MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Cruquius

november 6, 2017

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht......

Een 26-jarige snorfietser uit Cruquius heeft zondagochtend twee personen op de Kruisweg in Hoofddorp aangereden. Alle drie de betrokken personen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De snorfietser reed door een nog onbekende oorzaak tegen de Hoofddorpers aan vanaf de zijkant.

Een van deze personen is met zwaar letsel naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht. De andere twee hebben letsel overgehouden aan het gezicht.

november 1, 2017

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello......

Zaterdag 4 november treedt het beroemde Serafino String Trio op in Museum Cruquius. Het strijktrio wordt gevormd door Cecilia Bernardini op viool, Simone van der Giessen op altviool en Timora Rosler op cello.

Het Serafino Strijktrio is opgericht in 2010 door drie gelijkgestemde musici die de passie voor deze bezetting en het daarvoor geschreven repertoire delen.

Het trio is vernoemd naar de viool van Cecilia Bernardini, een Santo Serafin uit 1750.

oktober 18, 2017

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer......

In de Waterschapszaal van het Cruquius Museum is een expositie ingericht van werk van fotograaf Kees van der Veer.

In augustus 2017 maakte Kees van der Veer honderden luchtfoto’s van de polder in ontwikkeling vanuit een helikopter. Van die opnamen is nu in het museum een selectie te zien.

Voor de serie kreeg Van der Veer speciaal toestemming van de luchtverkeersleiding op Schiphol om boven de polder te vliegen.

Op de foto’s toont de fotograaf het unieke lijnenspel in Haarlemmermeer. De tentoonstelling is te zien tot 14 januari 2018.

oktober 3, 2017

7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap......

Zaterdag 7 oktober geven de maffe professoren van Mad Science in hun witte lab-jassen een spectaculaire show in het Cruquius museum. Het evenement vindt plaats in het kader van het Weekeinde van de Wetenschap.

Tijdens de show wordt uitleg gegeven over energie. Zo gaat het over de krachten van statische elektriciteit, en hoe het komt dat sommige dingen elkaar aantrekken of juist afstoten.

Wie erbij wil zijn kan het beste vooraf alvast even mailen naar aanmelden@shmdc.nl

september 27, 2017

Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen.....

CRUQUIUS/LIJNDEN - Bij de augustrekking van de Postcode Loterij zijn hele wijken in Cruquius en Lijnden in de prijzen gevallen. De bewoners die in die trekking meespeelden winnen allemaal de IJsprijs.

In Cruquius viel de IJsprijs op postcodegebied 2142 en in Lijnden zijn de deelnemers in postcodegebied 1175 de gelukkigen.

De prijswinnaars, 166 uit Cruquius en 186 in Lijnden, kunnen hun IJsprijs vanaf volgende week ophalen bij een bouwmarkt in Cruquius en een supermarkt in Amsterdam-Slotervaart.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

september 27, 2017

In het kader van de Maand van de Geschiedenis ontvangen Haarlemmermeermuseum De Cruquius en Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland gezamenlijk de taalcoaches van Vluchtelingenwerk in het museum......

In het kader van de Maand van de Geschiedenis ontvangen Haarlemmermeermuseum De Cruquius en Vluchtelingenwerk West en Midden-Nederland gezamenlijk de taalcoaches van Vluchtelingenwerk in het museum. 

In oktober kunnen de taalcoaches samen met hun anderstalige taalmaatjes, onder wie voormalig vluchtelingen, de tentoonstelling Pioniers in de Polder in het Historisch Museum bezoeken.

Ook zullen enkele voormalige vluchtelingen als gastspreker aanschuiven bij de Verhalentafelserie in het Historisch Museum.

september 8, 2017

Op de valreep heeft Dorpshuis Cruquius bij de gemeente Haarlemmermeer bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen op en bij het Sein-terrein.....

CRUQUIUS - Op de valreep heeft Dorpshuis Cruquius bij de gemeente Haarlemmermeer bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen op en bij het Sein-terrein. Het Dorpshuis-bestuur wil overigens niet dat de bouwplannen worden opgeheven, maar dat er knelpunten worden opgelost.

augustus 31, 2017

Tijdens Open Monumentenweekend op 9 en 10 september organiseert en participeert Haarlemmermeermuseum De Cruquius in allerlei activiteiten voor jong en oud op bijzondere erfgoedlocaties.......

HAARLEMMERMEER - Tijdens Open Monumentenweekend op 9 en 10 september organiseert en participeert Haarlemmermeermuseum De Cruquius in allerlei activiteiten voor jong en oud op bijzondere erfgoedlocaties. Zo vinden onder meer de prijsuitreiking plaats voor het Haarlemmermeers monument van het jaar, worden er gratis rondleidingen gegeven in Historisch Museum, Cruquius Museum en de Witte Boerderij en wordt er een ronkende trekkerstocht door Hoofddorp gehouden.

augustus 18, 2017

Zaterdag 19 augustus is het plein op Boulevard Cruquius één heel groot schuimbad.....

