MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Schiphol

november 10, 2017

De luchthavenbrandweer van Schiphol krijgt dertien nieuwe brandweerwagens.....

SCHIPHOL - De luchthavenbrandweer krijgt dertien nieuwe brandweerwagens. De huidige vloot brandweerwagens is na vijftien jaar aan het einde van haar levensduur.
De zogenoemde crashtenders hebben een capaciteit van 13.000 liter water, 1.600 liter schuim en 250 kilo poeder, die in korte tijd heel precies over een brandhaard kunnen worden gespoten.

november 9, 2017

Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.....

SCHIPHOL - Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.

Volgens vakbond FNV Beveiliging moeten medewerkers van I-SEC, als ze nodig moeten, zich eerst melden bij een ’plaswacht’. Bij G4S Aviation moeten beveiligers zich vooraf melden bij hun teamleider.
Als er al iemand naar de wc is, moet men wachten tot de collega terug is.

Volgens FNV Beveiliging houdt I-SEC zelfs bij hoelang iemand naar de wc gaat en zijn er zelfs sancties opgelegd als het te lang duurde.

november 9, 2017

Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald........

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald. Dit kwam door een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen, de vliegtuigen zaten ondanks een groeiend stoelaanbod een stuk voller dan een jaar eerder. Ook hielp de lagere brandstofrekening mee. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in het derde kwartaal 27,9 miljoen passagiers, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging afgezien van wisselkoerseffecten eveneens met 5 procent omhoog naar 7,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 552 miljoen euro.

november 8, 2017

Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen........

SCHIPHOL - Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen. Toch werd zijn zaak woensdagavond in het programma Zembla besproken. Hij riskeert daarmee dat KLM de drie ton ontslagvergoeding terug gaat vragen. De problematiek is niet nieuw, er wordt al lang wordt onderzoek gedaan naar oliehoudende stoffen die via het luchtsysteem in het toestel komen. Met name piloten kwamen met klachten. Ondanks vele internationale onderzoeken is er nog steeds geen sluitend bewijs voor deze ziekte.

november 3, 2017

Waar de vrachttak op Schiphol vluchten moet verplaatsen door de slotproblematiek, wil Singapore Airlines juist méér passagiersvluchten vanaf de Nederlandse luchthaven.....

SCHIPHOL  -  Waar de vrachttak op Schiphol vluchten moet verplaatsen door de slotproblematiek, wil Singapore Airlines juist méér passagiersvluchten vanaf de Nederlandse luchthaven.

Op dit moment voert de luchtvaartmaatschappij dagelijkse vluchten uit tussen Schiphol en Singapore. Singapore Airlines wil echter liever váker vliegen in plaats van het inzetten van grotere toestellen zoals de Airbus A380 op deze route.

november 1, 2017

Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor luchtvaartmaatschappijen uit Nederland..........

Schiphol - Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor luchtvaartmaatschappijen uit Nederland. Volgens De Telegraaf is de aanleiding het intrekken door Schiphol van landingsrechten van de Russische vrachtmaatschappij ABC. Schiphol trekt de rechten in omdat ABC het vorig seizoen te vaak niet op tijd vloog. De luchthaven is daar strenger op nu ook voor vrachtverkeer het maximum aantal vliegbewegingen is bereikt. Als het Russische luchtruim echt sluit, treft dat vooral de KLM.

oktober 27, 2017

De eerste elektrische bussen voor het ov-netwerk voor Schiphol zijn klaar.....

HAARLEMMERMEER - De eerste elektrische bussen voor het ov-netwerk voor Schiphol zijn klaar. Vervoerder Connexxion nam deze week de eerste exemplaren over van bouwer VDL. Als de oplaadfaciliteiten ook klaar zijn, kunnen ze in gebruik worden genomen.

Het was de bedoeling dat de elektrische bussen met ingang van november zouden gaan rijden op het busnetwerk van de luchthaven.
Vorige week werd echter duidelijk dat Connexxion nog niet voldoende laadpalen heeft.

oktober 27, 2017

De hoogste baas van de grensbewaking op Schiphol is opgepakt omdat hij, volgens het Algemeen Dagblad, eind vorige week een militair in opleiding zou hebben mishandeld.....

SCHIPHOL - De hoogste baas van de grensbewaking op Schiphol is opgepakt omdat hij, volgens het Algemeen Dagblad, eind vorige week een militair in opleiding zou hebben mishandeld. Zijn echtgenote had de cadet beschuldigd van aanranding op de officierenopleiding, maar die affaire zou volgens de advocaat van de brigadecommandant in de doofpot zijn gestopt.

oktober 27, 2017

KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.....

SCHIPHOL - KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.
Bijna honderd jaar maakten vliegtuigen van Nederlandse makelij deel uit van de nationale luchtvloot.

Zaterdagavond rond half 9 is het daarmee over en uit. Dan arriveert volgens de dienstregeling op Schiphol de laatste Fokker 70, afkomstig uit Londen.

Een feestelijk onthaal in de hangar en een Fokker-monument op Schiphol-Oost dat zondag wordt onthuld, moeten het afsluiten van deze periode markeren.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

oktober 25, 2017

Schiphol-lobbyist Caroline Nagtegaal-van Doorn neemt in het Europees Parlement de plaats in van VVD’er Cora van Nieuwenhuizen...........

