MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Meer in de Middag | 12:00 - 18:00
Share |

Content about Amsterdam Airport Schiphol

maart 30, 2017

De Autoriteit Consument en Markt, ACM, legt Schiphol een boete van 25.000 euro op.....

SCHIPHOL - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) legt Schiphol een boete van 25.000 euro op. Volgens de ACM heeft de luchthaven luchtvaartmaatschappijen niet op de juiste wijze geconsulteerd bij nieuwe voorwaarden voor het busvervoer van passagiers tussen bepaalde gates en het terminalgebouw.

De ACM heeft bij de sanctie meegewogen dat er geen schade is ontstaan en dat de luchtvaartmaatschappijen wel zijn geïnformeerd. De toezichthouder heeft bij zijn besluit laten meespelen dat Schiphol zich vaker niet aan de consultatieregels heeft gehouden.

maart 30, 2017

Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme........

HOOFDDORP – Hoofddorper Kees Hoekstra heeft een Facebook pagina gemaakt waarop hij mensen vraagt om hun ervaringen te delen die zij hebben met het reizen met (kinderen met-) autisme.

maart 10, 2017

Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.....

SCHIPHOL - Circa 150 uitzendkrachten die in de vrachtafhandeling werken op Schiphol krijgen alsnog een ploegen- of onregelmatigheidstoeslag uitbetaald.
Dat is het resultaat van ingrijpen door vakbond FNV, na klachten dat vaste krachten die voordeeltjes wèl kregen, maar flexwerkers niet.

FNV Luchtvaart, Menzies World Cargo en uitzendbureau Flexcargo hebben nu een convenant gesloten, waarbij over de periode september 2015 tot en met januari 2016 een nabetaling volgt.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

februari 16, 2017

Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.....

HAARLEMMERMEER - Schiphol is voor luchtvaartmaatschappijen goedkoper dan de meeste van zijn directe concurrenten in het buitenland.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde studie van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

SEO heeft de totale kosten van elf luchthavens naast elkaar gelegd. Daarbij zijn de havengelden meegewogen, maar ook de kosten van de luchtverkeersleiding en allerlei overheidsheffingen.

Van de onderzochte luchthavens is alleen Istanbul aanzienlijk goedkoper dan Schiphol.

februari 3, 2017

Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten.....

SCHIPHOL - Tijdens een speciale actie hebben jagers in twee dagen tijd ruim 700 ganzen rond Schiphol geschoten. Dat was nodig omdat het aantal ganzen rond de luchthaven deze winter teveel was toegenomen. Hierdoor was de kans op botsingen met vliegtuigen te groot geworden.

De actie vond plaats op verzoek van en in samenspraak met het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

december 9, 2016

Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.....

SCHIPHOL - Schiphol hoorde in oktober bij de top drie snelst groeiende grote luchthavens van Europa, zo meldt Airports Council International.
De Nederlandse luchthaven zag het aantal passagiers met 8,7 procent toenemen naar 5,8 miljoen.
In de periode juli tot september stond Schiphol nog op plaats vier in de Europese top van snelst groeiende grote luchthavens, met een groei van 7,7 procent. Voor de kwalificatie ‘grote luchthaven’ zijn minstens 25 miljoen passagiers per jaar nodig.

oktober 14, 2016

Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar.....

SCHIPHOL - Schiphol verwacht in de komende herfstvakantie flink meer reizigers dan vorig jaar. De luchthaven gaat uit van zo'n drie miljoen passagiers die vertrekken, aankomen of overstappen. Dat is 12 procent meer dan in deze periode in 2015.

Vandaag worden de meeste mensen verwacht, ongeveer 208.000. Dit is de eerste vakantiedag in de regio's noord en midden. Schiphol adviseert reizigers op tijd te vertrekken.

september 19, 2016

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen......

Luchthaven Schiphol gaat vanaf 2017 beginnen met een proef met gezichtsherkenning.

