MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Cruquius

augustus 2, 2017

De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal......

CRUQUIUS – De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal.

Liefhebbers kunnen op deze dagen bij het Spaarne in Haarlem instappen om met de Waterkoets naar het Cruquius Museum te varen.

Onderweg vertelt een gids over het waterbeheer in het verleden, het heden en in de toekomst.

Reserveren kan via de site dewaterkoets.nl

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

juli 26, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”......

HOOFDDORP – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”.

De officiële bekendmaking van de uitslag wordt op 9 september gedaan door cultuurwethouder Derk Reneman in het Cruquius Museum in Cruquius

Volgens Reneman wil het gemeentebestuur met deze verkiezing de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

juli 24, 2017

Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.......

CRUQUIUS – Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.

Omstanders boden direct hulp door in het water te springen om de twee inzittenden uit hun auto en op het droge te helpen.

Naast diverse hulpdiensten was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze bleek niet nodig te zijn.

De inzittenden van de auto liepen geen letsel op, maar zijn wel naar het ziekenhuis overgebracht om daar op warmen en te douchen.

juli 13, 2017

Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer..........

CRUQUIUS – Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Meer dan 100 medewerkers en vrijwilligers konden als eerste de film “Waterwolf” van filmer/animator Niels Mud bewonderen. De film vertelt en verbeeldt kort en bondig de geschiedenis van het Haarlemmermeer en de droogmaking.

juli 13, 2017

Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort.......

CRUQUIUS - Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort. Het is de officiële start voor de bouw van 1000 woningen op een gebied van 57 hectare met plaats voor zowel de zorg-woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) als voor een nieuw woongebied met maximaal duizend woningen. De andere ondertekenaars zijn Peter Heuvelink (AM directeur Noordwest) en Jean Willem Barzilay, bestuurder van SEIN.

juli 6, 2017

Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum.......

CRUQUIUS – Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum. Onder het genot van een lunch vertelt een Gildegids het bijzondere verhaal over het waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. In het Cruquius Museum vindt een demonstratie plaats van de grootste Cornish stoommachine ter wereld.

juni 21, 2017

Boulevard Cruquius bestaat 10 jaar en zal dit jubileum aanstaande zaterdag en zondag in Cruquius feestelijk gaan vieren......

CRUQUIUS - Boulevard Cruquius bestaat 10 jaar en zal dit jubileum aanstaande zaterdag en zondag in Cruquius feestelijk gaan vieren.

Zo is er op zaterdag 24 juni een Duckrace met maximaal 1.500 badeendjes.

Deze spectaculaire Duckrace zal plaatsvinden in de gracht bij Boulevard Cruquius

De deelnemers met de eerste 50 eendjes die over de finish komen ontvangen een leuke prijs en deelnemer met het allersnelste eendje wint een Cruquius Shoptegoed ter waarde van 250 euro.

mei 21, 2017

Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann......

CRUQUIUS - Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann.

Bij het behalen van een doelbedrag door een campagnevoerder wordt door de gemeente Haarlemmermeer een zogenaamde verdubbelaar in het vooruitzicht gesteld.

Hiermee wordt het streefbedrag met maximaal 2.500 euro door de gemeente verdubbeld.

mei 18, 2017

Tijdens het Nationale Gemalenweekend dat afgelopen weekend plaatsvond trapten het Cruquius Museum en NMCX Centrum hun samenwerking af waarin ze de museumbezoeker uitgebreider gaan informeren over het drooghouden van H'meer...........

HAARLEMMERMEER - Tijdens het Nationale Gemalenweekend dat afgelopen weekend plaatsvond trapten het Cruquius Museum en NMCX Centrum voor Duurzaamheid hun samenwerking af waarin ze de museumbezoeker uitgebreider gaan informeren over het drooghouden van Haarlemmermeer. Door het veranderende klimaat wordt de polder natter en de riolen en nog in bedrijf zijnde gemalen kunnen de steeds vaker voorkomende hevige regenval met moeite aan.

mei 12, 2017

Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza in Cruquius kunnen daar een winkel beginnen.....

CRUQUIUS - Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza kunnen daar een winkel beginnen. De gemeente Haarlemmermeer kan daar niets tegen doen.
De Raad van State stelde woensdag vast dat het bestemmingsplan dat gewoon toelaat.

Haarlemmermeer heeft zich altijd met hand en tand daartegen verzet, omdat het totale winkelcentrum maar 34.900 vierkante meter winkelruimte mag hebben. Die ruimte is volgens de gemeente al ingevuld.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

mei 2, 2017

In de ruime en lichte showroom kan de klant de vele voorbeelden van binnen- en buitenzonwering in een realistische omgeving en op groot formaat bekijken.......

