MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about HAP

maart 17, 2017

Lokale politieke partij HAP pleit voor de introductie van het zogenaamde 'Zwitsers parkeersysteem' om de groeiende parkeeroverlast in buurten rond het centrum van Hoofddorp in te perken.....

HOOFDDORP - Lokale politieke partij HAP pleit voor de introductie van het zogenaamde 'Zwitsers parkeersysteem' om de groeiende parkeeroverlast in buurten rond het centrum van Hoofddorp in te perken.
Het gaat hier om de huidige parkeerproblematiek in onder meer Het Oude Buurtje, de Jansoniushof en de wijk rond Parklaan en Draverslaan.

februari 7, 2017

Abdul Salhi zal Brigitte van der Erve opvolgen als gemeenteraadslid voor de HAP........

HOOFDDORP - Abdul Salhi zal Brigitte van der Erve opvolgen als gemeenteraadslid voor de HAP.

De 46-jarige Salhi woont met zijn gezin in Hoofddorp en werkt als inspecteur bij de politie in Amsterdam.

Verder is Abdul Salhi in de raadsperiode 2006 tot 2010 fractie-assistent voor de HAP geweest.
De afgelopen jaren maakt hij deel uit van het bestuur van HAP, welke functie hij als raadslid straks moet neerleggen.

Naar verwachting zal het nieuwe gemeenteraadslid bij de raadsvergadering van aanstaande donderdag geïnstalleerd worden.
 

februari 2, 2017

De fractie van de HAP heeft het college schriftelijke gevraagd of de gemeente afdoende maatregelen heeft genomen om het lekken van data te voorkomen.....

HAARLEMMERMEER - De fractie van de HAP heeft het college schriftelijke gevraagd of de gemeente afdoende maatregelen heeft genomen om het lekken van data te voorkomen en of bij eventueel lekken dit op de juiste wijze wordt gemeld. Directe aanleiding hiervoor is berichtgeving vorige week van het programma Reporter Radio dat ongeveer de helft van alle onderzochte gemeenten datalekken niet meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Sinds begin vorig jaar zijn alle gemeenten verplicht datalekken te melden. Als dat niet op tijd gebeurt, kunnen er fikse boetes worden opgelegd.

december 31, 2016

Dinsdag 10 januari zal de lokale politieke partij HAP in Hoofddorp haar Nieuwjaarsborrel houden.....

HOOFDDORP – Dinsdag 10 januari zal de lokale politieke partij HAP in Hoofddorp haar Nieuwjaarsborrel houden.

Fractieleden, wethouders en bestuur zijn dan aanwezig om met de bezoekers het glas te heffen op een voorspoedig 2017 en daarbij van gedachten te wisselen of vragen te beantwoorden.

Deze Nieuwjaarsborrel zal tussen 19.00 en 20.30 uur worden gehouden in De Nieuwe Silo in Graan voor Visch.

december 6, 2016

Lokale partij HAP houdt maandag 12 december een spreekuur over het Zonnepanelenpark in Zwanenburg.....

ZWANENBURG – Lokale partij HAP houdt maandag 12 december een spreekuur over het Zonnepanelenpark in Zwanenburg.

De partij krijgt veel berichten van inwoners met vragen en zorgen over plannen voor het park.

Inwoners, ondernemers en organisaties kunnen in De Olm in gesprek gaan met verschillende fractieleden.

De raadsleden zullen vragen beantwoorden en staan open voor ideeën voor het zonnepanelenpark. 

november 30, 2016

HAP-raadslid Tim van Essen wil middels schriftelijk vragen aan het college van B en W weten of online ondersteuning straks ook buiten de reguliere kantooruren mogelijk is.....

HOOFDDORP - HAP-raadslid Tim van Essen wil middels schriftelijk vragen aan het college van B en W weten of online ondersteuning straks ook buiten de reguliere kantooruren mogelijk is.

Want steeds meer inwoners en ondernemers regelen hun zaken met de gemeente via sociale media zoals Facebook, Twitter en WhatsApp.

Van Essen stelt dat de digitalisering niet stil staat en er tegenwoordig ook sprake is van ruimere openingstijden van webcare-afdelingen bij bedrijven.

