MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Spaarne Gasthuis

oktober 27, 2017

Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.....

HAARLEM - Met het Gala van de Vrouwenkwaaltjes op woensdag 22 november haalt het Spaarne Gasthuis de kwaaltjes uit de taboesfeer.
Onbeschaamd, met humor, maar ook met oplossingen. Maar wel voor Ladies Only.

De geheel verzorgde avond in de Philharmonie in Haarlem wordt geleid door radio- en tv-presentatrice Sofie van den Enk en cabaretière Kristel Zweers.

oktober 19, 2017

Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen..........

HOOFDDORP - Dankzij vrijgemaakt budget van de Vrienden Spaarne Gasthuis kunnen 15 afdelingen van het Spaarne Gasthuis hun patiënten een dagje extra in de watten leggen. Het geld mag door de afdeling vrij besteed en op haar eigen manier ingevuld worden. Te denken valt aan een workshop gezond koken voor mensen met diabetes, een uitgebreide lunch voor dialysepatiënten of Tai Chi voor hartrevalidatiepatiënten.

oktober 11, 2017

Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis.......

HOOFDDORP - Per 1 januari 2018 treedt Prof. Dr. I.N. (Ivo) van Schaik toe tot de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis. Hij is de beoogde opvolger van bestuursvoorzitter Peter van Barneveld, die per juni 2018 met pensioen gaat.Van Schaik is sinds 1999 werkzaam in het AMC waar hij, behalve neuroloog en opleider, ook voorzitter is van de divisie Hersenen & Zintuigen. Zowel binnen als buiten het AMC nam Van Schaik zitting in verschillende commissies en besturen. Sinds 2010 is Van Schaik hoogleraar neurologie bij de Universiteit van Amsterdam.

oktober 7, 2017

Tijdens de Donorweek, van 9 tot en met 15 oktober, is in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een informatiestand ingericht bij de afdeling patiëntenvoorlichting......

Tijdens de Donorweek, van 9 tot en met 15 oktober, is in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een informatiestand ingericht bij de afdeling patiëntenvoorlichting.

Op woensdag 11 oktober is Ria Pater van 11.00 – 15.00 uur aanwezig om extra informatie te geven over orgaan- en weefseldonatie. Zij is vrijwilliger bij de Nederlandse Transplantatiestichting.

Een belangrijk doel van de Donorweek is mensen te stimuleren hun keuze vast te leggen in het donorregister.

september 29, 2017

Voor het 2e jaar op rij staat een team van het Spaarne Gasthuis aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge.....

HOOFDDORP/PAPENDAL - Voor het 2e jaar op rij staat een team van het Spaarne Gasthuis - in samenwerking met huisartsenpraktijk Leonard Springer, fysiotherapie Teding van Berkhout en fysioVerton - aan de start voor de finale van de Nationale Diabetes Challenge.
Maandenlang is er door 26 deelnemers getraind om op zaterdag
30 september op sportcentrum Papendal de laatste kilometers af te leggen.

september 16, 2017

Donderdag 21 september kunnen mensen die vragen hebben over diabetes weer terecht in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp. Tussen 10 en 12 uur is bij de patiëntenvoorlichting in de centrale hal, een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland aanwezig om informatie te geven over leven met diabetes.......

Donderdag 21 september kunnen mensen die vragen hebben over diabetes weer terecht in het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp.

Tussen 10 en 12 uur is bij de patiëntenvoorlichting in de centrale hal, een opgeleide ervaringsdeskundige van de Diabetes Vereniging Nederland aanwezig om informatie te geven over leven met diabetes.

Vragen kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld voeding, vermoeidheid, bloedsuiker controleren, over ziek zijn en diabetes, over zwangerschap en diabetes.

september 13, 2017

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt woensdag 20 september een vragenuur en oogdruppel-instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp......

De Nederlandse Vereniging van Glaucoompatiënten verzorgt woensdag 20 september een vragenuur en oogdruppel-instructie in het Spaarne Gasthuis Hoofddorp.

Tijdens dit vragenuur zijn twee leden van de vereniging aanwezig. Iedereen die meer wil weten over de oogaandoening Glaucoom, kan hier zijn vragen stellen. Ook wordt uitleg gegeven over hoe het beste de ogen kunnen worden gedruppeld.

Glaucoom is een oogziekte die kan leiden tot blindheid. Daarom is het belangrijk om na de 40e verjaardag regelmatig de ogen te laten controleren.

september 6, 2017

Vrienden van het Spaarne Gasthuis organiseert maandag 18 september voor de tweede keer het Golf Masters toernooi. Tijdens deze golfdag voor het goede doel komen tal van profvoetballers en bekende Haarlemse sporters in de baan......

