MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerActiviteiten | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Haarlemmermeer

mei 19, 2017

Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.....

HAARLEMMERMEER - Raadslid Anneke van der Veer wil van het college van B en W weten waarom Haarlemmermeer een wethouder stuurt naar een symposium over de Utrechtse politiek.
Op het symposium over fragmentatie en polarisatie liet HAP-wethouder Marjolein Steffens onlangs haar licht schijnen over de soms roerige lokale politiek in Haarlemmermeer.

mei 18, 2017

Vanaf eind deze maand kan men via een digitale kaart op internet bekijken op welke plek in de gemeente er ongelukken met letsel of dodelijke slachtoffers plaatsvinden......

HAARLEMMERMEER - Vanaf eind deze maand kan men via een digitale kaart op internet bekijken op welke plek in de gemeente er ongelukken met letsel of dodelijke slachtoffers plaatsvinden. Volgens wethouder Reneman van Verkeer is deze kaart een prima instrument om de verkeersveiligheid in de gemeente te meten. In het verleden werden ongelukken met gewonden of doden wel bijgehouden door ziekenhuizen waar de slachtoffers naar toe werden gebracht maar de registratie van verkeersongevallen liet de laatste vijf tot zes jaar ernstig te wensen over.

mei 18, 2017

De gemeente heeft van de rijksoverheid opdracht gekregen om in de tweede helft van dit jaar 84 vluchtelingen met een verblijfsstatus een woning te bieden........

HAARLEMMERMEER - De gemeente heeft van de rijksoverheid opdracht gekregen om in de tweede helft van dit jaar 84 vluchtelingen met een verblijfsstatus een woning te bieden. In de eerste helft van dit jaar zijn dat er nog 110. Het dalende aantal is het gevolg van de afname van het aantal vluchtelingen in Nederland.

mei 12, 2017

Op twee locaties in Haarlemmermeer zijn woensdagochtend aanhangwagens aangetroffen met daarin vaten met een onbekende vloeistof.....

HAARLEMMERMEER - Op twee locaties in Haarlemmermeer zijn woensdagochtend aanhangwagens aangetroffen met daarin vaten met een onbekende vloeistof.

De eerste aanhanger stond aan de Drie Merenweg in Zwaanshoek. In de aanhanger stond een 1000 liter vat met een onbekende vloeistof. Uit metingen van de brandweer bleek het om water vermengd met ammoniak te gaan. Vermoedelijk een afvalproduct van een drugslaboratorium.

mei 12, 2017

Starters op de woningmarkt kunnen geld lenen van de gemeente. Ook ouderen die hun huis willen aanpassen om er te blijven wonen kunnen een voordelige geldlening van de gemeente Haarlemmermeer krijgen.....
 

HAARLEMMERMEER - Starters op de woningmarkt kunnen geld lenen van de gemeente.
Ook ouderen die hun huis willen aanpassen om er te blijven wonen kunnen een voordelige geldlening van de gemeente Haarlemmermeer krijgen.
Het zijn aanvullende maatregelen van de gemeente in de strijd tegen de woningnood.

mei 11, 2017

De nieuwe fietstunnels onder de N201 aan beide zijden van Hoofddorp vormen een eerste stap in de realisatie van een snelfietsroute.....

HAARLEMMERMEER - De nieuwe fietstunnels onder de N201 aan beide zijden van Hoofddorp vormen een eerste stap in de realisatie van een snelfietsroute. Deze route langs Hoofddorp-Schiphol-Aalsmeer-Uithoorn ligt in een gebied met veel bedrijvigheid en verkeer. Haarlemmermeer, Vervoerregio Amsterdam, Provincie Noord Holland en Schiphol zijn hier nauw bij betrokken. Ook het Rijk heeft het belang van deze route ingezien en heeft 1,43 miljoen beschikbaar gesteld.

mei 11, 2017

Volgens wethouder John Nederstigt verloopt het overleg tussen de gemeente en landbouworganisatie LTO over kavelruil in Park21 meer ontspannen dan eerder het geval was.........

HOOFDDORP – Volgens wethouder John Nederstigt verloopt het overleg tussen de gemeente en landbouworganisatie LTO over kavelruil in Park21 meer ontspannen dan eerder het geval was. LTO keerde zich eerder tegen het jongste ontwikkelingsplan voor Park21, omdat de gemeente weigerde agrariërs volledig schadeloos te stellen als zij akkoord gaan met verplaatsing van hun bedrijf naar een andere locatie. Vorige maand is er opnieuw overleg geweest tussen gemeente en LTO waarbij de partijen elkaar volgens Nederstigt zijn genaderd zonder dat de verschillen van mening totaal zijn opgelost.

mei 11, 2017

Als mensen bij een grote verbouwing of aanbouw bij hun huis een akkoord sluiten met hun buren, kan de vereiste omgevingsvergunning veel sneller een feit zijn.....

