MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Hoofddorp

juni 15, 2017

Alleenstaande moeders en hun kinderen zijn op zaterdag 17 juni van harte welkom tijdens de eerste activiteit in Haarlemmermeer van stichting Single Supermom.....

HOOFDDORP - Alleenstaande moeders en hun kinderen zijn op zaterdag 17 juni van harte welkom tijdens de eerste activiteit in Haarlemmermeer van stichting Single Supermom.

’s Middags van 12 tot 4 uur organiseert Supermom een playdate in Het Kasteel aan de Hoofdweg 869 in Hoofddorp. Daarbij draait alles om kennismaken en sfeer proeven.

Toegang is gratis na aanmelding via de website van Single Supermom.

juni 15, 2017

Het Schipholfonds heeft dinsdag ruim 31 duizend euro gedoneerd aan Montessorischool Floriande in Hoofddorp voor het geheel vernieuwde schoolplein.....

HOOFDDORP - Het Schipholfonds heeft dinsdag ruim 31 duizend euro gedoneerd aan Montessorischool Floriande in Hoofddorp voor het geheel vernieuwde schoolplein.
Tom Egbers, voorzitter van het Schipholfonds, overhandigde de cheque aan directeur Egbert de Jong tijdens de feestelijke en sportieve opening van het plein.

In zijn toespraak memoreerde Egbers, dat waar er eerst sprake was van een grijs en saai schoolplein, er nu veel groen is, met volop klim-, klauter- en andere beweeg- en speelmogelijkheden.

juni 15, 2017

Twee 18-jarige en twee 16-jarige jongens uit Hoofddorp zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van een reeks inbraken en diefstallen in de regio.....
 

HOOFDDORP - Twee 18-jarige en twee 16-jarige jongens uit Hoofddorp zijn dinsdagochtend aangehouden op verdenking van een reeks inbraken en diefstallen in de regio.

In april en mei van dit jaar vonden er meerdere inbraken of pogingen daartoe plaats bij verschillende bedrijven en scholen. Daarbij werd computerapparatuur weggenomen.

Het jonge viertal wordt ook verdacht van meerdere diefstallen van bromfietsen en heling. Bij huiszoekingen werden onder meer onderdelen van gestolen bromfietsen gevonden.

juni 8, 2017

Bij een ongeval op de kruising Hoofdweg met de Paxlaan in Hoofddorp is in de nacht van dinsdag op woensdag, vlak na middernacht, een gewonde gevallen.....
 

HOOFDDORP - Bij een ongeval op de kruising Hoofdweg met de Paxlaan is in de nacht van dinsdag op woensdag, vlak na middernacht, een gewonde gevallen.

Op de kruising kwamen twee personenwagen met elkaar in botsing. Een vrouw raakte bij dat incident gewond. Zij is, na de nodige eerste zorg ter plekke, overgebracht naar het ziekenhuis.
Alle andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Eén wagen kon na het ongeval op eigen kracht verder, het andere voertuig is door de bergingsdienst afgevoerd.
 

juni 8, 2017

Op zaterdag 17 juni organiseert Stichting Single SuperMom een eerste playdate in Haarlemmermeer, en wel ’s middags van 12 tot 4 uur in Het Speelkasteel in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op zaterdag 17 juni organiseert Stichting Single SuperMom een eerste playdate in Haarlemmermeer, en wel ’s middags van 12 tot 4 uur in Het Speelkasteel.

Stichting Single SuperMom biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in heel Nederland.

juni 2, 2017

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor vanaf 8 juni terecht bij de RijbewijskeuringsArts bij Thuiszorg Amstelring aan de Lutulistraat 145 in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor vanaf 8 juni terecht bij de RijbewijskeuringsArts bij Thuiszorg Amstelring.

De keuringen zijn op 8 en 26 juni, 13 en 24 juli, 10 augustus en vervolgens twee keer per maand bij de Thuiszorg Amstelring aan de Lutulistraat 145 in Hoofddorp.

juni 1, 2017

De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet...........

HOOFDDORP - De politie heeft maandag op de A4 ter hoogte van Hoofddorp een automobilist aan de kant gezet. De bestuurder - in politiejargon een gesignaleerde - had nog boetes van liefst 3660 euro openstaan. De man heeft alle boetes ter plekke afgerekend. Dat laat de politie weten op Twitter.

juni 1, 2017

Kantorenpark Beukenhorst-West in Hoofddorp krijgt een nieuwe bestemming........

HOOFDDORP - Kantorenpark Beukenhorst-West in Hoofddorp krijgt een nieuwe bestemming. Ontwikkelaar Snippe Projecten en IC Netherlands gaan op de huidige plek van vijftien kantoorpanden een nieuwe woonwijk met 3 à 4 duizend woningen neerzetten.

juni 1, 2017

Te beginnen op 6 juni kan men in de zomermaanden gratis vier trainingen van een uur volgen om de beginselen van het snelwandelen te leren.........

