MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Schiphol

maart 8, 2018

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdag op Schiphol een 33-jarige Amsterdammer opgepakt omdat hij nog een celstraf moet uitzitten.
De man was op de luchthaven omdat hij van plan was naar Suriname te vliegen.

Bij het controleren van zijn paspoort ontdekte de marechaussee dat de man nog 540 dagen gevangenisstraf moet uitzitten.
De man is aangehouden en zit vast. Waarvoor hij de celstraf heeft gekregen, is niet bekend.

maart 2, 2018

Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.....

SCHIPHOL - Schiphol gaat vluchtcapaciteit die is overgebleven uit de winter niet inzetten in de zomer.

De luchthaven heeft de mogelijkheid om in de zomer tweeduizend vluchten méér te laten plaatsvinden. Deze capaciteit resteert uit het winterseizoen, omdat luchtvaartmaatschappijen deze slots, niet hadden gebruikt.

De luchthaven ziet daar echter van af, omdat Schiphol sowieso al grote reizigersdrukte verwacht op de luchthaven, mede doordat luchtvaartmaatschappijen naar verwachting grotere vliegtuigen inzetten.

februari 23, 2018

China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen..,...

BEIJING/SCHIPHOL - China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen.

De Chinese KLM-partner zette in 2015 en 2016 de A380 al in op de route Amsterdam-Beijing, maar keerde in 2017 niet terug, onder meer vanwege groot onderhoud aan de A380’s.

De inzet van de A380 betekent een forse capaciteitsuitbreiding. Het toestel biedt bij China Southern plaats aan 506 passagiers.

In de A330-300, die normaal dienst doet op de route, is plaats voor 284 passagiers.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 21, 2018

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld......

SCHIPHOL - De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met zeker een jaar uitgesteld. Minister Van Nieuwenhuizen wil het vertrouwen van omwonenden terugwinnen en meer onderzoek doen naar overlast. Het plan was om Lelystad Airport per april 2019 uit te breiden, maar er is veel verzet. In meerdere provincies zijn actiegroepen opgezet om de uitbreiding tegen te houden. Die zijn bezorgd over het milieu en geluidsoverlast. Ook in de Kamer is kritiek en binnen de coalitie heeft de CU aangedrongen op uitstel.

februari 16, 2018

Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.
Mensen die op de luchthaven werken, elkaar daar hebben ontmoet of een andere reden hebben om op Schiphol te willen trouwen, kunnen zich aanmelden.

De organisatie zorgt voor de locatie, aankleding, taart en meer. Het enige wat het geselecteerde bruidspaar hoeft te doen is trouwkleding en ringen meenemen. Ook voor het trouwfeest moet het winnende koppel zelf zorgen.

februari 15, 2018

Vakbond VNC heeft met easyJet een principeakkoord bereikt over een CAO voor het cabinepersoneel per 1 maart 2018.....

SCHIPHOL - Vakbond VNC heeft met easyJet een principeakkoord bereikt over een CAO voor het cabinepersoneel per 1 maart 2018. Het is voor het eerst dat de op Schiphol gestationeerde bemanningsleden een arbeidsovereenkomst met de prijsvechter afsluiten.

februari 14, 2018

Piloten van Transavia zijn van plan om in de tweede helft van februari te gaan staken......

SCHIPHOL - Piloten van Transavia zijn van plan om in de tweede helft van februari te gaan staken. Dat kan mensen treffen die in de voorjaarsvakantie weg willen. De circa 500 piloten zitten al ruim een jaar zonder cao. De onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden liepen vrijdag stuk en volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers VNV lijkt een staking nu nog de enige manier om de eisen af te dwingen. De piloten eisen een stabieler rooster en meer grip op hun vrije tijd.

februari 14, 2018

Staatssecretaris sociale zaken Tamara van Ark en wethouder sociale zaken Ap Reinders brachten maandag een werkbezoek aan Asito Schiphol.......

