MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

maart 21, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen..... 

HOOFDDORP – In de gemeente Haarlemmermeer is geen wachtlijst voor inburgeringscursussen.

Dit laat HAP-wethouder Ap Reinders weten na vragen van D66-raadslid Pablo Meegdes.

Twee asielzoekers zouden al maanden wachten op een inburgeringscursus.

Volgens de HAP-wethouder ligt de verantwoordelijkheid van het volgen van een cursus bij de statushouders.

Instanties die de cursussen afnemen zouden geen wachtlijsten hebben.

Het feit dat asielzoekers moeten wachten kan dus makkelijk verholpen worden.

maart 16, 2017

Rond de jaarwisseling is voor 45.000 euro schade aangericht in de openbare ruimte en nog eens 7.000 euro aan speeltoestellen.......

HAARLEMMERMEER - Rond de jaarwisseling is voor 45.000 euro schade aangericht in de openbare ruimte en nog eens 7.000 euro aan speeltoestellen. Dat is respectievelijk 3.000 en 1.000 euro meer dan vorig jaar met oud en nieuw. De schade in de openbare ruimte betrof vooral de vernieling van borden, afvalbakken en hondenpoepbakken. Toch is de gemeente niet veel meer kwijt aan reparatiekosten dan vorig jaar. Dat komt doordat er bij de vorige jaarwisseling in totaal vijf straatkolken werden vernield en dit keer slechts een. De reparatie van een straatkolk kost naar verhouding veel geld.

maart 16, 2017

Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen. Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald......

HAARLEMMERMEER – Uitgaande van de voorlopige uitslagen heeft de VVD de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Haarlemmermeer gewonnen.
Ondanks een aanzienlijk verlies ten opzichte van 2012 heeft de VVD in Haarlemmermeer toch nog 29,7 procent van de stemmen gehaald.

Goede tweede in Haarlemmermeer was de PVV met 13,6 procent, terwijl D66 op de derde plaats komt met 12,3 procent van de stemmen.

Grootste verliezer bij deze verkiezingen was de PvdA die in de poldergemeente kelderde van 19,9 procent naar 5 procent van de stemmen.

maart 15, 2017

Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - Evenals bij voorgaande verkiezingen maakt burgemeester Theo Weterings vandaag een rondje langs diverse stembureaus in Haarlemmermeer.

Bij deze Tweede Kamerverkiezingen bezoekt burgemeester Weterings tussen 13.00 en 16.00 uur vijf stembureaus in Nieuw-Vennep en vijf stembureaus in Hoofddorp.

In Wijkcentrum de Amazone in Hoofdorp zitten bij deze verkiezingen zelfs drie stembureaus in één gebouw.
 

maart 15, 2017

Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra........

HOOFDDORP - Volgens wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid is er in deze regio steeds meer vraag naar datacentra. Om internationaal concurrerende gebieden in Duitsland en Engeland voor te blijven is er veel behoefte aan nieuwe locaties. Haarlemmermeer kan daar volgens de wethouder aan voldoen. Een nieuw datacenter op het Schiphol Trade Park bij Schiphol heeft ook een duurzaam doel, omdat bij de opslag van data nogal wat warmte vrij komt. Deze warmte kan dan worden hergebruikt bij grote bedrijven, zoals de glastuinbouw van PrimaViera.

maart 14, 2017

Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Wijkraad Overbos en omwonenden zijn boos over de bagger die vorige maand is ontstaan langs de IJtocht in Hoofddorp.

Jarenlang stond het terrein vol met bloemen, maar nu is het een modderig terrein waar hekken omheen staan.

Volgens omwonenden is het levensgevaarlijk voor kinderen, omdat deze kunnen wegzakken in de blubber.

De gemeente had niet verwacht dat er zoveel bagger uit de IJtocht kwam en heeft inmiddels per brief excuses aangeboden aan de bewoners.

maart 7, 2017

Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt..... 

