MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Hoofddorp.

juni 24, 2017

Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Om geld op te halen voor KWF Samenloop voor Hoop, organiseert Meer Dance & Events op 7 juli een dansevenement in Hoofddorp.

Vanaf 19.30 uur kan iedereen meedoen om in de Sporthal Het Spectrum met een record aantal dansers te komen dansen.

Deze dansles van een uur is onder leiding van het docententeam van Meer Dance & Events en bestaat uit een mix van Streetdance, Jazz-Showballet en Zumba.

Tickets en meedansen kost 5 euro en dit bedrag komt geheel ten goede aan KWF Samenloop voor Hoop Haarlemmermeer.
 

juni 24, 2017

Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp......

HOOFDORP – Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Naast het plukken van fruit kan men in dit gebied van Hoofddorp Centraal straks ook terecht voor een flinke workout.

Om te laten zien wat met deze nieuwe sporttoestellen allemaal mogelijk is, geeft trainer Richard Lek van The Bootcamp Club Haarlemmermeer na de opening een gratis bootcamptraining.
 

juni 23, 2017

Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.....

HOOFDDORP - Vooral Hoofddorp blijkt in de gemeente Haarlemmermeer koploper te zijn bij de bouw van nieuwe woningen.

Maar ook Nieuw-Vennep en Badhoevedorp doen met diverse bouwprojecten een duit in het zakje.

In Hoofddorp zijn onder meer woningen opgeleverd bij de projecten Portale, De Meerlanden Het Ensemble en het Leegwaterkwartier.

In Nieuw-Vennep zijn er nieuwe woningen bijgekomen bij de bouwprojecten De Vinderslag, Spoorzicht en Boshoeve.

juni 23, 2017

Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.......

HOOFDDORP – Studenten van het Nova College in Hoofddorp houden op woensdag 28 juni in Hoofddorp een speelgoedinzamelingsactie.

Het bij deze actie gedoneerde speelgoed is voor minder bedeelde kinderen en zal verdeeld worden onder de speelgoedbanken Haarlemmermeer en Amsterdam.

Inwoners van Hoofddorp die aan deze actie mee willen worden verzocht om dit door te geven aan Kevin Stut van het Nova College en het gedoneerde speelgoed aanstaande woensdag in hun voortuin te plaatsen.

juni 22, 2017

De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag......

HOOFDDORP – De politieagent die anderhalf jaar geleden bij de aanhouding van vijf Amsterdamse overvallers in Hoofddorp enkele schoten loste, is door de rechtbank schuldig bevonden aan poging tot doodslag.

Toch oordeelde de rechtbank dat de agent hiervoor geen straf krijgt en is hij ontslagen van rechtsvervolging.

In 2015 vond een gewapende overval plaats in Amsterdam-Zuid, waarna de Marokkaanse overvallers met de auto naar Hoofddorp vluchtten.

juni 15, 2017

Het Concours Hippique is een gratis spektakel voor jong en oud met naast de paardensport ook uiteenlopende activiteiten zoals shows, optredens, workshops, een foodtruck festival een streekmarkt en een indianendorp voor kinderen......

HOOFDDORP – Van vrijdag tot en met zondag komt het Concours Hippique weer terug naar Hoofddorp.

Dit weekend staat het Haarlemmermeerse Bos weer als vanouds in het teken van de paardensport.

juni 13, 2017

Bij een Turkse bakkerij in Hoofddorp is afgelopen vrijdag een illegale werknemer aangetroffen en een groot geldbedrag in beslag genomen......

HOOFDDORP – Bij een Turkse bakkerij in Hoofddorp is afgelopen vrijdag een illegale werknemer aangetroffen en een groot geldbedrag in beslag genomen.
De controle werd uitgevoerd door een deurwaarder en de Inspectie SZW.

De betreffende werknemer hield eerst vol dat hij daar niet werkte, totdat een oven oververhit raakte en hij deze oven snel en deskundig uitzette.

