MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

maart 18, 2017

De afgelopen zondag in Nieuw-Vennep weggelopen Chinese naakthond Robbie is weer boven water.....

NIEUW-VENNEP – De afgelopen zondag in Nieuw-Vennep weggelopen Chinese naakthond Robbie is weer boven water.

Toen de eigenaresse het hondje afgelopen zondag voor het eerst los liet lopen in Venneperhout, ging het zes maanden oude beestje er vandoor.

Robbie was namelijk hevig geschrokken van een loslopende jachthond.

Pas na drie dagen zoeken kwam Robbie weer boven water toen een automobiliste het kleine hondje zag lopen en het beestje naar zich toe wist te lokken.

maart 17, 2017

Een 24-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is maandagavond aangehouden na een verkeersconflict in Amsterdam, waarbij hij een vuurwapen had getrokken.....

AMSTERDAM/ NIEUW-VENNEP - Een 24-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is maandagavond aangehouden na een verkeersconflict in Amsterdam, waarbij hij een vuurwapen had getrokken.

Op de Cornelis Lelylaan ontstond ter hoogte van het station onenigheid tussen de Venneper en een Amsterdamse automobilist over een inhaalmanoeuvre.
Beide bestuurders stapten uit en raakten in gevecht.
De Venneper bedreigde de Amsterdammer daarbij met een vuurwapen dat hem uit handen werd geslagen. De man vluchtte en liet het vuurwapen op straat achter.

maart 12, 2017

Woensdag 22 maart zal bij Het Trefpunt in Nieuw-Vennep een thema-ochtend over zorgmiddelen voor senioren plaatsvinden.....

NIEUW-VENNEP – Woensdag 22 maart zal bij Het Trefpunt in Nieuw-Vennep een thema-ochtend over zorgmiddelen voor senioren plaatsvinden.

Hierbij krijgt men van een expert uitleg over de vele hulpmiddelen die er zijn waarmee senioren langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Ook komen zaken aan de orde waarop men moet letten bij aanschaf en het juiste gebruik van hulpmiddelen zoals een rollator of drempelhulp.

De toegang is gratis en de thema-ochtend start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur.

Bron: hcnieuws.nl

maart 10, 2017

Park21 is een ramp voor de boeren met grond tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

Park21 is een ramp voor de boeren met grond tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Dat is ongeveer het beeld dat LTO Noord schetst in een reactie op de plannen van de gemeente Haarlemmermeer.
Park21 is het duizend hectare grote gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep waar de gemeente de stadsmens in contact wil brengen met de agrarische wereld.

maart 4, 2017

De 25-jarige slotenmaker Mark S. is afgelopen donderdag tot een gevangenisstraf veroordeelt door de rechtbank in Haarlem.....

NIEUW-VENNEP – De 25-jarige slotenmaker Mark S. is afgelopen donderdag tot een gevangenisstraf veroordeelt door de rechtbank in Haarlem.

Hoofddorper Mark S. kreeg van de rechtbank 135 dagen gevangenisstraf, waarvan dertig dagen voorwaardelijk voor een inbraakpoging bij een woonhuis in Nieuw-Vennep.

De rechtbank gelooft er niets van het verhaal van S. dat hij bij zijn aanhouding in Nieuw-Vennep aan het werk was als slotenmaker en niet als inbreker.

maart 3, 2017

Op zondag 19 maart wordt in de Van Zantenhal van 11:00 tot 16:00 uur de Cars & Collectables gehouden.....

NIEUW-VENNEP - Op zondag 19 maart wordt in de Van Zantenhal van 11:00 tot 16:00 uur de Cars & Collectables gehouden. Een beurs voor modelauto's en een bijeenkomst voor oldtimers tegelijk.

