MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerActiviteiten | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Hoofddorp

mei 25, 2017

Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen........

HOOFDDORP - Op overtuigende wijze sleepte het tennisteam van HealthCity Arnolduspark afgelopen zondag het kampioenschap in de Hoofdklasse binnen. Het ongeslagen team uit Hoofddorp had tegen Oegstgeester L.T.C. aan vier punten genoeg om een plek in de Eredivisie veilig te stellen. Het werden er uiteindelijk vijf, waardoor Arnolduspark volgend seizoen zijn debuut kan maken op het hoogste niveau in Nederland. Volgens kopman en oud proftennisser Dennis van Scheppingen is dit een hele eer aangezien er maar acht clubs in Nederland op dit niveau mogen uitkomen.

mei 18, 2017

Op donderdag 1 juni komt het project ‘Beat the Street’ naar het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp..........

HOOFDDORP – Op donderdag 1 juni komt het project ‘Beat the Street’ naar het Haarlemmermeer Lyceum in Hoofddorp. Het project is vorig jaar opgezet door Veilig Verkeer Nederland en Samsung om scholieren de gevaren van afleiding door smartphonegebruik in het verkeer te laten herkennen. Smartphonegebruik speelt bij veel ongelukken een grote rol.

mei 18, 2017

Vandaag heeft burgemeester Theo Weterings mevrouw Elizabeth Wiedijk–Marcus bezocht omdat zij 100 jaar werd........

HOOFDDORP - Vandaag heeft burgemeester Theo Weterings mevrouw Elizabeth Wiedijk–Marcus bezocht omdat zij 100 jaar werd. Mevrouw Wiedijk werd in 1917 in Dordrecht geboren en heeft met haar man ongeveer 40 jaar lang een cafetaria in de Bakkerstraat in Haarlem gerund. Zij is nog goed ter been en doet nog meerdere keren per week boodschappen bij de supermarkt. Ze neemt dan ook vaak boodschappen mee voor andere bewoners van zorgcentrum Meerstede. Achterkleindochter Wendy is ook geboren op 18 mei en viert dit jaar haar 16e verjaardag. Mw.

mei 18, 2017

Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente in Hoofddorp de vergroening van deze kerk.....

HOOFDDORP - Vrijdagmiddag 19 mei viert De Ark van de Protestantse Gemeente de vergroening van deze kerk.
Bij die gelegenheid biedt wethouder duurzame economische ontwikkeling, John Nederstigt, namens De Ark twee fruitbomen van Fruit Your World aan aan twee buren van De Ark.

Daarmee symboliseert de kerk het betrekken van de buurt bij het project.

mei 18, 2017

Dierenopvang Haarlemmermeer krijgt op 23 mei het Keurmerk Opvang...........

HAARLEMMERMEER - Dierenopvang Haarlemmermeer krijgt op 23 mei het Keurmerk Opvang. Medewerkers en vrijwilligers van het dierenopvangcentrum zullen in het bijzijn van samenwerkings-partners en gemeentelijke relaties het Keurmerk Opvang feestelijk in ontvangst nemen en in het zonnetje worden gezet. Dierenopvang Haarlemmermeer is inmiddels het 5e opvangcentrum van de Dierenbescherming dat het keurmerk mag voeren. De uitreiking zal van half vijf tot half zes in de Dierenopvang aan de Hoofdweg 565 plaatsvinden. Tevens zal er een rondleiding worden verzorgd.

mei 18, 2017

Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp.........

HOOFDDORP – Wethouder Marjolein Steffens (Participatie) bracht vandaag een verrassingsbezoek aan Maco Combee, docent Onderzoek en Ontwerp aan het Technasium van het Kaj Munk College in Hoofddorp. Combee geldt als één der motoren achter de participatie in Haarlemmermeer. Hij staat erom bekend dat hij zijn leerlingen participatie met de paplepel in giet. Hij laat hen meedenken en meepraten over allerlei oplossingen voor de Haarlemmermeerse samenleving.

mei 18, 2017

Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.....

HOOFDDORP - Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.

Tijdens het Open Huis kan de bezoeker informatie krijgen over bepaalde beroepen. Ook kan men er terecht met vragen over onderwijs, loopbaan en competenties. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speed daten met werkgevers uit de regio.

mei 17, 2017

De brandweer heeft dinsdagmiddag op verzoek van de dierenopvang geprobeerd om een familie ganzen uit het water bij Scorpius te vangen.........

HOOFDDORP - De brandweer heeft dinsdagmiddag op verzoek van de dierenopvang geprobeerd om een familie ganzen uit het water bij Scorpius te vangen. De ganzen zouden in het afgesloten water niet in staat zijn om voldoende voedsel te vinden en door de hoge kant kunnen de jongen er nog niet uit. Na een poging om de vogels met een schepnet uit het water te vissen, zijn twee brandweermannen het water in gegaan om ze te pakken. Ook dit lukte niet en hierop werd besloten om het vangen af te blazen. Omliggende bedrijven gaan in de gaten houden of de ganzen wel voldoende voedsel krijgen.

mei 12, 2017

Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA in Zwanenburg.....

