MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

juni 20, 2017

Vrijdag 30 juni zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de feestelijke afsluiting plaatsvinden van het project Jan & Alleman.......

HOOFDDORP - Vrijdag 30 juni zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de feestelijke afsluiting plaatsvinden van het project Jan & Alleman.

Bij het project Jan & Alleman hebben verschillende organisaties op het gebied van zorg & welzijn en kunst & cultuur de afgelopen maanden in Haarlemmermeer samengewerkt.

Dit heeft geresulteerd in een viertal projecten waarvan de resultaten nu getoond worden.

juni 20, 2017

25 juni zal in Hoofddorp alweer de zesde editie van het Groene Loper Festival plaatsvinden. Van 12.00 tot 7.00 uur kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van muziek, straattheater, workshops en een groene markt......

HOOFDDORP – Zondag 25 juni zal in Hoofddorp alweer de zesde editie van het Groene Loper Festival plaatsvinden.

Van 12.00 tot 7.00 uur kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van muziek, straattheater, workshops en een groene markt.

Verder kan men er duurzame producten en diensten zien, proeven, ruiken, voelen, proberen, ervaren of geïnspireerd raken.

Het Groene Loper Festival is een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Van Fair & Dichtbij.

juni 20, 2017

Pizzabezorgketen Papa John’s heeft onlangs een vestiging geopend aan de Kruisweg in van Hoofddorp........

HOOFDDORP - Pizzabezorgketen Papa John’s heeft onlangs een vestiging geopend aan de Kruisweg in van Hoofddorp.

Deze nieuwe zaak van Papa John’s is hiermee de zesde vestiging in Nederland.

Naast pizza’s heeft deze pizzabakker ook andere zaken zoals kippenvleugeltjes en salades op de kaart staan.

Maaltijden kunnen ter plaatse worden opgegeten, afgehaald of bezorgd worden.

Franchisenemer van deze nieuwe zaak in het centrum van Hoofddorp is Nordin El-Bohdidi.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 16, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp. Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp.

Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn.

Daaronder zijn ook steeds meer jonge veteranen die de laatste jaren waren uitgezonden naar oorlogsgebieden.

Naast de burgemeester zijn er ook drie sprekers van de Koninklijke Marechaussee.

Deze militairen zullen hierbij ingaan op hun eigen ervaringen tijdens de diverse vredesmissies.
 

juni 13, 2017

Op de Kruisweg in Hoofddorp is maandagmiddag een verdachte aangehouden voor inbraak.......

HOOFDDORP - Op de Kruisweg in Hoofddorp is maandagmiddag een verdachte aangehouden voor inbraak.

Buren hoorden glasgerinkel in een naastgelegen woning en toen de buurman poolshoogte ging nemen, trof hij een ingeslagen raam en een inbreker bij de woning aan.

Die is door de buurman aangehouden en even later overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Na controle op nog meer ongewenste bezoekers in de woning, is de verdachte hierna overgebracht naar een cellencomplex in Haarlem.
 

juni 11, 2017

Wethouder Reneman heeft zaterdagavond de prijzen uitgereikt bij de Corendon International Big Band Competition......

HOOFDDORP - Wethouder Reneman heeft zaterdagavond de prijzen uitgereikt bij de Corendon International Big Band Competition.
Deze competitie in Schouwburg De Meerse vond plaats bij het TAKE OFF Music Event in het centrum van Hoofddorp.

juni 9, 2017

Vanavond en morgen zal in en rond Het Cultuurgebouw in Hoofdorp het TAKE OFF Music Event plaatsvinden. Burgemeester Theo Weterings reikt bij dit muziekevenement vanavond de jaarlijkse Meer Jazz Prijs uit aan Mathilde Santing in de kleine zaal van De Meerse.......

HOOFDORP – Vanavond en morgen zal in en rond Het Cultuurgebouw in Hoofdorp het TAKE OFF Music Event plaatsvinden.

Burgemeester Theo Weterings reikt bij dit muziekevenement  vanavond de jaarlijkse Meer Jazz Prijs uit in de kleine zaal van De Meerse.

