MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep.

april 22, 2017

Het rondje op het verkeerspleintje op de kruising van de Venneperweg en de Doorbraak zal volgens de woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman straks kleiner gemaakt worden......

NIEUW-VENNEP - Het rondje op het verkeerspleintje op de kruising van de Venneperweg en de Doorbraak zal volgens de woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman straks kleiner gemaakt worden.

Een aantal betonnen delen op de rotonde zullen weggehaald worden om het bouwverkeer van en naar de Nieuwe Kom meer ruimte te bieden.

De dorpsraad van Nieuw-Vennep opperde eerder het idee om uit veiligheidsoogpunt alle betonnen obstakels weg te halen, maar dat ging de gemeente Haarlemmermeer toch iets te ver.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 22, 2017

Met deze ingebruikstelling op de Venneperweg krijgt de jaarlijkse demonstratie van landbouwwerktuigen van Meer-Historie een extra feestelijk tintje.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Derk Reneman zal op Koningsdag in Nieuw-Vennep de 100-jarige Kromhoutmachine in gebruik stellen.

Met deze ingebruikstelling op de Venneperweg krijgt de jaarlijkse demonstratie van landbouwwerktuigen van Meer-Historie een extra feestelijk tintje.

De onlangs door Meer-Historie gereviseerde machine draaide vroeger bij een graan en meelhandelaar in Nieuw-Vennep

april 20, 2017

De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van melkpoeder uit een winkel in Nieuw-Vennep........

NIEUW-VENNEP - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van melkpoeder uit een winkel in Nieuw-Vennep.

De politie kreeg rond 19.00 uur een melding dat enkele mannen babyvoeding zouden hebben gestolen.

De diefstal was door winkelpersoneel opgemerkt, maar de mannen weigerden hun tas te openen.

Toen de politie arriveerde bleek bij controle van de tas dat daarin twaalf gestolen bussen melkpoeder te zaten.

Een soortgelijke diefstal van melkpoeder speelde onlangs ook al in Hoofddorp.

april 19, 2017

Een fietser is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Venneperweg in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP - Een fietser is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Venneperweg in Nieuw-Vennep.

De fietser ging op de brug van de Venneperweg ter hoogte van de Hoofdweg hard onderuit.

Naast politie en ambulances was er ook een traumahelikopter opgeroepen om bij dit ongeval te assisteren.

De traumahelikopter bleek echter niet nodig te zijn en kon even later door het aanwezige ambulancepersoneel geannuleerd worden.

De gewonde fietser is na de nodige medische zorg, door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
 

april 19, 2017

Van donderdag tot en met zaterdag wordt door de Protestantse Gemeente De Rank een Kunst- en BoekenBeurs in Nieuw-Vennep gehouden.......

NIEUW-VENNEP - Van donderdag tot en met zaterdag wordt door de Protestantse Gemeente De Rank een Kunst- en BoekenBeurs in Nieuw-Vennep gehouden.

Daarbij wordt een keur aan boeken aangeboden en zijn er eveneens LP’s, en singles te koop.

Verder zijn er schilderijen te bewonderen met veel werk van de kunstenaarsgroep “Het Kleurenpalet”.

Tevens kan men op deze markt terecht voor prachtige keramische potten, vazen en plastieken.

april 19, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.

Jeugdland is tijdens deze meivakantie de gehele week open, maar dit jaar is er van maandag tot en met woensdag ook een echte Huttenbouw Driedaagse.

Kinderen kunnen deze dagen samen met hun vader, moeder of andere familieleden hutten komen bouwen.

Verder kan men een cursus huttenbouwen volgen en zal dj Bradley swingende muziek draaien.

april 17, 2017

In de nacht van zaterdag op zondag is een scooter in brand gevlogen op het skatepark aan de Fandango in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - In de nacht van zaterdag op zondag is een scooter in brand gevlogen op het skatepark aan de Fandango in Nieuw-Vennep.

De brandweer was er snel bij, maar kon niet voorkomen dat de scooter volledig uitbrandde.

Volgens de politie zou de scooter van diefstal afkomstig zijn en in brand zijn gestoken, gezien de hoeveelheid spuitbussen en vuurwerk die rond de uitgebrande resten lagen.

Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden op: 0900-8844.

Bron: HC Nieuws
 

april 5, 2017

De Koepelcommissie zal op 5 mei samen met de stichting Maatvast een groot bevrijdingsfeest rond de Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep organiseren.......

NIEUW-VENNEP - De Koepelcommissie zal op 5 mei samen met de stichting Maatvast een groot bevrijdingsfeest rond de Harmoniekoepel in Nieuw-Vennep organiseren.

Het feest start met het hijsen van de vlag door Scoutingclub Kagiwepi en een tour van oude legervoertuigen door het dorp.

Hierna zijn er optredens van de band JaMiJa XL en het Hot swing quartet Whoshedo met muziek uit de fifties en sixties.

