MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

april 26, 2017

Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuweweg......

HOOFDDORP - Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuweweg.

Een jongeman was op de stoep aan het skaten, toen zijn skateboard wegschoot en op de rijbaan terecht kwam.
Precies op het moment reedt een fietser voorbij en kwam de skateboard tussen de wielen van de fiets terecht.

De fietser ging daardoor hard onderuit en kwam daarbij met zijn hoofd op het asfalt terecht.

Na de nodige zorg in een ambulance is de fietser met een fikse hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

april 26, 2017

Na een jaar te zijn weggeweest, keert Haarlemmermeer Culinair van 7 tot en met 9 juli weer terug naar Hoofddorp.......

HOOFDDORP – Na een jaar te zijn weggeweest, keert Haarlemmermeer Culinair van 7 tot en met 9 juli weer terug naar Hoofddorp.

De laatste editie van Haarlemmermeer Culinair vond in 2015, tegelijkertijd met Meer Jazz plaats, maar dat bleek door een groot verschil in publiek geen succes.

Om het eetfestijn gezelliger te maken en minder afhankelijk te zijn van het weer, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een overkapping in de vorm van zogenaamde Perfect Sky-tent.

Bron: haarlemsdagblad.nl

 

april 26, 2017

Vrijdag 9 juni reikt burgemeester Theo Weterings tijdens het TAKE OFF Music Event de Meer Jazz Prijs uit aan Mathilde Santing......

HOOFDDORP - Vrijdag 9 juni reikt burgemeester Theo Weterings in Het Cultuurgebouw tijdens het TAKE OFF Music Event de Meer Jazz Prijs uit aan Mathilde Santing.

Het is de negentiende keer dat deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt.

Het bestaat uit een fraaie met diamantjes ingelegde speld, ontworpen, vervaardigd en beschikbaar gesteld door de Vennepse juwelier diamantair Paul van ’t Hullenaar.

De burgemeester reikt hem ieder jaar uit als eerbetoon aan een jazzmusicus die zijn of haar sporen ruimschoots heeft verdiend.
 

april 25, 2017

De Volendammer Vishandel aan de Kruisweg in Hoofddorp doet mee aan de nationale Kibbeling Cup......

HOOFDDORP – De Volendammer Vishandel aan de Kruisweg in Hoofddorp doet mee aan de nationale Kibbeling Cup.

Tot 12 mei kan het publiek nog stemmen wie zij de beste kibbelingbakkers van Nederland vinden.

In de eerste tussenstand staat de vishandel in Hoofddorp nog op een negende plaats, maar dat is gezien het aantal van 125 deelnemers niet onverdienstelijk.

Toch willen de Volendamse broers aan de Kruisweg er nog alles aan doen om minstens in de top vijf van Noord-Holland te komen.

Stemmen kan via de website kibbelingcup.nl

april 22, 2017

Bij De Bibliotheek, De Meerse, Duycker, Pier K en het Podium voor Architectuur was er toename van bereik en is een financieel beter resultaat geboekt dan was begroot.......

HOOFDDORP – Volgens het Jaarverslag van Het Cultuurgebouw Haarlemmermeer zijn in 2016 mooie resultaten geboekt.

Bij De Bibliotheek, De Meerse, Duycker, Pier K en het Podium voor Architectuur was er toename van bereik en is een financieel beter resultaat geboekt dan was begroot.

De Bibliotheek zag weer een stijging van de uitleningen en richt zich als “participatiebibliotheek” nu ook op werkzoekenden en het Taalhuis.

april 19, 2017

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten......

HOOFDDORP - De omstreden biggenruggen in het centrum van Hoofddorp zijn door de gemeente alweer weggehaald.

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten.

Volgens de gemeente wordt nu onderzocht of op deze plek nu andere maatregelen genomen moeten worden.

De obstakels waren namelijk geplaatst omdat een stuk van trottoir steeds kapot wordt gereden door automobilisten die het parkeerterrein op- of afrijden.

april 19, 2017

De Bibliotheek Haarlemmermeer, het Jongeren Informatie Punt en Podium Duycker organiseren donderdagavond de Poetry Polder Slam......

