MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Kevin van Leeuwen.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

april 29, 2017

Humanitas Haarlemmermeer zal tijdens de jaarlijkse leden- en vrijwilligersbijeenkomst van dinsdagavond 16 mei ingaan op het SER advies “Opgroeien zonder armoede”.......

HOOFDDORP – Humanitas Haarlemmermeer zal tijdens de jaarlijkse leden- en vrijwilligersbijeenkomst van dinsdagavond 16 mei ingaan op het SER advies “Opgroeien zonder armoede”.

Dit advies gaat over de aanpak van armoede onder kinderen van arme ouders.
Een belangrijke vraag is hierbij of er ook armoede in de gemeente Haarlemmermeer wordt ervaren.

Hans de Bats van de Voedselbank en Karin van Geelen van de Stichting Leergeld Haarlemmermeer zullen deze vraag bij de bijeenkomst beantwoorden.

april 29, 2017

6 mei zal de jaarlijkse Energie- en Techniekdag plaatsvinden bij Jeugdland in Nieuw-Vennep. Kinderen kunnen hierbij helpen een raket af te schieten, met radarbootjes spelen, 3D-printen, solderen, een vliegtuig besturen en nog veel meer......

NIEUW-VENNEP – Zaterdag 6 mei zal de jaarlijkse Energie- en Techniekdag plaatsvinden bij Jeugdland in Nieuw-Vennep.

Kinderen kunnen hierbij helpen een raket af te schieten, met radarbootjes spelen, 3D-printen, solderen, een vliegtuig besturen en nog veel meer.

Als speciale attractie komt er ‘s middags een grote bus vol met techniekproefjes naar Jeugdland.

Naast proefjes met zonne-energie en een waterorgel kan men ook leuke dingen doen zoals zelf chips maken, rijstkorrels laten dansen of met onzichtbare inkt schrijven.
 

april 29, 2017

Het Hoogheemraadschap van Rijnland start in mei van dit jaar met de aanleg en begin 2018 moet het nieuwe gemaal bij de Nieuwe Bennebroekerweg gereed zijn......

HOOFDDORP - Aan de zuidrand van Hoofddorp komt een nieuw rioolgemaal.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland start in mei van dit jaar met de aanleg en begin 2018 moet het nieuwe gemaal bij de Nieuwe Bennebroekerweg gereed zijn.

Volgens Rijnlands omgevingsmanager Sofie de Groot is in overleg met de gemeente Haarlemmermeer een architect ingehuurd om een ontwerp te realiseren dat past in de dijk.

Daar is volgens De Groot een mooi functioneel gebouw uitgekomen met een opvallend rond ontwerp.
 

april 29, 2017

Wethouder Adam Elzakalai is momenteel in Amerika om daar de Metropoolregio Amsterdam en Haarlemmermeer onder de aandacht van het Amerikaanse bedrijfsleven te brengen.......

HOOFDDORP – Wethouder Adam Elzakalai is momenteel in Amerika om daar de Metropoolregio Amsterdam en Haarlemmermeer onder de aandacht van het Amerikaanse bedrijfsleven te brengen.

Elzakalai bezoekt als wethouder economische- en luchtvaartzaken en als voorzitter van de vereniging Amsterdam Airport Area de beurs MRO Americas in Florida.

Het is de taak van Amsterdam Airport Area om goede contacten met de bij MRO aangesloten Amerikaanse bedrijven te onderhouden, zodat ze ook in de regio Schiphol actief blijven.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 28, 2017

De bedrijven Omron en CV-Job op bedrijventerrein Beukenhorst-Oost krijgen van de gemeente Haarlemmermeer extra parkeervergunningen. Die zijn nodig omdat het aantal personeelsleden toeneemt.......

De bedrijven Omron en CV-Job op bedrijventerrein Beukenhorst-Oost krijgen van de gemeente Haarlemmermeer extra parkeervergunningen. Die zijn nodig omdat het aantal personeelsleden toeneemt.

Volgens burgemeester en wethouders wordt met het geven van parkeervergunningen voorkomen dat de bedrijven naar elders vertrekken. Beukenhorst-Oost heeft met veel leegstand te kampen.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

april 28, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden......

RIJSENHOUT – Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden.

Weterings ontving dit symbolische kaartje tijdens zijn rondrit door de gemeente Haarlemmermeer op Koningsdag.

De kaartjes voor het Dorpsfeest Rijsenhout zijn vanaf maandag te koop in diverse Rijsenhoutse winkels.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 28, 2017

Het aantal vrouwen dat in Haarlemmermeer een lintje krijgt is gestegen van 25 procent in 2016 naar 35 procent in 2017......

HOOFDDORP – Het aantal vrouwen dat in Haarlemmermeer een lintje krijgt is gestegen van 25 procent in 2016 naar 35 procent in 2017.

