MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Badhoevedorp

maart 18, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.

Aan deze controle werd onder meer medewerking verleend door de politie Noord-Holland, de Belastingdienst, de provincie Noord-Holland en de RDW. In totaal werden donderdag 44 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties gecontroleerd.

Bij deze controle is beslag gelegd op 12 voertuigen en is eveneens 12 keer proces-verbaal opgemaakt.

maart 16, 2017

Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night...........

BADHOEVEDORP - Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night. Tijdens deze avonden voor jonge meiden tussen 10 en 15 jaar wordt gestart met een kleine high tea en worden onderwerpen behandeld waar jonge meiden tegenaan lopen. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden van make-uppen tot fotoshoots en er worden uiteenlopende workshops gegeven. Deelname aan de avond kost € 2,50 en elke avond duurt van zeven uur tot half tien.

maart 16, 2017

Kombijsport Badhoevedorp gaat verhuizen naar een nieuwe locatie.........

BADHOEVEDORP - Kombijsport Badhoevedorp gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Als de leden daar mee instemmen wordt ook meteen de naam van de club aangepast naar Atletiek Vereniging Badhoevedorp. De vereniging moet op wens van de gemeente verhuizen voor de bouw van woonwijk Quatrebras, zodat straks een nieuw clubhuis en nieuwe atletiekvoorzieningen beschikbaar komen. De vereniging heeft nu zo’n 150 leden en heeft de ambitie om uit te groeien naar 300 leden door op de nieuwe locatie weer te starten met de jeugdafdeling.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 14, 2017

Voorafgaand aan de Nationale Boekenweek, zal op vrijdag 24 maart een “Boekenborrel” plaatsvinden bij de Bibliotheek Badhoevedorp. 

BADHOEVEDORP - Voorafgaand aan de Nationale Boekenweek, zal op vrijdag 24 maart een “Boekenborrel” plaatsvinden bij de Bibliotheek Badhoevedorp. 

Bij deze borrel lezen schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman en Kees Schelling voor uit eigen werk en gaan hierna in gesprek met het aanwezige publiek. 

De Boekenborrel is van 16.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

De Nationale Boekenweek is van zaterdag 25 maart tot zondag 2 april en het thema is dit jaar “Verboden Vruchten”.

maart 11, 2017

De bibliotheek Badhoevedorp wil samen met de landelijke organisatie Senia een speciale leesclub opzetten.....

BADHOEVEDORP – De bibliotheek Badhoevedorp wil samen met de landelijke organisatie Senia een speciale leesclub opzetten.

Senia is een organisatie voor geïnteresseerden in literatuur, filosofie of geschiedenis en heeft zo’n 1.000 leesgroepen in heel Nederland.

Het is de bedoeling dat de leesgroep in Badhoevedorp straks zeven keer per jaar bijeenkomt om vertaalde literatuur te bespreken.

Inwoners van Badhoevedorp en omstreken kunnen zich voor deze leesclub tot 31 maart aanmelden bij de bibliotheek.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 25, 2017

Een groep inwoners uit Badhoevedorp is een actie gestart om een middelbare school in het dorp te krijgen.....

BADHOEVEDORP - Een groep inwoners uit Badhoevedorp is een actie gestart om een middelbare school in het dorp te krijgen.

De initiatiefnemers hebben bij een petitie al meer dan duizend handtekeningen van voorstanders opgehaald.

Ook hebben zij gesprekken gevoerd met leden van de gemeenteraad en met schoolbesturen in de regio.

Badhoevedorp verjongt momenteel snel omdat er steeds meer jonge gezinnen komen wonen.

februari 25, 2017

Het kappen van bomen bij het omleggen van de A9 leidt nu al tot meer klachten over grondgeluiden in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Het kappen van bomen bij het omleggen van de A9 leidt nu al tot meer klachten over grondgeluiden in Badhoevedorp.

