MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juli 17, 2018

Een jaar geleden vroegen de CDVP en Forza! aandacht voor twee verdrinkingen in Hoofddorp, waarvan één aan de Toolenburgerplas.....

HOOFDDORP - Een jaar geleden vroegen de CDVP en Forza! aandacht voor twee verdrinkingen in Hoofddorp, waarvan één aan de Toolenburgerplas.
Na weer twee bijna verdrinkingsincidenten dienden genoemde partijen tijdens de Algemene Beschouwingen een motie in om het advies op te volgen van het Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties. Deze motie over de inzet van fysieke toezicht, haalde het niet.

juli 17, 2018

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.....

GreenBASE zoekt vrijwilligers voor het meten van de biodiversiteit in de omgeving Nieuw-Vennep en Hoofddorp.

Hiervoor hoef je absoluut géén expert te zijn op gebied van beestjes, maar het helpt wel als je het leuk vindt, schrijft het Centrum voor Duurzaamheid op zijn website.

Het project GreenBASE is gericht op natuurmaatregelen in Bermen, Akkerranden, Sloten en Erven, die samen de basis vormen voor een kleurrijk Haarlemmermeer.

juli 17, 2018

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker........

Nog tot en met zaterdag 28 juli is het Doorzomeren! in Duyckercafé, het kleine broertje van Poppodium Duycker.

Dit is de plek waar nieuw, lokaal talent gedurende het hele jaar een podium krijgt. De terugkerende Jamsessie en de Hard Rock Karaoke zijn hier voorbeelden van.

In het laatste weekend van Doorzomeren! wordt Game Night georganiseerd.

Op elke tafel ligt dan een ander spel. Van nostalgische bordspellen tot het nieuwste van het nieuwste.

juli 17, 2018

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.......

In opdracht van de gemeente wordt sinds 16 juli gewerkt het verbeteren van het fietspad langs de Lisserweg.

Voor het doorgaande fietsverkeer is daarom een omleidingsroute ingesteld die voert over de Rotonde IJweg, de Lisserbroekerweg, via Turfspoor, het Pieter Boekelpad en Langerak naar de brug over de Hoofdvaart.

Vervolgens kan via het vrij liggende fietspad langs de Hoofdweg oostzijde de rotonde in de Lisserweg worden bereikt.

juli 17, 2018

Schiphol wil reizigers die met de auto naar Schiphol komen of gebracht worden meer laten betalen.....

SCHIPHOL - Schiphol wil reizigers die met de auto naar de luchthaven komen of gebracht worden meer laten betalen.
Daarbij zal ook het slechts afzetten van reizigers, het zogenoemde 'kiss & ride', in rekening worden gebracht. Deze maatregel is bedoeld om de chaos in piekuren en de vervuiling op de drukke luchthaven terug te dringen. Dat meldt Chief Commercial Officer André van den Berg in Luchtvaartnieuws Magazine.

juli 17, 2018

Somfy Nederland is gestart met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp.......

Somfy Nederland is gestart met de bouw van haar nieuwe hoofdkantoor op Bedrijvenpark De President in Hoofddorp.

Somfy is een wereldwijd opererende Franse onderneming en toonaangevend fabrikant van elektrische motoren, bedieningen en sensoren voor buitenzonwering, rolluiken, raamdecoratie, gordijnen, tuinhekken, garagedeuren en verlichting.

Het nieuwe onderkomen wordt volledig gasloos en duurzaam gerealiseerd.

Somfy Nederland is het eerste bedrijf dat zich zal vestigen op de tweede fase van Bedrijvenpark De President.

juli 17, 2018

VV Zwanenburg organiseert op zondag 9 september in samenwerking met de Ultimate Football Academy voor de tweede keer het Van Beem O9 Ultimate Football Tournament......

VV Zwanenburg organiseert op zondag 9 september in samenwerking met de Ultimate Football Academy voor de tweede keer het Van Beem O9 Ultimate Football Tournament.

Aan het toernooi doen gerenommeerde clubs mee, waaronder Everton, NEC, FC Utrecht, Vitesse, Derby County, KV Mechelen, ADO Den Haag, Excelsior, SC Cambuur, KFCO Beerschot Wilrijk, De Graafschap en Royal Antwerp FC.