Burgemeester Weterings vindt dit percentage nog steeds te laag, zeker gezien het grote aantal vrouwen dat vrijwilligerswerk doet.

Hij roept dan ook iedereen in Haarlemmermeer op om te kijken welke vrouw voor haar vrijwilligerswerk in aanmerking komt en haar dan ook voor dragen voor een ‘Koninklijke Onderscheiding.’

april 28, 2017

De Dodenherdenking in Badhoevedorp op donderdag 4 mei begint ook dit jaar met de herdenkingssamenkomst in zorgcentrum De Meerwende........

De Dodenherdenking in Badhoevedorp op donderdag 4 mei begint ook dit jaar met de herdenkingssamenkomst in zorgcentrum De Meerwende.

Tijdens de samenkomst, die ’s middags om 3 uur begint, zullen enkele bewoners over hun persoonlijke ervaringen vertellen.

Na de samenkomst is er een kort plechtig moment in de tuin bij de vlag vóór De Meerwende. Publiek van buiten is hierbij zeer welkom.

april 28, 2017

De doelstelling van Haarlemmermeer om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden, is niet realistisch.........

HAARLEMMERMEER - De doelstelling van Haarlemmermeer om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden, is niet realistisch.

Een energieneutrale gemeente zonder afval in 2040 zou zeer ingrijpende maatregelen vergen volgens de rekenkamercommissie van de gemeenteraad.

Het doel van het college om van Haarlemmermeer een energieleverende gemeente te maken met windenergie zou een windpark van 45 turbines betekenen waarvoor zes vierkante kilometer nodig is.

april 28, 2017

Ter viering en herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, is het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een aantal extra dagen geopend........

Ter viering en herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog, is het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een aantal extra dagen geopend.

Op donderdag 4 mei, vrijdag 5 mei en op de vaste openingsdag zaterdag is het museum geopend van ’s morgens 11 tot ’s middags 4 uur.

Op 4 mei is er ’s- middags een korte ceremonie bij het Missing Man Salute– monument bij het museum.
Vrijdag 5 mei organiseert het 4 en 5 Mei Comité Hoofddorp op het Fortterrein een spelletjesdag.

april 28, 2017

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer heeft woensdagmiddag bezoek gehad van elf jonge inwoners van zusterstad Cebu, op de Filipijnen. Het werk van Vluchtelingenwerk bleek leerzame materie voor de jongeren die zeggen op de Filipijnen zelf geen buitenlandse vluchtelingen te kennen.......

Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer heeft woensdagmiddag bezoek gehad van elf jonge inwoners van zusterstad Cebu, op de Filipijnen.

Het werk van Vluchtelingenwerk bleek leerzame materie voor de jongeren die zeggen op de Filipijnen zelf geen buitenlandse vluchtelingen te kennen.

Dat er naar het kantoor van Vluchtelingenwerk aan de Daalmeerstraat in Hoofddorp per maand ruim 560 vluchtelingen komen die worden begeleid door zo’n 25 vrijwilligers, maakte veel indruk maken op de Filipijnen.

april 28, 2017

Een jongen is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn "nieuwe" fiets achterop een zo goed als stilstaande personenwagen botste.....
 

HOOFDDORP - Een jongen is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij met zijn "nieuwe" fiets achterop een zo goed als stilstaande personenwagen botste.

De jongen had deze fiets net gekocht op de vrijmarkt in het centrum en fietste hem naar huis. Op Graan voor Visch moest hij remmen voor een auto, maar botste er hard tegen aan. Hij was handremmen gewend, maar deze fiets had een achteruit traprem.

De jongen liep daarbij een hoofdwond op en is na de nodige zorg in de ambulance, overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.
 

april 28, 2017

De vakantieganger hangt dit jaar op Schiphol nog eens honderd 'zwarte zaterdagen' boven het hoofd. En volgend jaar en de twee jaar erna volgen er waarschijnlijk nog wel meer, voorspelt het Algemeen Dagblad.......

De vakantieganger hangt dit jaar op Schiphol nog eens honderd 'zwarte zaterdagen' boven het hoofd. En volgend jaar en de twee jaar erna volgen er waarschijnlijk nog wel meer, voorspelt het Algemeen Dagblad.

Door de veranderingen in de veiligheidscontroles moesten passagiers de afgelopen dagen soms tot anderhalf uur wachten.

De oorzaak van de problemen kan zowel bij Schiphol als bij de reiziger worden gevonden.

april 27, 2017

B en W hebben ingestemd met een raadsvoorstel betreffende de Blijverslening......

