MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

juni 13, 2017

De Koninklijke Marechaussee houdt de komende zomermaanden eventueel stiptheidsacties op Schiphol. Dat hebben de gezamenlijke vakbonden voor de krijgsmacht in een interne nieuwsbrief laten weten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee houdt de komende zomermaanden eventueel stiptheidsacties op Schiphol.

Dat hebben de gezamenlijke vakbonden voor de krijgsmacht in een interne nieuwsbrief laten weten.

De vakbonden voor militair- en burgerpersoneel hebben een loonconflict met het Ministerie van Defensie.

Omdat militairen geen stakingsrecht hebben, behoren stiptheidsacties tot de mogelijkheden om het ministerie alsnog tot een nieuw cao-voorstel te kunnen dwingen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juni 3, 2017

Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.......

HOOFDDORP – Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.

Wethouder luchthavenzaken Elzakalai zei dit afgelopen donderdag tijdens een debat in de gemeenteraad over Schiphol.

De luchthavensector, overheden en omwonenden hebben in 2008 aan de Alderstafel afgesproken dat het aantal vliegbewegingen tot 2020 niet verder mag groeien dan 500.000 per jaar.

juni 2, 2017

Tegen de man die vorig jaar april bij de grenscontrole op Schiphol zei dat hij een terrorist was en een bom bij zich had, is donderdag in hoger beroep een celstraf van 2 maanden geëist.....

SCHIPHOL - Tegen de man die vorig jaar april bij de grenscontrole op Schiphol zei dat hij een terrorist was en een bom bij zich had, is donderdag in hoger beroep een celstraf van 2 maanden geëist.

Van de 2 maanden die het Openbaar Ministerie eiste, is er één voorwaardelijk. Daarnaast wil het OM dat de verdachte 5 jaar niet op Schiphol mag komen.

mei 24, 2017

De uitgestelde heropening betekent dat omwonenden van andere banen een week langer hinder zullen ondervinden........

SCHIPHOL - De Kaagbaan op Schiphol, die al weken uit de roulatie is vanwege een renovatie, gaat een week later open dan gepland.

In plaats van 24 mei verwacht de luchthaven de baan op woensdag 31 mei in gebruik te nemen.

Volgens Schiphol hebben werkzaamheden aan de verlichtingsinstallatie enige vertraging opgelopen.

De uitgestelde heropening betekent dat omwonenden van andere banen een week langer hinder zullen ondervinden.

De baan is sinds 18 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 24, 2017

Het Duitse Lufthansa en Frankfurt Airport gaan nauw samenwerken om de groei van het aantal passagiers naar zich toe te halen..........

SCHIPHOL - Het Duitse Lufthansa en Frankfurt Airport gaan nauw samenwerken om de groei van het aantal passagiers naar zich toe te halen. Dit gaat gebeuren door samen een nieuwe terminal te ontwikkelen, klanten betere service te verlenen en een tariefsverlaging op de luchthaven te bewerkstelligen, zoals ook een paar jaar geleden op Schiphol is gebeurd. Schiphol zit nu klem omdat er niet tijdig is geïnvesteerd in voldoende infrastructuur om het verkeer te verwerken. De wachtrijenchaos op de nationale luchthaven van de afgelopen weken is in Duitsland niet onopgemerkt gebleven.

mei 23, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek gedaan naar de diefstal van Apple apparatuur op Schiphol in 2016.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland onderzoek gedaan naar de diefstal van Apple apparatuur op Schiphol in 2016.

Dinsdag is bekend gemaakt dat in verband met deze diefstal drie verdachten zijn aangehouden.

Tijdens de diefstal zijn de mannen met een vrachtwagen het bedrijventerrein van Schiphol opgereden en hebben daar gereedstaande pallets met apparatuur gestolen.

De man uit Hoofddorp is na verhoor weer in vrijheid gesteld, terwijl de twee andere mannen nog in voorlopige hechtenis blijven.

mei 19, 2017

Drie luchtvaartmaatschappijen hebben 3,5 ton aan boetes gekregen voor het herhaaldelijk illegaal in de nachtelijke uren landen op Schiphol.....

SCHIPHOL - Drie luchtvaartmaatschappijen hebben 3,5 ton aan boetes gekregen voor het herhaaldelijk illegaal in de nachtelijke uren landen op Schiphol. Ook dreigt de Inspectie Leefomgeving en Transport met ingrijpen omdat de Oostbaan te vaak wordt gebruikt en daarmee voor hinder voor omwonenden zorgt. Dat blijkt uit de rapportage over vorig jaar.

mei 13, 2017

De organisaties Claimingo en ReisRecht gaan Schiphol en vliegtuigmaatschappijen volgende week aansprakelijk stellen voor de vertragingen die reizigers in de meivakantie opliepen.....

SCHIPHOL - De organisaties Claimingo en ReisRecht gaan Schiphol en vliegtuigmaatschappijen volgende week aansprakelijk stellen voor de vertragingen die reizigers in de meivakantie opliepen.

