MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Halfweg-Zwanenburg

februari 15, 2017

Volgens voorzitter Wiete Haaijer van wielervereniging HSC De Bataaf worden de plannen van een bmx-baan in Zwanenburg steeds concreter

ZWANENBURG – Volgens voorzitter Wiete Haaijer van wielervereniging HSC De Bataaf worden de plannen van een bmx-baan in Zwanenburg steeds concreter.

Er is volgens Haaijer veel behoefte aan een eigen bmx-accommodatie in Haarlemmermeer.

Bij de huidige bmx-banen in Noord-Holland zijn lange wachtlijsten en Haarlemmermeerse fietscrossers moeten momenteel in sportzaaltjes en in het Haarlemmermeerse Bos trainen.

Het aanleggen van een volwaardige bmx-baan kost volgens de voorzitter 140.000 euro.

februari 1, 2017

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Zwaanshoek een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor diefstal van gereedschap......

ZWAANSHOEK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag in Zwaanshoek een 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor diefstal van gereedschap.

Een getuige had de politie gewaarschuwd nadat hij twee mannen midden in de nacht op het afgesloten bouwterrein zag rondlopen.

Toen de politie arriveerde wist één van de verdachten te ontkomen en kon alleen de man uit Hoofddorp aangehouden worden.

Ondanks een zoekactie, waarbij onder meer een politiehelikopter was ingezet, werd de andere verdachte niet gevonden.

november 30, 2016

De bouw van nieuw dorpshuis met dorpsplein valt of staat met goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan.....

ZWANENBURG – De bouw van een nieuw dorpshuis in Zwanenburg blijft voorlopig onzeker.

De bouw van nieuw dorpshuis met dorpsplein valt of staat met goedkeuring van het nieuwe bestemmingsplan.

Als het huidige plan, net zoals in 2014, sneuvelt bij de Raad van State kan de subsidie hiervoor geheel of gedeeltelijk vervallen.

Dit levert een risico op voor de gemeente Haarlemmermeer die 1,6 miljoen in het nieuwe dorpshuisplan wil steken, maar ook voor de stichting Leefbaarheid Schiphol dat acht miljoen euro in dit project wil steken.

november 29, 2016

Zwanenburger Rob Koster wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg en Boesingheliede........

ZWANENBURG - Zwanenburger Rob Koster wordt zo goed als zeker de nieuwe voorzitter van de ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg en Boesingheliede.
Hij wordt hiermee opvolger van Badhoevedorper Paul Kok, die vorige week afscheid nam na een periode van dertig jaar voorzitterschap.

Rob Koster was al bestuurslid van de ondernemersvereniging en is een bekende en actieve Zwanenburger.

Verder is Koster partner bij het financieel adviesbureau Koster & De Waart en is hij onlangs directeur geworden van de Regiobank Zwanenburg

november 18, 2016

Voorzitter Paul Kok neemt na 30 jaar afscheid als voorzitter van Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg & omstreken.....

ZWANENBURG/HALFWEG - Voorzitter Paul Kok neemt na 30 jaar afscheid als voorzitter van Ondernemersvereniging Halfweg, Zwanenburg & omstreken.
Kok heeft in deze 30 jaar volgens het bestuur een enorme staat van dienst opgebouwd en in positieve zin bijgedragen aan het ondernemersklimaat in de regio.

Ter gelegenheid van dit afscheid vindt op woensdagavond 23 november, van 6 tot half 9, een feestelijke afscheidsreceptie plaats in het Rijk van de Keizer, nabij Halfweg in Amsterdam.
 

september 2, 2016

De dorpsraad stapt vanaf heden over op een digitale nieuwsbrief voor de inwoners van Zwanenburg en Halfweg.....

ZWANENBURG – De dorpsraad stapt vanaf heden over op een digitale nieuwsbrief voor de inwoners van Zwanenburg en Halfweg.

Er zijn genoeg spraakmakende onderwerpen in het duodorp.

Daarentegen is het aantal betalende leden voor de nieuwsbrief tanende en daar wil het dorpsraadbestuur nu iets aan doen.

Hierom wordt met ingang van september per e-mail een digitale nieuwsbrief verspreid met een overzicht van de actuele stand van zaken binnen de beide dorpskernen.

augustus 31, 2016

Inwoners van Zwanenburg kunnen op donderdag 6 oktober om 19.00 uur in dorpshuis De Olm in Zwanenburg leren hoe zij alerter kunnen worden in hun wijk.....

