MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 21, 2017

De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan..... 

HAARLEMMERMEER – De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan.

De gemeenten in vervoerregio Amsterdam, waar ook Haarlemmermeer onder valt, hebben campagneposters opgehangen om automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

De politie gaat samen met scholen, Team Alert en VVN meer aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Met ingang van de lente spelen meer kinderen buiten en is de kans op een ongeluk groter dan in de winter.

De politie zal tijdens de campagne ook meer snelheidscontroles uitvoeren.  

maart 19, 2017

In de regio Groot-Amsterdam, waarvan ook de gemeente Haarlemmermeer deel uitmaakt, komen steeds meer banen. Dit blijkt uit onlangs bekendgemaakte cijfers van het UWV.......

HAARLEMMERMEER - In de regio Groot-Amsterdam, waarvan ook de gemeente Haarlemmermeer deel uitmaakt, komen steeds meer banen.

Dit blijkt uit onlangs bekendgemaakte cijfers van het UWV.

Het aantal vacatures in de regio steeg de vorige maand met 1.500 stuks, terwijl het aantal niet vervulde vacatures nu op 11.000 stuks komt.

Het gaat hierbij vooral om banen op het gebied van ICT, transport en in de administratieve sector.

Ondanks het aantal vacatures, is het aantal ww-uitkeringen in Haarlemmermeer niet afgenomen.

maart 16, 2017

In het weekend van 17 tot en met 19 maart wordt de Waterwolftunnel tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer..........

HAARLEMMERMEER - In het weekend van 17 tot en met 19 maart wordt de Waterwolftunnel tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer twee nachten afgesloten voor verkeer. De afsluiting is nodig voor het uitvoeren van geplande onderhoudswerkzaamheden. Verkeer op de N201 wordt deels omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging. De tunnel is beide nachten afgesloten van zeven uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend. Met behulp van gele borden wordt het verkeer omgeleid.

maart 16, 2017

Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen.....

HOOFDDORP/DEN HAAG  -  Uit de voorlopige landelijke uitslag blijkt dat de VVD in de nieuwe Tweede Kamer 33 zetels gaat krijgen. Dat betekent dat Haarlemmermeer tóch weer een eigen parlementariër krijgt in de persoon van Sven Koopmans uit Hoofddorp.
Eerder werd ervan uitgegaan dat de VVD 31 zetels zou krijgen.

maart 16, 2017

De samenvoeging van de buurgemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft bij de betrokken inwoners en ondernemers nauwelijks tot protest geleid......

HAARLEMMERMEER - De samenvoeging van de buurgemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft bij de betrokken inwoners en ondernemers nauwelijks tot protest geleid. Van de ingediende zienswijzen was meer dan 90 procent positief. Het is de bedoeling dat de raden van beide gemeenten het ontwerp voor de nieuwe gemeente definitief vaststellen, waarna het stuk ter beoordeling naar de provincie Noord-Holland gaat. Vervolgens buigt de minister van Binnenlandse Zaken zich erover en de Tweede en Eerste Kamer hebben het laatste woord.

maart 9, 2017

Een aantal leden van het college van B en W van Haarlemmermeer is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.....

HAARLEMMERMEER - Een aantal leden van het college van B en W is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart actief tijdens de jaarlijkse vrijwilligersactie NLdoet.

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water is behulpzaam bij het monteren van publicatieborden op wijkgebouw Linquenda. Daardoor komt er meer ruimte voor het publiceren van activiteiten voor jong en oud die worden georganiseerd.

Wethouder Derk Reneman helpt mee bij de schrobbeurt van de diverse kunstwerken op en rond het Fortterrein.

maart 8, 2017

D66-raadslid Pablo Meegdeswil van B en W weten wat de gemeente kan doen om de vrije pers als waakhond van de lokale politiek te ondersteunen.........

HAARLEMMERMEER - D66-raadslid Pablo Meegdes wil van B en W weten wat de gemeente kan doen om de vrije pers als waakhond van de lokale politiek te ondersteunen. Volgens hem kan een gezonde democratie niet zonder een vorm van lokale media.

maart 7, 2017

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag met het thema Power to de Vrouw en ook in de gemeente wordt hier aandacht aan besteed..... 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag met het thema Power to de Vrouw en ook in de gemeente wordt hier aandacht aan besteed.

MeerWaarde, Maatvast en Marhaba zullen in het P-punt in Hoofddorp de hele dag aandacht besteden aan deze dag.

In de ochtend zal dagvoorzitter Mieke Booij samen met directeuren van Maatvast en Meerwaarde en Chantal Verbeek van L’Oreal spreken over de kracht van vrouwen.

Later op de dag zal Lucinda Douglas uitleg geven over het initiatief 99powervrouwen en hoe je jouw kracht kan doorgeven aan anderen.

maart 7, 2017

De meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is tegen het plan om anoniem solliciteren in te voeren.....

