MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Rijsenhout

november 15, 2017

Vrijdag 17 november om 12 uur wordt in het akkerland bij Rijsenhout weer een brandbom geruimd........

RIJSENHOUT - Vrijdag 17 november om 12 uur wordt in het akkerland bij Rijsenhout weer een brandbom geruimd. Het betreft een Duitse brandbom van 50 kilo met 1,26 kilo springstof. Door lekkage van brandstof uit de bom is de grond verontreinigd. De medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werken daarom in beschermende kleding en met ademlucht. Gezien het type bom zal de ruiming geen impact hebben op de omgeving, wegafzettingen of ontruimingen van woningen zijn daarom niet noodzakelijk.

oktober 21, 2017

Peter van Veen is de nieuwe voorzitter van voetbalclub SCW uit Rijsenhout. De 47-jarige Van Veen is de opvolger van Harry van Straalen die vele jaren als preses aan de club verbonden was........

Peter van Veen is de nieuwe voorzitter van voetbalclub SCW uit Rijsenhout. De 47-jarige Van Veen is de opvolger van Harry van Straalen die vele jaren als preses aan de club verbonden was.

Van Veen is van origine Rijsenhouter, speelde in zijn jeugd zelf bij de vereniging aan het Konnetlaantje en woont – na de nodige omzwervingen – nu weer met zij gezin het dorp.

Hij is ondernemer, richt zich op werving en selectie en advies en doceert aan de Universiteit Leiden.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 11, 2017

De Pudongweg, die de Aalsmeerderweg met de Kruisweg verbindt wordt voorlopig niet afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Rijsenhout en Aalsmeer.....

De Pudongweg, die de Aalsmeerderweg met de Kruisweg verbindt wordt voorlopig niet afgesloten voor doorgaand verkeer tussen Rijsenhout en Aalsmeer.

De verbinding tussen de dubbeldorpen blijft zo behouden. Er moet wel een alternatieve route komen.

Bij het maken van plannen voor het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Schiphol-Zuid en Aalsmeer, en een busknooppunt op het kruispunt van Pudongweg, Kruisweg en Fokkerweg, werd een ontwerp gemaakt, waarbij het doorgaande autoverkeer onmogelijk wordt gemaakt.

september 28, 2017

De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2017 gaat op 1 oktober van start.....

RIJSENHOUT - De inschrijving voor het Meerlandenfonds 2017 gaat op 1 oktober van start.

Ook dit jaar heeft Meerlanden een bedrag van 50 duizend euro in het fonds gestort om sportverenigingen en goede doelen te ondersteunen. Aanvragen kunnen tot 1 november aanstaande worden ingediend via de website van Meerlanden.

Dit jaar beoordeelt het fonds hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt, en hoe zij het welzijn van mensen bevorderen.

september 15, 2017

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen....

Meerlanden lanceert een APP waarmee inwoners worden geholpen bij het scheiden van hun afval. Volgens Meerlanden is lang niet bij iedereen duidelijk welk afval in welke bak thuishoort. De App – die Afvalzoeker heet – gaat daarbij helpen.

Naast de App Afvalzoeker is er een website, afvalzoeker.nl – waar antwoorden op vragen over het scheiden van afval worden beantwoord. Het is bovendien de bedoeling dat de informatie voortdurend wordt geactualiseerd; hiervoor wordt de medewerking van gebruikers gevraagd.

augustus 29, 2017

Een 49-jarige man, die vrijdagavond laat bezig was in zijn schuur, is door een onbekende opgesloten aan de Regenboogstraat in Rijsenhout......

RIJSENHOUT - Een 49-jarige man, die vrijdagavond laat bezig was in zijn schuur, is door een onbekende opgesloten aan de Regenboogstraat in Rijsenhout.

De schuurdeur stond op een kiertje met de sleutels nog in het slot toen de bewoner rond 23.45 uur hoorde dat de deur op slot werd gedraaid.

De man zat opgesloten en kreeg de deur niet meer open.

Hij belde zijn buurman die de sleutel had en werd bevrijd.

De sleutels waren uit het slot verdwenen.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

augustus 5, 2017

Rijsenhouters die lege flessen inleveren bij de lokale supermarkt Coop, kunnen de opbrengst hiervan doneren aan de dorpsraad van Rijsenhout......

RIJSENHOUT - Rijsenhouters die lege flessen inleveren bij de lokale supermarkt Coop, kunnen de opbrengst hiervan doneren aan de dorpsraad van Rijsenhout.

Met deze actie wil de supermarkt een lokaal initiatief steunen om geld op te halen voor de dorpsraad in haar strijd tegen een groot transformatorstation pal naast het dorp.

Nadat een paar jaar geleden de kerk in het centrum van het dorp was afgebrand, ging de hele dorpsgemeenschap ook al met allerlei initiatieven achter de kerkgemeente staan om een nieuwe kerk te kunnen bouwen.

augustus 3, 2017

Bij snackbar Moes op de Werf in Rijsenhout is woensdagmiddag rond
kwart voor 5 een brand uitgebroken nadat de vlam in de frituurinstallatie was geslagen.....

