MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Pier K

januari 30, 2018

Burgemeester Onno Hoes opent op 3 februari de expositie ‘Be Proud’ in Cultuurcentrum Pier K in Nieuw-Vennep.......

Burgemeester Onno Hoes opent op 3 februari de expositie ‘Be Proud’ in Cultuurcentrum Pier K in Nieuw-Vennep.

Tot 10 februari stellen gasten van het Adamas Inloophuis 40 kunstwerken tentoon, die een afspiegeling zijn van de manier waarop zij met kanker omgaan.

Sommige kunstwerken zijn te koop en de opbrengst is voor het Adamas Inloophuis, dat mensen met kanker en hun naasten ondersteunt.

december 1, 2017

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding het Nostalgisch Cultuurcafé..... 

HOOFDDORP - Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding het Nostalgisch Cultuurcafé. Dit cultuurprogramma voor ouderen vindt plaats in het Duyckercafé in het hart van Het Cultuurgebouw.

Het programma is gevarieerd, met veel live muziek, maar ook lezingen, zelf muziek maken en een cineconcert.
Ook jongere bezoekers zijn altijd van harte welkom.
Entree is altijd gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Op woensdag 6 december staat het Nostalgisch Cultuurcafe in het teken van klassieke muziek.

november 22, 2017

Nepnieuws is ‘nieuws’ dat niet waar is – of niet helemaal waar. Zoals het nieuws dat vorige week in een Haarlemmermeers nieuwsblad stond: President Trump zou MeerRadio bezoeken op 14 november........

Leerlingen KSH ontdekken overeenkomsten ‘nepnieuws’ en cyberpesten in workshop Nieuws=Nieuws. Toch?!

oktober 23, 2017

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober staat Pier K in het teken van herfstfun. Speciaal voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud worden dan de Kinderkunstdagen georganiseerd......

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober staat Pier K in het teken van herfstfun. Speciaal voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud worden dan de Kinderkunstdagen georganiseerd.

Pier K haalt in de herfstvakantie het bos naar binnen. De jonge bezoekers kunnen onder andere bostrollen boetseren, herfstkettingen maken, dansen op hiphopmuziek en toneelspelen.

Dagelijks wordt gestart om 10.00 uur en het duurt tot 4 uur. Het volledige programma en de kosten voor deelname staan op de website van Pier K.

augustus 25, 2017

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen onder de naam Nostalgisch Cultuurcafé.....
 

HOOFDDORP  -  Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren DuyckerPier K en Amstelring Dagbesteding een cultuurprogramma voor ouderen onder de naam Nostalgisch Cultuurcafé.

Het cultuurcafé wordt gehouden in het Duyckercafé.

mei 27, 2017

Tijdens de open dag is er aandacht voor de Muziekmakers dat zich richt op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en de Muziekbende voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar......

Zaterdag 10 juni zal Pier K tussen 13.00 en 16.00 uur een Open dag houden in Badhoevedorp.

Deze Open Dag vindt plaats in de Pelgrimskerk en is speciaal gericht op de muzieklessen in Badhoevedorp.

Tijdens de open dag is er aandacht voor de Muziekmakers dat zich richt op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en de Muziekbende voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar.

Ook kan men deze dag terecht voor informatie over muzieklessen en de koren van Pier K in Badhoevedorp of enkele instrumenten uitproberen.
 

mei 17, 2017

Op donderdag 1 juni zijn er auditiedagen voor de leeftijdscategorie van 9 tot en met 11 jaar en op donderdag 8 juni voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 21 jaar.....

HOOFDDORP – In de maand juni zijn er weer auditiedagen bij Pier K in Hoofddorp.

Op donderdag 1 juni zijn er auditiedagen voor de leeftijdscategorie van 9 tot en met 11 jaar en op donderdag 8 juni voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 21 jaar.

De audities voor toekomstige musicalsterren vinden groepsgewijs plaats.