De winnaar van deze prijs is dit jaar Mathilde Santing voor haar imposante staat van dienst.

Dit jaar is het alweer de twintigste uitreiking van deze Meer Jazz Prijs voor een gelouterde artiest.
 

juni 3, 2017

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren......

HOOFDDORP – Verkeerswethouder Derk Reneman wil de mogelijkheid van een fietsenstalling onder het raadhuis laten bekijken.

Deze kelder is nu nog in gebruik als parkeergarage, maar na het klaarkomen van de nieuwbouw bij het raadhuis zal deze ruimte vrijkomen.

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren.

juni 2, 2017

B en W van Haarlemmermeer ziet liever geen parkeergarage onder het Raadhuisplein in Hoofddorp, maar een bovengrondse op het braakliggende terrein aan de Binnenweg.....

HOOFDDORP - B en W van Haarlemmermeer ziet liever geen parkeergarage onder het Raadhuisplein, maar een bovengrondse op het braakliggende terrein aan de Binnenweg.

De voorkeur van het college kost 4 keer minder en kan de parkeerplaatsen opleveren die bezoekers aan het Hoofddorpse centrum nodig hebben.
Uitgangspunt is dat 1200 parkeerplaatsen die verloren gaan door bouwprojecten, in het centrum moeten komen.

mei 27, 2017

Woensdag 7 juni houdt de werkgroep Haarlemmermeer van IVN Zuid-Kennemerland een avondexcursie naar bijzondere orchideeën in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Woensdag 7 juni houdt de werkgroep Haarlemmermeer van IVN Zuid-Kennemerland een avondexcursie naar bijzondere orchideeën in Hoofddorp.

Bij de excursie die om 19.30 uur start bij het Raadhuis in Hoofddorp worden onder meer de Fruittuinen en bedrijventerrein Beukenhorst bezocht.

Door de bijzondere bodemsoorten zijn op deze locaties veel verschillende orchideeën te bewonderen zoals de gevlekte rietorchis en de zeldzame bijenorchis.

Deelname aan deze excursie is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.
 

mei 26, 2017

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars uit Hoofddorp organiseert onder auspiciën van de Nederlandse Magische Unie dit nationale goochelfestival........

HOOFDDORP – Vanaf gisteren tot en met morgen is in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Dutch Festival of Magic.

De Noord-Hollandse Bond van Goochelaars uit Hoofddorp organiseert onder auspiciën van de Nederlandse Magische Unie dit nationale goochelfestival.

Bij dit festival met vele beroemde goochelaars zijn eveneens Nederlandse kampioenschappen goochelen en de Europese strijd van junior goochelaars voor de prestigieuze Hans Klok-trofee.

Tevens zijn bij dit event diverse lezingen en workshops van goochel-dealers met hun nieuwste waar.
 

mei 24, 2017

Het pop up-parkje op de vroegere skatebaan voor het raadhuis in Hoofddorp wordt op 31 mei officieel door Ondernemend Hoofddorp geopend......

HOOFDDORP – Het pop up-parkje op de vroegere skatebaan voor het raadhuis in Hoofddorp wordt op 31 mei officieel door Ondernemend Hoofddorp geopend.

De stichting Ondernemend Hoofddorp heeft het initiatief genomen om de plek nieuw leven in te blazen door op deze locatie een klein parkje aan te leggen.

Eerder werden op initiatief van het ondernemersfonds al bomen en insectvriendelijke planten in en om het winkelcentrum van Hoofddorp geplaatst.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 23, 2017

Afgelopen donderdag onthulden wethouders Derk Reneman en Marjolein Steffens een Kinderzwerfboekstation in de hal van het raadhuis in Hoofddorp........

HOOFDDORP – Afgelopen donderdag onthulden wethouders Derk Reneman en Marjolein Steffens een Kinderzwerfboekstation in de hal van het raadhuis in Hoofddorp.

Dit Kinderzwerfboekstation kwam mede tot stand door leerlingen van de Juliana van Stolbergschool uit Hoofddorp die bij de start van deze speciale boekenkast een boek van thuis hadden meegenomen.

