MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuws

juni 14, 2014

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek. Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.
Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”. Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines. In het weekend van 8 tot 10 uur “MeerWakker” met op zaterdag Niels Olijerhoek en op zondag met Kevin van Leeuwen.
 

Iedere nacht is er heerlijke muziek op MeerRadio. Voor iedereen die niet kan slapen of moet werken zes uur lang de beste muziek.

Hits uit de jaren 70, 80, 90 en het heden komen allemaal langs in “De Muzikale Nacht”.

Vanaf zes uur is het op werkdagen weer tijd voor “De Ochtend van MeerRadio”.

Heerlijk wakker worden met goede muziek en het laatste nieuws uit Haarlemmermeer met Ton van Draanen, Stephan Schuurman, Maurice Gerrits, Jelle Akerboom en Paul Bruines.

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

maart 23, 2017

Op woensdag 5 april en op dinsdag 11 april geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer in samenwerking met Lemming Film, Vluchtelingenwerk en War Child de filmochtenden ‘Toen mijn vader een struik werd’.........

HOOFDDORP - Op woensdag 5 april en op dinsdag 11 april geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer in samenwerking met Lemming Film, Vluchtelingenwerk en War Child de filmochtenden ‘Toen mijn vader een struik werd’, inclusief interviews met schrijfster Joke van Leeuwen op 5 april en met scenarioschrijfster Maureen Versprille op 11 april. Op beide dagen zullen maar liefst 250 scholieren uit Haarlemmermeer in Schouwburg De Meerse aanwezig zijn. De film gaat over een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

maart 23, 2017

Tijdens een bijeenkomst in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart geeft burgemeester Weterings vrijdag 24 maart het startschot voor het project ‘Slimmer met Contant’.......

HOOFDDORP – Tijdens een bijeenkomst in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart geeft burgemeester Weterings vrijdag 24 maart het startschot voor het project ‘Slimmer met Contant’. Tijdens dit project kunnen winkeliers en horecaondernemers in Winkelcentrum Hoofddorp kennismaken met een zogenaamde Slimme Kluis in hun bedrijf in combinatie met waardetransport. Volgens de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen speelt veiligheid een belangrijke rol in deze dienstverlening voor de ondernemers.

maart 23, 2017

Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend..........

HOOFDDORP – Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend. De fietsers en voetgangers kunnen nu zonder gevaar en zonder verkeerslicht de drukke provinciale weg oversteken. Op deze locatie vonden met enige regelmaat (bijna-)ongevallen met overstekende fietsers plaats. De tunnel aan de andere kant van Hoofddorp bij de brandweerkazerne is nog niet beschikbaar, maar volgens plan zal in mei ook deze tunnel gereed zijn.  

maart 22, 2017

Een automobilist is dinsdagochtend naast de Bennebroekerweg in Hoofddorp in de sloot terecht gekomen. Hij kwam bij de kruising met de Drie Merenweg op zijn dak in het water terecht.......

HOOFDDORP – Een automobilist is dinsdagochtend naast de Bennebroekerweg in Hoofddorp in de sloot terecht gekomen.

Hij kwam bij de kruising met de Drie Merenweg op zijn dak in het water terecht.

Een medeweggebruiker die het zag gebeuren is het water ingesprongen om de bestuurder te helpen uit zijn wagen te komen.

De automobilist is hierna in een ambulance gecontroleerd, maar kwam er alleen met een nat pak vanaf.

Zijn wagen is later door een bergingsdienst uit de sloot gevist.

Bron: 112Meerlanden.nl
 

maart 22, 2017

D66 Haarlemmermeer is blij met de aanpassing van rijtijden van het OV in Haarlemmermeer rond de jaarwisseling......

HAARLEMMERMEER – D66 Haarlemmermeer is blij met de aanpassing van rijtijden van het OV in Haarlemmermeer rond de jaarwisseling.

Bij de nieuwe vergunningverlening is namelijk afgesproken dat Connexxion verplicht is om rond de jaarwisseling tot ’s avonds 23.00 uur en vanaf 01.00 uur OV aan te bieden.

D66-raadslid Pablo Meegdes heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor nieuwe afspraken rondom het vervoersaanbod tijdens de jaarwisseling.

maart 22, 2017

Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude........