SCHIPHOL - Schiphol-lobbyist Caroline Nagtegaal-van Doorn neemt in het Europees Parlement de plaats in van VVD’er Cora van Nieuwenhuizen, die deze week wordt beëdigd als minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dat laat een woordvoerder van het partijbureau van de VVD desgevraagd weten. De 37-jarige Nagtegaal kreeg 19.370 voorkeursstemmen bij de Europese verkiezingen in 2014, en is daarmee de eerste gegadigde.

oktober 20, 2017

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.
Het besluit heeft voorlopig geen gevolgen, omdat het gaat om het rapport dat nodig is om te bepalen hoeveel Schiphol ná 2020 mag doorgroeien.

oktober 20, 2017

Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.
Daarover zijn Schiphol en KLM, achttien gemeenten, de provincies Noord- en Zuid-Holland en staatssecretaris Sharon Dijksma het eens geworden.

oktober 13, 2017

Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.....

SCHIPHOL - Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.
De Autoriteit Consument en Markt sprak beide partijen aan op de te innige afspraken die zij met elkaar maakten. Zo zou KLM hebben bedongen om zeventig procent van alle capaciteit te mogen inzetten voor haar eigen vluchten en die van SkyTeam-partners. Ook zou KLM hebben geklaagd over de vestiging van een basis door easyJet en de business lounge van Emirates.

oktober 13, 2017

Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III.....

SCHIPHOL - Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III. Royal Schiphol Group vindt dat het akkoord ruimte biedt voor verdere ontwikkeling en het belang erkent van de luchtvaart voor Nederland.

Schiphol denkt dat het uiteindelijk niet tot een vliegtax zal komen. Zij zegt daartoe actief te zullen blijven bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

oktober 6, 2017

De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold.....

SCHIPHOL/DEN HAAG - De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold. Een van de acht verdachten werkte op Schiphol en een ander had daar een familielid werken.

De hoofdverdachte in deze zaak, een 36-jarige Hagenaar, was al in juni gearresteerd. Ook zijn 62-jarige moeder en zijn 36-jarige vrouw zijn deze week opgepakt.

De overige verdachten komen uit Den Haag, Haarlem, Amsterdam,
’s Gravenzande en Leiden.

oktober 6, 2017

Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.....

SCHIPHOL - Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.

De luchtvrachtsector kreeg recent twintig procent minder slots op Schiphol toegewezen. Daarop kondigde AirBridgeCargo al haar activiteiten op Schiphol te beperken. Afhandelingsbedrijf Menzies ziet zich daardoor genoodzaakt honderd medewerkers te ontslaan.

september 29, 2017

Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.....

SCHIPHOL  -  Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.

Dat Nederlandse reizigers meer moeten betalen, komt volgens experts omdat er op Schiphol geen ruimte is voor intercontinentale prijsvechters als Norwegian Air en WOW Air. Die zijn in toenemende mate actief tussen Europa en de VS.
Aanvragen voor start- en landingsrechten worden niet gehonoreerd.

september 28, 2017

De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol.....

SCHIPHOL - De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol. Vorige week werd al bekend dat daardoor bij grondafhandelaar Menzies honderd banen op de tocht komen te staan.
AirBridgeCargo is de grootste klant van Menzies.

september 28, 2017

Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.....

AMSTELVEEN/ SCHIPHOL - Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.
De luchtvaartmaatschappij past de dienstregeling wel aan, en vliegt twee keer per week in plaats van vier keer.

Sint Maarten wordt komende winter door KLM niet meer rechtstreeks aangevlogen, maar met een stop op Curaçao. Dit eiland krijgt er vanaf half november gedurende de rest van het winterseizoen zelfs meer vluchten bij.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

 

september 22, 2017

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan.....

SCHIPHOL - Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan. Dit hebben de bonden woensdag te horen gekregen.

Daarnaast dreigen volgens vakbond FNV Luchtvaart ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen.

Het bedrijf ziet geen andere uitweg, nu het in korte tijd twee grote klanten is kwijtgeraakt.

Menzies is een van de vier grote vrachtafhandelaars op Schiphol. Op de luchthaven werken 600 mensen, waarvan ruim 400 in de vrachtafhandeling.
 

september 22, 2017

Op Schiphol is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.

De man had twee nepvuurwapens met gaspatronen in zijn bagage. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden. Zonder vergunning is het bezit daarvan strafbaar.

Beveiligingspersoneel ontdekte de wapens bij de securityscan in de bagagekelder. De Braziliaan stond inmiddels al bij de gate te wachten op zijn vlucht. Daar hield de marechaussee hem aan.
Na betaling van een boete van 700 euro mocht de man zijn reis vervolgen.

september 21, 2017

Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht.......

SCHIPHOL - Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht. Er is na 2020 nauwelijks nog groei mogelijk op Schiphol. ’Dependance’ Lelystad Airport lijkt door het overvolle luchtruim en door lokale weerstand een doodgeboren kind. Dit blijkt uit gezaghebbende bronnen binnen de Omgevingsraad Schiphol (ORS) die het Haarlems Dagblad inzage gaven in nieuwe lawaaicijfers en prognoses van het toegestane vliegverkeer tot 2030.

september 8, 2017

Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.....

SCHIPHOL  -  Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.

In het gebied achter de paspoortcontrole is in de loop tussen Lounge 2 en Lounge 3 een ruimtelijk gebied gecreëerd. Daar kunnen reizigers niet alleen winkelen en dineren, maar ook even een boek pakken uit de luchthavenbibliotheek, kunst bewonderen in de dependance van het Rijksmuseum of met de kinderen rondkijken in de vestiging van Nemo.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.