MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Nieuws

april 2, 2012

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

Op Tweede Paasdag zendt MeerRadio de Neder Top 100 uit.
Blijft “Stil in mij” van Van Dik Hout op nummer 1 staan?
Wat zijn de nieuwe binnenkomers en welke nummers zakken in de lijst. Staat “Zelfs je naam is mooi” van Henk Westbroek ook dit jaar op de zesde plaats en zal “Afscheid” van Glennis Grace de Neder Top 100 binnenkomen?
Luister op 9 april tussen 12 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds naar Paul Bruines, Almer Veenendaal en Jon Hilbrants.
 

februari 22, 2012

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

MeerRadio & MeerTelevisie ken je van onze radio en televisieprogramma’s. Maar in de eerste week van april vind je ons ook op de deurmat. Momenteel werkt onze redactie aan de nieuwste editie van de MeerRadio & MeerTelevisie krant!

januari 11, 2012

Afgelopen zondag 8 januari was het zover; de lancering van onze nieuwe website, en de opening van onze professionele TV-studio. De toekomst van ons station valt en staat bij de inzet van vrijwillige medewerkers. Daarom zijn wij blij dat u op onze site kijkt, want wellicht kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de mooie programma’s die wij maken en de leuke evenementen waar wij aan deelnemen.

Op de tweede zondag van januari was het zover: de lancering van de nieuwe MeerRadio en MeerTelevisie website én: de opening van de nieuwe TV studio van MeerTelevisie.

De toekomst van Haarlemmermeers eigen radio- en televisiezender draait volledig op de inzet van toegewijde vrijwillige programmamakers. Op deze nieuwe website geven wij je graag een indruk van onze honderd procent Haarlemmermeerse radio- en TV programma’s en de professionele faciliteiten die dit mogelijk maken.

maart 20, 2018

Vanaf 1 april is Bart Pouwels binnen Schiphol de nieuwe “vrachttopman” van het team Aviation Marketing en Cargo......

Vanaf 1 april is Bart Pouwels binnen Schiphol de nieuwe “vrachttopman” van het team Aviation Marketing en Cargo.

Op dit moment is hij directeur “Business development cargo”. Pouwels zegt dat hij deze ervaring goed kan gebruiken om de lucht-cargo de komende jaren nog beter op de kaart te zetten.

Bart Pouwels heeft al zo’n twintig jaar ervaring in de luchtvaartsector en werkt al 10 jaar voor Schiphol.
 

maart 20, 2018

Mila den Butter, Jesse Slagter en Chantal Molter als winnaar geworden tijdens een castingmiddag die afgelopen zondag in het centrum van Hoofddorp is gehouden......

Mila den Butter, Jesse Slagter en Chantal Molter als winnaar geworden tijdens een castingmiddag die afgelopen zondag in het centrum van Hoofddorp is gehouden.

Zij zullen komend weekend tijdens het Fashion Event “Hoofddorp Winkelstad!” tussen de professionele modellen op de catwalk meelopen.

Tijdens dit event wordt de grote weekendwinnaar gekozen door een professionele jury. Hij of zij wint een officiële fashion fotoshoot.
 

maart 20, 2018

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker......

Donderdag 5 april tussen 2 en half 4 ’s middags organiseert Adamas Inloophuis een inloopuur voor mensen met klachten van neuropathie bij de behandeling van kanker.

Tijdens het inloopuur is Marlies Bakker, verpleegkundig specialist oncologie, aanwezig om vragen te beantwoorden. Neuropathie kan ontstaan door de behandeling van kanker.

Meestal zijn de klachten prikkels of tintelingen, doofheid of veranderd gevoel in handen of voeten. Daarnaast komen kramp en verlies van spierkracht voor.

maart 20, 2018

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar......

Tijdens het kampioenschap van Noord-Holland hebben vijf judoka’s van Judo Yushi uit Nieuw-Vennep zich geplaatst voor het NK tot 15 jaar.

Afgelopen zondag werden Tom Duivenvoorden, Maira Medema en Estrella Otte “Kampioen van Noord-Holland”.

Omdat er 5 judoka’s aan het NK mogen meedoen, zijn ook Lieke van Lierop en Nora de Smit van Judo Yushi geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap.

Dat wordt op 7 april in het Groningse Leek gehouden.
 

maart 20, 2018

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.....

Zaterdag 24 maart is het Nationale Opschoondag. Onder meer in Lisserbroek gaan Supporters van Schoon aan de slag om de plastic soep aan te pakken.

Van 10 tot 12 steken opruimers in het dorp de handen uit de mouwen. Verzamelen bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.

Na afloop wordt daar voor de medewerkers lekkere soep geserveerd.
Supporter van Schoon ben je als je zorgt dat jouw afval netjes in de afvalbak belandt.

En wie af en toe een extra stap zet, doet dat ook met het zwerfafval van anderen.

maart 20, 2018

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.......

Woensdag 28 maart gaat het Struinkids-moestuinseizoen in de Heimanshof weer van start. Kinderen leren spelenderwijs zelf groenten zaaien en planten, verzorgen en oogsten.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen lid worden van de Struinkids die op woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur tuinieren.

