MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Cruquius

juni 16, 2018

Het Duitse familiebedrijf Bauhaus wil aan de woonboulevard in Cruquius een enorme bouwmarkt vestigen voor particulieren en ondernemers.....

Het Duitse familiebedrijf Bauhaus wil aan de woonboulevard in Cruquius een enorme bouwmarkt vestigen voor particulieren en ondernemers. Er komt ook een drive-in-gedeelte, een tuincentrum en parkeergelegenheid voor 387 auto’s.

Het concept is dat er alle bouwmaterialen verkrijgbaar zijn, desgewenst met de arbeid erbij geleverd, waarvoor lokale vakmensen worden ingehuurd.

mei 26, 2018

De sociale onderneming Paswerk in Cruquius doet de assemblage van watertapapparaten. Deze apparaten zijn ontwikkeld door het Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland (PWN) met als doel om in publieke instellingen, zoals scholen, de consumptie van kraanwater te bevorderen.....

De sociale onderneming Paswerk in Cruquius doet de assemblage van watertapapparaten.

Deze apparaten zijn ontwikkeld door het Provinciaal Waterbedrijf Noord-Holland (PWN) met als doel om in publieke instellingen, zoals scholen, de consumptie van kraanwater te bevorderen.

In de regio Noord-Holland zijn 200 watertapapparaten geïnstalleerd.

Na PWN hebben nu ook de waterbedrijven WML (Limburg), Brabantwater (Noord-Brabant) en Waternet (Amsterdam) stappen gezet met het uitrollen van dit kraanwatersysteem.

mei 18, 2018

Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer…..  

CRUQUIUS - Wereldkampioen darten Michael Van Gerwen veilt dinsdag 22 mei keukenapparatuur ten behoeve van Dierenopvang Haarlemmermeer.
Vanaf half 8 ’s avonds is Mighty Mike bij de Keukenconcurrent in Cruquius aanwezig als veilingmeester, om voor het goede doel geld in te zamelen. De totale opbrengst komt ten goede van het kattenverblijf van Dierenopvang Haarlemmermeer.

mei 17, 2018

Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren..........

CRUQUIUS - Sociale onderneming Paswerk is een nieuwe informatiecampagne gestart om werkgevers met vacatures bekend te maken met de oplossingen van Paswerk Detacheren.  De medewerkers van Paswerk hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar beschikken over passende competenties voor heel veel functies. Het inschakelen van medewerkers op basis van detachering biedt de werkgevers tal van voordelen en combineert effectieve personeelsinzet met sociale werkgelegenheid.

mei 10, 2018

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer.........

Op dinsdag 15 mei onthult wethouder John Nederstigt de tentoonstelling HaarlemmermeerWaterproof over klimaatadaptatie in Haarlemmermeer. De tentoonstelling in het Cruquiusmuseum is ontwikkeld in het kader van de bewustwordingscampagne Haarlemmermeerwaterproof en omvat zes panelen over de uitdagingen die we in de polder hebben met (overtollig) water. Gemalen en riolen hebben moeite om heftige regenbuien en het grondwater goed te verwerken.

mei 2, 2018

Zo zijn er op 2, 3 en 4 mei stoompracticums in Cruquius Museum en zijn er speciale kinderrondleidingen in zowel Cruquius- als Historisch Museum........

In de meivakantie zijn er extra activiteiten in Cruquius Museum en Historisch Museum.

Zo zijn er op 2, 3 en 4 mei stoompracticums in Cruquius Museum en zijn er speciale kinderrondleidingen in zowel Cruquius- als Historisch Museum.

Verder is er het Polderpracticum bij Cruquius Museum op 12 en 13 mei en natuurlijk op elke zondagmiddag Living History in Cruquius.

Voor al deze activiteiten geldt: aanmelden is niet nodig, maar vol is vol.

Alle informatie over activiteiten, openingstijden en routebeschrijving staan op haarlemmermeermuseum.nl.
 

maart 30, 2018

Bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg N205 zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt,,,,,

CRUQUIUS - Bij een ernstig ongeval op de Drie Merenweg N205 zijn woensdagmiddag drie personen gewond geraakt.

Een man, vrouw en een klein kind reden in een personenwagen in de richting van Haarlem toen ter hoogte van de N201 de bestuurster de macht over het stuur verloor en tegen een lichtmast botste.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de brandweer en het traumateam uit Rotterdam, kwamen hulp bieden. De vrouw en het kindje werden direct opgevangen in een ambulance, terwijl de brandweer de man uit de auto moest bevrijden.

maart 30, 2018

Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam in Den Haag.....

