MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Lisserbroek

november 11, 2017

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.......

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.

Daar zullen bedrijven, die de rotonde adopteren, dan voor zorgen. Dat zei ze in de Haarlemmermeerse gemeenteraad donderdag 9 november in antwoord op vragen van HAP-raadslid Van Essen.

Volgens hem is het nu een kale troosteloze boel op de rotonde, die in de volksmond al zou zijn omgedoopt tot de ‘begraafplaats van Lisserbroek’.

oktober 30, 2017

Een agent is aan zijn pink gewond geraakt, toen hij afgelopen zaterdag een man wilde aanhouden.......

Een agent is aan zijn pink gewond geraakt, toen hij afgelopen zaterdag een man wilde aanhouden.

Tijdens een algemene controle op de Lisserdijk in Lisserbroek liet de agent een scooterrijder stoppen nadat die, met de controle in het zicht, het stuur van een ander had overgenomen.

Bij zijn aanhouding, volgend op grof verbaal geweld, scheurde de agent de pees van zijn pink. Hij is enkele weken uitgeschakeld.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 18, 2017

In de herfstvakantie is De Olmenhorst extra geopend. Plukkers dus elke dag welkom tot en met 29 oktober in Lisserbroek......

In de herfstvakantie is De Olmenhorst extra geopend. Plukkers dus elke dag welkom tot en met 29 oktober in Lisserbroek.

Naast het plukken zijn er tal van andere activiteiten en workshops te doen voor kinderen, waaronder workshops kaarsen dompelen, pijl en boogschieten en pony rijden. De entree is gratis.

De Olmenhorst is elke dag geopend van 10 tot 5 uur. In het weekend wordt 3 euro aan parkeerkosten in rekening gebracht. De prijs van het biologische fruit is € 2,25 per kilo.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 13, 2017

Het college van B&W heeft besloten de Lisserbroekerweg in Lisserbroek af te waarden tot een 30-kilometerweg. Dat past beter bij het dorpse karakter van Lisserbroek, aldus de toelichting.......

Het college van B&W heeft besloten de Lisserbroekerweg in Lisserbroek af te waarden tot een 30-kilometerweg. Dat past beter bij het dorpse karakter van Lisserbroek, aldus de toelichting.

Nog voor de verkoop van de eerste woningen binnen het project Turfspoor worden bovendien aanvullende maatregelen genomen om sluipverkeer op andere wegen en dan met name de Lisserweg te voorkomen.

Het college zet daarmee een eerste stap in het creëren van een goede verbinding tussen de nieuwe woonwijk, het huidige dorp en het dorpshart.

oktober 2, 2017

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 50 en 42 jaar oud, zonder vast adres in Nederland, opgepakt.......

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag twee mannen van 50 en 42 jaar oud, zonder vast adres in Nederland, opgepakt.

Zij worden verdacht van diefstal van diesel uit een voertuig dat aan de Lisserweg op een bouwterrein stond.

Van dat voertuig was de brandstoftank opengebroken. De mannen werden gevonden na de inzet van een politiehond.

De 50-jarige man had zich in het weiland verstopt en de andere man was op het bouwterrein weggekropen. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

september 26, 2017

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek bingo gespeeld voor de kankerbestrijding......

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek bingo gespeeld voor de kankerbestrijding.

De zaal gaat open om half 8, aanvang van de bingo is 8 uur. Er worden 3 rondes afgewerkt.

Daarna volgt als afsluiting een super ronde. De opbrengst komt geheel te goede aan de Kankerbestrijding.

Dat kan omdat Maatvast, beheerder van de Meerkoet, geen zaalhuur rekent.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 20, 2017

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een beurs voor tweedehands kinderkleding en speelgoed georganiseerd......

Zaterdag 30 september wordt in dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek een beurs voor tweedehands kinderkleding en speelgoed georganiseerd.

Tijdens de beurs zijn meer dan 40 tafels beschikbaar voor het presenteren van de handelswaar. Een tafel kost 4 euro. Voor bezoekers is de toegang gratis.

De beurs is open om 10 uur en sluit rond 12 uur. De Meerkoet staat aan de Krabbescheerstraat in Lisserbroek.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 19, 2017

Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren, steppen en hardlopen op en rond de skeelerbaan van Lisserbroek......