Hierbij worden een choreografie en een lied ingestudeerd, waarna de deelnemers individueel moeten zingen.

Ook krijgen de deelnemers een improvisatieopdracht en moeten zij een stukje te spelen.

april 13, 2017

Er is veel belangstelling bij basisscholen voor de workshop ‚Maak nieuws bij MeerRadio’, die dit jaar na de zomer z’n tweede seizoen ingaat. De workshop is een productie van Pier K en MeerRadio........

Er is veel belangstelling bij basisscholen voor de workshop ‚Maak nieuws bij MeerRadio’, die dit jaar na de zomer z’n tweede seizoen ingaat. De workshop is een productie van Pier K en MeerRadio. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs maken kennis met nieuws schrijven, presenteren en radiotechniek. Ze krijgen een voorbereidende les in de klas, lesmateriaal en bezoeken de studio van MeerRadio. Daar maken ze zelf een nieuwsprogramma!

maart 24, 2017

Woensdag 5 april organiseren Amstelring Dagbesteding, Podium Duycker en Pier K weer een nieuwe editie van Nostalgisch Cultuurcafé.....

HOOFDDORP - Woensdag 5 april organiseren Amstelring Dagbesteding, Podium Duycker en Pier K weer een nieuwe editie van Nostalgisch Cultuurcafé.

Het thema van het komende Nostalgisch Cultuurcafé is de lenteroute. Door middel van een fotografie- en/of schildercursus wordt de natuur rondom het Hoofddorpse centrum bekeken.
De bezoekers worden verrast met live muziek in de open lucht.

De middag begint om 2 uur en duurt tot 5 uur. Deelname is, zoals altijd, gratis.
Wie meer informatie wil, kan dat vinden op de website duycker.nl.

september 3, 2016

Onder het motto “ieder kind een kunstenaar” start bij Pier K in Hoofddorp vanaf dit nieuwe cursusseizoen de KinderKunstAcademie.....

HOOFDDORP - Onder het motto “ieder kind een kunstenaar” start bij Pier K in Hoofddorp vanaf dit nieuwe cursusseizoen de KinderKunstAcademie.

Onder de KinderKunstAcademie vallen diverse cursussen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

De jonge kunstenaars kunnen op verschillende dagen in de week aan de slag in de ateliers van Pier K, waar zij kunnen onder meer leren tekenen en schilderen onder leiding van professionele kunstenaars.

augustus 16, 2016

Van 22 t/m 26 augustus 2016 houdt Pier K zowel in Hoofddorp als in Nieuw-Vennep de Kinderkunstweek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.......

HOOFDDORP / NIEUW-VENNEP - Van 22 t/m 26 augustus 2016 houdt Pier K zowel in Hoofddorp als in Nieuw-Vennep de Kinderkunstweek voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

Vijf dagen lang worden er van 10:00 en 16:00 uur creatieve en uitdagende workshops gegeven met als thema: Op Wereldreis.

Iedere dag staat een ander land centraal; van Amerika tot Frankrijk en van Egypte tot China.

Kinderen kunnen er workshops volgen op het gebied van o.a. dans, theater, schilderen, media, muziek, sieraden maken.

juni 28, 2016

Vrijdag 8 juli vindt bij Pier K in Nieuw-Vennep een extra feestelijke editie van dé bandjesavond van Pier Kafé plaats.....

NIEUW-VENNEP - Vrijdag 8 juli vindt bij Pier K in Nieuw-Vennep een extra feestelijke editie van dé bandjesavond van Pier Kafé plaats.

Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans een show weg te geven in het Pier Kafé en kan men genieten van spetterende optredens van diverse bands uit Haarlemmermeer en omgeving.

Bij deze laatste editie voor de zomer wordt er extra feestelijk uitgepakt omdat Pier K dit jaar 50 jaar bestaat.