Uiteraard doen ook teams van vv Zwanenburg en de Ultimate Football Academy mee.

juli 17, 2018

Komt er een knip in de Zwanenburgerdijk, in combinatie met een proefafsluiting van de dijk bij de Lindenlaan richting Kerkhoflaan?......

Komt er een knip in de Zwanenburgerdijk, in combinatie met een proefafsluiting van de dijk bij de Lindenlaan richting Kerkhoflaan?

Daarover gaat de gemeente in Cultureel Centrum de Olm in Zwanenburg in gesprek met bewoners tijdens een informatieavond.

De doelstelling van de ingrepen is om meer dan 50 procent van het huidige verkeer op de Zwanenburgdijk over de N200 af te voeren.

Halfweg krijgt hierdoor met een flinke extra verkeersbelasting te maken.

juli 16, 2018

Zaterdagavond brandde in de middenberm van de Driemerenweg een auto volledig uit Volgens 112Meerlanden hoorde de bestuurder ineens geluid onder zijn auto....

Zaterdagavond brandde in de middenberm van de Driemerenweg een auto volledig uit Volgens 112Meerlanden hoorde de bestuurder ineens geluid onder zijn auto.

Vanaf ongeveer de locatie waar de bestuurder dat geluid hoorde, was een spoor van een vloeistof op de weg terug te vinden.

De brandweer van Haarlem-Oost rukte uit en heeft de auto geblust.

Ook de middenberm moest worden geblust omdat die vlam had gevat. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf.

juli 16, 2018

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum......

Aanstaande donderdag, 19 juli om 5 uur, zullen meerdere insprekers bij de gemeenteraad aandacht vragen voor behoud van het CRASH Museum.

Wethouder Reneman wil graag dat het museum naar elders gaat verhuizen, zodat het Fort verbouwd kan worden.

Wat daarna de bestemming wordt, is nog niet duidelijk.

De Dorpsraad Rijsenhout stelt op haar website al meerdere keren bij de gemeente aangegeven te hebben het museum Crash en alle andere activiteiten van en op ’t Fort, belangrijk te vinden.

juli 16, 2018

Zaterdagochtend zijn op de Kruising Rijkerdreef - de N201 – met de zogenaamde Cargo Entrance, een taxibusje en een personenwagen hard tegen elkaar gebotst.....

Zaterdagochtend zijn op de Kruising Rijkerdreef - de N201 – met de zogenaamde Cargo Entrance, een taxibusje en een personenwagen hard tegen elkaar gebotst.

Ondanks de harde klap raakte niemand ernstig gewond. Wel zijn enkele inzittenden gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand hoefde naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

De schade was aanzienlijk. Door het ongeval was de N201 in de richting van Hoofddorp afgesloten.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd. De passagier van de taxi is overgenomen door een collega.

juli 16, 2018

Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws......

HOOFDDORP - Het jongetje van 4 jaar dat gistermiddag uit het water bij de Toolenburgerplas in Hoofddorp werd gehaald, is gisteravond overleden. Dat bevestigt de politie aan NH Nieuws.

De jongen uit Hoofddorp werd gereanimeerd en met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht en is daar in de loop van de avond overleden.

Volgens ooggetuigen werd hij onder begeleiding van politiemotoren naar het ziekenhuis gebracht. Toen het jongetje uit het water werd gehaald, was het erg druk bij de Hoofddorpse plas.

Bron: NH-Nieuws 

juli 16, 2018

Paul Meijer is opnieuw lijsttrekker voor Forza! Haarlemmermeer. Dat werd op 13 juli bekend gemaakt tijdens een openbare bijeenkomst in Hoofddorp......

Paul Meijer is opnieuw lijsttrekker voor Forza! Haarlemmermeer. Dat werd op 13 juli bekend gemaakt tijdens een openbare bijeenkomst in Hoofddorp.

Eerder vorige week hadden de kandidaat-raadsleden bij een fractievergadering, Meijer unaniem verkozen om deze taak tot zich te nemen.

Dit zal voor Meijer de derde keer zijn dat hij namens Forza! de lijst aanvoert.

Na de zomer zal de partij de overige kandidaten bekend maken. Volgens de partij zal die een mix zijn van veel nieuwe en een paar oude, bekendere namen.
 

juli 14, 2018

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken......

