MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Historisch Museum Haarlemmermeer

februari 14, 2018

Aansluitend op het boekenweekthema ‘Natuur’ vertoont het Historisch Museum tot 7 mei 2018 een aantal bekende negentiende-eeuwse schoolplaten uit de collectie van het museum......

Aansluitend op het boekenweekthema ‘Natuur’ vertoont het Historisch Museum tot 7 mei 2018 een aantal bekende negentiende -eeuwse schoolplaten uit de collectie van het museum.

Het gaat om illustraties van dieren en planten uit allerlei delen van de wereld.

De meeste zijn van de hand van illustrator Marinus Koekkoek.

Het Historisch Museum is open op woensdag, zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur.

Vanaf 1 april en tijdens de voorjaarsvakantie is het museum van dinsdag t/m zondag open van 13 tot 17 uur.
 

juli 25, 2017

Het Historisch Museum Haarlemmermeer is voor de tentoonstelling “Huwelijksgeluk” in oktober van dit jaar op zoek naar gebruikte trouwspullen.......

Het Historisch Museum Haarlemmermeer is voor de tentoonstelling “Huwelijksgeluk” in oktober van dit jaar op zoek naar gebruikte trouwspullen.

Het museum is hierbij vooral op zoek naar trouwjurken en trouwpakken en toebehoren zoals handtasjes, hoeden, schoenen, linten van bruidsboeketten uit de periode 1850 tot 1920.

Mensen die één of meer huwelijksobjecten in bruikleen willen geven kunnen dit kenbaar maken door een beschrijving met foto’s en contactgegevens naar het Historisch Museum Haarlemmermeer te zenden.

mei 17, 2017

Het museum opende op 22 mei 1992 in het Haarlemmermeerse Bos haar deuren met de collectie van Meer-Historie.......

HOOFDDORP - Het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp viert op 22 mei van dit jaar haar 25-jarig bestaan.

Het museum opende op 22 mei 1992 in het Haarlemmermeerse Bos haar deuren met de collectie van Meer-Historie.

Op initiatief van de Rotaryclub Haarlemmermeer Schiphol werd de Stichting Historisch Museum Haarlemmermeer opgericht, waarna in 1992 het museum open ging op de huidige locatie in de Mentzhoeve.

mei 13, 2017

Zondag 28 mei zal bij het Historisch Museum in Hoofddorp een actiedag voor Ons Museum plaatsvinden......

HOOFDDORP – Zondag 28 mei zal bij het Historisch Museum in Hoofddorp een actiedag voor Ons Museum plaatsvinden.

Deze actiedag met een veiling, muziek, markt en diverse kinderactiviteiten staat in het teken van de nieuwbouwplannen van het museum.

De opbrengst van de veiling en de andere activiteiten komen hierbij ten goede aan Ons Museum dat straks moet komen op het terrein bij het Cruquius Museum.
 

december 8, 2016

De verhalentafels in het Historisch Museum en die in Zwaanshoek leveren verhalen op waaruit gespreksleidster Sybil van Dam een boek samenstelde met de titel Vanuit de lucht bezien.........

HOOFDDORP - De verhalentafels in het Historisch Museum en die in Zwaanshoek leveren verhalen op waaruit gespreksleidster Sybil van Dam een boek samenstelde met de titel Vanuit de lucht bezien. Op vrijdag 16 december om 15.00 uur wordt in het Historisch Museum het eerste exemplaar op feestelijke wijze overhandigd aan burgemeester Weterings. Het boek is dan te koop voor de speciale prijs van € 17,95.

augustus 17, 2016

Deze zomer zijn er extra veel activiteiten in het Historisch Museum in Hoofddorp.....

HAARLEMMERMEER - Deze zomer zijn er extra veel activiteiten in het Historisch Museum in Hoofddorp, zoals een mozaïekworkshop, rondleidingen door kindergidsen en oud Hollandse spellen. Het Historisch Museum laat jong en oud de rijke geschiedenis van de Haarlemmermeerpolder zien met onder andere de tentoonstellingen ‘Mijn Schiphol’ en ‘De Cirkel & Koninklijke Ahrend – vroeger & nu’. 

augustus 9, 2016

Deze zomer zijn er extra veel activiteiten voor jong en oud in het Historisch Museum in Hoofddorp......