SCHIPHOL - Staatssecretaris sociale zaken Tamara van Ark en wethouder sociale zaken Ap Reinders brachten maandag een werkbezoek aan Asito Schiphol. Vijf stagiairs bij het schoonmaakbedrijf lieten zien wat hun werk bij Asito voor hen betekent. Alle vijf deden ze een leerwerkstage met één dag praktijkschool. Zij zijn nu gecertificeerd vliegtuigschoonmaker met een contract bij Asito. Het schoonmaakbedrijf vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen.

februari 9, 2018

Passagiers op Schiphol wandelen binnenkort in de G-pier over een kunstzinnige vloer.....

SCHIPHOL - Passagiers op de nationale luchthaven wandelen binnenkort in de G-pier over een kunstzinnige vloer. De luchthaven wil met de vloer niet alleen een artistieke blikvanger bieden, maar zorgt er met de patronen ook voor dat reizigers de juiste kant op worden gestuurd.

De vloer, die op dit moment wordt aangelegd, is gemaakt van gerecycled kunststof en wordt vervaardigd met 3D-printers.

februari 9, 2018

Het afgelopen jaar belandden maar liefst 63.000 objecten bij de afdeling Lost & Found op Schiphol.....

SCHIPHOL - Het afgelopen jaar belandden maar liefst 63.000 objecten bij de afdeling Lost & Found op Schiphol.
Die spullen, gemiddeld ruim 170 items per dag, worden overal op de luchthaven verloren of per ongeluk achtergelaten. Soms zitten daar opvallende zaken tussen.

februari 8, 2018

KLM voert de nieuwe cao-afspraken met cabinebond VNC door, ondanks het feit dat de leden van FNV Cabine in meerderheid tegen waren..........

SCHIPHOL - KLM voert de nieuwe cao-afspraken met cabinebond VNC door, ondanks het feit dat de leden van FNV Cabine in meerderheid tegen waren. Die bond houdt de optie open om alsnog actie te voeren. KLM vindt het spijtig dat het met FNV Cabine niet lukt zodat de nieuwe cao een afspraak blijft tussen twee partijen. Volgens de wet is deze cao van toepassing op het hele corps. FNV Cabine stelt dat er geen draagvlak is voor de door KLM en VNC gemaakte afspraken en meent dat die leiden tot een verhoging van de werkdruk.

februari 2, 2018

Vorig jaar zijn er méér klachten over geluidshinder geregistreerd door BAS, het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.....

SCHIPHOL - Vorig jaar zijn er méér klachten over geluidshinder geregistreerd door BAS, het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol.

Rond de Aalsmeerbaan werden de klachten meer dan verdubbeld. Eén van de redenen hiervan zijn de toegenomen vliegbewegingen.
Een andere reden is het onderhoud aan de Kaagbaan, waardoor de Aalsmeerbaan vaker werd ingezet.
Rond de Buitenveldertbaan stegen de klachten doordat de baan méér werd ingezet vanwege de vele wind uit oostelijke en westelijke richting en werkzaamheden aan de andere banen.

februari 2, 2018

NS werkt de komende weken drie keer aan het spoor rond Schiphol.....

SCHIPHOL - NS werkt de komende weken drie keer aan het spoor rond Schiphol.

In de nacht van 3 op 4 februari rijden er tussen half 1 en 06 uur geen treinen tussen Schiphol en Leiden Centraal.
In de nacht van 10 op 11 februari rijden er tussen genoemde uren geen treinen tussen Schiphol en Den Haag Centraal.
In beide gevallen zet NS bussen in.

januari 31, 2018

Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen.....

HAARLEMMERMEER - Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen. Er zou niet genoeg gedaan worden om de metropoolregio Amsterdam bereikbaar te houden. Reneman baseert zich op een verkeers- en vervoeranalyse van station Schiphol uit 2014 van onder meer NS, ProRail en het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu.

januari 26, 2018

Luchtvaartmaatschappij Transavia is een samenwerking gestart met Post NL, waardoor bagage bij passagiers thuis opgehaald en afgeleverd kan worden.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Transavia is een samenwerking gestart met Post NL, waardoor bagage bij passagiers thuis opgehaald en afgeleverd kan worden. 

Momenteel vindt er een pilot plaats met een beperkt aantal deelnemers, maar Transavia belooft dat in de nabije toekomst alle passagiers van de service gebruik kunnen maken.

januari 19, 2018

Ryanair is deze week met een nieuw bagagebeleid gestart.....

