MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Hoofddorp

maart 23, 2017

Tijdens een bijeenkomst in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart geeft burgemeester Weterings vrijdag 24 maart het startschot voor het project ‘Slimmer met Contant’.......

HOOFDDORP – Tijdens een bijeenkomst in de Jopenkerk aan de Hoofdvaart geeft burgemeester Weterings vrijdag 24 maart het startschot voor het project ‘Slimmer met Contant’. Tijdens dit project kunnen winkeliers en horecaondernemers in Winkelcentrum Hoofddorp kennismaken met een zogenaamde Slimme Kluis in hun bedrijf in combinatie met waardetransport. Volgens de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen speelt veiligheid een belangrijke rol in deze dienstverlening voor de ondernemers.

maart 23, 2017

Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend..........

HOOFDDORP – Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend. De fietsers en voetgangers kunnen nu zonder gevaar en zonder verkeerslicht de drukke provinciale weg oversteken. Op deze locatie vonden met enige regelmaat (bijna-)ongevallen met overstekende fietsers plaats. De tunnel aan de andere kant van Hoofddorp bij de brandweerkazerne is nog niet beschikbaar, maar volgens plan zal in mei ook deze tunnel gereed zijn.  

maart 21, 2017

Een automobilist heeft zondagmiddag de macht over het stuur verloren en kwam tot stilstand tegen een boom op het Leenderbos in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Een automobilist heeft zondagmiddag de macht over het stuur verloren en kwam tot stilstand tegen een boom op het Leenderbos in Hoofddorp.

Politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter werden vervolgens opgeroepen. 

De bestuurder bleek ongedeerd en hulpverlening was niet nodig.

De auto kon niet meer verder rijden en is door de bergingsdienst afgevoerd.

Door het ongeluk was het Leenderbos, tussen het Liesbos in de richting van het Mastbos, tijdelijk afgesloten.

Fotografie: Eric van Lieshout 

maart 21, 2017

Hoofddorp Winkelstad staat het eerste weekend van april in het teken van Fashion..... 

HOOFDDORP – Hoofddorp Winkelstad staat het eerste weekend van april in het teken van Fashion.

Op het Polderplein staat een grote catwalk en worden meerdere modeshows gegeven met kleding, kapsels en accessoires.

In het weekend loopt een kleurrijke fashionparade door het centrum en kunnen bezoekers een make-over krijgen.

Een speciaal atelier maakt van recyclede producten nieuwe sieraden en hoeden.

Tot 27 maart kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar zich opgeven voor een contest om mee te lopen met de grote modeshow op zaterdag 1 april. 

maart 20, 2017

Er gaan van 23 maart tot 21 mei shuttlebussen rijden tussen de Keukenhof en zeven hotels in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Er gaan van 23 maart tot 21 mei shuttlebussen rijden tussen de Keukenhof en zeven hotels in Hoofddorp.

Twee keer per dag brengen de bussen van Keukenhof Hotel Express hotelgasten naar de bloementuin in Lisse.

Voorheen moesten de hotels de gasten eerst naar Schiphol sturen, waarna deze met de gebruikelijke bussen van Keukenhof Express naar de tuin konden.

Gasten van de hotels kunnen nu een kaartje kopen voor de bus en Keukenhof, zodat ze niet in de rij hoeven te staan.

Bron: Haarlems Dagblad 

maart 19, 2017

Gemeenteraad wil snelle aanpak parkeerknelpunten Hoofddorp.....De gemeenteraad wil dat verkeerswethouder Derk Reneman alle parkeerknelpunten in en rond het centrum van Hoofddorp snel aanpakt.....

HOOFDDORP – De gemeenteraad wil dat verkeerswethouder Derk Reneman alle parkeerknelpunten in en rond het centrum van Hoofddorp snel aanpakt.

Dit bleek tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Hoeveel geld hiervoor nodig is moet nog blijken, maar Reneman schat dit tussen de dertig- en veertigduizend euro gaat kosten.

