MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about Air France-KLM

mei 11, 2018

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog......

Een Boeing 787 Dreamliner van KLM, die vloog van Schiphol naar de Chinese hoofdstad Beijing, is woensdag 9 mei omgekeerd toen het toestel ter hoogte van Estland vloog.

Dat blijkt uit beelden van de website Flightradar24.com. De gezagvoerder van vlucht KL 897 was onwel geworden.

Volgens de KLM was de vlieger wel in staat terug te keren naar Schiphol. De vlucht werd geannuleerd en de reizigers konden met een ander toestel alsnog naar Beijing reizen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl
 

mei 10, 2018

Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.....

AMSTELVEEN - Om de onrust bij luchtvaartcombinatie Air-France-KLM, en dan vooral bij de Franse tak van het bedrijf, weg te nemen zou de structuur van het moederbedrijf weer als vanouds moeten zijn.
Bronnen rondom KLM zeggen de aanstelling van een co-topman van KLM-huize, zoals eerder het geval was, een goed idee te vinden.

mei 9, 2018

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM........

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM, zegt minister Hoekstra van Financiën. Hij benadrukt dat de staat geen aandelen in de holding gaat kopen om de Nederlandse belangen veilig te stellen. Zijn voorganger Dijsselbloem toonde zich in het najaar van 2015 wel bereid zo nodig tijdelijk bij te springen. Het concern verloor maandag een tiende van zijn waarde door het opstappen van topman Janaillac en het loonconflict bij Air France. Hoekstra spreekt van een zorgelijke situatie en gaat vrijdag met zijn Franse ambtgenoot praten.

april 25, 2018

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM.........

De stakingen die momenteel bij Air France aan de lopende band plaatsvinden, hebben volgens topman Pieter Elbers van KLM desastreuze gevolgen voor moederbedrijf Air France-KLM. Hij wijst onder meer op de klantwaardering, de financiën en de reputatie van het concern.Medewerkers van Air France legden in hun roep om meer loon al elf keer het werk neer. De acties zorgden inmiddels voor een kostenpost van bijna 300 miljoen euro. Topman Jean-Marc Janaillac maakte recent bekend zijn lot te verbinden aan een stemming onder het personeel van Air France over plannen voor een loonsverhoging.

april 11, 2018

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen...........

Air France-KLM heeft interesse om met EasyJet en een investeringsmaatschappij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia over te nemen, zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. Air France-KLM zegt dat er geen bod is gedaan. In totaal zouden drie belangstellenden zich bij de bewindvoerder van Alitalia gemeld hebben. Een andere zou Lufthansa zijn en wie de derde is, is niet bekend. Alitalia ging vorig jaar failliet, toen grootaandeelhouder Etihad Airways zich terugtrok nadat het personeel zich had uitgesproken tegen een saneringsplan.

april 11, 2018

De zeven stakingsdagen bij Air France in februari en maart hebben Air France-KLM volgens de directie al 170 miljoen euro gekost.......

De zeven stakingsdagen bij Air France in februari en maart hebben Air France-KLM volgens de directie al 170 miljoen euro gekost. Piloten, cabinepersoneel en grondmedewerkers van Air France staken omdat ze willen meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten bij de luchtvaartmaatschappij. De vakbond eist een loonsverhoging van zes procent. Air France vindt dat te veel en wil de winst die wordt gemaakt investeren in nieuwe vliegtuigen en andere zaken die de klanttevredenheid ten goede komen. De vakbond heeft nog acties op het programma staan voor 17, 18, 23 en 24 april.

april 4, 2018

De vliegtuigen die donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.....

De vliegtuigen die vorige week donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.

De KLM-Boeing maakte een doorstart op de Zwanenburgbaan, waardoor hij te dicht bij het opstijgende Transavia-toestel kwam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte op Twitter melding van een “ernstig incident”.

De 2 vliegtuigen, die nagenoeg op dezelfde hoogte vlogen, maakten scherpe bochten van elkaar af, om een botsing te voorkomen. De horizontale afstand tussen de toestellen was ongeveer een kilometer.

januari 26, 2018

KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou.....

SCHIPHOL/MOSKOU - KLM vliegt komende zomer tijdelijk vaker van Amsterdam naar Moskou. Tijdens het hoogseizoen, van 7 juli tot 2 september, vliegt de maatschappij drie in plaats van twee keer per dag naar de Russische hoofdstad.

KLM voert de extra dagelijkse ochtendvlucht uit met een Boeing 737-700.
De overige twee vluchten worden met Boeing 737-800’s uitgevoerd.
 

januari 20, 2018

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen......

De rechtbank heeft een Noorse vrouw een gevangenisstraf van drie maanden opgelegd. De Noorse was dronken en onder invloed van medicijnen.

Zij werd tijdens een KLM-vlucht van Schiphol naar Panama onhandelbaar en gaf de stewardess een vuistslag in het gezicht.

De geslagen stewardess heeft nachtmerries en heeft in haar loopbaan van 26 jaar nog nooit zoiets meegemaakt.

De rechter liet duidelijk weten dat de veiligheid in een vliegtuig vooropstaat. De vrouw mag pas na het uitzitten van haar straf terug naar Noorwegen.

januari 6, 2018

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen......

Een deel van het KLM-cabinepersoneel gaat op maandag 8 januari 24 uur staken. Onderhandelingen over een nieuwe cao tussen KLM en FNV zijn stukgelopen.

Het KLM-personeel hekelt de maatregel om op verre vluchten met één steward of stewardess minder te vliegen.
Alternatieve besparingsmaatregen om dat te voorkomen zijn nog niet gevonden.

Volgens FNV zullen er minder, of zelfs geen KLM-vluchten van Schiphol vertrekken. KLM probeert de staking te voorkomen, maar denkt bij acties vrijwel alle vluchten uit te kunnen voeren.

december 5, 2017

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.....

De grootste vakbond van het cabinepersoneel, VNC, doet vooralsnog niet mee met de geplande staking van KLM op 8 januari.

VNC wacht eerst de onderhandelingen met KLM over de nieuwe cao af. De staking werd gisteren aangekondigd door de FNV.

Die protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 4, 2017

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws........

Een deel van het cabinepersoneel van KLM legt op maandag 8 januari voor 24 uur het werk neer. Dat meldt NH Nieuws.

Het zou voor het eerst in de 98-jarige geschiedenis van KLM zijn dat het cabinepersoneel een hele dag staakt.

FNV protesteert daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij, ruim een jaar geleden, om op een deel van de verre vluchten met een steward of stewardess minder te vliegen.

december 1, 2017

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP......

Over capaciteitsgroei op Schiphol in de komende jaren moet een volwassen discussie mogelijk zijn. Dat zegt topman Pieter Elbers van KLM in een gesprek met het ANP.

Zoals het er nu uitziet bereikt de luchthaven uiterlijk volgend jaar zijn maximale aantal vluchten.

In 2008 werd met alle betrokkenen afgesproken dat Schiphol in de jaren tot en met 2020 zou groeien tot maximaal 500.000 starts en landingen.

Dat plafond wordt mogelijk al dit jaar bereikt en anders in 2018. Dit zou betekenen dat de luchthaven voor minstens twee jaar ‘op slot’ gaat.

november 20, 2017

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice. De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.......

Een Boeing 777-300 van KLM is maandagochtend tijdens een vlucht van Kaapstad naar Schiphol uitgeweken naar Nice.

De piloten kregen een brandmelding uit het ruim en besloten zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde luchthaven te vliegen.

Het toestel was al ruim negen uur onderweg toen de piloten de brandmelding kregen.

Daarop besloten zij zo snel mogelijk uit te wijken.

De Boeing vloog op dat moment boven de Middellandse Zee. De piloten zetten het toestel veilig op de luchthaven van Nice aan de grond. Na inspectie bleek sprake te zijn van vals alarm.

november 9, 2017

Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald........

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald. Dit kwam door een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen, de vliegtuigen zaten ondanks een groeiend stoelaanbod een stuk voller dan een jaar eerder. Ook hielp de lagere brandstofrekening mee. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in het derde kwartaal 27,9 miljoen passagiers, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging afgezien van wisselkoerseffecten eveneens met 5 procent omhoog naar 7,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 552 miljoen euro.

november 8, 2017

Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen........

