MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Politie Haarlemmermeer

juli 4, 2017

De politie heeft zondagavond twee mannen in Zwanenburg aangehouden op verdenking van heling van een auto......

ZWANENBURG - De politie heeft zondagavond twee mannen in Zwanenburg aangehouden op verdenking van heling van een auto.

De Land Rover was zondagmiddag ontvreemd in Amsterdam, maar de eigenaar kon zijn auto via een trackingsysteem achterhalen in Zwanenburg.

Na het inschakelen van de politie vond men de auto terug in de Populierenlaan en kon men de twee verdachte mannen uit Amsterdam in de directe omgeving aanhouden.

De beide mannen zitten voorlopig vast.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 29, 2017

De 22-jarige man die die in de nacht van zaterdag op zondag in Hoofddorp werd aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving van een taxichauffeur is heengezonden........

HOOFDDORP - De 22-jarige man die die in de nacht van zaterdag op zondag in Hoofddorp werd aangehouden op verdenking van mishandeling en beroving van een taxichauffeur is heengezonden.

Toen de aangehouden man werd verhoord kwam opeens een heel ander verhaal naar voren, waarbij er helemaal geen sprake zou zijn van mishandeling en beroving, maar onenigheid over de ritprijs.

De 22-jarige man zegt nu aangifte te willen doen tegen de 23-jarige taxichauffeur uit Assendelft.

De politie doet nog verder onderzoek in deze zaak. 

juni 28, 2017

In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen......

VIJFHUIZEN - In Vijfhuizen is dinsdagavond een bestelwagen in botsing gekomen met een andere auto en daarbij over de kop geslagen.

De bestelwagen kwam op de Zwanenburgerdijk, ter hoogte van de Spaarnwouderweg, in botsing met een blauwe personenauto die er na het ongeval vandoor ging.

De bestuurder van de over de kop geslagen auto raakte bij het ongeval gewond en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden.

De politie is op zoek naar getuigen die deze blauwe Ford Mondeo rond acht uur hebben gezien.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 28, 2017

Bij een politiecontrole in Nieuw-Vennep heeft men dinsdagmorgen zo’n tweeduizend hennepplanten in een woning aangetroffen......

NIEUW-VENNEP – Bij een politiecontrole in Nieuw-Vennep heeft men dinsdagmorgen zo’n tweeduizend hennepplanten in een woning aangetroffen.

De politie had aanwijzingen dat in deze woning hennepplanten werden gekweekt en ging daarom het pand aan de Hoofdweg binnen.

In de kelder van de woning werd bij deze controle twee ruimtes vol hennepplanten ontdekt.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft hierna de opdracht gekregen om de plantage te ontmantelen en de planten te vernietigen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 27, 2017

De politie heeft zondag twee jongens in Badhoevedorp beboet die op het dak van een flat liepen. Bij navraag bleek dat het duo op het dak van een flat aan de Einstaanlaan aan het freerunnen was.......

BADH0EVEDORP - De politie heeft zondag twee jongens in Badhoevedorp beboet die op het dak van een flat liepen. 

Bij navraag bleek dat het duo op het dak van een flat aan de Einstaanlaan aan het freerunnen was.

Bij freerunnen probeert men zich zo snel mogelijk te verplaatsen, waarbij allerlei obstakels overwonnen moeten worden.

De jongens probeerden bij hun capriolen van acht hoog naar beneden te klimmen.

Omwonenden dachten echter dat het hier om inbrekers ging en waarschuwden de politie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 22, 2017

De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag......

HOOFDDORP – De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag.

Toch oordeelde de rechtbank dat de agent hiervoor geen straf krijgt en is hij ontslagen van rechtsvervolging.

In 2015 vond een gewapende overval plaats in Amsterdam-Zuid, waarna de Marokkaanse overvallers met de auto naar Hoofddorp vluchtten.

juni 21, 2017

De politie heeft zondagnacht een 48-jarige Amsterdammer in Hoofddorp aangehouden die dronken en zonder rijbewijs rondreed in een gestolen auto.......

HOOFDDORP - De politie heeft zondagnacht een 48-jarige Amsterdammer in Hoofddorp aangehouden die dronken en zonder rijbewijs rondreed in een gestolen auto.

Getuigen waarschuwde de politie toen de man slingerend door Hoofddorp scheurde.

De gewaarschuwde politie kon de man hierna snel aan de kant zetten.

De man is hierna samen met zijn 53-jarige vrouwelijke passagier aangehouden en overgebracht naar een cellencomplex.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 10, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen. In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken........

HOOFDDORP – De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen.

De politie werkte hierbij samen met Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken.

Ook werden Griekse landschildpadden en klokschildpadden in de tuin gehouden .