Van dat geld moeten er maatregelen getroffen worden rond de Draverslaan, de Hoofdweg, de Kruisweg en andere knelpunten die bij de inspraak rond het nieuwe parkeerbeleid zijn aangedragen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

maart 18, 2017

Vrijdag 24 maart zal in het Oude Raadhuis in Hoofddorp de film “The Fault in our stars” vertoont worden......

HOOFDDORP – Vrijdag 24 maart zal in het Oude Raadhuis in Hoofddorp de film “The Fault in our stars” vertoont worden.

Deze film gaat bij deze Filmhuis Special over twee jonge Amerikaanse kankerpatiënten die steun bij elkaar vinden.

Via een goede-doelenstichting krijgen ze vliegtickets voor een reis naar Amsterdam waarbij zij in contact komen met de Nederlandse schrijver Peter van Houten.

Annelies Osinga van Adamas Inloophuis uit Nieuw-Vennep voorafgaande aan de film een inleiding geven.

Bron: haarlemsdagblad.nl

maart 18, 2017

Volgens fractievoorzitter Chris Vonk van de PvdA-afdeling Haarlemmermeer, heeft de PvdA het dramatische verlies bij de Tweede Kamerverkiezingen aan zichzelf te danken.....

HOOFDDORP - Volgens fractievoorzitter Chris Vonk van de PvdA-afdeling Haarlemmermeer, heeft de PvdA het dramatische verlies bij de Tweede Kamerverkiezingen aan zichzelf te danken.

Vonk is van mening dat de PvdA er niet in geslaagd is om de kiezer duidelijk te maken waarom het goed is geweest dat zij de afgelopen periode met de VVD in de regering hebben gezeten.

Fractievoorzitter Vonk verwijt lijsttrekker Lodewijk Asscher dat deze vooral in het begin van de verkiezingscampagne te kleurloos en te terughoudend was.

Bron: hcnieuws.nl

maart 17, 2017

De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer heeft toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs om vanaf januari volgend jaar in Hoofddorp een internationale basisschool te starten.....

HOOFDDORP - De Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer heeft toestemming gekregen van het Ministerie van Onderwijs om vanaf januari volgend jaar in Hoofddorp een internationale basisschool te starten. Onderwijswethouder John Nederstigt heeft dit dinsdag tijdens het wekelijkse persgesprek bekendgemaakt.
Volgens de wethouder komt de school op een plek in Hoofddorp die makkelijk bereikbaar is per auto en per openbaar vervoer.

maart 17, 2017

In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.....

HOOFDDORP - In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.
Bij die gelegenheid zocht de gemeente Haarlemmermeer samen met scholen, leerlingen en toppers op diverse gebieden naar de balans tussen talentontwikkeling en scholing.

Twee topsporters uit Hoofddorp, atletiek jeugdkampioen Bowien Jansen en top synchroonzwemster Shelby Kasse, waren twee van de gasten die vertelden hoe het hen was gelukt om hun startkwalificatie te halen én de top te bereiken.
 

maart 16, 2017

Na drie jaar op landgoed De Olmenhorst kantoor gehouden te hebben, verhuist het bedrijfsbureau van Stichting Maatvast begin mei naar haar nieuwe kantoorruimten in Het Cultuurgebouw......

HOOFDDORP - Na drie jaar op landgoed De Olmenhorst kantoor gehouden te hebben, verhuist het bedrijfsbureau van Stichting Maatvast begin mei naar haar nieuwe kantoorruimten in Het Cultuurgebouw. Op donderdag 23 maart om half zes ondertekenen Maarten Askamp (Directeur van Maatvast) en Bart Fiers (Voorzitter Raad van Bestuur van Het Cultuurgebouw) de huurovereenkomst. Zowel Askamp als Fiers zien in de verhuizing grote voordelen voor hun beider organisaties en zullen die na de ondertekening van het contract in de Jan Grasfoyer in De Meerse nader uiteen zetten. 

maart 15, 2017

Van 13 t/m 19 maart is het de Brain Awareness Week, de internationale week waarin hersenen, hersenletsel en hersenonderzoek centraal staan......

maart 14, 2017

Pink Ribbon en Five Star Events houden op zondag 19 maart een Charity event bij Claus Bowling.....