HOOFDDORP - De Bibliotheek Haarlemmermeer, het Jongeren Informatie Punt en Podium Duycker organiseren donderdagavond de Poetry Polder Slam.

Deze jaarlijkse slam valt dit keer in de Maand van de Filosofie waarbij het thema ‘Rust’ centraal staat.

Deelnemers moeten hierbij een tekst te schrijven over wat er gebeurt in hun pauze of wat een pauze voor de wereld zou kunnen betekenen.

De avond is verder in handen van presentator André Accord, terwijl de breakdancers van Turn It Loose Crew een show zal geven.

april 18, 2017

Zoals gebruikelijk vindt op 4 mei de dodenherdenking plaats bij het verzetsmonument aan het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Zoals gebruikelijk vindt op 4 mei de dodenherdenking plaats bij het verzetsmonument aan het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp.

De muzikale omlijsting wordt ook dit jaar weer verzorgd door Muziekvereniging Excelsior en Haarlemmermeers mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’.

Naast de gebruikelijke toespraken zullen enkele kinderen de gedichten ”Mijn onbekende Opa” en “Geen Herinneringen” voorlezen

april 17, 2017

Op deze dag worden speciale uitgaven te koop aangeboden in gelimiteerde oplages en vinden er bijzondere optredens plaats......

HOOFDDORP - Op 29 april 2017 wordt het landelijk Independent Bookstore Day gevierd.

Op deze dag worden speciale uitgaven te koop aangeboden in gelimiteerde oplages en vinden er bijzondere optredens plaats.

Bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp zullen er diverse activiteiten plaatsvinden.

Rasverteller Hans van Bree komt vertellen over "Het aanzien van..." , schijfster Stella Bergsma vertelt, zingt en signeert er haar boek.

april 15, 2017

21 april is het weer tijd voor Schoolslag XL bij Podium Duycker in Hoofddorp. Bij deze scholencompetitie in Haarlemmermeer gaan scholieren met divers talent de strijd met elkaar aan........

HOOFDDORP – Vrijdag 21 april is het weer tijd voor Schoolslag XL bij Podium Duycker in Hoofddorp.

Bij deze scholencompetitie in Haarlemmermeer gaan scholieren met divers talent de strijd met elkaar aan.
Schoolslag XL is niet zomaar een talentenwedstrijd.

Naast het vele talent dat voorbij komt, is het ook nog eens een echt competitie tussen scholen.

De winnaar zorgt hierbij voor eeuwige roem voor zijn of haar school.

De naam van de winnaar en de naam van de school worden namelijk ingegraveerd in de Schoolslag XL wisselbeker.
 

april 13, 2017

Het Oude Raadhuis in Hoofddorp heeft bij de publieksprijs voor het uitje “in de categorie bioscopen” net naast de winst gegrepen.......

HOOFDDORP – Het Oude Raadhuis in Hoofddorp heeft bij de publieksprijs voor het uitje “in de categorie bioscopen” net naast de winst gegrepen.

Het filmhuis in Het Oude Raadhuis kreeg weliswaar de meeste publieksstemmen, maar moest wat betreft waardering de Cinema Zevenskoop uit Den Helder voor laten gaan.

De Cinemeerse uit Hoofddorp eindigde bij deze landelijke verkiezing op de vijfde plaats.

Bron: Haarlemsdagblad.nl
 

maart 7, 2017

Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt..... 

HOOFDDORP – Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt.

Zo zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn voor de bewoners, omdat de plekken in de woonwijken vol staan met auto’s van winkelende mensen die naar het centrum gaan.

De gemeente beloofde in 2003 om vijfduizend extra parkeerplaatsen te maken, maar de teller staat nu niet eens op 2300.

Volgens omwonenden is de blauwe schijf niet genoeg om een parkeerplek te bemachtigen.

Ook betalen vinden ze geen optie, omdat ze dan een vergunning moeten kopen.

maart 6, 2017

In een extra lange uitzending van MeerSport vanuit Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is de bekendmaking tussen 19.00 en 22.00 uur live op MeerRadio te volgen. Het programma wordt gepresenteerd door Bas Scharwachter en Rick Middel........

