MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
PuurCultuur | 19:00 - 21:00
Share |

Content about Badhoevedorp

april 11, 2017

De brandweer van Badhoevedorp is afgelopen zondag derde geworden bij de brandweer 112-wedstrijden in Monnickendam..... 

BADHOEVEDORP - De brandweer van Badhoevedorp is afgelopen zondag derde geworden bij de brandweer 112-wedstrijden in Monnickendam.

Het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité hield in het weekend brandweerwedstrijden voor de provincie Noord-Holland in de 112-klasse en de hoofdklasse.

In de haven van Monnickendam werden verschillende brandweervaardigheden getoetst.

De wedstrijden van het ABWC zijn de belangrijkste testen van de geoefendheid van de brandweer.

De winnaar van de 112-klasse was de brandweer van Enkhuizen.
 

april 10, 2017

In de nacht van zaterdag op zondag is een auto tegen een bestelbus gebotst op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp..... 

BADHOEVEDORP – In de nacht van zaterdag op zondag is een auto tegen een bestelbus gebotst op de Nieuwemeerdijk in Badhoevedorp.

De bestuurder van de personenauto zag de wegversmalling over het hoofd en kwam bij het uitwijken tegen een bestelbus.

Bij het ongeluk raakte de bijrijdster van de auto gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de personenauto is meegenomen naar het politiebureau voor een alcoholtest.

april 8, 2017

In het kader van de Week van de Homeopathie zal op donderdag 13 april een informatiedag gehouden worden in Dienstencentrum ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – In het kader van de Week van de Homeopathie zal op donderdag 13 april een informatiedag gehouden worden in Dienstencentrum ’t Rietland in Badhoevedorp.

Klassiek Homeopaat Rianda Groenendijk zal hierbij van 09.30 tot 13.30 uur aanwezig zijn om de bezoekers uitleg te geven over homeopathie en de werking ervan.

Naast informatie over de producten hoort ook een vrijblijvend persoonlijk consult tot de mogelijkheden van de bezoekers aan deze informatiedag.

Bron: hcnieuws.nl

april 8, 2017

Minister Schultz van Haegen zal maandagmiddag de omgelegde A9 bij Badhoevedorp officieel openen.....

BADHOEVEDORP - Minister Schultz van Haegen zal maandagmiddag de omgelegde A9 bij Badhoevedorp officieel openen.

Sinds december 2016 was het eerste deel richting Amstelveen al open, maar vanaf dit weekend gaat nu ook de weg richting Haarlem open.

Hiermee zal de snelweg niet meer dwars door Badhoevedorp lopen.

Met de omlegging van de A9 is gezorgd voor een verbetering van de leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere bereikbaarheid van Schiphol en de regio Amsterdam.

april 7, 2017

Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.....
 

BADHOEVEDORP - Zaterdag 8 april neemt burgemeester Theo Weterings driehonderd handtekeningen in ontvangst uit handen van jongeren uit Zwanenburg. Zij willen graag snel een nieuwe sporthal.

Voor hetzelfde doel hebben jeugdleden van verschillende verenigingen vijfduizend flyers huis-aan-huis verspreid en geholpen met het ophangen van spandoeken en posters.

De overhandiging van de handtekeningen vindt plaats tijdens de Open Dag van Christofoor Basketbal voor de jeugd, ’s middags om 3 uur, in sporthal De Sporthoeve aan de Snelliuslaan 1.
 

april 6, 2017

Maandag 10 april gaat ook de nieuwe A9 richting Haarlem open......

BADHOEVEDORP - Maandag 10 april gaat ook de nieuwe A9 richting Haarlem open. Daarmee is de omlegging van de rijksweg een feit. Om de sluiting van de snelweg door Badhoevedorp te vieren nemen Rijkswaterstaat en de gemeente Haarlemmermeer een groep van zo’n 125 bewoners mee om als laatste weggebruikers over de oude A9 door Badhoevedorp te rijden. Deze bijeenkomst vindt plaats op vrijdagavond 7 april van elf tot twaalf uur.

april 5, 2017

Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP – Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp.

