MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Badhoevedorp

juli 22, 2017

Het wandelbos in Badhoevedorp gaat vanaf maandag op de schop om op deze plek een nieuw park aan te leggen......

BADHOEVEDORP - Het wandelbos in Badhoevedorp gaat vanaf maandag op de schop om op deze plek een nieuw park aan te leggen.

In verband met de veiligheid is het wandelbos gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten.

Deze werkzaamheden bestaan onder meer uit het kappen van bomen en de aanleg de waterpartij dat onderdeel wordt van het toekomstige Lint.

Vanuit de wens van bewoners om zo snel mogelijk het groen te compenseren, is besloten om eerder dan gepland te starten met de aanleg van het nieuwe park.

juli 14, 2017

De nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart in Badhoevedorp is in 2021 klaar.....

BADHOEVEDORP - De nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart is in 2021 klaar.
Dit valt volgens de dorpsraad van Badhoevedorp af te leiden uit publicaties van de gemeente Haarlemmermeer.

Samen met de gemeente Amsterdam en “betrokkenen” wordt gekeken naar brug en financiering. Beslissingen zijn er evenwel nog niet genomen.
De dorpsraad zegt bij dat proces betrokken te willen worden.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

juli 14, 2017

Sony Benelux verhuist volgende week van Badhoevedorp naar een splinternieuw pand achter NS station Hoofddorp.....

BADHOEVEDORP/HOOFDDORP -- Sony Benelux verhuist volgende week van Badhoevedorp naar een splinternieuw pand achter NS station Hoofddorp.

Het bedrijf heeft ruim 25 jaar langs Schipholweg en de steeds dichterbij komende A9 gezeten, maar zocht een pand dat beter bereikbaar is, duurzaam gebouwd en flexibel te gebruiken. Zij vond dat in kantorenpark 20|20, dat tussen Taurusavenue en de vrije busbaan verrijst, tussen A4 en NS-station.

Sony betrekt een glazen vleugel van een pand dat direct naast het Novotel is gebouwd.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

juli 13, 2017

Zo’n twintig leerlingen van de groepen 7/8 van de Dr. Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp hebben de afgelopen weken een symbool bedacht voor het Lint........

BADHOEVEDORP – Zo’n twintig leerlingen van de groepen 7/8 van de Dr. Plesmanschool en de Burgemeester Amersfoordtschool in Badhoevedorp hebben de afgelopen weken een symbool bedacht voor het Lint. Het Lint wordt een nieuwe, recreatieve langzaamverkeerroute die op de plek komt van de oude A9. Een onafhankelijk kwaliteitsteam heeft uit de ontwerpen de twee beste geselecteerd en de inwoners van het dorp kunnen tot 17 juli o.a. via Facebook en Twitter hun stem uitbrengen op een van de twee ontwerpen. Dit symbool zal t.z.t.

juli 12, 2017

Mensen die graag bezig met de Nederlandse taal en dit met anderen willen bespreken zijn van harte welkom bij de literaire leesgroep.......

BADHOEVEDORP - Er zijn nog plaatsen vrij in een nieuw te starten literaire leesgroep in Badhoevedorp.

Mensen die graag bezig met de Nederlandse taal en dit met anderen willen bespreken zijn van harte welkom bij de literaire leesgroep.

Deze leesgroep is een initiatief van de landelijke organisatie Senia.

De boeken worden besproken aan de hand van leeswijzers met discussievragen, waardoor de discussies meer diepgang krijgen.

Voor meer informatie en aanmelding kan men mailen naar: jetty.vanderveen@xs4all.nl

Bron: hcnieuws.nl
 

juli 7, 2017

De straatnamencommissie van de gemeente Haarlemmermeer heeft voor het eerste deel van de toekomstige nieuwbouwwijk Quatrebras in Badhoevedorp gekozen voor namen van bloemen en planten.....

BADHOEVEDORP - De straatnamencommissie van de gemeente Haarlemmermeer heeft voor het eerste deel van de toekomstige nieuwbouwwijk Quatrebras in Badhoevedorp gekozen voor namen van bloemen en planten. Dit sluit mooi aan bij de bestaande straatnamen in de omgeving.

