MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about KLM

december 27, 2017

Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.......

Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie- en inventarisatiecommissie ingesteld. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

december 15, 2017

De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta. Vanaf 7 mei 2018 vliegt de budgetmaatschappij vier keer per week vanaf Schiphol naar JFK Airport New York.
Op de route zet Norwegian een Boeing 787 Dreamliner in.

Norwegian is al langer op Schiphol actief, maar dan met vluchten naar Scandinavië.

Norwegian gaat met de vluchten naar New York als “low cost carrier” de concurrentie aan met gevestigde namen KLM en haar Amerikaanse partner Delta Air Lines.

december 14, 2017

Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie.....

SCHIPHOL - Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie. Uit een sectorrapportage van ABN-Amro blijkt dat niet alleen de directe werkgelegenheid rond Schiphol wordt geraakt, maar dat ook ver buiten de luchthaven de gevolgen merkbaar zijn.

december 8, 2017

KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren.....

SCHIPHOL/TWENTE - KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren. Woensdagmiddag vertrok er een van Schiphol naar Twente Airport waar nog nooit een 747 is geland.
Tot en met 2020 verlaten alle Boeings 747 van KLM de vloot op Schiphol. Sommige 747's lopen tegen de 30 jaar oud en worden vervangen door veel zuinigere Boeing 777's en 787's, en op den duur ook door de Airbus A350.

november 30, 2017

KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.....

SCHIPHOL - KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.
De vluchten naar het Indonesische vakantie-eiland werden afgelopen weekend stilgelegd vanwege de aswolk rond vulkaan Gunung Agung.
De internationale luchthaven van Denpasar moest daarom worden gesloten.

Vrijdagochtend vertrekt de eerste vlucht van Bali naar Schiphol, waarbij volgens dienstregeling een tussenstop wordt gemaakt in Singapore.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

november 16, 2017

Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport.
Daar dient het toestel als klaslokaal.

Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. Het MBO College Airport is nu de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig.

KLM haalt de komende jaren al de “Jumbo’s” uit haar vloot, omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

oktober 27, 2017

KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.....

SCHIPHOL - KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.
Bijna honderd jaar maakten vliegtuigen van Nederlandse makelij deel uit van de nationale luchtvloot.

Zaterdagavond rond half 9 is het daarmee over en uit. Dan arriveert volgens de dienstregeling op Schiphol de laatste Fokker 70, afkomstig uit Londen.

Een feestelijk onthaal in de hangar en een Fokker-monument op Schiphol-Oost dat zondag wordt onthuld, moeten het afsluiten van deze periode markeren.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

oktober 20, 2017

Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.
Daarover zijn Schiphol en KLM, achttien gemeenten, de provincies Noord- en Zuid-Holland en staatssecretaris Sharon Dijksma het eens geworden.

oktober 13, 2017

Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.....

SCHIPHOL - Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.
De Autoriteit Consument en Markt sprak beide partijen aan op de te innige afspraken die zij met elkaar maakten. Zo zou KLM hebben bedongen om zeventig procent van alle capaciteit te mogen inzetten voor haar eigen vluchten en die van SkyTeam-partners. Ook zou KLM hebben geklaagd over de vestiging van een basis door easyJet en de business lounge van Emirates.

september 28, 2017

Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.....

AMSTELVEEN/ SCHIPHOL - Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.
De luchtvaartmaatschappij past de dienstregeling wel aan, en vliegt twee keer per week in plaats van vier keer.

Sint Maarten wordt komende winter door KLM niet meer rechtstreeks aangevlogen, maar met een stop op Curaçao. Dit eiland krijgt er vanaf half november gedurende de rest van het winterseizoen zelfs meer vluchten bij.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

 

september 8, 2017

KLM en de Nederlandse tak van Transavia hebben in de zomermaanden juli en augustus een recordaantal van acht miljoen passagiers vervoerd......

KLM en de Nederlandse tak van Transavia hebben in de zomermaanden juli en augustus een recordaantal van acht miljoen passagiers vervoerd.

De stijging van de KLM- vervoercijfers van augustus zat voor het grootste deel op Europa, waar zowel de capaciteit als het aantal passagiers flink steeg.

Bij KLM steeg het aantal passagiers op longhaulvluchten in augustus met 1,1 procent naar 984.000.

Op de korte en middellange afstand was sprake van een groei van liefst 9,2 procent tot ruim twee miljoen.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 26, 2017

De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op Schiphol.....

