MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Stichting Maatvast

december 4, 2018

In navolging van de geslaagde kerstdiners van eerdere jaren organiseert Stichting Maatvast ook dit jaar een gratis kerstdiner of brunch voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken......

In navolging van de geslaagde kerstdiners van eerdere jaren organiseert Stichting Maatvast ook dit jaar een gratis kerstdiner of brunch voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Dit doen zij op maar liefst 18 verschillende Maatvast locaties in gemeente Haarlemmermeer.

Deze maaltijdbijeenkomsten met als titel ‘Kerstfeest in je buurthuis’ komen onder meer tot stand dankzij de financiële steun van de Rotaryclubs in Haarlemmermeer.

november 23, 2018

Met elkaar eten en in gesprek gaan met andere buurtbewoners, dat kan in Buurtrestaurant de Veste in Hoofddorp......

Met elkaar eten en in gesprek gaan met andere buurtbewoners, dat kan in Buurtrestaurant de Veste in Hoofddorp.

Stichting Maatvast organiseert iedere donderdag in de periode tot en met 29 augustus 2019, een speciale avond waarbij belangstellenden met elkaar kunnen praten. Dit onder genot van een diner gemaakt door vrijwilligers.

Ook is er de gelegenheid de tafel zelf te dekken, het eten zelf te kunnen maken en alles weer op te ruimen.

Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via veste@maatvast.nl.

november 7, 2018

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe......

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe.

Naast de sinterklaasintocht in het centrum van Hoofddorp op zondag 18 november, komt Sinterklaas met zijn Pietenclub ook naar het dorp van Lisserbroek toe.

Vanaf 2 uur ’s middags kunnen ouders en hun kinderen de goedheiligman komen verwelkomen op de hoek van de Struikheidestraat en de Muntstraat.

Zondag 25 november kan men meedoen aan een Pieten Vossenjacht door het dorp van Lisserbroek.

september 18, 2018

In de Week tegen Eenzaamheid organiseren de sociaal makelaars van MeerWaarde bijeenkomsten waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten......

In de Week tegen Eenzaamheid organiseren de sociaal makelaars van MeerWaarde bijeenkomsten waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.

Deze bijeenkomsten in onder andere Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp vinden plaats van 27 september t/m 6 oktober.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot.

In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

 

juli 19, 2018

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp........

Na een succesvol seizoen Nordic Walking in Zwaanshoek, breidt Team Sportservice Haarlemmermeer samen met Stichting Maatvast de wandelgroep uit naar Beinsdorp. Vanaf 24 juli is iedereen welkom bij dorpshuis Het Eiland aan Rietkraag om elke dinsdagochtend van half tien tot half elf met de zogenaamde poles te lopen. Docent Ruud Jongerhuis volgde als vrijwilliger een wandelopleiding via Team Sportservice en organiseert sindsdien met veel plezier de lessen. Er wordt telkens tussen de drie en vijf kilometer afgelegd.

juli 5, 2018

Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast........

BADHOEVEDORP -Voor de derde keer werd in het Dorpshuis in Badhoevedorp een speciale dag georganiseerd voor de 350 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten voor de stichting Maatvast. De organisatie beheert namens de gemeente Haarlemmermeer 25 locaties van sociaal en maatschappelijk werk in Haarlemmermeer. De inzet van de vrijwilligers werd geprezen door wethouder Marjolein Steffens, Peter Schrauwen van Maatvast en Peter Kasteleijn, voorzitter van de Raad van Toezicht.

januari 31, 2018

Iedere tweede woensdag van de maand houdt het team van wijkgebouw Linquenda aan de Oostmoor in Nieuw-Vennep een eetcafé.......

Iedere tweede woensdag van de maand houdt het team van wijkgebouw Linquenda aan de Oostmoor in Nieuw-Vennep een eetcafé.

Een cateraar verzorgt de maaltijd, maar het wijkteam Linquenda zoekt vrijwilligers om vanaf april zelf te gaan koken voor gemiddeld 25 gasten.