De inbeslagname van zo’n 10.000 euro was vanwege nog openstaande boetes voor eerdere illegale werknemers.

Bron: haarlemsdagblad.nl

juni 12, 2017

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof in Hoofddorp ondersteunt de landelijke actie “Taxus voor Hoop”.

Van 21 tot en met 28 juni kunnen inwoners van Haarlemmermeer het snoeisel van hun taxus inleveren bij De Heimanshof.

Het gaat hierbij alleen om de jonge eenjarige scheuten van de struik waarvan het medicijn tegen kanker Taxol gemaakt kan worden.

De Heimanshof wil met het inzamelen van deze grondstof voor dit medicijn, mensen met kanker helpen in hun strijd tegen deze ziekte.
 

juni 10, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen. In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken........

HOOFDDORP – De politie heeft afgelopen donderdag bij een woning in Hoofddorp 138 schildpadden in beslag genomen.

De politie werkte hierbij samen met Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

In de tuin werden water- en moerasschildpadden aangetroffen in sterk vervuilde en te kleine bakken.

Ook werden Griekse landschildpadden en klokschildpadden in de tuin gehouden .

Landschildpadden zijn beschermde dieren die alleen gehouden mogen worden met een CITES-certificaat, die de eigenaar van deze schildpadden niet had.

juni 9, 2017

Van 18 tot en met 25 juni organiseert Tennisvereniging In den Boogaerd in Hoofddorp het jaarlijkse “Opentoernooi”......

HOOFDDORP - Van 18 tot en met 25 juni organiseert Tennisvereniging In den Boogaerd in Hoofddorp het jaarlijkse “Opentoernooi”.

Behalve de strijd om een plek in de finale, gaat het bij dit toernooi in tennispark Adrianahoeve ook om de gezelligheid en lekker tennissen in zomerse sferen.

Het thema van dit jaar is daarom “Crazy Summer”.

Verder is er op vrijdag 23 juni een traditionele feestavond met loterij.

Inschrijven voor dit toernooi kan tot dinsdagavond 13 juni via de website www.idbopen.nl
 

juni 9, 2017

De politie doet onderzoek naar de dood van een hotelgast die donderdagavond bij het Hampton Hotel in Hoofddorp werd gevonden.....

HOOFDDORP - De politie doet onderzoek naar de dood van een hotelgast die donderdagavond bij het Hampton Hotel in Hoofddorp werd gevonden.

Diverse hulpdiensten en een traumateam waren opgeroepen om ter plaatse hulp te bieden, maar deze hulp mocht niet baten.

Volgens een politiewoordvoerder ging het hierbij om een val van hoogte.

Een deel van het hotel werd tijdens het politieonderzoek afgesloten en enkele gasten moesten bij een ander hotel ondergebracht worden.
 

juni 7, 2017

Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid......

HOOFDDORP - Het verdwijnen van buslijn 145 van Badhoevedorp naar Hoofddorp moet volgens wethouder Derk Reneman worden teruggedraaid.

Reneman reageerde hiermee op vragen van VVD-raadslid Beryl van Straten die wilde weten hoe hij aankijkt tegen het verdwijnen van de buslijn.

In het huidige vervoersplan van Connnexxion zal deze buslijn per 10 december van dit jaar opgeheven worden.

De Haarlemmermeerse wethouder Reneman is bij de Stadsregio Amsterdam verantwoordelijk portefeuillehouder Verkeer en Vervoer.

Bron: hcnieuws.nl
 

juni 3, 2017

Circus Renz International staat de komende weken in Hoofddorp. Ondanks dezelfde naam heeft dit circus heeft geen banden met het Haarlemse Circus Herman Renz.......

HOOFDDORP - Circus Renz International staat de komende weken in Hoofddorp. Ondanks dezelfde naam heeft dit circus heeft geen banden met het Haarlemse Circus Herman Renz.

Ook tijdens dit Pinksterweekeinde zullen er diverse optredens bij het circus plaatsvinden.

Op de donderdagen en vrijdagen is het ’familiedag’ bij het circus en kan men de voorstellingen met korting kan bijwonen.

