MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about De gemeente Haarlemmermeer

april 19, 2017

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten......

HOOFDDORP - De omstreden biggenruggen in het centrum van Hoofddorp zijn door de gemeente alweer weggehaald.

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten.

Volgens de gemeente wordt nu onderzocht of op deze plek nu andere maatregelen genomen moeten worden.

De obstakels waren namelijk geplaatst omdat een stuk van trottoir steeds kapot wordt gereden door automobilisten die het parkeerterrein op- of afrijden.

april 19, 2017

De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.......

RIJSENHOUT - De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.

De vaartijden zullen volgens Haarlemmermeer voorlopig nog hetzelfde blijven, maar het komende jaar zal wel gebruikt worden om de bezetting van de pont te evalueren.

De pont is in de zomerperiode populair bij recreatieve fietsers, terwijl ook veel scholieren en medewerkers van bedrijven gebruik maken van deze pont tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 2, 2017

Maandag 3 april start de uitvoering van het groenrenovatieplan voor de Grote Belt.....

HOOFDDORP - Maandag 3 april start de uitvoering van het groenrenovatieplan voor de Grote Belt.

Het plan bestaat uit het rooien van een tweetal bomen, het rooien van bestaande beplanting, het planten van een aantal nieuwe bomen en sierheesters en het inzaaien van bloemrijk gras.

maart 25, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.....

BEINSDORP – De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.

In dit plan blijft bijna alles in het dorp zoals het nu is, met als enige uitzondering de mogelijkheid van woningbouw aan de Ringdijk in de nabijheid van de Hillegommerbrug.

De gemeente zal de concrete bouwplannen hiervoor in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 maart bespreken.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 17, 2017

In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.....

HOOFDDORP - In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.
Bij die gelegenheid zocht de gemeente Haarlemmermeer samen met scholen, leerlingen en toppers op diverse gebieden naar de balans tussen talentontwikkeling en scholing.

Twee topsporters uit Hoofddorp, atletiek jeugdkampioen Bowien Jansen en top synchroonzwemster Shelby Kasse, waren twee van de gasten die vertelden hoe het hen was gelukt om hun startkwalificatie te halen én de top te bereiken.
 

februari 22, 2017

Burgemeester Weterings bezoekt donderdag het echtpaar Timmerman in Zwanenburg om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.....

ZWANENBURG - Burgemeester Weterings bezoekt donderdag het echtpaar Timmerman in Zwanenburg om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Harry Timmerman en Rita Timmerman–Visser hebben elkaar leren toen zij Harry uitnodigde voor een bal masqué in Haarlem omdat haar vriendin en tevens zus van Harry niet mee kon.

Na 4 jaar verkering is het echtpaar getrouwd en zijn ze later in de gemeente Haarlemmermeer gaan wonen.
Rita is coupeuse geweest en Harry werkte zijn hele leven als lithograaf.

februari 21, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest.

Jacobus van der Beek en Eeltje van der Beek-Bokhorst hebben elkaar ontmoet tijdens het aardappel rooien bij de boer.

Nadat ze getrouwd waren werd Eeltje huisvrouw en heeft Jacobus onder andere als chauffeur gewerkt.

Na een bedrijfsongeval kwam Jacobus op een tekenarchief terecht waar hij tot aan zijn VUT heeft gewerkt.

februari 9, 2017

De gemeente gaat dit jaar nog door met de overgangsregeling voor inwoners die bij een zorgaanbieder schoonmaakhulp inkopen......

HAARLEMMERMEER - De gemeente gaat dit jaar nog door met de overgangsregeling voor inwoners die bij een zorgaanbieder schoonmaakhulp inkopen. In Haarlemmermeer gebeurt dat met een toelage in de vorm van een voucher. De waarde hiervan neemt in de loop van dit jaar af: van januari tot en met juni vergoeden zij 2,5 uur per week schoonmaakhulp, van juli tot en met december nog slechts twee uur. In september krijgt de doelgroep te horen hoe de regeling er in 2018 uit gaat zien. Haarlemmermeer bouwt de regeling af omdat de gemeente er ook steeds minder geld voor krijgt van het rijk.

februari 8, 2017

Een tiental taxichauffeurs zonder Schipholvergunning was woensdag toch op de luchthaven aan het werk..........

SCHIPHOL - Een tiental taxichauffeurs zonder Schipholvergunning was woensdag toch op de luchthaven aan het werk. Dat zei een woordvoerder van de groep van 61 chauffeurs die dinsdag in kort geding ongelijk kreeg van de rechter. Die bepaalde dat de gemeente Haarlemmermeer taxironselaars op Schiphol mag weren.

januari 20, 2017

Volgens B en W komen er nog tientallen tijdelijke wooneenheden bij in de gemeente Haarlemmermeer. Deze extra wooneenheden komen naast de negentig die dit jaar in Hoofddorp en Cruquius worden gebouwd......