HAARLEMMERMEER - Deze zomer zijn er extra veel activiteiten voor jong en oud in het Historisch Museum in Hoofddorp.

Er zijn onder andere mozaïekworkshops, rondleidingen door kindergidsen en oud Hollandse spellen.

Het Historisch Museum laat jong en oud zien hoe mooi en rijk de geschiedenis in de Haarlemmermeerpolder is.
Ook zijn er onder andere de tentoonstellingen ‘Mijn Schiphol’ en ‘De Cirkel & Koninklijke Ahrend – vroeger & nu’ te zien.

juli 7, 2016

Van 18 t/m 21 juli kunnen kinderen weer meedoen met de Mad Science Vakantiedagen.......

HAARLEMMERMEER - Van 18 t/m 21 juli kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in voormalig stoomgemaal Cruquius Museum weer meedoen met de Mad Science Vakantiedagen. De kinderen leren over moleculen, atomen en chemische reacties, en maken hun eigen kneedgum om mee naar huis te nemen. De andere dag beleven ze een schokkende ervaring, met statische elektriciteit, stroomkringen, en andere stoere experimenten en op de derde dag gaan ze als bioloog en ecoloog aan de slag met hun eigen ecosysteem.

juni 25, 2016

Elise van Melis wil als directeur van het Historisch Museum Haarlemmermeer een eregalerij oprichten voor vrouwen die veel voor Haarlemmermeer betekend hebben.....

HAARLEMMERMEER – Elise van Melis wil als directeur van het Historisch Museum Haarlemmermeer een eregalerij oprichten voor vrouwen die veel voor Haarlemmermeer betekend hebben.

Momenteel zijn er straten naar enkele historische vrouwen uit de polder vernoemd, maar mannen liggen volgens Melis nog steeds voor.

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius, waar Meer-Historie, Historisch Museum en Cruquius Museum onder vallen, wil vergeten vrouwen nu alsnog onder de aandacht brengen.

mei 14, 2016

Playlist

Iedere zondagmiddag presenteert Ton van Draanen van 2 tot 3 uur “De Maand van het Jaar” op MeerRadio.
Iedere week een jaar uit de maand waarin wij op dit moment leven.
Vandaag aflevering 1410 met de hits, authentiek wereldnieuws en het nieuws uit Haarlemmermeer uit mei 1965.

april 29, 2016

– Tijdens de meivakantie kunnen kinderen die het Historisch Museum bezoeken op 4 en 7 mei meedoen aan kinderrondleidingen.....

HAARLEMMERMEER – Tijdens de meivakantie kunnen kinderen die het Historisch Museum bezoeken op 4 en 7 mei meedoen aan kinderrondleidingen.

Deze rondleidingen worden gegeven door hiervoor speciaal opgeleide kinderen.

Verder is het zondag 8 mei Moederdag en om dit te vieren hebben moeders en oma’s deze dag gratis toegang tot het Cruquius Museum en Historisch Museum op vertoon van hun kind of kleinkind.

Ook op Moederdag kunnen kinderen in het Historisch Museum meedoen aan kinderrondleidingen.

maart 30, 2016

Vereniging Vrienden van de Cruquius schrijft een prijsvraag voor studenten uit met het onderwerp “Nederland als deltaland”......

CRUQUIUS - Vereniging Vrienden van de Cruquius schrijft een prijsvraag voor studenten uit met het onderwerp “Nederland als deltaland”.

Studenten moeten hierbij ideeën ontwikkelen hoe Nederland, waaronder ook de Haarlemmermeerpolder, de komende 100 jaar bewoonbaar, leefbaar en klimaatveilig gehouden kan worden.

maart 26, 2016

In april begint in het Historisch Museum Haarlemmermeer het zomerseizoen met de nieuwe tentoonstelling “De eeuw van mijn Schiphol”......

