MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Jazz op Maandag | 21:00 - 22:00
Share |

Content about Cruquius Museum

november 1, 2018

Op zaterdag 10 november geven Joachim Eijlander, Godfried Hoogeveen en Kalle de Bie in het Cruquius Museum een estafetteconcert met 3 cello’s.......

Op zaterdag 10 november geven Joachim Eijlander, Godfried Hoogeveen en Kalle de Bie in het Cruquius Museum een estafetteconcert met 3 cello’s. De drie cellisten willen met de bezoekers hun passie voor de cello delen. Zij worden begeleid door pianiste Anastasia Safonova. Naast werken van Debussy, Rachmaninov en  Shostakovich zullen zij de bijzondere uitvoering van het requiem voor 3 cello’s van David Popper, de Boheemse cellist en componist ten gehore brengen.

mei 25, 2018

Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.....

HAARLEMMERMEER - Binnenkort wordt het erfgoedproject ‘Schakels aan de Ketting’ in Haarlemmermeer gerealiseerd.

“Schakels aan de Ketting’ is een langlopend erfgoedproject. Al in 2015 nam Haarlemmermeermuseum De Cruquius het initiatief voor de erfgoedmarkeringen en -routes.

Vijftien Verhalenpalen belichten, via vier thematische fietsroutes, het erfgoed van de polder en vormen samen het zogenaamde ‘buitenmuseum van Haarlemmermeer’.

Op maandag 18 juni onthult burgemeester Onno Hoes de Verhalenpalen.

maart 30, 2018

Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam in Den Haag.....

CRUQUIUS/DEN HAAG - Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam. Het attractiepark is begonnen aan de bouw van een replica van het Cruquiusgemaal.
Het historische gemaal wordt op de helft van de ware grootte nagebouwd, compleet met zes bewegende balansarmen.
Het gemaal wordt de vijfde indoorattractie van de miniatuurstad en biedt bezoekers een interactieve show over de drooglegging van het Haarlemmermeer.

maart 27, 2018

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’........

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’.

Living History voorstellingen in Cruquius Museum zijn ‘theatrale rondleidingen’ door het museum.

Tijdens de voorstelling nemen Nicolaus Cruquius, landmeter en waterbouwkundig plannenmaker, en zijn entourage van assistente, stoker en koffielezende dame het publiek via het verhaal, mee door het museum.

maart 27, 2018

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera......

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera.

 Deze unieke fototechniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen.

Bewegende elementen zoals bomen en wolken vervagen door de lange belichtingstijden.

Eén van de foto’s toont de stoommachine van het Cruquius gemaal.

maart 15, 2018

In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd......

CRUQUIUS – In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd.Zangeres Karin Strobos, acteur Sieger Slooten en pianist Thomas Beijer staken de koppen bij elkaar om het op de buitenlandse podia dikwijls uitgevoerde concert in Nederland meer bekendheid te geven. De Legende van Die Schöne Magelone voert terug op de sprookjes van Duizend en één Nacht en werd door Brahms in liedvorm op muziek gezet. Het concert begint om kwart over acht, kaarten zijn te bestellen via www.cruquiusconcerten.nl.

maart 13, 2018

SuperStoomdag. Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.....

In het Cruquius Museum is op zaterdag 17 maart een SuperStoomdag.

Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.

Er worden dan diverse modellen van stoommachines getoond en zijn er diverse demo’s van de verschillende machines.

Tevens zal meester modellen maker Frits Schuring aanwezig zijn die een aantal modellen zal meenemen.

februari 6, 2018

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij......

Grote blijdschap afgelopen weekend bij Museum de Cruquius.

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij.

Met dit geld is een nieuw museum binnen handbereik. Dit nieuwe museum moet het hele verhaal van de strijd tegen het water vertellen, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing.

januari 26, 2018

In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.....

CRUQUIUS - In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.

Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte houten pinhole camera. De afbeelding komt tot stand door een klein cirkelvormig gaatje. Een lens van een fototoestel bundelt het licht naar één punt en is daardoor in staat scherpe afbeeldingen te maken

oktober 18, 2017

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer......

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer.

In augustus 2017 maakte Kees van der Veer honderden luchtfoto’s van de polder in ontwikkeling vanuit een helikopter. Van die opnamen is nu in het museum een selectie te zien.

Voor de serie kreeg Van der Veer speciaal toestemming van de luchtverkeersleiding op Schiphol om boven de polder te vliegen.

Op de foto’s toont de fotograaf het unieke lijnenspel in Haarlemmermeer. De tentoonstelling is te zien tot 14 januari 2018.

oktober 3, 2017

7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap......

Zaterdag 7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap.

Tijdens de show wordt uitleg gegeven over energie. Zo gaat het over de krachten van statische elektriciteit, en hoe het komt dat sommige dingen elkaar aantrekken of juist afstoten.

Wie erbij wil zijn kan het beste vooraf alvast even mailen naar aanmelden@shmdc.nl

juli 13, 2017

Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer..........

