MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Park21

oktober 5, 2018

Wethouders Horn en Nederstigt van Haarlemmermeer hebben bekendgemaakt dat de plannen voor Park 21 steeds concreter worden.....

Wethouders Horn en Nederstigt van Haarlemmermeer hebben bekendgemaakt dat de plannen voor Park 21 steeds concreter worden.

Het sinds begin deze eeuw geplande recreatiegebied Park 21 wordt duizend hectare groot, ligt tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, en strekt zich uit van de A4 tot aan de Drie Merenweg (N201).

Het honkbalstadion van Pioniers was het eerst gerealiseerde grote plan. Een groot nieuw plan is attractiepark Holland World van 65 hectare met hotels en Hollandse thema’s.

juli 10, 2018

Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 in Nieuw-Vennep staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp.....

NIEUW-VENNEP - Landgoed De Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041 staat in het weekend van 14 en 15 juli in het teken van Hoppig Hoofddorp, een kleinschalig speciaalbierfestival.
Hoppig Hoofddorp organiseert bierfestivals met Nederlandse brouwerijen.

Tijdens deze tweede editie, waarvoor wordt samengewerkt met Park21, staan 6 lokale brouwerijen klaar om hun 30 soorten speciaalbier met het publiek te delen.

Buiten de bieren is er tijdens het festival volop lekker eten en andere drank, muziek en diverse attracties voor de kinderen.

juni 28, 2018

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21..........

Op 4 juli om drie uur worden de PARK21 zomerweken officieel geopend met een spectaculaire e-skateboard demonstratie op klimpark21. Klimpark21 aan het Kleilandpad 5 in Nieuw-Vennep is het eerste park in Nederland waar deze unieke activiteit beoefend kan worden. De PARK21 zomerweken duren tot 15 juli en er worden talloze activiteiten gehouden zoals een klimclinic, een skeelerclinic, een rondleiding bij boer Rus, een fietsexcursie met wethouder Tom Horn, een circustheater en een pop-up camping.

juni 14, 2018

Het college van B&W van Haarlemmermeer heeft besloten een markant kunstwerk van de kunstenaar Tom Claassen in Park 21 te plaatsen......

Het college van B&W van Haarlemmermeer heeft besloten een markant kunstwerk van de kunstenaar Tom Claassen in Park 21 te plaatsen, waarbij het college zich heeft laten adviseren door een deskundigencommissie.

Het 23 meter hoge kunstwerk dat “Ida” gaat heten, naar een boerderij die in die omgeving stond, is natuurlijk vanuit het park toegankelijk, maar het zal ook vanuit vliegtuigen te zien zijn.

mei 22, 2018

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21......

Dorpsraad Nieuw-Vennep, LTO en lokale agrariërs zijn fel gekant tegen de storting van licht vervuilde grond uit Amsterdam in Park21.

In een filmpje dat op internet en sociale media rondgaat waarschuwen ze voor de mogelijk schadelijke gevolgen.

Haarlemmermeer krijgt van de hoofdstad geld toe om de grond over te nemen.

Dat roept bij dorpsraad-voorzitter Marcel Klein, LTO-voorman Ton van Schie en boer Kees Avis vraagtekens en zorgen op.

april 24, 2018

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.......

De beeltenis van Baron van Verschuer, die vorige maand als derde polderfiguur op een voetstuk is gezet in PARK21 aan de Rijnlanderweg, kan daar hoogstwaarschijnlijk blijven staan.

Dat zei wethouder Tom Horn gisteravond tijdens de raadsvergadering afgelopen donderdag.

Hij reageerde op vragen van CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee, die bang is dat het object in de weg kan staan wanneer de Duinpolderweg als verdubbelde Bennebroekerweg wordt aangelegd.

oktober 9, 2017

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21......

Zaterdag 7 oktober heeft wethouder Tom Horn Klimpark21 officieel geopend. Het Klimpark ligt nabij de Bennebroekerweg, speeltuin Kleiland en het Pioniersstadion in PARK21.

Met zijn klimpark heeft ondernemer Michael Sevenhuijsen de primeur te pakken van de eerste commerciële activiteit in PARK21. In het klimpark zijn straks meer dan 40 verschillende hindernissen op verschillende hoogtes beschikbaar.

september 26, 2017

Het klimpark aan de Nieuwe Bennebroekerweg kan zaterdag vanaf 11 uur gewoon open. Dat zegt Ondernemer Michael Sevenhuijsen desgevraagd nadat vernielingen zijn aangericht op het terrein......

Het klimpark aan de Nieuwe Bennebroekerweg kan zaterdag vanaf 11 uur gewoon open. Dat zegt Ondernemer Michael Sevenhuijsen desgevraagd nadat vernielingen zijn aangericht op het terrein.

Het was niet de eerste keer dat vandalen toesloegen; eerder werd een bouwkeet vernield, afgelopen weekeinde was het een geparkeerde shovel.