CRUQUIUS – Woonboulevard Cruquius is met de opening van Megazonwering een nieuwe winkel rijker.

Deze aan de Spaarneweg gevestigde zaak is specialist op het gebied van binnen- en buitenzonwering.

In de ruime en lichte showroom kan de klant de vele voorbeelden van binnen- en buitenzonwering in een realistische omgeving en op groot formaat bekijken.

Verder wordt er volgens de eigenaren nog hard gewerkt aan een bijbehorende website waar klanten het gehele assortiment van Megazonwering kunnen terugvinden.

Bron: hcnieuws.nl

april 14, 2017

Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag.....

CRUQUIUS - Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag. Iedereen die kennis wil maken met Kano Polo is vanaf half 11 welkom bij De Loods naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625 in Cruquius.

Kanopolo wordt door de vereniging omschreven als een mix tussen kanoën, waterpolo en rugby op het water, beoefend door gemengde teams.

maart 21, 2017

De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen..... 

CRUQUIUS – De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen.

Het pontje brengt alle voetgangers en fietsers tussen 10 en 18 uur gratis van Theehuis De Cruquius naar de Zuid-Schalkwijkerweg in Haarlem.

De boot is gratis omdat het wordt bekostigd met sponsors, giften en subsidie en alle schippers werken als vrijwilliger.

Het pontje maakt gebruik van zonnepanelen die zorgen voor stroom voor de elektromotoren.

Vorig jaar maakte ruim 20.000 mensen gebruik van de pond.

Bron: Haarlems Dagblad 

maart 16, 2017

Op zaterdag 25 maart vindt de eerste Cruquius Fair in en bij dorpshuis Het Oude Fort plaats..........

CRUQUIUS - Op zaterdag 25 maart vindt de eerste Cruquius Fair in en bij dorpshuis Het Oude Fort plaats. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het gemeenschapshuis. Voorzitter Henny van Son van Buurtvereniging Cruquius hoopt dat zo veel mogelijk geld in het laatje wordt gebracht om het dorpshuis duurzamer te maken met o.a. ledverlichting en zonnepanelen. Belangstellenden kunnen een tafel huren voor 15 euro om van alles te verkopen en de opbrengst met het dorpshuis te delen. Ook hoopt de organisatie op een donatie van de ondernemers van Cruquius Plaza.

maart 13, 2017

Zondagochtend is er ingebroken bij de Mediamarkt op het Cruquiusplein in Cruquius.....

CRUQUIUS – Zondagochtend is er ingebroken bij de Mediamarkt op het Cruquiusplein in Cruquius.

De daders ramde de glazen voorgevel en konden zo naar binnen.

De inbrekers zijn er na de inbraak vandoor gegaan in een auto.

Na een zoekactie heeft de politie ze een uur later aangehouden in de omgeving van de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek.

Bij deze zoekactie is gebruik gemaakt van een politiehelikopter.

De verdachten zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Of er iets is buitgemaakt is niet bekend.

maart 8, 2017

2 April geeft Marius Thijssen in Cruquius een lezing over het ontstaan van Noord-Holland. Thijssen is rondleider bij Cruquius Museum en deed in die hoedanigheid veel kennis op over het ontstaan van Noord-Holland......

CRUQUIUS - Op zondag 2 april geeft Marius Thijssen in Cruquius een lezing over het ontstaan van Noord-Holland.

Thijssen is rondleider bij Cruquius Museum en deed in die hoedanigheid veel kennis op over het ontstaan van Noord-Holland.

In tekst en beeld behandelt Thijssen bij deze lezing de ijstijd en de strijd tussen land en water in Noord-Holland,

Verder vertelt hij hoe het komt dat het land hier vaak lager ligt dan het water, het ontstaan van meren zoals het Haarlemmermeer en het leegmalen van het Haarlemmermeer.

maart 7, 2017

De aannemer die verantwoordelijk is voor de aanleg van de 380kV-hoogspanningsleiding in Haarlemmermeer gaat in Cruquius verkeersregelaars inzetten.....

CRUQUIUS – De aannemer die verantwoordelijk is voor de aanleg van de 380kV-hoogspanningsleiding in Haarlemmermeer gaat in Cruquius verkeersregelaars inzetten.

Het aannemersbedrijf neemt deze maatregel naar aanleiding van een verkeersongeval waarbij afgelopen vrijdag een fietser om het leven kwam.

Deze 80-jarige inwoner van Cruquius werd bij één van de bouwwegen die uitkomt op de Spieringweg aangereden door een zandwagen.

maart 3, 2017

Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza in Cruquius willen dat de gemeente Haarlemmermeer daar winkels toestaat.....