HOOFDDORP – Volgens B en W komen er nog tientallen tijdelijke wooneenheden bij in de gemeente Haarlemmermeer.

Deze extra wooneenheden komen naast de negentig die dit jaar in Hoofddorp en Cruquius worden gebouwd.

De locaties worden van deze extra woningen worden nog niet bekend gemaakt, omdat de komst van tijdelijke woningen vaak gevoelig ligt in de directe omgeving.

De woningnood bij sociale huurwoningen is volgens B en W zo hoog, dat men snel wil werken aan nog veel meer wooneenheden.

januari 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd.

De Hoofddorpse Marij ontvangt dit hippe skateboard dat gemaakt is van gebruikte flessendoppen, als winnaar van een prijsvraag.

Vorig najaar werd er een expositie over duurzame gebruiksmaterialen in het raadhuis gehouden, waarbij bezoekers konden raden uit hoeveel flessendoppen het wasteboard bestond.

Marij raadde bij deze prijsvraag met het exacte aantal van 750 stuks.
 

januari 19, 2017

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheden om de Ringdijk op meerdere locaties af te sluiten voor autoverkeer..........

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt de mogelijkheden om de Ringdijk op meerdere locaties af te sluiten voor autoverkeer. Dit staat in een brief aan een bezorgde bewoner van de Vijfhuizerdijk. Om welke locaties het precies gaat, is niet bekend. Omdat de dijk en de Ringvaart bepalend zijn voor de identiteit van Haarlemmermeer staan deze al geruime tijd in de belangstelling van de gemeente. Als eerste maatregel is een speciaal bestemmingsplan opgesteld, dat donderdag door de gemeenteraad wordt besproken.

januari 11, 2017

Als het aan de gemeente Haarlemmermeer ligt moet de hoeveelheid restafval in toekomst van 200 naar 24 kilo per persoon......

HAARLEMMERMEER – Als het aan de gemeente Haarlemmermeer ligt moet de hoeveelheid restafval in toekomst van 200 naar 24 kilo per persoon.

Dat resultaat moet bereikt worden door de huidige manier van afval scheiden fors te verbeteren.

Om dit te onderzoeken start op 16 januari een proef met drie varianten.

Alle varianten van inzameling starten in dezelfde week en hebben dezelfde looptijd van 6 maanden.

Na deze periode moet duidelijk worden welke methode het best scoort om het uiteindelijke doel van 24 kilo in 2021 te bereiken.

december 21, 2016

Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.......

HOOFDDORP – Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.

Dit handmatig opruimen van zwerfafval kost de gemeente 548.000 euro per jaar.

Wethouder Steffens vindt dit weggegooid geld dat we voor veel betere doeleinden kunnen gebruiken als iedereen zijn afval in een afvalbak zou gooien.

Verder heeft de gemeente volgens Steffens het plan ’extra inzet zwerfafval 2017-2023’ gemaakt.

december 17, 2016

Volgens de gemeente Haarlemmermeer zou een aantal dorpshuizen, culturele voorzieningen en ander gemeentelijk vastgoed in de toekomst beter gebruikt kunnen worden.....

HOOFDDORP - Volgens de gemeente Haarlemmermeer zou een aantal dorpshuizen, culturele voorzieningen en ander gemeentelijk vastgoed in de toekomst beter gebruikt kunnen worden.

Medewerkers van de gemeente bespreken binnenkort met gebruikers van een aantal van deze gebouwen wat hierbij de mogelijkheden zijn.

De gemeente is eigenaar van meer dan honderd gebouwen in Haarlemmermeer die voor diverse doeleinden gebruikt worden.

december 15, 2016

De gemeente Haarlemmermeer heeft een Nederlandse primeur op het gebied van gebruik van windenergie.....

HOOFDDORP - De gemeente Haarlemmermeer heeft een Nederlandse primeur op het gebied van gebruik van windenergie.
Vrijdag 16 december stellen wethouder John Nederstigt van Duurzame economische ontwikkeling en wethouder Derk Reneman van Verkeer en Vervoer de eerste Nederlandse verkeersregelinstallatie op windenergie in gebruik.

december 13, 2016

De gemeente Haarlemmermeer komt met een digitale oplossing voor het gemopper op de gemeente..... 

HOOFDDORP – De gemeente Haarlemmermeer komt met een digitale oplossing voor het gemopper op de gemeente.

Veel burgers geven de gemeente de schuld als een lantaarnpaal het niet doet of er veel onkruid groeit.