Vrienden van het Spaarne Gasthuis organiseert maandag 18 september voor de tweede keer het Golf Masters toernooi. Tijdens deze golfdag voor het goede doel komen tal van profvoetballers en bekende Haarlemse sporters in de baan.

Het evenement staat dit jaar in het teken van de nieuwe kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, waarvoor geld wordt ingezameld.

Vrienden van het Spaarne Gasthuis is opgericht om financiële steun te verwerven voor extra voorzieningen die concrete invulling geven aan de missie, een gastvrij ziekenhuis zijn.

augustus 24, 2017

Het Spaarne Gasthuis zoekt onder zijn gasten mensen die willen vertellen wat zij goed en minder goed vinden in het ziekenhuis..............

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis zoekt onder zijn gasten mensen die willen vertellen wat zij goed en minder goed vinden in het ziekenhuis. In een groep van 12 deelnemers, allemaal gasten van het Spaarne Gasthuis, vertelt men over zijn/haar eigen ervaringen. Dat gebeurt in een vertrouwelijke omgeving, onder leiding van iemand van een externe organisatie.

augustus 9, 2017

Ale Houtsma (59) gaat met ingang van 28 augustus de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdelijk versterken...........

HOOFDDORP - Ale Houtsma (59) gaat met ingang van 28 augustus de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdelijk versterken. Houtsma is volgens de site van het ziekenhuis een veranderaar en heeft ruime bestuurlijke ervaring in complexe organisaties. Hij heeft meer dan 25 jaar in de zorg gewerkt, in algemene en academische ziekenhuizen, waaronder het Radboud UMC. Zijn meest recente werkervaring heeft hij opgedaan bij het Karolinska University Hospital in Stockholm, Zweden. Hij hield zich daar onder meer bezig met de transformatie naar Value-based Healthcare.

juli 27, 2017

Het Spaarne Gasthuis houdt op maandag 7 augustus in overleg met het Centrum voor Jeugd en Gezin een voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding.......

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis houdt op maandag 7 augustus in overleg met het Centrum voor Jeugd en Gezin een voorlichtingsavond over het geven van borstvoeding. Borstvoeding wordt gezien als de beste start voor moeder en kind maar toch stoppen veel moeders vroegtijdig met het geven van borstvoeding. De avonden worden gegeven door lactatiekundigen en zijn bestemd voor aanstaande ouders die zich van te voren goed willen laten informeren over onder meer het beginnen met borstvoeding, het aanleggen van het kind en de houdingen tijdens het geven van borstvoeding.

juli 13, 2017

De afdeling verloskunde van het Spaarne Gasthuis heeft het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald.........

HOOFDDORP - De afdeling verloskunde van het Spaarne Gasthuis heeft het WHO/Unicef certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald. Dit betekent dat het ziekenhuis zich 'borstvoedingsvriendelijk’ mag noemen en werkt volgens internationale richtlijnen. Voorbeelden van deze richtlijnen zijn opgeleide, betrokken medewerkers, maar ook goede voorlichting en begeleiding van zwangere vrouwen en jonge moeders. Volgens lactatiekundige Amanda Kwant is het certificaat een bevestiging dat deze belangrijke zorg goed geregeld is in het ziekenhuis.

juli 1, 2017

Een veilige inrichting van de kinderbehandelkamer, de aanschaf van slaapstoelen voor kersverse ouders en de aanleg van een buitenspeelterras.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Een veilige inrichting van de kinderbehandelkamer, de aanschaf van slaapstoelen voor kersverse ouders en de aanleg van een buitenspeelterras. Dat zijn de extra wensen voor het nieuwe Vrouw & Kind Centrum waarvoor Vrienden Spaarne Gasthuis dit jaar geld gaan inzamelen.

De komende maanden wordt de kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis in Haarlem Zuid grondig verbouwd. In het nieuwe Vrouw & Kind Centrum komen 16 bevalsuites, 28 kraam-couveusesuites en
8 couveusesuites.

mei 23, 2017

Op 8 juni houdt het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een inloopochtend voor mensen met fibromyalgie. De inloop voor mensen met deze vorm van reuma, wordt elke 2e donderdag van de maand gehouden......

HOOFDDORP – Op 8 juni houdt het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een inloopochtend voor mensen met fibromyalgie.

De inloop voor mensen met deze vorm van reuma, wordt elke 2e donderdag van de maand gehouden.

Bij de ochtend zijn leden van de fibromyalgievereniging aanwezig om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met deze ziekte, persoonlijk te woord te staan.

