MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

april 11, 2017

De ringvaart van Haarlemmermeer is uitgeroepen tot gemeentelijk erfgoed..... 

HOOFDDORP – De ringvaart van Haarlemmermeer is uitgeroepen tot gemeentelijk erfgoed.

De Haarlemmermeerpolder kan volgens de gemeente niet bestaan zonder de Ringdijk.

Er is 4,2 miljoen euro vrijgemaakt om de Ringdijk aantrekkelijker te maken voor recreatie en toeristen.

Drie miljoen hiervan gaat naar de verkeersveiligheid, want dit moet nog flink onder handen genomen worden.

Er worden ook E-laadpalen geplaatst voor fietsers, zodat ze de hele Ringdijk over kunnen.

april 8, 2017

Afgelopen donderdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlemmermeer de Samenwerkingsovereenkomst Badhoevedorp Centrum ondertekend.....

HAARLEMMERMEER – Afgelopen donderdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlemmermeer de Samenwerkingsovereenkomst Badhoevedorp Centrum ondertekend.

Deze overeenkomst werd ondertekend door verkeerswethouder Derk Reneman en gebiedsontwikkelaars Stan Roestenberg van Bohemen en Ronald Huiskeshoven van AM.

De partijen hebben in deze samenwerkingsovereenkomst vastgelegd hoe men na het verdwijnen van de A9 uit het centrum van Badhoevedorp straks invulling gaat geven aan het vrijgekomen gebied.

april 7, 2017

Merel Breur uit Aalsmeerderbrug, mag een jaar lang als eerste de erefunctie van Kinderburgemeester van Haarlemmermeer bekleden.....

HAARLEMMERMEER - Merel Breur uit Aalsmeerderbrug mag een jaar lang als eerste de erefunctie van Kinderburgemeester van Haarlemmermeer bekleden.

De elfjarige leerling van De Zevensprong in Rijsenhout werd gekozen uit tien kandidaten van drie basisscholen uit Rijsenhout en Nieuw-Vennep. Naast De Zevensprong waren dat Immanuel, eveneens uit Rijsenhout, en Antonius uit Nieuw-Vennep.

april 6, 2017

Dinsdag 11 april is de tweede Nationale Buitenlesdag.........

HAARLEMMERMEER - Dinsdag 11 april is de tweede Nationale Buitenlesdag. Leerlingen van meer dan 1500 scholen door het hele land krijgen op deze dag buiten les. Alleen al in Noord-Holland doen bijna 200 scholen mee. Buitenles is goed voor de ontwikkeling van kinderen, ze bewegen meer en worden blootgesteld aan natuurlijk daglicht. Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, meestal in het klaslokaal. De Nationale Buitenlesdag stimuleert leerkrachten om naar buiten te gaan, niet alleen om buiten te spelen, maar juist ook om buiten te leren.

april 4, 2017

Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug..... 

HOOFDDORP – Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug.

In de ‘bomenbank’ zijn maar 89 bomen te vinden, terwijl er volgens raadsleden duizenden moeten zijn.

Groenlinks laat weten dat er 2500 bomen zijn gekapt voor wegwerkzaamheden, maar dat deze nooit zijn vervangen.

Voor de aanleg van het aquaduct in de A4 zijn 4500 bomen verdwenen.

Wethouder John Nederstigt gaat uitzoeken waar de bomen zijn en ze vervangen, om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

april 1, 2017

De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings toegezegd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Het verzoek om de stemverdeling per stembureau te publiceren kwam van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Volgens Meijer hebben inwoners van Haarlemmermeer het recht om alle details van de verkiezingen te kunnen bekijken.

Bron: hcnieuws.nl

maart 31, 2017

Haarlemmermeerse basisscholen zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.....

HAARLEMMERMEER - Basisscholen verspreid over de polder zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.
De afgelopen maanden werden bij 16 verschillende basisscholen fruitbomen geplant. De laatste bomen zijn afgelopen woensdag geplant bij basisschool De Klippeholm in Hoofddorp.

maart 31, 2017

Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.....

AMSTELVEEN / HAARLEMMERMEER - Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.
Mantelzorg en Meer kan zich dat goed voorstellen. Daarom biedt zij de aspirant-maatjes graag de training Autisme aan, vrijblijvend en kosteloos.|

De cursus gaat in op vragen als; wat is autisme? Wat is belangrijk in de communicatie. Wat doe ik wel en wat juist niet? Wat is de tijdsinvestering en krijg ik begeleiding en vergoeding?

maart 30, 2017

In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten.....

