MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

november 21, 2017

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.....

Op de rotonde in de Kruisweg en Hoofdvaart in Hoofddorp is maandagochtend een fietser gewond geraakt.

De fietser reed over het fietspad van de rotonde en werd over het hoofd gezien door een automobiliste, die het slachtoffer geen voorrang verleende.

Het slachtoffer kwam ten val en raakte zodanig gewond, dat behandeling in het ziekenhuis nodig was.

Het gaat volgens de politie regelmatig mis op deze rotonde, waarbij fietsers niet of te laat worden gezien. Dat komt onder meer omdat zowel fietsers als snorbrommers van beide kanten de rotonde op kunnen komen.

november 21, 2017

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA......

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA.

Het eerdere plan om de woonwagen te parkeren achter de Bagels & Beans – het overdekte deel van winkelcentrum Vier Meren – gaat niet door.

De Sint krijgt bij zijn Sintcaravan een eigen tuintje. De Goedheiligman overnacht ook op deze andere plek in een overdekte omgeving.

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.

november 18, 2017

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats......

Van dinsdag 21 november tot en met vrijdag 24 november vindt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein het jaarlijkse Mediafestival plaats.

Het Mediafestival wordt georganiseerd binnen de Week van de Mediawijsheid en heeft dit jaar het thema: Hack or be Hacked, codeer en decodeer jezelf en de wereld.

Gedurende vier dagen bezoeken meer dan 1.000 leerlingen van het primair- en voorgezet onderwijs uit Haarlemmermeer Het Cultuurgebouw om alles te weten te komen over de digitale wereld van de toekomst.

Het Mediafestival is niet voor het publiek toegankelijk.

november 18, 2017

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.......

D66 Haarlemmermeer organiseert woensdag 22 november een bijeenkomst rond het thema ‘Onderwijs, Werk en Inkomen en Zorg. Tijdens deze avond wil de partij met haar leden en belangstellenden brainstormen aan de hand van een aantal stellingen.

Daarnaast wil de lokale afdeling op deze manier de belangrijkste punten van deze thema’s inventariseren.

Dit met het oog op de verkiezingen voor de gemeenteraad in november 2018. De programmacommissie van D66 neemt deze aandachtspunten vervolgens mee bij het opstellen en schrijven van het concept verkiezingsprogramma.

november 17, 2017

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein......

Vanaf morgen is de ijsbaan op Winter Village in Hoofddorp open. Dit jaar kunnen inwoners en bezoekers schaatsen in de buitenlucht. Winter Village is opgebouwd op het Raadhuisplein.

De deels uit tenten bestaande accommodatie biedt ook voor de niet schaatsers een uitnodigende winterse sfeer met warme chocolademelk of kaasfondue.

Het concept van Winter Village voorziet volgens de organisatoren in veelzijdige activiteiten op het ijs en goede horecavoorzieningen.

Winter Village Hoofddorp staat op het plein tot en met 14 januari volgend jaar.

november 15, 2017

Van vrijdag 15 december tot en met zaterdag 23 december staan daar onder meer dansfeest 40UP, Familieduycken met VOF de Kunst en een optreden van Mr. Boogie Woogie op het programma......

In de pop-uptent van Winter Village in Hoofddorp programmeert Poppodium Duycker een aantal muzikale evenementen.

Van vrijdag 15 december tot en met zaterdag 23 december staan daar onder meer dansfeest 40UP, Familieduycken met VOF de Kunst en een optreden van Mr. Boogie Woogie op het programma.

Elke vrijdagavond wordt het ijsbaantje van Winter Village Hoofddorp omgetoverd tot een disco.

De entree voor het discoschaatsen, tussen 17 en 21 uur, bedraagt zeven euro. Elke woensdagavond worden op de ijsbaan curlingwedstrijden gehouden.

november 11, 2017

Donderdag 9 november mocht Terre des Hommes in Hoofddorp drie cheques in ontvangst nemen. Een bedrag van 15.000 euro, opgebracht door de Terre des Hommes-winkel in Hoofddorp, is bestemd voor het project Teen Dreamers Home op Cebu.....

Donderdag 9 november mocht Terre des Hommes in Hoofddorp drie cheques in ontvangst nemen. Een bedrag van 15.000 euro, opgebracht door de Terre des Hommes-winkel in Hoofddorp, is bestemd voor het project Teen Dreamers Home op Cebu.

De Vriendschapsband Haarlemmermeer Cebu (VHC) verdubbelt dit bedrag. Dankzij de stijgende omzet kan de winkel nog een tweede project ondersteunen.