Door gebrek aan een keuken mag het team gebruikmaken van de keuken van het Ontmoetingscentrum in de Elemastraat in Nieuw-Vennep.
Iedereen die op zoek is naar wat gezelligheid is welkom, zegt beheerder Salina Vermeij.

juli 19, 2017

Stichting Maatvast houdt deze zomer op diverse locaties in de gemeente Haarlemmermeer de kinderactiviteitenweken.....

HOOFDDORP - Stichting Maatvast houdt deze zomer op diverse locaties in de gemeente Haarlemmermeer de kinderactiviteitenweken.

Deze weken zijn speciaal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar en de activiteiten bestaan onder meer uit survivallen, knutselen en spelletjes.

De aftrap van de activiteitenweken is op maandag 24 juli in wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp.

De kinderactiviteitenweken zullen tot en met 31 augustus, plaatsvinden in Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Badhoevedorp, Burgerveen, Beinsdorp en Lisserbroek.
 

mei 24, 2017

20 juni is er weer een gezamenlijke maaltijd van Seniorenwerk Lisserbroek. Hierbij kan aangeschoven worden aan een eettafel welke tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Maatvast......

LISSERBROEK – Dinsdag 20 juni is er weer een gezamenlijke maaltijd van Seniorenwerk Lisserbroek.

Hierbij kan aangeschoven worden aan een eettafel welke tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Maatvast.

Vanwege het grote succes en de stijgende behoefte zijn er dit seizoen maar liefst 11 soosmaaltijden.
Daarnaast zijn er ook nog twee speciale edities met de kerst en jaarlijkse uitgaansdag.

De maaltijd van 20 juni start om 17.00 uur en aanmelden is verplicht.
 

april 25, 2017

Wethouder Steffens-van de Water heeft begin dit jaar het startsein gegeven voor het project “Verduurzaming Dorpshuizen”.....

HAARLEMMERMEER – Wethouder Steffens-van de Water heeft begin dit jaar het startsein gegeven voor het project “Verduurzaming Dorpshuizen”.

Bij dit pilot worden energiebesparende maatregelen genomen bij vier locaties van Maatvast.
Aan dit project is eveneens een actie verbonden om inwoners bewust te maken van het belang van duurzaam handelen.

Bij deze actie kunnen omwonenden van wijkgebouw ’t Kattegat en dorpshuizen De Oude Waterwolf, De Meerkoet en Het Eiland hun veel energie verbruikende gloeilampen inleveren.

april 17, 2017

Zaterdagmorgen is in dorpshuis de Ouwe Waterwolf in Vijfhuizen de aftrap gegeven voor een inzamelingsactie voor Cebu.....

VIJFHUIZEN - Zaterdagmorgen is in dorpshuis de Ouwe Waterwolf in Vijfhuizen de aftrap gegeven voor een inzamelingsactie voor Cebu.

Aanleiding is het vriendschapsband tussen gemeente Haarlemmermeer en Cebu City op de Filipijnen, die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert.

Kratten vol met tandenborstels, tandpasta, plastic kinderschoentjes, pleisters en andere benodigdheden voor de kinderafdeling van Cebu City Medical Centre werden door de werkgroep van de gemeente en VHC meegenomen om het goede voorbeeld te geven.

februari 24, 2017

Stichting Maatvast doet mee met de landelijke campagne NL Doet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017.....

HAARLEMMERMEER - Stichting Maatvast doet mee met de landelijke campagne NL Doet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017.
Bij liefst 12 accommodaties van Stichting Maatvast pakken buurtbewoners en vrijwilligers met elkaar een klus op, zowel binnens- als buitenshuis.

december 23, 2016

Wie niet wil dat de inhoud van zijn kerstpakket verstoft in de voorraadkast, kan ook besluiten om zijn kerstpakket af te staan aan de Voedselbank.....