Bron: hcnieuws.nl
 

november 30, 2016

De lokale Haarlemmermeerse partij HAP houdt woensdag 14 december een conferentie over het nut van lokale politiek......

HOOFDDORP - De lokale Haarlemmermeerse partij HAP houdt woensdag 14 december een conferentie over het nut van lokale politiek.

Deze conferentie zal plaatsvinden in het Stoomgemaal Halfweg.

Centraal staat hierbij de vraag wat een lokale politieke partij kan doen om de samenleving meer bij de lokale politiek of het lokaal bestuur te betrekken.

Verder zal bestuurskundige Julien van Ostaaije samen met de burgemeesters Theo Weterings van Haarlemmermeer en Pieter Heiliegers van Haarlemmerliede en Spaarnwoude de aanwezigen toespreken.

november 23, 2016

De politieke partij HAP heeft college van B en W schriftelijke vragen gesteld over restauratieplannen rondom het Fort in Hoofddorp......

HOOFDDORP – De politieke partij HAP heeft college van B en W schriftelijke vragen gesteld over restauratieplannen rondom het Fort in Hoofddorp.

De HAP-fractie is namelijk benieuwd naar de stand van zaken omdat tot op heden niets gebeurd is.

De Stichting Fort van Hoofddorp had zich in 2011 al gemeld bij de gemeente met een plan om het Fort te restaureren en daarbij bruikbaar te maken voor horeca, cultuur en educatie.

november 8, 2016

De fractie van de lokale partij HAP heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de verkeerssituatie in Hoofddorp-Centrum.....

HOOFDDORP – De fractie van de lokale partij HAP heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de verkeerssituatie in Hoofddorp-Centrum.

Volgens HAP zouden er in de afgelopen maanden meerdere klachten zijn over verkeersoverlast in Parklaan/Draverslaan.

Bewoners van dezelfde straat melden dat ze ook overlast hebben van de verbouwing van de parkeergarage ABN-AMRO.

HAP zal verder vragen stellen over de proef van tweerichtingsverkeer op de Kruisweg en de parkeervakken die gemaakt zijn voor eenrichtingsverkeer.

oktober 27, 2016

Politieke partij HAP wil dat Haarlemmermeer in navolging op Den Haag en Amsterdam een zogenaamd ‘perspectieffonds’ opricht.......

HAARLEMMERMEER – Politieke partij HAP wil dat Haarlemmermeer in navolging op Den Haag en Amsterdam een zogenaamd ‘perspectieffonds’ opricht. Jongeren met problematische schulden wordt hiermee een alternatief aflossingstraject geboden. Het concept voorziet in kwijtschelding van een deel van de schuld aan het einde van het traject, als de jongere financieel zelfredzaam is. Dat is het geval als hij actief werkt aan een nieuw toekomstperspectief door het volgen of afmaken van een opleiding, het vinden van werk of het verrichten van vrijwilligerswerk.

oktober 25, 2016

De Haarlemmermeerse politieke partij HAP gaat op 8 november in gesprek met inwoners van Haarlemmerliede & Spaarnwoude over de fusie tussen de gemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude.....

HAARLEMMERMEER – De Haarlemmermeerse politieke partij HAP gaat op 8 november in gesprek met inwoners van Haarlemmerliede & Spaarnwoude over de fusie tussen de gemeentes Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude.

De gemeenteraden van beide gemeentes hebben op 6 oktober afspraken gemaakt over het proces van de fusie.

De lokale partij wil in dorpshuis De Stoep in Haarlemmerliede graag kennismaken en in gesprek gaan met inwoners en ondernemers van Haarlemmerliede.

Ook zal de toekomst van de gemeentes worden besproken door de politieke partij.

september 17, 2016

HAP-raadslid Tim van Essen maakt zich zorgen over de huidige taximisstanden op Schiphol........

HAP-raadslid Tim van Essen maakt zich zorgen over de huidige taximisstanden op Schiphol.

Gemeenteraadslid Van Essen zegt dat hij meerdere dagen op Schiphol is geweest om eventuele misstanden te onderzoeken.

Volgens het raadslid heeft hij ronselaars gezien die van alles doen om mensen in een taxi te krijgen en daarbij misbruik maken van hesjes en pasjes.