Oleanderlaan, Daslookstraat, Lotusbloemstraat, Trompetbloemstraat, Sleutelbloemstraat, Silenestraat, Aronskelk, Wilgenroos, Balsemien, Zilverschoon en Lupinesingel sieren straks de straatnaambordjes in Quatrebras.

juli 5, 2017

Het thema van het toernooi is dit keer “Colour your life”, een thema dat onder meer terug komt in de aankleding van het tennispark en in het menu van tennisrestaurant La Cantina.......

BADHOEVEDORP - Aanstaande zaterdag en zondag zal bij Tennisvereniging Badhoevedorp het 39ste Klaverbladtoernooi plaatsvinden.

Ook dit jaar mag dit toernooi voor senioren zich verheugen op veel belangstelling van tennissers uit de regio.

Inmiddels hebben zich ruim 500 tennissers ingeschreven, waarmee het toernooi weer sterk bezet is.

Het thema van het toernooi is dit keer “Colour your life”, een thema dat onder meer terug komt in de aankleding van het tennispark en in het menu van tennisrestaurant La Cantina.

juni 27, 2017

De politie heeft zondag twee jongens in Badhoevedorp beboet die op het dak van een flat liepen. Bij navraag bleek dat het duo op het dak van een flat aan de Einstaanlaan aan het freerunnen was.......

BADH0EVEDORP - De politie heeft zondag twee jongens in Badhoevedorp beboet die op het dak van een flat liepen. 

Bij navraag bleek dat het duo op het dak van een flat aan de Einstaanlaan aan het freerunnen was.

Bij freerunnen probeert men zich zo snel mogelijk te verplaatsen, waarbij allerlei obstakels overwonnen moeten worden.

De jongens probeerden bij hun capriolen van acht hoog naar beneden te klimmen.

Omwonenden dachten echter dat het hier om inbrekers ging en waarschuwden de politie.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 22, 2017

Op de Schipholweg bij Badhoevedorp is woensdagochtend ter hoogte van de Cateringweg in Schiphol een voetganger ernstig gewond geraakt.....

BADHOEVEDORP  -  Op de Schipholweg is woensdagochtend ter hoogte van de Cateringweg in Schiphol een voetganger ernstig gewond geraakt. De man werd aangereden door een personenwagen.

Politie, marechaussee, meerdere ambulances en een traumateam kwamen hulp bieden. Het slachtoffer werd na de nodige eerste zorg met spoed overgebracht naar het VuMc in Amsterdam.

De verkeersongevallen analyse van de politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

juni 14, 2017

HAP-fractievoorzitter Johan Rip zegt het geklaag over een gebrek aan inspraak uit Badhoevedorp zat te zijn.....

HOOFDDORP - HAP-fractievoorzitter Johan Rip zegt het geklaag over een gebrek aan inspraak uit Badhoevedorp zat te zijn.

Hoewel zijn partij een groot voorstander van participatie is, draven sommige burgers in Badhoevedorp een beetje door, door gemeenteraadsleden met kritische post te overladen.

Na 26 participatiesessies van de gemeente kan men volgens Rip in Badhoevedorp niet zeggen dat zij niet gehoord worden.

juni 14, 2017

De van televisie en social media bekend zijnde Jill Schirnhofer bezoekt zaterdagmiddag Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp voor een Meet & Greet.......

BADHOEVEDORP – De van televisie en social media bekend zijnde Jill Schirnhofer bezoekt zaterdagmiddag Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp voor een Meet & Greet.

Jill heeft een geheel eigen stijl en daagt haar fans uit om ook creatief te zijn.

Haar televisieprogramma @jilloptv heeft meer dan 100.000 volgers op Instagram en haar website kent 150.000 unieke bezoekers per maand.

Haar YouTube kanaal heeft meer dan 22 miljoen views en 65.000 abonnees, terwijl haar facebook zo’n 10.000 likes heeft.

juni 7, 2017

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten aangehouden voor een woninginbraak in Badhoevedorp.

