MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maand van het Jaar | 14:00 - 15:00
Share |

Content about Luchthaven Schiphol

september 15, 2017

Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.....

SCHIPHOL - Voor de zakelijke reiziger, die tegenwoordig niet zelden uit het Verre Oosten komt, is Gassan Diamonds op Schiphol uitgegroeid tot een begrip.
Deze week viert het familiebedrijf zijn 50-jarige bestaan.

Het bedrijf begon in 1967 op Schiphol, enigszins verstopt, op een afgelegen plek.
In 1989 breidde het bedrijf uit na de overname van drie juwelierswinkels.
Sindsdien heeft Gassan het rijk alleen op de luchthaven. Hier heeft de diamantair inmiddels zeventien winkels.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

september 14, 2017

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.....

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg.

Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

september 12, 2017

Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van de luchtverkeersleiding dwars over Schiphol gevlogen.....

Een DC-3, een historisch vliegtuig van Dakota Norway, is donderdag 7 september zonder toestemming van de luchtverkeersleiding dwars over Schiphol gevlogen.

Daarbij kruiste het vliegtuig zowel de Polderbaan als de Zwanenburgbaan, die op dat moment in gebruik waren. De DC-3 vloog op zo'n 675 meter onder een landende Boeing 737.

Een luchtverkeersleider heeft vergeefs geprobeerd contact te krijgen met het toestel, maar de piloten luisterden een militaire frequentie uit.

september 8, 2017

Een stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is eerder deze week op Schiphol aangehouden omdat ze te veel alcohol had gedronken.....

SCHIPHOL - Een stewardess van een buitenlandse luchtvaartmaatschappij is eerder deze week op de luchthaven aangehouden omdat ze te veel alcohol had gedronken.

De stewardess werd betrapt tijdens een alcoholcontrole van de Luchtvaartpolitie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee in het zogeheten crewcenter op Schiphol.
Ademanalyse bij de vrouw wees op promillage van 0,41, terwijl maximaal 0,2 promille is toegestaan.

In de luchtvaart mag vliegtuigpersoneel in de tien uur voorafgaand aan de vlucht geen alcohol drinken.

september 8, 2017

Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.....

SCHIPHOL  -  Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.

In het gebied achter de paspoortcontrole is in de loop tussen Lounge 2 en Lounge 3 een ruimtelijk gebied gecreëerd. Daar kunnen reizigers niet alleen winkelen en dineren, maar ook even een boek pakken uit de luchthavenbibliotheek, kunst bewonderen in de dependance van het Rijksmuseum of met de kinderen rondkijken in de vestiging van Nemo.

september 7, 2017

Het aantal passagiers op de luchthavens in Nederland blijft sterk groeien.........

Het aantal passagiers op de luchthavens in Nederland blijft sterk groeien. In het tweede kwartaal namen 20,4 miljoen reizigers het vliegtuig. Dat is ruim tien procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder en het hoogste aantal ooit in een tweede kwartaal. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het tweede kwartaal was dit jaar bijna net zo druk als het derde kwartaal in 2016. En de derde kwartalen, met de drukke zomermaanden, zijn altijd de drukste periodes op de luchthavens.

september 6, 2017

De luchtvaartvakbonden zijn bang dat piloten en cabinemedewerkers hun baan verliezen als Schiphol de komende jaren mag doorgroeien.......

De luchtvaartvakbonden zijn bang dat piloten en cabinemedewerkers hun baan verliezen als Schiphol de komende jaren mag doorgroeien. Volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers is ongebreidelde groei goed voor luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten en buitenlandse budgetmaatschappijen die onze banen stelen. Schiphol bereikt dit jaar al de grens van 500.000 vluchten per jaar en wil op termijn graag doorgroeien.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 31, 2017

De sluiting van de Polderbaan duurt volgens Schiphol naar verwachting tot zondag 3 september. De baan is sinds maandagochtend 6.00 uur gesloten in verband met regulier onderhoud.......

De sluiting van de Polderbaan duurt volgens Schiphol naar verwachting tot zondag 3 september. De baan is sinds maandagochtend 6.00 uur gesloten in verband met regulier onderhoud.

Als gevolg van de sluiting van de Polderbaan vindt er meer vliegverkeer plaats op de Zwanenburgbaan en Buitenveldertbaan.
Afgelopen week was de Buitenveldertbaan al dicht vanwege regulier onderhoudt.

augustus 31, 2017

Schiphol heeft deze zomer meer vluchten verwerkt dan ooit. Dat heeft echter niet geleid tot méér vertragingen.......

Schiphol heeft deze zomer meer vluchten verwerkt dan ooit. Dat heeft echter niet geleid tot méér vertragingen.

Er waren, volgens claimorganisatie AirHelp die de aankomst- en vertrektijden van alle vluchten op Nederlandse luchthavens registreert, zelfs iets minder vluchten vertraagd dan in de zomer van vorig jaar.

