MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerActiviteiten | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Badhoevedorp

mei 26, 2017

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.......

Met de omlegging van de A9 is het oude A9 tracé in Badhoevedorp nu ook daadwerkelijk afgesloten.

Met het NOWAY A9 festival, verzorgd door Sportservice Haarlemmermeer in samenwerking met lokale sportverenigingen, wordt op 3 juni op gepaste wijze afscheid genomen van een snelweg die Badhoevedorp jarenlang heeft gekenmerkt.

Iedereen kan ’s middag van 12 tot 4 uur vrijblijvend een sport uitproberen of deelnemen aan een sportclinic.

mei 26, 2017

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.......

Wethouder Tom Horn lanceert woensdagavond 31 mei, rond half 8, de website hallobadhoevedorp.nl, het nieuwe digitale platform van de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp.

Dat doet hij door, met hulp van dorpsraadvoorzitter Anne Marie Kamevaar, een account aan te maken.

De lancering vindt plaats in het dorpshuis aan de Snelliuslaan 35.

Bij deze gelegenheid ontvangt de wethouder ook het laatste exemplaar van de papieren dorpsgids 2017.
 

mei 25, 2017

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp. De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.......

Een mysterieus verschijnsel deed zich woensdagmiddag voor op de hoek van de Fuchsiastraat en het Anemoonpad in Badhoevedorp.

De stoeptegels langs het fietspad kwamen plotseling in beweging.

De brandweer vermoedde dat de beweging veroorzaakt werd door een gaslek onder de grond. Uit metingen bleek evenwel dat er geen gas onder de stoeptegels zat.

Een dag eerder was de brandweer voor hetzelfde verschijnsel ook al naar de bewuste toegekomen. Toen werd er ook geen gas waargenomen.
Netbeheerder Liander gaat verder onderzoeken wat er aan de hand kan zijn.

mei 13, 2017

Naast vele artiesten zoals Big Black & Beautiful, Berget Lewis en The Voice Kids-deelneemster Chelsea Hegener, zullen ook de Muziekschool Badhoevedorp, Jeugdcircus Acrobatico, Dansschool Ponne, en verschillende dj’s hun opwachting maken.......

BADHOEVEDORP - Zaterdag 3 juni zal in Badhoevedorp het Noway A9 Festival plaatsvinden.

Naast vele artiesten zoals Big Black & Beautiful, Berget Lewis en The Voice Kids-deelneemster Chelsea Hegener, zullen ook de Muziekschool Badhoevedorp, Jeugdcircus Acrobatico, Dansschool Ponne, en verschillende dj’s hun opwachting maken.

Bij het evenement, dat zal plaatsvinden rond het oude tracé van de A9 door Badhoevedorp, is al ruim de helft van de 3.500 beschikbare tickets verkocht

mei 11, 2017

Een kop-staartbotsing op de Schipholweg heeft dinsdagmiddag voor een flinke chaos gezorgd.......

BADHOEVEDORP - Een kop-staartbotsing op de Schipholweg (N232) heeft dinsdagmiddag voor een flinke chaos gezorgd. Het ongeval vond plaats nabij de kruising met de Amsterdamse Baan. Drie personenwagens waren bij het ongeval betrokken, één bestuurster is onderzocht in de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis, wel is zij verwezen naar de huisarts. Door het ongeval was er maar één rijstrook beschikbaar, wat voor een lange file zorgde in de richting van de Amsterdamse Baan.

mei 10, 2017

De lezing gaat onder andere over Napoleon op Sint-Helena, maar ook over een Nederlandse gevangene die als enige ooit van het eiland wist te ontsnappen.....

BADHOEVEDORP – Woensdagavond 17 mei zal bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp de derde literaire lezing plaatsvinden.

De bevlogen verteller Ron Moerenhout zal bij Jaspers een lezing houden vol historische 'wist-ik-nietjes' en spannende anekdotes.

De lezing gaat onder andere over Napoleon op Sint-Helena, maar ook over een Nederlandse gevangene die als enige ooit van het eiland wist te ontsnappen.

De toegang tot de lezing is gratis maar men dient zich wel van tevoren aan te melden.

Bron: hcnieuws.nl
 

mei 9, 2017

Ondernemer op het gebied van innovatie en toekomstige mobiliteit, Kenan Aksular, zal als gastspreker een inleiding houden......

BADHOEVEDORP – Het Kerkcafé dat aanstaande vrijdag in Badhoevedorp zal worden gehouden gaat over duurzaamheid.

Dit café zal plaatsvinden in de ontmoetingsruimte van de Pelgrimskerk.

Ondernemer op het gebied van innovatie en toekomstige mobiliteit, Kenan Aksular, zal als gastspreker een inleiding houden.

Voor meer informatie over dit Kerkcafé kan men mailen met de organisator van deze bijeenkomst Bert Griffioen.   