Na een melding van een getuige over een verdachte situatie in de Rozenstraat, stelde de politie een onderzoek in.

Omdat het signalement en kenteken van de scooter van de daders bekend was, konden de drie verdachten al snel worden aangehouden.

De verdachten zijn Amsterdammers in de leeftijd van 20 tot en met 25 jaar.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 6, 2017

Bij de politie kwam een melding binnen over een vrouw, die in een bus in Hoofddorp zat, maar niet meer wist waar ze woonde en waar ze naartoe moest......

HOOFDDORP – Een 99-jarige vrouw uit Badhoevedorp is afgelopen zondagavond in verwarde toestand aangetroffen in Hoofddorp.

Bij de politie kwam een melding binnen over een vrouw, die in een bus in Hoofddorp zat, maar niet meer wist waar ze woonde en waar ze naartoe moest.

Wel zei de vrouw dat zij vóór haar 100ste verjaardag nog één keer de wijde wereld in wilde gaan, maar al in Hoofddorp de weg kwijt raakte.

juni 2, 2017

Marjolein Vermeulen uit Badhoevedorp is een handtekeningenactie gestart tegen de dreigende verdwijning van de rechtstreekse verbinding van Badhoevedorp naar Hoofddorp via buslijn 145.....

BADHOEVEDORP/HOOFDDORP - Marjolein Vermeulen uit Badhoevedorp is een handtekeningenactie gestart tegen de dreigende verdwijning van de rechtstreekse verbinding van Badhoevedorp naar Hoofddorp via buslijn 145.

Connexxion is van plan per 10 december bus 145 om te zetten in bus 195. Deze laatste bus rijdt dezelfde route van de Lelylaan in Amsterdam naar Badhoevedorp, maar rijdt niet door naar Hoofddorp.
Wie naar Hoofddorp wil, moet dan overstappen op Knooppunt Schiphol-Noord.

juni 1, 2017

Stichting ICT4Handicap houdt op woensdagmiddag 28 juni in het dorpshuis Badhoevedorp een werkconferentie met als titel: “Natuurlijk kan dat”.......... 

BADHOEVEDORP – Stichting ICT4Handicap houdt op woensdagmiddag 28 juni in het dorpshuis Badhoevedorp een werkconferentie met als titel: “Natuurlijk kan dat”. Toegankelijkheid tot ICT en internet is volgens de stichting voor mensen met een beperking, chronisch zieken en ouderen net zo belangrijk als de toegankelijkheid tot openbare ruimte en OV.

mei 30, 2017

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft unaniem besloten dat de Sloterbrug in Badhoevedorp vervangen moet worden......

HOOFDDORP - De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft unaniem besloten dat de Sloterbrug in Badhoevedorp vervangen moet worden.

De PvdA Haarlemmermeer ijvert al jaren voor de vervanging van deze brug vanwege de huidige onveilige situaties voor fietsers en voetgangers.

Na het aannemen van een PvdA-motie hierover heeft men de gemeente Amsterdam kunnen overtuigen over het belang van vervanging van deze brug.

Dit heeft ertoe geresulteerd dat ook Amsterdam nu akkoord is en de nieuwe Sloterbrug uiterlijk 2021 in gebruik zal worden genomen.
 

mei 27, 2017

Tijdens de open dag is er aandacht voor de Muziekmakers dat zich richt op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en de Muziekbende voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar......

Zaterdag 10 juni zal Pier K tussen 13.00 en 16.00 uur een Open dag houden in Badhoevedorp.

Deze Open Dag vindt plaats in de Pelgrimskerk en is speciaal gericht op de muzieklessen in Badhoevedorp.

Tijdens de open dag is er aandacht voor de Muziekmakers dat zich richt op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en de Muziekbende voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar.

Ook kan men deze dag terecht voor informatie over muzieklessen en de koren van Pier K in Badhoevedorp of enkele instrumenten uitproberen.
 

mei 27, 2017

Met het schrappen van bus 145 naar Hoofddorp zijn veel Badhoevedorpse scholieren de dupe van de nieuwe dienstregeling van Connexxion......