Landschildpadden zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden met een CITES-certificaat, die de eigenaar van deze schildpadden niet had.

juni 7, 2017

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak in Badhoevedorp.

Na een melding van een getuige over een verdachte situatie in de Rozenstraat, stelde de politie een onderzoek in.

Omdat het signalement en kenteken van de scooter van de daders bekend was, konden de drie verdachten al snel worden aangehouden.

De verdachten zijn Amsterdammers in de leeftijd van 20 tot en met 25 jaar.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 6, 2017

Bij de politie kwam een melding binnen over een vrouw, die in een bus in Hoofddorp zat, maar niet meer wist waar ze woonde en waar ze naartoe moest......

HOOFDDORP – Een 99-jarige vrouw uit Badhoevedorp is afgelopen zondagavond in verwarde toestand aangetroffen in Hoofddorp.

Bij de politie kwam een melding binnen over een vrouw, die in een bus in Hoofddorp zat, maar niet meer wist waar ze woonde en waar ze naartoe moest.

Wel zei de vrouw dat zij vóór haar 100ste verjaardag nog één keer de wijde wereld in wilde gaan, maar al in Hoofddorp de weg kwijt raakte.

juni 2, 2017

De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd......

HAARLEMMERMEER – De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, omdat uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat de agenten uit noodweer handelden.

Toen de agenten na een inbraakmelding een groep inbrekers in een woonhuis aantroffen, trokken de agenten hun dienstwapen toen de inbrekers dreigden te ontkomen.

juni 2, 2017

Na klachten over stankoverlast bij een pand in Nieuw-Vennep, heeft de politie afgelopen donderdag een hennepkwekerij aangetroffen......

NIEUW-VENNEP – Na klachten over stankoverlast bij een pand in Nieuw-Vennep, heeft de politie afgelopen donderdag een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie nam een kijkje bij een gebouw aan de Lireweg, omdat er een klacht over een vreemde lucht rond het pand was binnengekomen.

Bij nadere inspectie bleek het hier om een illegale hennepkwekerij te gaan.

In het pand werden zo’n 100 hennepstekken, 19 kilo hennep en 4 kilo hennepgruis aangetroffen.

mei 26, 2017

Een 58-jarige inwoner van Hoofddorp is dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning aan Graan voor Visch. In zijn huis werden vuurwapens, luchtdrukwapens, onklaar gemaakte wapens en munitie gevonden. Ook vond de politie twee grote zakken vol hennep.....
 

Een 58-jarige inwoner van Hoofddorp is dinsdagmiddag aangehouden in zijn woning aan Graan voor Visch. In zijn huis werden vuurwapens, luchtdrukwapens, onklaar gemaakte wapens en munitie gevonden.

Ook vond de politie twee grote zakken vol hennep.

De politie was getipt dat de man mogelijk in het bezit was van een wapen. Het daaropvolgend onderzoek leverde evenwel aanzienlijk meer op.

De verdachte zit vast. De wapens en hennep zijn in beslag genomen. De politie stelt een forensisch onderzoek in naar de wapens.

mei 25, 2017

Drie mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt, nadat zij hadden ingebroken in een gebouw aan de Planetenweg in Hoofddorp......

Drie mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt, nadat zij hadden ingebroken in een gebouw aan de Planetenweg in Hoofddorp.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in het gebouw. Toen agenten op de Planetenweg arriveerden, zagen zij twee mannen wegrennen. Het duo kon vrijwel direct worden aangehouden.

Even later werd op het terrein een derde man aangetroffen.

Na behandeling in een ziekenhuis vanwege een hondenbeet, werd ook hij aangehouden.

mei 24, 2017

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.......

RIJSENHOUT - Een verwarde man heeft afgelopen maandag voor opschudding gezorgd in Rijsenhout.

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.

Toen de man zijn gaskraan niet dichtdraaide en even later naar buiten kwam, wisten agenten de man te overmeesteren.

Nadat de gaskraan was dichtgedraaid heeft de brandweer de gehele flat geventileerd en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

mei 22, 2017

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg. Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen......

ABBENES -De politie heeft zondagavond onderzoek gedaan naar een vuurwapen in Abbenes.

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg.

Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen.

Na de omgeving afgezocht te hebben konden de agenten uiteindelijk een man aanhouden op een boerderij in de buurt van de carpoolplaats.

Toen de man het wapen in de boerderij aanwees, bleek het hier om een nepwapen te gaan.

mei 15, 2017

Een man heeft zaterdagmiddag voor opschudding gezorgd toen hij in Hoofddorp met een groot mes stond te zwaaien.......

Een man heeft zaterdagmiddag voor opschudding gezorgd toen hij in Hoofddorp met een groot mes stond te zwaaien.

Na een melding van bedreiging bij de politie werd de man even later op de Hoofdweg aangetroffen.