HAARLEMMERMEER - Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude. Er is in totaal € 1,6 miljoen euro beschikbaar voor een recreatieve en ecologische impuls voor het gebied. De partijen hebben overeenstemming bereikt over het aanwenden van de gelden en besluiten gezamenlijk over de uit te voeren projecten. De gebiedsfondsrekening is ondergebracht bij het Nationaal Groenfonds.

maart 22, 2017

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is......

RIJSENHOUT – De inschrijving voor vierde editie van de Rijsenhout Run in Rijsenhout is geopend.

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat dit jaar naar de Hulphondenschool de CLiCK.

CLiCK biedt mensen met een beperking een trainingsprogramma met honden op maat.

maart 22, 2017

In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie heeft het bureau Discriminatiezaken Kennemerland het aantal en soort klachten naar buiten gebracht.......

HOOFDDORP – In het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie heeft het bureau Discriminatiezaken Kennemerland het aantal en soort klachten naar buiten gebracht.

Volgens het bureau Kennemerland, waar ook Haarlemmermeer onder valt, zijn er in 2016 zo’n 210 klachten bij hen binnengekomen.

Hierbij viel op dat het aantal klachten van zwangere vrouwen die tegengewerkt worden is toegenomen en het aantal klachten van scheldpartijen naar homoseksuelen is afgenomen.

maart 22, 2017

Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp en Petanque Union Badhoevedorp....

BADHOEVEDORP - Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp (KVB) en Petanque Union Badhoevedorp (PUB). De verenigingen fuseren en verhuizen naar een nieuwe locatie in Quatrebras. Toen in 2012 het plan voor het nieuwe dorpshuis in Quatrebras werd bijgesteld van ruim 5.000 meter naar ongeveer 2.000 meter kwam er ruimte vrij in dit voorzieningengebied. Deze ruimte is ingevuld met de nieuwe locatie voor KVB en PUB gezamenlijk. De verenigingen waren hier zeer tevreden mee.

maart 22, 2017

Ronald Gerritsen is benoemd tot commissaris bij De Waterwolf, het groenbedrijf van de gemeente Haarlemmermeer......

HOOFDDORP – Ronald Gerritsen is benoemd tot commissaris bij De Waterwolf, het groenbedrijf van de gemeente Haarlemmermeer.

De heer Gerritsen volgt hiermee oud-commissaris Han Eijbergen op.

In het dagelijks leven is Ronald Gerritsen directeur beheer bij de gemeente Leiden en woont in Roelofarendsveen.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

maart 22, 2017

De wereldberoemde topmodellen scouter Paul Fisher zal vrijdagmiddag Hoofddorp bezoeken......

HOOFDDORP – De wereldberoemde topmodellen scouter Paul Fisher zal vrijdagmiddag Hoofddorp bezoeken.

Paul Fisher is onder meer bekend van het televisieprogramma “I can make you een super model”, waarbij hij Nederlandse meisjes scout voor de modellenwereld.

Fischer is de komende dagen te gast bij het A&P Model Event dat op zondag 26 maart in Lisse zal plaatsvinden.

In aanloop van dit event zal Fisher aanstaande vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur het Marktplein in Hoofddorp bezoeken om modellen te komen scouten.
    

maart 21, 2017

Een automobilist heeft zondagmiddag de macht over het stuur verloren en kwam tot stilstand tegen een boom op het Leenderbos in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Een automobilist heeft zondagmiddag de macht over het stuur verloren en kwam tot stilstand tegen een boom op het Leenderbos in Hoofddorp.

Politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter werden vervolgens opgeroepen. 

De bestuurder bleek ongedeerd en hulpverlening was niet nodig.

De auto kon niet meer verder rijden en is door de bergingsdienst afgevoerd.

Door het ongeluk was het Leenderbos, tussen het Liesbos in de richting van het Mastbos, tijdelijk afgesloten.

Fotografie: Eric van Lieshout 

maart 21, 2017

CDA’ers Herman Koning en Erik van der Peet zeggen verbijsterd te zijn door het filmverslag van buurtbewoners aan de Ringdijk in Haarlemmermeer.......

HAARLEMMERMEER - CDA’ers Herman Koning en Erik van der Peet zeggen verbijsterd te zijn door het filmverslag van buurtbewoners aan de Ringdijk in Haarlemmermeer.

