MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Maand van het Jaar | 14:00 - 15:00
Share |

Content about Badhoevedorp

september 22, 2017

Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap.....

BADHOEVEDORP - Het omstreden fietspad tussen de golfbaan en snelweg A9 bij Nieuwe Meer is door de gemeente Haarlemmermeer alvast opgenomen in het nieuwe bestemmingsplan voor dit buurtschap. Of het pad er ook echt komt is al tijden punt van discussie.

september 22, 2017

Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.....

BADHOEVEDORP - Door werkzaamheden aan de A9 bij Badhoevedorp wordt verkeer van Amsterdam richting Haarlem en Badhoevedorp komend weekeinde omgeleid via de A4 en de A5.

Van vrijdagavond tot maandagmorgen is de verbindingsweg tussen A4 en A9 afgesloten.

De omleiding en afsluiting hebben te maken met het plaatsen van geluidsschermen en het ophangen van verkeersborden.

Schiphol blijft bereikbaar.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

september 20, 2017

Zaterdag 30 september wordt tussen 12 en 4 uur in het Dorpshuis in Badhoevedorp een lokaal gerichte informatiemarkt georganiseerd. Het thema voor deze informatiemarkt is ‘Samen wonen, leven en meedoen in Badhoevedorp’.....

Zaterdag 30 september wordt tussen 12 en 4 uur in het Dorpshuis in Badhoevedorp een lokaal gerichte informatiemarkt georganiseerd. Het thema voor deze informatiemarkt is ‘Samen wonen, leven en meedoen in Badhoevedorp’.

Meer voor Elkaar en gebiedsontwikkeling Badhoevedorp, die zich beide met projecten in het dorp bezig houden, willen inwoners van Badhoevedorp breed informeren én inspireren over nieuwe ontwikkelingen en het lokale aanbod.

september 18, 2017

De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van tegenpartij VVH/Velserbroek tegen het hoofd had getrapt........

De politie heeft zondagmiddag een voetballer van sc Badhoevedorp aangehouden, nadat deze een speler van tegenpartij VVH/Velserbroek tegen het hoofd had getrapt.

Kort ervoor haalde de verdachte al uit naar de benen van het slachtoffer. Hij nam wraak voor een overtreding die op hem was gemaakt.

De club uit Badhoevedorp doet zelf ook onderzoek naar het incident en naar de dader.

Die zou eerder bij een andere club zijn geroyeerd en nu onder een andere naam bij Badhoevedorp spelen.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 16, 2017

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp houdt elke laatste maandag van de maand haar Openbare Dorpsraadbijeenkomst. De eerste van het komende seizoen is op maandag 25 september 2017.....

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp houdt elke laatste maandag van de maand haar Openbare Dorpsraadbijeenkomst.

De eerste van het komende seizoen is op maandag 25 september 2017.

De aanvang is om 8 uur. de vergadering wordt gehouden in het dorpshuis Badhoevedorp.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 8, 2017

De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in. Daarnaast moet hij bijna elfduizend euro schadevergoeding betalen.

september 8, 2017

In Galerie Kunst 2001 is vanaf vrijdag 8 september een verrassend eerbetoon aan gerooide bomen van Badhoevedorp te zien.....

BADHOEVEDORP - In Galerie Kunst 2001 is vanaf vrijdag 8 september een verrassend eerbetoon aan gerooide bomen van Badhoevedorp te zien.

Badhoevedorp betaalt een stevige prijs voor de zo lang gekoesterde wens van omlegging van de A9. Niet alleen asfalt en geluidsschermen verdwijnen uit het dorp, maar ook heel veel bomen.

Het eerbetoon is een creatie van Camile Smeets, die samen met haar vader Jos Smeets exposeert in de Galerie in het Dorpshuis van Badhoevedorp.

september 7, 2017

Op de kruising Schipholweg (N232) met de afrit van de A9 bij Badhoevedorp heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden..........

Op de kruising Schipholweg (N232) met de afrit van de A9 bij Badhoevedorp heeft dinsdagavond een aanrijding plaatsgevonden. De inzittenden kwamen gelukkig met de schrik vrij, de voertuigen liepen aanzienlijke schade op. Door het ongeval en de afhandeling was het kruispunt tijdelijk afgesloten wat voor enige hinder voor het overige verkeer zorgde.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

september 5, 2017

Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en Linda van Rijn in Badhoevedorp niet langer kan rekenen op subsidie.....

Lokale politieke partij FORZA! wil van het college weten waarom de boodschappenshuttle van Peter en Linda van Rijn in Badhoevedorp niet langer kan rekenen op subsidie.

Volgens FORZA! was de boodschappenshuttle een succesvol initiatief ‘dat uitstekend past in een participatieve samenleving’. De shuttlebus reed gedurende drie jaar door Badhoevedorp om zo’n 70 ouderen die slecht ter been zijn van huis naar winkels te rijden en weer terug.

september 4, 2017

Bij een ongeval op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp is maandagochtend een vrouw gewond geraakt.....

