MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Toolenburger Plas

mei 23, 2018

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas......

Met dit mooie weer gaan veel inwoners genieten van de recreatieplas in het Haarlemmermeerse bos en ook van de Toolenburger Plas.

Een mooi moment om een frisse duik in het water te nemen en te genieten van de strandjes, speelweiden en andere recreatieve voorzieningen.

Gemeente Haarlemmermeer attendeert de bezoekers wel op de grote diepte van de waterplassen buiten de zwemzones. De zwemzones zijn met drijfballenlijnen en bebording aangegeven. Ook zijn er informatieborden aanwezig.

juni 10, 2017

Dinsdag 20 juni zal bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp de IVN Avondexcursie Oeverzwaluwen plaatsvinden.......

HOOFDDORP - Dinsdag 20 juni zal bij de Toolenburger Plas in Hoofddorp de IVN Avondexcursie Oeverzwaluwen plaatsvinden.

Wie eens een Oeverzwaluw van dichtbij wil bekijken en zich wil laten voorlichten, krijgt bij deze excursie de kans om dit van dichtbij mee te maken.

Zo kan men Oeverzwaluwen zien die bij de broedwand aan de Toolenburger Plas geringd zijn om inzicht te krijgen in leeftijd en de gezondheid van deze vogels.

De excursie start om 19.30 uur, maar deelnemers aan deze gratis excursie dienen zich wel vooraf aan te melden.
 

juni 9, 2017

Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp. Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.......

HOOFDDORP – Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp.
Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.

Burgemeester Weterings zal na de opening samen met de jongste en oudste deelnemer die kanker hebben overleefd, de eerste ronde lopen.

Het loopevenement zal rond 13.45 uur starten bij restaurant De Lieveling bij de Toolenburger Plas.
 

mei 19, 2017

Wijkraad Toolenburg organiseert samen met Atletiekvereniging Haarlemmermeer op zondag 28 mei de Toolenburgerplas-run.....

HOOFDDORP - Wijkraad Toolenburg organiseert samen met Atletiekvereniging Haarlemmermeer op zondag 28 mei de Toolenburgerplas-run.

De jeugd tot en met 12 jaar kan meedoen aan de run van 900 meter. Renners vanaf 13 jaar kunnen kiezen tussen afstanden van 3,3 km, 6,6 km en 10 km.
De jeugdrun start om 11.00 uur. De overige renners starten om 12:00 uur.

Naast de Toolenburgerplas-run is op zondag 28 mei ook de Sportfair, waar de bezoeker kan kennismaken met verschillende sporten.

mei 2, 2017

Bezoekers kunnen bij de duikstek aan de Toolenburger Plas naast restaurant Long Island van 12.00 tot 16.00 uur kennis maken met de duikvereniging en de duiksport.......

HOOFDDORP - Op 21 mei houdt Duikteam Haarlemmermeer haar open dag in Hoofddorp.

Bezoekers kunnen bij de duikstek aan de Toolenburger Plas naast restaurant Long Island van 12.00 tot 16.00 uur kennis maken met de duikvereniging en de duiksport.

Daarbij is het mogelijk om een proefduik of snorkeltocht te maken en kan men meedoen aan een prijsvraag.

Verder is er een doorlopende presentatie over de vele activiteiten van de duikclub en wordt er een nieuw duikobject gemaakt dat in de plas zal worden afgezonken.

Bron: hcnieuws.nl
 

april 25, 2017

Zondag 7 mei zal het Instituut voor Natuureducatie (IVN) een natuurfietstocht houden door diverse parken in Haarlemmermeer.......

HAARLEMMERMEER - Zondag 7 mei zal het Instituut voor Natuureducatie (IVN) een natuurfietstocht houden door diverse parken in Haarlemmermeer.

Bij deze natuurfietstocht kunnen liefhebbers van vogelzang genieten van diverse vogels zoals merels, roodborsten en nachtegalen.

De fietstocht start om 07.00 uur bij de Toolenburgplas en gaat vervolgens door Park21, Park Zwaansbroek, Park Zwaanshoek en Groene Weelde.

De parkroute zal hierna eindigen met een tocht door het Haarlemmermeerse Bos.
 

juni 4, 2016

Wethouder Sport, Adam Elzakalai, opent zondag 5 juni samen met Olympisch hockeykampioen Floris-Jan Bovelander, de zesde editie van de SportFair in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Wethouder Sport, Adam Elzakalai, opent zondag 5 juni samen met Olympisch hockeykampioen Floris-Jan Bovelander, de zesde editie van de SportFair in Hoofddorp.

Rond Restaurant De Lieveling aan de Toolenburgerplas is bij deze Haarlemmemeerse SportFair een heuse sportboulevard opgesteld en worden er diverse sportclinics gegeven.

