MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Hoofddorp

februari 16, 2018

De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst.....

HOOFDDORP - De gezamenlijke inkoopacties energiemaatregelen, die afgelopen najaar zijn gestart, hebben volgens NMCX Centrum voor Duurzaamheid veel succes geoogst. Er zijn inmiddels 2.800 aanmeldingen ontvangen.
Tot dusver zijn ruim 600 sets zonnepanelen aangeschaft; ruim 100 woningen zijn voorzien van isolatiemaatregelen.
NMCX heeft berekend dat deze maatregelen een jaarlijkse besparing van ruim 700.000 euro opleveren voor de inwoners van Haarlemmermeer.

februari 16, 2018

Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op dinsdag 20 februari trapt het Koor Odyssee zijn jubileumjaar af, tijdens een feestelijke herdenking in de pastorie van de Joannes de Doperkerk, waar ook burgemeester Onno Hoes bij aanwezig zal zijn.
Vanaf de dag van oprichting in 1968 tot nu repeteert Odyssee op de zolder van het parochiehuis in Hoofddorp, waar het een eigen honk heeft gekregen.

februari 15, 2018

Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan..........

HOOFDDORP – Bij de Hoofddorpse Tafeltennis Club (HTC) gaat dit jaar de vlag in top vanwege het 60-jarig bestaan. Dit wordt voor alle (oud-)leden gevierd op zaterdag 26 mei met een dag waarop natuurlijk veel getafeltennist wordt, maar waarop men zich ook bij vele andere activiteiten met elkaar kan meten. Het ligt in de bedoeling om die dag ook een receptie te houden voor genodigden, bestuurders en belangstellenden. De accommodatie van HTC bevindt zich aan de Lutulistraat 142, waar nu zo’n negen jaar getafeltennist wordt.

februari 15, 2018

Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan........

HOOFDDORP – Woensdagochtend is een scholier gewond geraakt bij een ongeval op de Paxlaan. Op het kruispunt met de Schweitzerstraat werd de fietser door een automobilist over het hoofd gezien door de laagstaande zon. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Klasgenoten van de scholier hebben de fiets meegenomen.

februari 9, 2018

Zaterdag 10 februari geeft het Christelijk Gemengde Koor Cantamus een Valentijnsconcert in de Marktpleinkerk in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Zaterdag 10 februari geeft het Christelijk Gemengde Koor Cantamus een Valentijnsconcert in de Marktpleinkerk.

Cantamus heeft voor dit concert het thema Liefde gekozen.

Het programma bestaat onder meer uit een medley van nummers uit de musical The Lion King en stukken van John Rutter, Leonard Cohen, Bob Chilcott en vele anderen.
Het concert begint ’s avond om 8 uur.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de www.cantamus.nl.
 

februari 8, 2018

In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien......

HOOFDDORP - In het Spaarne Gasthuis zijn de komende maanden nieuwe kunstexposities te zien. Gerard Schuil exposeert zijn monumentale tulpen in Haarlem Zuid en op alle locaties zijn de beelden van Gemma Distelbrink te zien in de draaideuren. In de draaideur locatie Hoofddorp is ook een "elfenbankspiraal" van Gemma te zien, een klein gedeelte van een grotere installatie van ongeveer zes meter. Het spiraal is bekleed met "elfenbankjes" van klei en gesmoord in de zaagselton. De exposities zijn te zien tot 31 maart.

februari 8, 2018

Een 20-jarige man is dinsdagavond door het winkelend publiek aangehouden nadat hij een greep in de kassa had gedaan bij een supermarkt aan het Aalburgplein.............

HOOFDDORP - Een 20-jarige man is dinsdagavond door het winkelend publiek aangehouden nadat hij een greep in de kassa had gedaan bij een supermarkt aan het Aalburgplein. Omstanders zagen dat rond 20.00 uur gebeuren. Bij een eerste worsteling wist de man nog weg te komen, maar even later liet een andere klant hem struikelen. De man werd overmeesterd en later overgedragen aan de politie. Het gaat volgens de politie om een man zonder vaste verblijfplaats.

februari 8, 2018

Bij een ernstig ongeval op de N205 bij Hoofdddorp zijn woensdagmiddag vier personen gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een ernstig ongeval op de N205 zijn woensdagmiddag vier personen gewond geraakt.
De brandweer heeft één persoon uit een voertuig moeten bevrijden.

Door nog onbekende oorzaak kwamen ter hoogte van de Big Spotters Hill drie personenwagens en een bakwagen met elkaar in botsing.
Meerdere brandweervoertuigen, vijf ambulances, de traumahelikopter, meerdere politievoertuigen en weginspecteurs van de Provincie kwamen hulp bieden.

februari 8, 2018

In 2019 gaan de werkzaamheden aan de fietsroute langs het oude N201 tracé langs de nieuwe busbaan tussen Uithoorn, Aalsmeer en Hoofddorp van start..........

