MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Badhoevedorp

januari 16, 2018

Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp raakten zondagavond rond kwart over elf een bromfietser en zijn passagier gewond nadat zij bij een van de wegversmallingen ten val waren gekomen......

Op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp raakten zondagavond rond kwart over elf een bromfietser en zijn passagier gewond nadat zij bij een van de wegversmallingen ten val waren gekomen.

Beide betrokkenen werden in een ambulance nagekeken; een van hen was zodanig gewond, dat verdere behandeling in het ziekenhuis gewenst was.
 

januari 3, 2018

De voetballer van SC Badhoevedorp die vorig jaar een speler van VVH Velserbroek keihard tegen het hoofd schopte, is dinsdag veroordeeld tot een half jaar cel.........

BADHOEVEDORP - De voetballer van SC Badhoevedorp die vorig jaar een speler van VVH Velserbroek keihard tegen het hoofd schopte, is dinsdag veroordeeld tot een half jaar cel. Getuigen zeiden dat de 35-jarige man zo hard schopte dat het leek ’alsof hij een penalty nam’. De Haarlemse rechtbank vindt het een poging tot doodslag. De man was in 2015 al geroyeerd door CTO '70 in Duivendrecht wegens geweld tegen een grensrechter. Hij schreef zich echter onder een andere naam in bij SC Badhoevedorp. Die club royeerde de man na het geweld tegen speler Jur Swier van VVH Velserbroek.

december 22, 2017

De politie heeft een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van inbraak en diefstal met geweld in een woning in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte van inbraak en diefstal met geweld in een woning in Badhoevedorp.

Een bewoner van de Sperwerstraat kwam op 15 november jongstleden thuis met zijn dochter, toen zij een inbreker in huis aantroffen.
De bewoner en de inbreker raakten met elkaar in gevecht, waarbij de inbreker geweld toepaste, zowel op de bewoner als op de dochter. De inbreker wist te ontkomen.

De verdachte is ingesloten; de recherche zet het onderzoek voort.

december 19, 2017

Het nieuwe Corendon-hotel, gevestigd in het voormalige Sony-kantoor bij Schiphol, krijgt als het aan topman Atilay Uslu ligt een heuse Boeing 747 in de voortuin......

Het nieuwe Corendon-hotel, gevestigd in het voormalige Sony-kantoor bij Schiphol, krijgt als het aan topman Atilay Uslu ligt een heuse Boeing 747 in de voortuin.

Het bedrijf is in onderhandeling met KLM over een toestel. Eerder zette Corendon al een gedeelte van een Boeing 737 in het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam, met daarin een cockpit en veertien stoelen. Uslu gaat nu voor een compleet vliegtuig.

Hij wil van het toestel een museum maken. Het Corendon Village bij Schiphol krijgt 677 kamers en moet daarmee het grootste van de Benelux worden.

december 12, 2017

Zaterdag 16 december wordt in het dorpshuis Badhoevedorp een informatiemarkt georganiseerd over de ontwikkelingen in het dorp......

Zaterdag 16 december wordt in het dorpshuis Badhoevedorp een informatiemarkt georganiseerd over de ontwikkelingen in het dorp.

Gemeente, Rijkswaterstaat, ontwikkelaars AM en Bohemen en de dorpsraad zijn tussen 1 en 4 uur ’s middags aanwezig om antwoord te geven op vragen over onder meer de stand van zaken met de sloop van de A9 en de plannen voor het centrum.

Naast informatie over de projecten van de gebiedsontwikkeling zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en kan onder begeleiding van de projectmanager een bezoekje worden gebracht aan het wandelpark.

december 11, 2017

Dinsdag 12 december vindt in Esperanza, Badhoevelaan 82, vanaf 20.00 uur de officiële kick-off bijeenkomst plaats van editie 2018 van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp........

Dinsdag 12 december vindt in Esperanza, Badhoevelaan 82, vanaf 20.00 uur de officiële kick-off bijeenkomst plaats van editie 2018 van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp.

