MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Nieuw-Vennep

juli 27, 2017

Het openbaar ministerie wil dat een verdachte van grootschalige hennepteelt in Nieuw-Vennep 427.000 euro betaalt aan de staat.......

NIEUW-VENNEP - Het openbaar ministerie wil dat een verdachte van grootschalige hennepteelt in Nieuw-Vennep 427.000 euro betaalt aan de staat. Deze 34-jarige Youssef A. uit Velsen-Noord was volgens het OM de man achter een hennepkwekerij in een bedrijfsruimte aan de Westerdreef. Tegen hem werden dinsdag voor de Haarlemse rechtbank ook een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden geëist. Netbeheerder Liander en waterleidingbedrijf PWN vorderen respectievelijk 44.000 en 13.000 euro van A. wegens diefstal van elektra en water.

juli 20, 2017

Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep...........

NIEUW-VENNEP - Donderdagochtend was burgemeester Weterings samen met een drietal gemeentelijke handhavers aanwezig op de weekmarkt op het Harmonieplein in Nieuw-Vennep. Inwoners en ondernemers konden de burgemeester en de handhavers Leandro Cicilson, Ive Pronk en Raymond Kaltofen vragen stellen op het brede gebied van veiligheid. Dit gebeurde in het kader van de zogenaamde Veiligheidsdialoog. De handhavers bezoeken ook nog Badhoevedorp (26 juli), de wijk Floriande in Hoofddorp (5 augustus) en Zwanenburg (18 augustus).

juli 14, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli in Nieuw-Vennep het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Marjolein Steffens–Van de Water opent zaterdag 15 juli het eerste, gratis, Full Colour Festival Haarlemmermeer. Dat doet zij met een korte toespraak vanuit de Muziekkoepel bij het Harmonieplein.
Na haar toespraak drukt de wethouder op een knop waarna een ‘sky diver’ met lucht wordt gevuld en in beweging komt.

De organisatoren beschouwen nieuwe inwoners van Haarlemmermeer, vooral statushouders, als de voornaamste doelgroep van hun festival.

juli 7, 2017

De Vennepse atleet Leander van Diggelen heeft de 1/8ste triatlon van Noordwijkerhout gewonnen. Dit deed hij voor de derde maal op rij.....

NOORDWIJKERHOUT/NIEUW-VENNEP - De Vennepse atleet Leander van Diggelen heeft de 1/8ste triatlon van Noordwijkerhout gewonnen. Dit deed hij voor de derde maal op rij.

De 1/8ste triatlon bestaat uit drie onderdelen, te weten: 500 meter zwemmen, 20 en een halve kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen.

Van Diggelen eindigde als eerste in een tijd van 57 minuten en 13 seconden en was daarmee precies 2 minuten sneller dan de nummer twee Elmer Jansen uit Den Haag.

juni 22, 2017

Vrijdag 23 juni 2017 start in aanwezigheid van wethouder Tom Horn de bouw van nieuwe woningen aan de Jonkheer Van de Pollstraat in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Vrijdag 23 juni 2017 start in aanwezigheid van wethouder Tom Horn de bouw van nieuwe woningen aan de Jonkheer Van de Pollstraat. Op deze locatie worden door Ymere 104 nieuwe woningen gebouwd, waarvan 64 sociale huurwoningen.

De huurwoningen bestaan uit 41 appartementen verdeeld over twee woonblokken, en 23 eengezinswoningen.
De 40 koopwoningen komen aan de Jonkheer Van de Pollstraat en de Gelevinkstraat.

juni 21, 2017

Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers.

Wethouder Sociale Zaken, Ap Reinders, opent de sportdag om 9 uur, waarna de aanwezige dansers een swingende warming-up verzorgen.

De kinderen kunnen meedoen aan acht verschillende sporten, waaronder judo, handbal en voetbal.
Kids for Kids wordt afgesloten met een flashmob en het uitreiken van een cheque aan Stichting Leergeld door Meerlanden.

juni 8, 2017

Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen.....

NIEUW-VENNEP - Bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben geen inspraak gehad bij het renovatieplan voor het plantsoen. Zij hebben alleen mogen kiezen voor welke bomen er worden geplant.
Dat zegt raadslid Anneke van der Veer, die het college van burgemeester en wethouders er schriftelijke vragen over heeft gesteld.

Twee bewoners van het Dr. Van Haeringenplantsoen hebben een bezwaarschrift ingediend bij de gemeente. Hun voornaamste bezwaar is dat de participatie zo slecht geregeld is.

juni 2, 2017

Een automobilist is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Lireweg in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Een automobilist is donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de Lireweg.

De bestuurder van een personenwagen knalde op de Lireweg achterop een
stilstaande vrachtwagen.
Het vermoeden bestaat dat de laagstaande zon bij het incident een rol heeft gespeeld.

De automobilist is, na controle ter plekke, met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn voertuig is door de bergingsdienst afgevoerd.
 

mei 25, 2017

De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen........