Ook wordt er een speciale Bevrijdingsstampot geserveerd en is er Bevrijdingsbar met een groot terras.

april 5, 2017

Inwoners van Nieuw-Vennep die het levende paasverhaal The Passion rechtstreeks op televisie willen volgen, kunnen hiervoor op 13 april terecht bij Pier K in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP – Inwoners van Nieuw-Vennep die het levende paasverhaal The Passion rechtstreeks op televisie willen volgen, kunnen hiervoor op 13 april terecht bij Pier K in Nieuw-Vennep.

Het evenement The Passion zal dit jaar in Groningen plaatsvinden en wordt live op NPO1 uitgezonden.

Mensen die het gezongen paasverhaal op een groot scherm willen ervaren kunnen hiervoor vanaf 20.30 uur terecht bij het filmhuis in Nieuw-Vennep.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 4, 2017

De scooterrijder reed over het fietspad bij de kruising Eugenie Previnaireweg en de Westerdreef toen hij over het hoofd werd gezien door een afslaande automobilist.....

NIEUW-VENNEP – Een snorscooterrijder is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval in Nieuw-Vennep.

De scooterrijder reed over het fietspad bij de kruising Eugenie Previnaireweg en de Westerdreef toen hij over het hoofd werd gezien door een afslaande automobilist.

De scooterrijder probeerde nog te remmen, maar ging hierbij hard onderuit en botste vervolgens tegen de auto.

De bestuurder van de scooter liep bij de valpartij ernstig beenletsel op en is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.
 

maart 29, 2017

Computer Vereniging Bollenstreek zal aanstaande zaterdag in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep een computermiddag houden......

NIEUW-VENNEP – Computer Vereniging Bollenstreek zal aanstaande zaterdag in Het Trefpunt in Nieuw-Vennep een computermiddag houden.

Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers hier terecht met hulpvragen voor hun pc, tablet of smartphones.

Dinsdag 14 april zal er eveneens een inloopmiddag en internetcafé in het Trefpunt plaatsvinden.

Ook dan kan men bij mensen van de computervereniging terecht voor hulpvragen en aankoopadviezen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

februari 21, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest.

Jacobus van der Beek en Eeltje van der Beek-Bokhorst hebben elkaar ontmoet tijdens het aardappel rooien bij de boer.

Nadat ze getrouwd waren werd Eeltje huisvrouw en heeft Jacobus onder andere als chauffeur gewerkt.

Na een bedrijfsongeval kwam Jacobus op een tekenarchief terecht waar hij tot aan zijn VUT heeft gewerkt.

februari 9, 2017

Op 17 maart komt Ray Wilson naar de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep met zijn “Genesis Classic Show”. Een ‘unplugged’ sensatie waarmee de zanger al jaren volle zalen trekt en staande ovaties krijgt…….

Op 17 maart komt Ray Wilson naar de Van Zantenhal in Nieuw-Vennep met zijn “Genesis Classic Show”.

Een ‘unplugged’ sensatie waarmee de zanger al jaren volle zalen trekt en staande ovaties krijgt.

In deze show komen alle hun bekende nummers voorbij, ook de nummers die Phil Collins zong.

Ray Wilson was in 1996 de opvolger van Phil Collins als zanger van Genesis. Met deze groep maakte Wilson het album “Calling All Stations”, gevolgd door een uitgebreide toer door Europa.

Meer info: www.vanzantenhal.nl/agenda
 

januari 31, 2017

Bij Jeugdland in Nieuw-Vennep zal op woensdag 1 februari en op woensdag 8 februari de workshop graffiti plaatsvinden......

NIEUW-VENNEP – Bij Jeugdland in Nieuw-Vennep zal op woensdag 1 februari en op woensdag 8 februari de workshop graffiti plaatsvinden.

In de eerste workshop leren de deelnemers de basisprincipes van het graffitispuiten en in de tweede workshop van 8 februari kan men een echt graffitischilderij maken.

Kinderen die alleen aan de eerste workshop kunnen meedoen, mogen na afloop van de les een klein graffitischilderij te maken.

Jeugdland is een bouw- en speelplaats voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar.
 

januari 20, 2017

Aanstaande zondag zal tussen 09.00 en 16.30 uur een koopjesparadijs plaatsvinden in de Van Zantenhal in Nieuw- Vennep......

NIEUW-VENNEP - Aanstaande zondag zal tussen 09.00 en 16.30 uur een koopjesparadijs plaatsvinden in de Van Zantenhal in Nieuw- Vennep.

Koopjesjagers en verzamelaars kunnen zondag komen snuffelen bij maar liefst 150 kramen met tweedehandsgoederen en allerhande curiosa.

Naast deze vlooienmarkt is er eveneens een ruime keuze aan hapjes en drankjes en zijn er diverse sfeervolle terrassen voor de bezoekers.

De snuffelmarkt is goed bereikbaar en parkeren is gratis.

Bron: hcnieuws.nl
 

januari 10, 2017

Op de Burchpoort in Nieuw-Vennep heeft maandagavond een personenauto het pand van de naschoolse opvang geramd......