Renz International staat tot zondagmiddag 11 juni in Hoofddorp.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 27, 2017

Gymnastiekvereniging SV Pax houdt op 11 juni tussen 14.00 en 15.30 uur een talententest voor meisjes in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Gymnastiekvereniging SV Pax houdt op 11 juni tussen 14.00 en 15.30 uur een talententest voor meisjes in Hoofddorp.

De vereniging is daarbij op zoek naar meisjes die tussen 2010 en 2012 geboren zijn.

Tijdens deze test in Sportcomplex Koning Willen-Alexander wordt gekeken naar de turnvaardigheden, kracht en lenigheid.

Talentvolle meisjes kunnen hierbij worden geselecteerd voor een proefperiode bij SV Pax.

Aan de talententest zijn geen kosten verbonden en aanmelden kan tot woensdag 7 juni via: www.svpax.nl
 

mei 25, 2017

Drie mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt, nadat zij hadden ingebroken in een gebouw aan de Planetenweg in Hoofddorp......

Drie mannen zijn in de nacht van woensdag op donderdag op heterdaad betrapt, nadat zij hadden ingebroken in een gebouw aan de Planetenweg in Hoofddorp.

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in het gebouw. Toen agenten op de Planetenweg arriveerden, zagen zij twee mannen wegrennen. Het duo kon vrijwel direct worden aangehouden.

Even later werd op het terrein een derde man aangetroffen.

Na behandeling in een ziekenhuis vanwege een hondenbeet, werd ook hij aangehouden.

mei 23, 2017

De Hoofddorpse dansstudio All Stylez heeft het afgelopen weekend goede resultaten behaald bij het EK in Duitsland......

HOOFDDORP – De Hoofddorpse dansstudio All Stylez heeft het afgelopen weekend goede resultaten behaald bij het EK in Duitsland.

Dit EK, waaraan zo’n 2.000 dansers uit heel Europa meededen, was georganiseerd door United Dance Organisation.

Dansgroep A.S. Crew, tien solisten en twee duo’s van All Stylez hadden zich via eerdere kwalificatiewedstrijden voor dit EK geplaatst.

Het afgelopen weekend heeft A.S. Crew een welverdiende 4e plaats behaald.

mei 23, 2017

Op 8 juni houdt het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een inloopochtend voor mensen met fibromyalgie. De inloop voor mensen met deze vorm van reuma, wordt elke 2e donderdag van de maand gehouden......

HOOFDDORP – Op 8 juni houdt het Spaarne Gasthuis Hoofddorp een inloopochtend voor mensen met fibromyalgie.

De inloop voor mensen met deze vorm van reuma, wordt elke 2e donderdag van de maand gehouden.

Bij de ochtend zijn leden van de fibromyalgievereniging aanwezig om iedereen, die meer wil weten over hoe om te gaan met deze ziekte, persoonlijk te woord te staan.

De leden van de vereniging zijn bij de inloopochtend tussen 10.30 en 12.00 uur aanwezig bij de afdeling Patiëntenvoorlichting in de centrale hal van het ziekenhuis.
 

mei 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft zaterdagmorgen speel-o-theek De Blokkendoos in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heropent.......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft zaterdagmorgen speel-o-theek De Blokkendoos in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heropent.

De Blokkendoos zat voorheen in de Lutulistraat in Hoofddorp en is al bijna 35 jaar een begrip in Haarlemmermeer.

Met haar aanbod van speelgoed en spelletjes richt de speel-o-theek richt zich op kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar.

Ouders en kinderen kunnen hun bezoek aan de bibliotheek nu ook combineren met een bezoek aan de speel-o-theek.
 

mei 17, 2017

Zo wordt er voor de 21ste keer een cursus pesto maken van ingrediënten uit het wild gegeven en kan meedoen aan het Fête de la Nature waarbij men een rondleiding in de heemtuin krijgt......