NIEUW-VENNEP - De overlast rond de jongerenontmoetingsplaats (JOP) in Venneperhout lijkt mee te vallen. Volgens de gemeente hebben bewoners nog geen melding gedaan van problemen rond de hangplek. Op een bewonersavond van wijkraad Linquenda waren zo’n dertig bewoners en professionals aanwezig om te praten over het thema jeugd en JOP’s. De in januari geplaatste jongerenontmoetingsplaats bleek nog steeds een heet hangijzer.

mei 24, 2017

Deze week is officieel beklonken dat Kinderboerderij Dierenvreugd en Stichting Vriendenkring voortaan samen verder zullen gaan onder de vleugels van de dorpsraad van Nieuw-Vennep.........

NIEUW-VENNEP – Deze week is officieel beklonken dat Kinderboerderij Dierenvreugd en Stichting Vriendenkring voortaan samen verder zullen gaan onder de vleugels van de dorpsraad van Nieuw-Vennep. Zo heeft de vroegere vriendenkring weer een voltallig bestuur en kan het voortbestaan van de kinderboerderij beter gewaarborgd worden. De naam van de  combinatie van de twee stichtingen wordt Stichting Dierenvreugd.

mei 11, 2017

Afgelopen dinsdag werd in Nieuw-Vennep een Burgernet-actie opgestart ...........

NIEUW-VENNEP - Afgelopen dinsdag werd in Nieuw-Vennep een Burgernet-actie opgestart vanwege een melding dat vanaf Beurtschipper een 16-jarige meisje boos was weggelopen. Een Burgernetdeelneemster reageerde op de actie toen zij het meisje zag lopen op Bramerveld. De politie heeft haar daar inderdaad aangetroffen zodat zij dankzij Burgernet binnen tien minuten weer terecht was.

mei 5, 2017

Het Harmonieplein in Nieuw-Vennep is vandaag het toneel van een groots opgezet bevrijdingsfeest.....

NIEUW-VENNEP - Het Harmonieplein is vandaag  het toneel van een groots opgezet bevrijdingsfeest.

Het programma start ’s middags om 5 uur met het hijsen van de vlag door Scoutingclub Kagiwepi gevolgd door een tour van legervoertuigen door Nieuw-Vennep. Na terugkeer neemt burgemeester Weterings het defilé af en ontsteekt hij het vreugdevuur.

mei 5, 2017

Vóór de zomervakantie is meer duidelijk over de mogelijke vestiging van meerdere basisscholen onder één dak in het centrum van Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Vóór de zomervakantie is meer duidelijk over de mogelijke vestiging van meerdere basisscholen onder één dak in het centrum van Nieuw-Vennep.

Dat verwacht de gemeente Haarlemmermeer.

Het onderzoek naar de mogelijkheden richt zich op een verhuizing van Het Mozaïek, Avonturijn, St. Antoniusschool, Het Palet, De Polderrakkers en De Boog. Basisschoolbesturen willen graag één centrale locatie in Nieuw-Vennep.

april 27, 2017

Afgelopen zondag vond de 18e Venniper Koninginnerit met 120 oldtimers plaats.....

NIEUW-VENNEP - Afgelopen zondag vond de 18e Venniper Koninginnerit met 120 oldtimers plaats. Het startschot werd gegeven door Bart Siemerink, directeur van de Keukenhof. De route die was uitgezet door Fred Hak voerde o.a. door de bollenstreek, langs Zoetermeer, Leiderdorp en de Rotte. In de Tourklasse eindigden Gerard en Anja van den Top bovenaan het klassement met hun BMW 2002 tii. De Sportklasse werd gewonnen door driver Patrick Verzijden en navigator Carla Hoogweg in hun Peugeot 504 Cabriolet. Dit jaar werd extra aandacht gegeven aan de Verschijningsprijs.

april 27, 2017

Een lamp op zolder heeft maandagmiddag voor commotie op het La Bohemenplantsoen in Nieuw-Vennep gezorgd.........

NIEUW-VENNEP - Een lamp op zolder heeft maandagmiddag voor commotie op het La Bohemenplantsoen in Nieuw-Vennep gezorgd. De lamp veroorzaakte een brand op zolder. De brand was echter snel onder controle, de brandweer heeft de aangrenzende woning gecontroleerd en met een overdrukventilator de rook uit de woning geblazen. Er raakte niemand gewond.

april 21, 2017

Peter Duwel en Dick Nijssen zijn woensdagavond onderscheiden met de Gemeentelijke Erespeld.....

NIEUW-VENNEP - Peter Duwel en Dick Nijssen zijn woensdagavond onderscheiden met de Gemeentelijke Erespeld.

april 15, 2017

Zondag 23 april gaat in Nieuw-Vennep de 18e Venniper Koninginnerit van start.....

Nieuw-Vennep - Zondag 23 april gaat in Nieuw-Vennep de 18e Venniper Koninginnerit van start.