Op 4 oktober vindt de tweede Award Night plaats van de Ondernemingsvereniging Halfweg, Zwanenburg, Boesingheliede & omstreken. Tijdens deze avond kunnen er vier awards gewonnen worden door bedrijven die gevestigd zijn in het werkgebied van de vereniging. De categorieën zijn beste startup, beste retailer, ondernemer van het jaar en duurzaamheid & innovatie. Tijdens de Award Night in Het Zwaantje zal gesproken worden door Willem Middelkoop, landelijke bekend als marktcommentator bij RTLZ.

juli 14, 2018

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten...........

De douane op Schiphol verbetert haar voorlichting over de controle van ruimbagage van passagiers op risicovluchten. Dat gebeurt nadat reizigers bij de ombudsman hadden geklaagd over de informatieverstrekking. Passagiers op diverse zogeheten risicovluchten konden al wel op de website van de douane lezen dat douaniers op het vliegveld van bestemming bevoegd zijn hun koffers te openen zonder dat ze daar zelf bij aanwezig zijn. Vanaf nu wordt die informatie ook in de douane-app opgenomen en worden reizigers bij de gate op die bevoegdheid geattendeerd.

juli 14, 2018

Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat..........

HOOFDDORP – Donderdagavond rond kwart over negen werd de brandweer opgeroepen voor een natuurbrand aan de Meermanstraat. Ter plaatse trof de brandweer vlak bij een voetbalveldje een brandende hooibaal aan. De tankautospuit kon de locatie moeilijk bereiken. Twee leden van de brandweer begonnen met het uit elkaar "plukken" van de hooibaal, terwijl  andere spuitgasten keken hoe ze de tankautospuit dichtbij konden zetten. Door het "plukken" van de gloeiende grasplukken ontvlamde de hooibaal weer.

juli 14, 2018

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden..........

Uit de evaluatie onder leiding van het Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement van de stroomstoring op Schiphol op zondag 29 april blijkt dat er eerder opgeschaald had kunnen en moeten worden. Het initiatief hiertoe kan komen van Schiphol, de Koninklijke Marechaussee, de Veiligheidsregio Kennemerland of de gemeente.

juli 14, 2018

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp.......

Vandaag vindt de achtste editie plaats van de Kortebaandraverij in Hoofddorp. De Kruisweg wordt dan over een lengte van circa 300 meter tussen Hotel De Beurs en de Joannes de Doperkerk voorzien van een dikke laag zand en is daarom afgesloten tussen vanmorgen 6 uur en vanavond 9 uur.

juli 14, 2018

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend..........

Op 11 juli hebben ontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout en aannemers IBB Kondor en Bébouw Midreth een realisatieovereenkomst voor 84 gasloze woningen in Hoofddorp ondertekend. Het betreft het project Het Gemaalhuis, waarvan de architectuur gebaseerd is op de historische gemalen van Haarlemmermeer. Het project wordt gerealiseerd aan de Kruisweg bij de entree van Hoofddorp. In het plan komen 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen die zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem.

juli 14, 2018

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet......

Voor de bewaking van strategische plekken bij een terreuraanslag of als er een ernstige dreiging is, zoals bijvoorbeeld Schiphol worden straks geen beroepsmilitairen, maar reservisten ingezet. Nu werken politie en marechaussee samen met het leger, maar Defensie zegt dat reservisten heel goed kunnen invallen, zodat de beroepsmilitairen tijd hebben voor ander werk. Defensie benadrukt dat het verlenen van militaire bijstand voor het handhaven van de openbare orde een van de taken is van de Nationale Reserve.

juli 13, 2018

De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust.....

HOOFDDORP - De brandweer heeft donderdag aan het einde van de middag de begroeiing van de Damsluis in de Hoofdvaart geblust. De sluis bevindt zich dichtbij bij molen De Eersteling. In afwachting van de brandweer had een passant al geprobeerd de brand te blussen met een brandblusser. De brandweer had het vuur snel onder controle. Tijdens de recente renovatie is
de Damsluis gedeeltelijk opgebouwd uit piepschuim blokken om de oude sluis lichter te maken. De Damsluis is een onderdeel van de Stelling van Amsterdam.