Hierin is te zien hoe massaal brommers en fietsers gebruik maken van de stoep, omdat op de rijbaan geen ruimte voor hen is.

De raadsleden willen nu van het college van B en W weten of zij op de hoogte zijn van deze onveilige situatie en welke maatregelen zij willen nemen.

maart 21, 2017

De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen..... 

CRUQUIUS – De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen.

Het pontje brengt alle voetgangers en fietsers tussen 10 en 18 uur gratis van Theehuis De Cruquius naar de Zuid-Schalkwijkerweg in Haarlem.

De boot is gratis omdat het wordt bekostigd met sponsors, giften en subsidie en alle schippers werken als vrijwilliger.

Het pontje maakt gebruik van zonnepanelen die zorgen voor stroom voor de elektromotoren.

Vorig jaar maakte ruim 20.000 mensen gebruik van de pond.

Bron: Haarlems Dagblad 

maart 21, 2017

Hoofddorp Winkelstad staat het eerste weekend van april in het teken van Fashion..... 

HOOFDDORP – Hoofddorp Winkelstad staat het eerste weekend van april in het teken van Fashion.

Op het Polderplein staat een grote catwalk en worden meerdere modeshows gegeven met kleding, kapsels en accessoires.

In het weekend loopt een kleurrijke fashionparade door het centrum en kunnen bezoekers een make-over krijgen.

Een speciaal atelier maakt van recyclede producten nieuwe sieraden en hoeden.

Tot 27 maart kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar zich opgeven voor een contest om mee te lopen met de grote modeshow op zaterdag 1 april. 

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 21, 2017

Een 21-jarige man uit Oekraïne is maandagmiddag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee......

SCHIPHOL - Een 21-jarige man uit Oekraïne is maandagmiddag op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

Hij wilde voor zijn vertrek op het vliegveld voor zijn familie en vrienden nog even snel een filmpje met zijn drone maken.

Na onderzoek van het team Luchtvaartoezicht van de politie kreeg de man een boete van 500,- euro en is zijn drone in beslag genomen.

De Oekraïner heeft de boete snel betaald en de afstandsverklaring voor zijn drone getekend om zo zijn eigen vlucht niet te missen.
 

maart 21, 2017

De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan..... 

HAARLEMMERMEER – De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan.

De gemeenten in vervoerregio Amsterdam, waar ook Haarlemmermeer onder valt, hebben campagneposters opgehangen om automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

De politie gaat samen met scholen, Team Alert en VVN meer aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Met ingang van de lente spelen meer kinderen buiten en is de kans op een ongeluk groter dan in de winter.

De politie zal tijdens de campagne ook meer snelheidscontroles uitvoeren.  

maart 21, 2017

De politie heeft maandag het verkeer op de A4 in zuidelijke richting stilgelegd vanwege een autobrand.......

BURGERVEEN – De politie heeft maandag het verkeer op de A4 in zuidelijke richting stilgelegd vanwege een autobrand.

De bestuurder van deze auto had zijn auto nabij het knooppunt Burgerveen op de vluchtstrook gezet, nadat hij door medeweggebruikers was gewaarschuwd.

Vanwege een hevige rookontwikkeling werd de verkeerssituatie dusdanig onveilig, dat de politie het verkeer moest stilleggen.

Nadat de brandweer het vuur had geblust, kon de weg weer vrijgegeven worden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

maart 21, 2017

Zondag 26 maart kunnen tuinliefhebbers voor gratis tuinadvies terecht bij GroenRijk Zwanenburg.....

ZWANENBURG – Zondag 26 maart kunnen tuinliefhebbers voor gratis tuinadvies terecht bij GroenRijk Zwanenburg.

Onder het motto “De nieuwe tuin is een natuurlijke, groene tuin” organiseren GroenRijk en Haarlemmermeer Waterproof een voorlichtingsdag voor bezoekers.

Haarlemmermeer Waterproof heeft als doel de verstening van tuinen in Haarlemmermeer terug te dringen.

Daarbij geven zij voorlichting hoe men door aanpassing van de tuin bij hevige regenval kan bijdragen aan de sponswerking van Haarlemmermeer.