HAARLEMMERMEER – B en W hebben ingestemd met een raadsvoorstel betreffende de Blijverslening. Die is bedoeld voor ouderen die geen geld hebben voor aanpassingen in hun woning of daar geen lening voor kunnen krijgen. Ouderen moeten langer zelfstandig wonen en velen willen dat graag in hun eigen woning blijven doen, maar het ontbreekt ze in sommige gevallen aan financiële middelen om deze ‘levensloopbestendig’ te laten maken. De Blijverslening bedraagt maximaal vijftigduizend euro en de lener mag niet ouder zijn dan 75 jaar.

april 27, 2017

Wereldwijd wordt op zaterdag 29 april Bookstore Day gevierd......

BADHOEVEDORP - Wereldwijd wordt op zaterdag 29 april Bookstore Day gevierd. In Nederland doen er voor het eerst dit jaar zo'n 150 onafhankelijke boekhandels mee. Ook bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp wordt met twee Nederlandse topauteurs een dag lang de boekhandel gevierd: van 12 tot 1 uur is Karin Amatmoekrim te gast om haar boeken te signeren en ook Kees van Beijnum bezoekt de winkel om voor te lezen uit zijn nieuwste boek en het te signeren.

april 27, 2017

Op zondag 23 april hield Artquake de Grote Auditiedag waarbij jongeren auditie konden doen voor deelname aan Bootcamp 2017 en kans maakten op een scholarship in Amerika.........

HOOFDDORP - Op zondag 23 april hield Artquake de Grote Auditiedag waarbij jongeren auditie konden doen voor deelname aan Bootcamp 2017 en kans maakten op een scholarship in Amerika. Uit 26 deelnemers werden zeven jongeren geselecteerd die een scholarship t.w.v. 2100 euro in de VS hebben gewonnen. Deze zomer vertrekken  Alda Kristín Gunnarsdóttir, Fabienne Verhoeff, Maartje Strijk, Marjolein Regtuit, Bianca van Lith, Sara Visser en Soleil Reichardt naar Atlanta om daar 6 weken lang lessen te volgen aan theaterschool 7 Stages.

april 27, 2017

Woensdagmiddag is in Haarlemmermeer een hond overleden.
De politie vermoedt dat het dier een vergiftigde vis heeft gegeten. Dit moet zijn gebeurd in Venneperhout, de Eilanden of in Overbos..... 

Woensdagmiddag is in Haarlemmermeer een hond overleden.

De politie vermoedt dat het dier een vergiftigde vis heeft gegeten. Dit moet zijn gebeurd in Venneperhout, de Eilanden of in Overbos.

De politie adviseert mensen die in dit gebied hun hond uitlaten, het dier aan de lijn te houden en goed op te letten.

Politie, gemeente en boswachters hebben de zaak in onderzoek.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

april 27, 2017

Door een rechterlijke uitspraak kunnen nu taxironselaars worden aangepakt die buiten het Schipholgebouw actief zijn en daarbij dikwijls grote overlast veroorzaken..........

HAARLEMMERMEER - Door een rechterlijke uitspraak kunnen nu taxironselaars worden aangepakt die buiten het Schipholgebouw actief zijn en daarbij dikwijls grote overlast veroorzaken.Burgemeester Theo Weterings is blij met de uitspraak van de rechtbank in Haarlem dat de algemene plaatselijke verordening (apv) zoals die gold voor Schiphol tot 30 januari 2017, bindend is.

april 27, 2017

Op zondag 30 april opent Kasteel Keukenhof de deuren voor aanstaande bruidsparen tijdens de Open Toptrouwlocatiedag......

LISSE – Op zondag 30 april opent Kasteel Keukenhof de deuren voor aanstaande bruidsparen tijdens de Open Toptrouwlocatiedag. Kasteel Keukenhof stelt verschillende locaties open en kleedt ze volledig in trouwsferen aan om bruidsparen de vele mogelijkheden van het kasteel met omliggend landgoed te tonen. Aanstaande bruidsparen zijn van harte welkom om langs te komen tussen 11:00 en 17:00 uur en de toegang is gratis.

april 27, 2017

Afgelopen zondag vond de 18e Venniper Koninginnerit met 120 oldtimers plaats.....

NIEUW-VENNEP - Afgelopen zondag vond de 18e Venniper Koninginnerit met 120 oldtimers plaats. Het startschot werd gegeven door Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof. De route die was uitgezet door Fred Hak voerde o.a. door de bollenstreek, langs Zoetermeer, Leiderdorp en de Rotte. In de Tourklasse eindigden Gerard en Anja van den Top bovenaan het klassement met hun BMW 2002 tii. De Sportklasse werd gewonnen door driver Patrick Verzijden en navigator Carla Hoogweg in hun Peugeot 504 Cabriolet. Dit jaar werd extra aandacht gegeven aan de Verschijningsprijs.