HAARLEMMERMEER - Wie niet wil dat de inhoud van zijn kerstpakket verstoft in de voorraadkast, kan ook besluiten om zijn kerstpakket af te staan aan de Voedselbank.
Stichting Maatvast zamelt via haar dorps- en wijkcentra doorlopend in voor de Voedselbank, en roept mensen nu ook op om wat zij niet gebruiken uit hun kerstpakket, in te leveren.

december 9, 2016

Maar liefst tien locaties van Stichting Maatvast organiseren dit jaar een feestelijk kerstdiner.....

HAARLEMMERMEER - Maar liefst tien locaties van Stichting Maatvast organiseren dit jaar een feestelijk kerstdiner.

De diners zijn mogelijk geworden door de samenwerking met Jumbo Supermarkten, die de ingrediënten voor het diner doneert, en dankzij de financiële steun van het Meerlandenfonds.

Deelnemers aan het kerstdiner krijgen twee gratis consumpties en een kop koffie of thee na het diner aangeboden.

december 8, 2016

Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert rond de kerstdagen weer tal van activiteiten...........

HAARLEMMERMEER – Stichting Maatvast Haarlemmermeer organiseert rond de kerstdagen weer tal van activiteiten voor jong en oud: van kerstlunch-naaiclub en kinderdisco tot kerstdiner 65+ en van bloemschikken en kerststukjes maken tot kerstzang met levende stal. De activiteiten vinden plaats op diverse plaatsen in Haarlemmermeer en er kan doorgaans aan deelgenomen worden tegen een geringe vergoeding.

november 2, 2016

Iedere zondag start vanaf het dorpshuis in Badhoevedorp een wandeling in het kader van Gezond Natuur Wandelen.......

BADHOEVEDORP – Iedere zondag start vanaf het dorpshuis in Badhoevedorp een wandeling in het kader van Gezond Natuur Wandelen.

Iedereen kan meedoen aan de wandelingen, ook zij die minder valide zijn.

De wandelingen duren elke zondag van 11.00 tot 12.00 uur en de deelname is gratis.

De wandelingen worden ‘s middags afgesloten met koffie en thee in het dorpshuis.

Voor aanmelding of meer informatie kan men terecht op de website: www.gezondnatuurwandelen.nl

 

augustus 16, 2016

Komende vrijdagavond zal het Harmonieplein in Nieuw-Vennep u in het teken staan van Ierland......

NIEUW-VENNEP - Komende vrijdagavond zal het Harmonieplein in Nieuw-Vennep u in het teken staan van Ierland.

In de muziekkoepel op het plein treedt de ook internationaal bekende band UNICORN op met een repertoire van ingetogen Ierse ballades tot opzwepende songs.

Tijdens en na het concert kunnen de bezoekers in de voor deze avond ingerichte sfeervolle Ierse Pub genieten van een Iers biertje en fish & chips.
Verder zal er veel informatie verkrijgbaar zijn over Ierland.

juni 28, 2016

Komende zaterdag houdt Stichting Maatvast de jaarlijkse Open dag. Een groot deel van de 23 locaties die de stichting beheert heeft deze dag haar deuren geopend voor bezoekers.....

HAARLEMMERMEER – Komende zaterdag houdt Stichting Maatvast de jaarlijkse Open dag.

Een groot deel van de 23 locaties die de stichting beheert heeft deze dag haar deuren geopend voor bezoekers.

Deze kunnen hierbij kennis maken met de mogelijkheden die de verschillende locaties te bieden hebben.

Rode draad van deze dag is dat huidige gebruikers en huurders demonstraties en/of presentatie geven van hun activiteiten.

Meer informatie is te vinden op de website van Maatvast.

 

 

april 7, 2016

Het pas geopende jongerencentrum is op zoek naar een naam......... 

BADHOEVEDORP - Maandag 4 april  heeft de eerste inloop plaatsgevonden in het jongerencentrum in het nieuwe dorpshuis van Badhoevedorp.