HAARLEMMERMEER – In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten. Haarlemmermeer is na Eindhoven de duurste gemeente van Nederland voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart. Het kost de gehandicapte in onze gemeente 602,66 euro terwijl bijvoorbeeld een inwoner van Oss er niets voor hoeft te betalen. Een en ander blijkt uit onderzoek van Kassa. Het is volgens de belangengroep niet duidelijk waarom de prijzen zo verschillen. 

maart 22, 2017

Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude........

HAARLEMMERMEER - Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude. Er is in totaal € 1,6 miljoen euro beschikbaar voor een recreatieve en ecologische impuls voor het gebied. De partijen hebben overeenstemming bereikt over het aanwenden van de gelden en besluiten gezamenlijk over de uit te voeren projecten. De gebiedsfondsrekening is ondergebracht bij het Nationaal Groenfonds.

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 21, 2017

De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan..... 

HAARLEMMERMEER – De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan.

De gemeenten in vervoerregio Amsterdam, waar ook Haarlemmermeer onder valt, hebben campagneposters opgehangen om automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

De politie gaat samen met scholen, Team Alert en VVN meer aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Met ingang van de lente spelen meer kinderen buiten en is de kans op een ongeluk groter dan in de winter.

De politie zal tijdens de campagne ook meer snelheidscontroles uitvoeren.  

maart 19, 2017

In de regio Groot-Amsterdam, waarvan ook de gemeente Haarlemmermeer deel uitmaakt, komen steeds meer banen. Dit blijkt uit onlangs bekendgemaakte cijfers van het UWV.......

HAARLEMMERMEER - In de regio Groot-Amsterdam, waarvan ook de gemeente Haarlemmermeer deel uitmaakt, komen steeds meer banen.

Dit blijkt uit onlangs bekendgemaakte cijfers van het UWV.

Het aantal vacatures in de regio steeg de vorige maand met 1.500 stuks, terwijl het aantal niet vervulde vacatures nu op 11.000 stuks komt.

Het gaat hierbij vooral om banen op het gebied van ICT, transport en in de administratieve sector.

Ondanks het aantal vacatures, is het aantal ww-uitkeringen in Haarlemmermeer niet afgenomen.

maart 16, 2017

In het weekend van 17 tot en met 19 maart wordt de Waterwolftunnel tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer..........

HAARLEMMERMEER - In het weekend van 17 tot en met 19 maart wordt de Waterwolftunnel tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de N201 wordt deels omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging. De tunnel is beide nachten afgesloten van zeven uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend. Met behulp van gele borden wordt het verkeer omgeleid.

maart 16, 2017

Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen.....

HOOFDDORP/DEN HAAG  -  Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen. Dat betekent dat Haarlemmermeer tóch weer een eigen parlementariër krijgt in de persoon van Sven Koopmans uit Hoofddorp.
Eerder werd ervan uitgegaan dat de VVD 31 zetels zou krijgen.

maart 16, 2017

De samenvoeging van de buurgemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft bij de betrokken inwoners en ondernemers nauwelijks tot protest geleid......

HAARLEMMERMEER - De samenvoeging van de buurgemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft bij de betrokken inwoners en ondernemers nauwelijks tot protest geleid. Van de ingediende zienswijzen was meer dan 90 procent positief. Het is de bedoeling dat de raden van beide gemeenten het ontwerp voor de nieuwe gemeente definitief vaststellen, waarna het stuk ter beoordeling naar de provincie Noord-Holland gaat. Vervolgens buigt de minister van Binnenlandse Zaken zich erover en de Tweede en Eerste Kamer hebben het laatste woord.

maart 9, 2017

Een aantal leden van het college van B en W van Haarlemmermeer is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Een aantal leden van het college van B en W is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water is behulpzaam bij het monteren van publicatieborden op wijkgebouw Linquenda. Daardoor komt er meer ruimte voor het publiceren van activiteiten voor jong en oud die worden georganiseerd.

Wethouder Derk Reneman helpt mee bij de schrobbeurt van de diverse kunstwerken op en rond het Fortterrein.

maart 8, 2017

D66-raadslid Pablo Meegdeswil van B en W weten wat de gemeente kan doen om de vrije pers als waakhond van de lokale politiek te ondersteunen.........