HOOFDDORP - Pink Ribbon en Five Star Events houden op zondag 19 maart een Charity event bij Claus Bowling.

Al het geld dat met het bowlen wordt opgehaald gaat naar de strijd tegen borstkanker.

Bezoekers krijgen bij aankomst een hapje en drankje.

Er wordt niet alleen gebowld, maar er kunnen ook prijzen worden gewonnen tijdens het liefdadigheidsevenement.

Pink Ribbon financiert projecten en onderzoek voor de behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

maart 11, 2017

Zaterdag 18 maart start in sociaal cultureel centrum De Boskern in Hoofddorp de beweeggroep Fysiogym.....

HOOFDDORP - Zaterdag 18 maart start in sociaal cultureel centrum De Boskern in Hoofddorp de beweeggroep Fysiogym.

Deze wekelijkse beweegactiviteit wordt mogelijk gemaakt door Sportservice Haarlemmermeer en is bedoeld voor mensen die door een chronische aandoening of een andere lichamelijke beperking moeite hebben met bewegen.

Doel van deze beweeggroep is de deelnemers te laten ervaren hoe het voelt om weer actief te zijn en de algemene conditie en functioneren te verbeteren.

Bron: hcnieuws.nl

maart 11, 2017

Gebiedsontwikkelaar SADC en F&S SOLAR ondertekenden afgelopen woensdag een overeenkomst voor de ontwikkeling van een zonnepark in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Gebiedsontwikkelaar SADC en F&S SOLAR ondertekenden afgelopen woensdag een overeenkomst voor de ontwikkeling van een zonnepark in Hoofddorp.

Dit park in de Groene Hoek krijgt straks meer dan 127.000 zonnepanelen en kan daarmee 4.500 huishoudens van stroom voorzien.

In juli start de aanleg van dit park en in de maand oktober moet dit grootste zonnepark van de Randstad operationeel zijn.

De gemeente Haarlemmermeer zegt blij te zijn met deze ontwikkeling, daar men de ambitie heeft om in 2040 energieneutraal te zijn.

maart 11, 2017

De wijkraad Overbos heeft onlangs met algemene stemmen een nieuw dagelijks bestuur gekozen.....

HOOFDDORP – De wijkraad Overbos heeft onlangs met algemene stemmen een nieuw dagelijks bestuur gekozen.

Volgens voorzitter Johan Trompert bestaat het nieuwe bestuur uit competente mensen met veel ervaring op hun eigen terrein.

Dit is volgens de voorzitter belangrijk omdat het bestuur van een wijkraad in deze tijd van participatie steeds meer betrokken wordt bij de ontwikkelingen in het sociale en fysieke domein.

maart 11, 2017

Vrijdag 21 april gaan diverse talenten van scholen uit Haarlemmermeer de strijd met elkaar aan bij Schoolslag XL.....

HOOFDDORP – Vrijdag 21 april gaan diverse talenten van scholen uit Haarlemmermeer de strijd met elkaar aan bij Schoolslag XL.

Elk podiumtalent is hierbij welkom met zelfgeschreven liedjes, covers, dans, film of iets anders op creatief gebied.

De winnaar van Schoolslag XL krijgt een prijs waarmee men de ontwikkeling van haar of zijn talent nog beter kan stimuleren.

Verder ontvangt de winnaar een wisselbeker waarin de naam van deze winnaar gegraveerd zal worden.

maart 10, 2017

Park21 is een ramp voor de boeren met grond tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep.....

Park21 is een ramp voor de boeren met grond tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. Dat is ongeveer het beeld dat LTO Noord schetst in een reactie op de plannen van de gemeente Haarlemmermeer.
Park21 is het duizend hectare grote gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep waar de gemeente de stadsmens in contact wil brengen met de agrarische wereld.

maart 10, 2017

De gitaristen van Barrelhouse komen 30 maart in het Duyckercafé hun verhaal vertellen over hun passie voor de blues.....

