MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Spaarne Gasthuis

april 20, 2017

Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining........

HAARLEMMERMEER - Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining.

Deze wandeltraining in samenwerking met diverse andere instanties, is bedoelt voor diabeten uit Haarlem en Haarlemmermeer.

Samen met maximaal 30 andere diabetici bereiden de deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in de maand september van dit jaar.
 

maart 25, 2017

Het Spaarne Gasthuis in Hoofdorp en Haarlem heeft met haar Escaperoom afgelopen donderdag de ‘Spirit of Planetree Innovatie Award’ gewonnen.....

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis in Hoofdorp en Haarlem heeft met haar Escaperoom afgelopen donderdag de ‘Spirit of Planetree Innovatie Award’ gewonnen.

De Award werd door de jury aan het ziekenhuis toegekend vanwege de vernieuwende vorm van leren over veiligheid in het ziekenhuis.

Bij deze Escaperoom moet een team van ziekenhuispersoneel aan de hand van allerlei hints vragen beantwoorden en een diagnose bij een onbekende patiënt stellen.

maart 23, 2017

Van 3 tot en met 9 april heeft het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een heus opblaasbaar oog in de centrale hal staan.....

maart 15, 2017

Van 13 t/m 19 maart is het de Brain Awareness Week, de internationale week waarin hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan......

februari 3, 2017

Het Spaarne Gasthuis is met haar Escaperoom genomineerd voor de Planetree-Innovatie-Award.....

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis is met haar Escaperoom genomineerd voor de Planetree-Innovatie-Award.
De award wordt uitgereikt aan vernieuwende initiatieven waarmee een positief verschil wordt gemaakt in de zorg voor patiënten en medewerkers.

januari 27, 2017

Donderdag 26 januari is bij het Spaarne Gasthuis Hoofddorp de Lichttuin feestelijk geopend.....

HOOFDDORP  -  Donderdag 26 januari is bij het Spaarne Gasthuis de Lichttuin feestelijk geopend.
De tuin met kunstobject is een ontwerp van kunstenares Barbara Kletter. Lichttuin bestaat uit een spiraal van roestvast staal en glaswerk met lantaarns waarin een waxinelichtje geplaatst kan worden.
 

Lichttuin voorziet in een rustige plek om een kaarsje te branden, om kracht op te doen en troost te ervaren voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

januari 11, 2017

Donderdag 26 januari zal bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de feestelijke opening van de Lichttuin plaatsvinden......

HOOFDDORP – Donderdag 26 januari zal bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de feestelijke opening van de Lichttuin plaatsvinden.

Deze Lichttuin waarin ook een kunstobject is opgenomen is een ontwerp van Barbara Kletter.

Het moet een plek van troost worden waar men als bezoeker rust kan vinden of een kaarsje kan branden voor een dierbare.

Peter van Barneveld, zal als voorzitter van de raad van bestuur een openingswoord houden.

januari 7, 2017

De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten houdt op 25 januari een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De Nederlandse Vereniging Van Rugpatiënten houdt op 25 januari een inloopmiddag in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Iedereen die meer wil weten over hoe om te gaan met chronische rugklachten kan dan tussen 13.00 – 15.00 uur met zijn of haar vragen terecht bij een medewerker van de vereniging.

Bezoekers dienen zich hierbij te melden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

januari 4, 2017

Tijdens de nieuwjaarsnacht was het druk op de spoedeisende hulpafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp........

HOOFDDORP - Tijdens de nieuwjaarsnacht was het druk op de spoedeisende hulpafdeling van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. De drukte was echter niet extreem, maar vergelijkbaar met voorafgaande jaren. Naast de ‘gewone patiënten’ had de spoedeisende hulp tijdens de jaarwisseling 13 extra patiënten. Hiervan waren er vijf vuurwerkslachtoffers met voornamelijk letsel in het gezicht. Er zijn acht patiënten behandeld met letsel vanwege drank- of drugsgebruik en agressie.

januari 2, 2017

De jaarwisseling verliep relatief rustig in Haarlemmermeer, met weinig vuurwerkslachtoffers..... 

HAARLEMMERMEER – De jaarwisseling verliep relatief rustig in Haarlemmermeer, met weinig vuurwerkslachtoffers.

De EHBO-posten in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp meldden dat het merendeel van de gewonden veroorzaakt werd door de gevolgen van alcoholgebruik en agressie.

De drukte was deze jaarwisseling niet extreem en was vergelijkbaar met afgelopen jaren.

