MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp.

december 12, 2017

Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagmorgen rond tien voor acht met zijn auto in de sloot tussen de Alkemadelaan en Populierenstraat in Roelofarendsveen terecht gekomen.....

Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagmorgen rond tien voor acht met zijn auto in de sloot tussen de Alkemadelaan en Populierenstraat in Roelofarendsveen terecht gekomen.

Na ademanalyse bleek de man bijna 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben.

Hij heeft een proces verbaal gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Zijn auto, of wat daar van over was, moest hij achterlaten voor de berger.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

december 12, 2017

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt......

Studenten Pedagogisch werk van het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp houden donderdag 21 december van 16.00 - 18.00 uur een feestelijke benefiet kerstmarkt.

Publiek is van harte welkom. De eerstejaars studenten Pedagogisch medewerker kinderopvang en Onderwijsassistent toveren de kantine van hun school om tot een sfeervolle kerstmarkt met kraampjes vol zoete en hartige hapjes, kerstcadeautjes en kerstversieringen.

december 11, 2017

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking......

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Deze clinic wordt georganiseerd door Zwem- en PoloClub Hoofddorp, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en Team Sportservice Haarlemmermeer.

De clinic vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur. Er is maximaal ruimte voor twintig deelnemers. Het hebben van een zwemdiploma is voor deze clinic verplicht.

december 10, 2017

Bart Fiers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw, neemt op donderdag 25 januari afscheid. Het Cultuurgebouw komt in een volgende fase waarbij een bestuurder past met een meer cultureel profiel, aldus een persverklaring......

Bart Fiers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw, neemt op donderdag 25 januari afscheid. Het Cultuurgebouw komt in een volgende fase waarbij een bestuurder past met een meer cultureel profiel, aldus een persverklaring.

Fiers gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij heeft in de afgelopen jaren een leidende rol gespeeld in het fusieproces, dat heeft geleid tot het huidige Cultuurgebouw.

Er staat nu een organisatie waar we trots op zijn en waaraan andere cultuurorganisaties een voorbeeld nemen.

december 5, 2017

Dinsdag 12 december viert ondernemersorganisatie ZP-net zijn eerste lustrum. De eerste bijeenkomst vond in 2012 plaats in bedrijvenverzamelgebouw De Burgemeester in Hoofddorp......

Dinsdag 12 december viert ondernemersorganisatie ZP-net zijn eerste lustrum. De eerste bijeenkomst vond in 2012 plaats in bedrijvenverzamelgebouw De Burgemeester in Hoofddorp.

De organisatie is sindsdien uitgegroeid tot een levensvatbare vereniging waar ZP'ers en starters nog steeds hun kennis delen en bereid zijn om elkaar te helpen.

ZP-net viert zijn vijfde verjaardag met een borrelbijeenkomst. Die vindt plaats bij Verhage in Hoofddorp Floriande. De aanvang is om 6 uur. Meer informatie is te vinden op de website van ZP-net.

november 28, 2017

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die plaatsvond op zondagavond op het Roosterbospad in Hoofddorp. Omstreeks tien voor zeven werd een 15-jarige jongen tijdens het wandelen met de hond aangesproken door een man......

De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die plaatsvond op zondagavond op het Roosterbospad in Hoofddorp. Omstreeks tien voor zeven werd een 15-jarige jongen tijdens het wandelen met de hond aangesproken door een man.

Die eiste geld en de mobiele telefoon van de jongen. De man dreigde met een mes. De dader is een blanke man van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,80 meter. Hij had een kras of litteken op zijn voorhoofd.

november 28, 2017

Een 8-jarig meisje is gewond geraakt toen ze maandagmiddag in Hoofddorp werd aangereden door een personenauto. In plaats van zich om het slachtoffertje te bekommeren, maakte de automobilist zich uit de voeten.......

Een 8-jarig meisje is gewond geraakt toen ze maandagmiddag in Hoofddorp werd aangereden door een personenauto.