Met een digitaal systeem waar te vinden is welke instantie verantwoordelijk is voor de problemen, probeert de gemeente het gemopper te minderen.

december 13, 2016

Locoburgemeester Adam Elzakalai bezoekt woensdag het echtpaar Voskes om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.....

BADHOEVEDORP - Locoburgemeester Adam Elzakalai bezoekt woensdag het echtpaar Voskes om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De in 1932 geboren Wolter Voskes en de eveneens in 1932 geboren Christina Voskes-Duisenberg hebben elkaar in 1952 ontmoet bij een bioscoopbezoek in Amsterdam.

Na hun trouwen heeft het echtpaar jarenlang in Amsterdam gewoond, alvorens zij 17 jaar geleden naar Badhoevedorp verhuisden.

november 24, 2016

In buurthuis Rehoboth in Nieuwe Meer waren de bewoners maandag op verzoek van de gemeente bijeen.....

NIEUWE MEER – In buurthuis Rehoboth in Nieuwe Meer waren de bewoners maandag op verzoek van de gemeente bijeen om te praten over de kansen en de knelpunten van de Ringdijk. Steeds weer kwamen de discussies uit op de verkeersonveilige situatie op de dijk. Nieuwe Meer telt heel veel ervaringsdeskundigen, die te maken hebben gehad met langs scheurende auto's, (bijna)botsingen, agressie en lange files voor hun deur.

november 20, 2016

De gemeente organiseert op zaterdag 26 november tussen 13.00 en 16.30 uur een Veiligheidsdialoog in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – De gemeente organiseert op zaterdag 26 november tussen 13.00 en 16.30 uur een Veiligheidsdialoog in Hoofddorp.

Alle inwoners en ondernemers uit Haarlemmermeer kunnen dan in Het Cultuurgebouw met burgemeester Theo Wetering komen praten over het veiligheidsbeleid van de gemeente.

Volgens de burgemeester staat de gemeente open voor alle vragen en ideeën om Haarlemmermeer blijvend te verbeteren op veiligheidsgebied.

november 17, 2016

Burgemeesters en wethouders van gemeente Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn het er over eens dat de naam van de nieuw te vormen gemeente Haarlemmermeer zal zijn......

HOOFDDORP – Burgemeesters en wethouders van gemeente Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn het er over eens dat de naam van de nieuw te vormen gemeente Haarlemmermeer zal zijn.

Er is de laatste jaren veel geld in de marketing van de naam Haarlemmermeer gestoken en dus heeft het geen zin om na de fusie plots met iets anders op de proppen te komen.

De burgemeesters en wethouders hebben het voorstel inmiddels aan de bij de fusie betrokken gemeenteraden gestuurd.
 

november 16, 2016

Wethouder Wonen Tom Horn wil zo snel mogelijk starten met de bouw van nieuwe woningen in Getsewoud-west in Nieuw-Vennep......

HOOFDDORP – Wethouder Wonen Tom Horn wil zo snel mogelijk starten met de bouw van nieuwe woningen in Getsewoud-west in Nieuw-Vennep.

Horn deed deze suggestie afgelopen vrijdag tijdens een woonsymposium in Het Cultuurgebouw.

Het bouwen van woningen aan de westkant van Nieuw-Vennep is niet nieuw.

In eerdere plannen was dit al een serieuze optie, maar door het schrappen van deze gebiedsontwikkeling zijn die plannen destijds in de ijskast beland.

november 15, 2016

Er is geen wachtlijst in Haarlemmermeer voor mensen die een beroep willen doen op schuldhulpverlening.....

HOOFDDORP – Er is geen wachtlijst in Haarlemmermeer voor mensen die een beroep willen doen op schuldhulpverlening.

In 2016 heeft de gemeente 995 aanvragen afgehandeld, waarvan 591 binnen de termijn van acht weken.

De gemeente heeft de procedure vereenvoudigd, waardoor papieren afhandelingen sneller gaan en er sneller contact wordt opgenomen na aanmelding.

Er is geen achterstand bij het verstrekken van voedselpakketten en bij spoedeisende gevallen wordt een pakket meteen verstrekt.

november 9, 2016

De gemeente Haarlemmermeer is van mening dat straks weer gewoond moet kunnen worden op plekken zoals De Hoek en Schiphol-Rijk......

HAARLEMMERMEER – De gemeente Haarlemmermeer is van mening dat straks weer gewoond moet kunnen worden op plekken zoals De Hoek en Schiphol-Rijk.

Om dit in de toekomst mogelijk te maken is door de gemeente een ’strategie werklocaties’ opgesteld.

Naast deze transformatie moeten oudere bedrijventerreinen zoals Beukenhorst-Oost, Schiphol-Rijk, De Liede en Spoorzicht-Noord in Nieuw-Vennep opnieuw ontwikkeld worden om bedrijven te trekken.