Elzakalai zal deze openingshandeling verrichten door de eerste bal te werpen bij de honkbalwedstrijd tussen Pirates en de Terrasvogels,

Sport Combinatie Badhoevedorp is een multifunctioneel sportcomplex in Badhoevedorp met afdelingen voor veldvoetbal, zaalvoetbal, honkbal en softbal.

april 4, 2017

Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Voor het twaalfde bezoek van de Meer voor Elkaar-toer komt wethouder Tom Horn op woensdag 5 april naar buurthuis ’t Rietland in Badhoevedorp.

De wethouder komt langs om zijn waardering over te brengen aan de maaltijdvoorziening van het buurthuis die onder de naam ‘Smulmaatjes’ verder gaat.

Een andere aanleiding voor het bezoek is dat Maatvast de verbouwingen van verschillende locaties heeft afgerond, die begonnen en eindigen in het ‘t Rietland.

maart 31, 2017

De politie heeft dinsdagmiddag op de Keizersweg in Badhoevedorp een 20-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor het bezit van harddrugs.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft dinsdagmiddag op de Keizersweg een 20-jarige inwoner van Amsterdam aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Tijdens een algemene verkeerscontrole hielden agenten de jonge Amsterdammer staande. Uit de auto kwam een sterke wietlucht.
Nadat de politie de auto had gecontroleerd, wilde zij de man fouilleren.
De Amsterdammer werkte mee tot aan de fouillering aan de binnenkant van zijn benen. Omdat de man tegenwerkte, besloten de agenten hem aan te houden.

maart 23, 2017

Waar het verkeer nu nog dwars door Badhoevedorp rijdt, wordt op zaterdag 3 juni met een groot festival afscheid genomen van de oude A9........... 

BADHOEVEDORP - Waar het verkeer nu nog dwars door Badhoevedorp rijdt, wordt op zaterdag 3 juni met een groot festival afscheid genomen van de oude A9. Acht Badhoevedorpers organiseren het Noway A9 Festival. Ze willen met optredens van artiesten en dj’s, foodtrucks en demonstraties van lokale sportclubs vieren dat de snelweg na 45 jaar uit het dorp is verdwenen. Voor de bezoekers worden over een lengte van zeshonderd meter vier barretjes neergezet. Het evenement richt zich op Badhoevedorpers en voormalige inwoners van deze Haarlemmermeerse kern.

maart 22, 2017

Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp en Petanque Union Badhoevedorp....

BADHOEVEDORP - Donderdag 23 maart ondertekenden de wethouders Reneman en Elzakalai op het Sportcomplex Akerveld de verplaatsingsovereenkomst van Korfbalvereniging Badhoevedorp (KVB) en Petanque Union Badhoevedorp (PUB). De verenigingen fuseren en verhuizen naar een nieuwe locatie in Quatrebras. Toen in 2012 het plan voor het nieuwe dorpshuis in Quatrebras werd bijgesteld van ruim 5.000 meter naar ongeveer 2.000 meter kwam er ruimte vrij in dit voorzieningengebied. Deze ruimte is ingevuld met de nieuwe locatie voor KVB en PUB gezamenlijk. De verenigingen waren hier zeer tevreden mee.

maart 18, 2017

De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.....

BADHOEVEDORP - De politie heeft afgelopen donderdag een verkeersveiligheidscontrole in Badhoevedorp gehouden die speciaal gericht was op het transportvervoer.

Aan deze controle werd onder meer medewerking verleend door de politie Noord-Holland, de Belastingdienst, de provincie Noord-Holland en de RDW. In totaal werden donderdag 44 vrachtwagens en vrachtwagencombinaties gecontroleerd.

Bij deze controle is beslag gelegd op 12 voertuigen en is eveneens 12 keer proces-verbaal opgemaakt.

maart 16, 2017

Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night...........