HOOFDDORP – In april begint in het Historisch Museum Haarlemmermeer het zomerseizoen met de nieuwe tentoonstelling “De eeuw van mijn Schiphol”.

Bij deze tentoonstelling in Hoofddorp komen onder andere bevlogen verhalen uit Haarlemmermeer aan de orde.

De feestelijke opening van deze tentoonstelling zal op 7 april om 16.00 uur worden verricht door André van den Berg, vice-president bij de Schiphol Group.

De tentoonstelling duurt tot januari 2017.
   

december 10, 2015

In het Historisch Museum Haarlemmermeer wordt een theaterstuk uitgevoerd.......

HAARLEMMERMEER - In het Historisch Museum Haarlemmermeer in Hoofddorp wordt op woensdag 23 december een theaterstuk met de titel “Jop” uitgevoerd.
De voorstelling is bedoeld voor kleuters van 4 tot 7 jaar, begint om 10.30 uur en duurt drie kwartier. Het toneelstuk gaat over een grappige kleermaker die bij het vinden van de juiste kledingstukken de hulp van de kinderen hard nodig heeft waarbij ook het bewegen en zingen van de kinderen niet gemist kan worden!

juli 31, 2015

Het boek over de Haarlemmermeerse pioniersfamilie Verbeek dat op 6 april werd gepresenteerd in Historisch Museum Haarlemmermeer blijkt een bestseller......

HOOFDDORP – Het boek over de Haarlemmermeerse pioniersfamilie Verbeek dat op 6 april werd gepresenteerd in Historisch Museum Haarlemmermeer blijkt een bestseller.

De eerste druk was al uitverkocht bij de presentatie van het boek “Van visserij naar boerderij” en de tweede druk was hierna ook snel uitverkocht.

Om deze reden is er nu een derde druk verschenen.

juli 4, 2015

Donderdag 9 juli zal Jan Rijpkema in het Historisch Museum Haarlemmermeer een lezing houden over het recent uitgebrachte boek “Besturen in verandering”.......

HOOFDDORP - Donderdag 9 juli zal Jan Rijpkema in het Historisch Museum Haarlemmermeer een lezing houden over het recent uitgebrachte boek “Besturen in verandering”.

Dit boek, waaraan Rijpkema heeft meegewerkt, is uitgebracht ter ere van 160 jaar gemeente Haarlemmermeer.

De rode draad in dit boek is de ontwikkeling van het Openbaar Bestuur in de gemeente Haarlemmermeer.

Deze lezing in Hoofddorp begint om 16.30 uur en de toegang is enkel de reguliere museumprijs van 4 euro voor volwassenen.
 

juni 10, 2015

Op Vaderdag 21 juni 2015 krijgen alle papa’s en opa’s gratis toegang tot Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER – Op Vaderdag 21 juni 2015 krijgen alle papa’s en opa’s gratis toegang tot Museum De Cruquius en Historisch Museum Haarlemmermeer.

Deze gratis toegang geldt alleen als een kind of kleinkind met papa of opa meekomt.

Er staan op deze Vaderdag extra activiteiten op de planning voor vaders en grootvaders en de kinderen die hen vergezellen, zoals een stoompracticum en het spelen van oud-Hollandsche spelletjes.

april 28, 2015

Omdat het in dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is iedere dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” met Rijpkema en Ton van Draanen te horen. Vanavond aandacht voor 1943 en 1944.....

Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” op MeerRadio te horen.
Vandaag aandacht voor 1943 en 1944.

Een programma van Jan Rijpkema en Ton van Draanen in samenwerking met het Historisch Museum Haarlemmermeer waar tot en met 10 januari 2016 de tentoonstelling “Voor de lieve Vrede – Bezetting, bevrijding en wederopbouw in Haarlemmermeer” te zien is.

april 21, 2015

Omdat het in dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is iedere dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” met Rijpkema en Ton van Draanen te horen. Vanavond aandacht voor 1942…….

Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” op MeerRadio te horen.
Vandaag aandacht voor 1942.

Een programma van Jan Rijpkema en Ton van Draanen in samenwerking met het Historisch Museum Haarlemmermeer waar tot en met 10 januari 2016 de tentoonstelling “Voor de lieve Vrede – Bezetting, bevrijding en wederopbouw in Haarlemmermeer” te zien is.

april 14, 2015

Omdat het in dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is iedere dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” met Ton van Draanen en Jan Rijpkema te horen.......

14 APRIL 2015 - Omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter is dinsdagavond om 9 uur “De Terugblik – Voor de Lieve Vrede” op MeerRadio te horen.

Een programma van Jan Rijpkema en Ton van Draanen in samenwerking met het Historisch Museum Haarlemmermeer waar tot en met 10 januari 2016 de tentoonstelling “Voor de lieve Vrede – Bezetting, bevrijding en wederopbouw in Haarlemmermeer” te zien is.

april 8, 2015

Afgelopen maandag nam burgemeester Theo Weterings in het Historisch Museum Haarlemmermeer het eerste exemplaar van het familieboek 'Van visserij naar boerderij' in ontvangst......

HOOFDDORP – Afgelopen maandag nam burgemeester Theo Weterings in het Historisch Museum Haarlemmermeer het eerste exemplaar van het familieboek 'Van visserij naar boerderij' in ontvangst.

Zo’n 160 jaar na de komst van de familie Verbeek naar Haarlemmermeer stonden het Marktplein en de omliggende 'straten' van het museum volgepakt met familie en vrienden.

De familie zegt met het boek een voetafdruk achter te willen laten, aangezien de agrarische tak van de Verbeekjes in deze omgeving geen opvolging heeft.

april 4, 2015

Op 11 april is het Genealogiedag in Historisch Museum Haarlemmermeer. Bezoekers kunnen tussen 13.00 en 17.00 uur vragen stellen aan de aanwezige expert Hans van Ekeris......

HOOFDORP - Op zaterdag 11 april is het Genealogiedag in Historisch Museum Haarlemmermeer.

Bezoekers kunnen op deze wie-zijn-mijn-voorouders-dag tussen 13.00 en 17.00 uur vragen stellen aan de in het museum aanwezige expert Hans van Ekeris.

Bent u dus nieuwsgierig naar uw eigen voorouders? Of bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar herkomst van de naam van uw straat? In het museum zijn er altijd kavelkaarten, boeken over straatnamen of boerderijen in te zien en te koop.

april 3, 2015

In het Historisch Museum Haarlemmermeer is momenteel de tentoonstelling 'De vacantiegids voor den Nederlandse toerist' te zien......

HOOFDDORP -  In het Historisch Museum Haarlemmermeer is momenteel de tentoonstelling 'De vacantiegids voor den Nederlandse toerist' te zien. Deze expositie bevat reisgidsen uit de periode 1807 - 1960 en zijn afkomstig uit de verzameling van Eric Wendel. Het prachtige materiaal en de verhalen markeren de tijd dat reizen ook mogelijk werd voor de gewone man. De tentoonstelling loopt gelijk met de vorige week geopende expositie 'Voor de lieve vrede - bezetting, bevrijding en wederopbouw in Haarlemmermeer'.
 

april 1, 2015

Bezoekers van de website van het Historisch Museum Haarlemmermeer kregen in plaats van het normale beginscherm de zwarte standaardvlag te zien, zoals de Islamitische Staat die gebruikt......

HOOFDDORP- Bezoekers van de website van het Historisch Museum Haarlemmermeer kregen in plaats van het normale beginscherm de zwarte standaardvlag te zien, zoals de Islamitische Staat die gebruikt.

Het is de tweede keer in vier maanden dat de museumsite van het museum bij Hoofddorp het doelwit werd van moslimhackers.

Om te voorkomen dat de voorpagina van de site opnieuw zou worden ingezet ten behoeve van IS-propaganda, werd er preventief ingegrepen door de website uit de lucht te halen.