RIJSENHOUT - Bij snackbar Moes op de Werf is woensdagmiddag rond kwart voor 5 een brand uitgebroken nadat de vlam in de frituurinstallatie was geslagen. Het vuur werd hierna de afzuiginstallatie ingezogen, waardoor op het dak de vlammen uit de pijp sloegen.

De brandweer, die met meerdere voertuigen ter plekke was, is lange tijd bezig geweest om alle vuurhaarden te lokaliseren en te blussen.
De naastgelegen winkel en bovengelegen woningen hebben rookschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

augustus 1, 2017

Zaterdag gaan Eric Wientjens en Jurgen Soerewijn zich middels een fietstocht inzetten voor The Blue Cap Foundation......

RIJSENHOUT – Zaterdag gaan Eric Wientjens en Jurgen Soerewijn zich middels een fietstocht inzetten voor The Blue Cap Foundation.

Zij willen met de fietstocht aandacht vragen en geld inzamelen voor deze stichting die zich inzet voor veilige zwembaden.

Wientjes en Soerewijn starten zaterdagmorgen in Rijsenhout om vanuit daaruit in één dag het IJsselmeer rond te fietsen en zaterdagavond weer te eindigen in Rijsenhout.

Beide mannen rijden in totaal 400 kilometer en hebben op de route 4 rustpunten.

Bron: hcnieuws.nl

juli 14, 2017

Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.....

RIJSENHOUT - Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

Ariaantje Steenwijk ging op 16-jarige leeftijd werken bij het boerenbedrijf van de familie Rus aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep. Zij was daar inwonend en zorgde voor het gezin. In de weekenden ging zij één dag naar haar ouderlijk huis aan de Kaagweg in Abbenes.

In de loop der tijd kreeg Mevrouw Rus verkering met Jaap, de jongste van de 3 boerenzonen. Zij trouwden en kregen 5 kinderen.
 

juli 11, 2017

Het Schipholfonds heeft de Stichting Zorgzaam Rijsenhout een bedrag van 2.500 euro geschonken voor de aanleg van een koersbalbaan in Rijsenhout......

SCHIPHOL - Het Schipholfonds heeft de Stichting Zorgzaam Rijsenhout een bedrag van 2.500 euro geschonken voor de aanleg van een koersbalbaan in Rijsenhout.

Naast deze donatie voor dit balspel voor ouderen, heeft het Schipholfonds ook geld geschonken aan drie andere instanties uit Haarlemmermeer.

Zo ontving Scouting Sint Maarten een bedrag van 6.000 euro voor een lelievlet en de Stichting Meerwaarde een bedrag van 5.000 voor een “free running parkoers”.

juni 16, 2017

Afgelopen donderdag waren honderden Rijsenhouters naar het raadshuis in Hoofddorp gekomen om te protesteren tegen een groot transformatorstation in hun dorp.....

HOOFDDORP – Afgelopen donderdag waren honderden Rijsenhouters naar het raadshuis in Hoofddorp gekomen om te protesteren tegen een groot transformatorstation in hun dorp.

Diverse inwoners van Rijsenhout hadden hiervoor actie-T-shirts aangetrokken met de tekst “Rijsenhout zegt nee”, terwijl sommige kinderen met protestteksten op hun gezichten rondliepen.

Annet Tebbens mocht hierna de raad toespreken, waarbij zij de kritiek op het transformatorstation onderbouwde en de emotionele gevoelens van haar dorpsgenoten samenvatte.

juni 14, 2017

Het is zo langzamerhand algemeen bekend, dat het niet zo botert tussen de dorpsraad van Rijsenhout en de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP/RIJSENHOUT - Het is zo langzamerhand algemeen bekend, dat het niet zo botert tussen de dorpsraad van Rijsenhout en de gemeente Haarlemmermeer.
De mogelijke komst van een transformatorstation van Tennet/Liander is momenteel hét item dat de gemoederen verhit.
Eerder was dat de bouw van de kassen van tomatenkweker Schenkeveld en het effect daarvan op de omvang van de Poldertuin, zoals Rijsenhouters zich die hadden voorgesteld.
Volgens de dorpsraad heeft de gemeente in deze gevallen niet of te laat of te weinig mogelijkheid tot participatie geboden.

juni 8, 2017

Volgens HAP-raadslid Sophie van de Meeberg blijken inwoners van Haarlemmermeer die hun groenafval door Meerlanden laten ophalen, minder grof vuil te mogen brengen......

HOOFDDORP – Volgens HAP-raadslid Sophie van de Meeberg blijken inwoners van Haarlemmermeer die hun groenafval door Meerlanden laten ophalen, minder grof vuil te mogen brengen.

Het raadslid vindt dit niet eerlijk en ook niet stroken met het beleid van Meerlanden inzake het stimuleren van duurzaamheid.

Van de Meeberg heeft B en W van Haarlemmermeer als opdrachtgever van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden nu om opheldering over deze zaak gevraagd.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 2, 2017

De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd......

HAARLEMMERMEER – De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, omdat uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat de agenten uit noodweer handelden.

