MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Kevin van Leeuwen.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 3, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

juni 24, 2017

Een automobiliste is donderdagmiddag op de Hoofddorpdreef in Hoofddorp uit de bocht gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen.....
 

HOOFDORP - Een automobiliste is donderdagmiddag op de Hoofddorpdreef in Hoofddorp uit de bocht gevlogen en tegen een lichtmast tot stilstand gekomen.

Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen om assistentie te verlenen, maar de automobiliste bleek geen verwondingen te hebben opgelopen.

Wel heeft de brandweer de zwaar beschadigde auto veiliggesteld en is de lichtmast gecontroleerd omgetrokken, omdat deze op omvallen stond en daardoor gevaar voor het verkeer opleverde.
 

juni 24, 2017

Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.

Vanaf 19.30 uur kan iedereen meedoen om in de Sporthal Het Spectrum met een record aantal dansers te komen dansen.

Deze dansles van een uur is onder leiding van het docententeam van Meer Dance & Events en bestaat uit een mix van Streetdance, Jazz-Showballet en Zumba.

Tickets en meedansen kost 5 euro en dit bedrag komt geheel ten goede aan KWF Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer.
 

juni 24, 2017

Zaterdag 15 juli zal de eerste editie van het Full Colour Festival Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep worden gehouden.......

NIEUW-VENNEP – Zaterdag 15 juli zal de eerste editie van het Full Colour Festival Haarlemmermeer in Nieuw-Vennep worden gehouden.

De Koepelcommissie organiseert dit festival in nauwe samenwerking met Vluchtelingenwerk Haarlemmermeer.

Bij dit multiculturele festival is er een optreden van de Molukse zang- en dansgroep Tifa Maluku Farmsum en kan men genieten van een optreden van de bekende Koerdisch zangeres Manal.

Verder zijn er Syrische artiesten en optredens van artiesten uit Soedan, Eritrea en Servië.

juni 24, 2017

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp.

Alle partijen scharen zich hiermee achter een oproep van PvdA’er Willem Klijn dat er een bushalte op deze plek op de Bennebroekerweg moet komen.

Volgens Klijn wordt in december de buslijnen 162 en 268 vervangen door bus 341, maar blijft het zuidelijke deel van Floriande van deze snelle busverbinding verstoken.

juni 24, 2017

Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp......

HOOFDORP – Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Naast het plukken van fruit kan men in dit gebied van Hoofddorp Centraal straks ook terecht voor een flinke workout.

Om te laten zien wat met deze nieuwe sporttoestellen allemaal mogelijk is, geeft trainer Richard Lek van The Bootcamp Club Haarlemmermeer na de opening een gratis bootcamptraining.
 

juni 23, 2017

Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.....

HOOFDDORP – Na de vertrouwenscrisis die was ontstaan rond het honkbalstation in Hoofddorp, zit Haarlemmermeer volgens financieel wethouder Derk Reneman nu weer op het goede spoor.

Alle gebreken die eind 2014 de crisis rond de verplaatsing van het honkbalcomplex in Hoofddorp veroorzaakten, zijn volgens Reneman verholpen.

Het beste bewijs dat de gemeente Haarlemmermeer de zaken nu op orde heeft is volgens B en W de goedkeurende verklaring van de accountant voor de jaarrekening 2016.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 23, 2017

Donderdagmiddag is een vrouw op Schiphol met haar auto over de rand van de bosrandbrug gevallen......

SCHIPHOL – Donderdagmiddag is een vrouw op Schiphol met haar auto over de rand van de bosrandbrug gevallen.

Het incident gebeurde toen de bestuurster de waarschuwingslichten negeerde bij het dichtgaan van de slagbomen.

Hierdoor kwam zij met haar auto tussen de gesloten slagbomen te staan terwijl de brug omhoog ging.

Agenten op een politieboot zagen de auto door de brug omhooggetild worden en konden de brugwachter nog net op tijd waarschuwen voordat de auto in het water viel.
 

juni 23, 2017

Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek......

ZWAANSHOEK - Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek.

Dat er sprake is van bodemverontreiniging in Zwaanshoek is al jaren bekend, maar die blijkt minder onschuldig dan aanvankelijk werd gedacht.

