MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in het Weekend | 20:00 - 22:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

november 9, 2017

Op vrijdag 17 november 2017 houdt lunchroom BioSoepi tussen twaalf en twee uur een Buurtlunch........

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 17 november 2017 houdt lunchroom BioSoepi tussen twaalf en twee uur een Buurtlunch. Voor slechts 3 euro kan er worden genoten van een luxe belegd broodje, een BioSoepi en een kopje koffie of thee. Primeur bij deze lunch is een nieuwe concept van BioSoepi: de Uitgestelde Soep. Dit is een principe waarmee bedrijven en particulieren geluk delen. Een bedrijf of particulier bestelt een soepje en BioSoepi schenkt er bij de lunch eentje uit aan iemand die wel een geluksmomentje verdiend heeft.

november 9, 2017

Met de benoeming van Joop van der Burg tot voorzitter en Willemijn van Klingeren tot secretaris is wijkraad Linquenda gered...........

NIEUW-VENNEP - Met de benoeming van Joop van der Burg tot voorzitter en Willemijn van Klingeren tot secretaris is wijkraad Linquenda gered. Van der Burg volgt per 1 december Rob Hoogendoorn op. Hij is zo’n tien jaar voorzitter geweest van de wijkraad in Nieuw-Vennep. Het bestuur van de organisatie is maandag akkoord gegaan met de benoeming van Van der Burg en Van Klingeren.

Bron: Haarlems Dagblad

november 3, 2017

Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.....

NIEUW-VENNEP - Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.

Gezinnen die verblijven in de maatschappelijke opvang van het RIBW, hebben vaak geen mogelijkheid om voor hun kinderen iets extra's te doen tijdens de feestdagen.
Daarom is besloten om dit jaar een inzamelingsactie van cadeaus te houden, en wel op zaterdag 25 november bij wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep, ’s middags van 12 tot 3 uur.

oktober 27, 2017

De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.....

HAARLEMMERMEER - De intensivering van de jacht op muskusratten heeft dit jaar in Haarlemmermeer al ongeveer 800 gevangen exemplaren opgeleverd.
Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode 400.

Muskusratten, ook wel waterkonijnen genoemd, ondermijnen met het graven van gangenstelsels het watersysteem en vormen in die zin een gevaar voor de veiligheid. Daarom worden ze weggevangen.

september 29, 2017

Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen is donderdag 28 september present geweest bij de viering van het 80-jarig bestaan van de EHBO vereniging Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Tom Horn van Zorg, Welzijn en Wonen is donderdag 28 september present geweest bij de viering van het 80-jarig bestaan van de EHBO vereniging Nieuw-Vennep.
Het bezoek van de wethouder was in het kader van de Meer voor Elkaar-toer van de gemeentebestuurders.

september 22, 2017

De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef in Nieuw-Vennep vroegtijdig te staken.....

NIEUW-VENNEP - De gemeente ziet geen reden om de proef op de kruising van de Venneperweg en de Oosterdreef vroegtijdig te staken.

De verkeerslichtinstallatie is aan vervanging toe. Om te kijken of er echt een nieuwe installatie moet komen, zijn de stoplichten begin september uitgezet. Sindsdien klagen veel mensen over de veiligheid ter plaatse.

Er zouden zich gevaarlijke situaties voordoen op de kruising, omdat de verkeerslichten niet werken.

september 21, 2017

In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt........

NIEUW-VENNEP - In het Dokter Van Haeringenplantsoen sneuvelen mogelijk minder bomen dan de ongeveer zeventig die eerder op de nominatie stonden om te worden gekapt. Volgens een woordvoerder van wethouder Steffens staat het nog niet vast hoeveel exemplaren worden gekapt, een deel van de bomen wordt later nog een keer beoordeeld. Op 9 oktober om half acht wordt in De Rank voor de tweede keer een inloopavond gehouden over het renovatieplan voor het Van Haeringenplantsoen.

september 21, 2017

Dinsdagmiddag zijn in Nieuw-Vennep twee mannen opgepakt nadat de politie hennepstekken had aangetroffen in de auto van de verdachten..........

