MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine | 12:00 - 13:00
Share |

Content about Hoofddorp.

oktober 14, 2017

De broers Rick en Leo Claus zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in Haarlemmermeer. Het is voor de eerste keer dat een duo de lijst aanvoert......

De broers Rick en Leo Claus zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in Haarlemmermeer. Het is voor de eerste keer dat een duo de lijst aanvoert.

De broers exploiteren onder meer Courtyard by Marriot Amsterdam Airport Hotel, Pappa’s Beach House, Barraca Rodizio Grill & Bar, naast escape rooms, een bowling en een casino.

De verkiezing – voorheen om de Influence Award - wordt georganiseerd door het zakenblad Haarlemmermeer Into Business.

oktober 10, 2017

Bewoners van het Albertje Onosplantsoen in Hoofddorp maken zich zorgen over de verkeersveiligheid daar. Op het plantsoen staat een speeltuin langs een fietspad, maar op dat fietspad rijden elke dag veel scooters. Dat is verboden......

Bewoners van het Albertje Onosplantsoen in Hoofddorp maken zich zorgen over de verkeersveiligheid daar. Op het plantsoen staat een speeltuin langs een fietspad, maar op dat fietspad rijden elke dag veel scooters. Dat is verboden.

Tegenover NH Nieuws vertellen ouders van spelende kinderen, dat ze de situatie doodeng vinden.

Ze zouden meerdere malen bij de gemeente en politie melding hebben gemaakt van de situatie, maar vooralsnog hebben ze daar geen gehoor gevonden.

oktober 9, 2017

De politie heeft zondagmorgen dankzij een slimme actie van een burger een aanhouding kunnen verrichten wegens verboden wapenbezit. Het ging om een stroomstootwapen......

De politie heeft zondagmorgen dankzij een slimme actie van een burger een aanhouding kunnen verrichten wegens verboden wapenbezit. Het ging om een stroomstootwapen.

De politie kreeg een melding dat er iemand was gezien met een taser op de Kruisweg in Hoofddorp.

De melder stond bij de kruising te werken aan het verkeerslicht. Nadat hij dacht in een auto een taser te zien, bedacht de melder zich geen moment, zette het verkeerslicht op rood en belde de politie.

oktober 9, 2017

De Postcodeloterij heeft opnieuw winnaars blij gemaakt in Haarlemmermeer. Afgelopen zondag won, tijdens het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, de Hoofddorpse Marcella een bedrag van 35.000 euro.......

De Postcodeloterij heeft opnieuw winnaars blij gemaakt in Haarlemmermeer. Afgelopen zondag won, tijdens het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, de Hoofddorpse Marcella een bedrag van 35.000 euro.

Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder de aanwezigen op de tribune. Marcella was de gelukkige.

oktober 6, 2017

Bij een ongeval op de N201 is vandaag een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising Spaarnepoort met de N201......

Bij een ongeval op de N201 is vandaag een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising Spaarnepoort met de N201.

Door de klap van de aanrijding maakte de wagen van het slachtoffer een draai van 180 graden. Ambulance, brandweer en politie kwamen hulp bieden.

De brandweer heeft de voertuigen veilig gesteld. Een rijstrook van de N201 was geruime tijd afgesloten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd.
 

oktober 3, 2017

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.....

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.

Vrijwilligers van een gealarmeerde hengelsportvereniging slaagden er in een groot aantal dieren te redden door ze over te zetten naar de nabij gelegen Nieuwerkerkertocht.

september 30, 2017

De Beursvloer Haarlemmermeer vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november. Tijdens de beurs wordt vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord verhandeld.......

De Beursvloer Haarlemmermeer vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november in het Raadhuis in Hoofddorp. Tijdens de beurs wordt vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord verhandeld.

Zogenaamde matches bestaan uit een aanbod van mankracht, materialen en kennis. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover.

Er ontstaat voor beide partijen een win-win situatie. Zo worden in een tijdsbestek van twee uur hulpvragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven.

september 26, 2017

Bij een ongeluk op de N201 is maandagochtend een gewonde gevallen. Door het ongeluk is de Weg om de Noord richting Heemstede afgesloten.....

Bij een ongeluk op de N201 is maandagochtend een gewonde gevallen. Door het ongeluk is de Weg om de Noord richting Heemstede afgesloten.

De botsing vond plaats op de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan. De politie deed uitgebreid onderzoek op de plek van het ongeluk, wat hinder voor het doorgaande verkeer opleverde.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 25, 2017

Zondag 1 oktober zet de Dierenopvang Haarlemmermeer de deuren open voor het publiek. Tussen 12 en 4 uur kunnen bezoekers kennismaken met de asieldieren en meer te weten te komen over het asielwerk........

Zondag 1 oktober zet de Dierenopvang Haarlemmermeer de deuren open voor het publiek. Tussen 12 en 4 uur kunnen bezoekers kennismaken met de asieldieren en meer te weten te komen over het asielwerk.