De verontreiniging beweegt zich namelijk in de richting van de woningen in deze omgeving.

De provincie Noord-Holland heeft op grond van de Wet Bodemsanering het label ’ernstig maar niet spoedeisend’ gehangen aan deze vervuilde grond in Zwaanshoek.

juni 23, 2017

Zaterdag 1 juli is weer Brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep. De Jeugdbrandweer van Zwanenburg zal hierbij van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn.......

NIEUW-VENNEP - Zaterdag 1 juli is weer Brandweerdag op Jeugdland in Nieuw-Vennep.

De Jeugdbrandweer van Zwanenburg zal hierbij van 13.00 tot 15.00 uur aanwezig zijn om te laten zien hoe zij een grote brand blussen.

Zij komen hierbij met een brandweerwagen waarin kinderen mogen zitten om even te ervaren hoe het is om een echte brandweerman te zijn.

Ook mogen kinderen deze dag een brandweerpak aantrekken en spuiten met een echte brandweerslang of meedoen aan de wedstrijd brandslangen uitrollen.
 

juni 23, 2017

Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.....

HOOFDDORP - Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.

Maar ook Nieuw-Vennep en Badhoevedorp doen met diverse bouwprojecten een duit in het zakje.

In Hoofddorp zijn onder meer woningen opgeleverd bij de projecten Portale, De Meerlanden Het Ensemble en het Leegwaterkwartier.

In Nieuw-Vennep zijn er nieuwe woningen bijgekomen bij de bouwprojecten De Vinderslag, Spoorzicht en Boshoeve.

juni 23, 2017

Waterbeheerder Rijnland laat weten dat het neerslagtekort in Haarlemmermeer dit jaar twee keer zo groot is dan vorig jaar......

HAARLEMMERMEER – Waterbeheerder Rijnland laat weten dat het neerslagtekort in Haarlemmermeer dit jaar twee keer zo groot is dan vorig jaar.

Vorig jaar bedroeg het neerslagtekort in de polder van 1 april tot 22 juni 62 millimeter en dit jaar is in hetzelfde tijdvak al een tekort van 125 millimeter.

Op verschillende plekken in de polder is dit watertekort al duidelijk te zien.

Zo hebben de jonge bomen bij het honkbalstadion in Hoofddorp nauwelijks blad en is een boer naast hockeyclub De Kikkers in Nieuw-Vennep al bezig met hooien.

juni 23, 2017

Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Zij is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn........

HOOFDDORP - Briënne ten Napel wordt de nieuwe rector van het Kaj Munk College in Hoofddorp.

Zij zal met ingang van 1 augustus de huidige rector Alle van Steenis opvolgen, die bestuursvoorzitter van de Montessori Scholengemeenschap Amsterdam wordt.

Ten Napel is nu conrector van het VWO op het Christelijk Lyceum Apeldoorn.

Volgens de benoemingscommissie van de Kaj Munk is zij enthousiast, communicatief en sociaal vaardig.

Briënne ten Napel begon haar onderwijsloopbaan als docent Nederlands.

juni 23, 2017

Boer Martin, bekend van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, zal vanwege een fondswerfactie zaterdag de eerste steen leggen bij zorgboerderij de Straalhoeve in Vijfhuizen.......

VIJFHUIZEN – Boer Martin, bekend van het televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw, zal vanwege een fondswerfactie zaterdag de eerste steen leggen bij zorgboerderij de Straalhoeve in Vijfhuizen.

Zorgboerderij de Straalhoeve biedt een dagbesteding voor mensen met dementie en psychische en lichamelijke problemen.

Bij deze open dag worden ook allerlei streekproducten aangeboden.

Zo verkoopt men biologisch geteelde bloemen, is er een zuurdesembakkerij uit Zwanenburg en wordt er biologische kaas uit Heemstede verkocht.

juni 23, 2017

Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.......

HOOFDDORP – Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.

Het bij deze actie gedoneerde speelgoed is voor minder bedeelde kinderen en zal verdeeld worden onder de speelgoedbanken Haarlemmermeer en Amsterdam.