Het pas geopende jongerencentrum is nog op zoek naar een naam en Stichting Maatvast heeft daartoe een prijsvraag uitgeschreven onder de Badhoevedorpse jeugd van 10 tot 24 jaar. Tot 30 april kunnen zij hiervoor ideeën aandragen bij het jongerencentrum of per mail naar de beheerder: mariana.zinga@maatvast.nl.

februari 25, 2016

De bouw van het nieuwe dorpshuis in Badhoevedorp is voltooid..........

BADHOEVEDORP - De bouw van het nieuwe dorpshuis aan de Snelliuslaan in Badhoevedorp is voltooid.
De beheerder, Stichting Maatvast, heeft vorige week de sleutel gekregen en gaat nu aan de slag met de inrichting. Alle gebruikers en huurders van het oude dorpshuis krijgen een plek in het nieuwe gebouw. Ook de GGD heeft ruimtes gehuurd en er komt een jongerencentrum in het nieuwe dorpshuis. Begin maart verhuizen de eerste huurders naar de nieuwe locatie en op 27 mei wordt die feestelijk geopend.
 

januari 20, 2016

De Douwe Egberts puntenactie bij de Lions Club Haarlemmermeer blijkt een groot succes te zijn..... 

HOOFDDORP - De Douwe Egberts puntenactie bij de Lions Club Haarlemmermeer blijkt een groot succes te zijn.

Dit behaalde succes komt mede door hulp van de Stichting Maatvast en de Voedselbank.

De eindstand is zo’n 638.000 Douwe Egberts punten en dit is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Met deze Douwe Egberts punten kan men nu zo'n 1100 pakken koffie voor de Voedselbank Haarlemmermeer aanschaffen.
 

september 11, 2015

De Stichting Maatvast, die 23 gemeentelijke accommodaties in Haarlemmermeer beheert, gaat waarschijnlijk failliet. Dit is zo goed als zeker als de gemeente niet alsnog de helpende hand toesteekt......
 

HAARLEMMERMEER – De Stichting Maatvast, die 23 gemeentelijke accommodaties in Haarlemmermeer beheert, gaat waarschijnlijk failliet.

Dit is zo goed als zeker als de gemeente niet alsnog de helpende hand toesteekt.

De lokale politiek had eerder de wens uitgesproken, dat bewoners alle dagen en avonden terecht moeten kunnen in hun jongerenhonk, wijkcentrum of buurthuis.

Het was destijds niet bekend wat hiervan de kosten zouden worden.

juli 31, 2015

In dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp begint dit najaar een nieuwe serie kooklessen voor beginners. Deze lessen zijn vooral bedoeld voor mannen en vrouwen die geen enkele kookervaring hebben.......

BEINSDORP - In dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp begint dit najaar een nieuwe serie kooklessen voor beginners.

Deze lessen zijn vooral bedoeld voor mannen en vrouwen die geen enkele kookervaring hebben.

In een serie van zes lessen worden de meest eenvoudige beginselen van het koken behandeld.

Naast het bereiden van aardappelen en groenten leren de deelnemers hierbij ook vlees braden of een sausje bereiden.

Er is ruimte voor maximaal acht deelnemers en in overleg met de deelnemers wordt besproken welke avond het meest geschikt is om de lessen te plannen.

juli 25, 2015

Zoals met de gemeente was overeengekomen worden de wijkgebouwen en buurthuizen van de Stichting Maatvast worden steeds meer gebruikt.......

HOOFDDORP – Zoals met de gemeente was overeengekomen worden de wijkgebouwen en buurthuizen van de Stichting Maatvast worden steeds meer gebruikt.

Doch door het toegenomen gebruik is 2014 wel met een tekort van 180.000 euro op een begroting van 3,6 miljoen euro afgesloten.

Om deze reden dient de gemeente Haarlemmermeer volgens Maatvast het ambitieniveau naar beneden bij te stellen of meer geld beschikbaar te stellen.

Volgens directeur Maarten Askamp ligt de bal nu bij de gemeente en de gemeenteraad en is Maatvast trots op het tot nu toe bereikte succes.