Deze keer is er speciale aandacht voor het merk Volvo.
Behalve Volvo’s zijn ook oldtimers van alle andere merken van harte welkom.
Iedereen die met een auto van dertig jaar of ouder naar het evenement komt, ontvangt maximaal twee gratis entreekaarten voor het evenement.

maart 3, 2017

Twee jongens van 15 uit Nieuw-Vennep en Hoofddorp en een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vennep zijn woensdagavond aangehouden.....

NIEUW-VENNEP - Twee jongens van 15 uit Nieuw-Vennep en Hoofddorp en een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vennep zijn woensdagavond aangehouden.
Getuigen hadden de politie gebeld omdat de jongens zich vreemd gedroegen rond woningen en voertuigen nabij het Wechelerveld in Nieuw-Vennep.
Bij het zien van de politiewagen ging het drietal er vandoor.
Dankzij een getuige werden kwamen de agenten hen op het spoor in een steeg. Wegrennen had toen geen zin meer, het was namelijk een doodlopende steeg.

februari 24, 2017

Wie de bewoners van de seniorenflat aan de Kalslagerring in Nieuw-Vennep wil leren kennen, hoeft niet op de 42 deurbellen te drukken.....

NIEUW-VENNEP - Wie de bewoners van de seniorenflat aan de Kalslagerring wil leren kennen, hoeft niet op de 42 deurbellen te drukken.
Vanaf vrijdag zijn namelijk op vpro.nl portretten te zien van bewoners die hebben meegewerkt aan een bijzonder project van het radioprogramma Argos.
In een audiofragment van drie minuten vertellen zij wie zij zijn, waarom zij in de flat wonen en wat voor werk zij doen of deden.

Ook de uitzending die Argos zaterdag op Radio 1 heeft, is gewijd aan de flat. Dan vertellen acht bewoners over hun leven, eenzaamheid, krap zitten en meer.

februari 18, 2017

Burgemeester Theo Wetering bezoekt deze zaterdag het echtpaar Van der Linden om hen in Nieuw-Vennep te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.....

NIEUW-VENNEP – Burgemeester Theo Wetering bezoekt deze zaterdag het echtpaar Van der Linden om hen in Nieuw-Vennep te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De in 1929 geboren Albert van der Linden en de in 1931 geboren Johanna van der Linden–Eijk hebben elkaar als buurkinderen in Burgerveen leren kennen.

De vonk sloeg echter pas over toen Johanna op het ijs viel en Albert van haar een kus kreeg toen hij haar overeind hielp.

februari 18, 2017

Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.....

NIEUW-VENNEP – Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.

Bij dit pilot zijn volgens de gemeente vooral jongeren en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond in de wijken Linquenda en Welgelegen niet bereikt.

Wel lukte het om volwassen autochtone inwoners aan te spreken.

Toch komt de gemeente tot de eindconclusie dat het idee om meer bewoners te betrekken bij de plannen van gemeente, politie en andere instanties, niet echt van de grond is gekomen.

februari 18, 2017

Burgemeester Theo Weterings heeft in Nieuw-Vennep het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.....

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings heeft in Nieuw-Vennep het Keurmerk Veilig Ondernemen uitgereikt aan Businesspark Nieuw-Vennep Zuid.

De uitreiking van het keurmerk vond vrijdagmiddag plaats bij het wat verlate jeu de boules Valentijntoernooi van Pétanquevereniging De Spaanse Ruiter.

Ondernemers van Businesspark Nieuw-Vennep Zuid kregen het keurmerk omdat zij veel tijd en energie gestoken hebben in het veiliger maken van hun bedrijventerrein.

februari 11, 2017

Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag onthult burgemeester Theo Weterings het nieuwe logo van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Adamas bestaat dinsdag precies tien jaar en heeft zich in deze periode ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de zorgketen voor mensen met kanker in Haarlemmermeer.

Het inloophuis biedt daarbij psychosociale ondersteuning en begeleiding aan volwassenen en kinderen en hun familie die met kanker geconfronteerd zijn.

februari 11, 2017

De wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zegt onaangenaam verrast te zijn met de jongerenontmoetingsplaats die onlangs door de gemeente in Venneperhout-Oost is neergezet.....