HOOFDDORP - In het weekend van 20 en 21 mei is het dubbel feest bij De Heimanshof in Hoofddorp.

Zo wordt er voor de 21ste keer een cursus pesto maken van ingrediënten uit het wild gegeven en kan meedoen aan het Fête de la Nature waarbij men een rondleiding in de heemtuin krijgt.

Fête de la Nature is omgaan met de natuur dat een jaar of 4 geleden uit Frankrijk is komen overwaaien.

Voor aanmelding of meer informatie kan men mailen met Jeroen Warmerdam via: j.b.warmerdam@quicknet.nl
 

mei 17, 2017

Op de kruising Hoofdweg met de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp is maandagmiddag een snorscooter tegen een motorscooter gebotst.......

HOOFDDORP - Op de kruising Hoofdweg met de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp is maandagmiddag een snorscooter tegen een motorscooter gebotst.

Zowel de berijder van de motorscooter als de twee opzittende van de snorscooter kwamen hierbij ten val.

Brandweermannen die toevallig voorbij kwamen, konden bij het ongeval direct hulp bieden.

De motorrijder had geen verwondingen, maar de jongens die op de snorscooter zaten hadden bij de aanrijding flinke schaafwonden en kneuzingen opgelopen.

mei 15, 2017

Een man heeft zaterdagmiddag voor opschudding gezorgd toen hij in Hoofddorp met een groot mes stond te zwaaien.......

Een man heeft zaterdagmiddag voor opschudding gezorgd toen hij in Hoofddorp met een groot mes stond te zwaaien.

Na een melding van bedreiging bij de politie werd de man even later op de Hoofdweg aangetroffen.

Naast het zwaaien met een mes zou de man zich ook verbaal agressief hebben gedragen.

Nadat agenten op de man hadden ingepraat, gaf hij zich over en konden zij hem even later aanhouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

mei 15, 2017

De wereldwijde cyberaanval met ransomware van afgelopen vrijdag heeft zeker 200.000 slachtoffers gemaakt in minstens 150 landen.....

HOOFDDORP - De wereldwijde cyberaanval met ransomware van afgelopen vrijdag heeft zeker 200.000 slachtoffers gemaakt in minstens 150 landen.

De wereldwijde cyberaanval met afperssoftware had vrijdagavond ook de betaalautomaten en de toegangspoorten getroffen van parkeergarage Q-Park in Hoofddorp.

Nadat alles gereset was, kon men weer betalen en de slagbomen openen.

Europol vreest vandaag een nieuwe wereldwijde cyberaanval, zeker als veel mensen bij bedrijven maandagmorgen hun computers weer aanzetten.

mei 10, 2017

Dinsdagavond 23 mei zal er voorlichting over stoelyoga gegeven worden bij het Alzheimer Café in zorgcentrum De Meerstede in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Dinsdagavond 23 mei zal er voorlichting over stoelyoga gegeven worden bij het Alzheimer Café in zorgcentrum De Meerstede in Hoofddorp.

Stoelyoga is een milde vorm van Yoga die zittend of steunend op een stoel kan worden beoefend.

Onder leiding van gespreksleider Karin Loogman zal yogadocent Paula Jap Tjong de deelnemers uitleggen hoe stoelyoga kan helpen om spanningen los te laten en lichaam en geest weer in balans te brengen.

mei 9, 2017

Zo slingerde de beschonken automobiliste over de weg, stopte niet voor de stopstreep bij verkeerslichten en kon niet inparkeren. Met behulp van een getuige kon de vrouw even later door de politie worden aangehouden.....

HOOFDDORP - Een vrouw is zondag in Hoofddorp aangehouden, nadat gebleken was dat ze stomdronken achter het stuur zat.

Andere weggebruikers zagen dat de vrouw zich in het verkeer vreemd gedragen en waarschuwden de politie.

Zo slingerde de beschonken automobiliste over de weg, stopte niet voor de stopstreep bij verkeerslichten en kon niet inparkeren.

Met behulp van een getuige kon de vrouw even later door de politie worden aangehouden.