Esperanza, het inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, is net als bij vorige edities nauw betrokken bij de organisatie van de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp.

De Samenloop is een jaarlijks terugkerend 24-uurs wandelevenement met als doel het financieel ondersteunen van kankeronderzoek.

december 2, 2017

De deelname van RKSV Pancratius uit Badhoevedorp aan de Energy Battle voor sportverenigingen heeft die club een wel heel profijtelijk resultaat opgeleverd.......

De deelname van RKSV Pancratius uit Badhoevedorp aan de Energy Battle voor sportverenigingen heeft die club een wel heel profijtelijk resultaat opgeleverd.

Bij de vereniging bleek namelijk sprake van een jarenlange onjuiste meting van het stroomverbruik. De club kreeg na herberekening een bedrag van maar liefst 110.000 euro terug.

Pancratius gaat deze enorme meevaller investeren in een nieuw, duurzaam clubhuis.

november 25, 2017

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en de Business Club Badhoevedorp organiseren maandagavond 27 november gezamenlijk een openbare bijeenkomst......

De Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp en de Business Club Badhoevedorp organiseren maandagavond 27 november gezamenlijk een openbare bijeenkomst.

Aan de orde is de vraag welke stappen nodig zijn om te komen tot een gedragen visie voor de toekomst van het dorp.

Komende maanden worden forse stappen gezet in de ontwikkeling en uitvoering van de gebiedsontwikkeling van Badhoevedorp.

november 24, 2017

De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras in Badhoevedorp is gestart.....

BADHOEVEDORP - De verkoop van de eerste fase van de woningen in Park Quatrebras is gestart. De ontwikkelaars van de in totaal 550 woningen in deze nieuwe wijk zijn AM en Bohemen.

Zaterdag 25 november houdt ontwikkelaar Bohemen een informatiemiddag voor in totaal 28 vrijstaande en half vrijstaande woningen in Park Quatrebras.
Ontwikkelaar AM begint binnenkort met de pre-sale van zijn eerste 150 woningen in Quatrebras.

Het streven is om in 2018 te starten met de bouw van de woningen. Volgens de huidige planning is de woonwijk uiterlijk in 2024 klaar.

november 22, 2017

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto........

Maandagnacht heeft de politie bij een controle in Badhoevedorp de bestuurder van een verdachte auto aangehouden. Hij had inbrekerswerktuigen en wiet bij zich in zijn auto.

De politie onderzoekt nog of de man aan recentelijke inbraken kan worden gekoppeld. Volgens de Haarlemmermeerse politie is alleen al in de voorbije week 11 keer ingebroken in de polder.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 17, 2017

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.......

De bewoner van een woning aan de Sperwerstraat in Badhoevedorp heeft woensdagmiddag een inbreker zijn huis uit gejaagd. Hij kwam samen met zijn dochter rond 15.00 uur thuis.

Ze troffen de inbreker aan in hun woning. Er ontstond een vechtpartij, waarna de inbreker wist te ontvluchten.

De politie zoekt naar mensen die iets gezien hebben. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 – 8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 8, 2017

Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed............

BADHOEVEDORP – Een twintigjarige motorrijder is dinsdagmiddag gesnapt terwijl hij bij Badhoevedorp zeker 67 kilometer per uur te hard reed. Agenten in een onopvallende auto op de Sloterweg werden door de motorrijder op het fietspad ingehaald. Collega’s zagen de man zelfs van hen wegrijden terwijl zij 150 kilometer per uur reden. Op de Hoofdweg Oostzijde kon de motorrijder staande worden gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bron: Haarlems Dagblad

november 8, 2017

Senioren die wegwijs willen worden gemaakt op het internet zijn 14 november welkom bij de bijeenkomst van de HCC-seniorenacademie. Die vindt tussen half 2 en half 4 plaats in het dorpshuis Badhoevedorp......