HAARLEMMERMEER – De meerderheid van de gemeenteraad van Haarlemmermeer is tegen het plan om anoniem solliciteren in te voeren.

De motie van Forza! over dit onderwerp werd vorige week alleen gesteund door HAP, PvdA en Groenlinks.

De fractie van Forza! stemde ook tegen haar motie.

De partij is zelf tegen anoniem solliciteren, maar wilde het onderwerp toch behandelen.

De partijen die tegen stemden willen eerst meer duidelijkheid over het landelijke onderzoek naar de doelmatigheid van anoniem solliciteren.

maart 4, 2017

De geluidsribbels die Schiphol ten zuiden van de Polderbaan als park heeft aangelegd, hebben een internationale landschapsprijs gewonnen.....

HAARLEMMERMEER – De geluidsribbels die Schiphol ten zuiden van de Polderbaan als park heeft aangelegd, hebben een internationale landschapsprijs gewonnen.

H+N+S Landschapsarchitecten en de Royal Schiphol Group hebben de Jay Hollingsworth Speas Airport Award gewonnen voor het Landartpark Buitenschot.

Zij hebben deze award gekregen vanwege hun innovatieve bijdrage aan het verbeteren van de relatie tussen de luchthaven en hun omgeving.

maart 2, 2017

Tien bestuurders zijn dinsdag op verschillende wegen in Noord-Holland op de bon geslingerd ...........

HAARLEMMERMEER - Tien bestuurders zijn dinsdag op verschillende wegen in Noord-Holland op de bon geslingerd tijdens een onopvallende motorsurveillance. Het ging vooral om boetes voor bellen en/of appen achter het stuur. Zes automobilisten en een vrachtwagenchauffeur werden staande gehouden op diverse wegen in Hoofddorp, Lijnden en Beverwijk omdat zij bezig waren met hun telefoon. De boete voor niet handsfree bellen bedraagt momenteel 230 euro.

Bron: politie.nl 

februari 28, 2017

De CDA-fractie maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van fietsers op fietspaden in Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – De CDA-fractie maakt zich steeds meer zorgen over de veiligheid van fietsers op fietspaden in Haarlemmermeer.

Scooters en bromfietsen maken steeds meer gebruik van de paden en zorgen voor ongelukken met de fietsers.

Fractievoorzitter Mariëtte Sedee en fractie-assistent Erik van der Peet hebben het college schriftelijke vragen over gesteld over dit probleem.

Volgens CDA heeft de gemeente de fietspaden te onveilig gemaakt voor fietsers.

februari 28, 2017

Het aantal ontdekte hennepkwekerijen in Haarlemmermeer is de afgelopen jaren afgenomen.....

HOOFDDORP – Het aantal ontdekte hennepkwekerijen in Haarlemmermeer is de afgelopen jaren afgenomen.

Sinds 2013 werden er 58 kwekerijen gevonden en er worden jaarlijks steeds minder illegale plantages aangetroffen.

Dit blijkt uit antwoorden van de burgemeester op vragen van D66.

Bij gevonden kwekerijen wordt het huurcontract met corporatie Ymere automatisch beëindigd, wat sinds 2016 slechts drie keer is gebeurd.

Hoeveel politie er wordt ingezet bij het ontmantelen en hoeveel elektriciteit er wordt gebruikt is niet precies duidelijk.

februari 24, 2017

Stichting Maatvast doet mee met de landelijke campagne NL Doet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017.....

HAARLEMMERMEER - Stichting Maatvast doet mee met de landelijke campagne NL Doet op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017.
Bij liefst 12 accommodaties van Stichting Maatvast pakken buurtbewoners en vrijwilligers met elkaar een klus op, zowel binnens- als buitenshuis.

februari 21, 2017

De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer heeft afgelopen week drie wensbomen weggegeven.

HOOFDDORP – De fractie van GroenLinks Haarlemmermeer heeft afgelopen week drie wensbomen weggegeven.

Bij elke fruitboom hoort een wens van de fractie, waarbij verbinding, leefbaarheid en saamhorigheid centraal staan.

De eerste wensboom ging naar kinderboerderij ‘De Boerenzwaluw’, waar cliënten met en zonder een verstandelijke beperking van Ons Tweede Thuis werken en elkaar ontmoeten.

De wens van de fractie is dat dit soort ontmoetingen de normaalste zaak van de wereld worden.

februari 21, 2017

De redactie van Holland Media Combinatie, waaronder ook Haarlems Dagblad valt, wordt massaal gesteund door de lezers.....

HOOFDDORP – De redactie van Holland Media Combinatie, waaronder ook Haarlems Dagblad valt, wordt massaal gesteund door de lezers.

De directie van de uitgeverij wil de redactie inkrimpen met 45 banen, wat neerkomt op een kwart van alle journalisten dat bij de regionale dagbladen werken.

