MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

april 20, 2017

De gemeente heeft een publiekscampagne in de maak voor een “nieuw Haarlemmermeer”.......

HOOFDDORP – De gemeente heeft een publiekscampagne in de maak voor een “nieuw Haarlemmermeer”.

De fusiegemeente die vanaf 2019 zal bestaan uit Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, zal met speciale activiteiten onder de aandacht van de burger worden gebracht.

Het jaar 2018 is hierbij een overgangsjaar, waarbij de afzonderlijke gemeenteraden geen verstrekkende beslissingen meer zullen nemen.

De inwoners van de fusiegemeente mogen in november 2018 een nieuwe gemeenteraad kiezen die vanaf januari 2019 in functie zal zijn.

april 20, 2017

Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining........

HAARLEMMERMEER - Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining.

Deze wandeltraining in samenwerking met diverse andere instanties, is bedoelt voor diabeten uit Haarlem en Haarlemmermeer.

Samen met maximaal 30 andere diabetici bereiden de deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in de maand september van dit jaar.
 

april 19, 2017

De Rekencommissie heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad dinsdag het rapport “Genoeg energie voor versnelling” aangeboden......

HOOFDDORP – De Rekencommissie heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad dinsdag het rapport “Genoeg energie voor versnelling” aangeboden.

Volgens de Rekenkamercommissie is het met de huidige initiatieven en beschikbare middelen niet aannemelijk dat de duurzaamheidsambities van het college gerealiseerd kunnen worden.

Met name op het vlak van hernieuwbare energie en de reductie van huishoudelijk afval zijn volgens de commissie ingrijpende keuzes nodig.

april 15, 2017

De gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, hebben afgelopen donderdag unaniem voor een fusie gestemd.....

HOOFDDORP - De gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, hebben afgelopen donderdag unaniem voor een fusie gestemd.

Als de provincie Noord-Holland en het Rijk straks eveneens met de fusie akkoord gaan, dan is deze fusie per 1 januari 2019 een feit.

Er vallen bij de fusie geen ontslagen onder de ambtenaren, maar de huidige burgemeesters Pieter Heiligers en Theo Weterings raken bij deze fusie wel hun baan kwijt.

april 12, 2017

Volgens de website RTL Buurtfacts staat Haarlemmermeer op de achtste plaats in de top-tien van de landelijke hufterlijst.......

HAARLEMMERMEER – Volgens de website RTL Buurtfacts staat Haarlemmermeer op de achtste plaats in de top-tien van de landelijke hufterlijst.

Zo zijn in 2016 in de gemeente Haarlemmermeer opvallend veel boetes en bekeuringen uitgedeeld voor zogenaamd “huftergedrag”.

Met meer 6.200 boetes en bekeuringen staat de poldergemeente als achtste op de ranglijst van 388 Nederlandse gemeenten.

april 12, 2017

VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers vond het nodig de gemeenteraad en het college afgelopen donderdag te waarschuwen voor de slechte wegen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.......

HOOFDDORP - VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers vond het nodig de gemeenteraad en het college afgelopen donderdag te waarschuwen voor de slechte wegen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Naast de slechte wegen in deze toekomstige fusiegemeente, laat volgens Kuipers ook het onderhoud van de openbare ruimte daar te wensen over en zal dit Haarlemmermeer nog veel geld kosten.

Burgemeester Theo Weterings bevestigde deze waarneming van Kuipers en is dit volgens hem één van de onderwerpen die beide gemeenten nog met elkaar moeten bespreken.

april 11, 2017

De berm van de IJweg tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt binnen een aantal weken aangepakt..... 

HOOFDDORP – De berm van de IJweg tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt binnen een aantal weken aangepakt.

CDA’ers Erik van der Peet en Mariëtte Sedee maken zich zorgen over de gevaarlijke berm, omdat deze vol kuilen en gaten zit.

B en W laat weten dat het herstel al in de planning zit.

Het gedeelte van de IJweg wordt hersteld door de berm aan te vullen met grond.

Er komen ook bordjes te staan met de tekst ‘zachte berm’.

Later in het jaar worden grasbetonstenen naast de weg gelegd, zodat groen zich kan ontwikkelen.

april 6, 2017

Wethouder Steffens roept homo- en lesbische stellen die slachtoffer worden van geweld of agressie op om dat te melden bij de politie.......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Steffens roept homo- en lesbische stellen die slachtoffer worden van geweld of agressie op om dat te melden bij de politie. De wethouder reageerde op een incident afgelopen weekend waarbij een homostel uit Arnhem werd mishandeld. De laatste tijd is er een toename van geweld tegen homo's en lesbiennes. Steffens noemde het te gek voor woorden als mensen zich niet meer veilig kunnen voelen als ze hand in hand lopen met degene van wie ze houden.

april 4, 2017

Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug..... 

