MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

augustus 14, 2017

Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal......

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

De Hoofddorpers van 19 en 20 jaar oud en zaten in een auto die gecontroleerd werd in verband met een overval bij een winkel aan de Tuinweg.

Daar bleken zij niet bij betrokken, maar in hun auto werden horloges en een camera gevonden.

Na onderzoek bleken die afkomstig van een inbraak elders in Hoofddorp.

Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten en zitten nog vast.

Bron: 112 Meerlanden
 

augustus 9, 2017

Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij reedt op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam......
 

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt.

Zij reed op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam.

Hierdoor botste de vrouw tegen de personenauto en kwam ten val. Na de nodige medische zorg is zij overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na het ongeval stopte de bestuurster van de personenwagen direct om hulp te bieden.

augustus 8, 2017

9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu......

HOOFDDORP - Woensdag 9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu, die redelijk beroemd is geworden in Europa.

Verder speelt Dieuwke Kloppenburg op de trompet met zang van Ann Robbert. De muzikale spil is Dub de Vries, die ook het Monarke orgel bespeelt.

Te beluisteren is er o.a. Air, Stay with me till the morning, Jagerskoor en Rondo.

De zomerzangavond begint om 20.00 uur, er is geen pauze en vooraf is er koffie en thee.

juli 22, 2017

Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp.

Deelnemers aan deze challenge moeten hierbij een foto van zichzelf laten maken door iemand die tijdens het fotograferen een sneetje brood in de vorm van een kledingstuk voor hun lichaam plaatst.

Om aan de challenge mee te kunnen doen moeten de foto’s daarna doorgemaild worden aan Bakkerij Gorthuis of op de facebookpagina van de bakkerij geplaatst worden.

juli 21, 2017

Woensdag 2 augustus organiseren podium Duycker, Amstelring Dagbesteding en Pier K in Hoofddorp een Grey Pride bij het Nostalgisch Cultuurcafé.......

HOOFDDORP - Woensdag 2 augustus organiseren podium Duycker, Amstelring Dagbesteding en Pier K in Hoofddorp een Grey Pride bij het Nostalgisch Cultuurcafé.

Deze bijeenkomst voor homoseksuele ouderen vindt in dezelfde week plaats als de Gay Pride en haakt bij dit event aan met een voorstelling van Daan Bartels.

Daan Bartels geeft deze middag onder de noemer Grey Pride een roze tintje met zijn voorstelling Het Amsterdam van Annie M.G. Schmidt, waarbij ook foto’s van Amsterdam, enkele gedichten en teksten over homoseksualiteit aan bod komen.
 

juli 21, 2017

Door een storing in een oven bij de Hema ging er vrijdagmiddag een alarm af waarbij het de procedure is dat alle winkels in het overdekte winkelcentrum hun deuren sluit.......

HOOFDDORP – Winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is vrijdagmiddag korte tijd ontruimd geweest.

Door een storing in een oven bij de Hema ging er een alarm af waarbij het de procedure is dat alle winkels in het overdekte winkelcentrum hun deuren sluiten.

Ook werd het winkelend publiek via luidspeakers verzocht het winkelcentrum zo spoedig mogelijk te verlaten.

juli 18, 2017

De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam......

HOOFDDORP – De Hódmezovásárhely-fontein op de kruising van de Hoofdweg en de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp krijgt geen andere naam.

Forza!-raadslid Michel van Dijk had om een naamsverandering van de fontein gevraagd, omdat de stedenband met de Hongaarse stad Hódmezovásárhely is beëindigd.

Verder vond Van Dijk een aanpassing van de naam nodig omdat bijna niemand de Hongaarse naam van de fontein op de rotonde in Hoofddorp goed kan uitspreken.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 18, 2017

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd. De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval......

HOOFDDORP – Een 52-jarige Hoofddorper is zaterdagavond het slachtoffer geworden van straatroof in Hoofddorp.

Op een parkeerterrein aan de Burgemeester van Willigenlaan werd de 52-jarige man van zijn tas met laptop beroofd.

De politie is nu op zoek naar de dader van deze roofoverval.

Het gaat om een getinte man van rond de 30 jaar en circa 1 meter 75 lang.

Verder droeg de overvaller een zwart met rode pet en jack.

Mensen die de dader herkennen of zaterdagavond iets hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

juli 18, 2017

In winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is afgelopen zaterdag de grootste strandstoel van Nederland onthuld. De strandstoel heeft afmetingen van maar liefst vijf bij drie meter en biedt plaats aan twaalf personen......

HOOFDDORP - In winkelcentrum Vier Meren in Hoofddorp is afgelopen zaterdag de grootste strandstoel van Nederland onthuld.

De strandstoel heeft afmetingen van maar liefst vijf bij drie meter en biedt plaats aan twaalf personen.

Deze mega strandstoel maakt deel uit van het zomerevenement “Zomer in Vier Meren”.

Tot en met aanstaande zaterdag 22 juli kunnen bezoekers van het winkelcentrum dagelijks tussen 11.30 en 16.30 uur een foto van zichzelf laten maken op deze enorme stoel.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 17, 2017

PvdA-raadslid Wil Landzaat heeft tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraadsvergadering haar beklag gedaan over de geparkeerde fietsen op de Nieuweweg in Hoofddorp......

