MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp.

juni 14, 2018

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is......

Op zondag 24 juni is de 7e editie van het Groene Loper Festival in Hoofddorp, waar iedereen kan ervaren hoe gemakkelijk en leuk een duurzame leefstijl is.

Er is een markt met eerlijke producten, hapjes en drankjes, muziek en een straattheater, en er zijn talloze workshops.

Het festival trekt bezoekers en aanbieders uit heel Nederland, en het past goed bij de ambities van het Hoofddorpse winkelgebied om te verduurzamen.

Het Groene Loper Festival is op zondag 24 juni van 12.00 tot 17.00 uur aan het Raadhuisplein in Hoofddorp en de toegang is gratis.
 

juni 13, 2018

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

Op donderdagavond vergadert de gemeenteraad in het raadhuis aan het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Op de agenda staat de vragensessie voor de raadsleden. Daarna praat men over de voortgang 2018 van de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en de omlegging van de A9.

Ook wordt er gesproken over de voorstellen om de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november te verhogen.

De vergadering wordt afgesloten met een besloten bijeenkomst over het meerjarenperspectief van grondzaken Haarlemmermeer.

juni 7, 2018

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.......

Woningbouwcorporatie Eigen Haard gaat in het gebied Lincolnpark in Hoofddorp woningen bouwen.

Het gaat om 177 laagbouwwoningen en 4 woonvilla’s met in totaal 48 woningen onder meer voor spoedzoekers, statushouders en jongeren.

De wijk krijgt een groen en waterrijk karakter en wordt duurzaam gebouwd. Het gebied is tijdelijk te bereiken via de Johan Enschedélaan, in afwachting van de ontwikkeling van de rest van Lincolnpark.

Als de gemeenteraad voor de zomer een besluit neemt kan Eigen Haard snel van start gaan met de bouw.
 

juni 6, 2018

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water......

Dinsdagochtend vond de politie een dode kat in een sloot tussen de Jadelaan en Opaallaan in Hoofddorp. De kat had een chipszakje over zijn hoofd en lag vermoedelijk al langer in het water.

Met de hulp van medewerkers van de Stichting Dierenambulance is de kat uit de sloot gehaald.

De politie is op zoek naar de eigenaar van de kortharige, bruine cyperse poes met een wit buikje. Het baasje dat zijn kat vermist kan bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juni 5, 2018

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.....

Studenten van het Nova College waarderen hun opleiding gemiddeld met een 7,3. In 2016 gaven ze een 7,2.

Vergeleken met andere ROC’s in de Randstad geven studenten van het Nova College en MBO Utrecht gemiddeld de hoogste rapportcijfers voor hun opleiding.

Dat blijkt uit de JOB-monitor die de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs publiceert. Landelijk staat het Nova College op een gedeelde vierde plaats van alle ROC’s.

juni 4, 2018

Een pizzakoerier is zondagavond met zijn scooter hard onderuit gegaan op het Leenderbos in Hoofddorp.......

Een pizzakoerier is zondagavond met zijn scooter hard onderuit gegaan op het Leenderbos in Hoofddorp.

De scooterrijder raakte vermoedelijk de verhoogde rijbaanafscheiding ter plaatse en verloor hierdoor de macht over het stuur. Hij kwam lelijk ten val.

Ambulancepersoneel verzorgde het slachtoffer ter plaatse, waarna deze is overgebracht naar het ziekenhuis. De scooter was flink beschadigd en is afgevoerd.
 

juni 4, 2018

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal......

Zondagochtend 3 juni rond half drie hield de politie twee mannen aan op de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp op verdenking van diefstal.

Het gaat om een 15-jarige jongen uit Beinsdorp en een 18-jarige man uit Alkmaar.

Kort ervoor kwam een inbraakmelding binnen vanaf een bouwterrein op de Laan van Zuiderhoeve in Hoofddorp.

De politie zicht met inzet van een hondengeleider de omgeving af, waarbij al snel verschillende inbrekerswerktuigen werden gevonden.

juni 3, 2018

Wethouder Derk Reneman van cultuur heeft zaterdagavond de prijzen van de Corendon International Big Band Competition in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp uitgereikt........

Wethouder Derk Reneman van cultuur heeft zaterdagavond de prijzen van de Corendon International Big Band Competition in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp uitgereikt.

Winnaar in de Top Klasse is Big Band GveriLLaz uit de Sloveense hoofdstad Ljubljana geworden.

Deze Big Band is opgericht op 1 januari 2014. De groep bestaat uit 18 professionele muzikanten.

Tweede plaats was voor het Sointi Jazz Orchestra uit Finland.

juni 2, 2018

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken......

Voordat GroenLinks het verkiezingsprogramma gaat vaststellen nodigt de partij inwoners uit om politieke wensen kenbaar te maken, om zodoende hun programma nog beter af te stemmen op de wensen van de kiezers.

Het verkiezingsprogramma is voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november 2018.