Bij een ongeval op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp is maandagochtend een vrouw gewond geraakt.

Het ongeval gebeurde op de kruising met de Sloterweg, toen de vrouw met haar auto achterop een wagen knalde, die voorrang gaf aan verkeer van de Sloterweg.

De brandweer was ook aanwezig. Het slachtoffer klaagde over haar nek en is na de nodige zorg naar het ziekenhuis overgebracht. De andere automobilist liep geen letsel op.
(Bron: Haarlems Dagblad)

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 2, 2017

In een woning aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp heeft de politie woensdag een flink uit de kluiten gewassen hennepkwekerij ontdekt.....

In een woning aan de Einsteinlaan in Badhoevedorp heeft de politie woensdag een flink uit de kluiten gewassen hennepkwekerij ontdekt.

Er werden in het huis tweehonderd planten aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Er zijn in deze zaak tot dusver geen aanhoudingen verricht.

Bron: Haarlems Dagblad.

augustus 29, 2017

Afgelopen vrijdag reed de Boodschapshuttle van Peter en Linda van Rijn voor het laatst door Badhoevedorp. Deze sociale rondes kunnen zij zonder subsidie niet langer volhouden......

BADHOEVEDORP – Afgelopen vrijdag reed de Boodschapshuttle van Peter en Linda van Rijn voor het laatst door Badhoevedorp. Deze sociale rondes kunnen zij zonder subsidie niet langer volhouden.

Elke vrijdag stopte de shuttle voor de ingang van wooncomplex De Schuilhoeve, samen met een limousine.

Een kleine dertig wachtenden werden dan naar het centrum van het dorp gebracht voor de wekelijkse boodschappen en bezoekjes.

Met de speciaal ingehuurde limousine willen Peter en Linda een statement maken.

augustus 24, 2017

Met ingang van vrijdag 1 september vinden in het Wijk Ontmoetingscentrum “De Binnentuin” van Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp weer de maandelijkse borrelmiddagen plaats.......

BADHOEVEDORP - Met ingang van vrijdag 1 september vinden in het Wijk Ontmoetingscentrum “De Binnentuin” van Zorgcentrum De Meerwende in Badhoevedorp weer de maandelijkse borrelmiddagen plaats. Elke eerste vrijdag van de maand staan vanaf half 3 hapjes en een drankje klaar voor met name ouderen die behoefte hebben aan wat gezelligheid en een praatje. De borrelmiddag duurt tot ongeveer half 5. Het drankje is voor eigen rekening, de borrelhapjes zijn gratis.

Bron: Haarlemmermeer.nieuws.nl

augustus 22, 2017

Onder de naam “Two of a kind” exposeren vader en dochter Smeets van 3 september in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Onder de naam “Two of a kind” exposeren vader en dochter Smeets van 3 september in Galerie Kunst 2001 in Badhoevedorp.

Vader Jos studeerde in 1981 af aan de Rijksacademie Amsterdam en Camile in 2009 aan de Rietveld academie.

Jos exposeert wandsculpturen terwijl Camile beelden van keramiek exposeert.

De tentoonstelling is van 3 september t/m 8 oktober.

Op 3 september is de feestelijke opening van 16.00 tot 17.00 uur.

Galerie Kunst 2001 is te vinden in het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp.
 

augustus 16, 2017

Dinsdag bezocht burgemeester Theo Weterings mevrouw van mevrouw Maria Cornelia Beliën – Speijker om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag......

BADHOEVEDORP - Dinsdag bezocht burgemeester Theo Weterings mevrouw van mevrouw Maria Cornelia Beliën – Speijker om haar te feliciteren met haar 100e verjaardag.

Zij woont in Zorgcentrum Meerwende in Badhoevedorp.

Mw. Beliën was bijna 42 jaar getrouwd toen ze in januari 1984 weduwe werd.

Samen met haar echtgenoot had ze van 1952 tot 1962 diverse kruidenierswinkels.

Het echtpaar Beliën kreeg 4 kinderen. Inmiddels zijn daar 5 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen bijgekomen.
 

augustus 5, 2017

Het evenement richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zal gehouden worden van 28 augustus tot 2 september........

BADHOEVEDORP – In de laatste week van de zomervakantie zal in Badhoevedorp traditiegetrouw een Huttenkamp getimmerd worden.

Bij Speeltuinvereniging Badhoevedorp kunnen kinderen in enkele dagen tijd een Huttenkamp bouwen, waarbij het thema dit jaar “Afrika” is.

Het evenement richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en zal gehouden worden van 28 augustus tot 2 september.

Naast de huttenbouw zullen er ook andere activiteiten plaatsvinden zoals knutsellessen, diverse spelletjes en djembé-trommelen.

augustus 1, 2017

De politie heeft afgelopen zaterdag een 30-jarige man in Badhoevedorp aangehouden. Agenten hadden de motorrijder op de Nieuwenmeerdijk aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag........

BADHOEVEDORP – De politie heeft afgelopen zaterdag een 30-jarige man in Badhoevedorp aangehouden.