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag zijn in Nieuw-Vennep twee mannen opgepakt nadat de politie hennepstekken had aangetroffen in de auto van de verdachten. Ze zijn betrapt tijdens een verkeerscontrole op een van de parkeerplaatsen langs de A4. De politie rook een sterke henneplucht en besloot daarop de auto te onderzoeken. Daar werden ruim negentig hennepstekken aangetroffen, samen met andere voorwerpen die gebruikt worden bij de hennepteelt. De verdachten zijn twee mannen van 49 en 29 jaar uit Amsterdam.

Bron: Haarlems Dagblad

 

september 20, 2017

Een grote verrassing voor Ilona uit Lisserbroek..........

LISSERBROEK – Een grote verrassing voor Ilona uit Lisserbroek. Zij heeft in de augustustrekking van de VriendenLoterij 270.000 euro gewonnen. Dennis van der Geest, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste Ilona onlangs met de cheque. Ilona is er heel erg blij mee en vindt het een fantastisch bedrag. Zij heeft drie kinderen en zij willen graag een camper of stacaravan kopen om vaak weekendjes met elkaar weg te gaan. De prijs die zij gewonnen heeft is de zogenaamde VriendenPuntenPrijs, die elke twee maanden naast de reguliere prijzen wordt uitgereikt.

september 8, 2017

In verband met de slechte weersverwachtingen is het driedaagse foodtruckfestival Rrrollend Nieuw-Vennep dat komend weekeinde op het ijsbaanterrein aan de Zuiderdreef zou plaatsvinden, afgelast.....

NIEUW-VENNEP  -  In verband met de slechte weersverwachtingen is het driedaagse foodtruckfestival Rrrollend Nieuw-Vennep dat komend weekeinde op het ijsbaanterrein aan de Zuiderdreef zou plaatsvinden, afgelast.
Ook de drive-in bioscoop en de tweedaagse kofferbaksale gaan niet door.

Er wordt voor het hele weekend zware regenval voorspeld in combinatie met een koude wind en gemiddelde temperaturen van zo'n 14 graden.

Bron: facebook.

september 7, 2017

De dorpsraad van Nieuw-Vennep is tegen de proef met de verkeerslichten op de kruising van Oosterdreef en Venneperweg........

De dorpsraad van Nieuw-Vennep is tegen de proef met de verkeerslichten op de kruising van Oosterdreef en Venneperweg. Omdat de verkeerslichtinstallatie aan vervanging toe is heeft de gemeente Haarlemmermeer deze bij wijze van proef uitgezet en in de maand september wordt gekeken hoe de verkeersdoorstroming is zonder verkeerslichten. Als dat goed uitpakt komt er geen nieuwe installatie. Volgens de dorpsraad echter werkt de installatie goed en lopen voetgangers en fietsers die van en naar het nabijgelegen station gaan gevaar als er geen verkeerslichten staan.

augustus 26, 2017

Dankzij een donatie van Rotary Club Haarlemmermeer kunnen alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar in september gratis spelen, skelteren, hutten bouwen, ravotten bij Jeugdland Hoofddorp en Jeugdland Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - Dankzij een donatie van Rotary Club Haarlemmermeer kunnen alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar in september gratis spelen, skelteren, hutten bouwen, ravotten bij Jeugdland Hoofddorp en Jeugdland Nieuw-Vennep.

Normaal betalen kinderen 2 euro per dag entree of hebben zij een abonnement van 35 euro, waarmee zij anderhalf jaar toegang hebben.

augustus 25, 2017

De kaartverkoop voor het splinternieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is gestart.....

NIEUW-VENNEP - De kaartverkoop voor het splinternieuwe theaterfestival Grazende Zwaan is gestart. Het festival wordt van 15 tot en met 17 september gehouden in Boerderij de Kleine Vennep aan de Hoofdweg 1041.