De openbare bijeenkomst is op 6 juni. Belangstellenden kunnen zich melden tussen 19.30 en 21.30 uur in de Jopenkerk aan de Hoofdweg 774 in Hoofddorp.

De schrijvers van het programma zijn dan aanwezig om bezoekers te ontvangen.
 

juni 2, 2018

VVD Haarlemmermeer houdt op 4 juni een politiek café over milieu en mobiliteit.......

VVD Haarlemmermeer houdt op 4 juni een politiek café over milieu en mobiliteit.

Nu rekeningrijden weer terug is in de actualiteit, gaat de VVD in op de vraag: “Hoe houden we de regio bereikbaar? Meer asfalt aanleggen, of ontkomt Nederland niet aan hogere beprijzing van CO2-uitstoot?”.

VVD-wethouder mobiliteit, Derk Reneman, verzorgt de inleiding. Ook oud-wethouder Arthur van Dijk, voorzitter Transport en Logistiek Nederland, zal een bijdrage leveren.

juni 2, 2018

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid......

Op maandag 4 juni 2018 is wethouder Horn een spreker op de bouwplaats van Tudorpark aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp-Zuid.

Om 15.45 uur is er een feestje, vooral bedoeld voor de kopers van de woningen in het plandeel Buckingham Quarter. Om 16.15 uur wordt de officiële handeling verricht: het slaan van de eerste paal.

De 78 woningen worden in kenmerkende Engelse Tudorstijl gebouwd. De oplevering is in de zomer van 2019
 

mei 30, 2018

Wethouder Tom Horn meldt op facebook dat het college dinsdag op werkbezoek is geweest in de wijken Overbos en Floriande in Hoofddorp......

Wethouder Tom Horn meldt op facebook dat het college dinsdag op werkbezoek is geweest in de wijken Overbos en Floriande in Hoofddorp.

Allereerst is het vernieuwde wijkcentrum De Boskern bezocht en daar is gesproken met de beheerder, vrijwilligers en bezoekers.

Daarna bezocht het college de 380 kV-hoogspanningsleiding in Zwaanshoek, waarbij uitleg werd gegeven over de vorderingen in de aanleg daarvan.

mei 29, 2018

De 14e MeerBusiness Haringparty staat in de agenda voor 26 juni aanstaande. De bijeenkomst is een jaarlijkse traditie van het ondernemersplatform......

De 14e MeerBusiness Haringparty staat in de agenda voor 26 juni aanstaande. De bijeenkomst is een jaarlijkse traditie van het ondernemersplatform.

Elk jaar wordt een keynote spreker uitgenodigd. Deze editie van het netwerk-evenement zal Lieke Lamb haar opwachting maken. Ze is trendwatcher en innovatie-adviseur.

De MeerBusiness Haringparty vindt plaats in Claus Hoofddorp. Inloop vanaf 4 uur, het hoofdprogramma start om 5 uur.

Voor deelname moeten ondernemers zich aanmelden via de website van MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol.
 

mei 29, 2018

Op de Hoofdweg in Hoofddorp, nabij de skipiste, is zondagavond een persoon bedreigd met een vuurwapen......

Op de Hoofdweg in Hoofddorp, nabij de skipiste, is zondagavond een persoon bedreigd met een vuurwapen.

Na de bedreiging is de persoon gevlucht richting het parkje van de voormalige waterzuivering. De politie heeft uiteindelijk ook iemand aangehouden en deze overgebracht naar het bureau.

Het vermoeden bestond dat het vuurwapen gedumpt was in de bosjes. Hierop heeft de politie met meerdere honden uit park afgezocht.

Daarbij werd een voorwerp gevonden dat is overgedragen aan de recherche.

Het park werd afgesloten vanwege het sporen onderzoek.
 

mei 28, 2018

Op de kruising van de Hoofdweg met de Weg om de Noord heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.......

Op de kruising van de Hoofdweg met de Weg om de Noord heeft zondagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenwagens.

Omdat gezien de materiële schade gevreesd werd voor gewonden, rukten de hulpdiensten naar de plaats van het ongeluk uit. Onder de inzittenden bevond zich ook een klein kind.

Bij controle in de ambulance bleek niemand zodanig gewond, dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.

Door het ongeval was een deel van de Hoofdweg afgesloten.

mei 28, 2018

Een 35-jarige man uit Hoofddorp is zaterdagnacht rond 3 uur aangehouden op de Hoofddorperdreef in Hoofddorp. Dit gebeurde na een achtervolging die begon op de N246 bij Wormerveer.....

Een 35-jarige man uit Hoofddorp is zaterdagnacht rond 3 uur aangehouden op de Hoofddorperdreef in Hoofddorp. Dit gebeurde na een achtervolging die begon op de N246 bij Wormerveer.

Agenten wilden een voertuig controleren en gaven de bestuurder een stopteken. De Hoofddorper ging er echter vandoor in de richting van de A8 naar Amsterdam.