In plaats van zich om het slachtoffertje te bekommeren, maakte de automobilist zich uit de voeten.

Het ongeluk gebeurde rond kwart voor 3 op de kruising van de Hoofdweg met Graan voor Visch. De politie meldt dat het meisje bij de aanrijding lichtgewond raakte.

De politie roept getuigen op zich te melden. Behalve naar de doorrijder en getuigen is de politie ook op zoek naar een vrouw die het meisje in afwachting van de hulpdiensten heeft opgevangen.

november 28, 2017

Wijkraad Hoofddorp-Oost is dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De huidige voorzitter stopt om medische redenen.......

Wijkraad Hoofddorp-Oost is dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De huidige voorzitter stopt om medische redenen.

Als niet op korte termijn een opvolger wordt gevonden, vreest de Wijkraad Hoofddorp-Oost dat het werk stilvalt.

De personele nood is hoog. Slechts één van de huidige bestuursleden van de bewonersorganisatie is van plan door te gaan. Maar zij kan het niet alleen.

november 24, 2017

Hoofddorp heeft Almere voor moeten laten gaan in de verkiezing van ’beste binnenstad 2017-2019’ in de categorie middelgrote binnensteden.......

Hoofddorp heeft Almere voor moeten laten gaan in de verkiezing van ’beste binnenstad 2017-2019’ in de categorie middelgrote binnensteden.

De strijd in de categorie grote binnensteden is gewonnen door Breda, ten koste van Arnhem.

De kandidaten zijn beoordeeld op data, een bidbook waarmee ze zichzelf konden profileren, een onderzoek onder bezoekers en een bezoek van de jury.

De prijs is in het leven geroepen door het Platform Binnenstadmanagement en wordt elke twee jaar uitgereikt.

november 22, 2017

ROC Nova College houdt maandag 27 november van 6 tot 9 uur ’s avonds Open Huis voor vrijwel alle mbo opleidingen op alle locaties, waaronder Hoofddorp.......

ROC Nova College houdt maandag 27 november van 6 tot 9 uur ’s avonds Open Huis voor vrijwel alle mbo opleidingen op alle locaties, waaronder Hoofddorp.

Tijdens het Open Huis staan het brede opleidingsaanbod en een passende opleidingskeuze centraal.

Nova College verzorgt mbo in de sectoren Economie, Techniek en Zorg en Welzijn.

In Hoofddorp zijn drie opleidingen waarover voorlichting wordt gegeven: Fastservice voor beroepen als barista of manager buffetrestaurant.

november 21, 2017

Op de Kruisweg is zaterdagnacht de hoofdwaterleiding gesprongen. Een groot gedeelte van de winkels en bedrijven aan de Kruisweg had als gevolg van de lekkage geruime tijd geen water.......

Op de Kruisweg is zaterdagnacht de hoofdwaterleiding gesprongen. Een groot gedeelte van de winkels en bedrijven aan de Kruisweg had als gevolg van de lekkage geruime tijd geen water.

Woningen ondervonden geen hinder. Drinkwaterbedrijf PWN ging direct aan de slag met reparatiewerkzaamheden.

Opmerkelijk is, dat de waterleiding iets meer dan een jaar geleden ook al eens op dit stuk in de Kruisweg sprong.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 21, 2017

Op de Kruisweg in Hoofddorp ter hoogte van de verkeerslichten bij de Van Heuven Goedhartlaan is zondagmiddag kop-staart botsing gebeurd. Bij het ongeluk waren drie personenauto’s betrokken.......

Op de Kruisweg in Hoofddorp ter hoogte van de verkeerslichten bij de Van Heuven Goedhartlaan is zondagmiddag kop-staart botsing gebeurd. Bij het ongeluk waren drie personenauto’s betrokken.

Eén inzittende van een van de betrokken auto’s raakte licht gewond. Behandeling in de ambulance aan nekklachten volstond vooralsnog.