HOOFDDORP – Bewoners van het centrum van Hoofddorp klagen over de parkeerplaatsen in de buurt.

Zo zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn voor de bewoners, omdat de plekken in de woonwijken vol staan met auto’s van winkelende mensen die naar het centrum gaan.

De gemeente beloofde in 2003 om vijfduizend extra parkeerplaatsen te maken, maar de teller staat nu niet eens op 2300.

Volgens omwonenden is de blauwe schijf niet genoeg om een parkeerplek te bemachtigen.

Ook betalen vinden ze geen optie, omdat ze dan een vergunning moeten kopen.

februari 24, 2017

Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk in Lisserbroek voor te bereiden.....

LISSERBROEK - Een bewonersgroep uit Lisserbroek krijgt vijfduizend euro om de bouwplannen tussen het Turfspoor en de Ringdijk voor te bereiden.

De gemeente komt vaker groepen bewoners tegen die uit betrokkenheid met hun buurt of dorp aan tafel zitten bij het maken van plannen. Als zo’n groep vervolgens de taak op zich neemt om medebewoners te informeren, is de gemeente bereid haar financieel te ondersteunen.

februari 20, 2017

Veel wooneenheden in Haarlemmermeer staan leeg, omdat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) niet genoeg statushouders kan aanleveren.....

HOOFDDORP – Veel wooneenheden in Haarlemmermeer staan leeg, omdat het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) niet genoeg statushouders kan aanleveren.

De gemeente moet honderden statushouders huisvesten en dat is de afgelopen jaren niet gelukt.

Woonwethouder Horn laat weten dat hij druk bezig is met het realiseren van voldoende woonruimte.

Als het meezit kan Haarlemmermeer de achterstand in de loop van dit jaar inlopen.

Het blijkt dat het COA niet genoeg bewoners doorstuurt naar de gemeente.

De achterstand is dus vooral een papieren achterstand.

februari 18, 2017

Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.....

NIEUW-VENNEP – Volgens het Haarlems Dagblad is de gemeente Haarlemmermeer tot de conclusie gekomen dat een gebiedsgerichte samenwerking in de Nieuw-Vennep mislukt is.

Bij dit pilot zijn volgens de gemeente vooral jongeren en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond in de wijken Linquenda en Welgelegen niet bereikt.

Wel lukte het om volwassen autochtone inwoners aan te spreken.

Toch komt de gemeente tot de eindconclusie dat het idee om meer bewoners te betrekken bij de plannen van gemeente, politie en andere instanties, niet echt van de grond is gekomen.

februari 17, 2017

In de voormalige muziekschool aan de Wilhelminalaan in Zwanenburg worden geen statushouders ondergebracht.....

HAARLEMMERMEER - In de voormalige muziekschool aan de Wilhelminalaan in Zwanenburg worden geen statushouders ondergebracht. Het pand wordt door de gemeente Haarlemmermeer verkocht. Dit blijkt volgens het Haarlems Dagblad uit een vastgoedoverzicht van de gemeente.

februari 16, 2017

Uit cijfers die burgemeester Weterings heeft verstrekt in antwoord op vragen van Forza blijkt dat er in de oudejaarsnacht vijf ’alcoholgerelateerde’ opnames in het Spaarne Gasthuis hebben plaatsgevonden........

HOOFDDORP - Uit cijfers die burgemeester Weterings heeft verstrekt in antwoord op vragen van Forza blijkt dat er in de oudejaarsnacht vijf ’alcoholgerelateerde’ opnames in het Spaarne Gasthuis hebben plaatsgevonden. In drie van de gevallen waren dat personen jonger dan 18 jaar. Twee van die drie minderjarigen vallen zelfs in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar. Het aantal vuurwerkgevallen op de spoedeisende hulp bedroeg zes, waarvan drie minderjarigen.

februari 16, 2017

Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard........