Op de SportFair presenteren ongeveer 50 verenigingen hun sport en krijgen vanaf dit jaar ook diverse cultuurverenigingen uit Haarlemmermeer de gelegenheid om zich aan het publiek te presenteren.

juni 1, 2016

Tijdens de SportFair van aanstaande zondag zal het Duikteam Haarlemmermeer om 16.00 uur een roeiboot in de Toolenburger Plas laten afzinken......

HOOFDDORP – Tijdens de SportFair van aanstaande zondag zal het Duikteam Haarlemmermeer om 16.00 uur een roeiboot in de Toolenburger Plas laten afzinken.

De roeiboot welke door het duikteam voor het afzinken geschikt is gemaakt, krijgt hierna een speciale wilgentenen opbouw om meer onderwaterleven aan te trekken.

Ook zal de boot na het afzinken verzwaard worden met betonblokken.

Om alles veilig en goed op zijn plek te houden, wordt de boot zondag eveneens aan de bodem bevestigd.

Bron: dichtbij.nl
 

maart 5, 2016

De broedwand van de oeverzwaluw in de Toolenburger Plas in Hoofddorp is weer aan haar jaarlijkse schoonmaakbeurt toe....... 

HOOFDDORP - De broedwand van de oeverzwaluw in de Toolenburger Plas in Hoofddorp is weer aan haar jaarlijkse schoonmaakbeurt toe.

Het IVN Zuid-Kennemerland roept nu vrijwilligers op om zich bij hen aan te melden voor de schoonmaakactie op zaterdag 12 maart.

Om de broedwand geschikt te maken voor het komend broedseizoen moeten 100 broedpijpen schoongemaakt en gevuld worden met een mengsel van leem en zand.
 

september 8, 2015

De enorme meerval in de Toolenburger Plas in Hoofddorp is nu eindelijk op film vastgelegd. Aan het begin van de zomer werd deze grote vis al gespot, maar nu is er dus ook bewegend beeld van het dier......

HOOFDDORP - De enorme meerval in de Toolenburger Plas in Hoofddorp is nu eindelijk op film vastgelegd.

Aan het begin van de zomer werd deze grote vis al gespot, maar nu is er dus ook bewegend beeld van het dier.

Onderwaterfotograaf Ron Offermans uit Oostzaan ging samen met een aantal duikers de Toolenburgerplas in en één van de duikers kreeg het voor elkaar om een mooie video-opname van het beest te maken.

augustus 6, 2015

De politie zoekt naar getuigen van een beroving die dinsdagavond plaatsvond op de IJweg in Hoofddorp. Twee stelletjes zaten daar omstreeks half elf aan een picknicktafel bij de Toolenburger Plas te praten.....
 

HOOFDDORP - De politie zoekt naar getuigen van een beroving die dinsdagavond plaatsvond op de IJweg in Hoofddorp.

Twee stelletjes zaten daar omstreeks half elf aan een picknicktafel bij de Toolenburger Plas te praten.

Na wat contacten met voorbijgangers werden zij plotseling benaderd door vijf jongens met petjes en capuchons over hun hoofd.

De knapen graaiden drie tassen van tafel en zetten het op een lopen.

Een 23-jarige vrouw uit Hoofddorp kreeg bovendien een paar klappen op haar hoofd.
 

juni 19, 2014

Zondag 22 juni geeft windsurfer Jordy Vonk clinics op de Toolenburgerplas. Daar wordt op dat moment de SportFair gehouden...

HOOFDDORP – Zondag 22 juni geeft windsurfer Jordy Vonk clinics op de Toolenburgerplas. Daar wordt op dat moment de SportFair gehouden. De watersporter die momenteel op de hoogste internationale podia actief is, keert daarmee terug naar zijn roots. Vonk begon zijn watersport carrière namelijk op de Toolenburgerplas.

Inschrijven voor de clinics kan ter plaatse of via info@jordyvonk.nl

juni 14, 2014

Internationaal windsurfer Jordy Vonk uit Nieuw-Vennep geeft 22 juni demonstraties en clinics tijdens de Sportfair op de Toolenburger Plas in Hoofddorp.....

Internationaal windsurfer Jordy Vonk uit Nieuw-Vennep geeft 22 juni demonstraties en clinics tijdens de Sportfair op de Toolenburger Plas in Hoofddorp.

Jordy is windsurfer sinds 2005 en heeft een reeks titels op zijn naam staan.

Het is mogelijk om clinics te krijgen van deze ambassadeur van het Jaar van de Sport.

Verwacht wordt dat er tussen 12:00 en 16:00 uur 15 gratis clinics worden gegeven.

Een plek reserveren kan via info@jordyvonk.nl of via de inschrijflijst bij de opening van fair.

Eigen zwemkleding is nodig.