Inwoners van Hoofddorp die aan deze actie mee willen worden verzocht om dit door te geven aan Kevin Stut van het Nova College en het gedoneerde speelgoed aanstaande woensdag in hun voortuin te plaatsen.

juni 23, 2017

Een 46-jarige man uit Nieuw-Vennep is deze week vrijgesproken van ontuchtige met een verstandelijk gehandicapte vrouw van eind vijftig uit Hoofddorp.....

HAARLEMMERMEER – Een 46-jarige man uit Nieuw-Vennep is deze week vrijgesproken van ontuchtige met een verstandelijk gehandicapte vrouw van eind vijftig uit Hoofddorp.

Door hersenletsel heeft de vrouw de verstandelijke vermogens van een klein kind en kampt zij eveneens met een lichte vorm van dementie.

Nadat zij haar begeleider had verteld dat een chauffeur van een taxibusje ontuchtige handelingen met haar had gepleegd, werd de politie gealarmeerd en de Venneper aangeklaagd.

juni 23, 2017

Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos zal zaterdag plaatsvinden rond het wijkpark en het winkelcentrum ‘t Paradijs in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Het jaarlijkse zomerfeest van de wijk Overbos zal zaterdag plaatsvinden rond het wijkpark en het winkelcentrum ‘t Paradijs in Hoofddorp.

In samenwerking met Sportservice Haarlemmermeer en het winkelcentrum heeft de wijkraad Overbos zich ingespannen om ook dit jaar met een uitgebreid programma te komen.

Zo is er een braderie, zijn er springkussens, een kindertheater en kan men als bezoeker meedoen aan workshops en demonstraties van verenigingen.

juni 22, 2017

De 51-jarige man die in 2015 in Getsewoud in Nieuw-Vennep dronken en zonder rijbewijs een aanrijding veroorzaakte waarbij een jonge scooterbestuurder gewond raakte, dreigt achter de tralies te belanden.....

NIEUW-VENNEP/HAARLEM - De 51-jarige man die in 2015 op Fandango in Getsewoud dronken en zonder rijbewijs een aanrijding veroorzaakte waarbij een jonge scooterbestuurder gewond raakte, dreigt achter de tralies te belanden.

Tegen de man, die zich na het ongeval uit de voeten maakte, werd dinsdag voor de Haarlemse rechtbank een gevangenisstraf geëist van drie maanden, waarvan één voorwaardelijk.

juni 22, 2017

In het kader van “De Raad fietst” stappen leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer zaterdag 24 juni op de fiets om vervolgens kennis te maken met bewoners en bewonersgroepen.....

HAARLEMMERMEER - In het kader van “De Raad fietst” stappen leden van de gemeenteraad zaterdag 24 juni op de fiets om vervolgens kennis te maken met bewoners en bewonersgroepen.

Het programma begint om 10 uur bij dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek en voert de volksvertegenwoordigers door Park 21 in het zuidwestelijk deel van de gemeente. Daarbij wordt tussentijds een bezoek gebracht aan boerderij Graswijk van boer Ton van Schie.

Het programma duurt tot ongeveer 14 uur.

juni 22, 2017

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.....

HAARLEMMERMEER/DEN HAAG - Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.
Samen met de € 20.000, - die woningcorporatie Ymere hiervoor heeft vrij gemaakt kunnen nog dit jaar in Badhoevedorp 100 huurwoningen beveiligd worden.
In 2018 is Hoofddorp-Noord aan de beurt.

juni 22, 2017

Vrijdag 23 juni 2017 start in aanwezigheid van wethouder Tom Horn de bouw van nieuwe woningen aan de Jonkheer Van de Pollstraat in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Vrijdag 23 juni 2017 start in aanwezigheid van wethouder Tom Horn de bouw van nieuwe woningen aan de Jonkheer Van de Pollstraat. Op deze locatie worden door Ymere 104 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 64 sociale huurwoningen.

De huurwoningen bestaan uit 41 appartementen verdeeld over twee woonblokken, en 23 eengezinswoningen.
De 40 koopwoningen komen aan de Jonkheer Van de Pollstraat en de Gelevinkstraat.