HOOFDDORP – PvdA-raadslid Wil Landzaat heeft tijdens het vragenuurtje in de gemeenteraadsvergadering haar beklag gedaan over de geparkeerde fietsen op de Nieuweweg.

Volgens haar is het een puinzooi met schots en scheef geparkeerde fietsen op deze locatie tegenover Boekhandel Stevens.

Raadslid Landzaat opperde om op deze plek zogenaamde nietjes neer te zetten waartegen fietsers hun fietsen kunnen parkeren.

Verantwoordelijk wethouder Derk Reneman zegt de situatie te zullen bekijken en indien nodig maatregelen nemen.

juli 15, 2017

Vanmiddag draven er weer paarden met pikeur en sulky over de Kruisweg in Hoofddorp tussen de Joannes de Doperkerk en de rotonde bij Hotel-restaurant De Beurs. Daarom is dit stuk van de Kruisweg vanaf 6 uur vanmorgen afgesloten.......

Vanmiddag draven er weer paarden met pikeur en sulky over de Kruisweg in Hoofddorp tussen de Joannes de Doperkerk en de rotonde bij Hotel-restaurant De Beurs.

Daarom is dit stuk van de Kruisweg vanaf 6 uur vanmorgen afgesloten.

De aantrekkingskracht van de jaarlijkse kortebaandraverij is de combinatie van sportiviteit, vertier, gezelligheid en natuurlijk de mogelijkheid om al vanaf 1 euro een weddenschap te plaatsen bij de totalisator-wagen, halverwege het parcours en De Beurs.

De kortebaandraverij begint ’s middags om half 1.

juli 8, 2017

Dunweg Uitvaartzorg houdt vandaag tussen 11.00 en 16.00 uur een Inspiratiedag in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Dunweg Uitvaartzorg houdt vandaag tussen 11.00 en 16.00 uur een Inspiratiedag in Hoofddorp.

Deze dag is bedoelt om mensen te inspireren en infomeren over de vele mogelijkheden op uitvaartgebied.

Medewerkers van Dunweg staan daarbij klaar om vragen te beantwoorden over begrafenissen, crematies en het vooraf vastleggen van uitvaartwensen.

Naast het beantwoorden van vragen zijn er op deze Inspiratiedag ook presentaties van Inloophuizen, demonstaties bloembinden en workshops, zoals de Workshop Kaarsen Versieren.

juli 4, 2017

Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Heemtuin De Heimanshof houdt op zondag 16 juli een “Buitengewoon Zomerfestival” in Hoofddorp.

De toevoeging “Buitengewoon” heeft alles te maken met de locatie en het karakter van deze heemtuin met buitengewone bloemen, planten en dieren.

Van 13.00 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers gratis meedoen aan onthullingen, rondleidingen, workshops en andere verrassende activiteiten voor jong en oud.

Verder is er een plantenmarkt met een koffie- en theehoek en een speciaal kinderprogramma van de Struinkids.
 

juni 30, 2017

Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

In het project Jan & Alleman hebben verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn, kunst en cultuur in Haarlemmermeer de afgelopen periode samengewerkt.

De resultaten worden er gepresenteerd in de vorm van toneel, muziek, rap, gedichten, beeldende kunst en fotografie.

juni 30, 2017

Haarlemmermeer Culinair is van 7 t/m 9 juli te vinden in het centrum van Hoofddorp. Speciaal voor dit evenement wordt een groot tijdelijk uitgaanscentrum op het Raadhuisplein gerealiseerd......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer Culinair is van 7 t/m 9 juli te vinden in het centrum van Hoofddorp.

Speciaal voor dit evenement wordt een groot tijdelijk uitgaanscentrum op het Raadhuisplein gerealiseerd.

Het culinaire dorp wordt ingericht met bijzondere accommodaties voor restauranthouders, foodtrucks, merken en ‘last but not least’ een groot LED-scherm.

Naast het aanbod van verschillende restaurants en foodtrucks zal het festival dit jaar voorzien zijn van een ‘perfect sky’ tent waar verschillende artiesten zullen optreden.

juni 29, 2017

De heer H.J. de Bruijn en mevrouw I. Hedlund zijn onlangs in het Oude Raadhuis in Hoofddorp geëerd voor hun 50-jarig lidmaatschap van de PvdA.......

HOOFDDORP - De heer H.J. de Bruijn en mevrouw I. Hedlund zijn onlangs in het Oude Raadhuis in Hoofddorp geëerd voor hun 50-jarig lidmaatschap van de PvdA.

Deze huldiging met een gouden speld en een bos rode rozen werd verricht door het prominente PvdA-lid en inwoner van Haarlemmermeer, Tineke Netelenbos.

Oud-minister Netelenbos ging bij de uitreiking van de spelden onder andere in op de aanleiding voor de jubilarissen om lid te worden van de PvdA.
 

juni 28, 2017

Deze woensdagavond is er in De Heimanshof in Hoofddorp een speciale avondrondleiding voor de sponsoren van het nieuwe bomenpad.......

