MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Lisserbroek

maart 18, 2017

Lisserbroekers Ed en Lily Nieuwenhuis zijn afgelopen donderdag “Participatie Proof” verklaard door D66-wethouder John Nederstigt.....

LISSERBROEK – Lisserbroekers Ed en Lily Nieuwenhuis zijn afgelopen donderdag “Participatie Proof” verklaard door D66-wethouder John Nederstigt.

Het echtpaar Nieuwenhuis ontvingen dit predicaat voor hun enorme inzet bij de zonne-energiecentrale en andere duurzame projecten in Lisserbroek.

Volgens de wethouder, die onder andere duurzaamheid in

portefeuille heeft, zijn steeds meer inwoners van Haarlemmermeer betrokken bij duurzame projecten en is hun inzet dan ook participatie pur sang.

maart 15, 2017

Zaterdag 18 maart zal een grote Kinderkleding- en speelgoedbeurs plaatsvinden in Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.......

LISSERBROEK- Zaterdag 18 maart zal een grote Kinderkleding- en speelgoedbeurs plaatsvinden in Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.

Bezoekers aan deze beurs hebben zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur de tijd om hun slag te slaan.

De toegang is gratis en bij deze beurs zijn meer dan 40 tafels met kleding en speelgoed voor kinderen.
 

maart 14, 2017

Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen om op zaterdag 25 maart mee te helpen met het schoonmaken van het dorp.....

LISSERBROEK – Inwoners van Lisserbroek worden opgeroepen om op zaterdag 25 maart mee te helpen met het schoonmaken van het dorp.

Op deze dag is het landelijke Opschoondag en zullen vrijwilligers van Lisserbroek SamenMeer samen met de brandweer de sloten en omgeving vrijmaken van zwerfafval.

De sloten liggen vol met papiertjes, plastic zakjes, flessen, fietsen en blikjes.

Met deze troep kan de afvalverwerking weer nieuwe energie opwekken.

Het opruimen begint om 10 uur bij De Meerkoet in Lisserbroek en zal twee uur duren.

februari 24, 2017

Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk in Lisserbroek voor te bereiden.....

LISSERBROEK - Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk voor te bereiden.

De gemeente komt vaker groepen bewoners tegen die uit betrokkenheid met hun buurt of dorp aan tafel zitten bij het maken van plannen. Als zo’n groep vervolgens de taak op zich neemt om medebewoners te informeren, is de gemeente bereid haar financieel te ondersteunen.

januari 24, 2017

Het is nog niet duidelijk of er een busbrug over de Ringvaart in Lisserbroek komt.....

LISSERBROEK – Het is nog niet duidelijk of er een busbrug over de Ringvaart in Lisserbroek komt.

De provincies Noord- en Zuid-Holland moeten samen nog een gedetailleerd plan voor een vervolgproject opstellen.

Noord-Holland laat wel weten dat er pas een route voor de busbaan Noordwijk-Schiphol wordt vastgesteld als duidelijk is waar de Duinpolderweg komt te liggen.

In de eerste helft van 2018 kunnen de provincies meer zeggen over de busbrug. 

Bron: Haarlems Dagblad

december 29, 2016

In antwoord op vragen over de busbaan voor het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in Lisserbroek kreeg de CDA- fractie geen helder antwoord van B en W........

LISSERBROEK - In antwoord op vragen over de busbaan voor het hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in Lisserbroek kreeg de CDA- fractie geen helder antwoord van B en W. Het college heeft als standpunt dat er geen busbrug komt als er geen Duinpolderweg komt. De voorbereidingen voor de brug over de Ringvaart ter hoogte van de ijsclub gaan echter ondertussen gewoon door.De besluitvorming rond de HOV-verbinding is ondoorzichtig, want behalve Haarlemmermeer gaan ook buurgemeenten als Lisse en Hillegom daarover, evenals de provincies Noord- en Zuid-Holland.

november 29, 2016

Een dertienjarige jongen uit Lisserbroek heeft afgelopen zondag een valse aangifte van beroving gedaan. Hij beweerde dat hij omstreeks 17.00 uur in Lisse van zijn telefoon was berooft door een clown met een mes......