CRUQUIUS - Zaterdag 19 augustus is het plein op Boulevard Cruquius één heel groot schuimbad.

In het schuimbad worden gekleurde sponsjes verstopt. Het kind dat een spons met de juiste kleur vindt, maakt kans op een leuke prijs.
Voor de ouders wordt het plein gezellig gemaakt met een zomers muziekje.

Mocht het zaterdag onverhoopt niet zomers genoeg zijn voor het dragen van zwemgoed, dan zijn er alternatieve spelen voor de kinderen.

augustus 2, 2017

De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal......

CRUQUIUS – De Gildegids, de Waterkoets en het Cruquius Museum verzorgen op 4 en 11 augustus extra vaartochten met een verhaal.

Liefhebbers kunnen op deze dagen bij het Spaarne in Haarlem instappen om met de Waterkoets naar het Cruquius Museum te varen.

Onderweg vertelt een gids over het waterbeheer in het verleden, het heden en in de toekomst.

Reserveren kan via de site dewaterkoets.nl

Bron: haarlemsdagblad.nl
  

juli 26, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”......

HOOFDDORP – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”.

De officiële bekendmaking van de uitslag wordt op 9 september gedaan door cultuurwethouder Derk Reneman in het Cruquius Museum in Cruquius

Volgens Reneman wil het gemeentebestuur met deze verkiezing de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

juli 24, 2017

Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.......

CRUQUIUS – Zondagmiddag is op de Spaarneweg in Cruquius een auto van de weg geraakt en op z’n kop in het ernaast gelegen water terecht gekomen.

Omstanders boden direct hulp door in het water te springen om de twee inzittenden uit hun auto en op het droge te helpen.

Naast diverse hulpdiensten was ook een traumahelikopter opgeroepen, maar deze bleek niet nodig te zijn.

De inzittenden van de auto liepen geen letsel op, maar zijn wel naar het ziekenhuis overgebracht om daar op warmen en te douchen.

juli 13, 2017

Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer..........

CRUQUIUS – Dinsdag vond in de tuin van het Cruquius Museum de première plaats van een nieuwe animatiefilm over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Meer dan 100 medewerkers en vrijwilligers konden als eerste de film “Waterwolf” van filmer/animator Niels Mud bewonderen. De film vertelt en verbeeldt kort en bondig de geschiedenis van het Haarlemmermeer en de droogmaking.

juli 13, 2017

Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort.......

CRUQUIUS - Vandaag ondertekent wethouder Tom Horn in het projectbureau aan de Spieringweg in Cruquius de bouwplannen voor het Landgoed Wickevoort. Het is de officiële start voor de bouw van 1000 woningen op een gebied van 57 hectare met plaats voor zowel de zorg-woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland) als voor een nieuw woongebied met maximaal duizend woningen. De andere ondertekenaars zijn Peter Heuvelink (AM directeur Noordwest) en Jean Willem Barzilay, bestuurder van SEIN.

juli 6, 2017

Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum.......

CRUQUIUS – Naar aanleiding van de tentoonstelling Waterbazen in de St. Bavokerk in Haarlem, het Rijnlandshuis in Spaarndam en Cruquius Museum in Cruquius kan men op donderdag 13 juli of vrijdag 21 juli in het Spaarne in Haarlem op de Waterkoets stappen voor een vaartocht naar het Cruquius Museum. Onder het genot van een lunch vertelt een Gildegids het bijzondere verhaal over het waterbeheer in verleden, heden en toekomst in de regio Haarlem. In het Cruquius Museum vindt een demonstratie plaats van de grootste Cornish stoommachine ter wereld.

juni 21, 2017

Boulevard Cruquius bestaat 10 jaar en zal dit jubileum aanstaande zaterdag en zondag in Cruquius feestelijk gaan vieren......

CRUQUIUS - Boulevard Cruquius bestaat 10 jaar en zal dit jubileum aanstaande zaterdag en zondag in Cruquius feestelijk gaan vieren.

Zo is er op zaterdag 24 juni een Duckrace met maximaal 1.500 badeendjes.

Deze spectaculaire Duckrace zal plaatsvinden in de gracht bij Boulevard Cruquius

De deelnemers met de eerste 50 eendjes die over de finish komen ontvangen een leuke prijs en deelnemer met het allersnelste eendje wint een Cruquius Shoptegoed ter waarde van 250 euro.

mei 21, 2017

Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann......

CRUQUIUS - Wethouder Derk Renenman overhandigt dinsdag in het Cruquius Museum een verdubbelaar aan Jeroen Klemann.

Bij het behalen van een doelbedrag door een campagnevoerder wordt door de gemeente Haarlemmermeer een zogenaamde verdubbelaar in het vooruitzicht gesteld.

