MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about De gemeente Haarlemmermeer

mei 25, 2018

Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug .....

HOOFDDORP/AALSMEERDERBRUG - Maandag 28 mei bezoekt burgemeester Onno Hoes de heer Karel Markus en mevrouw Nel Markus-Verhoef in Aalsmeerderbrug om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Meneer Markus is in de Haarlemmermeerpolder geboren en woont zijn hele leven al hier. Mevrouw Markus is in Aalsmeer geboren.
Het echtpaar heeft een dochter en een zoon.

april 24, 2018

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.......

In de komende tijd wil de gemeente extra aandacht besteden aan het winkelcentrum van Badhoevedorp.

Volgens het Haarlems Dagblad is dat nodig omdat daar liefst twaalf procent van de winkels leeg staat.

Dat is bijna twee keer meer dan in andere centra. Het centrum van Badhoevedorp is in ontwikkeling.

De A9 is gesloopt en er gaan woningen worden gebouwd. Het gaat echter nog jaren duren voor dit allemaal zijn beslag heeft gekregen.

Het plan is om van het winkelcentrum een ontmoetingsplaats voor alle inwoners te maken.

maart 27, 2018

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.......

HAARLEMMERMEER - De nieuwe gemeente Haarlemmermeer is vanaf de samenvoeging in 2019 herkenbaar aan een kleurrijke H die voortdurend van gedaante verandert.

Dat is de keuze van vijfduizend inwoners en van de gemeentebesturen van beide gemeenten.

Burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes van de twee fusiegemeenten hebben dit maandag 26 maart bekendgemaakt.

De gekozen huisstijl is herkenbaar en laat de diversiteit van de gemeente zien.

februari 7, 2018

Inwoners van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer kunnen tot en met 26 februari hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen voor een nieuwe huisstijl........

Inwoners van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer kunnen tot en met 26 februari hun voorkeur uitspreken voor een van de drie ontwerpen voor een nieuwe huisstijl.

Uit zes inzendingen zijn drie ontwerpen overgebleven. In de komende weken zijn de logo’s en de uitwerkingen te bekijken op tentoonstellingen die in vrijwel alle dorpshuizen zijn ingericht.

januari 16, 2018

Vanaf half maart gaat de gemeente langs de Elisa van Calcarstraat en de Minet Stormstraat in Hoofddorp hopbeuken vervangen......

Vanaf half maart gaat de gemeente langs de Elisa van Calcarstraat en de Minet Stormstraat in Hoofddorp hopbeuken vervangen.

Deze zijn in 1991 aangeplant maar blijken voor ernstige allergische reacties te zorgen in de vorm van hooikoorts.

De gemeente geeft nu gehoor aan de geuite klachten.
Bewoners kunnen voor de vervanging een keuze maken uit 3 boomsoorten: Esdoorn, krentenboom en amberboom.

Ook vervangt de gemeente de onderbeplanting. Dat is nodig voor een goede groeiplaats voor de nieuwe bomen.

oktober 13, 2017

Uit een overzicht, dat de gemeente Haarlemmermeer heeft opgesteld in antwoord op vragen van politieke partij Forza, blijkt dat bromfietsers in de leeftijd tot 18 jaar op 50 km per uur-wegen het meeste risico lopen op een aanrijding.....

HAARLEMMERMEER - Uit een overzicht, dat de gemeente Haarlemmermeer heeft opgesteld in antwoord op vragen van politieke partij Forza, blijkt dat bromfietsers in de leeftijd tot 18 jaar op 50 km per uur-wegen het meeste risico lopen op een aanrijding. Tussen 2014 en 2016 waren 64 minderjarige bromfietsers en 18 fietsers betrokken bij een aanrijding.
Op 30 km per uur-wegen gebeurden er respectievelijk 29 en 11 aanrijdingen.

juli 18, 2017

B en W zegt niets te kunnen doen tegen de komst van een nieuwe benzinepomp langs snelweg A4 en dat alleen het bedrijf GEM A4 zone west CV hiervoor verantwoordelijk is.......

HOOFDORP – B en W zegt niets te kunnen doen tegen de komst van een nieuwe benzinepomp langs snelweg A4 en dat alleen het bedrijf GEM A4 zone west CV hiervoor verantwoordelijk is.

Dat antwoordt B en W van Haarlemmermeer op een klacht van Haarlemmermeerse benzinepomphouders.

De pomphouders deden eerder hun beklag over het schenden van afspraken hierover door B en W.

Daarbij werd overeengekomen dat er geen verkooppunten van traditionele brandstoffen bij zouden komen.

juni 9, 2017

Zaterdag 24 juni zal er weer een nieuwe editie plaatsvinden van “De Raad Fietst”........

HAARLEMMERMEER - Zaterdag 24 juni zal er weer een nieuwe editie plaatsvinden van “De Raad Fietst”.

Deze fietstocht van de Haarlemmermeerse gemeenteraad begint in Lisserbroek en voert via Park21 naar Nieuw-Vennep.