HOOFDDORP – Er worden in de gemeente Haarlemmermeer duizenden bomen gekapt, maar veel hiervan komen nooit terug.

In de ‘bomenbank’ zijn maar 89 bomen te vinden, terwijl er volgens raadsleden duizenden moeten zijn.

Groenlinks laat weten dat er 2500 bomen zijn gekapt voor wegwerkzaamheden, maar dat deze nooit zijn vervangen.

Voor de aanleg van het aquaduct in de A4 zijn 4500 bomen verdwenen.

Wethouder John Nederstigt gaat uitzoeken waar de bomen zijn en ze vervangen, om de uitstoot van CO2 terug te brengen.

april 1, 2017

De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings toegezegd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Het verzoek om de stemverdeling per stembureau te publiceren kwam van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Volgens Meijer hebben inwoners van Haarlemmermeer het recht om alle details van de verkiezingen te kunnen bekijken.

Bron: hcnieuws.nl

maart 28, 2017

Buurtbewoners die een activiteit willen opzetten kunnen nu makkelijker geld krijgen van gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP – Buurtbewoners die een activiteit willen opzetten kunnen nu makkelijker geld krijgen van gemeente Haarlemmermeer.

Voorheen kon er maximaal 150 euro van het wijkbudget worden gegeven voor een buurtfeest aan de hand van het aantal handtekeningen van buurtbewoners.

Het kost de gemeente veel tijd om dit te controleren en daarom worden de regels aangepast.

Voor een buurtactiviteit waarvoor tien mensen hun handtekening zetten wordt er vanaf nu een standaard bedrag van 100 euro gegeven.

maart 28, 2017

De provincie Noord-Holland is woest over het verplicht toelaten van netbeheerder Tennet op haar gronden in de gemeente Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - De provincie Noord-Holland is woest over het verplicht toelaten van netbeheerder Tennet op haar gronden in de gemeente Haarlemmermeer.

Het ministerie van Infrastructuur gaf daarvoor toestemming, zodat Tennet een nieuwe hoogspanningsverbinding in Haarlemmermeer kan aanleggen.

Dit besluit van het ministerie werd afgelopen maandag door de provincie aangevochten bij de Raad van State.
De provincie wil graag de regie houden over zijn wegen en grondstroken in het gebied waarover de hoogspanningsleiding komt te lopen.

maart 23, 2017

Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend..........

HOOFDDORP – Tot grote vreugde van de vele fietsers tussen Hoofddorp en regio Schiphol is de oostelijke fietstunnel onder de N201 ter hoogte van de Van Heuven Goedhartlaan sinds kort geopend. De fietsers en voetgangers kunnen nu zonder gevaar en zonder verkeerslicht de drukke provinciale weg oversteken. Op deze locatie vonden met enige regelmaat (bijna-)ongevallen met overstekende fietsers plaats. De tunnel aan de andere kant van Hoofddorp bij de brandweerkazerne is nog niet beschikbaar, maar volgens plan zal in mei ook deze tunnel gereed zijn.  

maart 23, 2017

Woningzoekenden in Haarlemmermeer krijgen vanaf april veel moeilijker een urgentieverklaring voor een sociale huurwoning...........

HAARLEMMERMEER - Woningzoekenden in Haarlemmermeer krijgen vanaf april veel moeilijker een urgentieverklaring voor een sociale huurwoning. Alleen als er sprake is van een zeer ernstige bedreiging van de medische en/of sociaal-psychische gezondheid kan een verklaring worden verkregen om voorrang op andere woningzoekenden te krijgen. Wie straks ondanks de strengere eisen een urgentie weet te verkrijgen, krijgt eerder een huis dan nu het geval is. Volgens woonwethouder Tom Horn is dat een vooruitgang ten opzichte van de huidige situatie.

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 16, 2017

Rond de jaarwisseling is voor 45.000 euro schade aangericht in de openbare ruimte en nog eens 7.000 euro aan speeltoestellen.......