SCHIPHOL - Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen. Toch werd zijn zaak woensdagavond in het programma Zembla besproken. Hij riskeert daarmee dat KLM de drie ton ontslagvergoeding terug gaat vragen. De problematiek is niet nieuw, er wordt al lang wordt onderzoek gedaan naar oliehoudende stoffen die via het luchtsysteem in het toestel komen. Met name piloten kwamen met klachten. Ondanks vele internationale onderzoeken is er nog steeds geen sluitend bewijs voor deze ziekte.

oktober 23, 2017

KLM heeft een akkoord bereikt over de pensioenafspraken voor het vliegend personeel. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig 194 miljoen euro uit.......

KLM heeft een akkoord bereikt over de pensioenafspraken voor het vliegend personeel. Hiervoor trekt de luchtvaartmaatschappij als onderdeel van een deal met pilotenbond VNV eenmalig 194 miljoen euro uit.

Er werd al sinds 2015 onderhandeld over de pensioenen. Inzet van KLM was om de jaarlijkse pensioenbijdragen voorspelbaarder en in die zin ook minder risicovol te maken.

In de voorbije jaren dreigde VNV meerdere keren met acties. Eerder waren al afspraken gemaakt over het verhogen van de pensioenleeftijd van de piloten.

oktober 21, 2017

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.......

Zaterdag 28 oktober voert KLM voor de allerlaatste keer een vlucht uit met een Fokker-vliegtuig. Met de Fokker 70 wordt dan van Londen naar Amsterdam gevlogen.

Daarmee is de cirkel rond, want de allereerste KLM-vlucht met een Fokker was op 15 september 1920 van Amsterdam naar Londen.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij stelt eind oktober de laatste Fokker 70 buiten dienst. De laatste vlucht arriveert om half 9 vanuit Londen Heathrow op Schiphol.

september 14, 2017

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.....

KLM roept het cabinepersoneel dat is aangesloten bij vakbond VNC, af te zien van de stakingsplannen komende vrijdag.

De storm van woensdag schopte de dienstverlening van KLM danig in de war, met vertragingen en annuleringen tot gevolg.

Het is KLM er alles aan gelegen om de dienstverlening weer volledig volgens de planning te krijgen. Eventuele acties zouden tot verdere vertragingen kunnen leiden.

juli 28, 2017

Air France-KLM heeft het afgelopen kwartaal een winst behaald van 367 miljoen euro.....

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft het afgelopen kwartaal een winst behaald van 367 miljoen euro.
Dat is ongeveer negen keer zo veel als een jaar geleden, toen de luchtvaartmaatschappij 41 miljoen winst boekte.

De omzet nam met ruim 6 procent toe.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij heeft de groeiende winst en omzet vooral te danken aan een forse toename van het aantal passagiers.

In april, mei en juni van dit jaar reisden 26 miljoen mensen met Air France-KLM en dat is s 7,5 procent meer dan vorig jaar.

Bron: nos.nl
 

juli 25, 2017

Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van de KLM, Jan-Willem van Dijk, wordt KLM de komende jaren beknot in haar investeringen door Franse afspraken......

SCHIPHOL – Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van de KLM, Jan-Willem van Dijk, wordt KLM de komende jaren beknot in haar investeringen door Franse afspraken.

KLM investeert de komende jaren een miljard euro in de vloot en dat zou betekenen dat Air France twee miljard op tafel moet leggen voor uitbreiding.

Dat geld is er niet, waardoor KLM het risico loopt dat bestelde vliegtuigen straks in Parijs landen in plaats op Schiphol.

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

mei 18, 2017

Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM.....

SCHIPHOL - Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM. Hij deed zijn uitspraak in reactie op een vraag van Bob van der Wal, voorzitter van de vakbond voor hoger KLM-personeel. Die wilde weten of de huidige groei van KLM mogelijk wordt afgeremd om de kloof in winstgevendheid tussen Air France en KLM te dichten. Dat zou dan gebeuren via ‘Boost’, de dochtermaatschappij voor langeafstandsvluchten die later dit jaar van start moet gaan.

april 25, 2017

De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.......

SCHIPHOL – De vele wachtrijen van passagiers op Schiphol zijn volgens operationeel KLM- directeur René de Groot het gevolg van wanbeleid.

Ongebreidelde groei, marketingbonussen en een gebrek aan investeringen zorgen ervoor dat reizigers nu geregeld urenlang in de rij staan.

Volgens De Groot en andere topmensen op de luchthaven, heeft Schiphol de verkeerde keuzes gemaakt en is nagelaten te investeren in de juiste aanpassing van de infrastructuur.

Bron: haarlemsdagblad.nl