MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp

december 8, 2017

Wie denkt meer van muziek te weten dan de gemiddelde radio DJ en graag aan een quiz meedoet, is op zaterdag 9 december van harte welkom in het Duyckercafé in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wie denkt meer van muziek te weten dan de gemiddelde radio DJ en graag aan een quiz meedoet, is op zaterdag 9 december van harte welkom in het Duyckercafé.
Daar wordt van 20:00 tot 23:00 uur de Pubquiz gehouden.
Groepen van 2 tot 6 deelnemers nemen het tegen elkaar op en laten zien dat zij de meeste kennis in huis hebben.

De groep die de meeste punten weet te behalen in de verschillende rondes gaat deze avond naar huis met een leuke prijzenpot!

Entree is gratis. De presetatie is in handen van Mart van Heden en Peter Melis van MeerRadio.

december 7, 2017

In Galerie De Meerse is tot en met 13 januari On the Spot te zien.....

HOOFDDORP - In Galerie De Meerse is tot en met 13 januari On the Spot te zien. Hierin worden videowerken en digitale fotobewerkingen van Inge Reisberman en installaties en objecten van Jeanine Louise vertoond. Gastcurator is kunsthistoricus Aart van der Kuijl. De officiële opening vindt zondag 10 december plaats van vier tot zes uur. Galerie De Meerse aan het Raadhuisplein is geopend woensdag  t/m zaterdag van twee tot vijf uur.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

december 7, 2017

Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is woensdagavond door een onbekende man neergestoken.....

HOOFDDORP - Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is woensdagavond door een onbekende man neergestoken. Dit gebeurde rond half 9 uur op het Rosenholmpad.
Het slachtoffer liep even daarvoor met een vriend over het fietspad toen zij op de dader stuitten. Door onbekende reden kwam het tot een conflict tussen het drietal. Het slachtoffer en de onbekende man raakten met elkaar in gevecht toen de man ineens een steekwapen trok en de Rijsenhouter stak. De man vluchtte daarna op een zwarte opoefiets in onbekende richting.

december 6, 2017

Volgens de eigenaren van de panden Concourslaan 53 en 55 is er te weinig onderhandeld over de onteigening van hun panden.........

HOOFDDORP – Volgens de eigenaren van de panden Concourslaan 53 en 55 is er te weinig onderhandeld over de onteigening van hun panden en is er een veel te laag bod uitgebracht op hun onroerend goed. Projectontwikkelaar Kennemerland BV wil daar een nieuw pand van vier bouwlagen neerzetten tussen de Concourslaan en de Tuinweg. In juli 2011 is door de toenmalige wethouder van ruimtelijke ordening aan Kennemerland toegezegd dat de panden onteigend zouden worden. De gemeente moet nu woord houden om rechtszaken met de ontwikkelaar te voorkomen.

december 6, 2017

De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend.......

HAARLEMMERMEER – De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend. Juryvoorzitter en wethouder citymarketing Adam Elzakalai heeft op basis van de voorkeurskeuze van het kernteam citymarketing en het resultaat van de aanmeldingen, de inhoud en onderbouwing van de inzenders drie evenementen genomineerd. De genomineerden zijn Samenloop voor Hoop, Haarlemmermeer Run en Haarlemmermeer Culinair. De winnaar krijgt een cheque van 5.000 euro, die op 2 januari tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie door Adam Elzakalai wordt uitgereikt.

december 6, 2017

Tijdens de dag van de landelijke onderwijsstaking op dinsdag 12 december gaan leerkrachten van basisschool De Optimist zich in maatschappelijk opzicht nuttig maken......

HOOFDDORP - Tijdens de dag van de landelijke onderwijsstaking op dinsdag 12 december gaan leerkrachten van basisschool De Optimist zich in maatschappelijk opzicht nuttig maken. Ze gaan de bewoners van verzorgingshuis Floriande een leuke dag bezorgen.

december 1, 2017

Donderdag 7 december worden in het centrum van Hoofddorp 31 cirkels van tulpen gepoot.....

HOOFDDORP - Donderdag 7 december worden in het centrum van Hoofddorp 31 cirkels van tulpen gepoot.
De cirkels symboliseren de 31 woonkernen die Haarlemmermeer na 1 januari 2019 telt.

De tulpen zijn beschikbaar gesteld door de Keukenhof en de gezamenlijke hoteliers in Haarlemmermeer.

De tulpencirkels staan het komend voorjaar in bloei.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

december 1, 2017

Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding het Nostalgisch Cultuurcafé..... 

HOOFDDORP - Elke eerste woensdagmiddag van de maand organiseren Duycker, Pier K en Amstelring Dagbesteding het Nostalgisch Cultuurcafé. Dit cultuurprogramma voor ouderen vindt plaats in het Duyckercafé in het hart van Het Cultuurgebouw.