BADHOEVEDORP - Te beginnen op vrijdag 31 maart houdt Jongerencentrum Baddies elke laatste vrijdag van de maand een Girls Night. Tijdens deze avonden voor jonge meiden tussen 10 en 15 jaar wordt gestart met een kleine high tea en worden onderwerpen behandeld waar jonge meiden tegenaan lopen. Er zullen diverse activiteiten plaatsvinden van make-uppen tot fotoshoots en er worden uiteenlopende workshops gegeven. Deelname aan de avond kost € 2,50 en elke avond duurt van zeven uur tot half tien.

maart 16, 2017

Kombijsport Badhoevedorp gaat verhuizen naar een nieuwe locatie.........

BADHOEVEDORP - Kombijsport Badhoevedorp gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Als de leden daar mee instemmen wordt ook meteen de naam van de club aangepast naar Atletiek Vereniging Badhoevedorp. De vereniging moet op wens van de gemeente verhuizen voor de bouw van woonwijk Quatrebras, zodat straks een nieuw clubhuis en nieuwe atletiekvoorzieningen beschikbaar komen. De vereniging heeft nu zo’n 150 leden en heeft de ambitie om uit te groeien naar 300 leden door op de nieuwe locatie weer te starten met de jeugdafdeling.

Bron: Haarlems Dagblad

maart 14, 2017

Voorafgaand aan de Nationale Boekenweek, zal op vrijdag 24 maart een “Boekenborrel” plaatsvinden bij de Bibliotheek Badhoevedorp. 

BADHOEVEDORP - Voorafgaand aan de Nationale Boekenweek, zal op vrijdag 24 maart een “Boekenborrel” plaatsvinden bij de Bibliotheek Badhoevedorp. 

Bij deze borrel lezen schrijvers Paul Kroes, Jan Loogman en Kees Schelling voor uit eigen werk en gaan hierna in gesprek met het aanwezige publiek. 

De Boekenborrel is van 16.00 tot 18.00 uur en de toegang is gratis.

De Nationale Boekenweek is van zaterdag 25 maart tot zondag 2 april en het thema is dit jaar “Verboden Vruchten”.

maart 11, 2017

De bibliotheek Badhoevedorp wil samen met de landelijke organisatie Senia een speciale leesclub opzetten.....

BADHOEVEDORP – De bibliotheek Badhoevedorp wil samen met de landelijke organisatie Senia een speciale leesclub opzetten.

Senia is een organisatie voor geïnteresseerden in literatuur, filosofie of geschiedenis en heeft zo’n 1.000 leesgroepen in heel Nederland.

Het is de bedoeling dat de leesgroep in Badhoevedorp straks zeven keer per jaar bijeenkomt om vertaalde literatuur te bespreken.

Inwoners van Badhoevedorp en omstreken kunnen zich voor deze leesclub tot 31 maart aanmelden bij de bibliotheek.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 25, 2017

Een groep inwoners uit Badhoevedorp is een actie gestart om een middelbare school in het dorp te krijgen.....

BADHOEVEDORP - Een groep inwoners uit Badhoevedorp is een actie gestart om een middelbare school in het dorp te krijgen.

De initiatiefnemers hebben bij een petitie al meer dan duizend handtekeningen van voorstanders opgehaald.

Ook hebben zij gesprekken gevoerd met leden van de gemeenteraad en met schoolbesturen in de regio.

Badhoevedorp verjongt momenteel snel omdat er steeds meer jonge gezinnen komen wonen.

februari 25, 2017

Het kappen van bomen bij het omleggen van de A9 leidt nu al tot meer klachten over grondgeluiden in Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP - Het kappen van bomen bij het omleggen van de A9 leidt nu al tot meer klachten over grondgeluiden in Badhoevedorp.

Dorpsbewoners vrezen voor nog meer vliegtuiggeluid vanaf Schiphol als straks de huidige dijk verdwijnt die nu nog als een soort geluidswal door het dorp loopt.

De dorpsraad Badhoevedorp wil dat er onderzoek gedaan wordt naar het verminderen grondgeluid.

Men wijst hierbij naar de mogelijkheid van geluidsribbels in het landschap of het gebruik van dempende vegetatie zoals naaldbomen.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 22, 2017

De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.....

BADHOEVEDORP - De lokale partij HAP houdt woensdag 1 maart in het dorpshuis in Badhoevedorp een informatieve bijeenkomst over de landelijke verkiezingen van 15 maart.