De jongste kinderen doen dat met een volwassen begeleider en kinderen vanaf 10 jaar mogen ook alleen werken.

Iedere Struinkid krijgt een eigen tuintje, uitleg, zaadjes en plantjes en mag zijn oogst mee naar huis nemen.

maart 19, 2018

De drie inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten. De bestuurder reed rond 2 uur op de snelweg in de richting van Den Haag toen de auto begon te roken......

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging langs de A4 ter hoogte van Nieuw-Vennep een auto in vlammen op.

De drie inzittenden konden het voertuig tijdig verlaten. De bestuurder reed rond 2 uur op de snelweg in de richting van Den Haag toen de auto begon te roken.

Bij de splitsing met de A44 zette hij hem daarom aan de kant en alarmeerde de brandweer.

Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de auto al in lichterlaaie. De brand werd geblust. Helaas konden de spuitgasten niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde.
 

maart 19, 2018

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.......

Zaterdag vonden op de A4 nabij Nieuw-Vennep meerdere ongevallen plaats. Het bleef in alle gevallen bij blikschade.

Bij een van de botsingen ’s middags waren drie voertuigen betrokken. Later op de avond botsten bij het Ringvaart aquaduct maar liefst vijf auto’s op elkaar.

Ook hier kwamen de bestuurders er zonder kleerscheuren vanaf. Wel was sprake van flinke materiële schade. De meeste voertuigen moesten dan ook door de bergingsdienst worden afgevoerd.
 

maart 19, 2018

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee mannen aangehouden als verdachten van oplichting en valsheid in geschrifte......

De Koninklijke Marechaussee heeft op Schiphol twee mannen aangehouden als verdachten van oplichting en valsheid in geschrifte.

De mannen, een 51 jarige Nigeriaan en een 64 jarige Nederlander, werden aangehouden op heterdaad bij de overdracht van geld.

Bij de Koninklijke Marechaussee was melding gedaan van mogelijke oplichting.

De melder was via email benaderd dat hij een erfenis had gekregen van een onbekend familielid uit Togo.

maart 19, 2018

Schaakclub De Zwarte Pion uit Lisse bestaat dit jaar 75 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere simultaanwedstrijd.....

Schaakclub De Zwarte Pion uit Lisse bestaat dit jaar 75 jaar. Dat wordt gevierd met een bijzondere simultaanwedstrijd.

Oud-Lisser en grootmeester Dennis de Vreugt neemt het zaterdag 24 maart op tegen een nog onbekend aantal schakers.

Iedereen die het spel machtig is kan zich gratis inschrijven. Alle informatie over deelname en aanmelding is te vinden op de website dezwartepion.com

De sluitingsdatum voor inschrijven is woensdag 21 maart aanstaande.
 

maart 19, 2018

Vanavond zijn tijdens een groot gala in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de jaarlijkse Haarlemmermeerse sportprijzen uitgereikt. Atlete Bowien Jansen won bij de meeste stemmen bij de verkiezing "Soprttopper 2017".......

Vanavond zijn tijdens een groot gala in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de jaarlijkse Haarlemmermeerse sportprijzen uitgereikt.

Wethouder van Sport, Adam Elzakalai mocht, samen met Olympisch kampioene Esmee Visser, de prijzen in de categorieën sportteam, sporttalent en topsporter uitreiken.
In de categorie sportteam ging het Synchroon-zwemteam van ZPCH met de prijs naar huis.

Imani de Jong, zwemster van ZPCH, won in de categorie sporttalent.

In de categorie topsporter won hardloopster Bowien Jansen de titel.

maart 18, 2018

Raadslid Sophie van de Meeberg is niet doorgedrongen tot de finaleronde van de verkiezing beste raadslid van Nederland......

Raadslid Sophie van de Meeberg is niet doorgedrongen tot de finaleronde van de verkiezing beste raadslid van Nederland.

Ze behoorde wel bij de overgebleven 12, maar is in de laatste schifting afgevallen.

In een Tweet bedankt het HAP-raadslid iedereen die op haar heeft gestemd. Ze zegt trots te zijn op de erkenning die ze heeft gekregen en die haar een plek bij de laatste 12 bezorgde.

Het Haarlems Dagblad publiceerde afgelopen zaterdag een groot interview met het raadslid dat sinds 2014 voor de lokale politieke partij HAP in de raad zit.
 

maart 17, 2018

In een voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden van “Het Oude Raadhuis” in Hoofddorp heeft Haarlemmermeer bekendgemaakt dat er een restaurant onder de naam “Brasserie Raadhuis” in het historische pand zal komen......

In een voorlichtingsbijeenkomst voor omwonenden van “Het Oude Raadhuis” in Hoofddorp heeft Haarlemmermeer bekendgemaakt dat er een restaurant onder de naam “Brasserie Raadhuis” in het historische pand zal komen.

De toekomstige uitbater, Marco Coppens, heeft zijn plannen uit de doeken gedaan. Het wordt een klassiek restaurant voor maximaal 80 personen met één terras.