Volgens jurist Alexander Colenbrander van Claimingo gaan zij hierbij voor dubbele aansprakelijkheid.
De enorme wachttijd komt grotendeels voor rekening van securitychecks van de luchthaven, maar luchtvaartmaatschappijen met te weinig open incheckbalies kunnen als medeschuldig gezien worden.

mei 9, 2017

Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte........

SCHIPHOL - Luchthaven Schiphol gaat deze zomer alle beveiligingsdoorgangen in vertrekhal 1 openen vanwege de verwachte topdrukte.

Dit is door KLM-topman Pieter Elbers bekendgemaakt na overleg met demissionair staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma.

Verder worden er extra beveiligingsmedewerkers ingezet en meer personeel vrijgemaakt om passagiers te begeleiden.

Tijdens de afgelopen meivakantie werd duidelijk dat Schiphol de topdrukte in de vakantieperiode niet goed kon verwerken.

mei 8, 2017

Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.......

SCHIPHOL – Ten opzichte van de vijf grootste Europese luchthavens heeft Schiphol de sterkste groeicijfers over het eerste kwartaal van 2017 laten zien.

Dit blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van luchthavenorganisatie ACI Europe.

Schiphol had in het eerste kwartaal van dit jaar een bovengemiddelde groei van 8,6 procent, terwijl diverse andere Europese luchthavens een groei van 6,9 procent meer passagiers lieten zien.

mei 8, 2017

Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst. De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden......

SCHIPHOL – Maandagmorgen zijn op Schiphol twee huurauto’s van hetzelfde verhuurbedrijf hard op elkaar gebotst.

De ene auto reed het hek van het verhuurbedrijf uit, terwijl op hetzelfde moment een andere huurauto het terrein op wilde rijden.

De uitrijdende auto werd bij de aanrijding vol in de zijkant geraakt en kwam daarbij op zijn zijkant terecht.

Vanwege de enorme ravage bij de aanrijding werden diverse hulpdiensten opgeroepen, maar beide bestuurders bleken na controle geen verwondingen te hebben opgelopen.

mei 5, 2017

Het aantal nachtvluchten gaat voorlopig niet omlaag, ondanks eerdere toezeggingen aan de omwonenden rond de luchthaven.....

SCHIPHOL - Het aantal nachtvluchten gaat voorlopig niet omlaag, ondanks eerdere toezeggingen aan de omwonenden rond de luchthaven.

De bewonersdelegatie in de Omgevingsraad Schiphol heeft met tegenzin ingestemd met 32.000 nachtvluchten per jaar. Daarmee wordt in ieder geval voorkomen dat Schiphol opnieuw het plafond van 32.000 aan zijn laars lapt.

mei 4, 2017

Schiphol-topman Jos Nijhuis erkent zijn verantwoordelijkheid voor de lange wachtrijen op Schiphol............

SCHIPHOL - Schiphol-topman Jos Nijhuis erkent zijn verantwoordelijkheid voor de lange wachtrijen op Schiphol. De luchthaven kreeg afgelopen week forse kritiek van reizigers op het gebrek aan mankracht bij de beveiligingspoorten. Schiphol gaat nu meer beveiligers inhuren om te voorkomen dat reizigers te lang in de rij moeten staan. Op piekdagen gaat de beveiliging eerder open en later dicht. Er komen twee extra beveiligingsdoorgangen, zodat meer passagiers tegelijk kunnen worden gecontroleerd.

mei 4, 2017

De rechtbank in Amsterdam ziet geen reden hun voorlopige hechtenis op te heffen, zo is donderdag besloten.....

SCHIPHOL - De rechtbank in Amsterdam ziet geen reden hun voorlopige hechtenis op te heffen, zo is donderdag besloten.
De officier van justitie had de rechter om verlenging van het voorarrest gevraagd.

Eén verdachte is nog voortvluchtig en zit mogelijk in het buitenland.

mei 3, 2017

Een toestel van de Engelse prijsvechter Jet2 heeft dinsdagavond een noodlanding gemaakt op Schiphol.......

SCHIPHOL - Een toestel van de Engelse prijsvechter Jet2 heeft dinsdagavond een noodlanding gemaakt op Schiphol. Daarvoor werden diverse hulpdiensten ingeschakeld door middel van het vooralarm. De boeing die vanuit Kos onderweg was naar Engeland met 260 passagiers aan boord, kon uiteindelijk veilig landen. Over de oorzaak van de problemen kon de woordvoerder van Schiphol nog niets zeggen.

Bron: Haarlems Dagblad 

april 28, 2017

De vakantieganger hangt dit jaar op Schiphol nog eens honderd 'zwarte zaterdagen' boven het hoofd. En volgend jaar en de twee jaar erna volgen er waarschijnlijk nog wel meer, voorspelt het Algemeen Dagblad.......

De vakantieganger hangt dit jaar op Schiphol nog eens honderd 'zwarte zaterdagen' boven het hoofd. En volgend jaar en de twee jaar erna volgen er waarschijnlijk nog wel meer, voorspelt het Algemeen Dagblad.

Door de veranderingen in de veiligheidscontroles moesten passagiers de afgelopen dagen soms tot anderhalf uur wachten.