Bij de start in Lisserbroek zal de Dorpsraad in dorpshuis De Meerkoet de gemeenteraadsleden onder andere bijpraten over de uitbreidingsplannen van het dorp en de tweede oeververbinding.

In boerderij Graswijk zullen de gemeenteraadsleden onder andere bijgepraat worden over het baggerdepot en de ontwikkelingen rond Park21.

juni 3, 2017

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren......

HOOFDDORP – Verkeerswethouder Derk Reneman wil de mogelijkheid van een fietsenstalling onder het raadhuis laten bekijken.

Deze kelder is nu nog in gebruik als parkeergarage, maar na het klaarkomen van de nieuwbouw bij het raadhuis zal deze ruimte vrijkomen.

Dit plan voor een openbare fietsenstalling onder het raadhuis is de zoveelste poging van de gemeente om een structurele en veilige fietsenstalling in het centrum van Hoofddorp te realiseren.

mei 20, 2017

In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.....

HOOFDDORP – In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.

De dorpsraad en bewoners van Rijsenhout protesteren namelijk al weken tegen de manier waarop de gemeente met het dorp en eerder gedane beloftes omgaat.

Men doelt daarbij op een groot transformatorstation naast het dorp en een tomatenkweker op de plek voor een recreatieterrein.

mei 9, 2017

Als onderdeel van het project Jan & Alleman organiseren diverse organisaties uit Haarlemmermeer een fotowedstrijd met als thema ‘Kwetsbaar maar krachtig’.....

HOOFDDORP - Als onderdeel van het project Jan & Alleman organiseren diverse organisaties uit

Haarlemmermeer een fotowedstrijd met als thema ‘Kwetsbaar maar krachtig’.
Men moet daarbij denken aan een bloemetje dat tussen het asfalt groeit of een hoogbejaarde met een rollator.

Deelnemers dienen iets soortgelijks uit hun omgeving te fotograferen en deze foto’s vóór 10 juni naar Meerwaarde te sturen.

mei 3, 2017

B en W Haarlemmermeer heeft plannen voor de bouw van zo’n 3.500 nieuwe woningen in Hoofddorp. In deze plannen komt een groot deel van deze woningen in de leegstaande kantoorpanden op bedrijventerrein Beukenhorst-West.......

HOOFDDORP - B en W Haarlemmermeer heeft plannen voor de bouw van zo’n 3.500 nieuwe woningen in Hoofddorp. In deze plannen komt een groot deel van deze woningen in de leegstaande kantoorpanden op bedrijventerrein Beukenhorst-West.

B en W vraagt de gemeenteraad om snel te mogen handelen om daarmee in te kunnen spelen op de huidige ontwikkelingen in het gebied tussen het winkelcentrum en het NS-station.

april 19, 2017

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft beslist dat de nieuwe Internationale Basisschool de aanloopkosten niet aan de gemeente Haarlemmermeer hoeft terug te betalen......

HOOFDDORP – Een meerderheid van de gemeenteraad heeft beslist dat de nieuwe Internationale Basisschool de aanloopkosten niet aan de gemeente Haarlemmermeer hoeft terug te betalen.

De school die begin volgend jaar haar deuren in Hoofddorp zal openen, is daarmee een bedrag van 300.000 euro kwijtgescholden

Enkele fracties dienden nog een motie in om dit bedrag in de vorm van een lening te geven, maar kregen hiervoor geen meerderheid in de raad.

april 19, 2017

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten......

HOOFDDORP - De omstreden biggenruggen in het centrum van Hoofddorp zijn door de gemeente alweer weggehaald.

Deze verkeersobstakels bij de inrit van de parkeerplaats aan de Nieuweweg kwamen vorige week in het nieuws toen diverse automobilisten met hun auto op deze ronde betonen blokken kwamen vast te zitten.

Volgens de gemeente wordt nu onderzocht of op deze plek nu andere maatregelen genomen moeten worden.

De obstakels waren namelijk geplaatst omdat een stuk van trottoir steeds kapot wordt gereden door automobilisten die het parkeerterrein op- of afrijden.

april 19, 2017

De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.......

RIJSENHOUT - De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.

De vaartijden zullen volgens Haarlemmermeer voorlopig nog hetzelfde blijven, maar het komende jaar zal wel gebruikt worden om de bezetting van de pont te evalueren.

De pont is in de zomerperiode populair bij recreatieve fietsers, terwijl ook veel scholieren en medewerkers van bedrijven gebruik maken van deze pont tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 2, 2017

Maandag 3 april start de uitvoering van het groenrenovatieplan voor de Grote Belt.....

HOOFDDORP - Maandag 3 april start de uitvoering van het groenrenovatieplan voor de Grote Belt.

Het plan bestaat uit het rooien van een tweetal bomen, het rooien van bestaande beplanting, het planten van een aantal nieuwe bomen en sierheesters en het inzaaien van bloemrijk gras.

maart 25, 2017

De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.....

