MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerMagazine | 12:00 - 13:00
Share |

Content about Hoofddorp - centrum

oktober 19, 2017

De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer.........

HOOFDDORP – De nieuwe bankjes op het Raadhuisplein lijken op het eerste gezicht heel gewoon, maar zij zijn gemaakt van gerecycled betonpuin en van olifantsgras uit Haarlemmermeer. Op de plaquette aan de zijkant van het straatmeubel staat “Grasbank”.

oktober 17, 2017

Een aantal omwonenden van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp verzet zich tegen de voorgenomen bestemmingswijziging van de gemeente Haarlemmermeer, waardoor in Het Oude Raadhuis horeca mogelijk is......

Een aantal omwonenden van Het Oude Raadhuis in Hoofddorp verzet zich tegen de voorgenomen bestemmingswijziging van de gemeente Haarlemmermeer, waardoor in Het Oude Raadhuis horeca mogelijk is.

Zij hebben afgelopen weekeinde in Het Oude Buurtje een flyer rondgebracht, waarin buurtbewoners worden opgeroepen om samen bezwaar aan te tekenen.

De initiatiefnemers vinden dat de gemeente de hele buurt had moeten uitnodigen tijdens een voorlichtingsavond over het bestemmingsplan, niet alleen de direct omwonenden.

oktober 10, 2017

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.......

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober speelt jeugdcircus Acrobatico het programma Schatjes & Schoffies in De Meerse in Hoofddorp. Het is een traditie geworden dat Acrobatico uit Badhoevedorp de laatste voorstellingen buiten het dorp presenteert.

'Schatjes & Schoffies' is de jubileumshow waar in de afgelopen twee jaar intensief voor is getraind.

Kaarten voor de voorstellingen kosten 12 euro 50 en kunnen worden besteld via www.demeerse.nl.

oktober 6, 2017

Donderdagavond 5 oktober hield de politie een 24-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van het plegen van een straatroof op het Burgemeester van Stamplein.......

Donderdagavond 5 oktober hield de politie een 24-jarige man uit Hoofddorp aan op verdenking van het plegen van een straatroof op het Burgemeester van Stamplein.

Hij zou rond 22.00 uur een 18-jarige inwoner van Nieuw-Vennep enkele malen hard in zijn maag hebben gestompt. Vervolgens doorzocht de verdachte de jas van het slachtoffer en pakte hij de GSM uit zijn handen.

Hierop ging de verdachte er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement kon de politie de man op vrijdagmorgen aanhouden in zijn woning.

oktober 4, 2017

Zondag 8 oktober vindt tussen 12.00 uur ’s middags en 8 uur ‘s avonds in Poppodium Duycker in Hoofddorp een groot Afrikaans muziekfestival plaats......

Zondag 8 oktober vindt tussen 12.00 uur ’s middags en 8 uur ‘s avonds in Poppodium Duycker in Hoofddorp een groot Afrikaans muziekfestival plaats.

Na een feestelijke opening kan worden deelgenomen aan verschillende workshops. Er zijn djembé-workshops voor beginners en gevorderden en workshops Afrikaanse dans.

Verder is gezorgd voor hapjes uit de exotische keuken en is er een Afrikaanse markt.

oktober 4, 2017

Zondag 8 oktober organiseert Het Cultuurgebouw het jaarlijkse Kinderboekenfeest. Griezels en andere leuke engerds staan dit jaar centraal.......

Zondag 8 oktober organiseert Het Cultuurgebouw het jaarlijkse Kinderboekenfeest. Griezels en andere leuke engerds staan dit jaar centraal.

Van 10 tot 4 uur zijn er allerlei leuke activiteiten te beleven zoals workshops, een voorstelling van kinderboekenschrijver Paul van Loon, signeersessies van diverse kinderboekenschrijvers en meer.