LISSERBROEK - Een dertienjarige jongen uit Lisserbroek heeft afgelopen zondag een valse aangifte van beroving gedaan.

Hij beweerde dat hij omstreeks 17.00 uur in Lisse van zijn telefoon was berooft door een clown met een mes.
Uit buurtonderzoek door de politie bleek echter dat er door niemand een clown was gezien.

Nadat de jongen later werd getraceerd met zijn telefoon, heeft de politie hem gewezen op hun vermoedens van een valse aangifte.

november 12, 2016

Een zestienjarig meisje is donderdagavond in Lisserbroek beroofd van haar scooter.....

LISSERBROEK - Een zestienjarig meisje is donderdagavond in Lisserbroek beroofd van haar scooter.

Deze beroving vond omstreeks 22.15 uur plaats in de Narcissenstraat.

Het meisje werd vanuit het niets bedreigd door twee mannen die haar scooter opeisten onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkend voorwerp.

Nadat het hevig geschrokken meisje haar scooter had afgegeven gingen de twee dieven er op de scooter vandoor in de richting van de Lisserweg.

De politie vraagt eventuele getuigen van deze beroving zich bij hen te melden.

oktober 21, 2016

Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.....

HAARLEMMERMEER - Na de Energiecafés in Hoofddorp worden er dit najaar ook bijeenkomsten georganiseerd in Nieuw-Vennep en Lisserbroek.
Op woensdagavond 2 november is er een Energiecafé in Lisserbroek en op maandagavond 7 november kan men terecht in Nieuw-Vennep.

Iedereen die wil weten hoe je eenvoudig en snel kunt besparen op je energierekening is van harte welkom. 

De Energiecafés worden georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid, en ondersteund door woningcorporatie Ymere.

oktober 19, 2016

De vierde editie van de Veggie Fair vindt plaats op 22 en 23 oktober op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek......

LISSERBROEK - De vierde editie van de Veggie Fair vindt plaats op 22 en 23 oktober op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek.

Deze fair is met duizenden bezoekers het veggie lifestyle-event van Nederland.

Het evenement is een initiatief van Vegetafel in samenwerking met onder andere de Vegetariërsbond, DreamIT en Landgoed De Olmenhorst.

Volgens organisator Christine Burgemeester is de interesse in een vegetarische levensstijl in Nederland enorm toegenomen.

september 10, 2016

Bij deze workshop in De Meerkoet vertelt Nynke Penninga alles over het op ergonomische wijze dragen van baby’s en kleine kinderen.....

LISSERBROEK - Woensdag 21 september kan men in het Mama Café in Lisserbroek terecht voor een “Draagcoach workshop”.

Bij deze workshop in De Meerkoet vertelt Nynke Penninga alles over het op ergonomische wijze dragen van baby’s en kleine kinderen.

Nynke neemt bij deze workshop ook dragers en doeken mee, zodat men kan zien en voelen op welke verschillende manieren men een kindje kan dragen.

Het Mama Café is elke derde woensdag van de maand geopend van 10.00 tot 11.30 uur en de kosten voor deelname zijn 1 euro per keer.
 

september 3, 2016

Vanaf 9 september start bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een nieuwe bridgeactiviteit. Deze is speciaal bedoeld voor de beginnende bridger, die de grote stap naar een “echte” bridgeclub niet aandurft.......

LISSERBROEK – Vanaf 9 september start bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een nieuwe bridgeactiviteit.

Deze is speciaal bedoeld voor de beginnende bridger, die de grote stap naar een “echte” bridgeclub niet aandurft.

Maar deze bridgeactiviteit op vrijdagmiddag is ook voor hen, die ’s avonds liever niet meer de deur uitgaan.

Bij deze bridgeactiviteit is natuurlijk ook de meer geoefende bridger van harte welkom.

september 1, 2016

Haarlemmermeer heeft geprobeerd de woningen in Lisserbroek, die moeten verdwijnen voor de aanleg van de busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer, te laten kopen door de provincies Noord- en Zuid-Holland...........

