MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Burgemeester Theo Weterings

juli 15, 2017

Volgens burgemeester Theo Wetering komt deze zomer geen toezicht zijn bij de Haarlemmermeerse recreatieplassen waar onlangs twee verdrinkingsincidenten plaatsvonden.......

HOOFDDORP - Volgens burgemeester Theo Wetering komt deze zomer geen toezicht zijn bij de Haarlemmermeerse recreatieplassen waar onlangs twee verdrinkingsincidenten plaatsvonden.

Wel zijn er volgens Weterings gesprekken gaande met de Reddingbrigade Heemstede die toezicht wil houden, maar er moet daarbij nog veel geregeld worden.

Weterings beantwoordde hiermee de vragen van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer over deze zaak.

Verder had Meijer kritiek op onlangs bij deze plassen geplaatste waarschuwingsborden in het Nederlands en Engels.

juli 8, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag het Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep.

Hij is daar om een gastles bij te wonen van mevrouw Thea Meulders van de Stichting Gastdocenten Tweede Wereldoorlog Zuidoost Azië.

Mevrouw Meulders vertelt bij deze gastles aan HAVO-leerlingen hoe zij de jappenkampen in Indonesië heeft overleeft.

Zij zat tijdens de oorlog in vijf verschillende kampen op Sumatra.
 

juni 28, 2017

Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.....

HOOFDDORP – Burgemeester Theo Weterings zal donderdagavond in Hoofddorp de eerste ondernemersprijs voor Haarlemmermeerse ZP’ers uitreiken.

Hij doet dit tijdens de ZP-NET beurs voor Zelfstandige Professionals in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Wethouder ondernemerschap Ap Reinders opent deze beurs en is tevens voorzitter van de jury.

Er zijn voor de genomineerden twee prijzen te winnen.

Een prijs voor ZP’ers die langer dan 3 jaar bestaan en een prijs voor ZP’ers die korter dan drie jaar bestaan.

juni 22, 2017

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.....

HAARLEMMERMEER/DEN HAAG - Het Ministerie van Veiligheid en Justitie stelt € 30.000, - ter beschikking om woningen in Badhoevedorp-Oost te beveiligen tegen inbraak.
Samen met de € 20.000, - die woningcorporatie Ymere hiervoor heeft vrij gemaakt kunnen nog dit jaar in Badhoevedorp 100 huurwoningen beveiligd worden.
In 2018 is Hoofddorp-Noord aan de beurt.

juni 22, 2017

Nu in korte tijd al twee zwemmers in de problemen zijn gekomen bij de Toolenburgerplas en de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos, wil burgemeester Theo Weterings de borden laten aanpassen.......

HOOFDORP – Nu in korte tijd al twee zwemmers in de problemen zijn gekomen bij de Toolenburgerplas en de recreatieplas in het Haarlemmermeerse Bos, wil burgemeester Theo Weterings de borden laten aanpassen.

Op de nieuwe borden wordt in het Nederlands en in het Engels gewezen op de risico’s van het zwemmen in de diepe en koude gedeelten van de plassen en dat men niet voorbij de afzettingen in het water moet gaan.

juni 16, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp. Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings opent zaterdag de lokale Veteranendag in het Raadhuis in Hoofddorp.

Van de ruim 560 in Haarlemmermeer wonende veteranen zullen er naar schatting tussen de 100 en 120 aanwezig zijn.

Daaronder zijn ook steeds meer jonge veteranen die de laatste jaren waren uitgezonden naar oorlogsgebieden.

Naast de burgemeester zijn er ook drie sprekers van de Koninklijke Marechaussee.

Deze militairen zullen hierbij ingaan op hun eigen ervaringen tijdens de diverse vredesmissies.
 

juni 9, 2017

Burgemeester Weterings opende donderdagmiddag een tentoonstelling over Cebu City in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Burgemeester Weterings opende donderdagmiddag een tentoonstelling over Cebu City in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Deze tentoonstelling met foto’s, tekeningen en schilderijen gaat over het dagelijks leven in Cebu City.

Bij de opening van de tentoonstelling waren ook burgemeester Osmena en gemeenteraadsleden van Cebu City aanwezig .

Burgemeester Osmena en zijn delegatie zijn in Haarlemmermeer vanwege de viering van het 25-jarig bestaan van de vriendschapsband tussen Haarlemmermeer en Cebu City.
 

juni 9, 2017

Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp. Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.......

HOOFDDORP – Morgen opent burgemeester Theo Weterings de Samenloop voor Hoop in Hoofddorp.
Met deze loop bij de Toolenburger Plas wordt geld ingezameld voor kankerbestrijding.