HOOFDDORP - De gitaristen van Barrelhouse komen 30 maart in het Duyckercafé hun verhaal vertellen over hun passie voor de blues.
Een reisverslag over hun bluestocht die in Indonesië begint en nooit afgelopen is.

Hoofddorper Johnny Laporte en zijn broer, Alkmaarder Guus Laporte, staan al meer dan 40 jaar op het podium en hebben dus vele bluesverhalen en onthullingen.

maart 9, 2017

In Zorgcentrum De Meerstede aan de Burgemeester Pabstlaan vindt dinsdagavond 21 maart weer een Alzheimer Café plaats........

HOOFDDORP - In Zorgcentrum De Meerstede aan de Burgemeester Pabstlaan vindt dinsdagavond 21 maart weer een Alzheimer Café plaats.  Onder leiding van de gespreksleider van het Alzheimer Café, Ellen Millenaar, zullen de bezoekers van het café met elkaar in gesprek gaan. Verhalen en ervaringen kunnen worden gedeeld, vragen kunnen met en door elkaar worden beantwoord. Er zal gesproken worden over herkenbare ervaringen, bijvoorbeeld hoe je met je naaste met Alzheimer een eerste kennismakingsbezoek brengt aan de dagbesteding.

maart 9, 2017

Op de verkiezingsdag gaat de Blijbrigade Hoofddorp rozen uitdelen met een oproep om te gaan stemmen..........

HOOFDDORP - Op de verkiezingsdag gaat de Blijbrigade Hoofddorp rozen uitdelen met een oproep om te gaan stemmen. Ze doen dat vanaf 8.45 uur in het gebied tussen het stembureau in De Nieuwe Silo en de moskee in Graan voor Visch. Aan de bloemen zal een kaartje hangen met de tekst ‘Pluk de dag… wat een voorrecht dat je stemmen mag’. Het idee is ingegeven door het verschijnsel van de ‘random acts of kindness’-beweging, in Nederland ook wel bekend onder de naam ‘Blijbrigade’.

maart 9, 2017

Woonzorgcentra Bornholm en Eijkenhove houden op 22 maart een Lentemarkt......

HOOFDDORP - Woonzorgcentra Bornholm en Eijkenhove houden op 22 maart een Lentemarkt. Van tien tot vier uur staan inde grote zaal en in de hal van Zorgcentrum Bornholm weer diverse kraampjes en een toko om de lente te vieren. Voor een hartige hap kan men terecht bij “Brandt in de keuken”. Verder wordt er nog een lenteloterij met diverse prijzen gehouden. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de bewoners. Het adres van het woonzorgcentrum is Bornholm 50 en parkeren is gratis. 

maart 8, 2017

Bij de uitreiking van de Buma Awards deze week in Hilversum heeft de 26-jarige Hoofddorper Paul Deetman een award gewonnen.........

HOOFDDORP - Bij de uitreiking van de Buma Awards deze week in Hilversum heeft de 26-jarige Hoofddorper Paul Deetman een award gewonnen. Paul maakt al jarenlang muziek en treedt als deejay op onder de naam Huminal. Daarnaast heeft hij zich ontwikkeld in de richting van het componeren van muziek voor films en trailers waaronder 'Creed' en 'Alien'. De Buma Award won hij voor zijn muziek van de trailer van Daredevil, een serie van Netflix.

maart 7, 2017

De bermen langs de IJweg tussen Bennebroekersweg en de Noordelijke Randweg in Hoofddorp zijn volgens het CDA een gevaar voor de verkeersveiligheid..... 

HOOFDDORP – De bermen langs de IJweg tussen Bennebroekersweg en de Noordelijke Randweg in Hoofddorp zijn volgens het CDA een gevaar voor de verkeersveiligheid.

CDA’ers Mariëtte Sedee en Erik van der Peet hebben daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Als een berm vol kuilen en hobbels zit, kan het niet voorkomen dat een auto een ongeluk veroorzaakt.

De kwaliteit van de bermen langs de IJweg zijn zo slecht, dat het volgens de partij zijn functie heeft verloren.