ZWANENBURG – Inwoners van Zwanenburg kunnen op donderdag 6 oktober om 19.00 uur in dorpshuis De Olm in Zwanenburg leren hoe zij alerter kunnen worden in hun wijk.

Inmiddels hebben al 45 Zwanenburgers zich opgegeven voor deze workshop van veiligheidsexpert van Valentijn Rippens.

Eerder dit jaar bracht Rippens bewoners in de Hoofddorpse wijk Bornholm en de Vennepse wijk Getsewoud bij hoe zij hun woonwijk veiliger kunnen maken.

augustus 19, 2016

Herman van B., die in april van dit jaar op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Dennenlaan aan een voorbijgangsters zijn geslachtsorgaan liet zien, moet vier weken de cel.....

ZWANENBURG – Herman van B., die in april van dit jaar op de parkeerplaats van een supermarkt aan de Dennenlaan aan een voorbijgangsters zijn geslachtsorgaan liet zien, moet vier weken de cel.

De verdachte leidde vroeger een “normaal” leven, maar raakte na het faillissement van zijn bedrijf het spoor volledig bijster.

Hij werd keer op keer veroordeeld en weer vrijgelaten en zou nog steeds de weg kwijt zijn.

Zijn advocaat heeft in de wandelgangen aangekondigd dat zijn cliënt in hoger beroep zal gaan.

augustus 2, 2016

Sportservice Haarlemmermeer organiseert deze zomerperiode nog diverse wandelingen in de gemeente Haarlemmermeer.......

HAARLEMMERMEER- Sportservice Haarlemmermeer organiseert deze zomerperiode nog diverse wandelingen in de gemeente Haarlemmermeer.

De wandeling van zaterdag 6 augustus start bij Kaatje in Zwanenburg.

Verder start er op dinsdag 9 augustus een wandeling bij Long Island in Hoofddorp en op dinsdag 16 augustus bij de Venneperlodge in Nieuw-Vennep.

Deze wandelingen van anderhalf uur starten allemaal om half tien ’s morgens en na afloop is er gelegenheid om samen een kopje thee of koffie te drinken.

Bron: hcnieuws.nl
 

juli 11, 2016

De politie denkt dat er een verband is tussen Soufyan Essabaouni die afgelopen donderdagnacht uit Zwanenburg verdween en de eerdere ontvoering van Wendel Meijer in Zaandam......

ZWANENBURG - De politie denkt dat er een verband is tussen Soufyan Essabaouni die afgelopen donderdagnacht uit Zwanenburg verdween en de eerdere ontvoering van Wendel Meijer in Zaandam.

Op bewakingsbeelden is te zien dat Essabaouni in Zwanenburg met zijn Audi wordt klemgereden door een witte Seat Leon.

Als de 21 jarige Amsterdammer hierna te voet verder vlucht wordt op hem geschoten en ontbreek daarna elk spoor van hem.

De 36-jarige Wendel Meijer uit Landsmeer is sinds vorige week dinsdagavond vermist.

juni 25, 2016

Uit een onlangs onder de inwoners van Halfweg gehouden enquête, is gebleken dat een overgrote meerderheid voor aansluiting met Haarlemmermeer kiest.....

ZWANENBURG/HALFWEG – Uit een onlangs onder de inwoners van Halfweg gehouden enquête, is gebleken dat een overgrote meerderheid voor aansluiting met Haarlemmermeer kiest.

Alle 1050 huishoudens in Halfweg hadden hiervoor een enquêteformulier in de bus gekregen.

Voorzitter Peter Vreeswijk van de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg herinnerde de raadsleden bij de raadscommissievergadering van deze week er fijntjes aan om deze uitkomst straks mee te laten wegen bij hun beslissing.

juni 23, 2016

De kans dat er voor 2020 langs de A9 bij Zwanenburg een zonnepark van ruim honderd hectare verrijst, is bijzonder klein......

ZWANENBURG - De kans dat er voor 2020 langs de A9 bij Zwanenburg een zonnepark van ruim honderd hectare verrijst, is bijzonder klein.

De overheid wil op korte termijn wel kleine parkjes met zonnepanelen toestaan, maar voor grote is nog geen plaats.

In november 2015 kwamen de agrariërs Hein van Elderen en Jan Vlasveld uit Zwanenburg met een plan voor de bouw van een groot zonnepark langs de A9.

Met de daardoor geproduceerde energie zou dan in één klap de duurzaamheidsdoelstelling van de gemeente Haarlemmermeer worden gehaald.

juni 23, 2016

De hevige regenval in de nacht van woensdag op donderdag heeft in de gehele Randstad voor schade en overlast gezorgd......

ZWANENBURG - De hevige regenval in de nacht van woensdag op donderdag heeft in de gehele Randstad voor schade en overlast gezorgd.

Ook in Zwanenburg zijn bij deze neerslag straten onder water komen te staan.

De brandweer was donderdagmorgen met groot materieel uitgerukt om het water uit de Kastanjelaan en Marialaan te pompen.

Volgens wethouder Marjolein Steffens is hierbij ook een speciale noodvoorziening met pompen en leidingen aangebracht.

juni 21, 2016

Burgemeester Theo Weterings heeft maandagmorgen het echtpaar Snijder in Zwanenburg bezocht om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum......

ZWANENBURG – Burgemeester Theo Weterings heeft maandagmorgen het echtpaar Snijder in Zwanenburg bezocht om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De in 1931 geboren heer Willem Snijder en de in 1933 geboren mevrouw Grietje Snijder–van der Kwast, hebben elkaar leren kennen via de wielersport.

Mevrouw Snijder is geboren en getogen in Haarlemmermeer en de heer Snijder woont al sinds 1946 in de gemeente Haarlemmermeer.

Het echtpaar Snijder heeft 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.
 

juni 18, 2016

Woensdag 22 juni zal tussen 14.00 en 16.00 uur de officiële opening plaatsvinden van het nieuwe speelveld van kinderboerderij De Knuffelweide in Zwanenburg.....

ZWANENBURG – Woensdag 22 juni zal tussen 14.00 en 16.00 uur de officiële opening plaatsvinden van het nieuwe speelveld van kinderboerderij De Knuffelweide in Zwanenburg.
Veel ondernemers uit Zwanenburg hebben zowel financieel als met mankracht een bijdrage geleverd aan de speelweide, terwijl de weide eveneens mogelijk is geworden door sponsoractie “De Brug”.

juni 15, 2016

De dorpsraad Halfweg-Zwanenburg gaat deze week een enquête onder de inwoners van Halfweg houden.....

ZWANENBURG/HALFWEG - De dorpsraad Halfweg-Zwanenburg gaat deze week een enquête onder de inwoners van Halfweg houden.

Onderwerp is de op handen zijnde fusie van de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude met een andere gemeente.

De inwoners krijgen een formulier in de bus waarop zij kunnen aangeven welke fusiepartner hun voorkeur heeft als de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude straks wordt opgeheven.

Zij kunnen hierbij kiezen uit de gemeente Haarlemmermeer, de gemeente Velsen of de gemeente Amsterdam.
 

juni 7, 2016

Een negentienjarige jongen uit Schagen is afgelopen zaterdagavond mishandeld tijdens het dorpsfeest in Zwanenburg......

ZWANENBURG - Een negentienjarige jongen uit Schagen is afgelopen zaterdagavond mishandeld tijdens het dorpsfeest in Zwanenburg.

De jongeman werd hierbij door meerdere personen geschopt en geslagen en is van plan om aangifte te doen bij de politie.

De vriendin van de jongen werd eerder uitgescholden en toen de jongen daar wat van zei, werd hij vervolgens door een groep van zo’n 30 man aangevallen.

Het slachtoffer is bij de mishandeling bont en blauw geslagen en heeft aangegeven veel pijn aan zijn ribben te hebben.
 

juni 1, 2016

Zwanenburgers Charles van Logchem en Cor Resoort hebben kritiek op het nieuwe maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer.......

ZWANENBURG – Zwanenburgers Charles van Logchem en Cor Resoort hebben kritiek op het nieuwe maaibeleid van de gemeente Haarlemmermeer.

Resoort zal donderdag inspreken tijdens de vergadering van de gemeenteraad, want daar is besloten dat er in Haarlemmermeer een kwart minder gemaaid moet worden.

Nu in het voorjaar de planten en struiken weer uit de grond schieten, levert het door onkruid en hoog gras geteisterde aangezicht van wegen, straten en speelplaatsen veel kritiek op.

mei 28, 2016

De gemeente Haarlemmermeer, Eigen Haard-Amstelring, MeerWaarde, Pract'is oefentherapie, ROC Nova College en Calibris Advies hebben een intentieverklaring getekend voor het opzetten van WijkLeerbedrijf Zwanenburg.....