“Er zijn op Schiphol weliswaar beveiligers en officieel heet het dat de overlast is teruggedrongen, maar in de praktijk lijkt er weinig verandert’’, aldus Van Essen.

september 7, 2016

De lokale politieke partij HAP wil dat B en W de mogelijkheden van een fonds onderzoekt, waaruit het verduurzamen van huurhuizen door corporaties kan worden voorgefinancierd.....

HAARLEMMERMEER – De lokale politieke partij HAP wil dat B en W de mogelijkheden van een fonds onderzoekt, waaruit het verduurzamen van huurhuizen door corporaties kan worden voorgefinancierd.

Een motie met deze strekking wordt donderdag in de gemeenteraad ingebracht.

Volgens HAP-raadslid Sophie van Meeberg heeft Haarlemmermeer grote ambities op het gebied van duurzaamheid en wil men de beste gemeente zijn om te wonen, werken, leren en leven.

juli 6, 2016

Als het aan de HAP ligt komt er in Haarlemmermeer een dependance voor HBO of universiteit........

HOOFDDORP - Als het aan de HAP ligt komt er in Haarlemmermeer een dependance voor HBO of universiteit.

Hierbij wordt gedacht aan een campus voor studies op het gebied van ICT, duurzaamheid, logistiek, of een cluster hiervan.

Een amendement van de HAP met deze strekking kon bij Algemene Beschouwingen van afgelopen donderdag rekenen op grote steun in de gemeenteraad.

De raad heeft het college via dit amendement nu opgeroepen om in het eerste kwartaal 2017 met een Startnotitie te komen, waarbij de mogelijkheden van het voorstel onderzocht worden.

april 26, 2016

De lokale partij HAP vindt dat de verkeersproblemen in het westen van Haarlemmermeer regionaal moeten worden aangepakt.....

HOOFDDORP - De lokale partij HAP vindt dat de verkeersproblemen in het westen van Haarlemmermeer regionaal moeten worden aangepakt.

Dit lijkt inmiddels ook doorgedrongen te zijn bij alle andere partijen die de plannen voor de Duinpolderweg betrokken zijn.

De Duinpolderweg stond de afgelopen tijd nadrukkelijk op de politieke agenda in de regio en HAP-fractieassistent Henk van Steenis heeft bij alle gelegenheden aandacht gevraagd voor de visie van zijn partij.

maart 25, 2016

Henny Beijer is de nieuwe voorzitter van de lokale politieke partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek, oftewel HAP........

HOOFDDORP - Henny Beijer is de nieuwe voorzitter van de lokale politieke partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek, oftewel HAP.

De uit Nieuw-Vennep afkomstige Beijer is tijdens de algemene ledenvergadering van afgelopen woensdag unaniem tot voorzitter gekozen.

De functie van voorzitter werd geruime tijd waargenomen door penningmeester Jan van Dongen, maar met de benoeming met Beijer tot voorzitter is het bestuur volgens de HAP weer compleet.

maart 22, 2016

De lokale politieke partij HAP is zeer ingenomen met het besluit van provider KPN om niet langer tegen de gemeente Haarlemmermeer te procederen omtrent plaatsing van een nieuwe UMTS-mast in Nieuw-Vennep. ........

HOOFDDORP – De lokale politieke partij HAP is zeer ingenomen met het besluit van provider KPN om niet langer tegen de gemeente Haarlemmermeer te procederen omtrent plaatsing van een nieuwe UMTS-mast in Nieuw-Vennep.

HAP-raadslid Chris Groothand ziet het niet plaatsen van een nieuwe mast als een overwinning van zijn fractie, de gemeente en van de bewoners in de wijk Getsewoud waar deze mast gepland was.

maart 15, 2016

Lokale politieke partij HAP gaat praten met vertegenwoordigers van dorpshuis De Vluchthaven in Lijnden.......

Lokale politieke partij HAP gaat praten met vertegenwoordigers van dorpshuis De Vluchthaven in Lijnden.

Gemeenteraadslid Chris Groothand wil namens zijn fractie een helder beeld krijgen over de situatie van het dorpshuis.

Er ontstond onlangs onrust in Lijnden door een brief van de gemeente, waarin sluiting van De Vluchthaven per 1 juli wordt aangekondigd.

februari 26, 2016

De lokale politieke partij HAP wil dit jaar alle 26 kernen van Haarlemmermeer bezoeken.....