HAARLEMMERMEER – In 2019 gaan de werkzaamheden aan de fietsroute langs het oude N201 tracé langs de nieuwe busbaan tussen Uithoorn, Aalsmeer en Hoofddorp van start. Deze route maakt deel uit van een samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen.

februari 7, 2018

Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden.......

HOOFDDORP - Een 25-jarige man uit Uitgeest is in de nacht van dinsdag op woensdag op de A4 bij Hoofddorp tegen een rimpelbuisobstakelbeveiliger (rimob) gereden. Een blaastest wees uit dat hij gedronken had. De bestuurder was volgens de politie erg geschrokken maar goed aanspreekbaar. Op het politiebureau blies de man 460 U/gl. Hij werd met een boete en een rijverbod weer naar huis gestuurd.

februari 2, 2018

Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale in Hoofddorp is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden.....

HOOFDDORP - Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden. De Hoofddorpse werd gekozen uit tien Haarlemmermeerse dichters, vijf vrouwen en vijf mannen.

Bij de keuze van de eerste stadsdichter keken de juryleden - cultuurwethouder Derk Reneman en de dichters Sylvia Hubers en Meliza de Vries - naar de kwaliteit van de gedichten en naar de voordracht van de poëzie.

Ook de publieksprijs ging naar Mirjam Noach.
 

februari 2, 2018

Een sobere maaltijd van soep met brood, terwijl je met het geld dat je daarmee uitspaart een goed doel steunt.....

HOOFDDORP - Een sobere maaltijd van soep met brood, terwijl je met het geld dat je daarmee uitspaart een goed doel steunt. Dàt is al jaren de succesformule van de Sobere Maaltijden, georganiseerd door de Raad van Kerken in Hoofddorp.

Ook dit jaar zijn er sobere maaltijden op verschillende kerkplekken in Hoofddorp. Zeven woensdagen, van Aswoensdag op 14 februari tot en met de woensdag voor Pasen op 28 maart.

Woensdag 14 februari is de eerste maaltijd in het Parochiehuis van de Joannes de Doperkerk aan de Kruisweg 1073 in Hoofddorp.

februari 1, 2018

Op 6 februari om 16.00 uur wordt in de Etalage van het Cultuurgebouw een expositie geopend over Tiny Houses......

HOOFDDORP – Op 6 februari om 16.00 uur wordt in de Etalage van het Cultuurgebouw een expositie geopend over Tiny Houses. De woninkjes zijn ontworpen zijn door 3 vmbo leerlingen van het Hoofdvaartcollege. Aan het begin van het project kregen de leerlingen gastlessen van ruimtelijk ontwerpers en architecten over schaal en ruimte. Daarna onderzochten en ontwierpen zij hun ideale woonruimte van 16 m2. Naast de Tiny Houses zijn ook de culturele zelfportretten van de leerlingen te zien die zij eerder dit jaar maakten. Het werk is te zien tot en met 19 februari. 

februari 1, 2018

Vanaf deze week starten bij Pier K weer ruim 40 cursussen voor de allerkleinsten....

HOOFDDORP - Vanaf deze week starten bij Pier K weer ruim 40 cursussen voor de allerkleinsten. Van Muziek op schoot voor baby’s tot Kleuterkunst voor 4 tot 5-jarigen. Kleine Pier is er speciaal voor baby’s, dreumesen, peuters en kleuters die met elkaar of met hun papa of mama muziek maken, dansen, zingen, toneelspelen, schilderen of kleien. De cursussen en workshops worden gegeven door een professioneel docententeam, gespecialiseerd in het werken met kleine kinderen. De inschrijving staat nog open, alle informatie is te vinden op www.pier-k.nl.

februari 1, 2018

Het Nostalgisch Cultuurcafé wordt op woensdagmiddag 7 februari opgeluisterd door het Duo Nathaly & Jean Louis.......

HOOFDDORP – Het Nostalgisch Cultuurcafé wordt op woensdagmiddag 7 februari opgeluisterd door het Duo Nathaly & Jean Louis. Het veelzijdige duo brengt een combinatie zang en keyboards met een compleet en gevarieerd repertoire van Annie M. G. Schmidt via de Beatles tot The Police. Het Nostalgisch Cultuurcafé is een samenwerking van Poppodium Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding en vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats in Café Duycker.

januari 26, 2018

Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.....

HOOFDDORP  -  Ondernemer Marc van Rijsselberghe heeft afgelopen woensdag uit handen van burgemeester Onno Hoes de derde Cruquius Penning van de gemeente Haarlemmermeer ontvangen.