HAARLEMMERMEER - Als mensen bij een grote verbouwing of aanbouw bij hun huis een akkoord sluiten met hun buren, kan de vereiste omgevingsvergunning veel sneller een feit zijn. Een vergunning kan dan in het gunstigste geval binnen acht weken zijn geregeld. Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening presenteerde dinsdag het zogeheten burenakkoord dat in andere gemeenten al als positief is ervaren. Het gaat vooralsnog om een experiment, maar het college van B en W verwacht er veel van.

mei 10, 2017

Volgens burgemeester Theo Weterings moet Forza! zich schamen voor de stampij over de toespraken bij de jaarlijkse Dodenherdenking.......

HOOFDDORP – Volgens burgemeester Theo Weterings moet Forza! zich schamen voor de stampij over de toespraken bij de jaarlijkse Dodenherdenking. Hij zei dat in reactie op het besluit van de lokale partij om volgend jaar een eigen plechtigheid te houden.

mei 5, 2017

In 2016 heeft Buurtbemiddeling in Haarlemmermeer in 125 conflicten bemiddeld. Hiervan werd 69% opgelost na inmenging van Buurtbemiddeling.....

HAARLEMMERMEER - In 2016 heeft Buurtbemiddeling in Haarlemmermeer in 125 conflicten bemiddeld. Hiervan werd 69% opgelost na inmenging van Buurtbemiddeling.
Het merendeel van de meldingen bij Buurtbemiddeling gingen over geluidsoverlast, gevolgd door ruzies over de tuin en overlast van dieren.

In 90 gevallen gingen de ruzies over huis-tuin- en keukenkwesties. In 35 gevallen betrof het complexere problematiek.

april 27, 2017

Op zondag 23 april hield Artquake de Grote Auditiedag waarbij jongeren auditie konden doen voor deelname aan Bootcamp 2017 en kans maakten op een scholarship in Amerika.........

HOOFDDORP - Op zondag 23 april hield Artquake de Grote Auditiedag waarbij jongeren auditie konden doen voor deelname aan Bootcamp 2017 en kans maakten op een scholarship in Amerika. Uit 26 deelnemers werden zeven jongeren geselecteerd die een scholarship t.w.v. 2100 euro in de VS hebben gewonnen. Deze zomer vertrekken  Alda Kristín Gunnarsdóttir, Fabienne Verhoeff, Maartje Strijk, Marjolein Regtuit, Bianca van Lith, Sara Visser en Soleil Reichardt naar Atlanta om daar 6 weken lang lessen te volgen aan theaterschool 7 Stages.

april 21, 2017

Op Koningsdag, donderdag 27 april, maken burgemeester Theo Weterings, kinderburgemeester Merel Breur en wethouders en raadsleden een toer langs de kernen in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Op Koningsdag, donderdag 27 april, maken burgemeester Theo Weterings, kinderburgemeester Merel Breur en wethouders en raadsleden een toer langs de kernen in Haarlemmermeer.

april 11, 2017

De ringvaart van Haarlemmermeer is uitgeroepen tot gemeentelijk erfgoed..... 

HOOFDDORP – De ringvaart van Haarlemmermeer is uitgeroepen tot gemeentelijk erfgoed.

De Haarlemmermeerpolder kan volgens de gemeente niet bestaan zonder de Ringdijk.

Er is 4,2 miljoen euro vrijgemaakt om de Ringdijk aantrekkelijker te maken voor recreatie en toeristen.

Drie miljoen hiervan gaat naar de verkeersveiligheid, want dit moet nog flink onder handen genomen worden.

Er worden ook E-laadpalen geplaatst voor fietsers, zodat ze de hele Ringdijk over kunnen.

april 8, 2017

Afgelopen donderdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlemmermeer de Samenwerkingsovereenkomst Badhoevedorp Centrum ondertekend.....

HAARLEMMERMEER – Afgelopen donderdag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlemmermeer de Samenwerkingsovereenkomst Badhoevedorp Centrum ondertekend.

Deze overeenkomst werd ondertekend door verkeerswethouder Derk Reneman en gebiedsontwikkelaars Stan Roestenberg van Bohemen en Ronald Huiskeshoven van AM.

De partijen hebben in deze samenwerkingsovereenkomst vastgelegd hoe men na het verdwijnen van de A9 uit het centrum van Badhoevedorp straks invulling gaat geven aan het vrijgekomen gebied.

april 7, 2017

Merel Breur uit Aalsmeerderbrug, mag een jaar lang als eerste de erefunctie van Kinderburgemeester van Haarlemmermeer bekleden.....

HAARLEMMERMEER - Merel Breur uit Aalsmeerderbrug mag een jaar lang als eerste de erefunctie van Kinderburgemeester van Haarlemmermeer bekleden.