Het kinderzwerfboek is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp, waarbij men kinderen wil stimuleren om te lezen omdat dit belangrijk is bij hun ontwikkeling.

Bron: hcnieuws.nl
 

mei 17, 2017

Op donderdag 1 juni zijn er auditiedagen voor de leeftijdscategorie van 9 tot en met 11 jaar en op donderdag 8 juni voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 21 jaar.....

HOOFDDORP – In de maand juni zijn er weer auditiedagen bij Pier K in Hoofddorp.

Op donderdag 1 juni zijn er auditiedagen voor de leeftijdscategorie van 9 tot en met 11 jaar en op donderdag 8 juni voor de leeftijdscategorie 12 tot en met 21 jaar.

De audities voor toekomstige musicalsterren vinden groepsgewijs plaats.

Hierbij worden een choreografie en een lied ingestudeerd, waarna de deelnemers individueel moeten zingen.

Ook krijgen de deelnemers een improvisatieopdracht en moeten zij een stukje te spelen.

mei 16, 2017

De Meerse stelde het publiek zaterdag in de gelegenheid om via de website plaatsen te bestellen voor het nieuwe theaterseizoen, maar bij het in de wachtrij staan ging er bij veel mensen iets mis.........

HOOFDDORP – Bij Schouwburg De Meerse waren afgelopen zaterdag veel problemen bij de kaartverkoop via de website.

De Meerse stelde het publiek zaterdag in de gelegenheid om via de website plaatsen te bestellen voor het nieuwe theaterseizoen, maar bij het in de wachtrij staan ging er bij veel mensen iets mis.

Bij dit zogenaamde eerlijkere systeem kwamen mensen die al eerder aan de beurt waren, opeens achteraan in de wachtrij te staan.

Dit nieuwe systeem zorgde bij veel kaartkopers stress en ongemak.
 

mei 9, 2017

Als onderdeel van het project Jan & Alleman organiseren diverse organisaties uit Haarlemmermeer een fotowedstrijd met als thema ‘Kwetsbaar maar krachtig’.....

HOOFDDORP - Als onderdeel van het project Jan & Alleman organiseren diverse organisaties uit

Haarlemmermeer een fotowedstrijd met als thema ‘Kwetsbaar maar krachtig’.
Men moet daarbij denken aan een bloemetje dat tussen het asfalt groeit of een hoogbejaarde met een rollator.

Deelnemers dienen iets soortgelijks uit hun omgeving te fotograferen en deze foto’s vóór 10 juni naar Meerwaarde te sturen.

mei 7, 2017

Op vrijdag 12 mei a.s staat Het Groot Niet Te Vermijden om kwart over 8 in de grote zaal van Schouwburg De Meerse met hun programma “Shave, Rattle and Roll”.......

Op vrijdag 12 mei a.s staat Het Groot Niet Te Vermijden om kwart over 8 in de grote zaal van Schouwburg De Meerse met hun programma “Shave, Rattle and Roll”.

Zijn het gladde jongens? Ja, maar ze kunnen ook prikkelen!
Al meer dan 25 jaar staat Het Groot voor humor, goede muziek, theater en muzikale grappen.

Messcherp of met een baard… In razende vaart wisselen de scènes elkaar af en schiet u vanuit ontroering in de slappe lach.

mei 6, 2017

Bij het kiezen van een andere opzet voor het culturele seizoen 2017 -2018 heeft Het Cultuurgebouw besloten om de Polderparade om te dopen in Cultuurparade.....

HOOFDDORP – Bij het kiezen van een andere opzet voor het culturele seizoen 2017 -2018 heeft Het Cultuurgebouw besloten om de Polderparade om te dopen in Cultuurparade.

Gedurende de gehele maand september organiseert Het Cultuurgebouw met deze nieuwe Cultuurparade de opening van het culturele seizoen.

In het programma staat op 1 september de Opening Landschap triënnale in Park 21 en op 10 september de open dagen bij Pier K Hoofddorp.

mei 3, 2017

Kinderpsycholoog Mariel Stokman is een nieuwe praktijk gestart in hartje Hoofddorp.......