CRUQUIUS/DEN HAAG - Het grootste stoomgemaal ter wereld krijgt een plek in miniatuurstad Madurodam. Het attractiepark is begonnen aan de bouw van een replica van het Cruquiusgemaal.
Het historische gemaal wordt op de helft van de ware grootte nagebouwd, compleet met zes bewegende balansarmen.
Het gemaal wordt de vijfde indoorattractie van de miniatuurstad en biedt bezoekers een interactieve show over de drooglegging van het Haarlemmermeer.

maart 27, 2018

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’........

Tot eind mei komt elke zondag de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven. Dat gebeurt tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’.

Living History voorstellingen in Cruquius Museum zijn ‘theatrale rondleidingen’ door het museum.

Tijdens de voorstelling nemen Nicolaus Cruquius, landmeter en waterbouwkundig plannenmaker, en zijn entourage van assistente, stoker en koffielezende dame het publiek via het verhaal, mee door het museum.

maart 27, 2018

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera......

In Cruquius Museum is nog tot 7 mei de tentoonstelling “Heavy Metal’ van fotograaf Rob Slooten te zien. Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte pinhole camera.

 Deze unieke fototechniek creëert beelden met een concentratie van helder licht in het centrum en donkere partijen aan de randen.

Bewegende elementen zoals bomen en wolken vervagen door de lange belichtingstijden.

Eén van de foto’s toont de stoommachine van het Cruquius gemaal.

maart 22, 2018

Dit weekend is het Lente Fun op Boulevard Cruquius.....

CRUQUIUS – Dit weekend is het Lente Fun op Boulevard Cruquius. Het plein komt vol te staan met (kermis)attracties voor plezier voor jong & oud. Een zweefmolen, de draaiende theekopjes, een springkussen en de bungeejump. Vanaf een terras kan men kijken naar al dit plezier of genieten van een versnapering van de Foodtruck. Een discjockey zorgt voor zomerse deuntjes om het plezier compleet te maken. De Lente Fun is gratis voor iedereen op Boulevard Cruquius. 

maart 15, 2018

In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd......

CRUQUIUS – In het Cruquius Museum wordt zaterdag 24 maart ‘Die schöne Magelone’ van Johannes Brahms uitgevoerd.Zangeres Karin Strobos, acteur Sieger Slooten en pianist Thomas Beijer staken de koppen bij elkaar om het op de buitenlandse podia dikwijls uitgevoerde concert in Nederland meer bekendheid te geven. De Legende van Die Schöne Magelone voert terug op de sprookjes van Duizend en één Nacht en werd door Brahms in liedvorm op muziek gezet. Het concert begint om kwart over acht, kaarten zijn te bestellen via www.cruquiusconcerten.nl.

maart 13, 2018

SuperStoomdag. Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.....

In het Cruquius Museum is op zaterdag 17 maart een SuperStoomdag.

Op deze dag is iedereen welkom tussen 11 uur ’s morgens en 5 uur ’s middags bij het Stoompracticum.

Er worden dan diverse modellen van stoommachines getoond en zijn er diverse demo’s van de verschillende machines.

Tevens zal meester modellen maker Frits Schuring aanwezig zijn die een aantal modellen zal meenemen.

maart 9, 2018

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag een hoorzitting gehouden over de plannen voor de woonwijk Wickevoort in Cruquius......

De gemeenteraad heeft afgelopen donderdag een hoorzitting gehouden over de plannen voor de woonwijk Wickevoort in Cruquius.

15 insprekers vertelden over de zorgen die er in de omgeving zijn op het gebied van ontsluiting van de nieuwe woonwijk, verkeersafwikkeling bij het kruispunt N201/Spieringweg, gebrek aan voet- en fietspaden en de groenvoorziening in het gebied.

Opvallend was dat een wethouder van de gemeente Heemstede kwam inspreken. Zij maakt zich grote zorgen voor de verkeersafwikkeling aan de andere kant van Cruquiusbrug in Heemstede.

maart 6, 2018

Donderdag 8 maart 2018 wordt er door de gemeenteraad een hoorzitting georganiseerd over het bestemmingsplan Wickevoort in Cruquius. Het is de bedoeling dat er woning gebouwd gaan worden op dit terrein.....

Donderdag 8 maart 2018 wordt er door de gemeenteraad een hoorzitting georganiseerd over het bestemmingsplan Wickevoort in Cruquius. Het is de bedoeling dat er woning gebouwd gaan worden op dit terrein.

Bewoners en organisaties die een zienswijze hebben ingediend op het plan kunnen deze toelichten en reageren op wat het college van Burgemeester en Wethouders hebben aangegeven met de zienswijzen te doen.