BEINSDORP – De gemeente Haarlemmermeer heeft een nieuw bestemmingsplan klaar voor Beinsdorp.

In dit plan blijft bijna alles in het dorp zoals het nu is, met als enige uitzondering de mogelijkheid van woningbouw aan de Ringdijk in de nabijheid van de Hillegommerbrug.

De gemeente zal de concrete bouwplannen hiervoor in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 maart bespreken.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 17, 2017

In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.....

HOOFDDORP - In Het Oude Raadhuis stond donderdag tijdens de Dag van de Leerplicht het thema “Ieder talent telt” centraal.
Bij die gelegenheid zocht de gemeente Haarlemmermeer samen met scholen, leerlingen en toppers op diverse gebieden naar de balans tussen talentontwikkeling en scholing.

Twee topsporters uit Hoofddorp, atletiek jeugdkampioen Bowien Jansen en top synchroonzwemster Shelby Kasse, waren twee van de gasten die vertelden hoe het hen was gelukt om hun startkwalificatie te halen én de top te bereiken.
 

februari 22, 2017

Burgemeester Weterings bezoekt donderdag het echtpaar Timmerman in Zwanenburg om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.....

ZWANENBURG - Burgemeester Weterings bezoekt donderdag het echtpaar Timmerman in Zwanenburg om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Harry Timmerman en Rita Timmerman–Visser hebben elkaar leren toen zij Harry uitnodigde voor een bal masqué in Haarlem omdat haar vriendin en tevens zus van Harry niet mee kon.

Na 4 jaar verkering is het echtpaar getrouwd en zijn ze later in de gemeente Haarlemmermeer gaan wonen.
Rita is coupeuse geweest en Harry werkte zijn hele leven als lithograaf.

februari 21, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Weterings heeft afgelopen maandag het echtpaar Van der Beek–Bokhorst in Nieuw-Vennep bezocht om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksfeest.

Jacobus van der Beek en Eeltje van der Beek-Bokhorst hebben elkaar ontmoet tijdens het aardappel rooien bij de boer.

Nadat ze getrouwd waren werd Eeltje huisvrouw en heeft Jacobus onder andere als chauffeur gewerkt.

Na een bedrijfsongeval kwam Jacobus op een tekenarchief terecht waar hij tot aan zijn VUT heeft gewerkt.

februari 9, 2017

De gemeente gaat dit jaar nog door met de overgangsregeling voor inwoners die bij een zorgaanbieder schoonmaakhulp inkopen......

HAARLEMMERMEER - De gemeente gaat dit jaar nog door met de overgangsregeling voor inwoners die bij een zorgaanbieder schoonmaakhulp inkopen. In Haarlemmermeer gebeurt dat met een toelage in de vorm van een voucher. De waarde hiervan neemt in de loop van dit jaar af: van januari tot en met juni vergoeden zij 2,5 uur per week schoonmaakhulp, van juli tot en met december nog slechts twee uur. In september krijgt de doelgroep te horen hoe de regeling er in 2018 uit gaat zien. Haarlemmermeer bouwt de regeling af omdat de gemeente er ook steeds minder geld voor krijgt van het rijk.

februari 8, 2017

Een tiental taxichauffeurs zonder Schipholvergunning was woensdag toch op de luchthaven aan het werk..........

SCHIPHOL - Een tiental taxichauffeurs zonder Schipholvergunning was woensdag toch op de luchthaven aan het werk. Dat zei een woordvoerder van de groep van 61 chauffeurs die dinsdag in kort geding ongelijk kreeg van de rechter. Die bepaalde dat de gemeente Haarlemmermeer taxironselaars op Schiphol mag weren.

januari 20, 2017

Volgens B en W komen er nog tientallen tijdelijke wooneenheden bij in de gemeente Haarlemmermeer. Deze extra wooneenheden komen naast de negentig die dit jaar in Hoofddorp en Cruquius worden gebouwd......

HOOFDDORP – Volgens B en W komen er nog tientallen tijdelijke wooneenheden bij in de gemeente Haarlemmermeer.

Deze extra wooneenheden komen naast de negentig die dit jaar in Hoofddorp en Cruquius worden gebouwd.

De locaties worden van deze extra woningen worden nog niet bekend gemaakt, omdat de komst van tijdelijke woningen vaak gevoelig ligt in de directe omgeving.

De woningnood bij sociale huurwoningen is volgens B en W zo hoog, dat men snel wil werken aan nog veel meer wooneenheden.

januari 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd.

De Hoofddorpse Marij ontvangt dit hippe skateboard dat gemaakt is van gebruikte flessendoppen, als winnaar van een prijsvraag.

Vorig najaar werd er een expositie over duurzame gebruiksmaterialen in het raadhuis gehouden, waarbij bezoekers konden raden uit hoeveel flessendoppen het wasteboard bestond.

Marij raadde bij deze prijsvraag met het exacte aantal van 750 stuks.