LISSERBROEK - Haarlemmermeer heeft geprobeerd de woningen in Lisserbroek, die moeten verdwijnen voor de aanleg van de busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer, te laten kopen door de provincies Noord- en Zuid-Holland.De provincies willen hier echter niet aan meewerken zolang besluitvorming inzake deze busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer nog niet heeft plaatsgevonden en de benodigde financiële afspraken nog niet gemaakt zijn. De bewoners van deze huizen verkeren al tijden in onzekerheid.

augustus 30, 2016

Dinsdag 13 september zal bij De Meerkoet in Lisserbroek het Bruiscafé Duurzaam Lisserbroek gehouden worden.......

LISSERBROEK – Dinsdag 13 september zal bij De Meerkoet in Lisserbroek het Bruiscafé Duurzaam Lisserbroek gehouden worden.

Onder het motto 'Lisserbroek duurzaam in 2030' heeft de werkgroep duurzaamheid van Lisserbroek SamenMeer grote ambities op het gebied van duurzaamheid.

Lisserbroek SamenMeer roept inwoners van Lisserbroek op om deel te nemen aan het Bruiscafé Duurzaam Lisserbroek en op deze wijze mee te denken over het verbeteren van de leefomgeving.

De zaal is open om 19.15 uur en de bijeenkomst start om 19.30 uur.
 

augustus 30, 2016

IJs- en skeelerclub Lisserbroek houdt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september in Lisserbroek haar traditionele skeeleravondvierdaagse......

LISSERBROEK - IJs- en skeelerclub Lisserbroek houdt van dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 september in Lisserbroek haar traditionele skeeleravondvierdaagse.

Tijdens dit skeelerevenement voor kinderen tot en met 13 jaar worden er vier dagen lang rondjes gereden op de clubbaan.

Het dragen van een helm is verplicht, terwijl het dragen van pols- arm- en kniebeschermers dringend wordt aangeraden.

Het skeelerfestijn wordt vrijdagavond afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en een feest.
Inschrijven kan vanaf een half uur voor de start van de vierdaagse.

augustus 9, 2016

De Kindervakantiedagen van Lisserbroek worden deze maand weer gehouden.....

LISSERBROEK – De Kindervakantiedagen van Lisserbroek worden deze maand weer gehouden.

Van woensdag 17 tot en met vrijdag 19 augustus staat het plein voor dorpshuis de Meerkoet voor de 38ste keer in het teken van de Kindervakantiedagen van Lisserbroek met het thema “Wat wil je later worden?”.

De organisatoren zijn nog steeds op zoek naar bedrijven of particulieren, die hout kunnen leveren gedurende deze drie dagen.

augustus 3, 2016

De beheerder van dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek en de Stichting Maatvast zijn op zoek naar inwoners van Lisserbroek die gekwalificeerd zijn om een AED te gebruiken....

LISSERBROEK - De beheerder van dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek en de Stichting Maatvast zijn op zoek naar inwoners van Lisserbroek die gekwalificeerd zijn om een AED te gebruiken.

Een AED, oftewel Automatische Externe Defibrillator, is een apparaat waarmee men het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand.

Inwoners worden nu opgeroepen zich te melden voor een nieuw project waarbij de AED niet meer in het dorpshuis hangt, maar in een speciaal daarvoor gemaakte buitenkast.

augustus 2, 2016

Van woensdag 17 augustus tot en met vrijdag 19 augustus vinden voor de 38ste keer de Kindervakantiedagen in Lisserbroek plaats.....

LISSERBROEK - Van woensdag 17 augustus tot en met vrijdag 19 augustus vinden voor de 38ste keer de Kindervakantiedagen in Lisserbroek plaats.

Om voldoende materiaal te hebben voor het bouwen van hutten is de organisatie nog opzoek naar geschikt hout zoals pallets.

Als dank voor het sponsoren van dit hout zal de naam van de persoon of bedrijf op de website en in dorpsblad de meerkoet vermeld worden.

juli 19, 2016

Vrijdag 26 augustus zal bij de Meerkoet in Lisserbroek het dartseizoen worden geopend met het “501 dubbel-open en dubbel-uit toernooi”......