Met de gezichtsherkenning kunnen luchtreizigers sneller worden geïdentificeerd en naar de gates worden geloodst, zodat lange rijen, opstoppingen en grote vertragingen worden voorkomen.

Er komt ook een nieuw wifinetwerk voor gratis internet en elektronische wegwijzers.

Door het gebruik van de nieuwe technologieën wilt Schiphol in 2018 de beste digitale luchthaven van de wereld worden.

september 12, 2016

De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.....

SCHIPHOL – De luchthaven heeft vandaag bekendgemaakt dat de afgelopen maand augustus de drukste maand ooit op Schiphol geweest is.

Volgens de luchthaven reisden in recordmaand augustus ruim 6,4 miljoen passagiers via Schiphol.

Vooral het aantal passagiers op vluchten binnen Europa steeg hierbij met ruim 10 procent tot 4,6 miljoen passagiers.

Op 12 augustus van dit jaar werden 220.000 passagiers verwerkt, waarmee de luchthaven die bewuste vrijdag de drukste dag ooit beleefde.
 

juli 19, 2016

De luchthaven Schiphol is het tweede luchtvaartknooppunt ter wereld geworden. Alleen Frankfurt heeft meer directe vluchten per week dan Schiphol.......

SCHIPHOL – De luchthaven Schiphol is het tweede luchtvaartknooppunt ter wereld geworden.

Alleen Frankfurt heeft meer directe vluchten per week dan Schiphol.

Het Financieel Dagblad meldt dit op basis van de Stichting Economisch Onderzoek.

Volgens Het Financieel Dagblad zijn deze cijfers een opsteker voor Schiphol.

Het aantal directe en indirecte vluchten op Schiphol is sinds 2006 met 60 procent gegroeid.

Maar ook de luchthavens van Istanbul en Dubai groeide in dezelfde periode enorm.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juli 16, 2016

De Schipholtunnel is vrijdagochtend in de richting Den Haag lange tijd afgesloten geweest......

SCHIPHOL - De Schipholtunnel is vrijdagochtend in de richting Den Haag lange tijd afgesloten geweest.
De reden voor deze afsluiting was een geschaarde aanhanger met een schoonmaakmachine waarvan een chemische schoonmaakstof in de tunnel was gaan lekken.

Omdat veel brandweereenheden op dat moment bezig waren met bluswerkzaamheden bij een grote brand in Hillegom, duurde het extra lang voordat de brandweer de chemische substantie kon opruimen.

juli 8, 2016

Vanaf dit weekend begint op Schiphol de jaarlijkse zomervakantie-uittocht. De luchthaven verwacht deze zomer voor het eerst meer dan 200.000 bezoekers per dag......

SCHIPHOL – Vanaf dit weekend begint op Schiphol de jaarlijkse zomervakantie-uittocht.

De luchthaven verwacht deze zomer voor het eerst meer dan 200.000 bezoekers per dag.

Schiphol zet onder meer extra personeel in om de zomerdrukte het hoofd te bieden, maar waarschuwt toch voor flinke wachtrijen bij het inchecken, de beveiligingspoortjes en de paspoortcontrole.

Passagiers wordt daarom aangeraden om op tijd naar Schiphol te komen.

juli 5, 2016

De Polderbaan van Schiphol is vanaf maandagmorgen een week dicht voor veegwerkzaamheden en regulier onderhoud.......

SCHIPHOL - De Polderbaan van Schiphol is vanaf maandagmorgen een week dicht voor veegwerkzaamheden en regulier onderhoud.

Daarna zal de baan tussen maandag 11 juli en zaterdag 16 juli, tussen 23.00 en 06.00 uur eveneens gesloten zijn.

Bij deze sluitingen zullen de andere banen vaker ingezet worden hetgeen kan leiden tot overlast voor de omwonenden.

Het gaat dan om de Zwanenburgbaan, de Buitenveldertbaan en de Kaagbaan.

