschap, terug te treden.
Hij wil hiermee ruimte maken voor een nieuwe politieke voorman voor de VVD fractie, mede met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018.
Jurgen Nobel heeft zodoende ruim de tijd om zich in te werken.
 

maart 16, 2017

Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen.....

HOOFDDORP/DEN HAAG  -  Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen. Dat betekent dat Haarlemmermeer tóch weer een eigen parlementariër krijgt in de persoon van Sven Koopmans uit Hoofddorp.
Eerder werd ervan uitgegaan dat de VVD 31 zetels zou krijgen.

januari 13, 2017

Sven Koopmans is door de VVD op plaats 33 geplaatst van de voorlopige kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.....

HOOFDDORP - Sven Koopmans is door de VVD op plaats 33 geplaatst van de voorlopige kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De 43-jarige Hoofddorper is als jurist betrokken bij vredesonderhandelingen over de hele wereld. Momenteel is hij werkzaam voor de Verenigde Naties in Syrië. Daarnaast geeft Koopmans les aan de Universiteit van Leiden.

Met zijn voorlopige positie op de 33e plaats maakt Koopmans, gezien de huidige peilingen, een goede kans om daadwerkelijk in de Tweede Kamer te komen. Zeker als de liberalen weer regeringsverantwoordelijkheid gaan dragen.

januari 11, 2017

Volgens een bericht in het Haarlems Dagblad willen de VVD-afdelingen van de fusiegemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede samengaan.....

HOOFDDORP – Volgens een bericht in het Haarlems Dagblad willen de VVD-afdelingen van de fusiegemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede samengaan.

Met het oog op deze fusie zullen zij op 18 januari een fusieovereenkomst ondertekenen tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de VVD-Haarlemmermeer.

Deze Nieuwjaarsreceptie start om 20.00 uur en zal plaatsvinden bij Restaurant Lieveling in Hoofddorp.

Bron: haarlemsdagblad.nl

december 24, 2016

Het opsporen en voorkomen van radicalisering in Haarlemmermeer gebeurt volgens een meerderheid in de gemeenteraad goed.....

HOOFDDORP - Het opsporen en voorkomen van radicalisering in Haarlemmermeer gebeurt volgens een meerderheid in de gemeenteraad goed.

Dat is de conclusie van een raadsdebat dat afgelopen donderdag op verzoek van de VVD werd gehouden over rechts- en linksextremisme, dieren- en milieuextremisme en jihadisme.

Forza-raadslid Michel van Dijk waarschuwde daarbij voor de vele moskeeën in ons land waar volgens hem haat wordt gepredikt.

juni 14, 2016

Op maandag 20 juni zal de VVD Haarlemmermeer een politieke café houden over de leegstand in Haarlemmermeerse winkelcentra......

HOOFDDORP - Op maandag 20 juni zal de VVD Haarlemmermeer een politieke café houden over de leegstand in Haarlemmermeerse winkelcentra.

Retaildeskundige Hans van Tellingen zal hierover een inleiding houden, terwijl wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai onder meer zal ingaan op de vraag of gemeente meer moet investeren in een aantrekkelijk verblijfsklimaat.

Verder zal gediscussieerd worden over de vraag of Hoofddorp-Centraal ambitieus genoeg is om het bruisende hart van de gemeente te worden en over toekomst van de Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep.

februari 10, 2016

Naast Forza! is nu gebleken dat ook vijf andere politieke partijen in 2014 onterechte uitgaven gedaan..... 

HOOFDDORP – Naast Forza! is nu gebleken dat ook vijf andere politieke partijen in 2014 onterechte uitgaven gedaan.

Bij controle van fractievergoedingen over 2014 door de accountant blijkt dat ook de VVD, de HAP, de PvdA, SRH en Eén Haarlemmermeer onterechte uitgaven hebben gedaan.

De fractievergoeding is bedoeld om de politieke partijen in de gemeenteraad hun werk te laten doen.

De andere partijen hebben hun fractievergoedingen wel naar behoren besteedt.

maart 3, 2015

Op maandag 9 maart houdt de VVD Haarlemmermeer een bijzondere avond in het Claus Event Center in Hoofddorp.......

HAARLEMMERMEER - Op maandag 9 maart houdt de VVD Haarlemmermeer een bijzondere avond in het Claus Event Center in Hoofddorp.

Naast bekende regionale en nationale bewindslieden en politici die vragen zullen beantwoorden, zullen hierbij ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs aanwezig zijn.

Minister Melanie Schultz zal deze avond ingaan op de omlegging van de A9 en het dossier Schiphol, terwijl Elisabeth Post als VVD-lijsttrekker voor de Provinciale Staten onder meer vragen zal beantwoorden over windmolens.

februari 3, 2015

Op maandagavond 16 februari houdt VVD Haarlemmermeer haar eerste politieke café van 2015. Er wordt dan gesproken over drie actuele thema’s zoals duurzaamheid, mobiliteit en Schiphol.......

HOOFDDORP- Op maandagavond 16 februari houdt VVD Haarlemmermeer haar eerste politieke café van 2015.

Er wordt dan gesproken over drie actuele thema’s zoals duurzaamheid, mobiliteit en Schiphol.

Hierbij komen dan zaken aan de orde zoals het windmolenpark Haarlemmermeer Zuid en het initiatief Zonneweide.

