MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

maart 9, 2018

Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - Deze week valt er bij een grote groep ouders in de regio Kennemerland een uitnodiging op de deurmat om mee te doen met de Kindermonitor.
Dit is een groot onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheid, leefstijl en welzijn van kinderen van 0 tot 12 jaar oud.

De GGD doet dit onderzoek elke vier jaar, in opdracht van de tien gemeenten in de regio.

Niet alle ouders krijgen een brief. De computer heeft een willekeurige selectie gemaakt uit het bevolkingsregister van bijna 43.000 kinderen.

maart 7, 2018

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau.........

Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft onlangs een donatie in ontvangst mogen nemen van Stichting Regionaal Onderwijs Bureau (SROB). Deze donatie van ruim 5000 euro kan Leergeld uitstekend gebruiken om ervoor te zorgen dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar mee kunnen doen aan sportieve, culturele en schoolse activiteiten.

februari 23, 2018

Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.....

HAARLEM - Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland is een crowdfundingsactie begonnen tegen een Mud Run in Haarlemmermeer.

De vogelwerkgroep is naar eigen zeggen niet tegen evenementen, “maar wel als die midden in het broedseizoen plaatsvinden”, wat illegaal is en in strijd met het bestemmingsplan van de gemeente.
Volgens de organisatie was het vorige evenement eind maart, maar is het nu verplaatst naar eind april omdat het weer dan beter is.

De hardloop- en klimwedstrijd loopt onder meer door het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde.

februari 21, 2018

Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer ziet een streekomroep niet zitten. In een brief aan de gemeenteraad schrijft burgemeester Onno Hoes dat één omroep voor Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Diemen geen recht doet aan de natuurlijke habitat van Haarlemmermeerders en aan inwoners van andere gemeenten. Hij vindt samenwerking tussen lokale omroepen een goede zaak, maar een streekomroep gaat hem te ver. Hij wijst naar plannen van MeerOmroep om als lokale omroep de maatschappelijke functie te versterken.

februari 15, 2018

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers.......

Op verzoek van VVD-raadslid Rob Koster praat de gemeenteraad op 22 februari over de vele klachten over de ondergrondse vuilcontainers. De zondagopenstelling van veel winkels levert bij winkelcentra een toename op van afval bij de zogenaamde brengparkjes. Dit zou ertoe leiden dat inwoners hun papier en lege flessen op brengparkjes naast de container achterlaten. Om te voorkomen dat de containers in het weekeinde vol zitten, worden ongeveer zestig containers op zaterdag geleegd, op sommige locaties zelfs twee keer.

februari 15, 2018

D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”............

HOOFDDORP – D66 Haarlemmermeer heeft uit meer dan 50 aanmeldingen zeven conciërges geselecteerd voor de titel “Conciërge van het jaar”. De overgebleven genomineerden zijn Michel Bouman van ’t Joppe, Gerrie Windhoud en Paco Morea van het Hoofdvaart College, Frank en Thea van Klavertje Vier, Pascal Markus van ISK Hoofdvaart College en Quintin Duikersloot van Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand.

februari 8, 2018

De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan........

HOOFDDORP – De fractie van de PvdA heeft het college van B en W gevraagd of het de samenwerking met de voedselbank in de toekomst wel aankan. De normen voor de voedselbank zijn onlangs verruimd en de verwachting is dat dit tot meer cliënten zal leiden. In het verleden kwam het voor dat er flinke achterstanden waren en dat cliënten langer afhankelijk waren van de voedselbank dan afgesproken en wenselijk. Ook nu lijken de wachttijden weer op te lopen.

februari 7, 2018

Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer...........

HAARLEMMERMEER - Burgemeesters Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Onno Hoes van Haarlemmermeer hebben een brief geschreven aan de Tweede Kamer. De Dorpsraad van Spaarndam-West heeft namelijk voorgesteld Spaarndam-Oost bij hen te voegen door een grenscorrectie, wat zou betekenen dat Spaarndam-Oost bij Haarlem zou komen.

februari 2, 2018

Alle nieuwbouwwoningen in Haarlemmermeer en de andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, waarover het besluit tot de bouw ná 1 februari 2018 wordt genomen, worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting
 

HAARLEMMERMEER - Alle nieuwbouwwoningen in Haarlemmermeer en de andere gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam, waarover het besluit tot de bouw ná1 februari 2018 wordt genomen, worden opgeleverd zonder aardgasaansluiting.
Dat staat in een intentieovereenkomst die de gemeenten deze donderdag ondertekenden.

De intentieovereenkomst sluit goed aan op het besluit dat de Tweede Kamer dinsdag 30 januari 2018 nam om de gasaansluitplicht voor nieuwbouw uit de wet te schrappen.

februari 2, 2018

De afgelopen jaarwisseling heeft in Haarlemmermeer minder schade door vuurwerk en vandalisme opgeleverd .....
 

HAARLEMMERMEER - De afgelopen jaarwisseling heeft minder schade door vuurwerk en vandalisme opgeleverd ten opzichte van voorgaande jaren. Daarmee zet de dalende trend vanaf 2013/2014 door. Toen waren de kosten zo’n 80.000 euro, nu 35.000 euro.

Ieder jaar brengt de gemeente de schade in kaart die is aangebracht aan voorzieningen als verkeersborden, afvalbakken en parkeerautomaten.

januari 19, 2018

Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning.....

HOOFDDORP - Jongeren die (mede)verantwoordelijk zijn voor de zorg voor een ziek familielid hebben behoefte aan meer ondersteuning. Dit blijkt uit een onderzoek van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer en Uithoorn.
De resultaten zijn afgelopen dinsdag gepresenteerd tijdens het Slotsymposium Jong & Zorgend in Hoofddorp.

Voor het onderzoek werden 70 jonge mantelzorgers ondervraagd.
Jonge mantelzorgers zouden baat hebben bij coaching en contact met lotgenoten, zo blijkt uit het onderzoek.

januari 18, 2018

D66 Haarlemmermeer organiseert dit jaar voor de eerste maal de verkiezing 'Haarlemmermeerse conciërge van het jaar'.............

HAARLEMMERMEER - D66 Haarlemmermeer organiseert dit jaar voor de eerste maal de verkiezing ' Haarlemmermeerse conciërge van het jaar'. Het initiatief is bedoeld om het onderwijs ondersteunend personeel in het zonnetje te zetten. Alle ruim zestig scholen in Haarlemmermeer hebben een uitnodiging ontvangen om hun conciërge te nomineren zodat er gestemd kan worden door leerlingen, ouders, leerkrachten en schoolbesturen.

januari 11, 2018

De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer krijgt dit jaar ruim 170.000 euro van het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Volgens een in het Haarlems Dagblad geciteerde woordvoerder van de gemeente wordt het geld gebruikt voor trainingen om de bewustwording van jihadisme en radicalisering te vergroten en om daarop effectief te kunnen handelen.
Verder wordt een deel van het budget gebruikt voor het opbouwen van netwerken en het vergroten van de kennis bij functionarissen.

januari 10, 2018

Henny Beijer heeft zijn journalistieke werk als beheerder van haarlemmermeernieuws.nl beëindigd.........

HAARLEMMERMEER - Henny Beijer heeft zijn journalistieke werk als beheerder van haarlemmermeernieuws.nl beëindigd. Hij heeft ruim 9 maanden de redactie gevoerd. Beijer is gestopt omdat hij de arbeidsintensieve werkzaamheden niet meer kan combineren met zijn inzet als zzp’er op andere projecten en opdrachten. Hij vond het leuk om met zijn neus zo dicht op het lokale nieuws te zitten maar het bracht, niet in het minst in financieel opzicht, ook de nodige teleurstellingen met zich mee.

januari 3, 2018

Met als eerste op 6 januari in De Meerkoet in Lisserbroek is er elke week weer ergens een Repair Café............

HAARLEMMERMEER – Met als eerste op 6 januari in De Meerkoet in Lisserbroek is er elke week weer ergens een Repair Café. Daarna op dinsdag 9 januari in Zwanenburg-Halfweg bij De Hoek in De Olm en op woensdag 17 januari in Hoofddorp in De Ark. En vanaf februari gaat er, als alles naar wens verloopt, ook in Vijfhuizen een Repair Café draaien.Repair Cafés willen helpen het weggooien te verminderen en zo ook een steuntje te geven aan een ieders portemonnee.

december 29, 2017

De officiële verkoop van vuurwerk is begonnen. Vuurwerk kopen kan dit jaar op 28, 29 en 30 december.....

HAARLEMMERMEER - De officiële verkoop van vuurwerk is begonnen. Vuurwerk kopen kan dit jaar op 28, 29 en 30 december. Omdat Oudjaarsdag op een zondag valt, mag er op deze dag geen vuurwerk worden verkocht.

Afsteken van vuurwerk mag uitsluitend op oudejaarsavond en –nacht tussen 6 uur ’s avonds en 2 uur ‘s nachts.

Gemeenten kunnen binnen aangewezen zones het afsteken van vuurwerk verbieden, zoals in de buurt van een ziekenhuis, dierenasiel of kinderboerderij.

december 21, 2017

Onderzoek van GGD Kennemerland toont aan dat overlast door vliegverkeer voor de inwoners van Haarlemmermeer de afgelopen vier jaar niet is toegenomen.........

Onderzoek van GGD Kennemerland toont aan dat overlast door vliegverkeer voor de inwoners van Haarlemmermeer de afgelopen vier jaar niet is toegenomen. De beleving van ernstige geluidhinder en slaapverstoring in de GGD-regio Kennemerland zijn gedaald sinds 2008 en van 2012 tot 2016 gelijk gebleven. In het rapport wordt geografisch inzichtelijk gemaakt, waar de mensen wonen die hinder ervaren van het vliegverkeer, slaapverstoring hebben of bezorgd zijn over de gezondheid vanwege vliegverkeer. Burgemeester en wethouders hebben het rapport naar de gemeenteraad gezonden.

december 20, 2017

De fractie van Forza! heeft geen goed woord over voor het participatiebeleid van HAP-wethouder Steffens........