Het startschot voor deze rit met prachtige oldtimers zal om 09.00 uur gegeven door de directeur van de Keukenhof Bart Siemerink.

Toeschouwers zijn van harte welkom op het terrein voor De Rustende Jager om zich te vergapen aan vele klassieke auto's, waarbij de oudste deelnemer een Ford uit 1928 is.

De geheime route die de oldtimers rijden is ongeveer 150 kilometer lang en voert langs diverse prachtige locaties in de regio rond Haarlemmermeer.

april 14, 2017

Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag.....

CRUQUIUS - Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag. Iedereen die kennis wil maken met Kano Polo is vanaf half 11 welkom bij De Loods naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625 in Cruquius.

Kanopolo wordt door de vereniging omschreven als een mix tussen kanoën, waterpolo en rugby op het water, beoefend door gemengde teams.

april 11, 2017

Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Twee mannen van 18 en 21 jaar hebben zondagavond een man met een vuurwapen bedreigd in Nieuw-Vennep.

Eerder in de avond zou er een woordwisseling zijn geweest tussen het tweetal en de man.

Het slachtoffer werd wat later weer aangesproken door de mannen en bedreigd.

Het duo is door de politie aangehouden op het Bramerveld in de woonplaats van de mannen.

De politie doet nog onderzoek naar het incident en zoekt getuigen.

Bron: haarlemsdagblad.nl 

april 10, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt dinsdag 11 april het echtpaar Roos om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk..... 

NIEUW-VENNEP – Burgemeester Theo Weterings bezoekt dinsdag 11 april het echtpaar Roos om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

De in 1931 geboren Willem Roos woonde in de buurt van de in 1933 geboren mw. Roos in Amstelveen en zodoende kwamen ze elkaar tegen.

Mevrouw Roos werkte als kantoormedewerker en de Dhr. Roos heeft bij KLM en Vicon gewerkt.

Ze hebben vier kinderen en zes kleinkinderen.

Sinds 1991 geniet het echtpaar van hun pensioen door veel reizen te maken naar Afrikaanse landen.  

april 5, 2017

Wethouder Marjolein Steffens heeft met afschuw gereageerd op de vernielingen die afgelopen weekend zijn aangericht bij een moestuin in Venneperhout in Nieuw-Vennep..........

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens heeft met afschuw gereageerd op de vernielingen die afgelopen weekend zijn aangericht bij een moestuin in Venneperhout in Nieuw-Vennep. Zij vindt het heel vervelend dat mensen niet met hun tengels van andermans spullen kunnen afblijven. Bij de baldadigheden in de Groen(s)te Tuin werd een kas in brand gestoken en bij de andere kas werd het plastic kapot gesneden. De schade wordt op 1500 euro geschat. Daarvoor is de tuin niet verzekerd.

april 1, 2017

Wethouder Adam Elzakalai zal op dinsdag 4 april bij Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep de nieuwe duo-fiets feestelijk in gebruik nemen.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Adam Elzakalai zal op dinsdag 4 april bij Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep de nieuwe duo-fiets feestelijk in gebruik nemen.

De wethouder zal dit doen door op deze duo-fiets een rondje te fietsen met een bewoner van woonzorgcentrum Cordaan.

Met de deze aangepaste duo-fiets kunnen mensen met een beperking nu samen met een begeleider fietstochten maken.

De duo-fiets met motorondersteuning wordt geleverd in een herkenbare oranje kleur en is mogelijk gemaakt door Edwin van der Sar Foundation.

maart 28, 2017

Getsewoud is volgens stichting Maatvast niet voorbereid op de honderden tieners die de nieuwbouwwijk de komende jaren zal tellen.....

NIEUW-VENNEP – Getsewoud is volgens stichting Maatvast niet voorbereid op de honderden tieners die de nieuwbouwwijk de komende jaren zal tellen.

De stichting geeft al twee jaar aan dat het aantal jongeren enorm zal toenemen, maar de gemeente en dorpsraad heeft hier nog niets aan gedaan.

Zonder toekenning van de gemeente zijn er geen mogelijkheden voor Maatvast en gebeurt er niets.

De nieuwbouwwijk heeft kindvriendelijke woonerven en speeltuinen, maar geen jongerencentrum.

maart 28, 2017

Het zomerseizoen van de Harmoniekoepel begint op 5 mei met een groot bevrijdingsfeest in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Het zomerseizoen van de Harmoniekoepel begint op 5 mei met een groot bevrijdingsfeest in Nieuw-Vennep.

Het programma start met een tour van legerwagens door Nieuw-Vennep en op het plein zijn optredens van muzikanten en de jeugd.

Vluchtelingenwerk en Harmoniekoepel houden in de zomer voor het eerst samen een Multicultureel Festival.

Het derde seizoen van de Harmoniekoepel zal in december eindigen.

Het definitieve programma van Bevrijdingsdag wordt via lokale media bekend gemaakt.