HOOFDDORP – Te beginnen op 6 juni kan men in de zomermaanden gratis vier trainingen van een uur volgen om de beginselen van het snelwandelen te leren. Er wordt getraind onder leiding van Frank van Ravensberg, coach van het Nederlands snelwandelteam. De trainingen bestaan uit korte stukjes snelwandelen, oefeningen en spelvormen. Ervaring is niet nodig en iedereen kan meedoen. Er wordt gestart om half 8, belangstellenden kunnen zich melden bij Long Island aan de Toolenburgerplas. De andere drie trainingen vinden plaats op 4 juli en 5 en 12 september.

juni 1, 2017

Vanmiddag reikte wethouder Reneman in Schouwburg De Meerse een pluim uit aan de vrijwilligers van GIG Haarlemmermeer.........

HOOFDDORP – Vanmiddag reikte wethouder Reneman in Schouwburg De Meerse een pluim uit aan de vrijwilligers van GIG Haarlemmermeer. GIG is een benefietshow georganiseerd door twaalf jonge vrijwilligers van 19 tot 21 jaar die jongeren uit Haarlemmermeer de kans geeft om hun talent te tonen tijdens het concert GIG. Deelnemers worden geworven via open podiumavonden op middelbare scholen, maar ook jongeren die niet op deze scholen zitten kunnen deelnemen. Zij worden met hun act geholpen door Pier K en Duijcker.

mei 31, 2017

Dinsdagmiddag zakte een bewoner door de galerijvloer van een appartementencomplex aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp en viel zeven meter naar beneden.......

HOOFDDORP - Dinsdagmiddag zakte een bewoner door de galerijvloer van een appartementencomplex aan de Fanny Blankers-Koenlaan in Hoofddorp en viel zeven meter naar beneden. Hij raakte zwaargewond. Op het moment van het ongeval werd er volgens omstanders gewerkt aan de vloer van de galerij. Het slachtoffer zou een afzetlint hebben genegeerd en viel vervolgens naar beneden. Hulpverleners moesten zichzelf met ladders en pallets beschermen omdat nog enkele metalen platen naar beneden dreigden te vallen.

mei 25, 2017

Beach Festival Haarlemmermeer op zaterdag 27 mei bij de Toolenburgerplas richt zich op een ouder publiek dan tijdens de eerste twee edities..........

HOOFDDORP - Beach Festival Haarlemmermeer op zaterdag 27 mei bij de Toolenburgerplas richt zich op een ouder publiek dan tijdens de eerste twee edities. Bij de eerste editie waren ook jongeren van 16 en 17 jaar welkom, maar omdat zij geen alcohol meer mogen drinken, heeft de organisatie ervoor gekozen hen niet meer toe te laten bij het festival. Volgens Michel Kok, die samen met Peter Dol het evenement organiseert, is het lastig handhaven als een deel van de feestgangers geen alcohol mag drinken.

mei 25, 2017

Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen........

HOOFDDORP - Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen. Het ongeslagen team uit Hoofddorp had tegen Oegstgeester L.T.C. aan vier punten genoeg om een plek in de Eredivisie veilig te stellen. Het werden er uiteindelijk vijf, waardoor Arnolduspark volgend seizoen zijn debuut kan maken op het hoogste niveau in Nederland. Volgens kopman en oud proftennisser Dennis van Scheppingen is dit een hele eer aangezien er maar acht clubs in Nederland op dit niveau mogen uitkomen.

mei 18, 2017

Op donderdag 1 juni komt het project ‘Beat the Street’ naar het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp..........

HOOFDDORP – Op donderdag 1 juni komt het project ‘Beat the Street’ naar het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp. Het project is vorig jaar opgezet door Veilig Verkeer Nederland en Samsung om scholieren de gevaren van afleiding door smartphonegebruik in het verkeer te laten herkennen. Smartphonegebruik speelt bij veel ongelukken een grote rol.

mei 18, 2017

Vandaag heeft burgemeester Theo Weterings mevrouw Elizabeth Wiedijk–Marcus bezocht omdat zij 100 jaar werd........

HOOFDDORP - Vandaag heeft burgemeester Theo Weterings mevrouw Elizabeth Wiedijk–Marcus bezocht omdat zij 100 jaar werd. Mevrouw Wiedijk werd in 1917 in Dordrecht geboren en heeft met haar man ongeveer 40 jaar lang een cafetaria in de Bakkerstraat in Haarlem gerund. Zij is nog goed ter been en doet nog meerdere keren per week boodschappen bij de supermarkt. Ze neemt dan ook vaak boodschappen mee voor andere bewoners van zorgcentrum Meerstede. Achterkleindochter Wendy is ook geboren op 18 mei en viert dit jaar haar 16e verjaardag. Mw.

mei 18, 2017

Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente in Hoofddorp de vergroening van deze kerk.....

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente de vergroening van deze kerk.
Bij die gelegenheid biedt wethouder duurzame economische ontwikkeling, John Nederstigt, namens De Ark twee fruitbomen van Fruit Your World aan aan twee buren van De Ark.