Grazende Zwaan is een festival voor de hele familie: boordevol locatietheater, muziek, eten, drinken en allerlei andere activiteiten.
Het festival wordt minimaal drie jaar in Haarlemmermeer gehouden en georganiseerd door Karavaan, dat al jaren straat- en locatietheater in Noord-Holland verzorgt.

augustus 25, 2017

De Japanse componist/pianist Sohichiroh Shigematsu, kortweg Soso, is in Europa.....

NIEUW-VENNEP - De Japanse componist/pianist Sohichiroh Shigematsu, kortweg Soso, is in Europa. Op diverse plaatsen in Nederland en in België geeft hij koffie- en huiskamerconcerten.

Soso vindt het een eer om in Nederland een vleugel in een Nederlandse kerk te mogen bespelen en dankzij een tip van de firma S. de Wit & Zn komt hij dat op zondag 27 augustus doen in De Rank in Nieuw-Vennep.

Het koffieconcert dat Shigematsu zondag geeft, duurt ongeveer 20 tot 25 minuten en begint ’s morgens om 11 uur.
De toegang is gratis.

augustus 23, 2017

Dinsdagochtend tegen elf uur vond op de A4 tussen de N207 en het brugrestaurant in de richting van Schiphol een aanrijding plaats...........

NIEUW-VENNEP – Dinsdagochtend tegen elf uur vond op de A4 tussen de N207 en het brugrestaurant in de richting van Schiphol een aanrijding plaats. Drie voertuigen kwamen met elkaar in botsing, een voertuig belandde op zijn dak en nam een lichtmast

augustus 19, 2017

Na een geslaagde eerste zomervakantieweek op Jeugdland Nieuw-Vennep volgt vanaf vrijdag 25 augustus weer een nieuwe activiteitenweek.....

NIEUW-VENNEP - Na een geslaagde eerste zomervakantieweek op Jeugdland Nieuw-Vennep volgt vanaf vrijdag 25 augustus weer een nieuwe activiteitenweek.

Een aantal van de activiteiten op een rij: het maken van Marokkaanse thee met munt, zonneklep versieren, hindernisbaan afleggen met een kruiwagen, flessenvoetbal, zandkoekjes bakken en armbandjes maken.

Vanaf maandag 28 augustus is Jeugdland de hele week open, iedere dag vanaf 10:00 uur.

Jeugdland is te vinden aan de Getsewoudweg 2, vlakbij de eindhalte van de Zuidtangent 310.
 

augustus 10, 2017

Bij de uitreiking op 3 oktober van de Guts Award aan het meest innovatieve bedrijf van zuidelijk Haarlemmermeer zal oud-topman van de DSB Bank Dirk Scheringa komen spreken...........

NIEUW-VENNEP - Bij de uitreiking op 3 oktober van de Guts Award aan het meest innovatieve bedrijf van zuidelijk Haarlemmermeer zaloud-topman van de DSB Bank Dirk Scheringa komen spreken. Volgens Thomas Hendriksen van bedrijventerrein Nieuw-Vennep Zuid wordt Scheringa vooral uitgenodigd omdat hij lef heeft getoond, wat nodig is voor een ondernemer om te innoveren. Scheringa gaat vertellen over de keerzijde van innovatie en over waar je tegenaan loopt als je innovatief wilt zijn. De bijeenkomst vindt plaats bij de CTS Group en duurt van 15.30 tot 17.00 uur.

augustus 9, 2017

De 34-jarige Youssef A. uit Velsen-Noord heeft een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen vanwege grootschalige hennepteelt aan de Westerdreef in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – De 34-jarige Youssef A. uit Velsen-Noord heeft een werkstraf van 240 uur opgelegd gekregen vanwege grootschalige hennepteelt aan de Westerdreef in Nieuw-Vennep. Daarnaast moet hij ruim 236.000 euro betalen aan de staat, geld dat hij zou hebben verdiend met de hennepkwekerij. Bovendien legde de Haarlemse rechtbank hem een voorwaardelijke celstraf op van twee maanden, met een proeftijd van twee jaar. De opgelegde ontnemingsvordering viel met 236.000 euro een stuk lager uit dan de eis van het openbaar ministerie omdat A.

augustus 4, 2017

Aan de Venneperweg 827 in de Nieuw-Vennepse wijk Getsewoud wordt een woonvoorziening gebouwd voor 8 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.....