De oorzaak van de problemen kan zowel bij Schiphol als bij de reiziger worden gevonden.

april 25, 2017

De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.......

SCHIPHOL – De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.

Ongebreidelde groei, marketingbonussen en een gebrek aan investeringen zorgen ervoor dat reizigers nu geregeld urenlang in de rij staan.

Volgens De Groot en andere topmensen op de luchthaven, heeft Schiphol de verkeerde keuzes gemaakt en is nagelaten te investeren in de juiste aanpassing van de infrastructuur.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 21, 2017

De Nederlandse priester, die afgelopen week in Cambodja is opgepakt op verdenking van het maken van kinderporno, is door de Oud-katholieke Kerk geschorst.......

SCHIPHOL - De Nederlandse priester, die afgelopen week in Cambodja is opgepakt op verdenking van het maken van kinderporno, is door de Oud-katholieke Kerk geschorst.

Deze Nico S. werkte als luchthavenpastor op Schiphol.

Cambodjaanse media meldden dat de 53-jarige S. naaktfoto's maakte van minderjarige jongens en dat zij zo'n 1300 naaktfoto's op zijn computer hebben gevonden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de arrestatie bevestigd, maar heeft de precieze aanklacht nog niet vernomen.

Bron: hcnieuws.nl
 

april 21, 2017

Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op Schiphol, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen.....

SCHIPHOL - Hoewel het rond Pasen al behoorlijk druk was op de nationale luchthaven, moet de eerste zogenoemde piekdag nog komen. Dat heeft een woordvoerder van de luchthaven desgevraagd verklaard tegenover de redactie van upinthesky.nl.

Vrijdag 21 april wordt de eerste piekdag van het vakantieseizoen met meer dan 200.000 reizigers op de luchthaven. Een piekdag, waar de luchthaven er tot na de herfstvakantie in oktober, meer dan honderd van verwacht.
Ook zaterdag, officieel de eerste dag van de mei-vakantie, wordt als piekdag gekwalificeerd.

april 21, 2017

Een vliegtuig van Surinam Airways dat op weg was naar Paramaribo, is woensdagmiddag tot twee keer toe teruggekeerd naar Schiphol vanwege technische problemen.....

SCHIPHOL - Een vliegtuig van Surinam Airways dat op weg was naar Paramaribo, is woensdagmiddag tot twee keer toe teruggekeerd naar Schiphol vanwege technische problemen. De passagiers zaten een hele middag in het toestel, maar kwamen uiteindelijk niet verder dan de Amsterdamse luchthaven.

In het vliegtuig zaten enkele tientallen passagiers die via TUI hadden geboekt, maar het overgrote deel betrof passagiers van Surinam Airways zelf.

Bron: at5.nl.
 

april 15, 2017

De luchthaven Schiphol is in de eerste drie maanden fors gegroeid op het gebied van passagiers en vracht.....

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol is in de eerste drie maanden fors gegroeid op het gebied van passagiers en vracht.

Uit vervoerscijfers over het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat men deze periode met totaal 5,3 procent meer vluchten kon afsluiten.

Verder werd op Schiphol in het eerst kwartaal 8 procent meer vracht vervoerd, terwijl het aantal vrachtvluchten steeg met 0,9 procent.

Schiphol koerst dit jaar af op nieuwe records, waarbij de grens van 500.000 vluchten al bijna gehaald wordt.

Bron: haarlemsdagblad.nl

april 11, 2017

Eldor I. die vorig jaar september in Hoofddorp een jongen met een mes had gestoken, stond afgelopen maandag weer voor de rechtbank op Schiphol.....

SCHIPHOL – Eldor I. die vorig jaar september in Hoofddorp een jongen met een mes had gestoken, stond afgelopen maandag weer voor de rechtbank op Schiphol.

De rechtbank bepaalde maandag dat hij, naast zijn eerdere celstraf en het zeven maanden dragen van een elektronische enkelband, het slachtoffer 500 euro smartengeld en 250 euro aan onkosten moet betalen.

Haarlemmer I. had vorig jaar ruzie gekregen met een andere jongen en riep dat hij terug zou komen om de jongen te vermoorden.

Eldor I. gaf afgelopen maandag geen commentaar op zijn daad.

april 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft woensdagochtend een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagochtend op de luchthaven een 30-jarige Rus aangehouden, omdat hij internationaal gesignaleerd stond.
De Belgische justitie verdenkt de man van moord en heeft om zijn overleving gevraagd.

De verdachte zat in een voertuig te wachten voor Schiphol toen marechaussees hem staande hielden voor een controle. Bij het raadplegen van de opsporingssystemen bleek dat de man in België wordt gezocht in verband met een moord.

april 7, 2017

Een vrouw uit Estland is eerder deze week op Schiphol aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage.....

SCHIPHOL - Een vrouw uit Estland is eerder deze week op de luchthaven aangehouden met drie goudstaven van elk een kilo in haar handbagage. Zij had het Zwitserse goud naar eigen zeggen “van een vriend gekregen”.

De douane vond die verklaring niet overtuigend en schakelde de marechaussee in. Deze hield de 40-jarige Estse aan op verdenking van witwasserij.