Met deze Penning wil Haarlemmermeer pioniers voor de circulaire samenleving in de schijnwerpers zetten.

januari 26, 2018

Op de Taurusavenue in Hoofddorp is donderdagochtend een auto uit de bocht gevlogen.....

HOOFDDORP - Op de Taurusavenue is donderdagochtend een auto uit de bocht gevlogen. De wagen knakte nog een boom, om vervolgens vlak voor het water stil te staan.
De bestuurder kwam met de schrik vrij.

In de bewuste bocht gaan met grote regelmaat voertuigen de berm in.
Zo vlogen er afgelopen woensdag nog twee wagens uit de bocht en belandde er eerder deze maand ook al een auto in de berm.
 

januari 26, 2018

In de Etta Palmstraat in Hoofddorp hebben donderdagochtend twee auto’s in brand gestaan.....

HOOFDDORP - In de Etta Palmstraat hebben donderdagochtend twee auto’s in brand gestaan. Een van de twee voertuigen was een politiewagen, de andere een personenauto van een omwonende.
De brand werd rond 05.00 uur ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse en het vuur was snel onder controle.

januari 25, 2018

Op de N201 Hoofddorpdreef in Hoofddorp zijn donderdagochtend een R-net bus en een bestelwagen met elkaar in botsing gekomen.....

HOOFDDORP - Op de N201 Hoofddorpdreef zijn donderdagochtend een R-net bus en een bestelwagen met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op de kruising met de busbaan, toen de lijnbus de weg overstak.

Eén van de inzittenden van de bestelwagen raakte bij de botsing gewond. In de bus bleef iedereen ongedeerd.

De bestelwagen is door de bergingsdienst afgevoerd, de lijnbus kon
nog naar de remise rijden.

januari 25, 2018

Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen...........

HOOFDDORP – Donderdag namen twee leerlingen van basisschool De Bosrank in Hoofddorp voor een dag het stokje over van de raad van bestuur van het Spaarne Gasthuis tijdens JINC Baas van Morgen. JINC is een organisatie die jongeren met het bedrijfsleven probeert te verbinden. De opdracht die de leerlingen kregen als ‘Baas van Morgen’ in het Spaarne Gasthuis was om mee te denken bij het optimaliseren van de bewegwijzering in het ziekenhuis. Deze opdracht kwam voort uit een project dat momenteel binnen het ziekenhuis loopt.

januari 25, 2018

Haarlemmermeer is met twee andere gemeenten genomineerd als meest duurzame gemeente van Nederland.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer is met twee andere gemeenten genomineerd als meest duurzame gemeente van Nederland.
Donderdag 1 februari wordt tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres in het Hoofddorpse Cultuurgebouw bekendgemaakt wie er gewonnen heeft.

De andere twee genomineerden zijn de gemeenten Amsterdam en Ooststellingwerf.

Haarlemmermeer was in 2014 ook al genomineerd, toen met Arnhem en Barneveld.
 

januari 25, 2018

Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award...........

HOOFDDORP - Twee projecten van het Spaarne Gasthuis zijn genomineerd voor een Planetree award. Het betreft het publieksevent ‘Het gala van de vrouwenkwaaltjes’ op 22 november vorig jaar dat probeerde om vrouwenkwaaltjes uit de taboesfeer te halen en om het project ‘Hartrevalidatie in de wijk’, waarin het Spaarne Gasthuis met een aantal fysiotherapeuten een uniek hartrevalidatienetwerk opzette in de regio.Eén keer per jaar worden Planetree Awards uitgereikt voor projecten op het gebied van mensgerichte zorg.

januari 25, 2018

Op vrijdag 13 april is Waylon in poppodium Duycker te zien..........

HOOFDDORP – Op vrijdag 13 april is Waylon in poppodium Duycker te zien. Dit optreden is onderdeel van een tour, die de aftrap is van misschien wel het meest bepalende jaar voor Waylon. Het publiek krijgt onder andere een voorproefje van het langverwachte persoonlijke album met de titel The World Can Wait.

Op het album zal uiteindelijk ook de keuze van het songfestivallied 2018 komen te staan, die op 10 maart bekend zal worden gemaakt. Waylon gaat dit jaar voor de tweede keer voor Nederland naar het songfestival dat van 8 tot en met 12 mei plaatsvindt in Portugal.

januari 25, 2018

Acht leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp doen met een zonneboot ook dit jaar mee aan de Young Solar Challenge...........

HOOFDDORP - Acht leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp doen met een zonneboot ook dit jaar mee aan de Young Solar Challenge. Vorig jaar werden zij zesde, maar dit jaar hebben ze de ambitie om eerste te worden. Voor diverse verbeteringen aan de boot - die nog niet worden prijsgegeven in verband met de concurrentie - is Roy van den Berk, verantwoordelijk voor de sponsoring, nog op zoek naar financiële hulp.