Het programma is gevarieerd, met veel live muziek, maar ook lezingen, zelf muziek maken en een cineconcert.
Ook jongere bezoekers zijn altijd van harte welkom.
Entree is altijd gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Op woensdag 6 december staat het Nostalgisch Cultuurcafe in het teken van klassieke muziek.

december 1, 2017

Het Peuterfestival is een begrip in Haarlemmermeer, als evenement speciaal voor twee tot vierjarigen.....

HOOFDDORP - Het Peuterfestival is een begrip in Haarlemmermeer, als evenement speciaal voor twee tot vierjarigen.
Komend jaar wordt het Peuterfestival voor de zevende keer georganiseerd. Papa, mama, opa, oma, broers, zusjes of de oppas zijn allemaal welkom op het festival om te kijken naar vrolijke voorstellingen of om mee te doen met workshops en veel meer andere activiteiten.
Het Peuterfestival in Het Cultuurgebouw wordt gehouden op 27 en 28 januari.
Binnenkort volgt op de website van Het Cultuurgebouw meer informatie plus het volledige programma.

november 30, 2017

Een school in Graan voor Visch moest woensdagmorgen ontruimd worden vanwege een gaslek op het schoolplein...........

HOOFDDORP - Een school in Graan voor Visch moest woensdagmorgen ontruimd worden vanwege een gaslek op het schoolplein. Het gat in de leiding ontstond bij het plaatsen van een nieuw speeltoestel. De leerlingen van de Wereldwijs-school verbleven tijdelijk ergens anders. De brandweer dichtte het gat provisorisch en Liander zorgde er later voor dat de school weer over gas kon beschikken.

Bron: Haarlems Dagblad 

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

november 30, 2017

Een tien meter hoge uitvoering van de bekende Delfts blauwe voorstelling “Kussend Paar” is deze donderdag verhuisd van Hoofddorp naar Amsterdam.....

HOOFDDORP/AMSTERDAM - Een tien meter hoge uitvoering van de bekende Delfts blauwe voorstelling “Kussend Paar” is deze donderdag verhuisd van Hoofddorp naar Amsterdam.

Het mannetje en het vrouwtje, die samen 6700 kilo wegen, zijn in de afgelopen twee jaar in Hoofddorp bedacht en gebouwd.
Het kunstwerk heeft Kissing Couple XXXL als naam en moet allure geven aan de omgeving. Het doel is vooral om fietsen aantrekkelijk te maken in het gebied, zodat inwoners uit de omgeving vaker hun auto zullen laten staan.

november 30, 2017

Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp..........

HOOFDDORP - Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp. De expositie toont de afstudeerprojecten van negen studenten van de Fotovakschool Amsterdam. ‘Ogenblik’ is een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen. Van scheepvaart tot stadsontwikkeling, van eeneiige tweelingen tot donorvaders en van vissen op het droge tot jagende vrouwen. De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur.

november 29, 2017

Op de oprit van de A4 richting Den Haag is dinsdagmiddag een automobiliste in het water terecht gekomen.........

HOOFDDORP - Op de oprit van de A4 richting Den Haag is dinsdagmiddag een automobiliste in het water terecht gekomen. Door een onbekende reden raakte zij van de weg en gleed door de berm een sloot in. Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter werden opgeroepen om te assisteren bij het ongeval. Een agente heeft de vrouw geholpen om uit de auto te komen. Controle in de ambulance wees uit dat zij geen letsel had opgelopen. De wagen werd door de bergingsdienst uit de sloot gehaald en afgevoerd.

november 29, 2017

Ondernemer en gemeenteraadslid Rinus Beusenberg heeft ook in hoger beroep de tuchtzaak tegen zijn vroegere advocaat Harry van Schie verloren..........

HOOFDDORP - Ondernemer en gemeenteraadslid Rinus Beusenberg heeft ook in hoger beroep de tuchtzaak tegen zijn vroegere advocaat Harry van Schie verloren. Het Hof van Discipline heeft deze week geoordeeld dat de klachten tegen de raadsman verjaard of ongegrond zijn. Beusenberg had zijn vroegere advocaat onder meer aangeklaagd voor het frustreren van zijn rechtszaken, het in strijd met de regels aannemen van een hypotheek op een pand van Beusenberg en buitensporig hoge declaraties.

november 23, 2017

Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven........

HOOFDDORP - Wethouder Tom Horn gaf woensdag het beginsein voor de bouw van de eerste 56 grondgebonden koopwoningen van aannemer AM in de nieuwe wijk Zuiderhoeven. Na speeches van de wethouder en de directie van AM werd met een vuurspuwer op vlammende wijze het startmoment aankondigt en drukte de wethouder op een rode startknop voor de laatste slagen van de heipaal. Na de officiële handeling werd er in een feesttent een toost uitgebracht. De oplevering wordt medio volgend jaar verwacht, nog voor de zomervakantie.

november 23, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes............