Op het terrein van de opvang aan de Hoofdweg 565 in Hoofddorp zullen verder verschillende kraampjes staan. Daar wordt informatie gegeven over onder meer de Dierenambulance NHZ, gedragstherapie voor honden en dierenfysiotherapie.

Daarnaast zijn er kraampjes waar snuisterijen voor huisdieren verkocht worden.

Voor meer nieuws www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 23, 2017

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.......

De Heimanshof is met spoed op zoek naar mensen die in de weekenden als gastvrouw of gastheer in de tuin aanwezig willen zijn.

Gezocht wordt naar mensen die het leuk vinden om bezoekers te ontvangen, koffie, thee en limonade willen schenken, bezoekers enthousiast willen maken voor de tuin en de vereniging en daarnaast toezicht willen houden.

Gastheren en –vrouwen in de dop hoeven geen groene vingers te hebben, wel enige affiniteit met groen.

september 23, 2017

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp......

Zaterdag 30 september worden inwoners uitgedaagd op ontdekkingstocht te gaan in Hoofddorp.

Van een tour door het politiebureau en een bijzondere kijk op het winkelcentrum, tot een wandeling door het bos en levend stratego, er is 24 uur lang letterlijk van alles te beleven en te doen in Hoofddorp.

Zo zetten de brandweer, Het Oude Raadhuis, Het Cultuurgebouw, maar ook het Spaarne Gasthuis en Fort Jeugdland de deuren open voor nieuwsgierigen.

september 20, 2017

Vanaf deze week werkt Sportservice Haarlemmermeer onder een nieuwe naam: Team Sportservice Haarlemmermeer. Ook zijn een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd.......

Vanaf deze week werkt Sportservice Haarlemmermeer onder een nieuwe naam: Team Sportservice Haarlemmermeer. Ook zijn een nieuw logo en een nieuwe website gelanceerd.

Team Sportservice Haarlemmermeer stelt zich ten doel alle inwoners van de gemeente te laten profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen.

Team Sportservice Haarlemmermeer organiseert in opdracht van de gemeente tal van sport- en beweegprojecten. Dat doet zij in samenwerking met scholen, sportaanbieders, zorg- en welzijnsorganisaties en andere organisaties.

september 19, 2017

Het schoolgebouw van het ROC Hoofddorp aan de Opaallaan is vandaag kort ontruimd geweest, nadat leerlingen en leraren klaagden over hoofdpijn. Ook roken zij een vreemde lucht........

Het schoolgebouw van het ROC Hoofddorp aan de Opaallaan is vandaag kort ontruimd geweest, nadat leerlingen en leraren klaagden over hoofdpijn. Ook roken zij een vreemde lucht.

De gealarmeerde brandweer heeft metingen verricht, maar niets bijzonders aangetroffen. Enkele leerlingen zijn gecontroleerd in de ambulance, maar konden na controle weer hun les vervolgen. Het gebouw is ondertussen weer vrijgegeven.

Vorige week was er brand in het gebouw, mogelijk dat dit er wat mee te maken heeft.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 15, 2017

Bij het ROC van Amsterdam aan de Opaallaan in Hoofddorp heeft donderdagmiddag 14 september brand gewoed. In een opbergruimte waren handdoekrollen en andere sanitaire artikelen in brand gevlogen.......

Bij het ROC van Amsterdam aan de Opaallaan in Hoofddorp heeft donderdagmiddag 14 september brand gewoed. In een opbergruimte waren handdoekrollen en andere sanitaire artikelen in brand gevlogen.

Bij aankomst van de brandweer was dit deel van de school al ontruimd. Nadat een brandende kar met handdoekrollen naar buiten was gereden, is deze geblust.

Omdat er veel rook in het gebouw hing, zijn specialisten van de brandweer Amstelveen opgeroepen met speciale ventilatoren. Meerdere leerlingen zijn in de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook hadden ingeademd.

september 13, 2017

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open......

Woensdagmiddag 20 september is in De Ark, Muiderbos 36 in Overbos, tussen half 2 en 4 uur, het repair café weer open.

Naast elektrische apparaten scoren fietsen en kleding hoog op de lijst van artikelen waarmee mensen naar De Ark komen. Een goed team fietsenmakers vormt dan ook een goede trekpleister voor Repair Cafe De Ark.

september 12, 2017

Bij basisschool De Meiboom in Hoofddorp heeft vanochtend vroeg in de ochtend een brand gewoed......

Bij basisschool De Meiboom in Hoofddorp heeft vanochtend vroeg in de ochtend een brand gewoed.

Hoewel er flinke schade is, bleef de omvang van de brand beperkt. Volgens de brandweer is dat te danken aan een voorbijganger die de brand snel wist te melden.

Toen de brandweerlieden aankwamen konden ze nog net voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de rest van het gebouw.

Er is veel rook- en roetschade. Daardoor moeten de leerlingen dinsdag noodgedwongen een dag thuis blijven. Onderzocht wordt of het vuur mogelijk is aangestoken.

september 9, 2017

Voor mensen die de hectiek van alledag even willen loslaten organiseert het Instituut voor Natuureducatie IVN vrijdag 15 september een ontspannende wandeling in Hoofddorp.......