LISSERBROEK - Vrijdag 26 augustus zal bij de Meerkoet in Lisserbroek het dartseizoen worden geopend met het “501 dubbel-open en dubbel-uit toernooi”.

De zaal is open vanaf 19.30 uur en de eerste wedstrijd zal om 20.00 uur aanvangen.

Afhankelijk van het aantal deelnemers zal met een poelsysteem of met een knockout systeem gespeeld worden.

Deelname is vanaf 16 jaar en inschrijven kan alleen op de avond zelf.

Verder is er een wisselbeker en diverse waardebonnen van Keurslager van der Meer te winnen.
 

juli 13, 2016

Het verleggen van een kunstgrasveld van sportvereniging Kagia in Lisserbroek komt de gemeente Haarlemmermeer op 100.000 euro te staan......

LISSERBROEK - Het verleggen van een kunstgrasveld van sportvereniging Kagia in Lisserbroek komt de gemeente Haarlemmermeer op 100.000 euro te staan.

De buurman van de sportclub die bezwaar maakte tegen de ligging van het veld, heeft zowel in 2013 als in 2016 gelijk gekregen van de Raad van State

Het veld moet nu 8 meter ’opschuiven’ omdat het verkeerd is neergelegd, namelijk op een strook grond die al sinds 1974 die niet de bestemming ’sport’ heeft.

juni 29, 2016

Zaterdag 9 juli is er van 12.00 uur tot 15.00 uur een Open Dag in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.....

LISSERBROEK - Zaterdag 9 juli is er van 12.00 uur tot 15.00 uur een Open Dag in dorpshuis De Meerkoet.

Deze dag zullen alle ruimtes van zowel het dorpshuis, medisch centrum, het jongerencentrum en peuterspeelzaal geopend zijn.

Bijna alle gebruikers van het dorpshuis, maar ook andere Lisserbroekse maatschappelijke en sport organisaties, zullen zich deze middag aan het publiek presenteren.

Bron: hcnieuws.nl
 

juni 17, 2016

Locoburgemeester John Nederstigt spreekt morgen brandweermensen van de kazerne in Lisserbroek toe in het kader van de vijfde nationale herdenking……. 

LISSERBROEK – Locoburgemeester John Nederstigt spreekt morgen brandweermensen van de kazerne in Lisserbroek toe.

Hij doet dit in het kader van de vijfde nationale herdenking, waarbij brandweermensen in alle kazernes in Nederland stil staan bij hun collega’s die tijdens de werkzaamheden zijn omgekomen.

De herdenking in Lisserbroek vindt plaats vanaf 13.30 uur in de kazerne aan de Veenwortelstraat in Lisserbroek.
 

juni 14, 2016

De gemeenten Haarlemmermeer en Lisse gaan samen een verkeersonderzoek over de Lisserbrug houden......

LISSERBROEK - De gemeenten Haarlemmermeer en Lisse gaan samen een verkeersonderzoek over de Lisserbrug houden.

Uit dat onderzoek moet blijken hoe men de verkeerssituatie in Lisserbroek en Lisse kan verbeteren.
Dit antwoordt B en W op vragen hierover van de gemeenteraadsfractie van de HAP.

Volgens HAP is de Lisserbrug nu al een knelpunt, terwijl er binnenkort nieuwbouw bij het Turfspoor en ten noorden van Lisserbroek zal starten.

juni 9, 2016

KoetActief organiseert 'duurzame' fietstochten'...........

LISSERBROEK - Activiteitenvereniging KoetActief organiseert in samenwerking met Lisserbroek SamenMeer voor zaterdag 11 juni 'duurzame' fietstochten over 20 en 30 kilometer.

De routes voeren langs boerderijen en andere bijzondere plekken in Haarlemmermeer waar eigenaren hun lokale producten onder de aandacht brengen. Het vertreksignaal wordt om 12.00 uur gegeven bij Dorpshuis De Meerkoet.

De 20 kilometer is, bijvoorbeeld voor kinderen, in te korten tot ruim 10 kilometer. Inschrijven kan via info@koetactief.nl.