NIEUW-VENNEP - Op de Burchpoort in Nieuw-Vennep heeft maandagavond een personenauto het pand van de naschoolse opvang geramd.

De Mercedes was uit de bocht gevlogen en was hierna tegen de gevel van het gebouw tot stilstand gekomen.

Bij het ongeval raakte niemand gewond maar de schade was groot.

De eveneens opgeroepen brandweer heeft de gevel hierna gecontroleerd op eventueel instortingsgevaar, maar daar bleek geen sprake van te zijn.

december 24, 2016

Drie leerlingen van het Herbert Vissers College uit Nieuw-Vennep hebben afgelopen donderdag een werkstuk over vliegoverlast gepresenteerd aan de gemeenteraad......

HOOFDDORP - Drie leerlingen van het Herbert Vissers College uit Nieuw-Vennep hebben afgelopen donderdag een werkstuk over vliegoverlast gepresenteerd aan de gemeenteraad.

Quinty Cornelius, Lotta Roos en Maxime Lochtenberg hadden voor hun werkstuk onderzocht wat de overlast van vliegverkeer doet met inwoners van Nieuw-Vennep.

Volgens de leerlingen bleek klagen weinig zin te hebben en stillere vliegtuigen geen optie zijn omdat vliegtuigmotoren volgens deskundigen niet veel stiller kunnen worden dan ze nu zijn.

december 7, 2016

Maandagavond zijn in Nieuw-Vennep drie jongeren aangehouden voor het in brand steken van een glijbaan......

NIEUW-VENNEP – Maandagavond zijn in Nieuw-Vennep drie jongeren aangehouden voor het in brand steken van een glijbaan.

Het gaat hierbij om twee jongens van vijftien en zestien jaar en een meisje van zeventien jaar uit Nieuw-Vennep.

Een getuige zag dat de tieners de glijbaan in brand staken en alarmeerde direct de politie.

Toen agenten zagen dat de drie jongeren zich uit de voeten wilden maken konden zij de verdachten nog net aanhouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

november 28, 2016

Het Palet

Het Palet

november 21, 2016

Het Palet

november 16, 2016

De rommelmarkt, de veiling en de internetverkopen van het afgelopen jaar, hebben De Rank in Nieuw-Vennep 72.100 euro opgeleverd.....

NIEUW-VENNEP - De rommelmarkt, de veiling en de internetverkopen van het afgelopen jaar, hebben De Rank in Nieuw-Vennep 72.100 euro opgeleverd.

De protestantse gemeente De Rank zegt zeer te tevreden te zijn met deze bovengemiddelde opbrengst.

Het grootste gedeelte van dit geld komt ten goede aan De Rank, maar een deel gaat ook naar andere goede doelen.

Zo gaat er geld naar de Stichting Holland-Oekraïne, de Stichting Werkgroep Oost-Europa en de Stichting Hoop voor Albanië.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

november 10, 2016

De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8H van Montessorischool De Boog in Nieuw-Vennep presenteren hun eigen radioprogramma! Het is te beluisteren via de website van MeerRadio en is (bijna) helemaal door de 29 leerlingen zélf gemaakt.......

De leerlingen van de groepen 6, 7 en 8H van Montessorischool De Boog in Nieuw-Vennep presenteren hun eigen radioprogramma! Het is te beluisteren via de website van MeerRadio en is (bijna) helemaal door de 29 leerlingen zélf gemaakt.
In de workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’ maken basisscholieren kennis met de grondbeginselen van radionieuws samenstellen: nieuwsberichten schrijven, nieuws lezen, interviewen en het nieuws presenteren als een echte radiopresentator.

november 2, 2016

Tijdens De Natuurwerkdag op zaterdag 5 november steken duizenden vrijwilligers in Nederland de handen uit de mouwen om werkzaamheden in de natuur uit te voeren.....

NIEUW-VENNEP – Tijdens De Natuurwerkdag op zaterdag 5 november steken duizenden vrijwilligers in Nederland de handen uit de mouwen om werkzaamheden in de natuur uit te voeren.

Recreatiegebied Venneperhout in Nieuw-Vennep is één van de ruim 400 locaties in Nederland waar iedereen van jong tot oud aan de slag gaat om een handje te helpen in de natuur.

De werkzaamheden in Venneperhout bestaan onder meer uit snoeiwerkzaamheden en het maken van overwinterplekken voor egels en roodborstjes.

oktober 19, 2016

Donderdagavond 27 oktober geven drie bands een liveshow weg bij het gratis Pier Kafé in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Donderdagavond 27 oktober geven drie bands een liveshow weg bij het gratis Pier Kafé in Nieuw-Vennep.

De optredens van Blind date, Chick en Heartache Avenue worden afgewisseld met een spannende quiz.

Iedere derde donderdag van de maand krijgen bandjes uit de regio de kans om op te treden bij Vennip Live.

Blind date start op 27 oktober met covers van pop- en rocknummers van de afgelopen dertig jaar.

Na dit optreden is het de beurt van aan Heartache Avenue die mengeling brengen van swing, rock en easy listening.