Dorpsbewoners vrezen voor nog meer vliegtuiggeluid vanaf Schiphol als straks de huidige dijk verdwijnt die nu nog als een soort geluidswal door het dorp loopt.

De dorpsraad Badhoevedorp wil dat er onderzoek gedaan wordt naar het verminderen grondgeluid.

Men wijst hierbij naar de mogelijkheid van geluidsribbels in het landschap of het gebruik van dempende vegetatie zoals naaldbomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 22, 2017

De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.....

BADHOEVEDORP - De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.

Door onder meer mee te doen aan een quiz en “stemexamen” kunnen de bezoekers hun parate kennis als stemmer toetsen of eventueel bijschaven.

Volgens HAP-voorzitter Henny Beijer is deze kennis belangrijk om goed te bepalen wie ons de komende vier jaar in het parlement zal vertegenwoordigen.

februari 22, 2017

Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp.

In het kader van de komende Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart zal CDA-kamerlid Pieter Heerma bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Heerma zal hierbij een toelichting geven op verkiezingsprogramma van het CDA en daarbij ingaan op thema’s zoals economie en de arbeidsmarkt.

Verder is er deze avond volop gelegenheid om met Heerma en andere aanwezigen in gesprek te gaan.
 

februari 14, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent woensdag 22 februari het vijfde Repair Café van Haarlemmermeer in Buurthuis Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Burgemeester Theo Weterings opent woensdag 22 februari het vijfde Repair Café van Haarlemmermeer in Buurthuis Badhoevedorp.

Maatvastdirecteur Maarten Askamp zal ook aanwezig zijn tijdens de opening en samen met de burgemeester zal hij de eerste zijn die een apparaat ter reparatie aanbiedt.

De reparaties zijn gratis en wordt gedaan door vrijwilligers.

Het eerste Repair Café in Haarlemmermeer werd op 15 mei 2013 geopend in kerkcentrum De Ark in Hoofddorp.

februari 10, 2017

Dit jaar wordt voor de tweede keer de actie “Geef mij maar een boek” gehouden. Een actie van alle stenen boekhandels in Nederland.....

BADHOEVEDORP - Dit jaar wordt voor de tweede keer de actie “Geef mij maar een boek” gehouden. Een actie van alle stenen boekhandels in Nederland.
Voor maar 2 euro kunnen kinderen bij hun boekhandel een klassieker uit de jeugdliteratuur kopen.

Dit jaar is het boek “Achtste-groepers huilen niet” van Jacques Vriens aan de beurt.

Boekhandel Jaspers gaf het actieboek van vorig jaar cadeau aan alle kinderen uit groep acht in Badhoevedorp.
Dit jaar kiest Jaspers ervoor om de opbrengst van de actie geheel te doneren aan KiKa.

februari 9, 2017

Maandag 10 april om 05.00 uur gaat ook de A9 richting Haarlem open.....

BADHOEVEDORP - Maandag 10 april om 05.00 uur gaat ook de A9 richting Haarlem open. Vrijdagavond 8 april wordt het oude tracé al afgesloten zodat de aannemer het hele weekeinde de tijd heeft om de laatste aansluitingen te maken. Er komen slimme omleidingen. Direct nadat de oude A9 definitief buiten gebruik is gesteld wordt begonnen met de sloop van de weg. De aannemer heeft tot maart 2019 de tijd om alles op te ruimen. Uiteindelijk blijft er alleen een strook ingezaaid met gras over. De gemeente gaat de grond herontwikkelen om het dorp weer tot één geheel te maken.

februari 4, 2017

Zondag 12 februari organiseert het dorpshuis Badhoevedorp in samenwerking met Sweet Delicious de workshop “Versier je eigen taart”.....

BADHOEVEDORP - Zondag 12 februari organiseert het dorpshuis Badhoevedorp in samenwerking met Sweet Delicious de workshop “Versier je eigen taart”.