Voor mensen die de hectiek van alledag even willen loslaten organiseert het Instituut voor Natuureducatie IVN vrijdag 15 september een ontspannende wandeling in Hoofddorp.

De mindful wandeltocht voert door de historische Fruittuinen en het Wandelbos, het oudste bos in Haarlemmermeer.

Volgens IVN gaat het niet alleen om het wandelen zelf, maar vooral ook om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu.

Tijdens de wandeling wordt regelmatig stilgestaan om contact te maken met de natuur, met het lichaam en met de zintuigen.

september 6, 2017

Vrijdagavond 8 september vindt in De Lichtkring in Hoofddorp de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren’ plaats. Deze voorstelling, van verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda, werd voor het eerst gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme"......

Vrijdagavond 8 september vindt in De Lichtkring in Hoofddorp de muzikale voorstelling ‘Kom naar voren’ plaats. Deze voorstelling, van verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda, werd voor het eerst gespeeld tijdens de opening van ‘500 jaar protestantisme".

In tekst en beeld, begeleid door de accordeon, komen historische personen tot leven. Bekende en minder bekende helden en heldinnen van de Reformatie vertellen hun verhaal, aan de hand van een origineel voorwerp uit die tijd.

augustus 31, 2017

Hoofddorper Ramin Rezai maakt grote kans mee te mogen doen met de boyband die Ed Sheeran momenteel bij elkaar zoekt. Aan het Haarlems Dagblad vertelde de 23-jarige Rezai, dat hij bij de laatste vijf zit, voor de drie uiteindelijk te vergeven plekken in de band.......

Hoofddorper Ramin Rezai maakt grote kans mee te mogen doen met de boyband die Ed Sheeran momenteel bij elkaar zoekt.

Aan het Haarlems Dagblad vertelde de 23-jarige Rezai, dat hij bij de laatste vijf zit, voor de drie uiteindelijk te vergeven plekken in de band.

Ramin Rezai werd eind vorig jaar in één klap een bekende YouTuber.

augustus 28, 2017

Maandagmorgen heeft wethouder/locoburgemeester Ap Reinders een speciale jubileumspeld uitgereikt aan Peter Blokker, die 50 jaar in dienst is bij AM match aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Maandagmorgen heeft wethouder/locoburgemeester Ap Reinders een speciale jubileumspeld uitgereikt aan Peter Blokker, die 50 jaar in dienst is bij AM match aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp.

Hij is op 14 jarige leeftijd in dienst getreden van De Schutse, de voorloper van wat nu AM match is.

Hij vierde drie jubilea, maar 50 jaar staat niet in de CAO.

augustus 25, 2017

Kees van Lent, pastoor van de Hoofddorpse Joannes de Doper Parochie is op 27 augustus veertig jaar priester........

HOOFDDORP – Kees van Lent, pastoor van de Hoofddorpse Joannes de Doper Parochie is op 27 augustus veertig jaar priester.

Van Lent gaat nog niet met pensioen, maar wil de komende tijd wel langzaam afbouwen.

Hij begon een korte studie weg- en waterbouw, daarna theologie, trad toe tot de orde der Jezuïeten in Duitsland en ging drie jaar lang naar Rome, waar hij gewijd werd tot diaken. Hij was onder meer priester in Purmerend en Almere.

Zondag 27 augustus vieren de parochianen met Van Lent zijn priesterjubileum vieren, met een hapje en een drankje.

augustus 22, 2017

Een automobiliste is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de IJweg in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Een automobiliste is zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de IJweg in Hoofddorp.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Plesmanhoek, toen de vrouw van de weg af raakte en via een boom in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam.

Brandweer, ambulance, politie en het team met de traumahelikopter boden direct hulp.

De brandweer moest diverse delen van de wagen knippen om de vrouw voorzichtig uit haar benarde positie te kunnen bevrijden.

augustus 21, 2017

Zondag 27 augustus treedt zij een uur lang op in Casa Bacardi op Mysteryland. Haar set begint om 13.00 uur.......

HOOFDDORP - Hoofddorpse Cynthia Chua, aka XTCYN krijgt een podium tijdens Mysteryland in Hoofddorp.

Zondag 27 augustus treedt zij een uur lang op in Casa Bacardi op Mysteryland. Haar set begint om 13.00 uur.

De 21-jarige multi-instrumentalist staat voor het eerst op een festival van deze omvang.

Tijdens haar studie aan het conservatorium maakte ze al deel uit van groepen muzikanten die in Carré, de Melkweg en de Stadsschouwburg optraden.

augustus 15, 2017

Op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp heeft een automobilist maandag een bushokje volledig platgereden.......

HOOFDDORP - Op de Van Heuven Goedhartlaan in Hoofddorp heeft een automobilist maandag een bushokje volledig platgereden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het politiebureau, toen de een oprijwagen met aanhanger, door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en over een bushokje denderde.

Hulpdiensten werden opgeroepen om te assisteren bij het ongeval.
De bestuurder van de oprijwagen is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.