MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerWakker | 08:00 - 10:00
Share |

Content about Hoofddorp

juni 22, 2018

Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien .....

HOOFDDORP - Op dinsdag 26 juni is in schouwburg De Meerse het Sint-Petersburg klassiek ballet te zien met de sterren van de Mariinsky- en Mikhailovsky-theaters.
Opgevoerd worden de balletten Les Sylphides en De Schone Slaapster.

Les Sylphides is een romantisch fantasieballet dat voor het eerst werd opgevoerd in het Mariinsky Theater in St. Petersburg in 1908.
De Schone Slaapster is geïnspireerd op een sprookje en werd voor het eerst opgevoerd in 1890 in het Mariinsky Theater.

juni 22, 2018

Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival in Hoofddorp de prijzen voor het Groenste Idee 2018 uitgereikt.....

HOOFDDORP - Zondag 24 juni worden tijdens het Groene Loper Festival de prijzen voor het Groenste Idee 2018 door wethouder John Nederstigt uitgereikt.

De kanshebbers op het Groenste Idee 2018 zijn, in willekeurige volgorde:
Grow Your Own House, Jeugdland 2.0, Uw Deelfiets, De BioExpress zet voedselverspilling op de kaart, Waterproof in Pax, en Ponics 21.
Alle finalisten ontvangen een geldprijs om te besteden aan de realisering van hun idee.
 

juni 21, 2018

Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden.....

HOOFDDORP - Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan.

De gemeente is van plan de panden Concourslaan 53 en 55 van de eigenaren Bakker en Khemai te onteigenen ten gunste van een nieuwbouwplan van projectontwikkelaar Garden Square. Bakker en Khemai verzetten zich daartegen. Zij willen samen met Garden Square de nieuwbouw realiseren.

juni 21, 2018

De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar.....

HOOFDDORP/HAARLEM - De kinderafdeling van het Spaarne Gasthuis, onderdeel van het nieuwe Vrouw & Kind Centrum in Haarlem Zuid, is na een grote verbouwing, klaar. Donderdagochtend stonden de Cliniclowns klaar om de kinderen van de kinderafdeling in Hoofddorp feestelijk te ontvangen.

De verhuizing van de kinderafdeling naar de definitieve plek in Haarlem Zuid is een belangrijke mijlpaal op weg naar de opening van het Vrouw & Kind Centrum eind 2018. Alle kinderen worden vanaf nu opgenomen in Haarlem Zuid.

juni 21, 2018

Ontwikkelaar CAIRN wil van het 80 meter hoge Pharos-gebouw in Hoofddorp de meest gezonde en energieopwekkende werkomgeving van Europa maken

Ontwikkelaar CAIRN wil van het 80 meter hoge Pharos-gebouw in Hoofddorp de meest gezonde en energieopwekkende werkomgeving van Europa maken. Het gebouw is een van de twee kantoortorens bij het NS-station, veel verdiepingen staan nu leeg. Stichting De Nieuwe Draai is door de ontwikkelaar ingehuurd om het Pharos-gebouw om te vormen tot een gezonde werkomgeving. Hierbij moet o.a. gedacht worden

juni 21, 2018

Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats........

HOOFDDORP - Op maandag 25 juni vindt het Zomerconcert van Vrienden Spaarne Gasthuis plaats. Dit keer zullen topmusici Valeriya Zakopay op piano en Paul Medeiros op viool romantische muziek van Franse en Russische componisten ten gehore brengen. Het concert begint om half acht in de kerkzaal van het ziekenhuis in Hoofddorp en na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst via vrienden@spaarnegasthuis.nl.

juni 21, 2018

De gemeente heeft naar aanleiding van de bijna-verdrinkingen in de Toolenburgplas aan de gemeenteraad laten weten extra maatregelen te willen nemen om verdrinkingen te voorkomen......

De gemeente heeft naar aanleiding van de bijna-verdrinkingen in de Toolenburgplas aan de gemeenteraad laten weten extra maatregelen te willen nemen om verdrinkingen te voorkomen. Zo worden er meer reddingsmiddelen langs de strandjes geplaatst, staan er meer waarschuwingsbordjes en toezichthouders kunnen een cursus reddend zwemmen volgen. Verder wordt er gerichte informatie gegeven aan vluchtelingen met een niet-westerse achtergrond en aan vooral Poolse migranten. Dat zijn bij uitstek de groepen die doorgaans niet goed kunnen zwemmen en vaker verdrinken.

juni 20, 2018

Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas.........

