MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about NS

februari 1, 2018

Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden........

SCHIPHOL - Tussen Schiphol en Nijmegen en tussen Breda en Eindhoven gaan vanaf eind 2021 tienminutentreinen rijden. Om dit zogenoemde spoorboekloos reizen te realiseren, krijgt spoorbeheerder ProRail 43,3 miljoen euro van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur). De extra treinen zijn nodig om het groeiende aantal passagiers te kunnen vervoeren. De NS draagt 27 miljoen bij om het te realiseren. Het geld is bedoeld om onder meer sporen en perrons aan te passen.

januari 31, 2018

Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen.....

HAARLEMMERMEER - Op de site van vakblad OV-Magazine betoogde wethouder Reneman dat het over tien jaar zo druk gaat worden op station Schiphol dat mensen van de perrons vallen. Er zou niet genoeg gedaan worden om de metropoolregio Amsterdam bereikbaar te houden. Reneman baseert zich op een verkeers- en vervoeranalyse van station Schiphol uit 2014 van onder meer NS, ProRail en het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu.

december 1, 2017

De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.....

SCHIPHOL - De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.

NS kreeg eerder dit jaar een boete, omdat afgesproken prestaties in de spits op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda niet zijn gehaald. Om de reiziger tegemoet te komen wordt daarom de rechtstreekse trein tussen Schiphol en Rotterdam tijdelijk goedkoper buiten de spits.
Normaal kost de toeslag voor een enkeltje 2,40 euro.

Vanaf 1 maart 2018 geldt er weer een toeslag.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

september 29, 2017

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.......

Een nieuw informatiescherm op het perron van Schiphol moet reizigers straks helpen sneller de trein in te stappen. Het nieuwe systeem wordt half november in gebruik genomen.

De zogenoemde Intelligent Platform Bar (IPB) is een ledscherm boven het perron. Het toont waar reizigers de trein in kunnen stappen, nog voordat de trein er daadwerkelijk is.

Ook valt op de IPB te zien waar de eerste en tweede klassecoupes zich bevinden.

augustus 19, 2017

Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.....

SCHIPHOL - Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.
De speciale treinen tussen Schiphol en Breda zijn zó vaak vertraagd, dat de vervoerder zelfs het alleenrecht op het snelle spoor kan verliezen.

juli 14, 2017

Het lukt de NS steeds beter om de groeiende stroom passagiers op Schiphol op te vangen.....

SCHIPHOL - Het lukt de NS steeds beter om de groeiende stroom passagiers op het station op de luchthaven op te vangen.

Op het station zijn rolbanden en trappen aangepast.

Verder staan de treinen naar Amsterdam CS nu beter op de borden en komt er vóór het eind van het jaar bij de sporen 1 en 2 een dynamische reizigersinformatiesysteem te hangen. Hierop kunnen passagiers zien waar de trein komt te staan, de deuren zitten en waar welke klasse is.

Momenteel wordt nog met tien man extra personeel op het perron de stroom passagiers in goede banen geleid.

december 31, 2016

Ook dit jaar hanteren de Nederlandse Spoorwegen een aangepaste dienstregeling rond Oud en Nieuw.....

HAARLEMMERMEER – Ook dit jaar hanteren de Nederlandse Spoorwegen een aangepaste dienstregeling rond Oud en Nieuw.

Ook in Haarlemmermeer zullen tot en met 4 januari 4 procent minder treinen ingezet worden en rijden op oudejaarsavond na 20.00 uur geen treinen meer.

Pas op zondagnacht 1 januari gaan op diverse trajecten, waaronder Schiphol, vanaf 01.30 uur weer nachttreinen rijden. Actueel reisadvies kan men vinden via de NS Reisplanner.

december 5, 2016

De NS is het niet eens met het plan om meer treinen te laten stoppen op station Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De NS is het niet eens met het plan om meer treinen te laten stoppen op station Hoofddorp.

Verkeerswethouder Derk Renenman wilde zo de drukte van overstappende treinreizigers op Schiphol oplossen.

Voor veel reizigers is Schiphol niet de eindbestemming, maar slechts een station waar ze overstappen op een andere trein.

Reneman wil met dit plan de drukte op korte termijn oplossen, maar de NS ziet op dit moment nog geen problemen.

november 27, 2012

Een Fyra-trein is maandagmorgen ter hoogte van de Bennebroekerweg in Hoofddorp op het hogesnelheidsspoor stil gevallen. De passagiers zijn rond kwart over negen met assistentie van de brandweer uit de trein gehaald.

HOOFDDORP - Een Fyra-trein is maandagmorgen ter hoogte van de Benne-broekerweg in Hoofddorp op het hogesnelheidsspoor stil gevallen. De passagiers zijn rond kwart over negen met assistentie van de brandweer uit de trein gehaald en met bussen verder vervoerd. NS Hispeed laat via de website weten dat reizigers rekening moeten houden met vertraging.