BADHOEVEDORP - Met het schrappen van bus 145 naar Hoofddorp zijn veel Badhoevedorpse scholieren de dupe van de nieuwe dienstregeling van Connexxion.

Vanaf december wordt buslijn 145 geschrapt en kunnen passagiers volgens Connexxion alleen nog via de bus naar Schiphol-Noord en de overstap naar bus 341 naar Hoofddorp reizen.

Volgens Badhoevedorpers komt het schrappen van buslijn 145 hard aan, omdat dezelfde buslijn richting Amsterdam al behoorlijk was uitgekleed.

mei 26, 2017

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.......

Met de omlegging van de A9 is het oude A9 tracé in Badhoevedorp nu ook daadwerkelijk afgesloten.

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.

Iedereen kan ’s middag van 12 tot 4 uur vrijblijvend een sport uitproberen of deelnemen aan een sportclinic.

mei 26, 2017

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.......

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.

Dat doet hij door, met hulp van dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar, een account aan te maken.

De lancering vindt plaats in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35.

Bij deze gelegenheid ontvangt de wethouder ook het laatste exemplaar van de papieren dorpsgids 2017.
 

mei 25, 2017

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp. De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.......

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp.

De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.

De brandweer vermoedde dat de beweging veroorzaakt werd door een gaslek onder de grond. Uit metingen bleek evenwel dat er geen gas onder de stoeptegels zat.

Een dag eerder was de brandweer voor hetzelfde verschijnsel ook al naar de bewuste toegekomen. Toen werd er ook geen gas waargenomen.
Netbeheerder Liander gaat verder onderzoeken wat er aan de hand kan zijn.

mei 13, 2017

Naast vele artiesten zoals Big Black & Beautiful, Berget Lewis en The Voice Kids-deelneemster Chelsea Hegener, zullen ook de Muziekschool Badhoevedorp, Jeugdcircus Acrobatico, Dansschool Ponne, en verschillende dj’s hun opwachting maken.......

BADHOEVEDORP - Zaterdag 3 juni zal in Badhoevedorp het Noway A9 Festival plaatsvinden.

Naast vele artiesten zoals Big Black & Beautiful, Berget Lewis en The Voice Kids-deelneemster Chelsea Hegener, zullen ook de Muziekschool Badhoevedorp, Jeugdcircus Acrobatico, Dansschool Ponne, en verschillende dj’s hun opwachting maken.

Bij het evenement, dat zal plaatsvinden rond het oude tracé van de A9 door Badhoevedorp, is al ruim de helft van de 3.500 beschikbare tickets verkocht

mei 11, 2017

Een kop-staartbotsing op de Schipholweg heeft dinsdagmiddag voor een flinke chaos gezorgd.......

BADHOEVEDORP - Een kop-staartbotsing op de Schipholweg (N232) heeft dinsdagmiddag voor een flinke chaos gezorgd. Het ongeval vond plaats nabij de kruising met de Amsterdamse Baan. Drie personenwagens waren bij het ongeval betrokken, één bestuurster is onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis, wel is zij verwezen naar de huisarts. Door het ongeval was er maar één rijstrook beschikbaar, wat voor een lange file zorgde in de richting van de Amsterdamse Baan.

mei 10, 2017

De lezing gaat onder andere over Napoleon op Sint-Helena, maar ook over een Nederlandse gevangene die als enige ooit van het eiland wist te ontsnappen.....

BADHOEVEDORP – Woensdagavond 17 mei zal bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp de derde literaire lezing plaatsvinden.

De bevlogen verteller Ron Moerenhout zal bij Jaspers een lezing houden vol historische 'wist-ik-nietjes' en spannende anekdotes.

De lezing gaat onder andere over Napoleon op Sint-Helena, maar ook over een Nederlandse gevangene die als enige ooit van het eiland wist te ontsnappen.

De toegang tot de lezing is gratis maar men dient zich wel van tevoren aan te melden.

Bron: hcnieuws.nl