De overige inzittenden kwamen met de schrik vrij. Door het ongeval waren op het kruispunt twee rijstroken gesloten, wat voor overlast zorgde voor het overige verkeer.

november 21, 2017

De politie heeft twee Hoofddorpse kinderen van 5 en 7 jaar oud een hart onder de riem gestoken, nadat ze vorige week aan de hand van hun moeder inbrekers hun huis uit zagen vluchten.....

De politie heeft twee Hoofddorpse kinderen van 5 en 7 jaar oud een hart onder de riem gestoken, nadat ze vorige week aan de hand van hun moeder inbrekers hun huis uit zagen vluchten.

Hoewel de dieven bij het zien van de bewoners direct de benen namen, lukte het ze wel om meerdere spullen mee te nemen. Daaronder ook de spaarpot van de kinderen.

Maandagavond brachten agenten een bezoekje aan het tweetal. Op Facebook schrijft de Politie Haarlemmermeer dat ze de kinderen een doos vol politiegadgets en een 'unieke politiespaarpot' hebben gegeven.

november 20, 2017

Vorige week vrijdag rond middernacht is een taxichauffeur het slachtoffer geworden van een beroving. Dit gebeurde op de Vuursteen in Hoofddorp......

Vorige week vrijdag rond middernacht is een taxichauffeur het slachtoffer geworden van een beroving. Dit gebeurde op de Vuursteen in Hoofddorp.

De chauffeur had de daders rond half twaalf als klanten opgepikt vanaf het Gulden Winckelplantsoen in Amsterdam.

De drie mannen wilden naar Hoofddorp. Bij het afrekenen ging het mis en werd de chauffeur aangevallen.

Daarbij kreeg de chauffeur klappen tegen zijn hoofd.

november 11, 2017

Vrijdag 17 november van 9.00-11.00 uur houdt basisschool Juliana van Stolberg Open Dag. Ouders zijn met hun zoon of dochter van harte welkom........

Vrijdag 17 november van 9.00-11.00 uur houdt basisschool Juliana van Stolberg Open Dag. Ouders zijn met hun zoon of dochter van harte welkom.

Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend kennis maken met de school. Waarden en normen en tijdens de les rekening houden met verschillen zijn erg belangrijk op de Juliana van Stolbergschool aan de Van Den Berghlaan in Hoofddorp.

Daarnaast staat een goede samenwerking met ouders staat hoog in het vaandel. Vandaar het motto: goed onderwijs, dat maak je samen, aldus directeur Joost van Dijk.

oktober 16, 2017

Afgelopen zondag rukten de hulpdiensten massaal uit naar het Jaan Dekkerpad in Hoofddorp om hulp te bieden aan een mogelijk slachtoffer van een ongeval......

Afgelopen zondag rukten de hulpdiensten massaal uit naar het Jaan Dekkerpad in Hoofddorp om hulp te bieden aan een mogelijk slachtoffer van een ongeval.

In het water ter hoogte van de Klaas van Reeuwijkstraat vonden buurtbewoners namelijk een scooter. Omdat het niet duidelijk was of het om een ongeval ging, werd direct flink opgeschaald.

Toen de scooter op het droge was getrokken werd aan de hand van het kenteken al snel duidelijk dat de scooter een dag eerder was gestolen was.

oktober 14, 2017

De broers Rick en Leo Claus zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in Haarlemmermeer. Het is voor de eerste keer dat een duo de lijst aanvoert......

De broers Rick en Leo Claus zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke personen in Haarlemmermeer. Het is voor de eerste keer dat een duo de lijst aanvoert.

De broers exploiteren onder meer Courtyard by Marriot Amsterdam Airport Hotel, Pappa’s Beach House, Barraca Rodizio Grill & Bar, naast escape rooms, een bowling en een casino.

De verkiezing – voorheen om de Influence Award - wordt georganiseerd door het zakenblad Haarlemmermeer Into Business.

oktober 10, 2017

Bewoners van het Albertje Onosplantsoen in Hoofddorp maken zich zorgen over de verkeersveiligheid daar. Op het plantsoen staat een speeltuin langs een fietspad, maar op dat fietspad rijden elke dag veel scooters. Dat is verboden......