Het gaat om een donatie van 15.000 euro voor het project ‘beroepsopleiding Tangail’ in Bangladesh.

november 8, 2017

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’......

Paul van Loon komt op zondag 19 november alsnog naar Het Cultuurgebouw in Hoofddorp met zijn voorstelling ’De kunst van het griezelen’.
De kinderboekenschrijver – bekend van onder meer Dolfje Weerwolfje – zou aanvankelijk tijdens het kinderboekenfeest op 8 oktober komen, maar moest afzeggen toen hij urenlang in de file stond.

De voorstelling gaat over De Griezelbus, Dolfje Weerwolfje, Jimi RIP en andere wezens van de nacht. Met liedjes, verhalen en vrolijke griezelavonturen.
 

november 7, 2017

TV-maker Derk Bolt signeert vrijdag 10 november in boekhandel Stevens in Hoofddorp zijn boek ‘Ontvoerd’. In dat boek beschrijft maker van het populaire programma Spoorloos op ironische toon wat hem die week in Colombia is overkomen en hoe hij het heeft beleefd.......

TV-maker Derk Bolt signeert vrijdag 10 november in boekhandel Stevens in Hoofddorp zijn boek ‘Ontvoerd’.

In dat boek beschrijft de journalist en maker van het populaire programma Spoorloos op ironische toon wat hem en zijn cameraman Eugenio Follender die week in Colombia is overkomen en hoe hij het heeft beleefd.

Het waargebeurde verhaal, dat zich volgens recensenten laat lezen als een avonturenroman.

De signeersessie is tussen half 8 en half 9 vrijdagavond 10 november.

oktober 31, 2017

Donderdag 2 november is de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp de heel dag geopend ter gelegenheid van Allerzielen......

Donderdag 2 november is de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg in Hoofddorp de heel dag geopend ter gelegenheid van Allerzielen.

Deze dag wordt stilgestaan bij alle mensen van wie voor altijd afscheid moest worden genomen.

Er is gelegenheid een kaarsje op te steken, bij elkaar troost te vinden of te spreken met pater Sedrey Nebres.

Om half 8 is er een speciale Allerzielen-viering. Na de viering worden de aangestoken kaarsjes in optocht naar buiten gebracht om een plekje te vinden op het kerkhof in de Bijbelse kerktuin.

oktober 27, 2017

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.......

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.

Dit betekent dat Hoofddorp tot en met 2019 is verzekerd van het winterse vermaak. Het winterdorp gaat op zaterdag 18 november open.

Winter Village neemt de plaats in van Winterland Hoofddorp, dat voorgaande jaren op het Raadhuisplein stond. In Winter Village is onder meer een niet overdekte ijsbaan voorzien.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 24, 2017

De kortebaandraverij van Hoofddorp is genomineerd als beste ’Kortebaan van het Jaar’. Behalve Hoofddorp zijn Bemmel, Medemblik, Utrecht en ’t Zand geselecteerd door de jury.......

De kortebaandraverij van Hoofddorp is genomineerd als beste ’Kortebaan van het Jaar’. Behalve Hoofddorp zijn Bemmel, Medemblik, Utrecht en ’t Zand geselecteerd door de jury.

De verkiezing wordt georganiseerd door de redactie van Kortebaandraverijen.nl.

De winnaar van de prijs wordt op dinsdag 28 november bekendgemaakt tijdens de vergadering van de Kortebaanbond in Assendelft.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 23, 2017

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober staat Pier K in het teken van herfstfun. Speciaal voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud worden dan de Kinderkunstdagen georganiseerd......

Van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober staat Pier K in het teken van herfstfun. Speciaal voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud worden dan de Kinderkunstdagen georganiseerd.

Pier K haalt in de herfstvakantie het bos naar binnen. De jonge bezoekers kunnen onder andere bostrollen boetseren, herfstkettingen maken, dansen op hiphopmuziek en toneelspelen.

Dagelijks wordt gestart om 10.00 uur en het duurt tot 4 uur. Het volledige programma en de kosten voor deelname staan op de website van Pier K.

oktober 21, 2017

Dinsdagavond 24 oktober komt de schrijver Rodaan al Galidi naar Hoofddorp. Al Galidi is auteur van het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’......

Dinsdagavond 24 oktober komt de schrijver Rodaan al Galidi naar Hoofddorp. Al Galidi is auteur van het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’.

In deze indringende roman beschrijft de Irakese vluchteling – die eigenlijk Semmier Kariem heet en in zijn geboorteland bouwkundig ingenieur was – onder zijn nieuwe naam de vele jaren in asielzoekerscentra en wat hij hier leerde, ontdekte en ondervond.