Een kaartje voor de voorstelling van Paul van Loon kost €12,50. Een workshops kost € 2,00. Het kinderboekenfeest is geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6-12 jaar.

oktober 2, 2017

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen......

Winkelcentrum Hoofddorp Centrum heeft voor het vierde jaar op rij de Ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen.

 Burgemeester Theo Weterings reikte de ster zondagmiddag uit tijdens de Veiligheidsmarkt die op het Van Stamplein werd georganiseerd.

Daar waren onder meer de hulpdiensten aanwezig om voorlichting te geven over veiligheidszaken.

Ook waren er demonstraties en konden kinderen zelf bijvoorbeeld de brandspuit ter hand nemen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 30, 2017

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.......

Onder de naam Route 65 organiseert Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp twee keer per jaar een maand lang een culturele route voor 65-plussers.

Route 65 brengt bezoekers met voorstellingen, lezingen, films, workshops en andere activiteiten langs verschillende landen.

Het programma voor de maand november heeft als thema Indonesië. De kaartverkoop voor Route 65 Indonesië start op maandag 2 oktober.

september 25, 2017

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan........

In Het Oude Raadhuis aan de Hoofdvaart in Hoofddorp mag zich een restaurant vestigen. De gemeente wil dat mogelijk maken in een nieuw bestemmingsplan. Eerder droeg de raad het college op om het monument niet te verkopen.

Het pand mag al voor maatschappelijke doeleinden worden gebruikt. Omdat dit niet voldoende is voor een optimaal gebruik wil de gemeente er nu horeca toestaan in de vorm van een restaurant.

september 22, 2017

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad gaat mee in de plannen van het college voor een nieuw raadhuis.......

De overgrote meerderheid van de gemeenteraad gaat mee in de plannen van het college voor een nieuw raadhuis.

Er is brede steun voor het concept, waarin de huidige raadzaal wordt gestript en opnieuw aangekleed en er voor de ambtenaren een werkhuis wordt gebouwd.

Daarnaast mogen woontorens met appartementen en een parkeergarage worden ontwikkeld.

De raad wil wel dat het Raadhuisplein grondig wordt aangepakt en de allure krijgt die bij Hoofddorp past.

september 20, 2017

Het Cultuurgebouw is op zoek naar enthousiaste blaasmuzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten......

Het Cultuurgebouw is op zoek naar enthousiaste blaasmuzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten.

Voor het festival BLAAS! klassieke muziek Haarlemmermeer, dat één keer in de twee jaar wordt georganiseerd in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp, worden twee ensembles samengesteld.

Trompettisten concerteren op 10 november met de triomfmars uit Aïda van Verdi.

Blazers leveren een dag later een muzikale bijdrage aan het project de Tovenaarsleerling. Informatie en aanmelden via de website van Het Cultuurgebouw.

september 16, 2017

Op zondag 1 oktober is het feest bij Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofddorp. Zij bestaan dan namelijk 95 jaar. Een hele mijlpaal voor dit mooie familiebedrijf en dit willen zij graag met iedereen vieren.......

Op zondag 1 oktober is het feest bij Bakkerij Gorthuis aan de Kruisweg 953 in Hoofddorp. Zij bestaan dan namelijk 95 jaar.

Een hele mijlpaal voor dit mooie familiebedrijf en dit willen zij graag met iedereen vieren.

Peter en Aria Gorthuis organiseren samen met hun team deze zondag namelijk tussen 11.00 en 14.00 uur een open dag met leuke demonstraties van de bakkers en natuurlijk valt er heel veel te proeven deze open dag, o.a. de met goud bekroonde oliebollen!

september 12, 2017

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend......

Het woonhuis aan de Hoofdweg 901, in de volksmond bekend als ‘de oude secretarie’, is verkozen tot ‘monument van het jaar 2017’. Wethouder Derk Reneman (cultuur) maakte de benoeming afgelopen zaterdag bekend.