CRUQUIUS  -  Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza willen dat de gemeente Haarlemmermeer daar winkels toestaat.

De gemeente ziet het plan van de ondernemers niet zitten.

Volgens het gemeentebestuur ligt in het bestemmingsplan glashelder vast dat het totale winkelcentrum dat in 2005 werd gebouwd, maximaal 35.783 vierkante meter winkelruimte mag hebben. Die ruimte is gebruikt, zegt de gemeente.

januari 31, 2017

Student Tijmen Dekkers won afgelopen vrijdag 27 januari de eerste prijs van Cruquius2020.....

CRUQUIUS – Student Tijmen Dekkers won afgelopen vrijdag 27 januari de eerste prijs van Cruquius2020.

Studenten konden oplossingen bedenken voor een droog en leefbaar Nederland en hiermee een cheque ter waarde van 1.500 euro verdienen.

Tijmen Dekkers won de prijs met zijn ‘Delta Opslag’-plan.

Met dit plan wordt overtollig water opgevangen en bij droogte gaat dit terug de rivier in.

De jury sprak van een innovatief idee dat zowel waterbeheersing, energie en milieuaspecten bevatten.

januari 23, 2017

Een vrouw is zondag door het ijs gezakt, toen zij een hond van een voorbijganger wilde redden in de Groene Weelde in Cruquius.....

CRUQUIUS – Een vrouw is zondag door het ijs gezakt, toen zij een hond van een voorbijganger wilde redden in de Groene Weelde in Cruquius.

De vrouw en de hond konden na het ongeluk veilig aan de kant komen.

Beiden zijn opgevangen en opgewarmd door de brandweer.

De hond en de vrouw mankeerde verder niets en de vrouw hoefde na controle niet naar het ziekenhuis.

Fotografie: Eric van Lieshout

januari 14, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer wil twee miljoen euro beschikbaar stellen voor een nieuw museum in Cruquius.....

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer wil twee miljoen euro beschikbaar stellen voor een nieuw museum in Cruquius.

PvdA’er Willem Klijn, Nicole Mulder van GroenLinks en Arjo van Bezooijen van Christenunie-SGP vinden dat cultuurwethouder Derk Reneman zelfs wat meer geld aan dit doel mag besteden.

VVD’er Beryl van Straten vindt een bedrag van anderhalf miljoen eigenlijk al genoeg en is van mening dat het museum ook geld bij andere sponsors moet zoeken.

januari 3, 2017

Garagehouder Peter Maalcke moet de woning boven zijn autobedrijf aan de Kruisweg in Cruquius verlaten..... 

CRUQUIUS – Garagehouder Peter Maalcke moet de woning boven zijn autobedrijf aan de Kruisweg in Cruquius verlaten.

De Raad van State heeft dit afgelopen week beslist, omdat de gemeente een vergunning had geweigerd voor de illegale bovenwoning.

Het autobedrijf ligt bij de drukke Kruisweg en de Drie Merenweg en is volgens de Raad van State en de gemeente een locatie met een slecht woon- en leefklimaat.

De man was tijdens de bouw van zijn garagebedrijf in 2008 al gewaarschuwd dat het verboden was om boven het bedrijf te wonen.

december 28, 2016

De politie heeft zondagmiddag een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Kruisweg in Cruquius.....

CRUQUIUS – De politie heeft zondagmiddag een hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand aan de Kruisweg in Cruquius.

De eigenaar van het pand vertrouwde zijn huurders niet en schakelde de politie in om onderzoek te doen.

Er werden 1000 planten gevonden in het pand, waarvan een groot deel bijna klaar was voor oogst.

Ook werden gasflessen met CO2 aangetroffen, wat gebruikt wordt om de groei van hennep te bevorderen.

Een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld de hennepplantage en Liander onderzoekt of er sprake is van stroomdiefstal.

december 22, 2016

Museum De Cruquius en het Historisch Museum Haarlemmermeer moeten over een paar jaar fysiek één museum gaan vormen...........

CRUQUIUS - Museum De Cruquius en het Historisch Museum Haarlemmermeer moeten over een paar jaar fysiek één museum gaan vormen. Daartoe is een plan gemaakt om bij het stoomgemaal in Cruquius een nieuw deel aan te bouwen in de vorm van een soort historische boerenschuur, waarin bezoekers tekst en uitleg krijgen over de geschiedenis van de Haarlemmermeerpolder. Ook het Theehuis aan de Cruquiusdijk wordt bij de plannen betrokken. De nieuwbouw- en verbouwplannen kosten 4.1 miljoen euro.