MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Schiphol

september 22, 2017

Op Schiphol is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.

De man had twee nepvuurwapens met gaspatronen in zijn bagage. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden. Zonder vergunning is het bezit daarvan strafbaar.

Beveiligingspersoneel ontdekte de wapens bij de securityscan in de bagagekelder. De Braziliaan stond inmiddels al bij de gate te wachten op zijn vlucht. Daar hield de marechaussee hem aan.
Na betaling van een boete van 700 euro mocht de man zijn reis vervolgen.

september 21, 2017

Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht.......

SCHIPHOL - Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht. Er is na 2020 nauwelijks nog groei mogelijk op Schiphol. ’Dependance’ Lelystad Airport lijkt door het overvolle luchtruim en door lokale weerstand een doodgeboren kind. Dit blijkt uit gezaghebbende bronnen binnen de Omgevingsraad Schiphol (ORS) die het Haarlems Dagblad inzage gaven in nieuwe lawaaicijfers en prognoses van het toegestane vliegverkeer tot 2030.

september 8, 2017

Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.....

SCHIPHOL  -  Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.

In het gebied achter de paspoortcontrole is in de loop tussen Lounge 2 en Lounge 3 een ruimtelijk gebied gecreëerd. Daar kunnen reizigers niet alleen winkelen en dineren, maar ook even een boek pakken uit de luchthavenbibliotheek, kunst bewonderen in de dependance van het Rijksmuseum of met de kinderen rondkijken in de vestiging van Nemo.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 26, 2017

De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op Schiphol.....

SCHIPHOL - De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op de nationale luchthaven. Het toestel draagt de naam Margriet.

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit.
Verder bestaat de Dreamliner voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

augustus 19, 2017

Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.....

SCHIPHOL - Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.
De speciale treinen tussen Schiphol en Breda zijn zó vaak vertraagd, dat de vervoerder zelfs het alleenrecht op het snelle spoor kan verliezen.

augustus 18, 2017

Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.....

SCHIPHOL  -  Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.

In 2016 waren er op Schiphol 47 zogenoemde ‘runway incursions’, veel meer dan op bijvoorbeeld New York John F. Kennedy en London Heathrow. De ligging van de banen zou hierbij een grote rol spelen.

augustus 17, 2017

Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Zo’n 6,7 miljoen passagiers reisden via de nationale luchthaven. 

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen.
Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog, met 6,5 procent tot 149.000 ton.

De groei in passagiers en vracht was te danken aan 2,7 procent meer vluchtbewegingen, grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad van vrachtvliegtuigen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

augustus 17, 2017

Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel was op weg naar Glasgow toen de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Reden was een medisch noodgeval aan boord.

Vlucht KL1481 landde zonder problemen op de Zwanenburgbaan en vertrok kort voor middernacht alsnog richting Schotland.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

augustus 16, 2017

Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging.............

HAARLEMMERMEER - Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging. Op het traject was een wisselstoring, waardoor er veel minder treinen reden dan normaal. Het duurde tot ongeveer elf uur tot de wisselstoring was verholpen. Om half twaalf kon het treinverkeer weer volledig hervat worden. Ook het treinverkeer van Schiphol naar Rotterdam was getroffen door de wisselstoring. Er reden geen Intercity Direct-treinen op het traject.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 11, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend op de luchthaven een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.

De Nederlander, afkomstig van een vlucht uit Canada, werd bij zijn inreis gecontroleerd door de Marechaussee. Bij deze controle bleek de man veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van 3.650 dagen voor een delict uit de Opiumwet.

De man is hierop meteen aangehouden en ingesloten.

 

augustus 11, 2017

Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht.....

SCHIPHOL - Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht. Die kwam van een vrachtvliegtuig van luchtvaartmaatschappij FedEx.
Volgens een woordvoerder van Schiphol is het toestel uiteindelijk veilig geland. Over de aard en ernst van de problemen is nog niets naar buiten gebracht.

Bron: nhnieuws.nl.
 

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.

Bij de Marechaussee was de melding binnengekomen, dat er op de trein van Rotterdam naar Schiphol een conducteur door een passagier was mishandeld.
Na aankomst van de trein op station Schiphol Airport zijn marechaussees de trein ingegaan en is de verdachte aangehouden.

De conducteur is behandeld door ambulancepersoneel en voor verdere controle naar een ziekenhuis gebracht.

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

augustus 4, 2017

Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor.......

SCHIPHOL - Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor. Een speciaal bijstandsteam moet een eind maken aan urenlange vertragingen in de spoortunnel.

Het team is sinds kort 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar.
Het moet binnen 10 minuten kunnen bepalen wat er aan de hand is als de rookmelders afgaan. Kleine, relatief ongevaarlijke problemen moet het nieuwe team zelf oplossen.

augustus 3, 2017

Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.....

SCHIPHOL  -  Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Het gaat hierbij onder meer om het openstellen van drie extra security lanes waar de veiligheidscontrole plaatsvindt van reizigers en hun handbagage. Verder de inzet van flexibele securityteams, plaatsing van extra zuilen waar EU-reizigers zelf hun paspoort kunnen scannen en de proef “small bags only”.

juli 20, 2017

Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd.......

SCHIPHOL – Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd, toen ze na het fluitsignaal van de conducteur instapten. Volgens NS-woordvoerder Erik Kroeze is het ter beoordeling van de conducteur of er in zo’n situatie een boete uitgedeeld wordt. Uit cijfers blijkt dat 54 procent van de mensen die na het fluitsignaal op het perron komen, nog snel instapt. 43 procent van de conducteurs maakt dagelijks een gevaarlijke situatie mee.

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

juli 13, 2017

Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers.....

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers. Deze dag krijgt de luchthaven meer dan 200.000 passagiers te verwerken.

Er zijn wel wat wachtrijen, maar ondanks de grote drukte loopt het goed, aldus een woordvoerster. Dit geldt ook voor de veiligheidscontroles.

Ook KLM, dat recent klaagde over lange wachttijden, is over vrijdag "heel positief".

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

juli 6, 2017

Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.
Het toestel vertrok rond kwart voor 9 vanaf Schiphol en maakte na een halfuur in Duitsland rechtsomkeert.

Volgens een woordvoerder van KLM was er sprake van een 'technisch mankement', maar is de veiligheid niet in het geding geweest.
Op Schiphol konden de reizigers overstappen op een andere Boeing 737.
Met hoeveel vertraging de reizigers in Kiev zouden aankomen, is niet bekend.

Bron: at5.nl.
 

juni 15, 2017

Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.....

SCHIPHOL - Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.
Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI Europe.
Reizigers kunnen op Schiphol kiezen uit bijna 5000 directe vluchten per week. Dat is een vijfde meer dan tien jaar terug.
In Londen liepen de prestaties op dit vlak de laatste jaren juist wat terug, net als bij rivalen als Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt.

juni 7, 2017

Het treinverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagochtend even stil gelegen.....

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar de luchthaven heeft woensdagochtend even stil gelegen. Volgens de NS kwam dat door rookontwikkeling die was geconstateerd.
De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van de rook. Er bleek weinig aan de hand. Daardoor kon het treinverkeer na korte tijd weer worden opgestart.

Wat de precieze oorzaak van de rookontwikkeling was, is niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.