Met de verkiezing tot monument van het jaar wil het gemeentebestuur de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

september 11, 2017

Agenten hebben zondagnacht drie mannen aangehouden op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. De politiemensen assisteerden op dat moment handhavers van de gemeente......

Agenten hebben zondagnacht drie mannen aangehouden op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp. De politiemensen assisteerden op dat moment handhavers van de gemeente.

Die bekeurden een man vanwege wildplassen. Om nog onduidelijke redenen viel een groep van acht personen de man aan die de bekeuring kreeg. De agressie werd ook gericht op de agenten.

De groep mannen gebruikte geweld tegen de politiemedewerkers. Er werd pepperspray ingezet waarna de groep er vandoor ging.

Agenten wisten drie mannen, 1 uit Hoofddorp en 2 uit Nieuw-Vennep, aan te houden.

september 6, 2017

Dit najaar wordt weer een nieuw popkoor geformeerd, dat uiteindelijk op 20 januari volgend jaar in Duycker een concert geeft. Het thema van de nieuwe cyclus is ‘Alive and Kicking’......

Dit najaar wordt weer een nieuw popkoor geformeerd, dat uiteindelijk op 20 januari volgend jaar in Duycker een concert geeft. Het thema van de nieuwe cyclus is ‘Alive and Kicking’.

Het koor stort zich deze herfst op het instuderen van hits uit de jaren 80. Het gevarieerde repertoire bestaat uit songs van onder meer Simple Minds, Talking Heads, Spandau Ballet, Eurythmics, The Cure, Duran Duran, The Police, Madonna, Sade en Simply Red.

De 15-weekse cursus, die begint met de eerste repetitie op 21 september, wordt afgesloten met een optreden in Duycker.

september 5, 2017

Wie mag zich MeerLive Talent 2017 noemen? Dat wordt zondag 10 september aanstaande duidelijk als de overgebleven kandidaten op het podium van MeerLive mogen optreden tijdens de finale van de talentenjacht......

Wie mag zich MeerLive Talent 2017 noemen? Dat wordt zondag 10 september aanstaande duidelijk als de overgebleven kandidaten op het podium van MeerLive mogen optreden tijdens de finale van de talentenjacht.

In juni vonden in Duycker de voorronden plaats. De winnaar of winnares ontvangt de MeerLive Talentenjacht Trofee en mag zijn of haar nummer nog een keer presenteren voorafgaand aan het optreden van Wolter Kroes.

De organisatie verwacht dat op dat moment zo’n 7000 fans zich op het plein hebben verzameld.

augustus 30, 2017

Zaterdag 2 september wordt om 11.00 uur de VVV-locatie bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp officieel geopend. Haarlemmermeer is dan een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen rijker.......

HOOFDDORP - Zaterdag 2 september wordt om 11.00 uur de VVV-locatie bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp officieel geopend.

Haarlemmermeer is dan een informatiepunt voor inwoners, bezoekers en toeristen rijker.

Volgens wethouder Adam Elzakalai is dit informatiepunt vanuit citymarketingoogpunt voor inwoners, bezoekers en toeristen zeer gewenst.

Er is gekozen voor Hoofddorp voor de VVV-locatie, omdat Hoofddorp de meest centrale kern is, en Hoofddorp Winkelstad al een grote aantrekkingskracht heeft op bezoekers van buitenaf.

augustus 30, 2017

De Marktlaan en het Dik Tromplein in Hoofddorp zijn zaterdag het toneel van een zomerse markt. Het evenement biedt meer dan een rits marktkramen waar allerlei spullen worden verkocht......

HOOFDDORP - De Marktlaan en het Dik Tromplein in Hoofddorp zijn zaterdag het toneel van een zomerse markt. 

Het evenement biedt meer dan een rits marktkramen waar allerlei spullen worden verkocht.

Voor de kinderen zijn meerdere activiteiten georganiseerd, zoals petten versieren, zandtekeningen maken, schminken, in een zweefmolen zitten of bungeejumpen.