De elfjarige leerling van De Zevensprong in Rijsenhout werd gekozen uit tien kandidaten van drie basisscholen uit Rijsenhout en Nieuw-Vennep. Naast De Zevensprong waren dat Immanuel, eveneens uit Rijsenhout, en Antonius uit Nieuw-Vennep.

april 6, 2017

Dinsdag 11 april is de tweede Nationale Buitenlesdag.........

HAARLEMMERMEER - Dinsdag 11 april is de tweede Nationale Buitenlesdag. Leerlingen van meer dan 1500 scholen door het hele land krijgen op deze dag buiten les. Alleen al in Noord-Holland doen bijna 200 scholen mee. Buitenles is goed voor de ontwikkeling van kinderen, ze bewegen meer en worden blootgesteld aan natuurlijk daglicht. Kinderen brengen ongeveer 40% van de tijd dat ze wakker zijn door op school, meestal in het klaslokaal. De Nationale Buitenlesdag stimuleert leerkrachten om naar buiten te gaan, niet alleen om buiten te spelen, maar juist ook om buiten te leren.

april 4, 2017

Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug..... 

HOOFDDORP – Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug.

In de ‘bomenbank’ zijn maar 89 bomen te vinden, terwijl er volgens raadsleden duizenden moeten zijn.

Groenlinks laat weten dat er 2500 bomen zijn gekapt voor wegwerkzaamheden, maar dat deze nooit zijn vervangen.

Voor de aanleg van het aquaduct in de A4 zijn 4500 bomen verdwenen.

Wethouder John Nederstigt gaat uitzoeken waar de bomen zijn en ze vervangen, om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

april 1, 2017

De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings toegezegd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Het verzoek om de stemverdeling per stembureau te publiceren kwam van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Volgens Meijer hebben inwoners van Haarlemmermeer het recht om alle details van de verkiezingen te kunnen bekijken.

Bron: hcnieuws.nl

maart 31, 2017

Haarlemmermeerse basisscholen zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.....

HAARLEMMERMEER - Basisscholen verspreid over de polder zijn in totaal 100 fruitbomen rijker.
De afgelopen maanden werden bij 16 verschillende basisscholen fruitbomen geplant. De laatste bomen zijn afgelopen woensdag geplant bij basisschool De Klippeholm in Hoofddorp.

maart 31, 2017

Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.....

AMSTELVEEN / HAARLEMMERMEER - Wie graag maatje zou willen worden van een kind, of jongere, met autisme, wil waarschijnlijk eerst weten wat hij of zij kan verwachten.
Mantelzorg en Meer kan zich dat goed voorstellen. Daarom biedt zij de aspirant-maatjes graag de training Autisme aan, vrijblijvend en kosteloos.|

De cursus gaat in op vragen als; wat is autisme? Wat is belangrijk in de communicatie. Wat doe ik wel en wat juist niet? Wat is de tijdsinvestering en krijg ik begeleiding en vergoeding?

maart 30, 2017

In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten.....

HAARLEMMERMEER – In zijn nieuwsbrief van maart vestigt de Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer de aandacht op de grote verschillen in tarieven die gemeenten hanteren voor het parkeren voor gehandicapten. Haarlemmermeer is na Eindhoven de duurste gemeente van Nederland voor een speciale parkeerplaats en parkeerkaart. Het kost de gehandicapte in onze gemeente 602,66 euro terwijl bijvoorbeeld een inwoner van Oss er niets voor hoeft te betalen. Een en ander blijkt uit onderzoek van Kassa. Het is volgens de belangengroep niet duidelijk waarom de prijzen zo verschillen. 

maart 22, 2017

Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude........

HAARLEMMERMEER - Recreatieschap Spaarnwoude en Staatsbosbeheer hebben besloten de compensatiegelden die zijn verkregen vanwege de aanleg van de vijfde baan van Schiphol, gezamenlijk te besteden aan investeringen in een aantrekkelijker recreatiegebied Spaarnwoude. Er is in totaal € 1,6 miljoen euro beschikbaar voor een recreatieve en ecologische impuls voor het gebied. De partijen hebben overeenstemming bereikt over het aanwenden van de gelden en besluiten gezamenlijk over de uit te voeren projecten. De gebiedsfondsrekening is ondergebracht bij het Nationaal Groenfonds.

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 21, 2017

De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan..... 

HAARLEMMERMEER – De jaarlijkse snelheidscampagne is weer van start gegaan.

De gemeenten in vervoerregio Amsterdam, waar ook Haarlemmermeer onder valt, hebben campagneposters opgehangen om automobilisten bewust te maken van hun snelheid.

De politie gaat samen met scholen, Team Alert en VVN meer aandacht vragen voor verkeersveiligheid.

Met ingang van de lente spelen meer kinderen buiten en is de kans op een ongeluk groter dan in de winter.

De politie zal tijdens de campagne ook meer snelheidscontroles uitvoeren.