Senioren die wegwijs willen worden gemaakt op het internet zijn 14 november welkom bij de bijeenkomst van de HCC-seniorenacademie. Die vindt tussen half 2 en half 4 plaats in het dorpshuis Badhoevedorp.

Bijna iedere tweede dinsdag van de maand geven de vrijwilligers een presentatie over een digitaal onderwerp. Voor de maand november is het onderwerp: Surfen op internet.

oktober 31, 2017

Omstreeks kwart over tien zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan het Lorentzplein in Badhoevedorp.....

Omstreeks kwart over tien zaterdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een incident aan het Lorentzplein in Badhoevedorp.

Ook het Mobiel Medische Team werd gealarmeerd. Er bleek op het plein gevochten te zijn.

Daarbij was één persoon gewond geraakt. Hij is ter plaatse in de ambulance door de trauma-arts nagekeken, waarna deze naar het ziekenhuis is vervoerd.

Over de toedracht van de vechtpartij is volgens de politie nog veel onduidelijk. Via nader onderzoek en verhoor wil zij hierover meer te weten komen. Getuigen kunnen zich melden.

oktober 28, 2017

Maandag 30 oktober houdt de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp een openbare bijeenkomst die geheel in het teken staat van de groei van Schiphol. Dit mede naar aanleiding van de recente berichtgeving hierover in de media.....

Maandag 30 oktober houdt de Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp een openbare bijeenkomst die geheel in het teken staat van de groei van Schiphol. Dit mede naar aanleiding van de recente berichtgeving hierover in de media. 

Groei van Schiphol heeft gevolgen voor Badhoevedorp, aldus de dorpsraad. Ciska Spikker, clustervertegenwoordiger Zwanenburgbaan buitengebied, is uitgenodigd om over dit thema een lezing te geven.

oktober 27, 2017

De dorpsraad van Badhoevedorp wil dat er in het dorp meer bushaltes komen voor het aanvullend openbaar vervoer. De raad roept Badhoevedorpers op hiervoor suggesties aan te dragen.........

De dorpsraad van Badhoevedorp wil dat er in het dorp meer bushaltes komen voor het aanvullend openbaar vervoer. De raad roept Badhoevedorpers op hiervoor suggesties aan te dragen.

Het aanvullend openbaar vervoer rijdt geen vaste routes en ook niet volgens een dienstregeling. Het vervoer moet minimaal een uur van tevoren telefonisch worden aangevraagd.

De haltes waar mensen worden opgehaald zijn echter wel ’vast’. Er zijn op dit moment vier haltes, te weten Einsteinlaan, Lorentzplein, Rijstvogelstraat en de rooms-katholieke kerk.

oktober 26, 2017

Het zevende StratenGolfToernooi dat in september in Badhoevedorp werd gehouden was meteen ook het meest succesvolle ooit..........

BADHOEVEDORP - Het zevende StratenGolfToernooi dat in september in Badhoevedorp werd gehouden was meteen ook het meest succesvolle ooit. Door diverse sponsors, deelnemers en vrijwilligers is een recordbedrag van bijna 25000 euro bijeengebracht. De Stichting Van Badhoevedorp Voor Badhoevedorp heeft hiermee een aantal kleine verenigingen van Badhoevedorp kunnen helpen die als gevolg van de verplaatsing van de A9 en de ontwikkeling van het vrijgekomen terrein kosten moesten maken.

oktober 14, 2017

Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met het overzetten van vissen uit het oude naar het nieuwe water in park Quatrebras in Badhoevedorp......

Een gespecialiseerd bedrijf is begonnen met het overzetten van vissen uit het oude naar het nieuwe water in park Quatrebras in Badhoevedorp.

Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van de techniek van 'elektrisch vissen', zodat ook de bodemvissen als de modderkruiper meegaan.
De vijver zal in een aantal vakken verdeeld worden, zodat de vissen niet kunnen ontsnappen.