Door onder meer mee te doen aan een quiz en “stemexamen” kunnen de bezoekers hun parate kennis als stemmer toetsen of eventueel bijschaven.

Volgens HAP-voorzitter Henny Beijer is deze kennis belangrijk om goed te bepalen wie ons de komende vier jaar in het parlement zal vertegenwoordigen.

februari 22, 2017

Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP - Woensdag 1 maart organiseert het CDA Haarlemmermeer een verkiezingsavond en politiek café in het dorpshuis van Badhoevedorp.

In het kader van de komende Tweede Kamer verkiezingen van 15 maart zal CDA-kamerlid Pieter Heerma bij deze bijeenkomst aanwezig zijn.

Heerma zal hierbij een toelichting geven op verkiezingsprogramma van het CDA en daarbij ingaan op thema’s zoals economie en de arbeidsmarkt.

Verder is er deze avond volop gelegenheid om met Heerma en andere aanwezigen in gesprek te gaan.
 

februari 14, 2017

Burgemeester Theo Weterings opent woensdag 22 februari het vijfde Repair Café van Haarlemmermeer in Buurthuis Badhoevedorp.....

BADHOEVEDORP – Burgemeester Theo Weterings opent woensdag 22 februari het vijfde Repair Café van Haarlemmermeer in Buurthuis Badhoevedorp.

Maatvastdirecteur Maarten Askamp zal ook aanwezig zijn tijdens de opening en samen met de burgemeester zal hij de eerste zijn die een apparaat ter reparatie aanbiedt.

De reparaties zijn gratis en wordt gedaan door vrijwilligers.

Het eerste Repair Café in Haarlemmermeer werd op 15 mei 2013 geopend in kerkcentrum De Ark in Hoofddorp.

februari 10, 2017

Dit jaar wordt voor de tweede keer de actie “Geef mij maar een boek” gehouden. Een actie van alle stenen boekhandels in Nederland.....

BADHOEVEDORP - Dit jaar wordt voor de tweede keer de actie “Geef mij maar een boek” gehouden. Een actie van alle stenen boekhandels in Nederland.
Voor maar 2 euro kunnen kinderen bij hun boekhandel een klassieker uit de jeugdliteratuur kopen.

Dit jaar is het boek “Achtste-groepers huilen niet” van Jacques Vriens aan de beurt.

Boekhandel Jaspers gaf het actieboek van vorig jaar cadeau aan alle kinderen uit groep acht in Badhoevedorp.
Dit jaar kiest Jaspers ervoor om de opbrengst van de actie geheel te doneren aan KiKa.

februari 9, 2017

Maandag 10 april om 05.00 uur gaat ook de A9 richting Haarlem open.....

BADHOEVEDORP - Maandag 10 april om 05.00 uur gaat ook de A9 richting Haarlem open. Vrijdagavond 8 april wordt het oude tracé al afgesloten zodat de aannemer het hele weekeinde de tijd heeft om de laatste aansluitingen te maken. Er komen slimme omleidingen. Direct nadat de oude A9 definitief buiten gebruik is gesteld wordt begonnen met de sloop van de weg. De aannemer heeft tot maart 2019 de tijd om alles op te ruimen. Uiteindelijk blijft er alleen een strook ingezaaid met gras over. De gemeente gaat de grond herontwikkelen om het dorp weer tot één geheel te maken.

februari 4, 2017

Zondag 12 februari organiseert het dorpshuis Badhoevedorp in samenwerking met Sweet Delicious de workshop “Versier je eigen taart”.....

BADHOEVEDORP - Zondag 12 februari organiseert het dorpshuis Badhoevedorp in samenwerking met Sweet Delicious de workshop “Versier je eigen taart”.

Het thema is hierbij “Valentijn” en het taartevent zal worden afgesloten met een echte high tea.

De workshop is van 13.30 tot 16.00 uur en na afloop mogen de gemaakte creaties mee naar huis worden genomen.

Het aantal plekken bij deze workshop is beperkt dus vooraf aanmelden via maatvast.nl is noodzakelijk.