HAARLEMMERMEER - Om meer sociale huurwoningen in Haarlemmermeer te bouwen is de gemeente een nieuwe samenwerking aangegaan met corporatie Eigen Haard.

februari 16, 2017

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart telt Haarlemmermeer 81 stembureaus, evenveel als bij de vorige verkiezingen......

HAARLEMMERMEER - Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart telt Haarlemmermeer 81 stembureaus, evenveel als bij de vorige verkiezingen. Die 81 stembureaus worden ondergebracht in 75 gebouwen. Dat komt omdat in sommige panden meerdere stembureaus zijn ondergebracht. In de Nieuwe Silo in Graan voor Visch en de bibliotheek in Floriande worden twee stembureaus ingericht en in de sporthal in Nieuw-Vennep en de Amazone in Toolenburg zijn er zelfs drie gepland. Hoofddorp zal met 22 de meeste stembureaus hebben, Nieuw-Vennep krijgt er 14.

februari 16, 2017

Volgens Hoofddorper Peter Pleijs zijn de verkiezingsborden langs Haarlemmermeerse wegen niet volgens de richtlijnen opgehangen..........

HOOFDDORP - Volgens Hoofddorper Peter Pleijs zijn de verkiezingsborden langs Haarlemmermeerse wegen niet volgens de richtlijnen opgehangen en wordt daar vervolgens niet op gehandhaafd. Soms worden zelfs meerdere plaatsingsregels tegelijkertijd overtreden. Hij meldde zijn ongenoegen bij de gemeente en kreeg als reactie dat waar aankondigingen niet conform de regels zijn opgehangen en de verkeersveiligheid in gevaar wordt gebracht zal worden gehandhaafd indien de gemeente daar kennis van heeft genomen.

februari 14, 2017

Anoniem solliciteren moet volgens PvDA, Groenlinks en HAP mogelijk worden in de gemeente.....

HOOFDDORP – Anoniem solliciteren moet volgens PvDA, Groenlinks en HAP mogelijk worden in de gemeente.

Door te werken met dit soort sollicitaties kan discriminatie van ouderen, vrouwen en mensen met een beperking worden voorkomen.

De partijen vinden dat de gemeente hiermee het goede voorbeeld geeft en iedereen een gelijke kans krijgt.

Andere partijen zijn het niet eens met het voorstel en vinden het een oplossing voor een probleem dat er niet is.

Volgens VVD Haarlemmermeer is in Den Haag gebleken dat anoniem solliciteren niet werkt.

februari 11, 2017

Volgens burgemeester Theo Weterings is een strengere selectie van de stemmentellers bij de komende verkiezingen niet nodig omdat de huidige selectie al zorgvuldig genoeg is.....

HOOFDDORP – Volgens burgemeester Theo Weterings is een strengere selectie van de stemmentellers bij de komende verkiezingen niet nodig omdat de huidige selectie al zorgvuldig genoeg is .

Wetering antwoordt dit op vragen van HAP-raadslid Tim van Essen die zich vooral zorgen maakt over het handmatig tellen bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart.

Dit handmatig tellen blijkt nodig omdat de huidige computers mogelijk gehackt kunnen worden.

februari 11, 2017

Haarlemmermeer is momenteel op zoek naar werkloze jongeren tot 18 jaar die geen diploma’s hebben en nog thuis wonen.....

HOOFDDORP – Haarlemmermeer is momenteel op zoek naar werkloze jongeren tot 18 jaar die geen diploma’s hebben en nog thuis wonen.

Om te voorkomen dat deze jongeren straks op hun 23ste bij de gemeente aankloppen voor een uitkering, wil gemeente Haarlemmermeer hen op weg helpen naar een betaalde baan.

In een beleidsregel wordt daarbij vastgelegd dat deze groep gebruik kan maken van de Participatiewet om een baan te krijgen of te behouden.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 11, 2017

VVD-raadslid Piet-Jan de Baat zou graag digitale verkiezingsborden in de gemeente Haarlemmermeer zien.....

HOOFDDORP – VVD-raadslid Piet-Jan de Baat zou graag digitale verkiezingsborden in de gemeente Haarlemmermeer zien.