HAARLEMMERMEER - Rond de jaarwisseling is voor 45.000 euro schade aangericht in de openbare ruimte en nog eens 7.000 euro aan speeltoestellen. Dat is respectievelijk 3.000 en 1.000 euro meer dan vorig jaar met oud en nieuw. De schade in de openbare ruimte betrof vooral de vernieling van borden, afvalbakken en hondenpoepbakken. Toch is de gemeente niet veel meer kwijt aan reparatiekosten dan vorig jaar. Dat komt doordat er bij de vorige jaarwisseling in totaal vijf straatkolken werden vernield en dit keer slechts een. De reparatie van een straatkolk kost naar verhouding veel geld.

maart 16, 2017

Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen. Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald......

HAARLEMMERMEER – Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen.
Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald.

Goede tweede in Haarlemmermeer was de PVV met 13,6 procent, terwijl D66 op de derde plaats komt met 12,3 procent van de stemmen.

Grootste verliezer bij deze verkiezingen was de PvdA die in de poldergemeente kelderde van 19,9 procent naar 5 procent van de stemmen.

maart 15, 2017

Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer.

Bij deze Tweede Kamerverkiezingen bezoekt burgemeester Weterings tussen 13.00 en 16.00 uur vijf stembureaus in Nieuw-Vennep en vijf stembureaus in Hoofddorp.

In Wijkcentrum de Amazone in Hoofdorp zitten bij deze verkiezingen zelfs drie stembureaus in één gebouw.
 

maart 15, 2017

Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra........

HOOFDDORP - Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra. Om internationaal concurrerende gebieden in Duitsland en Engeland voor te blijven is er veel behoefte aan nieuwe locaties. Haarlemmermeer kan daar volgens de wethouder aan voldoen. Een nieuw datacenter op het Schiphol Trade Park bij Schiphol heeft ook een duurzaam doel, omdat bij de opslag van data nogal wat warmte vrij komt. Deze warmte kan dan worden hergebruikt bij grote bedrijven, zoals de glastuinbouw van PrimaViera.

maart 14, 2017

Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.

Jarenlang stond het terrein vol met bloemen, maar nu is het een modderig terrein waar hekken omheen staan.

Volgens omwonenden is het levensgevaarlijk voor kinderen, omdat deze kunnen wegzakken in de blubber.

De gemeente had niet verwacht dat er zoveel bagger uit de IJtocht kwam en heeft inmiddels per brief excuses aangeboden aan de bewoners.

maart 7, 2017

Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt..... 

HOOFDDORP – Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt.

Zo zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn voor de bewoners, omdat de plekken in de woonwijken vol staan met auto’s van winkelende mensen die naar het centrum gaan.

De gemeente beloofde in 2003 om vijfduizend extra parkeerplaatsen te maken, maar de teller staat nu niet eens op 2300.

Volgens omwonenden is de blauwe schijf niet genoeg om een parkeerplek te bemachtigen.

Ook betalen vinden ze geen optie, omdat ze dan een vergunning moeten kopen.

februari 24, 2017

Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk in Lisserbroek voor te bereiden.....

LISSERBROEK - Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk voor te bereiden.

De gemeente komt vaker groepen bewoners tegen die uit betrokkenheid met hun buurt of dorp aan tafel zitten bij het maken van plannen. Als zo’n groep vervolgens de taak op zich neemt om medebewoners te informeren, is de gemeente bereid haar financieel te ondersteunen.

februari 20, 2017

Veel wooneenheden in Haarlemmermeer staan leeg, omdat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) niet genoeg statushouders kan aanleveren.....

HOOFDDORP – Veel wooneenheden in Haarlemmermeer staan leeg, omdat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) niet genoeg statushouders kan aanleveren.

De gemeente moet honderden statushouders huisvesten en dat is de afgelopen jaren niet gelukt.

Woonwethouder Horn laat weten dat hij druk bezig is met het realiseren van voldoende woonruimte.

Als het meezit kan Haarlemmermeer de achterstand in de loop van dit jaar inlopen.

Het blijkt dat het COA niet genoeg bewoners doorstuurt naar de gemeente.

De achterstand is dus vooral een papieren achterstand.

februari 18, 2017

Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.....

NIEUW-VENNEP – Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.

Bij dit pilot zijn volgens de gemeente vooral jongeren en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond in de wijken Linquenda en Welgelegen niet bereikt.

Wel lukte het om volwassen autochtone inwoners aan te spreken.

Toch komt de gemeente tot de eindconclusie dat het idee om meer bewoners te betrekken bij de plannen van gemeente, politie en andere instanties, niet echt van de grond is gekomen.