Bron: haarlemsdagblad.nl

mei 3, 2017

Schrijfster Nathalie Pagie signeert aanstaande zaterdag vanaf 14.00 uur haar nieuwste thriller Casa Familia bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp........

BADHOEVEDORP – Schrijfster Nathalie Pagie signeert aanstaande zaterdag vanaf 14.00 uur haar nieuwste thriller Casa Familia bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp.

Dit laatste boek van Pagie speelt zich af in de Belgische Ardennen en gaat over de journaliste Tara Linders die samen met haar partner een lugubere vondst doet die al snel naar Andalusië leidt.

De thrillers van Nathalie Pagie krijgen steeds meer landelijke bekendheid bij liefhebbers van literaire thrillers.
 

april 28, 2017

De Dodenherdenking in Badhoevedorp op donderdag 4 mei begint ook dit jaar met de herdenkingssamenkomst in zorgcentrum De Meerwende........

De Dodenherdenking in Badhoevedorp op donderdag 4 mei begint ook dit jaar met de herdenkingssamenkomst in zorgcentrum De Meerwende.

Tijdens de samenkomst, die ’s middags om 3 uur begint, zullen enkele bewoners over hun persoonlijke ervaringen vertellen.

Na de samenkomst is er een kort plechtig moment in de tuin bij de vlag vóór De Meerwende. Publiek van buiten is hierbij zeer welkom.

april 27, 2017

Wereldwijd wordt op zaterdag 29 april Bookstore Day gevierd......

BADHOEVEDORP - Wereldwijd wordt op zaterdag 29 april Bookstore Day gevierd. In Nederland doen er voor het eerst dit jaar zo'n 150 onafhankelijke boekhandels mee. Ook bij Boekhandel Jaspers in Badhoevedorp wordt met twee Nederlandse topauteurs een dag lang de boekhandel gevierd: van 12 tot 1 uur is Karin Amatmoekrim te gast om haar boeken te signeren en ook Kees van Beijnum bezoekt de winkel om voor te lezen uit zijn nieuwste boek en het te signeren.

april 21, 2017

De man die in 1994 tot levenslang werd veroordeeld voor doodslag en twee pogingen tot doodslag in Badhoevedorp, mag na bijna 25 jaar met verlof.....

BADHOEVEDORP - De man die in 1994 tot levenslang werd veroordeeld voor doodslag en twee pogingen tot doodslag in Badhoevedorp, mag na bijna 25 jaar met verlof. Dat heeft de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming donderdag bekendgemaakt.

Het beklag van de levenslang gestrafte tegen de afwijzing van tijdelijk verlof is door die commissie gegrond verklaard. De man heeft sinds 2012 een gratieverzoek lopen.

april 11, 2017

De brandweer van Badhoevedorp is afgelopen zondag derde geworden bij de brandweer 112-wedstrijden in Monnickendam..... 

BADHOEVEDORP - De brandweer van Badhoevedorp is afgelopen zondag derde geworden bij de brandweer 112-wedstrijden in Monnickendam.

Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité hield in het weekend brandweerwedstrijden voor de provincie Noord-Holland in de 112-klasse en de hoofdklasse.

In de haven van Monnickendam werden verschillende brandweervaardigheden getoetst.

De wedstrijden van het ABWC zijn de belangrijkste testen van de geoefendheid van de brandweer.

De winnaar van de 112-klasse was de brandweer van Enkhuizen.
 

april 10, 2017

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto tegen een bestelbus gebotst op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp..... 

BADHOEVEDORP – In de nacht van zaterdag op zondag is een auto tegen een bestelbus gebotst op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp.

De bestuurder van de personenauto zag de wegversmalling over het hoofd en kwam bij het uitwijken tegen een bestelbus.

Bij het ongeluk raakte de bijrijdster van de auto gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de personenauto is meegenomen naar het politiebureau voor een alcoholtest.

april 8, 2017

In het kader van de Week van de Homeopathie zal op donderdag 13 april een informatiedag gehouden worden in Dienstencentrum ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – In het kader van de Week van de Homeopathie zal op donderdag 13 april een informatiedag gehouden worden in Dienstencentrum ’t Rietland in Badhoevedorp.

Klassiek Homeopaat Rianda Groenendijk zal hierbij van 09.30 tot 13.30 uur aanwezig zijn om de bezoekers uitleg te geven over homeopathie en de werking ervan.

Naast informatie over de producten hoort ook een vrijblijvend persoonlijk consult tot de mogelijkheden van de bezoekers aan deze informatiedag.

Bron: hcnieuws.nl

april 8, 2017

Minister Schultz van Haegen zal maandagmiddag de omgelegde A9 bij Badhoevedorp officieel openen.....

BADHOEVEDORP - Minister Schultz van Haegen zal maandagmiddag de omgelegde A9 bij Badhoevedorp officieel openen.

Sinds december 2016 was het eerste deel richting Amstelveen al open, maar vanaf dit weekend gaat nu ook de weg richting Haarlem open.