In een extra lange uitzending van MeerSport vanuit Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is de bekendmaking tussen 19.00 en 22.00 uur live op MeerRadio te volgen.
Het programma wordt gepresenteerd door Bas Scharwachter en Rick Middel.

februari 21, 2017

Volgens voorzitter Hans de Bats is de Voedselbank in onderhandeling met een ondernemer uit Haarlemmermeer voor de bouw van een nieuw pand......

HOOFDDORP – Volgens voorzitter Hans de Bats is de Voedselbank in onderhandeling met een ondernemer uit Haarlemmermeer voor de bouw van een nieuw pand.

Dit nieuwe pand is broodnodig, omdat de Voedselbank het huidige onderkomen aan de Hoofdweg moet verlaten, daar dit voormalige AM-pand nu verkocht is.

Momenteel wordt er contact met de koper gezocht om te kijken of de Voedselbank kan blijven zitten totdat de nieuwbouw gereed is.

februari 15, 2017

Zondag 23 april zal op het Raadhuisplein in Hoofddorp De Grote Auditiedag voor Bootcamp 6.0 plaatsvinden......

HOOFDDORP – Zondag 23 april zal op het Raadhuisplein in Hoofddorp De Grote Auditiedag voor Bootcamp 6.0 plaatsvinden.

Om deel te mogen nemen aan Bootcamp 6.0 dient men zich eerst in schrijven en geselecteerd worden tijdens De Grote Auditiedag.

Naast deelname aan de Bootcamp 6.0 maakt een enkeling zelfs kans op een scholarship te waarde van 1.200 dollar in Amerika.

Deze Bootcamp in Amerika vindt dan tussen 12 juni en 16 juli plaats in Atlanta.

Voor deelname aan De Grote Auditiedag kan men zich per mail aanmelden via: bootcamp@duycker.nl

februari 14, 2017

Afgelopen donderdag heeft restaurant De Beren een gloednieuwe vestiging geopend in het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Het is daarmee de 29ste vestiging van dit succesvolle horecamerk dat door heel Nederland te vinden is........

HOOFDDORP – Afgelopen donderdag heeft restaurant De Beren een gloednieuwe vestiging geopend in het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Het is daarmee de 29ste vestiging van dit succesvolle horecamerk dat door heel Nederland te vinden is.

Volgens De Beren eigenaar Ad Schaap start met de opening van deze nieuw locatie in Hoofddorp en straks met een nieuwe vestiging in Haarlem, 2017 met een vliegende vaart.

Restaurant De Beren is in de plaats gekomen van het café-restaurant Première dat vorig jaar november zijn deuren moest sluiten.

februari 14, 2017

Bij Schouwburg De Meerse is de kaartverkoop gestart voor de zes topconcerten die op 9 en 10 juni zullen plaatsvinden tijdens het Take Off Music Event in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Bij Schouwburg De Meerse is de kaartverkoop gestart voor de zes topconcerten die op 9 en 10 juni zullen plaatsvinden tijdens het Take Off Music Event in Hoofddorp.

Om een breder muziekaanbod mogelijk te maken heeft de organisatie van het Meer Jazz Festival gekozen voor de nieuwe naam Take Off Music Event. 

Enkele grote namen bij deze concerten zijn: Mathilde Santing, Kraak & Smaak, Edsilia Rombley & All Female Band en de Brooklyn Funk Essentials.  

februari 12, 2017

In Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is 18 februari de 23ste Boogie & Blues Night met Mr. Boogie Woogie. De Vennepse pianist/zanger Eric-Jan Overbeek, oftewel Mr. Boogie Woogie, met zijn band weer flink uit.......

In Schouwburg De Meerse in Hoofddorp is 18 februari de 23ste Boogie & Blues Night met Mr. Boogie Woogie.

De Vennepse pianist/zanger Eric-Jan Overbeek, oftewel Mr. Boogie Woogie, met zijn band weer flink uit.

Een bijzonder avond vol vuur, virtuositeit en humor.