Vervolgens worden de vissen zoveel mogelijk met netten gevangen. Als er te veel obstakels in het water liggen wordt overgegaan op het elektrisch vissen.

oktober 10, 2017

De bouw van het nieuwe clubhuis van korfbalvereniging Badhoevedorp en petanqueclub PUB is officieel gestart. Afgelopen week werd de eerste paal geslagen. Inmiddels zijn beide verenigingen ook gefuseerd......

De bouw van het nieuwe clubhuis van korfbalvereniging Badhoevedorp en petanqueclub PUB is officieel gestart. Afgelopen week werd de eerste paal geslagen. Inmiddels zijn beide verenigingen ook gefuseerd.

De naam van de fusieclub wordt Sporting Badhoevedorp.
Het nieuwe sportcomplex van de fusievereniging komt in park Quatrebras. De korfbalvelden en petanquebanen zijn al aangelegd. Het verenigingsgebouw, met kleedkamers, een kantine en ruimte voor een terras, moet binnen een half jaar gereed zijn.

oktober 10, 2017

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Burgemeester Amersfoordtlaan in Badhoevedorp zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd........

Bij een aanrijding tussen twee auto’s op de Burgemeester Amersfoordtlaan in Badhoevedorp zijn zondagavond twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Een van hen was dermate onrustig en in de war door de klap dat begeleiding van een marechaussee in de ambulance raadzaam bleek.

Over de oorzaak van het ongeval kan nog niet veel gezegd worden. De verkeersongevallen analyse (VOA) kwam ter plaatse gekomen om de oorzaak te onderzoeken.

september 30, 2017

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.

Wethouder Marjolein Steffens reikte namens de Gemeente Haarlemmermeer een pluim uit aan Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer voor haar inspanning voor gehandicapten in de gemeente.

De pluim werd in ontvangst genomen door voorzitter Ed Koster en secretaris André Pijnaker.
 

september 28, 2017

De leegstand van winkels in het centrum van Badhoevedorp is hoger dan het landelijk gemiddelde van een vergelijkbaar winkelgebied.....

HAARLEMMERMEER - De leegstand van winkels in het centrum van Badhoevedorp is hoger dan het landelijk gemiddelde van een vergelijkbaar winkelgebied. Badhoevedorp scoort 10,5 procent, het landelijk gemiddelde is 8,7.
Alle andere winkelgebieden in Haarlemmermeer zitten ruim onder het landelijk gemiddelde.

Het best is de situatie in Vijfhuizen, Hoofddorp-Bornholm en -Overbos, Nieuw-Vennep Kalslagerring, Schiphol-centrum en de Sloterweg in Badhoevedorp. Hier is sprake van nul procent leegstand ten opzichte van het landelijk gemiddelde.

september 26, 2017

Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt in het Dorpshuis Badhoevedorp de dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ opgevoerd. Het project is een coproductie van de ensembles Folklor en Phoenix.....

Aanstaande zondag, 1 oktober, wordt in het Dorpshuis Badhoevedorp de dansvoorstelling ‘Landverhuizers’ opgevoerd. Het project is een coproductie van de ensembles Folklor en Phoenix.

Landverhuizers vertelt het verhaal van meer dan een miljoen mensen die zich tussen 1890 en 1930 vanuit Europa elders op de wereld vestigden.

In de voorstelling wordt zichtbaar hoe Noren, Zigeuners, Ieren, Hongaren of Duitsers via zang en dans hun cultuur levend hielden.

september 23, 2017

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.....

Maandagavond 2 oktober wordt in het Wandelbos in Badhoevedorp een vleermuizen-excursie georganiseerd. Met behulp van een speciale detector worden de vleermuizen gespot.

Deelnemers verzamelen ’s avonds vanaf half 8 in het dorpshuis aan de Snelliuslaan voor een toelichting. De wandeling start om 8 uur.

Aanmelden kan via badhoevedorp@haarlemmermeer.nl, onder vermelding van ‘vleermuizen’.