Verder zal er gediscussieerd kunnen worden over omlegging van de A9, de afwaardering van de Schipholweg en de groei van Schiphol.

november 14, 2014

SRH-gemeenteraadslid Rinus Beusenberg is niet toegelaten als nieuw lid van de landelijke VVD. Hij heeft nu aangekondigd bezwaar te maken bij de Commissie van Beroep van de VVD……

HOOFDDORP - Gemeenteraadslid Rinus Beusenberg is niet toegelaten als nieuw lid van de landelijke VVD.

Beusenberg kreeg aanvankelijk een welkomstbrief, maar zijn lidmaatschap werd later teruggedraaid omdat hij volgens het hoofdbestuur het liberale gedachtengoed niet zou ondersteunen en activiteiten zou ondernemen die tegen de VVD zijn gericht.

Rinus Beusenberg heeft nu aangekondigd bezwaar te maken bij de Commissie van Beroep van de VVD, daar deze beslissing volgens hem het gevolg is van direct ingrijpen van de lokale afdeling van de VVD.

november 1, 2014

Voormalig VVD-raadslid Bert Slotboom uit Hoofddorp heeft zich kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij staat voorlopig nummer 18 op de voorkeurslijst van de liberalen.....
 

Voormalig VVD-raadslid Bert Slotboom uit Hoofddorp heeft zich kandidaat gesteld voor de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Hij staat voorlopig nummer 18 op de voorkeurslijst van de liberalen.

Bij de vorige Statenverkiezingen in 2011 stemden ruim 18.000 mensen uit Haarlemmermeer op de VVD.

Als maar een deel van de stemmen bij de volgende verkiezingen naar Slotboom gaat, kan hij met voorkeurstemmen de Provinciale Staten in.

De provinciale verkiezingen zijn in maart volgend jaar.
 

december 23, 2013

VVD raadslid Ramhit, die door een speciale kerstwensen-actie zijn plek in de gemeenteraad van de Haarlemmermeer wil verdienen, brengt de kerstwens van de 92-jarige mevrouw Van Beek uit Hoofddorp in vervulling....

HAARLEMMERMEER - VVD raadslid Ramhit, die door een speciale kerstwensen-actie zijn plek in de gemeenteraad van de Haarlemmermeer wil verdienen, brengt de kerstwens van de 92-jarige mevrouw Van Beek uit Hoofddorp in vervulling. Deze luidt: winkelen in Haarlem en koffie drinken mét een Bossche bol.
Lokale ondernemers ondersteunen de actie.
De rit wordt verzorgd in een limousine en Bakker Gerard doneert 100 Bossche bollen voor alle bewoners en medewerkers van het verzorgingshuis waar mevrouw woont.
 

december 10, 2013

‘Aan het werk’ is de slogan van de VVD in Haarlemmermeer en Harish Ramhit (27) maakt dit meteen concreet. Zijn plek in de gemeenteraad wil hij verdienen door de kerstwens van een inwoner te vervullen.....
 

HAARLEMMERMEER - ‘Aan het werk’ is de slogan van de VVD in Haarlemmermeer en Harish Ramhit (27) maakt dit meteen concreet.
Zijn plek in de gemeenteraad wil hij verdienen door de kerstwens van een inwoner te vervullen.
Bijvoorbeeld een dagje friet bakken bij een locale snackbar, een scholier helpen voorbereiden op zijn aankomende toets of op familiebezoek gaan met een bejaarde.
Bijkomend voordeel is, dat hij weet, welke wensen er bij de inwoners van de gemeente spelen.

oktober 1, 2013

Henk Kuipers gaat de politieke kar bij de VVD trekken. Hij staat bovenaan de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De leden hebben tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering unaniem voor hem gekozen.....

HAARLEMMERMEER - Henk Kuipers gaat de politieke kar bij de VVD trekken. Hij staat bovenaan de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2014. De leden hebben tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering unaniem voor hem gekozen. Kuipers zit sinds 2002 in de gemeenteraad. Sinds 2003 neemt hij de rol van fractievoorzitter op zich.

augustus 28, 2013

De VVD heeft schriftelijke vragen over de Calatravabruggen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo wil de partij weten of het college eraan gedacht heeft om de architect van de brug aansprakelijk te stellen .....

HAARLEMMERMEER - De VVD heeft schriftelijke vragen over de Calatravabruggen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Zo wil de partij weten of het college eraan gedacht heeft om de architect van de brug aansprakelijk te stellen voor problemen die zijn ontstaan.

In het buitenland worden namelijk al processen vanwege wanprestatie gevoerd. Met de Calatravabruggen is nogal wat mis. Roestvorming en onverwacht hoge onderhoudskosten worden als grootste problemen genoemd.

juni 14, 2012

HAARLEMMERMEER - Met ingang van woensdag 13 juni zal Yvonne Butter deel gaan uitmaken van de VVD fractie. Dit heeft de Raadsgriffie Haarlemmermeer uit naam van Butter vanmiddag bekend gemaakt.

HAARLEMMERMEER - Met ingang van woensdag 13 juni zal Yvonne Butter deel gaan uitmaken van de VVD fractie. Dit heeft de Raadsgriffie Haarlemmermeer uit naam van Butter bekend gemaakt.
Vanzelfsprekend betekent haar overstap naar de VVD fractie dat zij het verkiezingsprogramma van de VVD en het gesloten collegeakkoord door VVD, CDA, D66 en PvdA volledig onderschrijft, aldus de woordvoerder van het nieuwe VVD lid Yvonne Butter.
In 2010 behaalde zij 535 voorkeurstemmen. Na een intern meningsverschil met Forza! is zij per 4 juni 2012 opgestapt bij deze politieke partij.