Bewoners van het Albertje Onosplantsoen in Hoofddorp maken zich zorgen over de verkeersveiligheid daar. Op het plantsoen staat een speeltuin langs een fietspad, maar op dat fietspad rijden elke dag veel scooters. Dat is verboden.

Tegenover NH Nieuws vertellen ouders van spelende kinderen, dat ze de situatie doodeng vinden.

Ze zouden meerdere malen bij de gemeente en politie melding hebben gemaakt van de situatie, maar vooralsnog hebben ze daar geen gehoor gevonden.

oktober 9, 2017

De politie heeft zondagmorgen dankzij een slimme actie van een burger een aanhouding kunnen verrichten wegens verboden wapenbezit. Het ging om een stroomstootwapen......

De politie heeft zondagmorgen dankzij een slimme actie van een burger een aanhouding kunnen verrichten wegens verboden wapenbezit. Het ging om een stroomstootwapen.

De politie kreeg een melding dat er iemand was gezien met een taser op de Kruisweg in Hoofddorp.

De melder stond bij de kruising te werken aan het verkeerslicht. Nadat hij dacht in een auto een taser te zien, bedacht de melder zich geen moment, zette het verkeerslicht op rood en belde de politie.

oktober 9, 2017

De Postcodeloterij heeft opnieuw winnaars blij gemaakt in Haarlemmermeer. Afgelopen zondag won, tijdens het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, de Hoofddorpse Marcella een bedrag van 35.000 euro.......

De Postcodeloterij heeft opnieuw winnaars blij gemaakt in Haarlemmermeer. Afgelopen zondag won, tijdens het televisieprogramma ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, de Hoofddorpse Marcella een bedrag van 35.000 euro.

Omdat de twee laatste kandidaten in de race voor een plek in de finale niet op de rode knop drukten, werd het uitstapbedrag verloot onder de aanwezigen op de tribune. Marcella was de gelukkige.

oktober 6, 2017

Bij een ongeval op de N201 is vandaag een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising Spaarnepoort met de N201......

Bij een ongeval op de N201 is vandaag een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising Spaarnepoort met de N201.

Door de klap van de aanrijding maakte de wagen van het slachtoffer een draai van 180 graden. Ambulance, brandweer en politie kwamen hulp bieden.

De brandweer heeft de voertuigen veilig gesteld. Een rijstrook van de N201 was geruime tijd afgesloten. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd.
 

oktober 3, 2017

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.....

In een vijver in Hoofddorp-Noord zijn honderden vissen het slachtoffer geworden van zuurstofgebrek. Dat gebeurde afgelopen zaterdag nadat door een enorme hoosbui een ondergrondse rioolbunker vol raakte en het overtollige water op de vijver loosde.

Vrijwilligers van een gealarmeerde hengelsportvereniging slaagden er in een groot aantal dieren te redden door ze over te zetten naar de nabij gelegen Nieuwerkerkertocht.

september 30, 2017

De Beursvloer Haarlemmermeer vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november. Tijdens de beurs wordt vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord verhandeld.......

De Beursvloer Haarlemmermeer vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 november in het Raadhuis in Hoofddorp. Tijdens de beurs wordt vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord verhandeld.

Zogenaamde matches bestaan uit een aanbod van mankracht, materialen en kennis. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover.

Er ontstaat voor beide partijen een win-win situatie. Zo worden in een tijdsbestek van twee uur hulpvragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven.

september 26, 2017

Bij een ongeluk op de N201 is maandagochtend een gewonde gevallen. Door het ongeluk is de Weg om de Noord richting Heemstede afgesloten.....

Bij een ongeluk op de N201 is maandagochtend een gewonde gevallen. Door het ongeluk is de Weg om de Noord richting Heemstede afgesloten.

De botsing vond plaats op de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan. De politie deed uitgebreid onderzoek op de plek van het ongeluk, wat hinder voor het doorgaande verkeer opleverde.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl