MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerActiviteiten | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Gemeente Haarlemmermeer

mei 23, 2017

Vastgoedbedrijf Televerde heeft een miljoenenclaim ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Vastgoedbedrijf Televerde heeft een miljoenenclaim ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.

Het dochterbedrijf van vastgoedontwikkelaar Chiphol zegt minimaal 265 miljoen euro schade te hebben geleden door onrechtmatig handelen en het niet nakomen van vastgelegde afspraken door Haarlemmermeer.

Chipshol sloot in 1989 een overeenkomst met Haarlemmermeer over de ontwikkeling van een bedrijventerrein ten zuiden van Badhoevedorp en het tracé voor omlegging van de A9.

mei 20, 2017

De stichting 'Atlas voor gemeenten' maakt jaarlijks een rapport waarin de 50 grootste gemeenten van Nederland op diverse onderwerpen worden vergeleken......

HAARLEMMERMEER - De stichting 'Atlas voor gemeenten' maakt jaarlijks een rapport waarin de 50 grootste gemeenten van Nederland op diverse onderwerpen worden vergeleken.

Uit deze gegevens wordt ook het aandeel gelukkige mensen per gemeente berekend.

De gemeente Haarlemmermeer staat in de landelijke top tien van meest gelukkige inwoners van een gemeente op nummer negen.

Van invloed op dit geluk zijn zaken zoals: werk, hoogte inkomen, gezondheid, veilige woonomgeving en rust en ruimte.

mei 17, 2017

In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp......

HOOFDDORP – In het kader van de Meer voor Elkaar-toer bezoekt wethouder Zorg, Welzijn en Wonen, Tom Horn, donderdag de feestelijke opening van wooncomplex De Eijk in Hoofddorp.

Op dit terrein van voormalig verzorgingshuis Eijkenhove heeft Woonzorg Nederland twee woongebouwen met zelfstandige woningen voor 55-plussers gerealiseerd.

Tom Horn zal bij zijn bezoek speciale aandacht besteden aan de Stichting Groepswonen Migranten Ouderen, die voor alle bewoners in het wooncomplex activiteiten organiseert.

mei 16, 2017

Het college van B en W wil een professionele sociaal ondernemer binnenhalen die Haarlemmermeerders met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan helpt......

HOOFDDORP – Het college van B en W wil een professionele sociaal ondernemer binnenhalen die Haarlemmermeerders met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan een betaalde baan helpt.

Verder wil het college dat de gemeente Haarlemmermeer activiteiten opzetten om sociaal ondernemerschap te stimuleren.

Bij sociaal ondernemerschap is het bedrijf niet zozeer op winst gericht, maar meer op het aan het werk helpen van mensen die dat zelfstandig niet lukt.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer zal aanstaande donderdag over deze plannen van het college vergaderen.

mei 11, 2017

De groei van het aantal elektrische auto's is zo explosief dat er tot 2020 behoefte is aan 200 extra openbare laadpalen in de gemeente......

HOOFDDORP - De groei van het aantal elektrische auto's is zo explosief dat er tot 2020 behoefte is aan 200 extra openbare laadpalen in de gemeente. Haarlemmermeer loopt landelijk voorop als het om elektrisch vervoer gaat. Op dit moment zijn er 100 openbare palen beschikbaar en dat aantal moet drastisch worden uitgebreid. Volgens wethouder Nederstigt is het niet de bedoeling dat bestaande parkeerplaatsen worden opgeofferd voor laadpunten. Er wordt gedacht aan speciale laadpleinen en laadpalen bij supermarkten, sportverenigingen en andere locaties waar automobilisten vaak komen.

mei 11, 2017

De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen........

RIJSENHOUT - De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen. Volgens Adam Elzakalai, wethouder ruimtelijke ordening reden voor een bescheiden feestje, omdat dit betekent dat men aan de slag kan op het zogeheten Centurionterrein. Het project heeft de naam Rozenhof en het gaat om 32 woningen, waarvan 3 woningen vervangende nieuwbouw zijn. De gemeente maakt zich hard voor de leefbaarheid in het dorp en er zijn nog meer woningbouwplannen voor de locaties Willem Maarsehof en Catharina Segrina.

mei 9, 2017

De Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep is volgens CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee totaal ongeschikt voor de vestiging van meerdere basisscholen onder één dak.....

NIEUW-VENNEP - De Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep is volgens CDA-fractievoorzitter Mariette Sedee totaal ongeschikt voor de vestiging van meerdere basisscholen onder één dak.

Sedee reageert hiermee op het onderzoek van de gemeente om te kijken of deze locatie hiervoor geschikt is.

Zij heeft het college van B en W nu schriftelijke vragen gesteld, omdat zij deze locatie niet geschikt vindt voor een gebouw met meerdere bassischolen.

mei 9, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft vorig jaar zo’n 470.000 euro van het budget voor citymarketing in grote lokale evenementen gestoken.......

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer heeft vorig jaar zo’n 470.000 euro van het budget voor citymarketing in grote lokale evenementen gestoken.

Citymarketing is bedoelt om Haarlemmermeer te promoten en daarmee extra bezoekers naar de gemeente te trekken.

Omdat er dit jaar geen grote evenementen zijn, kan de gemeente volgens B en W nu flink bezuinigen op citymarketing.

De grootste evenementen van vorig waren het EK-honkbal, de Ringbiënnale en het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

mei 8, 2017

De politieke partij vindt het ongepast dat in de huidige door de gemeente opgelegde toespraken vergelijkingen gemaakt worden tussen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vluchtelingen die nu hun heil in Europa zoeken.......

HOOFDDORP – Forza! wil volgend jaar op 4 mei een eigen Dodenherdenking in Haarlemmermeer houden.

De politieke partij vindt het ongepast dat in de huidige door de gemeente opgelegde toespraken vergelijkingen gemaakt worden tussen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en vluchtelingen die nu hun heil in Europa zoeken.

Van fractievoorzitter Paul Meijer mag iedereen alles gedenken, maar op 4 mei moeten wij volgens hem alleen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken.

mei 6, 2017

Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post en wethouder Derk Reneman openen 11 mei de beide nieuwe fietstunnels onder de N201 in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Elisabeth Post en wethouder Derk Reneman openen 11 mei de beide nieuwe fietstunnels onder de N201 in Hoofddorp.

Met deze officiële opening van de oostelijke en westelijke fietstunnels kunnen fietsers en voetgangers nu sneller en veiliger de N201 kruisen.

mei 6, 2017

Bij deze wedstijd wordt het leukste restaurant uit een gemeente gekozen en mogen deze gemeentelijke winnaars hierna meedoen aan de verkiezing van leukste restaurant van de provincie......

HAARLEMMERMEER – Zeventien restaurants uit Haarlemmermeer strijden momenteel om de titel “Leukste restaurant”.

Bij deze wedstijd wordt het leukste restaurant uit een gemeente gekozen en mogen deze gemeentelijke winnaars hierna meedoen aan de verkiezing van leukste restaurant van de provincie.

Van deze provinciale winnaars wordt dan weer het leukste restaurant van Nederland verkozen
Stemmen kan tot en met maandag 8 mei via de website: restaurantverkiezing.nl

Bron: haarlemsdagblad.nl
     

mei 5, 2017

Locoburgemeester Adam Elzakalai bezoekt dit weekend twee echtparen in Haarlemmermeer om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum......

HAARLEMMERMEER - Locoburgemeester Adam Elzakalai bezoekt dit weekend twee echtparen in Haarlemmermeer om hen te feliciteren met hun huwelijksjubileum.

Zaterdag bezoekt Elzakalai Johannes Schaafsma en mevrouw Geertje Schaafsma – ter Haar om hen in Hoofddorp te feliciteren met hun 60-jarig jubileum.

Zondag bezoekt de locoburgemeester in Nieuw-Vennep Willem Broere en mevrouw Lena Broere – Lagrouw om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.
 

mei 2, 2017

Donderdag 4 mei kan men op verschillende plaatsen in Haarlemmermeer de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken......

HAARLEMMERMEER – Donderdag 4 mei kan men op verschillende plaatsen in Haarlemmermeer de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdenken.

De Dodenherdenking vindt in Badhoevedorp plaats bij de Protestantse Kerk, in Cruquius bij dorpshuis Oude Fort en in Buitenkaag bij Dorpshuis De Ontmoeting.

In Vijfhuizen kan men terecht bij Dorpshuis ‘d Oude Waterwolf, in Rijsenhout bij het monument op de Leimuiderdijk, in Weteringbrug bij Dorpshuis De Kern en in Zwanenburg-Halfweg bij de PKN-kerk.

mei 2, 2017

Tijdens het Nationale Gemalenweekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn er in heel Nederland windmolens, watermolens en gemalen geopend voor publiek.....

CRUQUIUS - Tijdens het Nationale Gemalenweekend van zaterdag 13 en zondag 14 mei zijn er in heel Nederland windmolens, watermolens en gemalen geopend voor publiek.

Het Gemaal De Cruquius en Stoomgemaal Halfweg zullen het gemalenevenement dit jaar gezamenlijk vieren.

Bezoekers kunnen hierbij de vele stappen volgen in het
waterbeheer van een poldergemaal naar een boezemgemaal.

De dagen starten met een rondleiding in het Cruquius Museum en eindigen met een bezoek aan Stoomgemaal Halfweg.
 

april 29, 2017

In de gemeente Haarlemmermeer mogen nu ook spandoeken over drie extra bruggen over de Hoofdvaart worden gehangen.......

HAARLEMMERMEER - In de gemeente Haarlemmermeer mogen nu ook spandoeken over drie extra bruggen over de Hoofdvaart worden gehangen.

Het gaat hierbij om de bruggen van de Hoofdweg met de Venneperweg in Hoofddorp, de Venneperhof in Nieuw-Vennep en de Heijelaan in Abbenes.

Spandoeken aan bruggen mogen maximaal veertien dagen worden opgehangen tijdens of voor de collecte of activiteit.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 28, 2017

De doelstelling van Haarlemmermeer om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden, is niet realistisch.........

HAARLEMMERMEER - De doelstelling van Haarlemmermeer om de meest duurzame gemeente van Nederland te worden, is niet realistisch.

Een energieneutrale gemeente zonder afval in 2040 zou zeer ingrijpende maatregelen vergen volgens de rekenkamercommissie van de gemeenteraad.

Het doel van het college om van Haarlemmermeer een energieleverende gemeente te maken met windenergie zou een windpark van 45 turbines betekenen waarvoor zes vierkante kilometer nodig is.

april 27, 2017

B en W hebben ingestemd met een raadsvoorstel betreffende de Blijverslening......

HAARLEMMERMEER – B en W hebben ingestemd met een raadsvoorstel betreffende de Blijverslening. Die is bedoeld voor ouderen die geen geld hebben voor aanpassingen in hun woning of daar geen lening voor kunnen krijgen. Ouderen moeten langer zelfstandig wonen en velen willen dat graag in hun eigen woning blijven doen, maar het ontbreekt ze in sommige gevallen aan financiële middelen om deze ‘levensloopbestendig’ te laten maken. De Blijverslening bedraagt maximaal vijftigduizend euro en de lener mag niet ouder zijn dan 75 jaar.

april 27, 2017

Woensdagmiddag is in Haarlemmermeer een hond overleden.
De politie vermoedt dat het dier een vergiftigde vis heeft gegeten. Dit moet zijn gebeurd in Venneperhout, de Eilanden of in Overbos..... 

Woensdagmiddag is in Haarlemmermeer een hond overleden.

De politie vermoedt dat het dier een vergiftigde vis heeft gegeten. Dit moet zijn gebeurd in Venneperhout, de Eilanden of in Overbos.