HOOFDDORP - Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter kwamen dinsdagavond massaal in  actie voor een gevonden kinderfietsje bij de Toolenburgerplas. Even voor half negen kwam de melding binnen en omdat niet duidelijk was of er misschien een kind te water was geraakt, werd er direct groot opgeschaald. Rond de vindplek van de fiets is gezocht naar een mogelijk slachtoffer, ook hebben duikers van de brandweer in de plas gezocht. Er is niemand gevonden. Voor de zekerheid is via burgernet de eigenaar van de fiets opgeroepen om zich te melden bij de politie.

juni 19, 2018

De lokale politieke partij Forza! wil dat de gemeente het onderzoek naar ‘anoniem solliciteren’ onmiddellijk stopt.....

HOOFDDORP - De lokale politieke partij Forza! wil dat de gemeente het onderzoek naar ‘anoniem solliciteren’ onmiddellijk stopt. Volgens een artikel in Trouw hebben vijf gemeenten, die ‘anoniem solliciteren’ al hadden ingevoerd, deze ook alweer afgeschaft. Er zou geen resultaat mee zijn geboekt.
Het doel was een toename van het aantal sollicitanten met een niet-westerse achtergrond.

juni 19, 2018

De nieuwe loop- en fietsroute door Hoofddorp-Centraal vanaf het station naar het centrum van Hoofddorp wordt op woensdag 20 juni geopend.....

HOOFDDORP - De nieuwe loop- en fietsroute door Hoofddorp-Centraal vanaf het station naar het centrum van Hoofddorp wordt op woensdag 20 juni geopend. Ook het trapveldje in de Fruittuinen wordt dan officieel in gebruik genomen.

Op het trapveldje nemen jongens uit de wijk Graan voor Visch het op tegen het gemeenteteam van Hoofddorp-Centraal.

juni 15, 2018

Op zaterdag 7 juli wordt in het Event Center Fokker in Hoofddorp het Caribbean Disco Summer Party gehouden.....

HOOFDDORP - Op zaterdag 7 juli wordt in het Event Center Fokker het Caribbean Disco Summer Party gehouden.

Deze First Summer Edition aan de IJweg 1094 heeft in de line up de enige echte Kool & The Gang Tribute Band opgenomen. Met Ivanildo Kembel, die bij veel Nederlandse tv-kijkers bekend is van The Voice of Holland.

Verder is er DJ Latisha, die alle bezoekers naar de dansvloer trekt met haar caribbean-style Latin, Urban, Zouk, Kizomba en Top 40-hits.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.eventbrite.nl.
 

juni 15, 2018

Op zondag 24 juni is Het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op zondag 24 juni is Het Groene Loper Festival op het Raadhuisplein. Het gratis te bezoeken festival staat in het teken van duurzaam consumeren en is ondertussen een begrip in Hoofddorp.

juni 14, 2018

Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Op maandag 18 juni bezoekt burgemeester Onno Hoes het echtpaar Anton en Johanna Maria Nimis-Van Rooijen in Woonzorgcentrum Eijkenhove, ter gelegenheid van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Nimis-Van Rooijen zijn altijd buurmeisje en buurjongen geweest op de Cruquiusdijk. De familie Nimis kwam altijd bij de familie Van Rooijen kaarten.
Een tijd lang dacht het echtpaar dat het niets tussen hen kon worden, omdat Annie katholiek was en Ton heeft geen geloof had. Toch hebben ze doorgezet en mochten uiteindelijk trouwen.

juni 14, 2018

De lokale benzinepomphouders zijn niet onheus bejegend door de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De lokale benzinepomphouders zijn niet onheus bejegend door de gemeente Haarlemmermeer. Het tussentijds opzeggen van de in 2008 gemaakte afspraak, dat er 10 jaar lang geen benzinepomp bij zou komen, is keurig volgens de regels gegaan.

Dat stellen B en W in reactie op bezwaren van vijf pomphouders tegen de komst van een zogenaamd multifuel-station op bedrijventerrein Schiphol Trade Park langs de A4 bij Hoofddorp.

juni 13, 2018

De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.....

HOOFDDORP/NIEUW-VENNEP - De recherche heeft afgelopen vrijdag een 19-jarige man aangehouden op verdenking van het beschieten van een 16-jarige jongen.

Vrijdagmiddag 20 april was een groep jongeren met elkaar op de vuist gegaan bij de Toolenburgse Plas in Hoofddorp. Tijdens de vechtpartij werd geschoten op een 16-jarige jongen. Deze raakte gewond en moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
De schutter ging er op een scooter vandoor.

juni 12, 2018

Op zondag 17 juni geeft de bakkerij van Peter en Aria Gorthuis aan de Kruisweg in Hoofddorp een feestbrunch voor haar klanten.....

HOOFDDORP - Op zondag 17 juni geeft de bakkerij van Peter en Aria Gorthuis aan de Kruisweg een feestbrunch voor haar klanten.

Tijdens de brunch wordt een DVD met videoclip van een speciaal voor Gorthuis geschreven en geproduceerd bakkerslied gepresenteerd. Het lied is een ode aan de bakkerij maar zeer zeker ook een uiting van waardering naar de klant.

juni 8, 2018

De workshop digitaal componeren heeft basisschool De Wijngaard een prachtig voorlopig resultaat opgeleverd.....

