MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Schiphol

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

juli 13, 2017

Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers.....

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers. Deze dag krijgt de luchthaven meer dan 200.000 passagiers te verwerken.

Er zijn wel wat wachtrijen, maar ondanks de grote drukte loopt het goed, aldus een woordvoerster. Dit geldt ook voor de veiligheidscontroles.

Ook KLM, dat recent klaagde over lange wachttijden, is over vrijdag "heel positief".

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

juli 6, 2017

Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.
Het toestel vertrok rond kwart voor 9 vanaf Schiphol en maakte na een halfuur in Duitsland rechtsomkeert.

Volgens een woordvoerder van KLM was er sprake van een 'technisch mankement', maar is de veiligheid niet in het geding geweest.
Op Schiphol konden de reizigers overstappen op een andere Boeing 737.
Met hoeveel vertraging de reizigers in Kiev zouden aankomen, is niet bekend.

Bron: at5.nl.
 

juni 15, 2017

Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.....

SCHIPHOL - Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.
Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI Europe.
Reizigers kunnen op Schiphol kiezen uit bijna 5000 directe vluchten per week. Dat is een vijfde meer dan tien jaar terug.
In Londen liepen de prestaties op dit vlak de laatste jaren juist wat terug, net als bij rivalen als Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt.

juni 7, 2017

Het treinverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagochtend even stil gelegen.....

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar de luchthaven heeft woensdagochtend even stil gelegen. Volgens de NS kwam dat door rookontwikkeling die was geconstateerd.
De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van de rook. Er bleek weinig aan de hand. Daardoor kon het treinverkeer na korte tijd weer worden opgestart.

Wat de precieze oorzaak van de rookontwikkeling was, is niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

juni 7, 2017

KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost......

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost. In dagblad De Telegraaf zegt de president-directeur dat het probleem nog niet voldoende en vooral niet structureel is opgelost.

juni 2, 2017

De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op Schiphol......

SCHIPHOL - De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op de nationale luchthaven.

Uit de voorjaarsnota die donderdag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat het kabinet 20 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de Koninklijke Marechaussee.
Dat geld is genoeg voor 200 extra krachten; hiervan waren er al 135 voor deze zomer beloofd om de grootste drukte op Schiphol op te vangen.

juni 1, 2017

De Kaagbaan op Schiphol gaat vrijdag om 16.00 uur weer open......

SCHIPHOL - De Kaagbaan gaat vrijdag om 16.00 uur weer open.
De op een na drukste start- en landingsbaan van de luchthaven was sinds 18 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.
Tot 15 juni zullen nog wel gedurende tien nachten werkzaamheden plaatsvinden.

De baan is voorzien van nieuw asfalt met een speciale antislip-toplaag. Verder zijn de 1500 lampen van de baanverlichting vervangen door een energiezuinig systeem en is 130 kilometer aan nieuwe kabels gelegd.

mei 31, 2017

Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015...........

SCHIPHOL - Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015. De vertraging ontstond nadat de piloot van het vliegtuig door twee passagiers die zich misdroegen geslagen en bespuugd werd. Hij liep daardoor een bloedneus en een snee in zijn neus op. De bemanning achtte het daarna niet langer veilig om nog passagiers te vervoeren en vloog met een leeg vliegtuig van Barcelona terug naar Amsterdam. De achtergebleven passagiers moesten 4.5 uur wachten voor ze met een vervangend vliegtuig mee konden.

mei 18, 2017

Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM.....

SCHIPHOL - Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM. Hij deed zijn uitspraak in reactie op een vraag van Bob van der Wal, voorzitter van de vakbond voor hoger KLM-personeel. Die wilde weten of de huidige groei van KLM mogelijk wordt afgeremd om de kloof in winstgevendheid tussen Air France en KLM te dichten. Dat zou dan gebeuren via ‘Boost’, de dochtermaatschappij voor langeafstandsvluchten die later dit jaar van start moet gaan.

mei 5, 2017

KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.
Dat zei topman Pieter Elbers van de luchtvaartmaatschappij donderdag.

De inzet van extra personeel die Schiphol eerder deze week aankondigde, is volgens Elbers slechts een eerste stap. Er zijn volgens hem veel meer knelpunten die voor die tijd moeten zijn aangepakt.

mei 4, 2017

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vervoerde in het eerste kwartaal meer passagiers en maakte meer omzet, maar legde er per saldo méér op toe.....

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM vervoerde in het eerste kwartaal meer passagiers en maakte meer omzet, maar legde er per saldo méér op toe. Het nettoverlies is opgelopen naar 216 miljoen euro, tegen 155 miljoen vorig jaar.
De operationele kosten, waaronder de luchtvloot, brandstof, onderhoud, en personeel, werden weliswaar iets gedrukt, maar de brandstofrekening was hoger en ook pensioenkosten stegen.

mei 4, 2017

Schiphol-topman Jos Nijhuis erkent zijn verantwoordelijkheid voor de lange wachtrijen op Schiphol............

SCHIPHOL - Schiphol-topman Jos Nijhuis erkent zijn verantwoordelijkheid voor de lange wachtrijen op Schiphol. De luchthaven kreeg afgelopen week forse kritiek van reizigers op het gebrek aan mankracht bij de beveiligingspoorten. Schiphol gaat nu meer beveiligers inhuren om te voorkomen dat reizigers te lang in de rij moeten staan. Op piekdagen gaat de beveiliging eerder open en later dicht. Er komen twee extra beveiligingsdoorgangen, zodat meer passagiers tegelijk kunnen worden gecontroleerd.

mei 3, 2017

De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie..........