In Hoofddorp meldden zich 13 extra patiënten dan in een gewone nacht, allemaal jonger dan vijftien jaar.

Bron: Haarlemsdagblad.nl 

januari 2, 2017

In het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is in de nacht van Oud en Nieuw een echte “Nieuwjaarsbaby” geboren. Het meisje heeft de naam Hatice Koc gekregen en is om 02.18 uur ’s nachts geboren.......

HOOFDDORP - In het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is in de nacht van Oud en Nieuw een echte “Nieuwjaarsbaby” geboren.

Het meisje heeft de naam Hatice Koc gekregen en is om 02.18 uur ’s nachts geboren.

Verder is het baby’tje zo’n 49 cm lang en weegt zij 3155 gram.

Volgens de trotste vader maken zijn vrouw en dochtertje het uitstekend.

Bron: hcnieuws.nl
 

november 30, 2016

In het kader van Wereld-aidsdag op 1 december biedt het Spaarne Gasthuis een gratis HIV-sneltest........

HOOFDDORP - In het kader van Wereld-aidsdag op 1 december biedt het Spaarne Gasthuis een gratis HIV-sneltest aan mensen die twijfelen of ze het HIV-virus bij zich dragen.Het testen gebeurt door bloed te prikken in de vinger, waarna direct duidelijk is of iemand HIV heeft. Als dat zo is kan een patiënt met HIV-remmers worden behandeld. Normaal kost een HIV-sneltest 25 euro maar op 1 december is het gratis.

november 24, 2016

Op 8 december zijn tussen half elf en twaalf uur leden van Fibromyalgie en Samenleving (FES) aanwezig in het Spaarne Gasthuis............

HOOFDDORP - Op 8 december zijn tussen half elf en twaalf uur leden van Fibromyalgie en Samenleving (FES) aanwezig in het Spaarne Gasthuis. Zij zullen iedereen die  meer wil weten over hoe om te gaan met fibromyalgie, persoonlijk te woord te staan. De vereniging is te vinden bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.

november 18, 2016

Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Het Spaarne Gasthuis is dit jaar geëindigd als één van de algemene winnaars op de lijst van Elseviers ‘Beste Ziekenhuizen 2016’.
Zowel Haarlem als Hoofddorp behaalde de hoogst mogelijke score en zijn in het onderzoek in de top vijf geëindigd.

Beide locaties presteren net als voorafgaande jaren maximaal als het gaat om patiëntgerichtheid. Dit jaar is ook de maximale score voor ‘beste medische zorg’ behaald door beide locaties.

november 16, 2016

Een maandag vanuit het Spaarne Gasthuis weggelopen man kon dankzij Burgernet dezelfde dag in Hoofddorp worden opgepakt........

HOOFDDORP – Een maandag vanuit het Spaarne Gasthuis weggelopen man kon dankzij Burgernet dezelfde dag in Hoofddorp worden opgepakt.

Een aantal Burgernetdeelnemers hadden gemeld dat zij de 37-jarige man hadden zien lopen en fietsen.

Uiteindelijk heeft een chauffeur van Connexxion, die via burgernet ook in kennis was gesteld, de politie gemeld dat een man die aan het signalement voldeed in zijn bus was gestapt.

november 4, 2016

Op 17 november kunnen mensen met diabetes mellitus in het Spaarne Gasthuis hun bloedglucosemeter laten controleren.....

HOOFDDORP/HAARLEM - Op 17 november kunnen mensen met diabetes mellitus in het Spaarne Gasthuis hun bloedglucosemeter laten controleren. Ook de manier waarop men de bloeddruppel afneemt wordt op die dag gecontroleerd.

oktober 21, 2016

Op donderdag 3 november staat er in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp van 9 tot 12 uur een stand opgesteld, waar informatie wordt gegeven over hulpmiddelen voor slechtzienden.....

HOOFDDORP - Op donderdag 3 november staat er in het Spaarne Gasthuis van 09.00 tot 12:00 uur een stand opgesteld, waar informatie wordt gegeven over hulpmiddelen voor slechtzienden.
De stand staat op de polikliniek Oogheelkunde.

Een medewerker van de Oogvereniging voor Slechtzienden is aanwezig om bezoekers te informeren over de hulpmiddelen, maar ook over het omgaan met slechtziendheid.
 

oktober 20, 2016

Geen vier, zoals MeerRadio al eind september meldde, maar zestien patiënten in het Spaarne Gasthuis hebben de zogeheten VRE-bacterie bij zich..........