NIEUW-VENNEP - De wijkraad van Linquenda in Nieuw-Vennep zegt onaangenaam verrast te zijn met de jongerenontmoetingsplaats die onlangs door de gemeente in Venneperhout-Oost is neergezet.

Wijkraadvoorzitter Rob Hoogendoorn vindt deze gang van zaken niet netjes.

Volgens Hoogendoorn is de bezwaarprocedure voor deze hangplek niet eens afgerond en had hij voor plaatsing eerst overleg met de omwonenden willen hebben.

februari 7, 2017

Zondagmiddag heeft de politie tijdens een controle zeven bestuurders opgepakt die meer dan 50 kilometer te hard reden over de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP – Zondagmiddag heeft de politie tijdens een controle zeven bestuurders opgepakt die meer dan 50 kilometer te hard reden over de Leimuiderweg in Nieuw-Vennep.

De rijbewijzen van de wegmisbruikers zijn ingenomen.

Bij de controle zijn in totaal 51 bestuurders aan de kant gezet, waarbij meer dan de helft 30 kilometer of sneller reed.

Er werden ook boetes uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel of het rijden zonder rijbewijs.

februari 7, 2017

Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verzorgde afgelopen week een gastles over de wet over orgaandonatie op het Herbert Visser College in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Tweede Kamerlid Pia Dijkstra verzorgde afgelopen week een gastles over de wet over orgaandonatie op het Herbert Visser College in Nieuw-Vennep.

Pia Dijkstra legde tijdens de les uit wat de wet precies inhoudt en wat er gaat veranderen.

In de nieuwe wet worden mensen die hun voorkeur niet registreren als ‘geen bezwaar’ aangegeven.

De leerlingen van de school kozen met een grote meerderheid voor het belang van de patiënten.

februari 7, 2017

Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep wil een eigen juniorclub oprichten.....

NIEUW-VENNEP – Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw-Vennep wil een eigen juniorclub oprichten.

De jeugd kan op deze manier zelf activiteiten bedenken voor Koningsdag en de Vennepse feestweek.

Het bestuur van de club zal voornamelijk bestaan uit scholieren.

In het verleden was weinig animo voor jeugdprogrammaonderdelen die gehouden werden.

Voor de programmering van dit jaar zal dit nog geen gevolgen hebben.

Bron: Haarlems Dagblad

februari 2, 2017

Petra Stroomer is de nieuwe koningin van Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Petra Stroomer is de nieuwe koningin van Nieuw-Vennep. Zij volgt Annelies Groenewoud op, die de taken van dorpskoningin afgelopen jaar op zich nam.

De 43-jarige Stroomer is de twaalfde dorpskoningin van Nieuw-Vennep. De traditie begon in 2006 met de benoeming van Kitty Noordzij. Ook vrouwen als Corrie van Breemen, Mien Potman en Monique Beelt werden ooit gekroond.

Hoewel er de nodige verplichtingen aan vast zitten, is de titel bedoeld als ereblijk voor vrouwen die veel voor de samenleving betekenen.

februari 2, 2017

Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen.........

NIEUW-VENNEP - Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen. Deze eerste boom staat op de hoek van de Valutaweg en de Hoofdweg. Andere bomen komen onder meer aan de Spoorlaan te staan. Het is de bedoeling dat alle bomen de komende drie maanden op hun plek worden gezet.

februari 1, 2017

John Stassen werd dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Beatrix verrast met de uitreiking van de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer.........

