MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Rick's Dondershow | 21:00 - 22:00
Share |

Content about Amsterdam

oktober 6, 2017

Minister-president Mark Rutte heeft voor vandaag een vlaginstructie gegeven in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.......

Minister-president Mark Rutte heeft voor vandaag een vlaginstructie gegeven in verband met het overlijden van burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam.

Die overleed gisteravond op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Op alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid is de vlag halfstok gehesen. Dat geldt ook voor de gemeenten en provincies.

De vlag hangt vandaag eveneens halfstok aan de ambtswoning van Van der Laan in Amsterdam.

september 16, 2017

Dinsdag 26 september wordt in Amsterdam de brug over de Singel, ter hoogte van de Oude Spiegelstraat en de Raamsteeg, officieel vernoemd naar Joes Kloppenburg........

Dinsdag 26 september wordt in Amsterdam de brug over de Singel, ter hoogte van de Oude Spiegelstraat en de Raamsteeg, officieel vernoemd naar Joes Kloppenburg.

De destijds 26-jarige zoon van Jan en Afra Kloppenburg uit Badhoevedorp werd op 17 augustus 1996 zwaar mishandeld, nadat hij het had opgenomen voor een zwerver die door een aantal agressieve jongeren in elkaar werd geslagen.
Joes ging erop af, riep Kappen Nou! maar moest dat met de dood bekopen. Hij overleed enkele uren na het incident in de Voetboogstraat in een ziekenhuis.

mei 25, 2017

Op 4 juli vindt de zevende editie plaats van het Amsterdamse Bos Golftoernooi.......

HAARLEMMERMEER – Op 4 juli vindt de zevende editie plaats van het Amsterdamse Bos Golftoernooi. Het toernooi is gericht op alle gemeenten rond het Amsterdamse Bos en kent een nieuw goed doel: De Nederlandse Hersenbank. Afgelopen week werden de eerste van 18 cirkels in het Amsterdamse Bos cirkels gemaaid voor de aanleg van een heuse 18 holes golfbaan. Tijdens het evenement is er ook een clinic onder leiding van een golf pro en het toernooi wordt culinair afgesloten.

maart 17, 2017

Woensdag hebben de schoolkinderen van Abbenes Jan Pieter Heije, “de weldoener van Abbenes”, weer herdacht.....

ABBENES - Woensdag hebben de schoolkinderen van Abbenes Jan Pieter Heije, “de weldoener van Abbenes”, weer herdacht.

De Amsterdammer Heije, dokter en schrijver van onder meer kinderliedjes, kreeg via zijn schoonfamilie een warme band met Abbenes. Hij trok zich het lot van de armen aan en verbeterde hun leefomstandigheden. Ook stichtte hij een school voor de kinderen.

Bij de herdenking dit jaar gingen de kinderen van basisschool De Tonnen naar het graf van de weldoener, waarna zij bij school een boom ter nagedachtenis van J.P. Heije plantten.

maart 17, 2017

Een 24-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is maandagavond aangehouden na een verkeersconflict in Amsterdam, waarbij hij een vuurwapen had getrokken.....

AMSTERDAM/ NIEUW-VENNEP - Een 24-jarige inwoner van Nieuw-Vennep is maandagavond aangehouden na een verkeersconflict in Amsterdam, waarbij hij een vuurwapen had getrokken.

Op de Cornelis Lelylaan ontstond ter hoogte van het station onenigheid tussen de Venneper en een Amsterdamse automobilist over een inhaalmanoeuvre.
Beide bestuurders stapten uit en raakten in gevecht.
De Venneper bedreigde de Amsterdammer daarbij met een vuurwapen dat hem uit handen werd geslagen. De man vluchtte en liet het vuurwapen op straat achter.

september 23, 2016

Komend weekeinde is er geen treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol......

SCHIPHOL-AMSTERDAM - Komend weekeinde is er geen treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol. ProRail werkt aan de bovenleiding van het spoor rond Schiphol.
Bovendien worden er betonnen liggers geplaatst boven het spoor bij Badhoevedorp voor een viaduct dat onderdeel wordt van de nieuwe snelweg A9.

De werkzaamheden beginnen in de nacht van vrijdag op zaterdag en duren tot maandagochtend 05.00 uur. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd, die kan oplopen tot een half uur.

mei 21, 2013

Dinsdag 21 mei organiseert de Statenfractie van de PvdA Noord-Holland een debat over Schiphol, dat zal plaatsvinden in de Van Eesterenzaal in Amsterdam Nieuw-West......

SCHIPHOL - Dinsdag 21 mei organiseert de Statenfractie van de PvdA Noord-Holland een debat over Schiphol, dat zal plaatsvinden in de Van Eesterenzaal in Amsterdam Nieuw-West.
Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangekondigd de groeibeperkingen voor Schiphol te willen wegnemen.
Dit voornemen levert, naast kansen voor economische ontwikkeling, ook dilemma’s op voor de regio met betrekking tot het milieu, woningbouw, overlast etc.