Burgemeester Weterings zal na de opening samen met de jongste en oudste deelnemer die kanker hebben overleefd, de eerste ronde lopen.

Het loopevenement zal rond 13.45 uur starten bij restaurant De Lieveling bij de Toolenburger Plas.
 

mei 30, 2017

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.......

VIJFHUIZEN - Burgemeester Weterings heeft afgelopen zaterdag in Vijfhuizen een CD van het Vijfhuizen Ons Shantykoor in ontvangst genomen.

Weterings ontving dit eerste exemplaar van de tweede CD van het koor in het dorpshuis De Oude Waterwolf.

De burgemeester is beschermheer van het koor dat sinds de oprichting in 1998 al ruim 200 optredens in onder andere verpleeg- en verzorgingshuizen in Haarlemmermeer heeft gedaan.
 

mei 21, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Kniep om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum......

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings bezoekt maandag in Hoofddorp het echtpaar Kniep om het te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De in 1925 geboren Hendrik Kniep en de in 1933 geboren mevrouw Dorethea Kniep-van der Laarse hebben elkaar in Aalsmeer leren kennen bij een pijprookwedstrijd voor dames.

Hendrik werkte zijn hele leven bij een kwekerij en gaf daarnaast ook rijlessen.

Dorethea werkte onder ander bij een kruidenierswinkel en bij de KLM.

Het echtpaar heeft 2 dochters, 2 kleinzoons en 1 achterkleinkind.
 

mei 13, 2017

Burgemeester Weterings bezoekt morgen het echtpaar Mailly om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.......

ZWANENBURG - Burgemeester Weterings bezoekt morgen het echtpaar Mailly om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Voordat de heer Sijbrand Mailly en mevrouw Marie Mailly-Henneman naar Haarlemmermeer verhuisden, hebben zij in Halfweg gewoond.

Sijbrand Mailly heeft onder meer bij Rijkswaterstaat en een Nederlands-Amerikaans bedrijf gewerkt, terwijl Marie als verpleegster en bij drukkerij in Zwanenburg heeft gewerkt.

Het echtpaar heeft 3 kinderen, 8 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

mei 12, 2017

Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA in Zwanenburg.....

ZWANENBURG - Zaterdag 13 mei spreekt burgemeester Theo Weterings bij de opening van het Islamitisch Culturele Centrum Bosnië-Herzegovina in het voormalige winkelpand van de HEMA.
Naast de burgemeester spreken ook de voorzitter van de vereniging Bosnië-Herzegovina, Hakija Delic, én de voorzitter van de dorpsraad Halfweg-Zwanenburg, Peter Vreeswijk.

In het gebouw zijn onder andere een stilte- en ontmoetingscentrum, een kantoor en een klaslokaal.

mei 10, 2017

Volgens burgemeester Theo Weterings moet Forza! zich schamen voor de stampij over de toespraken bij de jaarlijkse Dodenherdenking.......

HOOFDDORP – Volgens burgemeester Theo Weterings moet Forza! zich schamen voor de stampij over de toespraken bij de jaarlijkse Dodenherdenking. Hij zei dat in reactie op het besluit van de lokale partij om volgend jaar een eigen plechtigheid te houden.

april 28, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden......

RIJSENHOUT – Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden.

Weterings ontving dit symbolische kaartje tijdens zijn rondrit door de gemeente Haarlemmermeer op Koningsdag.

De kaartjes voor het Dorpsfeest Rijsenhout zijn vanaf maandag te koop in diverse Rijsenhoutse winkels.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 28, 2017

Het aantal vrouwen dat in Haarlemmermeer een lintje krijgt is gestegen van 25 procent in 2016 naar 35 procent in 2017......

HOOFDDORP – Het aantal vrouwen dat in Haarlemmermeer een lintje krijgt is gestegen van 25 procent in 2016 naar 35 procent in 2017.

Burgemeester Weterings vindt dit percentage nog steeds te laag, zeker gezien het grote aantal vrouwen dat vrijwilligerswerk doet.

Hij roept dan ook iedereen in Haarlemmermeer op om te kijken welke vrouw voor haar vrijwilligerswerk in aanmerking komt en haar dan ook voor dragen voor een ‘Koninklijke Onderscheiding.’

april 27, 2017

Door een rechterlijke uitspraak kunnen nu taxironselaars worden aangepakt die buiten het Schipholgebouw actief zijn en daarbij dikwijls grote overlast veroorzaken..........