SCHIPHOL - De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op de nationale luchthaven. Het toestel draagt de naam Margriet.

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit.
Verder bestaat de Dreamliner voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

augustus 17, 2017

Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel was op weg naar Glasgow toen de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Reden was een medisch noodgeval aan boord.

Vlucht KL1481 landde zonder problemen op de Zwanenburgbaan en vertrok kort voor middernacht alsnog richting Schotland.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

juli 14, 2017

KLM heeft de Schiphol Airport Map gelanceerd. Deze app helpt de passagiers hun weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM heeft de Schiphol Airport Map gelanceerd. Deze app helpt de passagiers hun weg te vinden op de luchthaven op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.

De nieuwe service is beschikbaar via de KLM-app en via KLM op Messenger, Twitter en WeChat.

juli 7, 2017

De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd.....

SCHIPHOL-OOST - De oplevering van het project-snelle busbaan bij Schiphol-Oost is met zeker een jaar vertraagd. Dat komt volgens de provincie Noord-Holland door een ernstige bodemvervuiling, die wel al bekend was.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

juli 6, 2017

Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.
Het toestel vertrok rond kwart voor 9 vanaf Schiphol en maakte na een halfuur in Duitsland rechtsomkeert.

Volgens een woordvoerder van KLM was er sprake van een 'technisch mankement', maar is de veiligheid niet in het geding geweest.
Op Schiphol konden de reizigers overstappen op een andere Boeing 737.
Met hoeveel vertraging de reizigers in Kiev zouden aankomen, is niet bekend.

Bron: at5.nl.
 

juni 7, 2017

KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost......

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost. In dagblad De Telegraaf zegt de president-directeur dat het probleem nog niet voldoende en vooral niet structureel is opgelost.

mei 5, 2017

KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.
Dat zei topman Pieter Elbers van de luchtvaartmaatschappij donderdag.

De inzet van extra personeel die Schiphol eerder deze week aankondigde, is volgens Elbers slechts een eerste stap. Er zijn volgens hem veel meer knelpunten die voor die tijd moeten zijn aangepakt.

april 3, 2017

Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren..... 

SCHIPHOL – Schiphol loopt in het zomerseizoen vast in de piekuren.

Passagiers moeten lang wachten voor veiligheidsscans en paspoortcontroles, wat voor veel irritaties zorgt onder de reizigers.

Vliegtuigmaatschappijen vinden het een schande dat er operationele problemen zijn op Schiphol, terwijl Pasen en de zomervakantie nog moeten komen.

In een brief van KLM aan de luchthaven laat de maatschappij weten dat Schiphol zelf actie moet ondernemen om de chaos te voorkomen.

januari 12, 2017

De KLM is boos op Schiphol.......

SCHIPHOL – De KLM is boos op Schiphol. Volgens de nationale luchtvaartmaatschappij heeft de luchthaven de afgelopen jaren veel te veel prijsvechters en golfmaatschappijen met bonussen naar Nederland gelokt, waardoor Schiphol nu aan zijn plafond zit. Volgens topman Pieter Elbers kan KLM daardoor niet groeien en loopt de Nederlandse economie schade op. Hij pleit nu voor een groter aantal vluchten van en naar Schiphol dan eerder afgesproken.

januari 12, 2017

Vliegmaatschappij KLM vindt dat luchthaven Schiphol te veel prijsvechters heeft toegelaten.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Vliegmaatschappij KLM vindt dat luchthaven Schiphol te veel prijsvechters heeft toegelaten. Hierdoor zou de luchthaven nog maar mondjesmaat kunnen groeien en lijkt een verhoging van het plafond noodzakelijk voor expansie.

januari 6, 2017

KLM is opnieuw betiteld als de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - KLM is opnieuw betiteld als de veiligste luchtvaartmaatschappij van Europa.
De Nederlandse vervoerder moet op het jaarlijkse lijstje van het Duitse onderzoeksbureau JACDEC wel vier niet-Europese maatschappijen boven zich dulden.

Cathay Pacific uit Hongkong is net als vorig jaar koploper.
Op de tweede plek staat Air New Zealand, dan volgen het Chinese Hainan Airlines en Qatar Airways.

De vijfde plek betekent voor KLM een lichte verbetering ten opzichte van een jaar geleden, toen de maatschappij zesde werd.