HOOFDDORP - Geen vier, zoals MeerRadio al eind september meldde, maar zestien patiënten in het Spaarne Gasthuis hebben de zogeheten VRE-bacterie bij zich. Op de afdelingen interne geneeskunde en chirurgie van het Hoofddorpse ziekenhuis is een opnamestop ingesteld. Om verspreiding van de bacterie tegen te gaan worden de afdelingen gedesinfecteerd en zijn de patiënten geïsoleerd.

oktober 13, 2016

Zaterdag 15 oktober staat een team van het Spaarne Gasthuis aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge..........

HOOFDDORP - Zaterdag 15 oktober staat een team van het Spaarne Gasthuis – bestaande uit zo’n 30 deelnemers - aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge. Het bijzondere aan deze challenge is dat de patiënt niet in de spreekkamer verteld wordt dat hij of zij moet bewegen, maar dat de behandelaars daadwerkelijk samen met de patiënt op pad gaan.De afsluiting van de Nationale Diabetes Challenge 2016 is een vierdaagse van 12 t/m 15 oktober. De eerste drie dagen wandelen de deelnemers in de buurt van het Spaarne Gasthuis.

september 29, 2016

Bij vier opgenomen patiënten van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is afgelopen week vastgesteld dat zij de bacterie ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE) bij zich dragen......

HOOFDDORP - Bij vier opgenomen patiënten van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp is afgelopen week vastgesteld dat zij de bacterie ‘Vancomycine-Resistente Enterokok’ (VRE) bij zich dragen. De enterokok is een bacterie die bij mensen in de darmen voorkomt. Bij gezonde mensen is deze bacterie ongevaarlijk maar bij ernstig zieke patiënten kan deze bacterie een infectie veroorzaken waarvoor behandeling met antibiotica noodzakelijk is.

september 3, 2016

Op donderdag 15 september kunnen mensen met vragen over diabetes terecht op de Diabetes Informatie Post in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp......

HOOFDORP – Op donderdag 15 september kunnen mensen met vragen over diabetes terecht op de Diabetes Informatie Post in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp.

Hierna is iedere 3e donderdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland in het ziekenhuis aanwezig.

Bij de patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis kan men dan terecht met vragen over zaken zoals voeding, vermoeidheid, bloedsuiker controleren en wat te doen bij zwangerschap en diabetes.
 

september 1, 2016

Het Spaarne Gasthuis is op zoek naar vrijwilligers.........

HOOFDDORP – Het Spaarne Gasthuis is op zoek naar vrijwilligers.

Momenteel zoekt men in het bijzonder vrijwilligers die willen helpen bij de maaltijden, die gasten begeleiden van de parkeerplaats naar de ingang van het ziekenhuis en vrijwilligers die gasten ontvangen. Ervaring is niet nodig, wel een vriendelijke, hulpvaardige persoonlijkheid. Nieuwe vrijwilligers worden goed begeleid, ze krijgen informatie over het reilen en zeilen in het ziekenhuis en wat er van hen wordt verwacht. Informatie is te vinden op de site van het gasthuis.

augustus 27, 2016

Dinsdag 13 september zal tussen 19.30 en 21.30 uur in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de informatiebijeenkomst “Schildklierziekten en zwangerschap” plaatsvinden......

HOOFDDORP – Dinsdag 13 september zal tussen 19.30 en 21.30 uur in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de informatiebijeenkomst “Schildklierziekten en zwangerschap” plaatsvinden.

Endocrinoloog dr. van Houtum verzorgt de lezing, waarbij hij ingaat op de functie van de schildklier en welke klachten iemand kan krijgen als de schildklier niet goed werkt.

Verder zal hij vertellen waarop men moet letten als iemand zwanger wil worden of zwanger is en vitaminen- en medicijngebruik bij schildklierziekten.

juli 22, 2016

Het Spaarne Gasthuis heeft tot en met eind september twee bijzondere kunstexposities in huis.....

HAARLEMMERMEER – Het Spaarne Gasthuis heeft tot en met eind september twee bijzondere kunstexposities in huis.

In Hoofddorp staan de beelden van David Frank in de vitrine van de hal. In Haarlem Zuid exposeert Anne Speijer kleurrijke schilderijen op de vide in de centrale hal.

David Frank maakt figuratieve sculpturen van steen en hout.
Het werk van Anne Speijer is als kleurrijk en figuratief te karakteriseren.