Sevenhuijsen spreekt in het Haarlems Dagblad van puur vandalisme. Van de daers ontbreekt elk spoor.

september 25, 2017

In het recent opgebouwde klimbos van Park21 in Nieuw-Vennep zijn dit weekeinde grote vernielingen aangericht. Dat heeft gezorgd voor veel schade......

In het recent opgebouwde klimbos van Park21 in Nieuw-Vennep zijn dit weekeinde grote vernielingen aangericht. Dat heeft gezorgd voor veel schade.

Wijkagent Ton Wijsma berichtte op Twitter dat de eigenaar – een ondernemer uit Nieuw-Vennep – zwaar is gedupeerd. Wie er achter de vernielingen zit, is de politie nog niet duidelijk.

Vandaar dat getuigen of mensen die meer informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Het telefoonnummer om dit melden is 0900 – 8844.

september 19, 2017

Vrijdag 22 september wordt in het kader van de Landschapsbiënnale de compositie ‘Het Geluidslandschap’ opnieuw gespeeld........

Vrijdag 22 september wordt in het kader van de Landschapsbiënnale de compositie ‘Het Geluidslandschap’ opnieuw gespeeld.

Dit gebeurde in 2014 al op de forten Vijfhuizen en Aalsmeerderbrug. De compositie voor blazers in de open lucht wordt love aangevuld met geluiden uit de omgeving.

Op iedere locatie krijgt de compositie zo een nieuwe betekenis en verandert van karakter. Componist en dirigent Erik Waerts schreef het stuk op verzoek van Podium voor Architectuur.

september 13, 2017

Van 15 tot en met 17 september strijkt de theatervoorstelling Windstilleven neer op landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Speciaal voor het nieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is deze Oerol-hit bewerkt tot bijzondere polderversie.......

Van 15 tot en met 17 september strijkt de theatervoorstelling Windstilleven neer op landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep.

Speciaal voor het nieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is deze Oerol-hit bewerkt tot bijzondere polderversie.

Windstilleven is een theatervoorstelling over tijd en het landschap, met nu in de hoofdrol het polderland van Haarlemmermeer en héél veel wind.

september 7, 2017

Wethouder Tom Horn onthulde woensdag tijdens een bijeenkomst op landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Hoofddorp de eerste van een serie van drie polderfiguren...........

Wethouder Tom Horn onthulde woensdag tijdens een bijeenkomst op landgoed Kleine Vennep aan de Hoofdweg in Hoofddorp de eerste van een serie van drie polderfiguren. De creatie heet Een Anonieme Polderjongen. De maker is Richard van Os van de firma Uppig. Polderfiguren verbeelden historische personen die een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Haarlemmermeerpolder.De drie objecten worden geplaatst langs de doorgaande wegen die Park21 van noord naar zuid doorkruisen.

augustus 1, 2017

Land- en Tuinbouw Organisatie afdeling Haarlemmermeer vindt dat de gemeente Haarlemmermeer weinig respect toont richting de boeren in Park21......

HAARLEMMERMEER – Land- en Tuinbouw Organisatie afdeling Haarlemmermeer vindt dat de gemeente Haarlemmermeer weinig respect toont richting de boeren in Park21.

Volgens lokaal bestuurslid Ton van Schie heeft men uit het Haarlems Dagblad de plannen voor het themapark HollandWorld in Park21 moeten vernemen.

Hoewel de Land- en Tuinbouw Organisatie uit onvrede over de gang van zaken het overleg met de gemeente stillegde, vindt Van Schie het vreemd dat de gemeente hem niet over deze plannen heeft geïnformeerd.

juli 8, 2017

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.....

HOOFDDORP -Er komt een klimpark met skatebaan en fietscross parcours in Park 21 bij Hoofddorp.

De Vennepse ondernemer Michael Sevenhuijsen heeft van de gemeente Haarlemmermeer groen licht gekregen voor de aanleg van deze recreatieve voorziening.

Het nieuwe klimpark, dat langs de Nieuwe Bennebroekerweg zal komen, zal naar verwachting nog deze zomer open gaan.

Behalve klimmen kunnen liefhebbers hier straks ook komen skaten op een skatebaan of fietsen op een speciaal bmx-fietscross parcours.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 3, 2017

In recreatiegebied Park21 wordt in september van dit jaar de Landschapstriënnale 2017 gehouden. Doel van een landschapstriënnale is aandacht te vragen voor de kansen, ontwikkeling en mogelijkheden van een landschap........

HAARLEMMMERMEER - In recreatiegebied Park21 wordt in september van dit jaar de Landschapstriënnale 2017 gehouden.

Doel van een landschapstriënnale is aandacht te vragen voor de kansen, ontwikkeling en mogelijkheden van een landschap.

Het thema van deze driejaarlijkse manifestatie is dit keer “Het volgende landschap”.

april 21, 2017

De Veiligheidsregio Kennemerland heeft kritiek op de aanleg van een themapark en een evenemententerrein in deelgebied 4 van Park21.....