Op de markt staan meerdere foodtrucks en er zijn kramen met allerlei delicatessen te vinden.

Bezoekers van het evenement maken tevens kans op een Staatslot.

augustus 23, 2017

Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer. Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden......

HOOFDDORP - Het Cultuurgebouw wordt de culturele makelaar van Haarlemmermeer.
Pier K in Nieuw-Vennep moet het cultureel centrum voor Haarlemmermeer-Zuid worden.

Het Cultuurgebouw zou dan vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep een spilfunctie op zich moeten gaat nemen.

Dat ontstaat door de culturele vraag en aanbod uit alle uithoeken van Haarlemmermeer bij elkaar te brengen.

Er moet in 2020 een cultureel makelaar zijn die een interactie tot stand brengt tussen culturele maar ook niet-culturele initiatieven.

augustus 16, 2017

Het is 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel op het Dik Tromplein in Hoofddorp werd geopend. Op 9 september wordt dat eerste jubileum gevierd met allerlei activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.......

HOOFDDORP – Het is 5 jaar geleden dat de Wereldwinkel op het Dik Tromplein in Hoofddorp werd geopend.

Op 9 september wordt dat eerste jubileum gevierd met allerlei activiteiten, waarbij iedereen van harte welkom is.

Vanaf 13.30 uur is er live muziek te horen en er zijn lekkere wereldhapjes te krijgen.

Voor klanten van de Wereldwinkel staat die dag een gratis tweede kopje koffie klaar bij de eveneens jubilerende buurman Doppio.

augustus 14, 2017

Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal......

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag heeft de politie op de Concourslaan in Hoofddorp drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal.

De Hoofddorpers van 19 en 20 jaar oud en zaten in een auto die gecontroleerd werd in verband met een overval bij een winkel aan de Tuinweg.

Daar bleken zij niet bij betrokken, maar in hun auto werden horloges en een camera gevonden.

Na onderzoek bleken die afkomstig van een inbraak elders in Hoofddorp.

Het drietal is voor nader onderzoek ingesloten en zitten nog vast.

Bron: 112 Meerlanden
 

augustus 9, 2017

Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt. Zij reedt op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam......
 

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de Nieuweweg in Hoofddorp is maandagmiddag een vrouw gewond geraakt.

Zij reed op de Nieuweweg op haar scootmobiel, toen ze geen voorrang kreeg van een automobiliste die uit de Leeghwaterstraat kwam.

Hierdoor botste de vrouw tegen de personenauto en kwam ten val. Na de nodige medische zorg is zij overgebracht naar het ziekenhuis.

Direct na het ongeval stopte de bestuurster van de personenwagen direct om hulp te bieden.

augustus 8, 2017

9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu......

HOOFDDORP - Woensdag 9 augustus is er een zomerzangavond in de Marktpleinkerk in Hoofddorp. Op deze speciale zangavond speelt de Roemeense panfluitist Vasile Raducu, die redelijk beroemd is geworden in Europa.

Verder speelt Dieuwke Kloppenburg op de trompet met zang van Ann Robbert. De muzikale spil is Dub de Vries, die ook het Monarke orgel bespeelt.

Te beluisteren is er o.a. Air, Stay with me till the morning, Jagerskoor en Rondo.

De zomerzangavond begint om 20.00 uur, er is geen pauze en vooraf is er koffie en thee.

juli 22, 2017

Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens deze zomerperiode kan iedereen meedoen aan de Dressyourbread challenge van Bakkerij Gorthuis in Hoofddorp.

Deelnemers aan deze challenge moeten hierbij een foto van zichzelf laten maken door iemand die tijdens het fotograferen een sneetje brood in de vorm van een kledingstuk voor hun lichaam plaatst.

Om aan de challenge mee te kunnen doen moeten de foto’s daarna doorgemaild worden aan Bakkerij Gorthuis of op de facebookpagina van de bakkerij geplaatst worden.