MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Tweede Kamerverkiezingen 2017

maart 16, 2017

Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen. Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald......

HAARLEMMERMEER – Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen.
Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald.

Goede tweede in Haarlemmermeer was de PVV met 13,6 procent, terwijl D66 op de derde plaats komt met 12,3 procent van de stemmen.

Grootste verliezer bij deze verkiezingen was de PvdA die in de poldergemeente kelderde van 19,9 procent naar 5 procent van de stemmen.

maart 15, 2017

Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer.

Bij deze Tweede Kamerverkiezingen bezoekt burgemeester Weterings tussen 13.00 en 16.00 uur vijf stembureaus in Nieuw-Vennep en vijf stembureaus in Hoofddorp.

In Wijkcentrum de Amazone in Hoofdorp zitten bij deze verkiezingen zelfs drie stembureaus in één gebouw.
 

maart 14, 2017

Op Schiphol Plaza staat een stembureau, maar deze is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer of mensen die daarvoor een speciale kiezerspas hebben aangevraagd......

SCHIPHOL - Wie woensdag via de luchthaven Schiphol reist, kan ook daar zijn of haar stem uitbrengen.

Op Schiphol Plaza staat een stembureau, maar deze is alleen bestemd voor inwoners van de gemeente Haarlemmermeer of mensen die daarvoor een speciale kiezerspas hebben aangevraagd.

Volgens de gemeente Haarlemmermeer zorgde het stembureau op Schiphol al eerder voor verwarring, omdat veel reizigers denken dat zij ook daar mogen stemmen.

Het stembureau op Schiphol Plaza is open van half acht ‘s morgens tot negen uur ‘s avonds.
 

maart 11, 2017

Om inwoners van Haarlemmermeer te helpen bij hun keuze voor de Tweede Kamerverkiezingen, brengt MeerRadio deze zondagmiddag een speciaal politiek programma......

HOOFDDORP – Om inwoners van Haarlemmermeer te helpen bij hun keuze voor de Tweede Kamerverkiezingen, brengt MeerRadio deze zondagmiddag een speciaal politiek programma.

In het radioprogramma MeerMagazine zullen politici van de plaatselijke afdelingen van VVD, GroenLinks, D66, PvdA en het CDA vertellen waarom u op 15 maart juist op hun landelijke partij moet stemmen.

Heeft u nog geen keuze gemaakt of twijfelt u nog?

Luister dan zondag tussen 12.00 en 13.00 uur naar MeerRadio!
 

maart 1, 2017

In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen zal de landelijke bustour van D66 de gemeente Haarlemmermeer vrijdag opnieuw bezoeken.....

HAARLEMMERMEER – In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen zal de landelijke bustour van D66 de gemeente Haarlemmermeer vrijdag opnieuw bezoeken.

Ditmaal wordt een werkbezoek afgelegd aan basisschool De Waterwolf in Vijfhuizen, waarbij bovenbouwleerlingen met D66 politici in gesprek mogen gaan.

Naast Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg en Eerste Kamerlid Alexander Rinnooy Kan, zijn namens de lokale afdeling van D66 ook wethouder John Nederstigt en enkele gemeenteraadsleden hierbij aanwezig.

februari 22, 2017

De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.....

BADHOEVEDORP - De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.

Door onder meer mee te doen aan een quiz en “stemexamen” kunnen de bezoekers hun parate kennis als stemmer toetsen of eventueel bijschaven.

Volgens HAP-voorzitter Henny Beijer is deze kennis belangrijk om goed te bepalen wie ons de komende vier jaar in het parlement zal vertegenwoordigen.

februari 22, 2017

Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp.

In het kader van de komende Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart zal CDA-kamerlid Pieter Heerma bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Heerma zal hierbij een toelichting geven op verkiezingsprogramma van het CDA en daarbij ingaan op thema’s zoals economie en de arbeidsmarkt.

Verder is er deze avond volop gelegenheid om met Heerma en andere aanwezigen in gesprek te gaan.
 

februari 16, 2017

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart telt Haarlemmermeer 81 stembureaus, evenveel als bij de vorige verkiezingen......

HAARLEMMERMEER - Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart telt Haarlemmermeer 81 stembureaus, evenveel als bij de vorige verkiezingen. Die 81 stembureaus worden ondergebracht in 75 gebouwen. Dat komt omdat in sommige panden meerdere stembureaus zijn ondergebracht. In de Nieuwe Silo in Graan voor Visch en de bibliotheek in Floriande worden twee stembureaus ingericht en in de sporthal in Nieuw-Vennep en de Amazone in Toolenburg zijn er zelfs drie gepland. Hoofddorp zal met 22 de meeste stembureaus hebben, Nieuw-Vennep krijgt er 14.