Het thema is hierbij “Valentijn” en het taartevent zal worden afgesloten met een echte high tea.

De workshop is van 13.30 tot 16.00 uur en na afloop mogen de gemaakte creaties mee naar huis worden genomen.

Het aantal plekken bij deze workshop is beperkt dus vooraf aanmelden via maatvast.nl is noodzakelijk.

februari 3, 2017

Het gaat goed met de Repair Cafés in Haarlemmermeer.....

HAARLEMMERMEER  -  Het gaat goed met de Repair Cafés in Haarlemmermeer. Niet alleen gaat op 22 februari in Badhoevedorp het vijfde Repair Café open, ook lieten de financiën een klein overschot zien.
Dat is gedeeltelijk overgemaakt naar een duurzaam goed doel, en wel: een ecologische wijngaard bij de Tent of Nations in Bethlehem.

Het eerste Repair Café opende op 15 mei 2013 in Hoofddorp, in kerkcentrum De Ark. Hoofddorp werd al snel gevolgd door Nieuw-Vennep, Zwanenburg-Halfweg en Lisserbroek.

februari 1, 2017

Merel Dedding heeft bij de onlangs gehouden vergadering van de dorpsraad in Badhoevedorp een plan voor meerdere wandel- en fietsroutes door het dorp gepresenteerd......

BADHOEVEDORP – Merel Dedding heeft bij de onlangs gehouden vergadering van de dorpsraad in Badhoevedorp een plan voor meerdere wandel- en fietsroutes door het dorp gepresenteerd.

Deze derdejaars student ruimtelijke ordening en planologie aan de Hogeschool Rotterdam, maakte dit plan als stagiaire bij het centrum van duurzaamheid NMCX in Hoofddorp.

Het groenplan betreft niet alleen het deel dat in Badhoevedorp vrijkomt als de A9 straks uit de dorpskern verdwenen is, maar het hele dorp.

januari 28, 2017

In Badhoevedorp is vrijdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een auto.....

BADHOEVEDORP - In Badhoevedorp is vrijdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt na een botsing met een auto.

De personenauto stond op de Nieuwemeerdijk op het fietspad toen de scooter er in volle vaart tegenaan botste.

Een medisch traumateam was opgeroepen om hierbij hulp te komen verlenen.

Na stabilisatie van de gewonde scooterrijder is deze naar het ziekenhuis overgebracht.

Bij de afhandeling van het ongeluk is de Nieuwemeerdijk enige tijd voor alle verkeer afgesloten geweest.

Bron: haarlemsdagblad.nl

januari 26, 2017

De dorpsraad van Badhoevedorp vreest de komst van de Meet Inn-evenementenhal in Amsterdam-Osdorp.......

BADHOEVEDORP - De dorpsraad van Badhoevedorp vreest de komst van de Meet Inn-evenementenhal in Amsterdam-Osdorp, net aan de andere kant van de Haarlemmermeerse Ringvaart. De Meet Inn wordt groter dan de Ziggo Dome en gaat 875.000 bezoekers per jaar trekken. Het gaat om een evenementenzaal maar ook om elf restaurants, een speelparadijs, een bowling en een lasergamehal. De dorpsraad is bang voor meer geluid en meer verkeer voor de bewoners van Badhoevedorp.De inspraakprocedure rond de plannen voor Meet Inn is inmiddels voorbij.

januari 26, 2017

In het kader van de Poëzieweek nodigt de Bibliotheek Badhoevedorp iedereen uit om op vrijdag 3 februari een gedicht over of met humor voor te dragen.....

BADHOEVEDORP - In het kader van de Poëzieweek nodigt de Bibliotheek Badhoevedorp iedereen uit om op vrijdag 3 februari een gedicht over of met humor voor te dragen.

De bibliotheek heeft tijdens het open podium een humoristische avond met een hapje en een drankje voor ogen.