Een aanrader voor eenieder die ook maar enigszins van muziek houdt.
The Arizona Star schreef over Mr. Boogie Woogie: "As soon as he starts pounding the ivories, you'll be on your way to the Land of Good Times."

Website: http://www.boogieandbluesnight.nl/
 

februari 10, 2017

Bij winkels aan de Kruisweg in Hoofddorp wordt het zogenaamde ’stop and go’-parkeren ingevoerd.....

HOOFDDORP - Bij winkels aan de Kruisweg wordt het zogenaamde ’stop and go’-parkeren ingevoerd. Er komen aparte stroken voor het kort parkeren van de auto om een snelle boodschap te doen.

Het parkeerbeleid wordt ook aangepast om bezoekersregelingen te versimpelen. Wie in een betaald parkeren-gebied woont, kan een parkeerkaart regelen voor bezoek.
Momenteel zijn er verschillende systemen, variërend van een kraskaart tot een extra parkeervergunning per adres.
Die worden allemaal vervangen door één systeem.

 

februari 8, 2017

Alles Wat Rolt is ’s middags van 14.00 tot 17.00 uur voor kinderen en hun ouders die op Heelys, rolschaatsen en andere rollende objecten willen genieten op toepasselijke muziek......

HOOFDDORP – Vrijdag 10 februari kan men in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp terecht voor Alles Wat Rolt en Rollerdisco.

Alles Wat Rolt is ’s middags van 14.00 tot 17.00 uur voor kinderen en hun ouders die op Heelys, rolschaatsen en andere rollende objecten willen genieten op toepasselijke muziek.

Hierna gaat om 19.30 uur de Rollerdisco voor volwassenen van start, waarbij men kan swingen maar op funky old- en newschool beats van een professionele DJ.

februari 8, 2017

25 februari zal burgemeester Theo Weterings de sleutel van de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp overdragen aan Carnavalsvereniging De Meerbonken......

HOOFDDORP – Zaterdag 25 februari zal burgemeester Theo Weterings de sleutel van de gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp overdragen aan Carnavalsvereniging De Meerbonken.

In het kader van het 44-jarige bestaan van de vereniging zal de traditionele sleuteloverdracht om 11 uur 11 op feestelijke wijze plaatsvinden op het Polderplein.

Na overhandiging van de gemeentelijke sleutel zal het carnaval ’s middags starten met een kindercarnaval in Hotel De Beurs.

De carnavalsfestiviteiten duren tot dinsdagavond 28 februari.
 

februari 8, 2017

Boekhandel Stevens in Hoofddorp zal vanaf eind maart onderdak bieden aan de VVV......

HOOFDDORP - Boekhandel Stevens in Hoofddorp zal vanaf eind maart onderdak bieden aan de VVV.

De boekwinkel zal hiermee het toeristische informatiepunt in het centrum van Hoofddorp te worden.

Bij de keuze uit diverse kandidaten sprong Stevens volgens een woordvoerder van Amsterdam Marketing er al snel uit.
Want naast een goede en opvallende locatie is in de boekhandel ook al een groot deel van de kennis en de benodigde informatie voor toeristen en dagjesmensen aanwezig.

Bron: haarlemsdagblad.nl

januari 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd.

De Hoofddorpse Marij ontvangt dit hippe skateboard dat gemaakt is van gebruikte flessendoppen, als winnaar van een prijsvraag.

Vorig najaar werd er een expositie over duurzame gebruiksmaterialen in het raadhuis gehouden, waarbij bezoekers konden raden uit hoeveel flessendoppen het wasteboard bestond.

Marij raadde bij deze prijsvraag met het exacte aantal van 750 stuks.
 

januari 20, 2017

Zaterdag zal in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd worden gehouden.......

HOOFDDORP – Zaterdag zal in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd worden gehouden.

De voorleeskampioenen van 17 basisscholen uit de gemeente Haarlemmermeer treden voor het voetlicht.
De deelnemende kinderen zijn afkomstig uit groep 7 en 8 en wonnen op hun school de Voorleeswedstrijd.

Bij deze voorronde lezen zij een fragment voor uit hun favoriete kinderboek voor en strijden daarmee om een plek in de kwartfinale.