Op 15 maart 2018 gaat de gemeenteraad dan in een sessie er over praten en uiteindelijk op 22 maart wordt er gestemd over het bestemmingsplan.
 

februari 20, 2018

Houd je van natuur en wil je meer weten over bijen, schrijf je dan in voor de introductiecursus over bijen en hun leefomgeving 2018 van de Imkers Vereniging Haarlemmermeer......

Houd je van natuur en wil je meer weten over bijen, schrijf je dan in voor de introductiecursus over bijen en hun leefomgeving 2018 van de Imkers Vereniging Haarlemmermeer.

In vier cursusavonden en een praktijkmiddag nemen de imkers je mee in het fascinerende leven van de honingbijen.

Ook vertellen zij tijdens deze cursus iets over de wilde bij, de hommel en de wesp.

Tijdens de praktijkmiddag op 28 april a.s. kan je o.a. een kijkje nemen in een van de bijenvolken op het park van de vereniging.

februari 6, 2018

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij......

Grote blijdschap afgelopen weekend bij Museum de Cruquius.

Directeur van het museum, Elise van Melis, ontving uit handen van Robert ten Brink een cheque van maar liefst 400.000 euro van de BankGiro Loterij.

Met dit geld is een nieuw museum binnen handbereik. Dit nieuwe museum moet het hele verhaal van de strijd tegen het water vertellen, van het ontstaan van de polder tot toekomstige ontwikkelingen rond waterbeheersing.

februari 1, 2018

Het invullen van vacatures wordt tegenwoordig steeds lastiger.......

CRUQUIUS - Het invullen van vacatures wordt tegenwoordig steeds lastiger. Maar middels een persbericht laat sociale onderneming Paswerk weten dat in de nabije weken enkele tientallen medewerkers beschikbaar komen. Deze medewerkers hebben een afstand tot de arbeidsmarkt, maar beschikken over passende competenties voor uiteenlopende functies. De ervaring leert dat een juiste invulling van deze functies vaak andere functies kan ontlasten.

januari 30, 2018

In Cruquius zijn op zaterdagochtend een auto en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Kruisweg met de Spieringweg.....

In Cruquius zijn op zaterdagochtend een auto en een bedrijfsbusje met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Kruisweg met de Spieringweg.

Hoewel er sprake was van een flinke ravage en forse blikschade bij beide voortuigen, hoefde geen van de inzittenden met de ambulance mee.

Door het ongeval en de opruimwerkzaamheden waren in beide richtingen rijstroken van de N201 afgesloten.
 

januari 26, 2018

In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.....

CRUQUIUS - In Cruquius Museum is tot 7 mei 2018 de tentoonstelling “Heavy Metal’ te zien van fotograaf Rob Slooten.

Slooten legde robuuste industriële objecten vast met een zelfgemaakte houten pinhole camera. De afbeelding komt tot stand door een klein cirkelvormig gaatje. Een lens van een fototoestel bundelt het licht naar één punt en is daardoor in staat scherpe afbeeldingen te maken

januari 19, 2018

Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.....

CRUQUIUS - Opnieuw heeft SEIN, de Stichting Epilepsie Instellingen in Nederland, bewezen de NIAZ-accreditatie waard te zijn.

Het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg kende SEIN op 22 december 2017 de accreditatiestatus toe. De officiële uitreiking van het accreditatiebewijs was afgelopen dinsdag.

Het NIAZ onderzoekt of zorginstellingen hun organisatie zo hebben ingericht dat zij voldoende kwaliteit van zorg kunnen bieden.

november 17, 2017

In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.....

CRUQUIUS - In deze tijd waarin veel belang wordt gehecht aan permanente educatie, wil ook sociale onderneming Paswerk bijdragen aan het up to date houden van de kennis van haar medewerkers.
Daartoe krijgen alle medewerkers van Paswerk Schoonmaak opleidingen en cursussen, zoals de SVS Basiscursus Schoonmaak van de landelijke schoonmaakbranche.

De groep medewerkers, die in de regio dagelijks gemeentehuizen, andere kantoren en bedrijfsgebouwen schoonhouden, hebben de eindtoets van een opfriscursus succesvol afgerond en een officieel certificaat ontvangen.

november 6, 2017

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht......

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De snorfietser reed door een nog onbekende oorzaak tegen de Hoofddorpers aan vanaf de zijkant.

Een van deze personen is met zwaar letsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. De andere twee hebben letsel overgehouden aan het gezicht.

november 1, 2017

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello......

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello.

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen.

Het trio is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernardini, een Santo Serafin uit 1750.