Wel waren er iets meer annuleringen dan in 2016. Die hadden veelal te maken met weersomstandigheden, zoals harde wind of mist.

augustus 29, 2017

Volgens Schiphol directeur Jos Nijhuis is de luchthaven de drukke zomer goed doorgekomen. Er is extra personeel ingezet en ook de trolleyvrije doorgangen waren een succes......

SCHIPHOL – Volgens Schiphol directeur Jos Nijhuis is de luchthaven de drukke zomer goed doorgekomen. Er is extra personeel ingezet en ook de trolleyvrije doorgangen waren een succes.

Alleen de rijen voor de paspoortcontrole blijven een probleem, zo stelt Nijhuis in een interview met Haarlems Dagblad.

Bij de veiligheidscontroles is fors meer capaciteit bijgezet met meer personeel en doorgangen, waardoor meestal 95 procent van de passagiers binnen tien minuten door de controle was.

augustus 28, 2017

Uit een onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat valse bonnen en declaraties op de vastgoedafdeling van Schiphol de luchthaven mogelijk miljoenen euro’s heeft gekost.......

Uit een onderzoek van NRC Handelsblad blijkt dat valse bonnen en declaraties op de vastgoedafdeling van Schiphol de luchthaven mogelijk miljoenen euro’s heeft gekost.

De fraude wordt onderzocht door de FIOD.

De fraude is aan het licht gekomen door een klokkenluider die vertelde hoe de administratie gemanipuleerd werd.

Uit rechtbankstukken zou blijken dat de fraude speelde tussen drie mannen.
Zij maakten bijvoorbeeld valse facturen voor reparaties die niet werden uitgevoerd.

augustus 28, 2017

Een 15-jarige jongen zou eind juni met een 12-jarige vriend een Rotterdamse vestiging van winkelketen Zeeman hebben overvallen.....

SCHIPHOL - De politie heeft zaterdag op Schiphol een 15-jarige verdachte van een overval aangehouden.

De jongen zou eind juni met een 12-jarige vriend een Rotterdamse vestiging van winkelketen Zeeman hebben overvallen.

De twee kwamen dinsdagochtend 27 juni de winkel aan de Vuurplaat binnen, waarna hij de verkoopster met een vuurwapen bedreigde.

De twee eisten geld, dat ze ook kregen, waarna ze op de vlucht sloegen.

Er raakte niemand gewond bij de overval.

De inmiddels 13-jarige verdachte werd gisteren in Rotterdam aangehouden.
 

augustus 25, 2017

De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt.....

SCHIPHOL - De enorme drukte op de luchthaven Schiphol heeft de winst over het eerste halfjaar gedrukt. De winst daalde van 121 miljoen naar 117 miljoen euro.

Tijdens de meivakantie liepen de wachttijden voor de veiligheidscontroles en de paspoortcontrole extreem op. Passagiers misten zelfs hun vluchten. Schiphol werd daarna gedwongen extra personeel in te zetten en extra poorten te openen.

Ook de marechaussee zette extra mensen in. De bedrijfslasten stegen daardoor met 6,5 procent.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

augustus 22, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen voortaan Schipholgans als welkom extraatje krijgen.......

HAARLEMMERMEER – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen voortaan Schipholgans als welkom extraatje krijgen.

In een ingezonden brief in de krant vroeg de Hoofddorpse Jolande Kalkman zich af waarom Haarlemmermeerders nergens in de buurt een betaalbare gans kunnen kopen, terwijl de dieren om de hoek worden geschoten en goed te bereiden zijn.

augustus 16, 2017

Alle elektriciteit op luchthaven Schiphol is vanaf 2018 afkomstig van windparken in Nederland..........

SCHIPHOL - Alle elektriciteit op luchthaven Schiphol is vanaf 2018 afkomstig van windparken in Nederland. Dit hebben Schiphol en energieleverancier Eneco dinsdag bekendgemaakt. De luchthaven gebruikt nu ook al stroom van bestaande duurzame bronnen, maar in de komende jaren moet alle stroom afkomstig zijn van gloednieuwe Nederlandse windparken. Deals met grootverbruikers als Schiphol maken het voor het energiebedrijf mogelijk om te investeren in nieuwe windmolenparken.

augustus 15, 2017

Ongeveer honderd bewoners in Hoofddorp-Noord hebben tussentijds een rechtszaak gewonnen tegen het Schadeschap luchthaven Schiphol......

HOOFDDORP - Ongeveer honderd bewoners in Hoofddorp-Noord hebben tussentijds een rechtszaak gewonnen tegen het Schadeschap luchthaven Schiphol.

De zaak draait om de hoogte van de schadevergoeding als gevolg van grondlawaai, waardoor de waarde van hun woningen is gedaald.

De bestuursrechter van de rechtbank Noord-Holland heeft woensdag eerdere besluiten van het Schadeschap vernietigd.