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft hoge verwachtingen van waarnemend burgemeester Onno Hoes. Men is blij met de ervaring die hij met zich mee brengt en ziet uit naar de samenwerking met Hoes. Er wordt verwacht dat hijde waarneming voor onze dynamische gemeente op een goede wijze kan invullen.

november 23, 2017

Kinderen kunnen zaterdag 25 november in wijkcentrum ‘t Kattegat aan Skagerrak genieten van de voorstelling ‘Paniek in de pepernotenkeuken’.........

HOOFDDORP – Kinderen kunnen zaterdag 25 november in wijkcentrum ‘t Kattegat aan Skagerrak genieten van de voorstelling ‘Paniek in de pepernotenkeuken’. De entree bedraagt twee euro en de bezoekertjes krijgen daarvoor ook wat lekkers. De voorstelling wordt gegeven door Jeugdtheatergroep Tikkie en begint om half twaalf. Na afloop kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

november 17, 2017

Bij een ongeval op de kruising Kruisweg met de Prins Bernhardstraat in Hoofddorp is woensdagavond de bestuurster van een fiets gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de kruising Kruisweg met de Prins Bernhardstraat is woensdagavond de bestuurster van een fiets gewond geraakt.

Een auto en een fiets kwamen met elkaar in botsing, toen één van de bestuurders de Prins Bernhardstraat in wilde rijden en de ander eruit.

De fietsster raakte gewond en is na behandeling in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

november 17, 2017

Op begraafplaats Iepenhof in Hoofddorp worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.....

HOOFDDORP - Op begraafplaats Iepenhof worden 42 graven geruimd. De graven worden opnieuw uitgegeven.

Gemiddeld worden er op het kerkhof tussen de 20 en 25 mensen per jaar begraven. Met de nieuwe ruimte zou Iepenhof ruim twee jaar vooruit moeten kunnen.

In 2012 werden op Iepenhof al eens 81 graven geruimd. Nu gaat het om veld 2C, rechts van de ingang tegen de Hoofdweg aan.

november 17, 2017

Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Haarlemmermeer zal ook na 2019 jaarlijks geld stoppen in het honkbalcomplex van Pioniers in Hoofddorp. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders op vragen van HAP-fractievoorzitter Johan Rip.

De wethouders Derk Reneman en Tom Horn stelden begin oktober bij de presentatie van de begroting 2018, dat er na 2019 ’structurele ramingen’ in de gemeentebegroting zullen worden opgenomen ten behoeve van het honkbalcomplex in Park21. Daar had Rip opheldering over gevraagd.

november 16, 2017

Op zaterdagmiddag 2 december sluit Route 65 haar themamaand over Indonesië af met een voorstelling en een Pasar.....

HOOFDDORP - Op zaterdagmiddag 2 december sluit Route 65 haar themamaand over Indonesië af met een voorstelling en een Pasar.

De Indische middag in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp begint met een voorstelling waarin deelnemers van de zangworkshop Indische liedjes laten horen. Gevolgd door een korte presentatie van schrijfster Wanda Dondorp over haar boek Getekend Lot.
Daarna is er een optreden van twee Balinese danseressen.

november 16, 2017

Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport.
Daar dient het toestel als klaslokaal.

Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. Het MBO College Airport is nu de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig.

KLM haalt de komende jaren al de “Jumbo’s” uit haar vloot, omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

november 16, 2017

Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats........

HOOFDDORP - Op 1 februari volgend jaar vindt in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp het Duurzaam Gebouwd Congres plaats. Onderwerp van het congres is all-electric nieuwbouw of in de volksmond ‘#VanGasLos’. Experts uit de bouw- en vastgoedsector komen dan bijeen om invulling te geven aan het thema aardgasloos bouwen. Volgens directeur Wietse Walinga van Duurzaam Gebouwd heeft Haarlemmermeer een duidelijke visie op #VanGasLos en weet de gemeente dat zij nu plannen moet maken om bestaande woningen van het gas te halen.

november 16, 2017

Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea.......

HOOFDDORP - Patiënten van het Spaarne Gasthuis die een hartrevalidatieprogramma hebben gevolgd worden door hun zorgverleners uitgenodigd voor een gezonde high tea. Het team heeft voor zaterdag 18 november een programma voor zijn (ex)-patiënten en hun partners georganiseerd. De bijeenkomst start met een welkom van cardioloog Jon Funke Küpper. Daarna worden door de ziekenhuiskok gezonde high tea hapjes verzorgd en kan men elkaar ontmoeten. Er worden praatjes gehouden door een stoppen-met-roken-coach, een fysiotherapeut en een medisch maatschappelijk werker.