Toen de agenten na een inbraakmelding een groep inbrekers in een woonhuis aantroffen, trokken de agenten hun dienstwapen toen de inbrekers dreigden te ontkomen.

juni 2, 2017

Rijsenhout krijgt een miljoen euro van de gemeente Haarlemmermeer als compensatie voor het niet nakomen van gemaakte afspraken.....

RIJSENHOUT - Rijsenhout krijgt een miljoen euro van de gemeente Haarlemmermeer als compensatie voor het niet nakomen van gemaakte afspraken. Hiertoe wordt een leefbaarheidsfonds Rijsenhout opgericht.
Volgens wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening stort de gemeente een half miljoen in het fonds en twee andere partijen elk 250.000 euro. Wie de andere partijen zijn, is niet bekend gemaakt.

mei 31, 2017

Volgens B en W blijven de verlaten en instortende bloemenkassen in Rijsenhout waarschijnlijk nog jaren zo liggen. Dit antwoordde het college op vragen hierover van VVD-raadslid Rob Koster......

RIJSENHOUT – Volgens B en W blijven de verlaten en instortende bloemenkassen in Rijsenhout waarschijnlijk nog jaren zo liggen.

Dit antwoordde het college op vragen hierover van VVD-raadslid Rob Koster.

Koster wijst erop dat de gemeenteraad al lang heeft vastgesteld dat op deze locatie geen toekomst is voor glastuinbouw en dat hij wil weten wat de gemeente nu gaat doen.

Volgens B en W moet hierover eerst een beslissing genomen worden genomen door Greenport Aalsmeer.

mei 27, 2017

Het Schipholfonds wil met donaties de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven tot uiting te brengen en daarbij het sportief bewegen in de omgeving van Schiphol stimuleren.......

RIJSENHOUT – Basisschool de Zevensprong uit Rijsenhout heeft afgelopen woensdag een bedrag van dik 18.000 euro van het Schipholfonds ontvangen.

Schooldirecteur Daniëlle Rodenhuis ontving een cheque voor dit bedrag uit handen van Schipholfondsbestuurslid Heleen Kuijten.

De overhandiging vond plaats bij de opening van het vernieuwde schoolplein dat mogelijk was door deze donatie van het Schipholfonds.

mei 24, 2017

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.......

RIJSENHOUT - Een verwarde man heeft afgelopen maandag voor opschudding gezorgd in Rijsenhout.

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.

Toen de man zijn gaskraan niet dichtdraaide en even later naar buiten kwam, wisten agenten de man te overmeesteren.

Nadat de gaskraan was dichtgedraaid heeft de brandweer de gehele flat geventileerd en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

mei 20, 2017

In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.....

HOOFDDORP – In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.

De dorpsraad en bewoners van Rijsenhout protesteren namelijk al weken tegen de manier waarop de gemeente met het dorp en eerder gedane beloftes omgaat.

Men doelt daarbij op een groot transformatorstation naast het dorp en een tomatenkweker op de plek voor een recreatieterrein.

mei 19, 2017

Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV.....

RIJSENHOUT - Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV. Het gaat hier om een glazen complex voor trostomaten dat uiteindelijk uitgebouwd moet worden naar vier kassen van elk 11 hectare.

Initiatiefnemer voor de nieuwbouw is Schenkeveld, een familiebedrijf dat zo'n 80 jaar geleden startte in Zuid-Holland en dat koos voor deze locatie omdat het onder andere dicht bij de A4 ligt en dicht bij het al bestaande kassengebied.

mei 13, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken. Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W......

RIJSENHOUT – De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken.

Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W.

De dorpsraad vraagt zich af hoe zij nog samenwerkingsafspraken met een gemeente kunnen maken die zich niet aan afspraken houdt.

Eind vorig jaar ontstond al een vertrouwenscrisis toen de gemeente zonder overleg instemde met de komst van een kassencomplex op de plek waar recreatiegebied de Poldertuin was overeengekomen.

mei 11, 2017

De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen........

RIJSENHOUT - De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen. Volgens Adam Elzakalai, wethouder ruimtelijke ordening reden voor een bescheiden feestje, omdat dit betekent dat men aan de slag kan op het zogeheten Centurionterrein. Het project heeft de naam Rozenhof en het gaat om 32 woningen, waarvan 3 woningen vervangende nieuwbouw zijn. De gemeente maakt zich hard voor de leefbaarheid in het dorp en er zijn nog meer woningbouwplannen voor de locaties Willem Maarsehof en Catharina Segrina.

mei 3, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.....

RIJSENHOUT - De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.

Met dit beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur willen zij alle documenten inzien rond de mogelijke komst van een enorm transformatorstation in Rijsenhout.

Nutsbedrijven Tennet en Liander hadden eerder vier locaties tussen Hoofddorp en Rijsenhout bekeken en de dorpsraad wil nu weten waarom deze andere mogelijkheden zijn afgevallen.
De gemeente moet deze documenten nu aan de dorpsraad geven of beargumenteren waarom ze dat niet doet.