NIEUW-VENNEP - Aan de Venneperweg 827 in Getsewoud wordt een woonvoorziening gebouwd voor 8 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.
De Nieuw-Vennepse stichting Villa Octet gaat die realiseren. De gemeente Haarlemmermeer werkt aan de plannen mee.

Het worden 8 appartementen, elk van ongeveer 50 vierkante meter, met eigen voordeuren die uitkomen op een gemeenschappelijke gang. Ook is er een gemeenschappelijke ruimte.

De huur wordt betaald uit de Wajong-uitkering en de zorg uit het Persoonsgebonden budget van de Wet langdurige zorg.

juli 28, 2017

Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde in Nieuw-Vennep heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen....

NIEUW-VENNEP - Tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdweg-Oostzijde heeft de politie woensdag een man aangehouden die een stiletto in zijn auto had liggen.

De auto van de man was langs de kant gezet omdat hij 123 kilometer per uur reed waar maximaal 60 kilometer gereden mag worden.

Na inname van zijn rijbewijs werd de man werd opgepakt wegens verboden wapenbezit.

Tijdens de aanhouding roken de agenten een sterke wietlucht. Op het politiebureau wees een drugstest uit dat de verdachte cannabis had gebruikt. Ook hiervan wordt proces-verbaal opgemaakt.

juli 27, 2017

Het openbaar ministerie wil dat een verdachte van grootschalige hennepteelt in Nieuw-Vennep 427.000 euro betaalt aan de staat.......

NIEUW-VENNEP - Het openbaar ministerie wil dat een verdachte van grootschalige hennepteelt in Nieuw-Vennep 427.000 euro betaalt aan de staat. Deze 34-jarige Youssef A. uit Velsen-Noord was volgens het OM de man achter een hennepkwekerij in een bedrijfsruimte aan de Westerdreef. Tegen hem werden dinsdag voor de Haarlemse rechtbank ook een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. Netbeheerder Liander en waterleidingbedrijf PWN vorderen respectievelijk 44.000 en 13.000 euro van A. wegens diefstal van elektra en water.

juli 20, 2017

Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep...........

NIEUW-VENNEP - Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Inwoners en ondernemers konden de burgemeester en de handhavers Leandro Cicilson, Ive Pronk en Raymond Kaltofen vragen stellen op het brede gebied van veiligheid. Dit gebeurde in het kader van de zogenaamde Veiligheidsdialoog. De handhavers bezoeken ook nog Badhoevedorp (26 juli), de wijk Floriande in Hoofddorp (5 augustus) en Zwanenburg (18 augustus).

juli 14, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli in Nieuw-Vennep het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer. Dat doet zij met een korte toespraak vanuit de Muziekkoepel bij het Harmonieplein.
Na haar toespraak drukt de wethouder op een knop waarna een ‘sky diver’ met lucht wordt gevuld en in beweging komt.

De organisatoren beschouwen nieuwe inwoners van Haarlemmermeer, vooral statushouders, als de voornaamste doelgroep van hun festival.

juli 7, 2017

De Vennepse atleet Leander van Diggelen heeft de 1/8ste triatlon van Noordwijkerhout gewonnen. Dit deed hij voor de derde maal op rij.....

NOORDWIJKERHOUT/NIEUW-VENNEP - De Vennepse atleet Leander van Diggelen heeft de 1/8ste triatlon van Noordwijkerhout gewonnen. Dit deed hij voor de derde maal op rij.

De 1/8ste triatlon bestaat uit drie onderdelen, te weten: 500 meter zwemmen, 20 en een halve kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Van Diggelen eindigde als eerste in een tijd van 57 minuten en 13 seconden en was daarmee precies 2 minuten sneller dan de nummer twee Elmer Jansen uit Den Haag.