Vanaf kwart voor 8 is de auteur aanwezig in de filmzaal van de Openbare Bibliotheek in Hoofddorp.

oktober 19, 2017

De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer.........

HOOFDDORP – De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer. Op de plaquette aan de zijkant van het straatmeubel staat “Grasbank”.

oktober 17, 2017

Een aantal omwonenden van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp verzet zich tegen de voorgenomen bestemmingswijziging van de gemeente Haarlemmermeer, waardoor in Het Oude Raadhuis horeca mogelijk is......

Een aantal omwonenden van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp verzet zich tegen de voorgenomen bestemmingswijziging van de gemeente Haarlemmermeer, waardoor in Het Oude Raadhuis horeca mogelijk is.

Zij hebben afgelopen weekeinde in Het Oude Buurtje een flyer rondgebracht, waarin buurtbewoners worden opgeroepen om samen bezwaar aan te tekenen.

De initiatiefnemers vinden dat de gemeente de hele buurt had moeten uitnodigen tijdens een voorlichtingsavond over het bestemmingsplan, niet alleen de direct omwonenden.

oktober 10, 2017

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.......

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.

'Schatjes & Schoffies' is de jubileumshow waar in de afgelopen twee jaar intensief voor is getraind.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 12 euro 50 en kunnen worden besteld via www.demeerse.nl.

oktober 6, 2017

Donderdagavond 5 oktober hield de politie een 24-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van het plegen van een straatroof op het Burgemeester van Stamplein.......

Donderdagavond 5 oktober hield de politie een 24-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van het plegen van een straatroof op het Burgemeester van Stamplein.

Hij zou rond 22.00 uur een 18-jarige inwoner van Nieuw-Vennep enkele malen hard in zijn maag hebben gestompt. Vervolgens doorzocht de verdachte de jas van het slachtoffer en pakte hij de GSM uit zijn handen.

Hierop ging de verdachte er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de man op vrijdagmorgen aanhouden in zijn woning.

oktober 4, 2017

Zondag 8 oktober vindt tussen 12.00 uur ’s middags en 8 uur ‘s avonds in Poppodium Duycker in Hoofddorp een groot Afrikaans muziekfestival plaats......

Zondag 8 oktober vindt tussen 12.00 uur ’s middags en 8 uur ‘s avonds in Poppodium Duycker in Hoofddorp een groot Afrikaans muziekfestival plaats.

Na een feestelijke opening kan worden deelgenomen aan verschillende workshops. Er zijn djembé-workshops voor beginners en gevorderden en workshops Afrikaanse dans.

Verder is gezorgd voor hapjes uit de exotische keuken en is er een Afrikaanse markt.

oktober 4, 2017

Zondag 8 oktober organiseert Het Cultuurgebouw het jaarlijkse Kinderboekenfeest. Griezels en andere leuke engerds staan dit jaar centraal.......

Zondag 8 oktober organiseert Het Cultuurgebouw het jaarlijkse Kinderboekenfeest. Griezels en andere leuke engerds staan dit jaar centraal.

Van 10 tot 4 uur zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven zoals workshops, een voorstelling van kinderboekenschrijver Paul van Loon, signeersessies van diverse kinderboekenschrijvers en meer.

Een kaartje voor de voorstelling van Paul van Loon kost €12,50. Een workshops kost € 2,00. Het kinderboekenfeest is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6-12 jaar.

oktober 2, 2017

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen......

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen.

 Burgemeester Theo Weterings reikte de ster zondagmiddag uit tijdens de Veiligheidsmarkt die op het Van Stamplein werd georganiseerd.

Daar waren onder meer de hulpdiensten aanwezig om voorlichting te geven over veiligheidszaken.

Ook waren er demonstraties en konden kinderen zelf bijvoorbeeld de brandspuit ter hand nemen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 30, 2017

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.......

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.

Route 65 brengt bezoekers met voorstellingen, lezingen, films, workshops en andere activiteiten langs verschillende landen.

Het programma voor de maand november heeft als thema Indonesië. De kaartverkoop voor Route 65 Indonesië start op maandag 2 oktober.

september 25, 2017

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan........

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan. Eerder droeg de raad het college op om het monument niet te verkopen.

Het pand mag al voor maatschappelijke doeleinden worden gebruikt. Omdat dit niet voldoende is voor een optimaal gebruik wil de gemeente er nu horeca toestaan in de vorm van een restaurant.