SCHIPHOL - De aanhoudingen afgelopen januari in Amsterdam en Valencia voor de grote diamantroof op Schiphol in 2005 kwamen tot stand na een jarenlange undercoveractie van justitie. Woensdag stonden de zeven verdachten voor het eerst voor de rechter. Zij werden kort na de roof al gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs al snel vrijgelaten.

april 15, 2017

De luchthaven Schiphol is in de eerste drie maanden fors gegroeid op het gebied van passagiers en vracht.....

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol is in de eerste drie maanden fors gegroeid op het gebied van passagiers en vracht.

Uit vervoerscijfers over het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat men deze periode met totaal 5,3 procent meer vluchten kon afsluiten.

Verder werd op Schiphol in het eerst kwartaal 8 procent meer vracht vervoerd, terwijl het aantal vrachtvluchten steeg met 0,9 procent.

Schiphol koerst dit jaar af op nieuwe records, waarbij de grens van 500.000 vluchten al bijna gehaald wordt.

Bron: haarlemsdagblad.nl

april 3, 2017

Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren..... 

SCHIPHOL – Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren.

Passagiers moeten lang wachten voor veiligheidsscans en paspoortcontroles, wat voor veel irritaties zorgt onder de reizigers.

Vliegtuigmaatschappijen vinden het een schande dat er operationele problemen zijn op Schiphol, terwijl Pasen en de zomervakantie nog moeten komen.

In een brief van KLM aan de luchthaven laat de maatschappij weten dat Schiphol zelf actie moet ondernemen om de chaos te voorkomen.

maart 31, 2017

Een woensdagmiddag door VluchtelingenWerk op Schiphol georganiseerd protest heeft de uitzetting naar Afghanistan van een Afghaans gezin met jonge kinderen niet kunnen verhinderen.....

SCHIPHOL - Een woensdagmiddag door VluchtelingenWerk op de luchthaven georganiseerd protest heeft de uitzetting naar Afghanistan van een Afghaans gezin met jonge kinderen niet kunnen verhinderen.

VluchtelingenWerk vond de zaak zó ernstig, dat het voor het eerst in zijn 37-jarig bestaan op deze manier protesteerde voor één specifiek gezin. VluchtelingenWerk had staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asielzaken gevraagd in deze ,,zaak van leven en dood'' meer tijd te nemen om de ernst van de situatie in te schatten.

maart 27, 2017

De Schipholtunnel moest maandagmiddag dicht vanwege brand in een vluchtgang.....

SCHIPHOL – De Schipholtunnel moest maandagmiddag dicht vanwege brand in een vluchtgang.

De A4 van Amsterdam naar Den Haag werd afgesloten door rookontwikkeling en het verkeer moest via de A9 en A5 verder.

De camerasystemen en de verlichting in de tunnel waren door de brand uitgevallen.

De brand in de tunnel was al snel onder controle.

Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek ingesteld.  

maart 24, 2017

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft vorig jaar flink meer passagiers van en naar Schiphol vervoerd.....

SCHIPHOL - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft vorig jaar flink meer passagiers van en naar Schiphol vervoerd.
Het ging daarbij om meer dan 5,6 miljoen passagiers en dat zijn er 20 procent meer dan in 2015.

De prijsvechter heeft donderdag zijn winterschema bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat easyJet op piekmomenten meer dan 720 vluchten per week van en naar Schiphol zal uitvoeren. Op dit moment vliegt het bedrijf vanuit de Nederlandse luchthaven op 42 bestemming in dertien landen.

maart 23, 2017

Op zondag 21 mei gaat de tweede editie van de Ronde van Schiphol van start..........

SCHIPHOL - Op zondag 21 mei gaat de tweede editie van de Ronde van Schiphol van start. Een jaarlijks fietsevenement dat vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd ter ere van het 100-jarige bestaan van Schiphol. Iedereen kan gratis meedoen aan de fietsroute van 30 of 45 km, die langs allerlei bezienswaardigheden gaat op en rond Schiphol. Er zijn stempelposten bij bezienswaardigheden die anders niet open zijn, zoals de Witte Boerderij in Hoofddorp en Fortboerderij Dijkzicht in Aalsmeerderbrug.

maart 17, 2017

De Europese Commissie heeft Air France, KLM en vrachtdochter Martinair vrijdag opnieuw beboet voor verboden prijsafspraken op het gebied van luchtvrachtvervoer.....

SCHIPHOL - De Europese Commissie heeft Air France, KLM en vrachtdochter Martinair vrijdag opnieuw beboet voor verboden prijsafspraken op het gebied van luchtvrachtvervoer.

In totaal moet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep ruim 325 miljoen euro aan boetes betalen.

De mededingingswaakhond in Brussel legde in 2010 ook al een boete aan deze luchtvaartgroep op, maar die boete werd in 2015 door een rechtbank nietig verklaard.

Bron: telegraaf.nl

maart 14, 2017

Air France-KLM breidt zijn aantal bestemmingen uit in de nieuwe zomerdienstregeling.....

SCHIPHOL – Air France-KLM breidt zijn aantal bestemmingen uit in de nieuwe zomerdienstregeling.

Er komen 53 nieuwe bestemmingen bij, wat een recordaantal is.

De nieuwe vluchten gaan naar zowel Europese als verre bestemmingen.

Volgens topman Jean-Marc Janaillac kiest het bedrijf met de uitbreiding voor de aanval.

Het aanbod neemt op intercontinentale vluchten toe met twee procent en met 2,7 procent op korte tot middellange routes.