HOOFDORP – Deze woensdagavond is er in De Heimanshof in Hoofddorp een speciale avondrondleiding voor de sponsoren van het nieuwe bomenpad.

Om het nieuwe hangende bomenpad te kunnen renoveren is nu in totaal 22.500 euro beschikbaar.

Daarbij is 12.500 euro is bijeengebracht met de actie “Help onze kids de boom in” terwijl de Heemtuin zelf een bedrag van 10.000 euro heeft kunnen sparen.

De avondwandeling in de in volle bloei staande Heemtuin is van 19.30 tot 21.00 uur.
 

juni 27, 2017

Op zaterdag 15 juli zal alweer de zevende editie van de Kortebaandraverij op de Kruisweg in Hoofddorp plaatsvinden......

HOOFDDORP – Op zaterdag 15 juli zal alweer de zevende editie van de Kortebaandraverij op de Kruisweg in Hoofddorp plaatsvinden.

Een spectaculair evenement waarbij de Kruisweg tussen Hotel De Beurs en de Johannes de Doperkerk is omgebouwd tot een heuse kortebaan.

De kortebaan is een onderdeel van de drafsport, waarbij de paarden met pikeurs op tweewielige karren over het 300 meter lange parcours op de Kruisweg razen.

De toegang is gratis en het evenement begint om 12.30 uur
 

juni 21, 2017

Jeugdwethouder Marjolein Steffens-van de Water zal hierbij samen met collega-wethouders geïnterviewd worden door de bekende journalist Frénk van der Linden........

HOOFDORP - Donderdag zal in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp het congres Ouderschap, kinderen en scheiding plaatsvinden.

Jeugdwethouder Marjolein Steffens-van de Water zal hierbij samen met collega-wethouders geïnterviewd worden door de bekende journalist Frénk van der Linden.

Verder zal projectleider Elly van der Storm de opbrengsten van het bovenregionale project ‘Preventieve ondersteuning bij scheidingen’ toelichten.

juni 20, 2017

Vrijdag 30 juni zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de feestelijke afsluiting plaatsvinden van het project Jan & Alleman.......

HOOFDDORP - Vrijdag 30 juni zal in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp de feestelijke afsluiting plaatsvinden van het project Jan & Alleman.

Bij het project Jan & Alleman hebben verschillende organisaties op het gebied van zorg & welzijn en kunst & cultuur de afgelopen maanden in Haarlemmermeer samengewerkt.

Dit heeft geresulteerd in een viertal projecten waarvan de resultaten nu getoond worden.

juni 20, 2017

25 juni zal in Hoofddorp alweer de zesde editie van het Groene Loper Festival plaatsvinden. Van 12.00 tot 7.00 uur kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van muziek, straattheater, workshops en een groene markt......

HOOFDDORP – Zondag 25 juni zal in Hoofddorp alweer de zesde editie van het Groene Loper Festival plaatsvinden.

Van 12.00 tot 7.00 uur kunnen bezoekers op het Raadhuisplein genieten van muziek, straattheater, workshops en een groene markt.

Verder kan men er duurzame producten en diensten zien, proeven, ruiken, voelen, proberen, ervaren of geïnspireerd raken.

Het Groene Loper Festival is een initiatief van Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum, NMCX Centrum voor Duurzaamheid en Van Fair & Dichtbij.

juni 20, 2017

Pizzabezorgketen Papa John’s heeft onlangs een vestiging geopend aan de Kruisweg in van Hoofddorp........

HOOFDDORP - Pizzabezorgketen Papa John’s heeft onlangs een vestiging geopend aan de Kruisweg in van Hoofddorp.

Deze nieuwe zaak van Papa John’s is hiermee de zesde vestiging in Nederland.

Naast pizza’s heeft deze pizzabakker ook andere zaken zoals kippenvleugeltjes en salades op de kaart staan.

Maaltijden kunnen ter plaatse worden opgegeten, afgehaald of bezorgd worden.

Franchisenemer van deze nieuwe zaak in het centrum van Hoofddorp is Nordin El-Bohdidi.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 16, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp. Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp.

Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn.

Daaronder zijn ook steeds meer jonge veteranen die de laatste jaren waren uitgezonden naar oorlogsgebieden.

Naast de burgemeester zijn er ook drie sprekers van de Koninklijke Marechaussee.

Deze militairen zullen hierbij ingaan op hun eigen ervaringen tijdens de diverse vredesmissies.
 

juni 13, 2017

Op de Kruisweg in Hoofddorp is maandagmiddag een verdachte aangehouden voor inbraak.......

HOOFDDORP - Op de Kruisweg in Hoofddorp is maandagmiddag een verdachte aangehouden voor inbraak.

Buren hoorden glasgerinkel in een naastgelegen woning en toen de buurman poolshoogte ging nemen, trof hij een ingeslagen raam en een inbreker bij de woning aan.

Die is door de buurman aangehouden en even later overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Na controle op nog meer ongewenste bezoekers in de woning, is de verdachte hierna overgebracht naar een cellencomplex in Haarlem.