Hiermee zal de snelweg niet meer dwars door Badhoevedorp lopen.

Met de omlegging van de A9 is gezorgd voor een verbetering van de leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere bereikbaarheid van Schiphol en de regio Amsterdam.

april 7, 2017

Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.....
 

BADHOEVEDORP - Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.

Voor hetzelfde doel hebben jeugdleden van verschillende verenigingen vijfduizend flyers huis-aan-huis verspreid en geholpen met het ophangen van spandoeken en posters.

De overhandiging van de handtekeningen vindt plaats tijdens de Open Dag van Christofoor Basketbal voor de jeugd, ’s middags om 3 uur, in sporthal De Sporthoeve aan de Snelliuslaan 1.
 

april 6, 2017

Maandag 10 april gaat ook de nieuwe A9 richting Haarlem open......

BADHOEVEDORP - Maandag 10 april gaat ook de nieuwe A9 richting Haarlem open. Daarmee is de omlegging van de rijksweg een feit. Om de sluiting van de snelweg door Badhoevedorp te vieren nemen Rijkswaterstaat en de gemeente Haarlemmermeer een groep van zo’n 125 bewoners mee om als laatste weggebruikers over de oude A9 door Badhoevedorp te rijden. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 7 april van elf tot twaalf uur.

april 5, 2017

Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP – Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp.

Elzakalai zal deze openingshandeling verrichten door de eerste bal te werpen bij de honkbalwedstrijd tussen Pirates en de Terrasvogels,

Sport Combinatie Badhoevedorp is een multifunctioneel sportcomplex in Badhoevedorp met afdelingen voor veldvoetbal, zaalvoetbal, honkbal en softbal.

april 4, 2017

Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.

De wethouder komt langs om zijn waardering over te brengen aan de maaltijdvoorziening van het buurthuis die onder de naam ‘Smulmaatjes’ verder gaat.

Een andere aanleiding voor het bezoek is dat Maatvast de verbouwingen van verschillende locaties heeft afgerond, die begonnen en eindigen in het ‘t Rietland.

maart 31, 2017

De politie heeft dinsdagmiddag op de Keizersweg in Badhoevedorp een 20-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor het bezit van harddrugs.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft dinsdagmiddag op de Keizersweg een 20-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Tijdens een algemene verkeerscontrole hielden agenten de jonge Amsterdammer staande. Uit de auto kwam een sterke wietlucht.
Nadat de politie de auto had gecontroleerd, wilde zij de man fouilleren.
De Amsterdammer werkte mee tot aan de fouillering aan de binnenkant van zijn benen. Omdat de man tegenwerkte, besloten de agenten hem aan te houden.

maart 23, 2017

Waar het verkeer nu nog dwars door Badhoevedorp rijdt, wordt op zaterdag 3 juni met een groot festival afscheid genomen van de oude A9........... 

BADHOEVEDORP - Waar het verkeer nu nog dwars door Badhoevedorp rijdt, wordt op zaterdag 3 juni met een groot festival afscheid genomen van de oude A9. Acht Badhoevedorpers organiseren het Noway A9 Festival. Ze willen met optredens van artiesten en dj’s, foodtrucks en demonstraties van lokale sportclubs vieren dat de snelweg na 45 jaar uit het dorp is verdwenen. Voor de bezoekers worden over een lengte van zeshonderd meter vier barretjes neergezet. Het evenement richt zich op Badhoevedorpers en voormalige inwoners van deze Haarlemmermeerse kern.

maart 22, 2017

Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp en Petanque Union Badhoevedorp....

BADHOEVEDORP - Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp (KVB) en Petanque Union Badhoevedorp (PUB). De verenigingen fuseren en verhuizen naar een nieuwe locatie in Quatrebras. Toen in 2012 het plan voor het nieuwe dorpshuis in Quatrebras werd bijgesteld van ruim 5.000 meter naar ongeveer 2.000 meter kwam er ruimte vrij in dit voorzieningengebied. Deze ruimte is ingevuld met de nieuwe locatie voor KVB en PUB gezamenlijk. De verenigingen waren hier zeer tevreden mee.

maart 18, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.

Aan deze controle werd onder meer medewerking verleend door de politie Noord-Holland, de Belastingdienst, de provincie Noord-Holland en de RDW. In totaal werden donderdag 44 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties gecontroleerd.

Bij deze controle is beslag gelegd op 12 voertuigen en is eveneens 12 keer proces-verbaal opgemaakt.

maart 16, 2017

Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night...........

BADHOEVEDORP - Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night. Tijdens deze avonden voor jonge meiden tussen 10 en 15 jaar wordt gestart met een kleine high tea en worden onderwerpen behandeld waar jonge meiden tegenaan lopen. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden van make-uppen tot fotoshoots en er worden uiteenlopende workshops gegeven. Deelname aan de avond kost € 2,50 en elke avond duurt van zeven uur tot half tien.