Het Schadeschap moet de hoogtes van de planschadevergoedingen nu opnieuw vaststellen.

augustus 8, 2017

FNV bereikte een akkoord met het beveiligingsbedrijf over een voortzetting van het huidige akkoord tot juli volgend jaar......

SCHIPHOL - Beveiligers van G4S op Schiphol zijn een stap dichter bij een nieuwe cao.

FNV bereikte een akkoord met het beveiligingsbedrijf over een voortzetting van het huidige akkoord tot juli volgend jaar.

In het akkoord is een loonverhoging van 2 procent afgesproken.

De loonsverhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari van dit jaar.

De bond is al bezig met een nieuwe cao voor volgend jaar, waarin ook een loonsverhoging zou zitten.

De leden van de bond kunnen vanaf vandaag stemmen over het akkoord.
 

augustus 7, 2017

De Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat......

SCHIPHOL - De Marechaussee heeft zaterdagmiddag op Schiphol een 50-jarige Spanjaard aangehouden, omdat hij in de vertrekhal riep dat er een bom in zijn koffer zat.

Uit voorzorg werd een deel van de vertrekhal ontruimd en werd een explosievenhond ingezet.

Na onderzoek van de bagage bleek de man geen gevaarlijke stoffen bij zich te hebben en konden passagiers weer inchecken.

Het bleek om een grap te gaan, wat hem een boete van 750 euro opleverde. Dit bedrag heeft hij voldaan waarna hij in vrijheid is gesteld.
 

augustus 4, 2017

De Reclame Code Commissie heeft, in een zaak die aanhangig was gemaakt door de Consumentenbond, de luchthaven op één punt na volledig in het gelijk gesteld.....

SCHIPHOL - De Reclame Code Commissie heeft, in een zaak die aanhangig was gemaakt door de Consumentenbond, de luchthaven op één punt na volledig in het gelijk gesteld.
De Reclame Code Commissie vindt dat Schiphol, en de winkeliers op Schiphol, op een deugdelijke manier de term 'taxfree prijzen' gebruiken en toelichten.

Maar op de website seebuyflyhappyhour.nl was de verwijzing naar de algemene voorwaarden onvoldoende duidelijk. De commissie adviseerde Schiphol om dat aan te passen. Schiphol heeft dit direct na de zitting ook gedaan.

augustus 3, 2017

Volgens internationale consumentenorganisaties en deskundigen van onder meer de TU Delft worden reizigers in de economy class nog dichter op elkaar gepropt.....

SCHIPHOL - Volgens internationale consumentenorganisaties en deskundigen van onder meer de TU Delft worden reizigers in de economy class nog dichter op elkaar gepropt. Zitplaatsen in vliegtuigen worden krapper door een extra stoel per rij en minder beenruimte. Zij vinden dat er grenzen gesteld moeten worden aan het aantal stoelen omdat het gevaarlijk begint te worden voor de vliegveiligheid en de gezondheid van passagiers, zeker voor hen die wat groter en dikker zijn dan gemiddeld.

Bron: De Telegraaf 

augustus 1, 2017

Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail in de toekomst niet meer leiden tot chaos op het spoor.......

SCHIPHOL - Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail in de toekomst niet meer leiden tot chaos op het spoor.

Met een speciaal bijstandsteam hoopt de spoorbeheerder een eind te maken aan urenlange vertragingen in de spoortunnel, die tot veel ongemak en ongenoegen bij de reizigers leidden.

Het bijstandsteam, dat sinds kort 24 uur per dag en zeven dagen per week inzetbaar is, moet binnen tien minuten kunnen bepalen wat er aan de hand is als de rookmelders in de tunnel afgaan.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

augustus 1, 2017

De Marechaussee heeft op Schiphol twee Oekraïners opgepakt die tientallen creditkaarten en vals geld bij zich hadden......

SCHIPHOL – De Marechaussee heeft op Schiphol twee Oekraïners opgepakt die tientallen creditkaarten en vals geld bij zich hadden.

De twee mannen hadden daarvoor in het vliegtuig van Kiev naar Schiphol willen betalen met een gestolen creditkaart.

Toen zij op Schiphol waren geland werden zij aangehouden en gefouilleerd door de inmiddels ingeseinde Marechaussee.

De twee mannen bleken daarbij in het bezit te zijn van 33 credit- en betaalpassen op verschillende namen en 6.000 euro vals geld.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 31, 2017

Schiphol heeft vandaag een reizigersrecord gebroken. Met ruim 230.000 passagiers reisden er nog nooit zoveel mensen op één dag via de luchthaven als vandaag......

SCHIPHOL – Schiphol heeft vandaag een reizigersrecord gebroken.

Met ruim 230.000 passagiers reisden er nog nooit zoveel mensen op één dag via de luchthaven als vandaag.

Hierbij vertrekken er ongeveer 78.000 mensen, komen er 71.000 mensen aan en stappen zo’n 81.000 mensen op Schiphol over.

Volgens de luchthaven vliegen deze zomervakantie 12,4 miljoen reizigers via Schiphol.