Bron: hcnieuws.nl
 

juni 23, 2016

De Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft besloten dat Jos Nijhuis twee jaar langer aanblijft als president-directeur van Schiphol Group.....

SCHIPHOL - De Raad van Commissarissen van Schiphol Group heeft besloten dat Jos Nijhuis twee jaar langer aanblijft als president-directeur van Schiphol Group.

De verlenging gaat in per 1 januari 2017 en geldt tot 1 januari 2019.

Nijhuis bekleedt deze functie sinds 1 januari 2009 en heeft de afgelopen jaren met succes de ontwikkeling en transitie van de Schiphol Group vormgegeven.

mei 28, 2016

Als het aan Schiphol ligt komt er een extra vliegveld in de Haarlemmermeer......

SCHIPHOL – Als het aan Schiphol ligt komt er een extra vliegveld in de Haarlemmermeer.

Deze “dependance West” moet Schiphol-Centrum na 2030 ontlasten want de huidige locatie en Lelystad Airport kunnen de verwachte groei niet opvangen.

Schiphol wil nu uitbreiding met een tweede aankomst- en vertrekgebouw en een zevende baan.

Het ministerie van infrastructuur bevestigt dit toekomstscenario waarbij Schiphol-West zou moeten verrijzen tussen de snelwegen A4 en A5.

oktober 15, 2015

Schiphol is verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award.........

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol is door Britse zakenreizigers wederom verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award.
Het is de 26ste keer dat Schiphol de beste is in de categorie 'Best European Airport'.
Tussen Schiphol en Groot Brittannië gaan dagelijks 125 vluchten naar 26 luchthavens in de UK. Groot Brittannië was daarmee in 2014 de grootste bestemming vanuit Schiphol met 8,2 miljoen passagiers. Zakenreizigers uit Groot Brittannië vormen daarbinnen een zeer belangrijke doelgroep voor Mainport Schiphol.
 

oktober 9, 2015

Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft bij het College van Beroep bedrijfsleven haar klacht over machtsmisbruik van de Luchthaven Schiphol teruggenomen..... 

SCHIPHOL – Gebiedsontwikkelaar Chipshol heeft bij het College van Beroep bedrijfsleven haar klacht over machtsmisbruik van de Luchthaven Schiphol teruggenomen.

Autoriteit Consument & Markt wees die klacht in 2012 af, waarna Chipshol naar de rechtbank stapte.

Het College van Beroep bedrijfsleven liet donderdag weten het met de eerdere uitspraken van de Autoriteit Consument & Markt en de rechtbank eens te zijn.

oktober 2, 2015

De zeer dichte mist heeft vrijdagmorgen het vliegverkeer op Schiphol ernstig gehinderd. Hierdoor konden er minder vliegtuigen per uur landen en starten....
 

SCHIPHOL – De zeer dichte mist heeft vrijdagmorgen het vliegverkeer op Schiphol ernstig gehinderd.

Er was voor deze vrijdag wel mist voorspeld, maar de mist in het westen van Nederland was veel dichter dan verwacht.
Hierdoor konden er minder vliegtuigen per uur landen en starten.

Hierdoor ontstonden er forse vertragingen, waren diverse annuleringen en er moesten sommige toestellen zelfs uitwijken naar andere luchthavens.

Bron: Haarlems Dagblad
 

september 22, 2015

Een telefoonhoesje dat op een pistool leek, zorgde maandagavond voor veel ophef op de luchthaven Schiphol. De M-pier was daarbij geruime tijd onderzoeksgebied van de marechaussee......

SCHIPHOL – Een telefoonhoesje dat op een pistool leek, zorgde maandagavond voor veel ophef op de luchthaven Schiphol.

De M-pier was daarbij geruime tijd onderzoeksgebied van de marechaussee.

Volgens een woordvoerder van Schiphol zag een beveiligingsmedewerker het telefoonhoesje op de scanner voor een pistool aan en sloeg daarna alarm.