NIEUW-VENNEP - John Stassen werd dinsdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Oranjevereniging Beatrix verrast met de uitreiking van de erespeld van de gemeente Haarlemmermeer. De voorzitter kreeg de speld uit handen van locoburgemeester Marjolein Steffens.Stassen kreeg de waardering niet alleen voor zijn inzet bij de Oranjevereniging. De Venneper is al vele jaren onder andere actief als Rotarylid, penningmeester van Tennisclub De Kikkers, van de Oranjevierdaagse Nieuw-Vennep en van Stichting Autocros Haarlemmermeer.

januari 31, 2017

De dorpsraad van Nieuw-Vennep houdt een online enquête over de groei van luchthaven Schiphol.....

NIEUW-VENNEP – De dorpsraad van Nieuw-Vennep houdt een online enquête over de groei van luchthaven Schiphol.

Aan de hand van de enquête praat de bewonersorganisatie op woensdag 1 maart met de wijkraad Getsewoud en Dorpsraadcafé over de toekomst van Schiphol.

De dorpsraad wil van de Vennepers weten of de luchthaven mag groeien of dat zij te veel last ondervinden van het vliegverkeer.

Ook wil de bewonersorganisatie weten wat omwonenden vinden van de mogelijke aanleg van een Tweede Kaagbaan.

januari 27, 2017

De eigenaresse van Italiaans restaurant Mamma Mia aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep moet tóch een boete van 8.000 euro betalen.....

NIEUW-VENNEP - De eigenaresse van Italiaans restaurant Mamma Mia aan de Venneperweg moet tóch een boete van 8.000 euro betalen. De Raad van State wees donderdag een hoger beroep van de eigenaresse af.

Het ministerie van Sociale Zaken legde aanvankelijk zelfs een boete op van 12.000 euro na een controle bij het restaurant in 2014.
Volgens het ministerie zagen inspecteurs van de Arbeidsinspectie van enige afstand iemand aan het werk in de keuken. Toen de inspecteurs binnen waren, was die persoon verdwenen.

januari 24, 2017

Een Franse automobilist werd zaterdagochtend aangehouden omdat hij 180 kilometer per uur reed op de A4 bij Leiden.....

NIEUW-VENNEP – Een Franse automobilist werd zaterdagochtend aangehouden omdat hij 180 kilometer per uur reed op de A4 bij Leiden.

Toen de man bij Nieuw-Vennep aan de kant werd gezet, bleek dat hij ook nog eens te veel had gedronken.

De bestuurder verklaarde dat hij het stuur van een vriend had overgenomen omdat hij te langzaam reed.

De man werd meegenomen naar het bureau voor verdere ondervraging.

Het rijbewijs van de Fransman is op basis van de snelheid ingenomen en hij heeft een dagvaarding gekregen.

januari 21, 2017

De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas Inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.....

NIEUW-VENNEP - De viering van het tienjarig bestaan van het Nieuw-Vennepse Adamas inloophuis voor kankerpatiënten en hun familieleden, heeft donderdagavond in theater De Meerse een speciaal tintje gekregen.

Burgemeester Theo Weterings was aanwezig om de gemeentelijke erespeld uit te reiken aan José Kortekaas-De Groot.

Zij was een van de initiatiefnemers van het Adamas Inloophuis en vervulde de afgelopen jaren vele functies als vrijwilliger.
Zij wordt gezien als een spil van Adamas Inloophuis.

 

januari 19, 2017

Aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep zijn dinsdag vernielingen aangericht aan de biologische buurtmoestuin De Groen(s)te Tuin........

NIEUW-VENNEP - Aan de Hoofdweg in Nieuw-Vennep zijn dinsdag vernielingen aangericht aan de biologische buurtmoestuin De Groen(s)te Tuin. Vrijwilligers van de biologische buurtmoestuin meldden dat er vandalen langs zijn geweest en hebben foto’s van de vernielingen op Facebook gezet. Er is aangifte gedaan van onder meer een vernielde tuinstoel. Op Twitter meldde wijkagent Hans van Rooijen dat er veel energie van de vrijwilligers in de soep gelopen is en dat de politie de zaak gaat onderzoeken.