De leden van de vereniging zijn bij de inloopochtend tussen 10.30 en 12.00 uur aanwezig bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.
 

mei 10, 2017

Vanaf vandaag zijn de eindexamens weer begonnen......

HOOFDDORP – Vanaf vandaag zijn de eindexamens weer begonnen. Daarom heeft neuroloog Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis wat tips op een rijtje gezet om optimaal te presteren tijdens eindexamens.

De belangrijkste tips zijn: vroeg naar bed, gezond eten met bouwstoffen die lang doorwerken (banaan, havermout, yoghurt, noten, bruin brood) en ontspanning en beweging.

mei 4, 2017

Met de lancering van de website www.rondomzwanger.nl op 1 mei jl. gaat officieel het netwerk “Rondom zwanger” van start.......

HOOFDDORP - Met de lancering van de website www.rondomzwanger.nl op 1 mei jl. gaat officieel het netwerk “Rondom zwanger” van start. Verloskundigenpraktijken, kraamzorg en de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis werken in dit netwerk samen aan de beste geboortezorg in de regio. In een vroeg stadium is duidelijk wie de zwangere vrouw het beste kan begeleiden.

april 25, 2017

De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp zijn op 21 april gestart met het toedienen van lachgas bij de behandeling van kinderen.....

HOOFFDDORP – De spoedeisende hulp van het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp zijn op 21 april gestart met het toedienen van lachgas bij de behandeling van kinderen.

Dit gas geeft een licht verdovend effect waardoor kinderen hun behandeling als minder pijnlijk en traumatisch ervaren en de gehele behandeling na afloop zijn vergeten.

Voor het toedienen van lachgas zijn speciale apparaten aangeschaft en hebben de verpleegkundigen extra scholing gekregen.

Het gebruik van lachgas is verder volkomen veilig en kent geen bijwerkingen.
 

april 20, 2017

Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining........

HAARLEMMERMEER - Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining.

Deze wandeltraining in samenwerking met diverse andere instanties, is bedoelt voor diabeten uit Haarlem en Haarlemmermeer.

Samen met maximaal 30 andere diabetici bereiden de deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in de maand september van dit jaar.
 

maart 25, 2017

Het Spaarne Gasthuis in Hoofdorp en Haarlem heeft met haar Escaperoom afgelopen donderdag de ‘Spirit of Planetree Innovatie Award’ gewonnen.....

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis in Hoofdorp en Haarlem heeft met haar Escaperoom afgelopen donderdag de ‘Spirit of Planetree Innovatie Award’ gewonnen.

De Award werd door de jury aan het ziekenhuis toegekend vanwege de vernieuwende vorm van leren over veiligheid in het ziekenhuis.

Bij deze Escaperoom moet een team van ziekenhuispersoneel aan de hand van allerlei hints vragen beantwoorden en een diagnose bij een onbekende patiënt stellen.

maart 23, 2017

Van 3 tot en met 9 april heeft het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een heus opblaasbaar oog in de centrale hal staan.....

maart 15, 2017

Van 13 t/m 19 maart is het de Brain Awareness Week, de internationale week waarin hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan......

februari 3, 2017

Het Spaarne Gasthuis is met haar Escaperoom genomineerd voor de Planetree-Innovatie-Award.....

HOOFDDORP - Het Spaarne Gasthuis is met haar Escaperoom genomineerd voor de Planetree-Innovatie-Award.
De award wordt uitgereikt aan vernieuwende initiatieven waarmee een positief verschil wordt gemaakt in de zorg voor patiënten en medewerkers.

januari 27, 2017

Donderdag 26 januari is bij het Spaarne Gasthuis Hoofddorp de Lichttuin feestelijk geopend.....

HOOFDDORP  -  Donderdag 26 januari is bij het Spaarne Gasthuis de Lichttuin feestelijk geopend.
De tuin met kunstobject is een ontwerp van kunstenares Barbara Kletter. Lichttuin bestaat uit een spiraal van roestvast staal en glaswerk met lantaarns waarin een waxinelichtje geplaatst kan worden.
 

Lichttuin voorziet in een rustige plek om een kaarsje te branden, om kracht op te doen en troost te ervaren voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

januari 11, 2017

Donderdag 26 januari zal bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de feestelijke opening van de Lichttuin plaatsvinden......

HOOFDDORP – Donderdag 26 januari zal bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp de feestelijke opening van de Lichttuin plaatsvinden.

Deze Lichttuin waarin ook een kunstobject is opgenomen is een ontwerp van Barbara Kletter.

Het moet een plek van troost worden waar men als bezoeker rust kan vinden of een kaarsje kan branden voor een dierbare.

Peter van Barneveld, zal als voorzitter van de raad van bestuur een openingswoord houden.