Naast het zwaaien met een mes zou de man zich ook verbaal agressief hebben gedragen.

Nadat agenten op de man hadden ingepraat, gaf hij zich over en konden zij hem even later aanhouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 9, 2017

Zo slingerde de beschonken automobiliste over de weg, stopte niet voor de stopstreep bij verkeerslichten en kon niet inparkeren. Met behulp van een getuige kon de vrouw even later door de politie worden aangehouden.....

HOOFDDORP - Een vrouw is zondag in Hoofddorp aangehouden, nadat gebleken was dat ze stomdronken achter het stuur zat.

Andere weggebruikers zagen dat de vrouw zich in het verkeer vreemd gedragen en waarschuwden de politie.

Zo slingerde de beschonken automobiliste over de weg, stopte niet voor de stopstreep bij verkeerslichten en kon niet inparkeren.

Met behulp van een getuige kon de vrouw even later door de politie worden aangehouden.

mei 5, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag twee mannen in Badhoevedorp aangehouden voor de diefstal van een bootje.......

BADOEVEDORP – De politie heeft afgelopen donderdag twee mannen in Badhoevedorp aangehouden voor de diefstal van een bootje.

Een voorbijganger zag de twee mannen op de Ringvaart rondvaren terwijl ze met een bootje een ander bootje voorttrokken.

De man vond de kleding van bijna onherkenbare mannen maar verdacht en waarschuwde de politie.
Toen de politie arriveerde reageerde de beide mannen niet op aanwijzingen van de agenten om aan de kant te komen.

De agenten hebben hierna een boot kunnen lenen om de mannen alsnog op te kunnen oppakken.

april 22, 2017

Vier jongemannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in Hoofddorp opgepakt op verdenking van inbraak in meerdere auto’s......

HOOFDDORP - Vier jongemannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in Hoofddorp opgepakt op verdenking van inbraak in meerdere auto’s.

Een surveillerende politieagent zag rond drie uur ‘s nachts enkele jonge mannen wegrennen in de Wijkermeerstraat.

Bij nadere controle bleek dat er bij meerdere auto's een ruit was ingeslagen en er verschillende gestolen spullen op straat lagen.

De politie kon hierna twee rennende mannen in de directe omgeving oppakken.

De auto met de andere inbrekers kon even later op de Kruisweg worden aangehouden.

april 20, 2017

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van melkpoeder uit een winkel in Nieuw-Vennep........

NIEUW-VENNEP - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van melkpoeder uit een winkel in Nieuw-Vennep.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding dat enkele mannen babyvoeding zouden hebben gestolen.

De diefstal was door winkelpersoneel opgemerkt, maar de mannen weigerden hun tas te openen.

Toen de politie arriveerde bleek bij controle van de tas dat daarin twaalf gestolen bussen melkpoeder te zaten.

Een soortgelijke diefstal van melkpoeder speelde onlangs ook al in Hoofddorp.

april 13, 2017

Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.......

VIJFHUIZEN - Bij een geldautomaat aan de d'Yserinckweg in Vijfhuizen is woensdagmorgen een explosief aangetroffen.

De woningen in de nabijheid van de pinautomaat zijn hierna ontruimd, terwijl de politie eveneens het gebied rondom het gevonden explosief had afgezet.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het explosief hierna op een nabij gelegen weiland tot ontploffing gebracht.

Forensische dienst van de politie heeft bij de geldautomaat onderzoek gedaan, zodat de recherche deze mislukte plofkraak nog verder kan onderzoeken.

april 12, 2017

De politie is nog op zoek naar de vandalen die vrijdagmiddag meerdere auto’s hebben bekrast in de Carry Pothuisstraat in Hoofddorp......

HOOFDDORP - De politie is nog op zoek naar de vandalen die vrijdagmiddag meerdere auto’s hebben bekrast in de Carry Pothuisstraat in Hoofddorp.

Zeker drie gedupeerde autobezitters hebben vrijdag aangifte gedaan van vernieling.

De politie sluit niet uit dat afgelopen vrijdagmiddag nog meer auto’s in dit deel van de wijk Toolenburg zijn bekrast.

Eventuele getuigen van dit vandalisme worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 29, 2017

Volgens burgemeester Theo Weterings is er weinig belangstelling voor het doen een 3D-aangifte bij het proefloket van de politie in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – Volgens burgemeester Theo Weterings is er weinig belangstelling voor het doen een 3D-aangifte bij het proefloket van de politie in Nieuw-Vennep.

Sinds de opening van het loket is daar maar negen keer gebruik van gemaakt en blijken de meeste aangevers liever in persoon aangifte doen.

Bij het 3D-loket kan men, als het politiebureau gesloten is, via een camera-verbinding aangifte doen bij een politiefunctionaris bij een ander politiebureau.