Zaterdag 23 september organiseert de IJs- en Skeelerclub Lisserbroek een triatlon. Deze bestaat uit skeeleren, steppen en hardlopen op en rond de skeelerbaan van Lisserbroek.

Er geldt geen leeftijdgrens en de deelname is gratis. De triatleten worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.
Deelnemers moeten zelf zorgen voor skeelers. Inschrijven kan vanaf 1 uur in de kantine van de ijs- en skeelerclub Lisserbroek.

De start is om 2 uur. de prijsuitreiking is direct na afloop van het sportevenement.

september 17, 2017

Dinsdagmiddag 26 september organiseert Activiteitenvereniging KoetActief, in samenwerking met het Senioren Comité Lisserbroek en Dorpshuis de Meerkoet, een smakelijke muzikale bingo voor alle Lisserbroekse 55+ers.....

Dinsdagmiddag 26 september organiseert Activiteitenvereniging KoetActief, in samenwerking met het Senioren Comité Lisserbroek en Dorpshuis de Meerkoet, een smakelijke muzikale bingo voor alle Lisserbroekse 55+ers.

Deze, gratis toegankelijke feestelijke activiteit begint om 5 uur.
Aanmelden vooraf is nodig. Wie erbij wil zijn kan bellen met de Meerkoet in Lisserbroek.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 15, 2017

Komend weekeinde vindt op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek de vijfde editie van de Veggie Fair plaats.....

LISSERBROEK - Komend weekeinde vindt op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek de vijfde editie van de Veggie Fair plaats. Het evenement is een initiatief van Vegetafel en Vegenement in samenwerking met de Vegetariërsbond en PlantPower.

Op de productmarkt kunnen bezoekers alles tegenkomen wat past binnen de vega en vegan levensstijl, zoals eten, kleding, cadeautjes, gezond en ongezond snoep en zo meer.
De Veggie Fair valt samen met het eerste weekend van de zelfpluk op het landgoed.

september 13, 2017

Zaterdag 16 september begint in de Olmenhorst in Lisserbroek de Zelfpluk. De boomgaarden zijn dan geopend voor het publiek; iedereen is welkom om het plukrijpe fruit van de bomen te plukken.....

Zaterdag 16 september begint in de Olmenhorst in Lisserbroek de Zelfpluk.

De boomgaarden zijn dan geopend voor het publiek; iedereen is welkom om het plukrijpe fruit van de bomen te plukken.

De Zelfpluk is meer dan alleen het plukken van fruit: er zijn tal van activiteiten gepland. De verschillende ateliers op het Landgoed organiseren allerlei leuke workshops en activiteiten.

In de Landgoedwinkel kan worden geshopt. In de tent op het grote veld worden sap en sandwiches geserveerd.

september 9, 2017

Maandagavond 18 september wordt in het gemeentehuis van Lisse een informatiebijeenkomst gehouden over het Plan van Aanpak Onderzoek verkeersmaatregelen dubbel­dorp Lisse Lisserbroek’......

Maandagavond 18 september wordt in het gemeentehuis van Lisse een informatiebijeenkomst gehouden over het Plan van Aanpak Onderzoek verkeersmaatregelen dubbel­dorp Lisse Lisserbroek’.

Om een goed beeld te krijgen van de verbinding tussen Lisse en Lisserbroek hebben de gemeenten Lisse en Haarlemmermeer begin 2017 een verkeersonderzoek laten uitvoeren.

In dit onderzoek is nadrukkelijk aandacht besteed aan de verkeerssituatie op de Lisserbrug. Vervolgens is een plan van aanpak opgesteld door de beide gemeenten.

september 6, 2017

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 september organiseert de ijs- en skeelerclub Lisserbroek haar traditionele Skeeler Avondvierdaagse voor kinderen tot en met 15 jaar. Alle avonden valt om exact 7 uur het startschot. Er wordt om 8 uur afgevlagd.......

Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 september organiseert de ijs- en skeelerclub Lisserbroek haar traditionele Skeeler Avondvierdaagse voor kinderen tot en met 15 jaar. Alle avonden valt om exact 7 uur het startschot. Er wordt om 8 uur afgevlagd.