HAARLEMMERMEER - De Veiligheidsregio Kennemerland heeft kritiek op de aanleg van een themapark en een evenemententerrein in deelgebied 4 van Park21. Volgens de VRK is de locatie veel te dicht gepland bij de A4 en kwetsbare voorzieningen als een kerosinepijpleiding en een tankstation.

april 15, 2017

Er is ernstige vertraging ontstaan bij de realisering van Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP – Er is ernstige vertraging ontstaan bij de realisering van Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Volgens een onafhankelijke commissie voor de Milieu Effect Rapportage (MER) kan er geen noodzakelijke rapportage worden opgesteld door de vage plannen van de gemeente Haarlemmermeer.

Het meegegeven uitgangspunt was dat in het park een duizend hectare groot recreatiegebied moet komen, maar de commissie vindt dat veel te vaag.

april 4, 2017

Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Tom Horn opent deze woensdag de SunBinFish in PARK21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Hij doet dit op de heuvel bij de speeltuin tussen tuincentrum Ranzijn aan de IJweg en de busbaan van R-net.

De SunBinFish is niet zomaar een prullenbak, maar een stoer duurzaam kunstwerk van staal en hout dat op zonne-energie werkt.

Verder laat deze prullenbak bij het opruimen van zwerfafval vrolijke melodietjes en verhalen horen.

november 24, 2016

Volgens gemeentelijk projectleider Rob van Aerschot kan het nog wel twintig of dertig jaar duren voordat Park21 af is......

HOOFDDORP - Volgens gemeentelijk projectleider Rob van Aerschot kan het nog wel twintig of dertig jaar duren voordat Park21 af is. Dat zei hij maandagavond tijdens de inspiratieavond over het ongeveer duizend hectare grote parkgebied, die gemeente in de kantine van Hoofddorp Pioniers had belegd om met plannen, initiatieven en acties te komen die passen binnen ’het verhaal’ van het nieuwe park.

november 20, 2016

Op initiatief van wethouders Tom Horn en John Nederstigt zal op maandag 21 november in Hoofddorp een inspiratieavond voor PARK21 plaatsvinden.......

HOOFDDORP – Op initiatief van wethouders Tom Horn en John Nederstigt zal op maandag 21 november in Hoofddorp een inspiratieavond voor PARK21 plaatsvinden.

Volgens de projectwethouders breekt voor PARK21 een nieuwe fase aan nu de gemeenteraad onlangs een positief besluit heeft genomen over de uitvoeringsstrategie en het eerste deel van het park is aangelegd.

Het is volgens Horn en Nederstigt aan de inwoners, ondernemers, verenigingen en andere organisaties om met nieuwe ideeën en initiatieven PARK21 nu verder vorm te geven.

november 17, 2016

De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer pleit voor een helder en haalbaar plan van aanpak voor de realisatie van Park21......

HAARLEMMERMEER - De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer pleit voor een helder en haalbaar plan van aanpak voor de realisatie van Park21.

Er moet ook binnen de gemeente bezuinigd worden, dus nu stelt het college voor om de ontwikkeling vooral door particuliere initiatiefnemers te laten financieren en pas te gaan ontwikkelen als een initiatiefnemer zich kenbaar maakt.

GroenLinks twijfelt er aan of op deze manier iets constructiefs van de grond komt.
 

november 15, 2016

De boerenorganisatie LTO gaat niet akkoord met de nieuwe plannen voor Park21.....

HOOFDDORP – De boerenorganisatie LTO gaat niet akkoord met de nieuwe plannen voor Park21.

De gemeente heeft met boeren gesproken over een medewerking aan de plannen van Park21, maar ze kwamen er samen niet uit.

Boeren met grond moeten verhuizen om plaatst te maken voor Park21, maar krijgen hiervoor niet genoeg grond terug en geen geld voor bedrijfsverplaatsing.

Volgens LTO is dit niet voldoende om in te stemmen met de verdere plannen van Park21.

De gemeente gaat toch door op de ingeslagen weg.

Bron: haarlemsdagblad.nl

november 9, 2016

Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

HOOFDDORP – Volgens wethouder John Nederstigt wordt er een milieu-effectrapportage gemaakt voor het totale duizend hectare grote Park21 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Na bezwaar van een buurman van Park21 vond de rechter dat het oude rapport voor het deelgebied onvoldoende was.

Nederstigt stelt verder dat dit onderzoek na verwachting geen vertraging zal opleveren voor de toekomstige ontwikkeling van Park21.

Belangrijk onderdeel van Park21 is het Verbeterd Droogmaak Systeem dat in het park moet komen.

september 22, 2016

In Park21 wordt toch een waterplas met recreatieve mogelijkheden gerealiseerd.....

NIEUW-VENNEP – In Park21 wordt toch een waterplas met recreatieve mogelijkheden gerealiseerd.

Vorig jaar was er nog een discussie of het gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep een recreatieplas moest krijgen, in verband met de kosten van het plan.

De gemeente heeft onderzoek gedaan en besloten dat een waterplas het gebied extra aantrekkelijk maakt en meer investeerders bereid zijn om geld te investeren.

Op Park21 komt ook veel groen, veilige fietspaden en diverse voorzieningen.

Bron: Hoofddorps Nieuwsblad