Het open podium is ’s avonds van 8 tot 10 uur, de bibliotheek ligt aan de Arendstraat 34 in Badhoevedorp.
 

januari 23, 2017

Zaterdagavond zijn twee mensen gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Akerdijk in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Zaterdagavond zijn twee mensen gewond geraakt bij een ernstig ongeval op de Akerdijk in Badhoevedorp.

Een automobilist raakte bij een wegversmalling in de slip en kwam tegen een lichtmast aan.

De bestuurder moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd.

De bijrijdster werd al eerder uit de auto geholpen door het mobiel medisch team uit Amsterdam.

Ze zijn na de nodige medische zorg met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

januari 19, 2017

Op dinsdag 31 januari van 10:00 tot 11:00 uur wordt in Dienstencentrum’t Rietland aan de Chr. Huygensstraat een informatiebijeenkomst gehouden over het project ‘Coming Oud’.........

BADHOEVEDORP - Op dinsdag 31 januari van 10:00 tot 11:00 uur wordt in Dienstencentrum’t Rietland aan de Chr. Huygensstraat een informatiebijeenkomst gehouden over het project ‘Coming Oud’, waarin ouderen in tien workshops een korte autobiografische film over hun leven zullen maken. Tijdens de bijeenkomst is iedereen welkom om vragen te stellen over het project, kennis te maken met docent Anne-Marie Corman en alvast uit te proberen hoe het filmen met een iPad in zijn werk gaat.

januari 13, 2017

Vanmorgen heeft in Badhoevedorp een beroving plaatsgevonden.....

BADHOEVEDORP – Vanmorgen heeft in Badhoevedorp een beroving plaatsgevonden.

In verband hiermee is de politie op zoek naar een kleine man van ongeveer 35 jaar met blanke of licht getinte huidskleur.

Verder heeft de overvaller volgens de politie kort zwart haar en draagt hij een zwart jack.

Tevens meldt de politie dat de verdachte man slecht Duits spreekt.

Bron: Haarlemsdagblad.nl

januari 12, 2017

Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza.......

BADHOEVEDORP - Voor het negende bezoek in het kader van de Meer voor Elkaar-toer gaat wethouder Tom Horn op zondag 15 januari naar Inloophuis Esperanza aan de Badhoevelaan in Badhoevedorp. Daar begint om 15.00 uur een rondleiding door initiatiefnemer en voorzitter Riet Verbeek. De wethouder wordt als openingshandeling een symbolische sleutel overhandigd. Esperanza heeft kort geleden zijn intrek genomen in het pand aan de Badhoevelaan en komende zondag is de officiële opening.

januari 12, 2017

De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijk ongeval op de A4 bij Badhoevedorp waarbij zondagavond 1 januari een 25-jarige Brit om het leven kwam............

BADHOEVEDORP - De politie is op zoek naar getuigen van het dodelijk ongeval op de A4 bij Badhoevedorp waarbij zondagavond 1 januari een 25-jarige Brit om het leven kwam. Het slachtoffer was samen met een vrouwelijke collega uit geweest in Amsterdam. Op de terugweg naar Schiphol zijn zij na agressie jegens de chauffeur op de A4 uit de taxi gestapt. De vrouw werd later op de snelweg in verwarde toestand aangetroffen en de man werd de volgende morgen dood aangetroffen op het spoor tussen beide weghelften van de A4.

januari 12, 2017

Afgelopen weekend is in Haarlem een vermiste Badhoevedorper dankzij Burgernet opgespoord......

BADHOEVEDORP – Afgelopen weekend is in Haarlem een vermiste Badhoevedorper dankzij Burgernet opgespoord. De 68-jarige man werd al geruime tijd vermist nadat hij een straatje omgegaan was.  Een oproep van Burgernet bereikte ook een chauffeur van Connexxion, die de man herkende aan het opgegeven signalement en kon vertellen dat de man de bus had genomen naar Haarlem.