IERLAND/SCHIPHOL - Ryanair is deze week met een nieuw bagagebeleid gestart.
De meeste passagiers mogen nu geen groot stuk handbagage meer meenemen in de cabine. In plaats daarvan moeten reizigers dit stuk handbagage bij de gate afgeven, waarna het kosteloos in het ruim wordt geplaatst. Het tweede, kleinere stuk handbagage mag nog wel in de cabine.
De maatregel geldt niet voor reizigers die priority boarding hebben aangeschaft of met een Plus/Flexi Plus/Family Plus-ticket reizen.

januari 18, 2018

Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm.....

SCHIPHOL - Het vliegverkeer op Schiphol heeft donderdag flinke hinder ondervonden van de storm. In totaal werden zo'n 260 vluchten van en naar de luchthaven geschrapt.
Het vliegverkeer heeft zelfs tijdelijk geheel stilgelegen. In de loop van de middag werd weer mondjesmaat gevlogen.

januari 18, 2018

Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden............

SCHIPHOL – Naar nu bekend werd zijn vrijdagmiddag op Schiphol twee Syriëgangers aangehouden. Tegen beiden liep een internationaal aanhoudingsbevel, zij worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie. De twee kwamen uit Turkije en werden begeleid door de marechaussee. De man vertrok in 2013 uit Nederland om deel te nemen aan de gewapende strijd en de vrouw verbleef twee maal in het Midden-Oosten. Zij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en is voor twee weken vastgezet. De man wordt vrijdag voorgeleid.

januari 12, 2018

De capaciteit van de verkeerstoren op luchthaven Schiphol wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid.....

SCHIPHOL - De capaciteit van de verkeerstoren op de luchthaven wordt nog vóór de zomer van 2019 fors uitgebreid. Dat zei bestuursvoorzitter Michiel van Dorst van Luchtverkeersleiding Nederland onlangs bij de officiële start van de samenwerking tussen de civiele en militaire verkeersleiders.
Het is de bedoeling dat de capaciteit wordt verhoogd van 8 naar 12 posities, wat een verhoging van de mankracht met 50 procent inhoudt ten opzichte van de huidige bezetting.

januari 12, 2018

Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.....

SCHIPHOL - Schiphol begint nog deze maand met een grootscheepse verbouwing van vertrekhal 1 en het bijbehorende winkel- en horecagebied.

De vertrekhal krijgt net als vertrek 2 een tussenverdieping, waar de security naartoe verhuist. De uitbreiding is nodig om de grote toestroom van reizigers binnen het Schengengebied het hoofd te bieden.

Het leeuwendeel van de verbouwing, waaronder het nieuwe securitygebied, moet medio 2020 af zijn.

januari 11, 2018

In de winkels op Schiphol kan sinds 1 januari worden betaald met de in China populaire betaalmethode Alipay.....

SCHIPHOL - In de winkels op de nationale luchthaven kan sinds 1 januari worden betaald met de in China populaire betaalmethode Alipay, te vergelijken met de Amerikaanse betaaldienst PayPal.
Met de invoering van Alipay wordt het de honderdduizenden Chinese toeristen die jaarlijks Nederland bezoeken, nóg aangenamer gemaakt om in het See Buy Fly winkelcentrum te shoppen.

januari 5, 2018

Schiphol staat op de achtste plaats in de categorie van meest efficiënte luchthavens die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen.....

SCHIPHOL - Schiphol staat op de achtste plaats in de categorie van meest efficiënte luchthavens die meer dan 30 miljoen passagiers per jaar ontvangen, zo blijkt uit de jaarlijkse punctualiteitslijst van de Official Airline Guide.
Op de nummer één staat Tokyo Haneda, waarvandaan ruim bijna 87 procent van de vluchten op tijd vertrokken.

december 28, 2017

Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.....

SCHIPHOL - Spoorbeheerder ProRail gaat in 2018 diverse proeven doen met zelfrijdende treinen.

In de proeven neemt een systeem handelingen gedeeltelijk of zelfs volledig van de machinist over. Deze automatisering levert volgens ProRail voordelen op. Zo kunnen geautomatiseerde treinen dichter op elkaar rijden, waardoor de capaciteit op het spoor verbetert en het energieverbruik van de treinen daalt.