Voor leden is deelname gratis, overige deelnemers betalen € 1,00 per avond. Inschrijven kan vanaf een half uur voor de start van de vierdaagse.

Het dragen van een helm is verplicht en een dringend advies is om ook pols- arm- en kniebeschermers te dragen. Meer informatie is te vinden www.ijs-skeelerclublisserbroek.nl

september 6, 2017

Zondagmiddag 10 september kunnen liefhebbers van het stijldansen hun hart ophalen in de Meerkoet. Tussen 2 en 5 uur leidt gediplomeerd dansleraar Ruud van der Helm de paren met een gevarieerde muziekkeuze over de vloer......

Zondagmiddag 10 september kunnen liefhebbers van het stijldansen hun hart ophalen in de Meerkoet. Tussen 2 en 5 uur leidt gediplomeerd dansleraar Ruud van der Helm de paren met een gevarieerde muziekkeuze over de vloer.

Op het repertoire staan in elk geval aansprekende songs waarop de quickstep, slow foxtrot en Engelse wals kunnen worden gedanst.

Daarnaast komen tango, cha cha cha, rumba, jive en paso doble zeker voorbij. Zwieren en zwaaien kan op de veleta en Weense wals.

september 2, 2017

Na 2 jaar van vergaderen, fondsen werven, kleine en grote stapjes doen, is de werkgroep Ontmoeten van Lisserbroek SamenMeer erin geslaagd De Huiskamer in te richten..... 

LISSERBROEK - Na 2 jaar van vergaderen, fondsen werven, kleine en grote stapjes doen, is de werkgroep Ontmoeten van Lisserbroek SamenMeer erin geslaagd De Huiskamer in te richten.

De Huiskamer in dorpshuis De Meerkoet vloeit voort uit de droom van vele inwoners om een laagdrempelige ontmoetingsplaats te hebben waar gezelligheid en het opdoen van contacten centraal staan.

De Huiskamer houdt open huis op 8 september ’s avonds van 7 tot 10 uur.
Dorpshuis De Meerkoet vindt u aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek.
 

augustus 31, 2017

Inwoners van Lisserbroek, die ideeën hebben hoe De Huiskamer in het dorpshuis nog mooier, gezelliger, actiever en socialer te maken, worden uitgenodigd deel te nemen aan het zogenaamde Bruiscafé..........

LISSERBROEK - Inwoners van Lisserbroek, die ideeën hebben hoe De Huiskamer in het dorpshuis nog mooier, gezelliger, actiever en socialer te maken, worden uitgenodigd deel te nemen aan het zogenaamde Bruiscafé. Dit is een mogelijkheid om samen met anderen nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Het resultaat van een avond met elkaar sparren en brainstormen wordt een top-5 van concrete en uitvoerbare ideeën, waar draagvlak voor is en waar dorpsgenoten de schouders onder willen zetten.

augustus 24, 2017

Vrijdagavond 1 september houdt Tennisvereniging Lisserbroek weer een Tennisxperience..........

LISSERBROEK - Vrijdagavond 1 september houdt Tennisvereniging Lisserbroek weer een Tennisxperience. De avond gaat van start met een tennisclinic om de skills onder de knie te krijgen, gevolgd door een mini toernooitje. Wie wil beginnen met tennissen, of na jaren het racket weer uit de kast gaat halen, is welkom. Men kan zich aanmelden via www.tvlisserbroek.nl.

Bron: haarlemmermeer.nieuws.nl

augustus 17, 2017

Donderdag 17 augustus heeft Coby den Butter, uit handen van burgemeester Theo Weterings, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.....

LISSERBROEK - Donderdag 17 augustus heeft Coby den Butter, uit handen van burgemeester Theo Weterings, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

De 68-jarige Den Butter is sinds 1980 actief betrokken bij de organisatie van de kindervakantiedagen in Lisserbroek.

Dankzij haar inzet zijn de kindervakantiedagen uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor het dorp Lisserbroek en omgeving.
Een ander dorps hoogtepunt, dat zonder de betrokkenheid en inzet van Den Butter ondenkbaar zou zijn, is de kerstmarkt.

augustus 8, 2017

Van 16 t/m 18 augustus zijn er weer de Kindervakantiedagen van Lisserbroek. De activiteiten op het plein voor dorpshuis de Meerkoet staan dit keer in het teken van het thema “Dierentuin?”.....

LISSERBROEK – Van woensdag 16 tot en met vrijdag 18 augustus zijn er weer de Kindervakantiedagen van Lisserbroek.

De activiteiten op het plein voor dorpshuis de Meerkoet staan dit keer in het teken van het thema “Dierentuin?”.

Op de eerste dag kunnen hutten worden gebouwd en vele andere activiteiten. ’s Avonds is er een filmvoorstelling.

De tweede dag is er een viswedstrijd en onder andere een Vossenjacht door Lisserbroek.

Vrijdag is er een survivalbaan en start er een theatershow.

juli 11, 2017

Van 16 tot en met 18 augustus zullen in Lisserbroek weer “Kindervakantiedagen” plaatsvinden. Om deze dagen voor zo’n 400 kinderen te kunnen realiseren is de organisatie nog opzoek naar gebruikt hout......

LISSERBROEK - Van 16 tot en met 18 augustus zullen in Lisserbroek weer “Kindervakantiedagen” plaatsvinden.

Om deze dagen voor zo’n 400 kinderen te kunnen realiseren is de organisatie nog opzoek naar gebruikt hout.

Mensen die pallets of ander geschikt hout hebben liggen waarvan de kinderen mooie hutten kunnen bouwen, worden opgeroepen via een mail aan kindervakantiedagen@hotmail.com contact op te nemen met de organisatie.

juni 27, 2017

Zaterdag 15 juli zal bij Jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek de Summer Beach Party plaatsvinden.....

LISSERBROEK - Zaterdag 15 juli zal bij Jongerencentrum De Nooduitgang in Lisserbroek de Summer Beach Party plaatsvinden.

De beachparty is van 16.30 uur tot 20.00 uur voor de jeugd tot 18 jaar en start vanaf 20.00 uur voor iedereen boven de 18.

De Summer Beach Party is een initiatief van KoetActief en Maatvast en kaartjes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek.
 

juni 3, 2017

Liefhebbers van eerlijke producten kunnen deze Pinksterdagen in Lisserbroek terecht bij de Appelparade van PuurFair & De Olmenhorst......

LISSERBROEK – Liefhebbers van eerlijke producten kunnen deze Pinksterdagen in Lisserbroek terecht bij de Appelparade van PuurFair & De Olmenhorst.

Bij deze parade staan tientallen stands tussen de bomen met zaken zoals biologisch eten en drinken of fair trade kleding.

Tevens wordt er een slow bike wedstrijd gehouden en kunnen de bezoekers meedoen aan een eetbare-planten-wandeling onder leiding van een bioloog.

Verder kan men bij deze Appelparade komen genieten van diverse theatervoorstellingen en optredens van meerdere bandjes.
  

juni 1, 2017

Op zaterdag 17 juni vindt weer de jaarlijkse uitvoering plaats van Muziekschool Bollenstreek........

LISSERBROEK - Op zaterdag 17 juni vindt weer de jaarlijkse uitvoering plaats van Muziekschool Bollenstreek. De leerlingen zullen familie en vrienden laten horen wat zij het afgelopen seizoen geleerd hebben. Iedereen is vanaf half twee van harte welkom in Dorpshuis De Meerkoet aan de Krabbescheerstraat.

mei 24, 2017

20 juni is er weer een gezamenlijke maaltijd van Seniorenwerk Lisserbroek. Hierbij kan aangeschoven worden aan een eettafel welke tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Maatvast......

LISSERBROEK – Dinsdag 20 juni is er weer een gezamenlijke maaltijd van Seniorenwerk Lisserbroek.

Hierbij kan aangeschoven worden aan een eettafel welke tot stand is gekomen in samenwerking met Stichting Maatvast.

Vanwege het grote succes en de stijgende behoefte zijn er dit seizoen maar liefst 11 soosmaaltijden.
Daarnaast zijn er ook nog twee speciale edities met de kerst en jaarlijkse uitgaansdag.

De maaltijd van 20 juni start om 17.00 uur en aanmelden is verplicht.