Agenten wisten het voertuig van de verdachte uiteindelijk tot stoppen te dwingen. Daarbij heeft een aantal politiewagens lichte schade opgelopen.

mei 22, 2018

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.......

In navolging van de Fransen wordt her in der in Nederland komend weekeinde ook het Fête De La Nature georganiseerd.

In onze gemeente doet De Heimanshof in Hoofddorp mee. Zaterdag 26 en zondag 26 mei zijn bezoekers tussen 1 en 5 uur gratis welkom om een kijkje te nemen bij onder meer de kassen, de akkers, de kruidentuin, de bijenkasten en de onderwater ontdekwereld.

Met het Fête de la nature wordt aandacht gevraagd voor de natuur die volgens de initiatiefnemers in deze periode bovendien op haar mooist is.
 

mei 22, 2018

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.....

Zaterdag 26 mei aanstaande houdt de politie in Hoofddorp een open dag voor de inwoners van Haarlemmermeer.

Thema van deze dag is “Beleef de veiligheid”. Het politiebureau aan de Hoofdweg 800 in Hoofddorp zal hiervoor tussen 10 en 4 uur deels worden opengesteld voor het publiek.

Er worden meerdere demonstraties gegeven door onder andere politiebikers, politiehondengeleiders en de Buitenbewaking Schiphol.

Voor kinderen is er de mogelijkheid om zich te laten fotograferen op een politiemotor.

mei 21, 2018

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.......

Van dinsdag 22 mei tot en met zaterdag 26 mei wordt een collecte voor het Oranjefonds gehouden.

De opbrengst van deze collecte gaat voor de helft naar de organisatie en voor de andere helft naar andere Oranjefonds projecten in Noord-Holland.

Namens de Heimanshof gaan de GreenTeens – een groep jongeren met hart voor de natuur – collecteren. Zij worden vergezeld door andere Heimanshoffers, om als vereniging de hoogste opbrengst van Nederland te realiseren.

mei 8, 2018

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten........

Minder insecten: is dat een feit of fictie. Steeds vaker verschijnen artikelen in de media over de achteruitgang van het aantal soorten insecten.

Uit een onderzoek in Duitsland blijkt dat sinds 1989 het aantal vliegende insecten met ruim 75 procent is afgenomen.

Gelden die cijfers ook in Nederland en voor alle soorten insecten? Wat zijn de gevolgen van die terugloop? En wat kunnen we doen om die teruggang tegen te gaan?

mei 7, 2018

Zondagavond 6 mei rukte de brandweer omstreeks 10 uur in de avond uit naar de Antareslaan in Hoofddorp voor een automatisch brandalarm.....

Zondagavond 6 mei rukte de brandweer omstreeks 10 uur in de avond uit naar de Antareslaan in Hoofddorp voor een automatisch brandalarm.

Hoewel het adres bekend was van meerdere loze alarmen, bleek het dit keer welk te gaan om een incident.

Het betrof een kleine brand. De brandweer had de situatie snel onder controle.

De brand werd veroorzaakt door een loodzwaar elektronische apparaat. De spuitgasten hebben de machine naar buiten getild om deze goed te kunnen blussen.
 

mei 7, 2018

Op de Hoofdweg nabij de Weg om de Noord in Hoofddorp is vrijdagmiddag een 17-jarige vrouw gewond geraakt......

Op de Hoofdweg nabij de Weg om de Noord in Hoofddorp is vrijdagmiddag een 17-jarige vrouw gewond geraakt.

Het slachtoffer fietste komende vanuit het centrum richting de Weg om de Noord. Vlakbij de verkeerslichten bedacht de vrouw zich en wilde terug richting het centrum.

Ze draaide tussen een rij wachtende wagens terug, maar vergat het verkeer dat van rechts kwam.

Een auto kon de fietsster niet mee ontwijken.

Ze is ter plaatse behandeld in een ambulance en aansluitend naar het ziekenhuis vervoerd.
 

mei 7, 2018

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.......

De 15-jarige Rochana uit Hoofddorp is weer terecht. Het meisje bezocht zaterdag Bevrijdingspop in Haarlem, maar kwam daarvan niet op de afgesproken tijd thuis.

De familie deed een oproep via Facebook om naar het meisje uit te kijken. Ze was voor het laatste gezien op de bushalte van lijn 300.

Niet veel later kwamen er berichten dat ze was gezien met een jongen bij een bushalte in Hoofddorp.

Later op de zondagavond werd ook weer via Facebook bekend dat ze gevonden was. Hoe het met Rochana gaat, is niet duidelijk.
 

mei 4, 2018

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.....

HAARLEMMERMEER/HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE - Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn het raadhuis en de servicecentra van de gemeente Haarlemmermeer en het gemeentehuis van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude gesloten.
Bewoners kunnen die dag dus niet bij de gemeentelijke loketten terecht en de gemeenten zijn ook niet telefonisch bereikbaar.

Vrijdag 11 mei is de dienstverlening als normaal.