HOOFDDORP - De fractie van Forza! heeft geen goed woord over voor het participatiebeleid van HAP-wethouder Steffens. Volgens Michel van Dijk van Forza! worden bij de participatie mensen juist tegen elkaar opgezet in plaats van dat participatie inwoners verbindt. Hij vindt het vreemd dat de gemeente haar eigen beleid onderzoekt en dat het onderzoek onvolledig en weinig kritisch is. Forza! bereiken alleen maar klachten van inwoners en ondernemers die zich niet gehoord voelen. Donderdag wordt in de gemeenteraad het participatieonderzoek besproken.

december 8, 2017

De onroerendezaakbelasting (ozb) en de toeristenbelasting leveren de gemeente Haarlemmermeer in 2017 veel meer op dan verwacht.....

HAARLEMMERMEER - De onroerendezaakbelasting (ozb), en de toeristenbelasting leveren de gemeente Haarlemmermeer in 2017 veel meer op dan verwacht.
De ozb zit 1,4 miljoen euro in de plus en de toeristenbelasting 1,1 miljoen.

De ozb-opbrengst stijgt door nieuwbouw en een hogere WOZ-waarde van bedrijfsgebouwen.
De toeristenbelasting levert meer op door de bouw van hotels en meer overnachtingen.
Dat laatste kan een teken zijn dat het goed gaat met de economie, want voorgaande jaren bleef de opbrengst van de toeristenbelasting achter bij de verwachtingen.

december 7, 2017

De gemeente gaat de komende jaren, in goed overleg met de verschillende schoolbesturen, zo'n 122 miljoen investeren in het renoveren van bestaande, en het bouwen van nieuwe schoolgebouwen.........

HAARLEMMERMEER - De gemeente gaat de komende jaren, in goed overleg met de verschillende schoolbesturen, zo'n 122 miljoen investeren in het renoveren van bestaande, en het bouwen van nieuwe schoolgebouwen. In het zogenaamde Integraal Huisvestingsplan Onderwijshuisvesting 2.0, kortweg IHP, wordt voor de komende jaren onder meer aangegeven of een schoolgebouw gerenoveerd moet worden of dat het beter is om in een specifieke kern of wijk te kiezen voor nieuwbouw.

december 7, 2017

De voorbereidingen voor de samenvoeging van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en gemeente Haarlemmermeer op 1 januari 2019 zijn in volle gang....

HAARLEMMERMEER - De voorbereidingen voor de samenvoeging van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en gemeente Haarlemmermeer op 1 januari 2019 zijn in volle gang. Tot 22 december kan iedereen nog reageren op het voorstel voor de wet die de fusie officieel mogelijk maakt. Dit kan door middel van een bericht aan de griffier van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer, per e-mail naar cie.biza@tweedekamer.nl of per brief aan Postbus 20018

november 29, 2017

Waarnemend burgemeester Onno Hoes heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste werkdag in Haarlemmermeer............

HAARLEMMERMEER - Waarnemend burgemeester Onno Hoes heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn eerste werkdag in Haarlemmermeer. Dinsdag maakte hij zijn eerste collegevergadering mee. Volgens Hoes moet je als burgemeester een goede band hebben met je wethouders, hij denkt dat het een goede ploeg is, maar dat afgewacht moet worden of het klikt. Onno Hoes heeft ook ervaren dat in Haarlemmermeer totaal andere thema's belangrijk zijn dan in Maastricht, waar veel te doen is over criminaliteit. Hier spelen volgens de burgemeester heel andere problemen.

november 15, 2017

Haarlemmermeer heeft een evaluatieonderzoek laten uitvoeren naar participatie.....

Haarlemmermeer heeft een evaluatieonderzoek laten uitvoeren naar participatie. Het onafhankelijk uitgevoerde onderzoek heeft de naam “Haarlemmermeer weet raad”. Volgens Burgemeester en Wethouders geeft het rapport aan dat zij tevreden kunnen zijn over het gevoerde beleid inzake participatie. Toch zullen zij de aanbevelingen die genoemd zijn in het rapport overnemen. Het gaat dan om zaken als duidelijkheid, communicatie en over waar de bevoegdheden liggen. De gemeenteraad gaat binnenkort praten over het rapport.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

november 10, 2017

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen.....

NOORD-HOLLAND - De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2017 voor het tweede jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2017 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 216 duizend euro per woning, dit is 3,3 procent hoger dan een jaar eerder.

Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 8 procent tot 259 duizend euro, de hoogste stijging van alle provincies.
In 2016 was de woningwaarde nog het hoogst in de provincie Utrecht.