HAARLEMMERMEER - D66-raadslid Pablo Meegdes wil van B en W weten wat de gemeente kan doen om de vrije pers als waakhond van de lokale politiek te ondersteunen. Volgens hem kan een gezonde democratie niet zonder een vorm van lokale media.

maart 7, 2017

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag met het thema Power to de Vrouw en ook in de gemeente wordt hier aandacht aan besteed..... 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag met het thema Power to de Vrouw en ook in de gemeente wordt hier aandacht aan besteed.

MeerWaarde, Maatvast en Marhaba zullen in het P-punt in Hoofddorp de hele dag aandacht besteden aan deze dag.

In de ochtend zal dagvoorzitter Mieke Booij samen met directeuren van Maatvast en Meerwaarde en Chantal Verbeek van L’Oreal spreken over de kracht van vrouwen.

Later op de dag zal Lucinda Douglas uitleg geven over het initiatief 99powervrouwen en hoe je jouw kracht kan doorgeven aan anderen.

maart 7, 2017

De meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is tegen het plan om anoniem solliciteren in te voeren.....

HAARLEMMERMEER – De meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is tegen het plan om anoniem solliciteren in te voeren.

De motie van Forza! over dit onderwerp werd vorige week alleen gesteund door HAP, PvdA en Groenlinks.

De fractie van Forza! stemde ook tegen haar motie.

De partij is zelf tegen anoniem solliciteren, maar wilde het onderwerp toch behandelen.

De partijen die tegen stemden willen eerst meer duidelijkheid over het landelijke onderzoek naar de doelmatigheid van anoniem solliciteren.

maart 4, 2017

De geluidsribbels die Schiphol ten zuiden van de Polderbaan als park heeft aangelegd, hebben een internationale landschapsprijs gewonnen.....

HAARLEMMERMEER – De geluidsribbels die Schiphol ten zuiden van de Polderbaan als park heeft aangelegd, hebben een internationale landschapsprijs gewonnen.

H+N+S Landschapsarchitecten en de Royal Schiphol Group hebben de Jay Hollingsworth Speas Airport Award gewonnen voor het Landartpark Buitenschot.

Zij hebben deze award gekregen vanwege hun innovatieve bijdrage aan het verbeteren van de relatie tussen de luchthaven en hun omgeving.

maart 2, 2017

Tien bestuurders zijn dinsdag op verschillende wegen in Noord-Holland op de bon geslingerd ...........

HAARLEMMERMEER - Tien bestuurders zijn dinsdag op verschillende wegen in Noord-Holland op de bon geslingerd tijdens een onopvallende motorsurveillance. Het ging vooral om boetes voor bellen en/of appen achter het stuur. Zes automobilisten en een vrachtwagenchauffeur werden staande gehouden op diverse wegen in Hoofddorp, Lijnden en Beverwijk omdat zij bezig waren met hun telefoon. De boete voor niet handsfree bellen bedraagt momenteel 230 euro.

Bron: politie.nl 

februari 28, 2017

De CDA-fractie maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van fietsers op fietspaden in Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – De CDA-fractie maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van fietsers op fietspaden in Haarlemmermeer.

Scooters en bromfietsen maken steeds meer gebruik van de paden en zorgen voor ongelukken met de fietsers.

Fractievoorzitter Mariëtte Sedee en fractie-assistent Erik van der Peet hebben het college schriftelijke vragen over gesteld over dit probleem.

Volgens CDA heeft de gemeente de fietspaden te onveilig gemaakt voor fietsers.

februari 28, 2017

Het aantal ontdekte hennepkwekerijen in Haarlemmermeer is de afgelopen jaren afgenomen.....

HOOFDDORP – Het aantal ontdekte hennepkwekerijen in Haarlemmermeer is de afgelopen jaren afgenomen.

Sinds 2013 werden er 58 kwekerijen gevonden en er worden jaarlijks steeds minder illegale plantages aangetroffen.

Dit blijkt uit antwoorden van de burgemeester op vragen van D66.

Bij gevonden kwekerijen wordt het huurcontract met corporatie Ymere automatisch beëindigd, wat sinds 2016 slechts drie keer is gebeurd.

Hoeveel politie er wordt ingezet bij het ontmantelen en hoeveel elektriciteit er wordt gebruikt is niet precies duidelijk.