Alle reizigers op de M-pier moesten hierna opnieuw door de beveiligingsscanners, maar korte tijd later bleek dat er niet aan de hand was.

augustus 29, 2015

Zonder de verkoop in de winkeltak steeg de winst van Schiphol met één miljoen euro. Deze stabiele ontwikkeling is het gevolg van een verlaging van de luchthaventarieven met zeven procent, dat deels is gecompenseerd door meer vluchten.....

SCHIPHOL - Zonder de verkoop in de winkeltak steeg de winst van Schiphol met één miljoen euro.

Deze stabiele ontwikkeling is het gevolg van een verlaging van de luchthaventarieven met zeven procent, dat deels is gecompenseerd door meer vluchten.

Ook volgend jaar wil Schiphol de tarieven voor de luchtvaartmaatschappijen verlagen, zo kondigde directeur Jos Nijhuis vrijdag aan bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het aantal passagiers steeg met vijf procent tot 27 miljoen, maar die gaven minder uit in de winkels.

augustus 17, 2015

De Polderbaan bij Schiphol is vanaf vandaag tot en met dinsdag 25 augustus buiten gebruik voor groot onderhoud en werkzaamheden aan het lichtbesturingssysteem......

SCHIPHOL - De Polderbaan bij Schiphol is vanaf vandaag tot en met dinsdag 25 augustus buiten gebruik voor groot onderhoud en werkzaamheden aan het lichtbesturingssysteem.

Naar verwachting zal de luchthaven in deze periode vaker de Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan gaan gebruiken.

Dit heeft gevolgen voor het vliegverkeer en zal mogelijk zorgen voor meer geluidshinder bij de omwonenden van deze banen.

Voor de extra inzet van de andere banen is ontheffing aangevraagd en verleend.

augustus 12, 2015

De politie heeft zondagavond een 23-jarige man uit Hoofddorp aangehouden met een laserpen. Meerdere piloten hadden aangegeven last te hebben van de laserstralen......
 

SCHIPHOL - De politie heeft zondagavond een 23-jarige man uit Hoofddorp aangehouden met een laserpen.

Meerdere piloten hadden aangegeven last te hebben van de laserstralen.

De man kon na inzet van een politiehelikopter worden gepakt, maar werd dezelfde avond weer vrijgelaten.

Hij moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Op het schijnen met een laserpen naar vliegtuigen staat een celstraf van maximaal vijftien jaar.
 

augustus 12, 2015

Inwoners van Zwanenburg en Halfweg moeten in de week van 17 tot en met 25 augustus rekening houden met extra vliegtuiglawaai in de nachtelijke uren......

ZWANENBURG - Inwoners van Zwanenburg en Halfweg moeten in de week van 17 tot en met 25 augustus rekening houden met extra vliegtuiglawaai in de nachtelijke uren.

Schiphol zet in die periode de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan in voor nachtelijke vluchten, waar normaal gesproken de Polderbaan voor gebruikt wordt.

Het extra inzetten van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan (en ook de Buitenveldertbaan overdag) heeft te maken met groot onderhoud aan de Polderbaan, die daardoor buiten gebruik wordt gesteld.

augustus 11, 2015

Vanmorgen konden er geen treinen rijden van en naar Schiphol door een brandmelding. Reizigers liepen hierdoor vertraging van half uur tot een uur op.......
 

SCHIPHOL - Vanmorgen konden er geen treinen rijden van en naar Schiphol door een brandmelding.

Reizigers liepen hierdoor vertraging van half uur tot een uur op.

De brandweer ging op onderzoek uit, maar heeft niets kunnen vinden wat de brandlucht veroorzaakt.

Het treinverkeer moest omrijden en er reden enige tijd minder treinen.

Rond 11 uur was de verstoring verholpen.

Maandagavond lag het treinverkeer ook al enige tijd plat door een brandalarm.