CRUQUIUS – Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Meer dan 100 medewerkers en vrijwilligers konden als eerste de film “Waterwolf” van filmer/animator Niels Mud bewonderen. De film vertelt en verbeeldt kort en bondig de geschiedenis van het Haarlemmermeer en de droogmaking.

juli 6, 2017

Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum.......

CRUQUIUS – Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum. Onder het genot van een lunch vertelt een Gildegids het bijzondere verhaal over het waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. In het Cruquius Museum vindt een demonstratie plaats van de grootste Cornish stoommachine ter wereld.

maart 8, 2017

2 April geeft Marius Thijssen in Cruquius een lezing over het ontstaan van Noord-Holland. Thijssen is rondleider bij Cruquius Museum en deed in die hoedanigheid veel kennis op over het ontstaan van Noord-Holland......

CRUQUIUS - Op zondag 2 april geeft Marius Thijssen in Cruquius een lezing over het ontstaan van Noord-Holland.

Thijssen is rondleider bij Cruquius Museum en deed in die hoedanigheid veel kennis op over het ontstaan van Noord-Holland.

In tekst en beeld behandelt Thijssen bij deze lezing de ijstijd en de strijd tussen land en water in Noord-Holland,

Verder vertelt hij hoe het komt dat het land hier vaak lager ligt dan het water, het ontstaan van meren zoals het Haarlemmermeer en het leegmalen van het Haarlemmermeer.

november 2, 2016

Iedereen kan aan dit evenement meedoen en de gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen tijdens een gratis lunch of diner.......

CRUQUIUS - Dinsdag 15 november vindt in Nederland de Dag van de Dialoog plaats.

In de gemeente Haarlemmermeer is het Cruquius Museum dit jaar één van de gastlocaties voor de Dag van de Dialoog.

Het doel van deze dag is kennismaken met plaatsgenoten waarmee men anders niet zo snel in contact zou komen.

Iedereen kan aan dit evenement meedoen en de gesprekken vinden plaats in gevarieerd samengestelde groepen tijdens een gratis lunch of diner.

Het thema van dit jaar is “verbinding”.
 

augustus 5, 2014

Museum De Cruquius gaat in augustus ook in een aantal avonduren open. De avondopenstelling is speciaal voor hen die overdag niet kunnen......

CRUQUIUS - Museum De Cruquius gaat in augustus ook in een aantal avonduren open.

De avondopenstelling is speciaal voor hen die overdag niet kunnen en graag met een rondleiding Museum De Cruquius willen ontdekken.

Deze avonden zijn niet bedoeld voor individuele bezoekers en zijn op 7, 14, 21 en 28 augustus van 17.30 tot 20.00 uur.
Voor een plek bij de speciale avond-rondleiding kan gereserveerd worden via aanmelden@museumdecruquius.nl

De toegangsprijs voor volwassenen is € 17,50 en voor kinderen € 8,50.

december 7, 2013

Museum De Cruquius heeft een nieuwe rolstoel voor de minder valide bezoeker ontvangen van Meyra Retail & Services. De rolstoel is een welkome aanvulling voor het museum dat altijd al toegankelijk was voor rolstoelen, maar zo een extra service kan bieden......
 

Museum De Cruquius heeft een nieuwe rolstoel voor de minder valide bezoeker ontvangen van Meyra Retail & Services.

De rolstoel is een welkome aanvulling voor het museum dat altijd al toegankelijk was voor rolstoelen, maar zo een extra service kan bieden.

Museum De Cruquius vindt het erg belangrijk dat iedereen die dat wil het museum kan bezoeken, dus ook minder valide personen.

Het museum is goed te bezoeken met een rolstoel, maar soms komt een extra rolstoel goed uit wanneer iemand niet goed ter been is.

november 12, 2013

Museum De Cruquius roept publiek op om creatieve (kunst)werken in te zenden voor de nieuwe tentoonstelling ‘Cruquius op het doek’. Deze zal bestaan uit werk over gemaal De Cruquius, gemaakt door de fans van Cruquius.....

CRUQUIUS - Museum De Cruquius roept publiek op om creatieve (kunst)werken in te zenden voor de nieuwe tentoonstelling ‘Cruquius op het doek’. Deze zal bestaan uit werk over gemaal De Cruquius, gemaakt door de fans van Cruquius.
Alle leeftijden mogen meedoen en alle 2d verbeeldingen zijn toegestaan.
Belangrijk is, dat uw kunstwerk ophangbaar is als u het aanlevert.
Het idee hiervoor ontstond naar aanleiding van het tv programma ‘Sterren op het Doek’, dat onlangs in Museum De Cruquius werd opgenomen.

september 17, 2013

Zaterdag 21 september is de jaarlijkse Dag van de Dijk.....

CRUQUIUS - Zaterdag 21 september is de jaarlijkse Dag van de Dijk.
Het hoogheemraadschap van Rijnland organiseert dan, samen met het museum De Cruquius en het Natuur en Milieu Centrum Haarlemmermeer, tal van activiteiten in en rond het museum De Cruquius.
Om 11 uur start er een speciale fietstocht, waaraan ook leerlingen van het Technasium Kaj Munk deelnemen.
Aangekomen bij het museum krijgen de leerlingen een opdracht, waaraan ze het komende half jaar zullen werken.