HAARLEMMERMEER - Door een rechterlijke uitspraak kunnen nu taxironselaars worden aangepakt die buiten het Schipholgebouw actief zijn en daarbij dikwijls grote overlast veroorzaken.Burgemeester Theo Weterings is blij met de uitspraak van de rechtbank in Haarlem dat de algemene plaatselijke verordening (apv) zoals die gold voor Schiphol tot 30 januari 2017, bindend is.

april 21, 2017

Op Koningsdag, donderdag 27 april, maken burgemeester Theo Weterings, kinderburgemeester Merel Breur en wethouders en raadsleden een toer langs de kernen in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER - Op Koningsdag, donderdag 27 april, maken burgemeester Theo Weterings, kinderburgemeester Merel Breur en wethouders en raadsleden een toer langs de kernen in Haarlemmermeer.

april 11, 2017

Als het aan de bewoners van Zwanenburg ligt, komt er snel een nieuwe sporthal en dorpshuis..... 

BADHOEVEDORP – Als het aan de bewoners van Zwanenburg ligt, komt er snel een nieuwe sporthal en dorpshuis.

De bevolking van het dorp heeft met 2200 handtekeningen en 850 likes op Facebook aan de gemeente laten weten dat ze de bouw voorrang geven.

Burgemeester Weterings nam tijdens de open dag van de SV Christofoor in Badhoevedorp de handtekeningen in ontvangst.

De plannen voor een nieuw dorpshuis en sporthal in Zwanenburg zijn al jaren in de maak, maar de bouw wordt tegengehouden door een aantal bewoners en een bedrijf.

april 10, 2017

Burgemeester Theo Weterings bezoekt dinsdag 11 april het echtpaar Roos om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk..... 

NIEUW-VENNEP – Burgemeester Theo Weterings bezoekt dinsdag 11 april het echtpaar Roos om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

De in 1931 geboren Willem Roos woonde in de buurt van de in 1933 geboren mw. Roos in Amstelveen en zodoende kwamen ze elkaar tegen.

Mevrouw Roos werkte als kantoormedewerker en de Dhr. Roos heeft bij KLM en Vicon gewerkt.

Ze hebben vier kinderen en zes kleinkinderen.

Sinds 1991 geniet het echtpaar van hun pensioen door veel reizen te maken naar Afrikaanse landen.  

april 7, 2017

Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.....
 

BADHOEVEDORP - Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.

Voor hetzelfde doel hebben jeugdleden van verschillende verenigingen vijfduizend flyers huis-aan-huis verspreid en geholpen met het ophangen van spandoeken en posters.

De overhandiging van de handtekeningen vindt plaats tijdens de Open Dag van Christofoor Basketbal voor de jeugd, ’s middags om 3 uur, in sporthal De Sporthoeve aan de Snelliuslaan 1.
 

april 1, 2017

De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP - De uitslag van de landelijke verkiezingen van 15 maart staat vanaf vrijdag 31 maart op de site van de gemeente Haarlemmermeer.

Dat heeft burgemeester Theo Weterings toegezegd tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag.

Het verzoek om de stemverdeling per stembureau te publiceren kwam van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Volgens Meijer hebben inwoners van Haarlemmermeer het recht om alle details van de verkiezingen te kunnen bekijken.

Bron: hcnieuws.nl

maart 29, 2017

Volgens burgemeester Theo Weterings is er weinig belangstelling voor het doen een 3D-aangifte bij het proefloket van de politie in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – Volgens burgemeester Theo Weterings is er weinig belangstelling voor het doen een 3D-aangifte bij het proefloket van de politie in Nieuw-Vennep.

Sinds de opening van het loket is daar maar negen keer gebruik van gemaakt en blijken de meeste aangevers liever in persoon aangifte doen.

Bij het 3D-loket kan men, als het politiebureau gesloten is, via een camera-verbinding aangifte doen bij een politiefunctionaris bij een ander politiebureau.

maart 24, 2017

Op zondag 26 maart bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Piet en Gré Joren-Van Stam in Nieuw-Vennep, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum......

NIEUW-VENNEP - Op zondag 26 maart bezoekt burgemeester Theo Weterings het echtpaar Piet en Gré Joren-Van Stam, om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Margaretha van Stam werd op 10 juli 1930 geboren pal om de hoek van haar huidige adres in de Ruiterstraat in Nieuw-Vennep. De wieg van Pieter Joren, geboren op 24 maart 1929, stond aan de dijk in Burgerveen.

maart 24, 2017

Burgemeester Theo Weterings is zaterdag 25 maart actief tijdens de Nationale Opschoondag.....

BURGERVEEN - Burgemeester Theo Weterings is zaterdag 25 maart actief tijdens de Nationale Opschoondag.
De start is om 10 uur ’s morgens bij familiebedrijf Rozen & Radijs in Burgerveen. Daarna trekken de burgemeester en inwoners in groepjes Burgerveen in, om het dorp ‘op te schonen’ van zwerfvuil.