De toegang tot deze bandjesavond is helemaal gratis.
 

mei 13, 2016

In het kader van het 50-jarig bestaan van Pier K en het 5-jarig bestaan van Filmhuis Pier K in Nieuw-Vennep, zal in juni van dit jaar een driedaags filmfestival gehouden worden.....

NIEUW-VENNEP - In het kader van het 50-jarig bestaan van Pier K en het 5-jarig bestaan van Filmhuis Pier K in Nieuw-Vennep, zal in juni van dit jaar een driedaags filmfestival gehouden worden.

Pier K startte in 1966 onder de naam Muziekschool Haarlemmermeer, waarna het in 2005 werd omgedoopt tot Pier K.

Van 10 tot en met 12 juni staat de Vennepse vestiging van de culturele organisatie Pier K in het teken van beide jubilea.

Bron: Witte Weekblad
 

mei 3, 2016

Vrijdag 27 mei start bij Pier K Hoofddorp de zesdelige cursus Kijken is de Kunst. Dit is een samenwerking tussen Roads en Pier K......

HOOFDDORP - Vrijdag 27 mei start bij Pier K Hoofddorp de zesdelige cursus Kijken is de Kunst. Dit is een samenwerking tussen Roads en Pier K.

Tijdens deze cursus staat het werken aan persoonlijke ontwikkeling door middel van creativiteit centraal.

De cursus vindt plaats op 6 ochtenden van 9:30 uur tot 12:00 uur en wordt gegeven door Marleen van Geldorp, scholingsmedewerker bij Roads.

De kosten bedragen €135.- inclusief cursusmateriaal en koffie of thee.

Voor meer informatie kan gebeld worden met: 06 57 57 31 52
 

april 13, 2016

De lessenserie “Maak nieuws bij MeerRadio”, die basisscholen kunnen boeken voor hun groepen 7 en 8, werd op woensdagmiddag 13 april 2016 gepresenteerd op de speciale Onderwijsmarkt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.......

Op de Onderwijsmarkt oriënteren leerkrachten van basisscholen in Haarlemmermeer zich op het aanbod van kunst- en cultuureducatie voor hun leerlingen. De lessenserie “Maak nieuws bij MeerRadio” is een gezamenlijke activiteit van MeerRadio en Pier K.

december 25, 2015

De Sociëteit Nieuw-Vennep, dat elke donderdag in het Pier Kafé van Pier K. plaatsvindt, is na twee jaar een succes geworden.....

NIEUW-VENNEP – De Sociëteit Nieuw-Vennep, dat elke donderdag in het Pier Kafé van Pier K. plaatsvindt, is na twee jaar een succes geworden.

De Sociëteit Nieuw-Vennep is een ontmoetingsplek en vraagbak speciaal voor senioren.

Om de continuïteit te garanderen, hebben de betrokken partijen Amstelring, Cordaan, Westerkim en Meerwaarde een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Zo’n overeenkomst is van belang omdat het begeleidend personeel afkomstig is uit deze partijen.

Bron: Dichtbij.nl
 

december 18, 2015

Vanmiddag opent burgemeester Theo Weterings de derde editie van de muzikale kerstmarkt in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Vanmiddag opent burgemeester Theo Weterings de derde editie van de muzikale kerstmarkt in Nieuw-Vennep.

De organisatie is in handen van Pier K, Winkeliers Venneperhart, De Koepelcommissie en Rotary Haarlemmermeer.

De kerstmarkt krijgt een muzikale omlijsting met optredens van diverse muzikanten.

Deze optredens zijn zowel binnen bij Pier K als in de muziekkoepel op het Harmonieplein.

Verder is er dit jaar ruimte voor in totaal 60 kerstmarktkramen op het eerder genoemde plein.

augustus 22, 2015

Jazztrompettist en Pier K docent Loet van der Lee start binnenkort met een reeks workshops bij Pier K Hoofddorp......

HOOFDDORP -Jazztrompettist en Pier K docent Loet van der Lee start binnenkort met een reeks workshops bij Pier K Hoofddorp.