HOOFDDORP - De workshop digitaal componeren heeft basisschool De Wijngaard een prachtig voorlopig resultaat opgeleverd.

De zelf gecomponeerde ringtone van leerlingen uit de groepen 7 en 8 wordt gerekend tot de beste vijf van Nederland. Op 20 juni horen de kinderen of zij ook de landelijke prijs in de wacht hebben gesleept.

juni 7, 2018

Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.....

HOOFDDORP - Een 38-jarige man uit Hoofddorp is donderdag aangehouden tijdens een grootschalig politieonderzoek naar drugsuitvoer naar Duitsland.

De Hoofddorper kwam in beeld toen de Duitse politie op 21 mei van dit jaar een transport van 6 kilo hennep had onderschept bij Oldenburg.

Het onderzoek naar het drugstransport loopt sinds vorig jaar, toen mannen in Sneek enkele tonnen aan contant geld opnamen zonder een verklaring te hebben voor dat vele geld. Sindsdien zijn er vele verdachten opgepakt.

juni 7, 2018

Bij een botsing tussen twee personenwagens is woensdagmiddag op de kruising Hoofddorpdreef met de afrit van de A4 een man gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een botsing tussen twee personenwagens is woensdagmiddag op de kruising Hoofddorpdreef met de afrit van de A4 een man gewond geraakt. Het slachtoffer is na de nodige eerste zorg in de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Door het ongeval en de afhandeling ervan is de weg gedeeltelijk afgesloten geweest, wat voor veel vertraging heeft gezorgd.

juni 7, 2018

Woensdagavond omstreeks half 9 botsten een motorrijder en een fietsster op elkaar op de kruising van de Kruisweg en de IJweg in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Woensdagavond omstreeks half 9 botsten een motorrijder en een fietsster op elkaar op de kruising van de Kruisweg en de IJweg in Hoofddorp. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

De motorrijder is in de ambulance nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Ten tijde van de afhandeling van het ongeval was 1 rijstrook afgesloten voor het verkeer, maar dat leverde op dit tijdstip niet al te veel oponthoud op.
 

juni 6, 2018

Bij een aanrijding op de N201 richting Rijsenhout is dinsdagochtend een automobiliste gewond geraakt.....

HOOFDDORP - Bij een aanrijding op de N201 richting Rijsenhout is dinsdagochtend een automobiliste gewond geraakt. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de afrit naar de A4.
Het slachtoffer botste op haar voorganger. Zij raakte hierbij gewond; haar wagen liep flinke schade op. De bestuurder van het andere voertuig bleef ongedeerd.

Door het ongeval ondervond het verkeer enige hinder omdat van de drie
rijstroken er twee gesloten waren vanwege de afhandeling.
 

juni 6, 2018

HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat het totale verkeer in de regio aan alle kanten dreigt vast te lopen..... 

HOOFDDORP - HC Nieuws bericht, dat wethouder Derk Reneman tijdens een politiek café van zijn eigen VVD afgelopen maandag betoogde, dat als er niet snel maatregelen worden genomen, het totale verkeer in de regio aan alle kanten vastloopt.
Reneman vindt dat de VVD het openbaar vervoer en het fietsverkeer, gezien hun groei, moet faciliteren. Ook moeten er volgens hem goede nieuwe fietsverbindingen komen, omdat de fiets bezig is met een opmars.

juni 5, 2018

Een auto is dinsdagmiddag in een sloot langs de A5 bij Lijnden beland.....

HOOFDDORP - Een auto is dinsdagmiddag in een sloot langs de A5 bij Lijnden beland. Het ongeluk gebeurde rond een uur of 1 tussen knooppunt Raasdorp en de A4.

De personenauto kwam van de A9 toen het op de A5 door een invoegende vrachtwagen werd aangetikt. De auto belandde hierdoor in de berm en gleed het water in.

De bestuurder werd door een passerende brandweerman uit het water geholpen. De man is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het voertuig wordt door een berger uit de sloot getakeld.
 

juni 5, 2018

Wie, komende vanaf de Drie Merenweg, op de Nieuwe Bennebroekerweg het gebouw aan de linkerhand passeert, ziet aan de balkons een aantal spandoeken hangen.....

HOOFDDORP - Wie, komende vanaf de Drie Merenweg, op de Nieuwe Bennebroekerweg het gebouw aan de linkerhand passeert, ziet aan de balkons een aantal spandoeken hangen met de tekst “Hier Geen Duinpolderweg”. De Werkgroep Duinpolderweg van AQUAradius maakt daarmee duidelijk dat zij tégen verbreding is van de Nieuwe Bennebroekerweg.