Meer dan tweeduizend kaarten van lezers zijn aangeboden aan de directie om de journalisten om hun steun te betuigen.

De redactie vreest voor de toekomst van de krant en vindt dat er hard moet worden ingegrepen om deze te behouden.

februari 18, 2017

Tot 1 maart kan men via de website haarlemmermeer.nl stemmen op de Haarlemmermeerse sporter van het jaar 2016.....

HAARLEMMERMEER – Tot 1 maart kan men via de website haarlemmermeer.nl stemmen op de Haarlemmermeerse sporter van het jaar 2016.

Topsport Haarlemmermeer en Sportservice Haarlemmermeer hebben drie genomineerden voorgedragen waarop men kan stemmen.

Deze genomineerden komen uit de categoriën: topsporter, sporttalent en sportteam.

februari 17, 2017

Het Noord-Hollandse aangepastsporten.info van Sportservice Noord-Holland is sinds 15 februari aangesloten bij unieksporten.nl.....

NOORD-HOLLAND - Het Noord-Hollandse aangepastsporten.info van Sportservice Noord-Holland is sinds 15 februari aangesloten bij unieksporten.nl.

Uniek Sporten bestaat uit een app en de website www.unieksporten.nl waar je op criteria als soort beperking(en), plaats en sport kunt zoeken. Het aanbod is van sportaanbieders die ook aanbod voor mensen met een beperking hebben of van gespecialiseerde sportaanbieders. Op de website vind je ook lokale informatie en regelgeving van gemeentes.

februari 17, 2017

Voor Artistiek Haarlemmermeer is een nieuw initiatief van start gegaan: Meer voor Meer.....

HAARLEMMERMEER - Voor Artistiek Haarlemmermeer is een nieuw initiatief van start gegaan: Meer voor Meer. Bestemd voor jongeren en ouderen die hun artistieke talenten willen inzetten bij diverse projecten.

De bedoeling van het initiatief is te komen tot één groot project met verschillende deelprojecten voor én samen met de gehele bevolking.

februari 17, 2017

Gemeenten moeten volledige openheid geven over de nevenfuncties van burgemeester en wethouders én wat ze daarmee verdienen.....

HAARLEMMERMEER - Gemeenten moeten volledige openheid geven over de nevenfuncties van burgemeester en wethouders én wat ze daarmee verdienen.

RTL Nieuws en De Groene Amsterdammer deden onderzoek naar nevenfuncties van burgemeesters en wethouders. Hieruit blijkt één burgemeester 61 bijbanen te hebben, en één wethouder 71.

Wat de burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer betreft: die hebben gezamenlijk 101 nevenfuncties en bijbaantjes. Zij verdienen daarmee geen cent.

februari 17, 2017

Een sobere maaltijd van soep met brood genieten en met het geld dat je daarmee uitspaart een goed doel steunen.....

HAARELEMMERMEER - Een sobere maaltijd van soep met brood genieten en met het geld dat je daarmee uitspaart een goed doel steunen. Dat is al jaren de succesformule van de Sobere Maaltijden.

Ook dit jaar worden deze maaltijden georganiseerd door de Raad van Kerken Hoofddorp.

Elke week op een andere kerkplek in Hoofddorp. Op zeven woensdagen, van Aswoensdag 1 maart tot en met de woensdag vóór Pasen 12 april.

Voor elke maaltijd wordt een korte inleiding gehouden door bevlogen mensen, die zich inzetten voor projecten in binnen- en buitenland.

februari 16, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft vorig jaar 310 statushouders gehuisvest.......

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer heeft vorig jaar 310 statushouders gehuisvest. Dit betekent dat meer dan de helft van de door het rijk opgelegde taakstelling van 524 is gerealiseerd. Toezichthouder provincie Noord-Holland heeft Haarlemmermeer gecomplimenteerd met het bereikte resultaat. Dankzij de flinke inhaalslag wordt de gemeente niet onder zwaarder toezicht gesteld en ook het gevaar van de boeteregeling van het rijk is daardoor afgewend.

februari 14, 2017

Anoniem solliciteren moet volgens PvDA, Groenlinks en HAP mogelijk worden in de gemeente.....

HOOFDDORP – Anoniem solliciteren moet volgens PvDA, Groenlinks en HAP mogelijk worden in de gemeente.

Door te werken met dit soort sollicitaties kan discriminatie van ouderen, vrouwen en mensen met een beperking worden voorkomen.

De partijen vinden dat de gemeente hiermee het goede voorbeeld geeft en iedereen een gelijke kans krijgt.

Andere partijen zijn het niet eens met het voorstel en vinden het een oplossing voor een probleem dat er niet is.

Volgens VVD Haarlemmermeer is in Den Haag gebleken dat anoniem solliciteren niet werkt.