De huidige borden en posters zijn volgens hem rommelig en een bron van ergernis bij veel mensen.

Verder vindt De Baat de huidige borden te klein en is het opplakken van verkiezingsposters niet meer van deze tijd.

Net zoals veel raadsleden vindt burgemeester Theo Weterings het plakken van verkiezingsposters juist bij de charme van verkiezingen horen.

februari 10, 2017

Volgens wethouder Verkeer Derk Reneman is in een uitgestrekte gemeente zoals Haarlemmermeer de auto het hoofdvervoermiddel.....

HAARLEMMERMEER – Volgens wethouder Verkeer Derk Reneman is in een uitgestrekte gemeente zoals Haarlemmermeer de auto het hoofdvervoermiddel.

Volgens Reneman groeit naast het aantal winkels en woningen ook de economie en zijn bij het opstellen van een nieuw parkeerbeleid eerder meer dan minder parkeerplekken nodig.

Omdat openbaar vervoer in Haarlemmermeer geen goed alternatief voor de auto is, moet de gemeente volgens de verkeerswethouder zorgen voor voldoende ruimte voor de auto.

februari 10, 2017

Minima maken volgens de armoedemonitor van de gemeente Haarlemmermeer steeds minder gebruik van regelingen waar hun kinderen baat bij hebben.....

HAARLEMMERMEER - Minima maken volgens de armoedemonitor van de gemeente Haarlemmermeer steeds minder gebruik van regelingen waar hun kinderen baat bij hebben.

In twee jaar tijd is het bereik van de schoolkostenregeling gedaald van 55 naar 32 procent. Er is geen verklaring voor die afname.
De schoolkostenregeling is er om schoolkosten voor kinderen van 4 tot 18 jaar te betalen.

februari 8, 2017

Het komende jaar zullen op verschillende data gratis workshops plaatsvinden waarbij inwoners uit Haarlemmermeer hulp krijgen om hun ideeën daadwerkelijk te verwezenlijken.......

HAARLEMMERMEER – Donderdag 16 februari start in het Raadhuis in Hoofddorp de workshop crowdfunding.

Crowdfunding, ook wel publieksfinanciering genoemd, is een alternatieve wijze om een project te financieren

Het komende jaar zullen op verschillende data gratis workshops plaatsvinden waarbij inwoners uit Haarlemmermeer hulp krijgen om hun ideeën daadwerkelijk te verwezenlijken.

februari 7, 2017

De gemeente Haarlemmermeer mag taxironselaars op Schiphol weren. Volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem is het verbod op het aanbieden van taxidiensten in en rond de terminal terecht……

De gemeente Haarlemmermeer mag taxironselaars op Schiphol weren. Volgens de voorzieningenrechter van de rechtbank in Haarlem is het verbod op het aanbieden van taxidiensten in en rond de terminal terecht.

Dat is de uitkomst van een kort geding dat een groep van 61 chauffeurs had aangespannen tegen de gemeente, zo bevestigde hun advocaat vandaag.

De chauffeurs waren het niet eens met het besluit van Haarlemmermeer om de Algemene Plaatselijke Verordening aan te passen.

februari 2, 2017

De fractie van de HAP heeft het college schriftelijke gevraagd of de gemeente afdoende maatregelen heeft genomen om het lekken van data te voorkomen.....

HAARLEMMERMEER - De fractie van de HAP heeft het college schriftelijke gevraagd of de gemeente afdoende maatregelen heeft genomen om het lekken van data te voorkomen en of bij eventueel lekken dit op de juiste wijze wordt gemeld. Directe aanleiding hiervoor is berichtgeving vorige week van het programma Reporter Radio dat ongeveer de helft van alle onderzochte gemeenten datalekken niet meldt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Sinds begin vorig jaar zijn alle gemeenten verplicht datalekken te melden. Als dat niet op tijd gebeurt, kunnen er fikse boetes worden opgelegd.