ZWANENBURG – De gemeente Haarlemmermeer, Eigen Haard-Amstelring, MeerWaarde, Pract'is oefentherapie, ROC Nova College en Calibris Advies hebben een intentieverklaring getekend voor het opzetten van WijkLeerbedrijf Zwanenburg.

WijkLeerbedrijf Zwanenburg is een initiatief om wijkbewoners extra hulp en ondersteuning te kunnen geven op het gebied van zorg en welzijn.

Deze ondersteuning wordt daarbij geboden door deelnemers van het WijkLeerbedrijf die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

mei 15, 2016

21 mei zal weer de Jaarmarkt Zwanenburg gehouden worden. Op deze markt staan ook dit jaar weer tientallen kramen met een diversiteit aan producten zoals sieraden of delicatessen.......

Zaterdag 21 mei zal weer de Jaarmarkt Zwanenburg gehouden worden.

Op deze markt staan ook dit jaar weer tientallen kramen met een diversiteit aan producten zoals sieraden of delicatessen.

Naast verschillende foodwagens zijn er ook diverse attracties voor kinderen zoals de Bungee Trampoline, de zweefmolen, de Kop van Jut en de Jungle Express.

Verder zijn op de Zwanenburgse Jaarmarkt diverse muzikanten, muziekverenigingen, disc jockeys, koren en sportclubs aanwezig om van zich te laten horen of om promotie te maken.
 

mei 10, 2016

De Feestweek Zwanenburg-Halfweg zal dit jaar van 2 tot en met 5 juni in Zwanenburg worden gehouden......

ZWANENBURG - De Feestweek Zwanenburg-Halfweg zal dit jaar van 2 tot en met 5 juni in Zwanenburg worden gehouden.

Het is daarbij de eerste keer dat het festijn op het nieuwe evenemententerrein bij De Bataaf op Kinheim wordt gehouden.

Naast de inrichting van het terrein heeft de organisatie ook veel energie gestopt in enige nieuwe elementen.

Zo zijn de 'Voice of the Haarlemmermeer' en de theatershow op de Spellendag nieuw en is het ook nieuw dat de entree tijdens de hele feestweek gratis is.

Bron: Witte Weekblad
 

mei 10, 2016

Deze maandag heeft winkelcentrum Dennenlaan in Zwanenburg voor de 4e keer het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen.....

ZWANENBURG – Deze maandag heeft winkelcentrum Dennenlaan in Zwanenburg voor de 4e keer het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen.

Het winkelcentrum kreeg hiervoor een KVO-ster uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders.

De ster zit in een stoeptegel welke is geplaatst voor drogisterij Poelsma aan de Dennenlaan in Zwanenburg.

Het keurmerk laat in feite zien dat een winkelcentrum de zaken op orde heeft en dat daar ondernemers, gemeente en politie samenwerken om de buurt veilig en netjes te houden.
 

mei 4, 2016

In duodorp Zwanenburg/Halfweg is het initiatief genomen voor een Verhalentafel, wat wordt ondersteund door Stichting Platform Levensverhalen......

ZWANENBURG - In duodorp Zwanenburg/Halfweg is het initiatief genomen voor een Verhalentafel, wat wordt ondersteund door Stichting Platform Levensverhalen.

Donderdag 12 mei van 10.00 – 12.00 uur is de ontmoetingsbijeenkomst in locatie de Basis aan de Marialaan 86 in Zwanenburg.

De Verhalentafel is bestemd voor iedereen in de leeftijd van 60-100 jaar, die het fijn vindt om te vertellen en te luisteren over verhalen van vroeger.

De startbijeenkomst is gratis.

Aanmelding kan via mail cmschimmelpennink@kpnplanet.nl of telefoonnummer 020-4976762

april 16, 2016

Kantoormeubelfabrikant Ahrend vertrekt uit Zwanenburg. Het concern schrapt het komend jaar 89 banen en brengt de werkzaamheden over naar de vestigingen in Sint-Oedenrode en Culemborg……..

ZWANENBURG - Kantoormeubelfabrikant Ahrend vertrekt uit Zwanenburg.

Het concern schrapt het komend jaar 89 banen en brengt de werkzaamheden van de vestiging Zwanenburg over naar de vestigingen in Sint-Oedenrode en Culemborg.

De verhuizing moet in de maand maart van volgend jaar zijn afgerond.

In 2006 telde de Zwanenburgse fabriek nog 280 voltijdbanen, maar vier jaar geleden bleek een grootschalige reorganisatie al noodzakelijk.

Bron: Haarlemsdagblad.nl