Hij neemt maatregelen om geluidshinder van het terras te minimaliseren. Om die reden zal er ook geen muziek te horen zijn op het terras.

maart 17, 2018

Een auto wisselde in de richting van Hoofddorp van rijstrook en zag daarbij een andere auto over het hoofd met een botsing tot gevolg......

Bij een ongeval op de N201 bij de A4 zijn afgelopen donderdag twee personen gewond geraakt.

Een auto wisselde in de richting van Hoofddorp van rijstrook en zag daarbij een andere auto over het hoofd met een botsing tot gevolg.

De hulpdiensten werden opgeroepen. Twee personen zijn na de nodige zorg overgebracht naar het ziekenhuis.

Door het ongeval en de afhandeling waren meerdere rijstroken tijdelijk afgesloten.

Beide voertuigen zijn door een bergingsdienst afgevoerd.
 

maart 17, 2018

Het is een wedstrijd waarbij gestreden wordt om projecten die uitvoerbaar en duurzaam zijn; die de buurt vergroenen, energie besparen, of CO2 verminderen,,,,,,

Het centrum voor duurzaamheid NMCX organiseert het Groenste Idee van 2018.

Het is een wedstrijd waarbij gestreden wordt om projecten die uitvoerbaar en duurzaam zijn; die de buurt vergroenen, energie besparen, of CO2 verminderen.

Ideeën kunnen tot 8 april via www.groensteidee.nl worden ingestuurd. Het winnende idee maakt kans op de hoofdprijs van 10.000 euro om het project daadwerkelijk uit te voeren.

maart 17, 2018

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer......

De leerlingen Francesco Siciliano, Rens Koomen, Nathan Wiersma en Nanoek Bos van het Haarlemmermeer Lyceum hebben zich ingezet tegen voedselverspilling in Haarlemmermeer.

Door hun inzet worden de overgebleven broodjes van lunchroom BackWERK ter beschikking gesteld aan de plaatselijke voedselbank.

Hoewel de Voedselbank geen bewerkt voedsel inneemt is door de inzet van de leerlingen hier een oplossing voor gevonden.

Het project is uitgevoerd in het kader van een samenwerking tussen Menes als onderdeel van Meerwaarde en het Haarlemmermeer Lyceum.

maart 17, 2018

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.......

In de mobiliteitsvisie van Haarlemmermeer staat centraal dat iedereen zelf kan kiezen hoe hij of zij zich wil verplaatsen: met de auto, fiets of openbaar vervoer.

Daarom moet de doorstroming van autoverkeer verbeteren, maar moeten ook fietsverbindingen verbeteren en is uitbreiding van het hoogwaardige openbaar vervoer nodig.

De gemeente praat over de visie tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis van Badhoevedorp op 20 maart.

maart 17, 2018

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.....

Politie Haarlemmermeer maakt zich zorgen over de toename van verwarde mensen op straat.

De politie zegt onvoldoende toegerust te zijn op psychiatrische problematiek en noemt als voorbeeld een psychotische man, die op het bureau met dwang onder controle moest worden gehouden tot de GGZ hulp kwam verlenen.

De crisisdienst van GGZ InGeest heeft begrip voor de politie, maar zegt dat niet iedere verwarde persoon op straat een gevaar vormt en opgenomen hoeft te worden.

maart 16, 2018

Donderdagavond is een auto in de sloot gereden aan de IJweg ter hoogte van de parkeerplaats Toolenburgerplas......

Donderdagavond is een auto in de sloot gereden aan de IJweg ter hoogte van de parkeerplaats Toolenburgerplas.

Met hulp van zijn navigatiesysteem wilde de man van het parkeerterrein weer de IJweg oprijden. Door de opdrachten iets te letterlijk op te volgen kwam hij in de sloot terecht.

Omwonenden hebben met hulp van de brandweer de bestuurder uit de auto geholpen en na controle door ambulancepersoneel werd de man door de politie naar huis gebracht.

De auto werd door een bergingsdienst afgevoerd.
 

maart 16, 2018

Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal”.....

ABBENES/LISSERBROEK - Toneelvereniging Spelenderwijs uit Abbenes brengt de komende weken tweemaal een uitvoering naar het sprookje “De Chinese Nachtegaal” van Hans Christian Andersen.
De eerste keer op zondag 25 maart in dorpshuis Het Praatpunt in Abbenes.
De tweede voorstelling is in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek op zondag 8 april.

Een voorstelling duurt ongeveer een uur. Het stuk is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

maart 16, 2018

De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker.....

HOOFDDORP - De maand maart staat internationaal in het teken van darmkanker. Het Spaarne Gasthuis doet mee en organiseert in de week van 19 maart verschillende activiteiten, waaronder een informatiemarkt, een rondleiding op de afdeling maag-darm-lever en een bezoek aan de opblaasbare darm.

Op de markt zijn stands aanwezig van het inloophuis uit de regio, de medisch speciaalzaken Mathot en Medireva, de stomaleveranciers Dansac en Braun, de stomavereniging en van de stomaverpleegkundige van het Spaarne Gasthuis.