Daarmee symboliseert de kerk het betrekken van de buurt bij het project.

mei 18, 2017

Dierenopvang Haarlemmermeer krijgt op 23 mei het Keurmerk Opvang...........

HAARLEMMERMEER - Dierenopvang Haarlemmermeer krijgt op 23 mei het Keurmerk Opvang. Medewerkers en vrijwilligers van het dierenopvangcentrum zullen in het bijzijn van samenwerkings-partners en gemeentelijke relaties het Keurmerk Opvang feestelijk in ontvangst nemen en in het zonnetje worden gezet. Dierenopvang Haarlemmermeer is inmiddels het 5e opvangcentrum van de Dierenbescherming dat het keurmerk mag voeren. De uitreiking zal van half vijf tot half zes in de Dierenopvang aan de Hoofdweg 565 plaatsvinden. Tevens zal er een rondleiding worden verzorgd.

mei 18, 2017

Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp.........

HOOFDDORP – Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Combee geldt als één der motoren achter de participatie in Haarlemmermeer. Hij staat erom bekend dat hij zijn leerlingen participatie met de paplepel in giet. Hij laat hen meedenken en meepraten over allerlei oplossingen voor de Haarlemmermeerse samenleving.

mei 18, 2017

Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.....

HOOFDDORP - Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.

Tijdens het Open Huis kan de bezoeker informatie krijgen over bepaalde beroepen. Ook kan men er terecht met vragen over onderwijs, loopbaan en competenties. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speed daten met werkgevers uit de regio.

mei 17, 2017

De brandweer heeft dinsdagmiddag op verzoek van de dierenopvang geprobeerd om een familie ganzen uit het water bij Scorpius te vangen.........

HOOFDDORP - De brandweer heeft dinsdagmiddag op verzoek van de dierenopvang geprobeerd om een familie ganzen uit het water bij Scorpius te vangen. De ganzen zouden in het afgesloten water niet in staat zijn om voldoende voedsel te vinden en door de hoge kant kunnen de jongen er nog niet uit. Na een poging om de vogels met een schepnet uit het water te vissen, zijn twee brandweermannen het water in gegaan om ze te pakken. Ook dit lukte niet en hierop werd besloten om het vangen af te blazen. Omliggende bedrijven gaan in de gaten houden of de ganzen wel voldoende voedsel krijgen.

mei 12, 2017

Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA in Zwanenburg.....

ZWANENBURG - Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA.
Naast de burgemeester spreken ook de voorzitter van de vereniging Bosnië-Herzegovina, Hakija Delic, én de voorzitter van de dorpsraad Halfweg-Zwanenburg, Peter Vreeswijk.

In het gebouw zijn onder andere een stilte- en ontmoetingscentrum, een kantoor en een klaslokaal.

mei 12, 2017

Op het Birkholmpad in Hoofddorp zijn donderochtend twee fietsers op elkaar gebotst.....

HOOFDDORP - Op het Birkholmpad zijn donderochtend twee fietsers op elkaar gebotst. Eén van de fietsers kwam zo hard ten val, dat er aanleiding was om, buiten twee ambulances, ook het mobiel medisch team met de traumahelikopter op te roepen.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg ter plekke, overgebracht naar een ziekenhuis.
Een agent heeft de fiets van de dame naar huis gereden.

De gealarmeerde traumahelikopter kon door het ambulancepersoneel worden geannuleerd.
 

mei 12, 2017

Appartementencomplex De Vorstin in Tudorpark in Hoofddorp krijgt met De Vorst een kopie verderop in de wijk.....

HOOFDDORP - Appartementencomplex De Vorstin in Tudorpark krijgt met De Vorst een kopie verderop in de wijk.

De Vorstin, met 37 sociale huurappartementen, staat in fase 1 van Tudorpark, tegen de wijk Toolenburg aan. De woningen hier, zowel koop als huur, blijken bijzonder populair te zijn.
De on-Nederlandse uitvoering in Engelse stijl speelt daarbij een grote rol.

De Vorst komt in het centrum van Tudorpark te staan.
Wanneer is nog niet bekend. Het project is in ontwikkeling, maar laat mogelijk niet lang op zich wachten.

mei 12, 2017

Zangeres en powervrouw Dilana komt zaterdag 13 mei naar Hoofddorp voor een show in podium Duycker.....

HOOFDDORP - Zangeres en powervrouw Dilana komt zaterdag 13 mei voor een show naar Podium Duycker.
Dilana heeft twee Top 40-hits op haar naam staan en reist de hele wereld over met haar muziek.
Onlangs deed ze nog mee aan The Voice of Holland Knockouts.

Dilana doet denken aan vrouwen als 4 Non Blondes, Beth Hart en Alanis Morissette uit de jaren'90.

Naast haar twee Top 40-hits heeft de van oorsprong Zuid-Afrikaanse zangeres veel gereisd voor haar muziek.