HOOFDDORP – Kinderpsycholoog Mariel Stokman is een nieuwe praktijk gestart in hartje Hoofddorp.

Stokman wil een praktijk zonder poespas of ingewikkelde procedures, maar gewoon goede psychologische zorg en zonder wachtlijst.

Het is volgens haar een praktijk voor Kinder- en Jeugdpsychologie in het centrum van Hoofddorp waarbij hulp geboden wordt aan kinderen tot 18 jaar en hun ouders.

Voor meer informatie over de praktijk en de aanmeldprocedure kan men terecht op de website: stokmanpsychologie.nl
 

mei 2, 2017

Festival Meerlive zal dit jaar van donderdag 7 tot zondag 10 september in Hoofdorp plaatsvinden. De toegang is nu gedeeltelijk gratis, want op zaterdag 9 september moet men entree betalen.......

HOOFDDORP – Festival Meerlive zal dit jaar van donderdag 7 tot zondag 10 september in Hoofdorp plaatsvinden.

De toegang is nu gedeeltelijk gratis, want op zaterdag 9 september moet men entree betalen.

In de voorverkoop kost een entreekaartje voor de zaterdag vijf euro en straks ter plaatse tien euro.

Deze entreekosten hebben te maken met de huur van een grote overkapping zodat het publiek bij regen droog staat.

Het popfestival wordt op de gratis zondag afgesloten met de finale van de Meerlive-talentenjacht en de Amsterdamse Middag.
 

mei 1, 2017

In tegenstelling tot eerdere berichten dat het huidige pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor nieuwbouw, gaat men het pand nu verbouwen......

HOOFDDORP – Warenhuis Topshelf heeft ervoor gekozen om zich toch in het oude V&D-pand in Hoofddorp te gaan vestigen.

In tegenstelling tot eerdere berichten dat het huidige pand gesloopt zou worden om plaats te maken voor nieuwbouw, gaat men het pand nu verbouwen.

In het nieuwe warenhuis in Hoofddorp is onvoldoende ruimte voor een sportafdeling, zodat men voor deze zaken straks nog steeds terecht kan bij de winkel in Cruquius.

Als de winkel begin oktober de deuren in Hoofddorp opent, is dit het vijfde Topshelf-warenhuis van Nederland.

april 26, 2017

De brandweer heeft maandagavond een gewonde jongen van het dak van een leegstaande winkel aan de Kruisweg in Hoofddorp gehaald.......

HOOFDDORP - De brandweer heeft maandagavond een gewonde jongen van het dak van een leegstaande winkel aan de Kruisweg in Hoofddorp gehaald.

De jongen was samen met andere tieners via het dak van een parkeergarage op het dak van de leegstaande winkel geklommen.

Het ging echter mis toen de jongen op een op een kapotte hark sprong.

De punten van de hark kwamen hierbij dwars door zijn schoen in zijn voet terecht.

Nadat hij van het dak was gehaald, is de jongen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
 

april 26, 2017

Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuweweg......

HOOFDDORP - Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Nieuweweg.

Een jongeman was op de stoep aan het skaten, toen zijn skateboard wegschoot en op de rijbaan terecht kwam.
Precies op het moment reedt een fietser voorbij en kwam de skateboard tussen de wielen van de fiets terecht.

De fietser ging daardoor hard onderuit en kwam daarbij met zijn hoofd op het asfalt terecht.

Na de nodige zorg in een ambulance is de fietser met een fikse hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

april 26, 2017

Na een jaar te zijn weggeweest, keert Haarlemmermeer Culinair van 7 tot en met 9 juli weer terug naar Hoofddorp.......

HOOFDDORP – Na een jaar te zijn weggeweest, keert Haarlemmermeer Culinair van 7 tot en met 9 juli weer terug naar Hoofddorp.

De laatste editie van Haarlemmermeer Culinair vond in 2015, tegelijkertijd met Meer Jazz plaats, maar dat bleek door een groot verschil in publiek geen succes.

Om het eetfestijn gezelliger te maken en minder afhankelijk te zijn van het weer, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een overkapping in de vorm van zogenaamde Perfect Sky-tent.

Bron: haarlemsdagblad.nl