Agenten hadden de motorrijder op de Nieuwenmeerdijk aan de kant gezet vanwege zijn rijgedrag.

Bij controle bleek de motor gestolen te zijn en het kenteken niet te kloppen.

De man is hierna aangehouden voor heling en het rijden zonder motorrijbewijs op een onverzekerde motor.

De motor is door de politie in beslag genomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

augustus 1, 2017

Het is wetenschappelijk bewezen dat het bridgespel ook de hersenen van ouderen jong en vitaal houdt.......

BADHOEVEDORP – Bridgeclub Nieuwer Amstel zal op 11 september in Badhoevedorp een bridgecursus voor beginners starten.

Het is wetenschappelijk bewezen dat het bridgespel ook de hersenen van ouderen jong en vitaal houdt.

Zelfs voor hen die nog nooit een speelkaart in de hand hebben gehad is dit een uitgelezen kans om het kaartspel te leren.

De cursus heeft frequentie van 25 lessen die wekelijks van 20.00 tot ca 23.00 uur plaatsvinden

Deze bridgecursus eindigt mei 2018.

Bron: hcnieuws.nl

juli 28, 2017

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Badhoevedorp twee minderjarige scooterdieven opgepakt....

BADHOEVEDORP - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee minderjarige scooterdieven opgepakt.

Na een melding van een gestolen scooter ging de politie op onderzoek uit. In Badhoevedorp hoorde een agent opmerkelijke klusgeluiden vanuit een specifieke garagebox nabij het winkelcentrum.

Nadat meerdere keren gesommeerd was de garagedeur te openen, kwamen twee jongens van 15 en 16 jaar oud tevoorschijn, allebei afkomstig uit Badhoevedorp,

juli 26, 2017

In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug.........

BADHOEVEDORP - In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug. Volgens wethouder Reneman van Haarlemmermeer is dit erg goed nieuws voor de inwoners van Badhoevedorp en een mijlpaal die gevierd mag worden. Het ontwerp en de uitvoering zullen worden afgestemd met omwonenden, nabijgelegen bedrijven en betrokken dorps- en wijkraden. De voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe Sloterbrug gaan na de zomer van start.

juli 24, 2017

Een straatrover is in de nacht van zondag op maandag in Badhoevedorp gewond geraakt nadat hij door de politie was neergeschoten.....

BADHOEVEDORP - Een straatrover is in de nacht van zondag op maandag in Badhoevedorp gewond geraakt nadat hij door de politie was neergeschoten.

De 29-jarige man had daarvoor op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp een 66-jarige vrouw van haar tas beroofd en haar daarbij in haar arm gestoken.

Nadat de vrouw de politie had gealarmeerd troffen agenten de man op de Nieuwemeerdijk aan.

Ondanks diverse waarschuwingen om zich over te geven liep de man met een mes richting de politieagenten.

juli 22, 2017

Het wandelbos in Badhoevedorp gaat vanaf maandag op de schop om op deze plek een nieuw park aan te leggen......

BADHOEVEDORP - Het wandelbos in Badhoevedorp gaat vanaf maandag op de schop om op deze plek een nieuw park aan te leggen.

In verband met de veiligheid is het wandelbos gedurende de werkzaamheden geheel afgesloten.

Deze werkzaamheden bestaan onder meer uit het kappen van bomen en de aanleg de waterpartij dat onderdeel wordt van het toekomstige Lint.

Vanuit de wens van bewoners om zo snel mogelijk het groen te compenseren, is besloten om eerder dan gepland te starten met de aanleg van het nieuwe park.

juli 14, 2017

De nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart in Badhoevedorp is in 2021 klaar.....

BADHOEVEDORP - De nieuwe Sloterbrug over de Ringvaart is in 2021 klaar.
Dit valt volgens de dorpsraad van Badhoevedorp af te leiden uit publicaties van de gemeente Haarlemmermeer.

Samen met de gemeente Amsterdam en “betrokkenen” wordt gekeken naar brug en financiering. Beslissingen zijn er evenwel nog niet genomen.
De dorpsraad zegt bij dat proces betrokken te willen worden.

Bron: Haarlems Dagblad.
 

juli 14, 2017

Sony Benelux verhuist volgende week van Badhoevedorp naar een splinternieuw pand achter NS station Hoofddorp.....

BADHOEVEDORP/HOOFDDORP -- Sony Benelux verhuist volgende week van Badhoevedorp naar een splinternieuw pand achter NS station Hoofddorp.

Het bedrijf heeft ruim 25 jaar langs Schipholweg en de steeds dichterbij komende A9 gezeten, maar zocht een pand dat beter bereikbaar is, duurzaam gebouwd en flexibel te gebruiken. Zij vond dat in kantorenpark 20|20, dat tussen Taurusavenue en de vrije busbaan verrijst, tussen A4 en NS-station.

Sony betrekt een glazen vleugel van een pand dat direct naast het Novotel is gebouwd.

Bron: haarlemsdagblad.nl.