ZWANENBURG - Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA.
Naast de burgemeester spreken ook de voorzitter van de vereniging Bosnië-Herzegovina, Hakija Delic, én de voorzitter van de dorpsraad Halfweg-Zwanenburg, Peter Vreeswijk.

In het gebouw zijn onder andere een stilte- en ontmoetingscentrum, een kantoor en een klaslokaal.

mei 12, 2017

Op het Birkholmpad in Hoofddorp zijn donderochtend twee fietsers op elkaar gebotst.....

HOOFDDORP - Op het Birkholmpad zijn donderochtend twee fietsers op elkaar gebotst. Eén van de fietsers kwam zo hard ten val, dat er aanleiding was om, buiten twee ambulances, ook het mobiel medisch team met de traumahelikopter op te roepen.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg ter plekke, overgebracht naar een ziekenhuis.
Een agent heeft de fiets van de dame naar huis gereden.

De gealarmeerde traumahelikopter kon door het ambulancepersoneel worden geannuleerd.
 

mei 12, 2017

Appartementencomplex De Vorstin in Tudorpark in Hoofddorp krijgt met De Vorst een kopie verderop in de wijk.....

HOOFDDORP - Appartementencomplex De Vorstin in Tudorpark krijgt met De Vorst een kopie verderop in de wijk.

De Vorstin, met 37 sociale huurappartementen, staat in fase 1 van Tudorpark, tegen de wijk Toolenburg aan. De woningen hier, zowel koop als huur, blijken bijzonder populair te zijn.
De on-Nederlandse uitvoering in Engelse stijl speelt daarbij een grote rol.

De Vorst komt in het centrum van Tudorpark te staan.
Wanneer is nog niet bekend. Het project is in ontwikkeling, maar laat mogelijk niet lang op zich wachten.

mei 12, 2017

Zangeres en powervrouw Dilana komt zaterdag 13 mei naar Hoofddorp voor een show in podium Duycker.....

HOOFDDORP - Zangeres en powervrouw Dilana komt zaterdag 13 mei voor een show naar Podium Duycker.
Dilana heeft twee Top 40-hits op haar naam staan en reist de hele wereld over met haar muziek.
Onlangs deed ze nog mee aan The Voice of Holland Knockouts.

Dilana doet denken aan vrouwen als 4 Non Blondes, Beth Hart en Alanis Morissette uit de jaren'90.

Naast haar twee Top 40-hits heeft de van oorsprong Zuid-Afrikaanse zangeres veel gereisd voor haar muziek.

mei 12, 2017

Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag in Hoofddorp vijf personen gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een botsing tussen een lijnbus en een personenwagen zijn woensdagmiddag vijf personen gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde toen een personenwagen de busbaan op het Liesbos overstak.

Van de vijf gewonde personen konden twee ter plaatse worden behandeld; de overige drie gewonden moesten worden overgebracht naar een ziekenhuis.

Beide voertuigen zijn door de bergingsdienst afgevoerd.

Buurtkinderen kwamen helpen met het aanvegen van het glas op de weg.
 

mei 11, 2017

De nieuwe fietstunnels onder de N201 aan beide zijden van Hoofddorp vormen een eerste stap in de realisatie van een snelfietsroute.....

HAARLEMMERMEER - De nieuwe fietstunnels onder de N201 aan beide zijden van Hoofddorp vormen een eerste stap in de realisatie van een snelfietsroute. Deze route langs Hoofddorp-Schiphol-Aalsmeer-Uithoorn ligt in een gebied met veel bedrijvigheid en verkeer. Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Provincie Noord Holland en Schiphol zijn hier nauw bij betrokken. Ook het Rijk heeft het belang van deze route ingezien en heeft 1,43 miljoen beschikbaar gesteld.

mei 11, 2017

De groei van het aantal elektrische auto's is zo explosief dat er tot 2020 behoefte is aan 200 extra openbare laadpalen in de gemeente......

HOOFDDORP - De groei van het aantal elektrische auto's is zo explosief dat er tot 2020 behoefte is aan 200 extra openbare laadpalen in de gemeente. Haarlemmermeer loopt landelijk voorop als het om elektrisch vervoer gaat. Op dit moment zijn er 100 openbare palen beschikbaar en dat aantal moet drastisch worden uitgebreid. Volgens wethouder Nederstigt is het niet de bedoeling dat bestaande parkeerplaatsen worden opgeofferd voor laadpunten. Er wordt gedacht aan speciale laadpleinen en laadpalen bij supermarkten, sportverenigingen en andere locaties waar automobilisten vaak komen.

mei 10, 2017

Vanaf vandaag zijn de eindexamens weer begonnen......

HOOFDDORP – Vanaf vandaag zijn de eindexamens weer begonnen. Daarom heeft neuroloog Niki Schoonenboom van het Spaarne Gasthuis wat tips op een rijtje gezet om optimaal te presteren tijdens eindexamens.