Hiermee wordt het streefbedrag met maximaal 2.500 euro door de gemeente verdubbeld.

mei 18, 2017

Tijdens het Nationale Gemalenweekend dat afgelopen weekend plaatsvond trapten het Cruquius Museum en NMCX Centrum hun samenwerking af waarin ze de museumbezoeker uitgebreider gaan informeren over het drooghouden van H'meer...........

HAARLEMMERMEER - Tijdens het Nationale Gemalenweekend dat afgelopen weekend plaatsvond trapten het Cruquius Museum en NMCX Centrum voor Duurzaamheid hun samenwerking af waarin ze de museumbezoeker uitgebreider gaan informeren over het drooghouden van Haarlemmermeer. Door het veranderende klimaat wordt de polder natter en de riolen en nog in bedrijf zijnde gemalen kunnen de steeds vaker voorkomende hevige regenval met moeite aan.

mei 12, 2017

Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza in Cruquius kunnen daar een winkel beginnen.....

CRUQUIUS - Eigenaren van bedrijfsruimten aan de achterkant van winkelcentrum Cruquiusplaza kunnen daar een winkel beginnen. De gemeente Haarlemmermeer kan daar niets tegen doen.
De Raad van State stelde woensdag vast dat het bestemmingsplan dat gewoon toelaat.

Haarlemmermeer heeft zich altijd met hand en tand daartegen verzet, omdat het totale winkelcentrum maar 34.900 vierkante meter winkelruimte mag hebben. Die ruimte is volgens de gemeente al ingevuld.

Bron: haarlemsdagblad.nl.

mei 2, 2017

In de ruime en lichte showroom kan de klant de vele voorbeelden van binnen- en buitenzonwering in een realistische omgeving en op groot formaat bekijken.......

CRUQUIUS – Woonboulevard Cruquius is met de opening van Megazonwering een nieuwe winkel rijker.

Deze aan de Spaarneweg gevestigde zaak is specialist op het gebied van binnen- en buitenzonwering.

In de ruime en lichte showroom kan de klant de vele voorbeelden van binnen- en buitenzonwering in een realistische omgeving en op groot formaat bekijken.

Verder wordt er volgens de eigenaren nog hard gewerkt aan een bijbehorende website waar klanten het gehele assortiment van Megazonwering kunnen terugvinden.

Bron: hcnieuws.nl

april 14, 2017

Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag.....

CRUQUIUS - Zondag 23 april houdt Kano Vereniging Waterwolf Open Dag. Iedereen die kennis wil maken met Kano Polo is vanaf half 11 welkom bij De Loods naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625 in Cruquius.

Kanopolo wordt door de vereniging omschreven als een mix tussen kanoën, waterpolo en rugby op het water, beoefend door gemengde teams.

maart 21, 2017

De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen..... 

CRUQUIUS – De Stroomboot gaat vanaf 1 april weer over de Ringvaart bij Cruquius varen.

Het pontje brengt alle voetgangers en fietsers tussen 10 en 18 uur gratis van Theehuis De Cruquius naar de Zuid-Schalkwijkerweg in Haarlem.

De boot is gratis omdat het wordt bekostigd met sponsors, giften en subsidie en alle schippers werken als vrijwilliger.

Het pontje maakt gebruik van zonnepanelen die zorgen voor stroom voor de elektromotoren.

Vorig jaar maakte ruim 20.000 mensen gebruik van de pond.

Bron: Haarlems Dagblad 

maart 16, 2017

Op zaterdag 25 maart vindt de eerste Cruquius Fair in en bij dorpshuis Het Oude Fort plaats..........

CRUQUIUS - Op zaterdag 25 maart vindt de eerste Cruquius Fair in en bij dorpshuis Het Oude Fort plaats. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het gemeenschapshuis. Voorzitter Henny van Son van Buurtvereniging Cruquius hoopt dat zo veel mogelijk geld in het laatje wordt gebracht om het dorpshuis duurzamer te maken met o.a. ledverlichting en zonnepanelen. Belangstellenden kunnen een tafel huren voor 15 euro om van alles te verkopen en de opbrengst met het dorpshuis te delen. Ook hoopt de organisatie op een donatie van de ondernemers van Cruquius Plaza.

maart 13, 2017

Zondagochtend is er ingebroken bij de Mediamarkt op het Cruquiusplein in Cruquius.....

CRUQUIUS – Zondagochtend is er ingebroken bij de Mediamarkt op het Cruquiusplein in Cruquius.

De daders ramde de glazen voorgevel en konden zo naar binnen.

De inbrekers zijn er na de inbraak vandoor gegaan in een auto.

Na een zoekactie heeft de politie ze een uur later aangehouden in de omgeving van de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek.

Bij deze zoekactie is gebruik gemaakt van een politiehelikopter.

De verdachten zijn voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Of er iets is buitgemaakt is niet bekend.