De lokale politieke partij HAP wil dit jaar alle 26 kernen van Haarlemmermeer bezoeken.

Maandag 7 maart zijn de fractieleden Brigitte van der Erve en Henk van Steenis aanwezig in cultureel centrum De Olm in Zwanenburg.

HAP wil met inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties in gesprek over wat hen beweegt en bezighoudt.

Zwanenburgers worden uitgenodigd om hun klachten en ideeën met de fractieleden te delen.

Ook burgers die gewoon eens willen kennismaken met HAP zijn volgens Brigitte van der Erve natuurlijk van harte welkom.

februari 24, 2016

Lokale politieke partij HAP wil dat bewoners van toekomstige opvangcentra in Haarlemmermeer tijdens hun verblijf iets om handen hebben......
 

HOOFDDORP – Lokale politieke partij HAP wil dat bewoners van toekomstige opvangcentra in Haarlemmermeer tijdens hun verblijf iets om handen hebben.

Volgens de partij is verveling mogelijk één van de oorzaken van onvrede en eventuele overlast.

HAP-fractievoorzitter Johan Rip wil nu lokale krachten bundelen en particulieren en maatschappelijke organisaties inzetten om te kijken of wij deze mensen een zinvolle dagbesteding kunnen bieden.

september 2, 2015

HAP-raadslid Brigitte van der Erve wilt dat er zo snel mogelijk een einde komt aan de chaos van geparkeerde fietsen bij de bushalte Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp……. 

BADHOEVEDORP – HAP-raadslid Brigitte van der Erve wil dat de gemeente en provincie zo snel mogelijk een einde maken aan de chaos van geparkeerde fietsen bij de bushalte Pa Verkuijllaan in Badhoevedorp.

Door gebrek aan fietsenstallingen staan daar nu overal fietsen aan bomen en paaltjes vastgeketend. ‘Er zijn domweg onvoldoende plaatsen om je fiets, maar ook een scooter of brommer, behoorlijk te stallen’, aldus het raadslid.

augustus 14, 2015

De gemeenteraadsfractie van HAP denkt dat het kruispunt Fokkerweg-Kruisweg niet de meest geschikte plek is voor het busknooppunt Schiphol-Zuid........

De gemeenteraadsfractie van HAP denkt dat het kruispunt Fokkerweg-Kruisweg niet de meest geschikte plek is voor het busknooppunt Schiphol-Zuid.

De partij deelt de mening van bedrijvencoöperatie Park Rijk dat de overstaphalte te ver van de bedrijven komt te liggen en is ook tegen het voornemen vier van de zes haltes op het bedrijventerrein te schrappen.

De HAP denkt dat veel busreizigers door de ongunstige ligging van de haltes straks toch voor de auto zullen kiezen in plaats van voor het openbaar vervoer.

juli 14, 2015

Ook zorgverleners die geen contract met de gemeente Haarlemmermeer hebben, kunnen op hulp van de gemeente rekenen om ’overeind’ te blijven. 

HAARLEMMERMEER - Ook zorgverleners die geen contract met de gemeente Haarlemmermeer hebben, kunnen op hulp van de gemeente rekenen om ’overeind’ te blijven.

Dit is namelijk in het belang van de inwoner die afhankelijk is van de zorg. Dat stellen B en W in antwoord op vragen van de HAP.

De Sociale Verzekeringsbank betaalt sinds 1 januari de zogenaamde persoonsgebonden budgetten uit, maar bleek niet op deze nieuwe taak berekend.

Daardoor kwamen mensen zonder persoonsgebonden budgetten en daarmee zonder hulp te zitten.

juni 27, 2015

De gemeenteraadsfractie van lokale politieke partij HAP is vandaag vanaf 11.00 uur aanwezig op het Zomerfeest in Overbos in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - De gemeenteraadsfractie van lokale politieke partij HAP is vandaag vanaf 11.00 uur aanwezig op het Zomerfeest in Overbos in Hoofddorp.

De HAP gaat de komende maanden alle 26 kernen in Haarlemmermeer bezoeken als onderdeel van hun ‘Route 26’.

Fractieleden en bestuursleden zijn hierbij dan aanwezig om inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties te woord te staan.