De belangrijkste tips zijn: vroeg naar bed, gezond eten met bouwstoffen die lang doorwerken (banaan, havermout, yoghurt, noten, bruin brood) en ontspanning en beweging.

mei 4, 2017

Jonathan Karpathios, de man achter restaurant Vork & Mes in Hoofddorp is in de Amsterdamse Baarsjes partner geworden van “Lokaal Edel”.........

HOOFDDOPRP - Jonathan Karpathios, de man achter restaurant Vork & Mes in Hoofddorp is in de Amsterdamse Baarsjes partner geworden van “Lokaal Edel”. Afgelopen dinsdag was de officiële presentatie in het nu geheten ’Lokaal Edel by Jonathan’. Zo heeft hij er een plek bij gekregen waar hij veel meer mensen kan laten proeven wat hij bedoelt dan in het Haarlemmermeerse Bos. Bang dat hij zijn Hoofddorpse restaurant gaat afstoten of op een laag pitje zet, hoeft niemand te zijn. Jonathan vindt het juist mooi om de twee plekken te combineren.

mei 4, 2017

Hoe 4 Liverpoolse arbeidersjongens zich van wilde ambitieuze rock-‘n- rollers naar wereldveranderaars ontwikkelden, onder invloed van de flowerpower en de Maharishi.....

HOOFDDORP - Hoe 4 Liverpoolse arbeidersjongens zich van wilde ambitieuze rock-‘n- rollers naar wereldveranderaars ontwikkelden, onder invloed van de flowerpower en de Maharishi.
Hoe zij in de Summer of Love van 1967 een jeugdige Westerse wereld lieten kennismaken met meditatie.

mei 4, 2017

Met de lancering van de website www.rondomzwanger.nl op 1 mei jl. gaat officieel het netwerk “Rondom zwanger” van start.......

HOOFDDORP - Met de lancering van de website www.rondomzwanger.nl op 1 mei jl. gaat officieel het netwerk “Rondom zwanger” van start. Verloskundigenpraktijken, kraamzorg en de gynaecologen van het Spaarne Gasthuis werken in dit netwerk samen aan de beste geboortezorg in de regio. In een vroeg stadium is duidelijk wie de zwangere vrouw het beste kan begeleiden.

mei 4, 2017

Corporatie Ymere gaat dertig sociale huurwoningen en enkele koopwoningen bouwen aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Corporatie Ymere gaat dertig sociale huurwoningen en enkele koopwoningen bouwen aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp. Daarvoor worden achttien oude huizen gesloopt, renovatie is te duur. Het plan uit 2013 om alleen koopwoningen te bouwen heeft Ymere losgelaten omdat de vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlemmermeer groot is. Het exacte aantal nieuwe woningen is nog niet bekend, evenmin als wanneer de sloop van de huidige huizen begint. Vrijwel alle oorspronkelijke huurders

hebben al vervangende woonruimte gekregen.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 4, 2017

Een scooterrijder is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Hoofdweg en de Ter Veenlaan in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Een scooterrijder is woensdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Hoofdweg en de Ter Veenlaan in Hoofddorp. De scooter kreeg geen voorrang van een personenauto en botste vol in de zijkant van het voertuig, waarna de scooteraar met een enorme smak op de weg terecht kwam. Omstanders en werklieden schoten in afwachting van de hulpdiensten te hulp. De scooterrijder is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

april 27, 2017

De Hoofddorpse dansgroep AS Crew van dansstudio All Stylez heeft de tweede plaats van de Nederlandse Kampioenschappen behaald bij United Dance Organisation......

HOOFDDORP - De Hoofddorpse dansgroep AS Crew van dansstudio All Stylez heeft de tweede plaats van de Nederlandse Kampioenschappen behaald bij United Dance Organisation. Afgelopen weekend hebben zo’n 1800 dansers uit heel Nederland tussen de 8 en 30 jaar in Active Eventworld Druten gestreden om het Nederlands Kampioenschap.

april 21, 2017

Mediabedrijf Sanoma Media Netherlands verkoopt de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan Reshift.....

HOOFDDORP - Mediabedrijf Sanoma Media Netherlands verkoopt de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be aan Reshift. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad.

In een persverklaring stelt de uitgever, dat de vergelijkingswebsite Kieskeurig “onvoldoende synergie heeft met de overige sterke merken van Sanoma's portfolio en de domeinen waarin het bedrijf actief is, en dat vanuit deze strategische overweging is besloten om Kieskeurig te verkopen”.

april 15, 2017

De zogenaamde biggenruggen die de gemeente Haarlemmermeer afgelopen week op de Nieuweweg in Hoofddorp heeft geplaatst zorgen voor veel problemen.....

HOOFDDORP – De zogenaamde biggenruggen die de gemeente Haarlemmermeer afgelopen week op de Nieuweweg in Hoofddorp heeft geplaatst zorgen voor veel problemen.

Deze ronde betonnen afscheidingen bij de uitgang van het van der Zee parkeerterrein voor het raadhuis, zijn voor automobilisten niet goed zichtbaar.

Dit heeft tot gevolg gehad dat nu al diverse auto’s op deze betonnen blokken terecht zijn gekomen en daarbij veel schade hebben opgelopen.