De politie adviseert mensen die in dit gebied hun hond uitlaten, het dier aan de lijn te houden en goed op te letten.

Politie, gemeente en boswachters hebben de zaak in onderzoek.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

april 26, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft aangegeven zich soepel op te stellen met de regels tijdens de vrijmarkt op Koningsdag......

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer heeft aangegeven zich soepel op te stellen met de regels tijdens de vrijmarkt op Koningsdag.

Volgens de gemeente moet de vrijmarkt een feestje worden, maar zijn er wel een paar dingen waarop streng gehandhaafd zal worden.

Zo mag er buiten de braderie geen sprake zijn van commercie, geen alcohol verkocht worden, geen overlast veroorzaakt worden
en geen hinder plaatsvinden voor geopende winkels.

De vrijmarkt zal op 27 april plaatsvinden van zeven uur ‘s morgens tot vijf uur ’s middags.

april 20, 2017

De gemeente heeft een publiekscampagne in de maak voor een “nieuw Haarlemmermeer”.......

HOOFDDORP – De gemeente heeft een publiekscampagne in de maak voor een “nieuw Haarlemmermeer”.

De fusiegemeente die vanaf 2019 zal bestaan uit Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, zal met speciale activiteiten onder de aandacht van de burger worden gebracht.

Het jaar 2018 is hierbij een overgangsjaar, waarbij de afzonderlijke gemeenteraden geen verstrekkende beslissingen meer zullen nemen.

De inwoners van de fusiegemeente mogen in november 2018 een nieuwe gemeenteraad kiezen die vanaf januari 2019 in functie zal zijn.

april 20, 2017

Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining........

HAARLEMMERMEER - Vanaf 23 mei organiseren diabetesverpleegkundigen van het Spaarne Gasthuis een 16-weekse wandeltraining.

Deze wandeltraining in samenwerking met diverse andere instanties, is bedoelt voor diabeten uit Haarlem en Haarlemmermeer.

Samen met maximaal 30 andere diabetici bereiden de deelnemers zich stapsgewijs voor op de Nationale Diabetes Challenge in de maand september van dit jaar.
 

april 19, 2017

De Rekencommissie heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad dinsdag het rapport “Genoeg energie voor versnelling” aangeboden......

HOOFDDORP – De Rekencommissie heeft de Haarlemmermeerse gemeenteraad dinsdag het rapport “Genoeg energie voor versnelling” aangeboden.

Volgens de Rekenkamercommissie is het met de huidige initiatieven en beschikbare middelen niet aannemelijk dat de duurzaamheidsambities van het college gerealiseerd kunnen worden.

Met name op het vlak van hernieuwbare energie en de reductie van huishoudelijk afval zijn volgens de commissie ingrijpende keuzes nodig.

april 15, 2017

De gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, hebben afgelopen donderdag unaniem voor een fusie gestemd.....

HOOFDDORP - De gemeenteraden van de toekomstige fusiegemeente Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude, hebben afgelopen donderdag unaniem voor een fusie gestemd.

Als de provincie Noord-Holland en het Rijk straks eveneens met de fusie akkoord gaan, dan is deze fusie per 1 januari 2019 een feit.

Er vallen bij de fusie geen ontslagen onder de ambtenaren, maar de huidige burgemeesters Pieter Heiligers en Theo Weterings raken bij deze fusie wel hun baan kwijt.

april 12, 2017

Volgens de website RTL Buurtfacts staat Haarlemmermeer op de achtste plaats in de top-tien van de landelijke hufterlijst.......

HAARLEMMERMEER – Volgens de website RTL Buurtfacts staat Haarlemmermeer op de achtste plaats in de top-tien van de landelijke hufterlijst.

Zo zijn in 2016 in de gemeente Haarlemmermeer opvallend veel boetes en bekeuringen uitgedeeld voor zogenaamd “huftergedrag”.

Met meer 6.200 boetes en bekeuringen staat de poldergemeente als achtste op de ranglijst van 388 Nederlandse gemeenten.