Bij deze workshops zal iedere keer een markante muzikant uit de jazzgeschiedenis centraal staan.

De eerste jazzworkshop start op zaterdag 29 augustus en behandelt de muziek van Dianne Reeves.

Zij wordt beschouwd als één van de belangrijkste jazz-zangeressen van dit moment.

augustus 18, 2015

Iedereen die een cursus of workshop bij Pier K wil volgen, kan zich vanaf heden weer inschrijven. Men moet daarbij denken aan Flamencodansen of zaken zoals muziekles, tekenen & schilderen, beeldhouwen, sieraden maken of fotograferen...... 

HOOFDDORP - Iedereen die een cursus of workshop bij Pier K wil volgen, kan zich vanaf heden weer inschrijven.

Het komende seizoen starten bij Pier K weer diverse cursussen en workshops in verschillende disciplines.

Men moet daarbij denken aan nieuwe cursussen zoals flamencodansen of zaken zoals muziekles, tekenen & schilderen, beeldhouwen, sieraden maken of fotograferen.

Ook kan men bij Pier K terecht voor musical- theaterlessen en lessen in mode & design.

Verder staat er dit seizoen een iPad-academie op het programma.

augustus 11, 2015

Op zaterdag 29 augustus start Pier K met een cursus Dirigeren.......

HOOFDDORP - Op zaterdag 29 augustus start Pier K met een cursus Dirigeren voor iedereen vanaf 21 jaar.
Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen weten hoe het is om voor een orkest te staan of voor muzikanten die in noodgevallen willen invallen voor de dirigent van een orkest waar hij/zij in speelt. De cursus wordt gegeven door Ruud Pletting, docent bij Pier K.
De cursus bestaat uit tien lessen van een uur en vindt plaats bij Pier K Hoofddorp aan het Raadhuisplein.

augustus 1, 2015

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen van 10 tot en met 14 augustus deelnemen aan de Kinderkunstweek bij Pier K in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

HAARLEMMERMEER - Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen van 10 tot en met 14 augustus deelnemen aan de Kinderkunstweek bij Pier K in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Vijf dagen vol creatieve, uitdagende en vooral leuke workshops op het gebied van beeldende kunst, fotografie, muziek, dans, theater en nog veel meer.

Deelnemers ontdekken waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden.

Daarnaast leren ze leeftijdsgenootjes kennen en staat vooral plezier maken centraal. Het thema van de Kinderkunstweek is dit keer “Het Wilde Westen”.

juni 23, 2015

Op zaterdag 27 juni worden in de Podiumzaal van Pier K in Hoofddorp om 13:30 uur zeven prachtige composities live ten gehore gebracht die zijn gekozen uit een veelvoud van inzendingen........

HOOFDDORP - Op zaterdag 27 juni worden in de Podiumzaal van Pier K in Hoofddorp om 13:30 uur zeven prachtige composities live ten gehore gebracht die zijn gekozen uit een veelvoud van inzendingen.

Deze composities zijn het afgelopen seizoen geschreven door Pier K leerlingen en leerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp.

De composities zijn door een deskundige jury beoordeeld en de beste werden vervolgens gearrangeerd en opgenomen op CD.

mei 29, 2015

Zaterdag start de vijfde editie van de Week van de Amateurkunst. In deze week staat de amateurkunst in Nederland centraal en zijn op tal van plekken activiteiten georganiseerd......

NIEUW-VENNEP - Zaterdag start de vijfde editie van de Week van de Amateurkunst. In deze week staat de amateurkunst in Nederland centraal en zijn op tal van plekken activiteiten georganiseerd.

In Haarlemmermeer wordt de week feestelijk geopend met de onthulling van het kunstwerk ‘Wereldse Boom’ van Esther van der Voorn.

Dit beeld is ontstaan door de interesse van de kunstenares in mythes en verschillende culturen. Cultuurwethouder Derk Reneman zal het kunstwerk om 13.00 uur onthullen bij Pier K op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep.