MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about KLM

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 26, 2017

De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op Schiphol.....

SCHIPHOL - De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op de nationale luchthaven. Het toestel draagt de naam Margriet.

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit.
Verder bestaat de Dreamliner voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

augustus 17, 2017

Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel was op weg naar Glasgow toen de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Reden was een medisch noodgeval aan boord.

Vlucht KL1481 landde zonder problemen op de Zwanenburgbaan en vertrok kort voor middernacht alsnog richting Schotland.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

juli 14, 2017

KLM heeft de Schiphol Airport Map gelanceerd. Deze app helpt de passagiers hun weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM heeft de Schiphol Airport Map gelanceerd. Deze app helpt de passagiers hun weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.

De nieuwe service is beschikbaar via de KLM-app en via KLM op Messenger, Twitter en WeChat.

juli 7, 2017

De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd.....

SCHIPHOL-OOST - De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd. Dat komt volgens de provincie Noord-Holland door een ernstige bodemvervuiling, die wel al bekend was.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

juli 6, 2017

Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.
Het toestel vertrok rond kwart voor 9 vanaf Schiphol en maakte na een halfuur in Duitsland rechtsomkeert.

Volgens een woordvoerder van KLM was er sprake van een 'technisch mankement', maar is de veiligheid niet in het geding geweest.
Op Schiphol konden de reizigers overstappen op een andere Boeing 737.
Met hoeveel vertraging de reizigers in Kiev zouden aankomen, is niet bekend.

Bron: at5.nl.
 

juni 7, 2017

KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost......

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost. In dagblad De Telegraaf zegt de president-directeur dat het probleem nog niet voldoende en vooral niet structureel is opgelost.

mei 5, 2017

KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.
Dat zei topman Pieter Elbers van de luchtvaartmaatschappij donderdag.

De inzet van extra personeel die Schiphol eerder deze week aankondigde, is volgens Elbers slechts een eerste stap. Er zijn volgens hem veel meer knelpunten die voor die tijd moeten zijn aangepakt.

april 3, 2017

Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren..... 

SCHIPHOL – Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren.

Passagiers moeten lang wachten voor veiligheidsscans en paspoortcontroles, wat voor veel irritaties zorgt onder de reizigers.

Vliegtuigmaatschappijen vinden het een schande dat er operationele problemen zijn op Schiphol, terwijl Pasen en de zomervakantie nog moeten komen.

In een brief van KLM aan de luchthaven laat de maatschappij weten dat Schiphol zelf actie moet ondernemen om de chaos te voorkomen.

januari 12, 2017

De KLM is boos op Schiphol.......

SCHIPHOL – De KLM is boos op Schiphol. Volgens de nationale luchtvaartmaatschappij heeft de luchthaven de afgelopen jaren veel te veel prijsvechters en golfmaatschappijen met bonussen naar Nederland gelokt, waardoor Schiphol nu aan zijn plafond zit. Volgens topman Pieter Elbers kan KLM daardoor niet groeien en loopt de Nederlandse economie schade op. Hij pleit nu voor een groter aantal vluchten van en naar Schiphol dan eerder afgesproken.

januari 12, 2017

Vliegmaatschappij KLM vindt dat luchthaven Schiphol te veel prijsvechters heeft toegelaten.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Vliegmaatschappij KLM vindt dat luchthaven Schiphol te veel prijsvechters heeft toegelaten. Hierdoor zou de luchthaven nog maar mondjesmaat kunnen groeien en lijkt een verhoging van het plafond noodzakelijk voor expansie.

januari 6, 2017

KLM is opnieuw betiteld als de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - KLM is opnieuw betiteld als de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa.
De Nederlandse vervoerder moet op het jaarlijkse lijstje van het Duitse onderzoeksbureau JACDEC wel vier niet-Europese maatschappijen boven zich dulden.

Cathay Pacific uit Hongkong is net als vorig jaar koploper.
Op de tweede plek staat Air New Zealand, dan volgen het Chinese Hainan Airlines en Qatar Airways.

De vijfde plek betekent voor KLM een lichte verbetering ten opzichte van een jaar geleden, toen de maatschappij zesde werd.

december 28, 2016

Een dronken passagier heeft vorige week een steward van een KLM-vliegtuig in zijn oor gebeten in een vlucht van Amsterdam naar San Francisco.....

SCHIPHOL – Een dronken passagier heeft vorige week een steward van een KLM-vliegtuig in zijn oor gebeten in een vlucht van Amsterdam naar San Francisco.

De dader is na de landing opgepakt en moet op 12 januari voor de rechter verschijnen.

Hij riskeert hierbij een celstraf en tonnen boete in de Verenigde Staten.

Volgens een special agent van de FBI is de gebeten steward in het ziekenhuis behandeld.

KLM laat weten dat de veiligheid van de vlucht niet in gevaar was.

Bron: Haarlemsdagblad.nl 

december 9, 2016

KLM heeft de cabine-bonden een nieuw voorstel gedaan om het pensioenconflict op te lossen.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - KLM heeft de cabinebonden een nieuw voorstel gedaan om het pensioenconflict op te lossen.

De luchtvaartmaatschappij stelt o.a. voor om jaarlijks 12 miljoen euro extra pensioenpremie te gaan betalen.

In een verklaring stelt de KLM, dat met het nemen van deze stap wordt voldaan aan de eis van de bonden dat het onderwerp pensioenen eerst opgelost moet zijn, voordat met de cao-onderhandelingen begonnen kan worden.

november 11, 2016

Het cabinepersoneel van KLM dreigt komend weekend opnieuw met werkonderbrekingen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Het cabinepersoneel van KLM dreigt komend weekend opnieuw met werkonderbrekingen. Het plan is daarbij om voor elke vlucht het werk voor minstens een uur neer te leggen, tenzij KLM vóór die tijd zijn omstreden besparingsmaatregel van tafel haalt.

Cabinepersoneel van KLM voert al een paar weken actie tegen een bezuinigingsmaatregel die de directie volgens de bonden eenzijdig heeft opgelegd. Sinds vorige week vliegt op een deel van de verre vluchten een steward of stewardess minder mee.

oktober 21, 2016

De ondernemingsraad van KLM wil dat de luchtvaartmaatschappij terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - De ondernemingsraad van KLM wil dat de luchtvaartmaatschappij terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten.

KLM kondigde onlangs aan met ingang van eind oktober het aantal cabinemedewerkers aan boord van sommige lange vluchten te verminderen. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.

september 1, 2016

President-directeur van de KLM Elbers lijkt vast van plan het grondpersoneel geen loonsverhoging te geven, ondanks de gestegen winst van het bedrijf.......

SCHIPHOL - President-directeur van de KLM Elbers lijkt vast van plan het grondpersoneel geen loonsverhoging te geven, ondanks de gestegen winst van het bedrijf. De FNV eist 1 procent loonsverhoging en het grondpersoneel voert al weken actie. Ook een  loonsverhoging en een bijstorting in het pensioenfonds van de piloten noemt Elbers onverantwoord. Hij erkent dat het beter gaat met het bedrijf, maar zegt in een videoboodschap aan het personeel dat dat ook hard nodig is om het bedrijf veilig te stellen.

augustus 18, 2016

De FNV roept op om de K uit de naam KLM te laten schrappen......

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - De FNV roept op om de K uit de naam KLM te laten schrappen.

In een brief aan de burgemeester van Amstelveen - waar het hoofdkantoor van KLM is gevestigd – schrijft de vakbond dat “een koninklijke onderneming van onbesproken gedrag hoort te zijn en zich majestueus dient te gedragen richting klanten, overheid en medewerkers".
Omdat de luchtvaartmaatschappij er alles aan zou doen om haar medewerkers niet te laten staken, vindt de FNV dat het bedrijf zich onfatsoenlijk opstelt.

augustus 11, 2016

Het grondpersoneel van KLM mag ook de komende weken niet staken op Schiphol. Dit heeft de rechtbank in Haarlem donderdag bepaald.....

SCHIPHOL - Het grondpersoneel van KLM mag ook de komende weken niet staken op Schiphol. Dit heeft de rechtbank in Haarlem donderdag bepaald.

Tot en met 4 september zijn protestacties onder leiding van vakbond FNV verboden. KLM had een kort geding tegen de bond aangespannen, om aangekondigde stakingsacties van haar grondpersoneel op Schiphol te voorkomen.

De voorzieningenrechter geeft de "explosieve combinatie" van vakantiedrukte en terreurdreiging op Schiphol als redenen om een eerder voorlopig verbod in stand te houden.

augustus 10, 2016

Piloten van KLM stappen naar de rechter als hun pensioen niet meer omhoog gaat. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de maatschappij een ultimatum gesteld......
 

SCHIPHOL - Piloten van KLM stappen naar de rechter als hun pensioen niet meer omhoog gaat. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft de maatschappij een ultimatum gesteld.

Uiterlijk vrijdag moet het plan van tafel geveegd zijn. Eind juli werd duidelijk dat KLM van de gegarandeerde indexatie van de pensioenen van piloten af wil.

augustus 5, 2016

Een KLM-toestel dat vrijdagmiddag van Schiphol onderweg was naar Houston, is na een vlucht boven de Noordzee weer teruggekeerd naar de luchthaven.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat vrijdagmiddag van Schiphol onderweg was naar Houston, is na een vlucht boven de Noordzee weer teruggekeerd naar de luchthaven.

Volgens de luchtvaartmaatschappij had dit te maken met een technisch probleem, maar wat het was kon de woordvoerder niet zeggen.

Wel wist de woordvoerder te melden dat het toestel veilig was geland en dat er een wissel van vliegtuig had plaatsgevonden.

Hierdoor konden alle passagiers hun vlucht naar Amerika iets later op de middag alsnog vervolgen.

Bron: RTV-NH
 

augustus 3, 2016

Dinsdag zijn op Schiphol duizenden koffers achtergebleven vanwege een storing in het bagagesysteem.........

SCHIPHOL – Dinsdag zijn op Schiphol duizenden koffers achtergebleven vanwege een storing in het bagagesysteem. Volgens Schiphol was er een probleem in de 'voeding' van een deel van het bagagesysteem. Inmiddels is het opgelost.

De KLM doet zijn best om alle koffers op tijd na te sturen, na een dag moet een koffer normaal terug zijn bij de klant, maar vanwege de aanhoudende problemen duurt dat in sommige gevallen nu langer.

juli 27, 2016

De FNV wil actie gaan voeren bij de KLM, nu een ultimatum is verstreken dat aan de directie was gesteld.........

SCHIPHOL - De FNV wil actie gaan voeren bij de KLM, nu een ultimatum is verstreken dat aan de directie was gesteld. Wat voor acties het worden, is nog niet besloten. De FNV wil meer loon voor al het grondpersoneel, zoals bagage-afhandelaars, baliemedewerkers en andere mensen met een vast contract. De KLM noemt die eisen onverantwoord. Aanpassingen van het eindvoorstel zouden de KLM uit de markt prijzen en haar groeiplannen en ambities onmogelijk maken.