MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Nice and Slow | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Abbenes

november 27, 2017

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond half 10 gealarmeerd voor een omgevallen bietenrooier in een sloot. Een treinmachinist schakelde de hulpdiensten in toen hij in het voorbij rijden het landbouwvoertuig nabij de Dr. Heijelaan in Abbenes zag liggen.......

De hulpdiensten zijn zondagochtend rond half 10 gealarmeerd voor een omgevallen bietenrooier in een sloot. Een treinmachinist schakelde de hulpdiensten in toen hij in het voorbij rijden het landbouwvoertuig nabij de Dr. Heijelaan in Abbenes zag liggen.

Meerdere hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter, werden naar de locatie in het weiland gedirigeerd. De traumahelikopter kon in de nabijheid landen.

De bemanning constateerde vervolgens dat er geen gewonden bij het ongeval waren gevallen.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 7, 2017

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november vindt in het Praatpunt aan de Hoofdweg 1730 in Abbenes voor de eerste keer het Fashion Event Abbenes plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Melissa Backer Verkerk.......

Vrijdag 10 en zaterdag 11 november vindt in het Praatpunt aan de Hoofdweg 1730 in Abbenes voor de eerste keer het Fashion Event Abbenes plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Melissa Backer Verkerk.

Tijdens de mode-party worden uiteenlopende merken gepresenteerd. Zo is er merk baby- en kinderkleding, dameskleding, zijn er tassen, sjaals en portemonnees.

Ook is er aandacht voor make up en uiterlijke verzorging, badkleding, badtextiel en beddengoed.

oktober 27, 2017

Afgelopen woensdag 25 oktober ontving voetbalster Renate Jansen de versierselen behorende bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau. De international uit Abbenes maakte deel uit van de selectie die deze zomer in eigen land Europees Kampioen werd........

Afgelopen woensdag 25 oktober ontving voetbalster Renate Jansen de versierselen behorende bij het Ridderschap in de Orde van Oranje Nassau. De international uit Abbenes maakte deel uit van de selectie die deze zomer in eigen land Europees Kampioen werd.

Ook al haar ploeggenoten werden geridderd. Dat gebeurde tijdens een huldiging in aanwezigheid van premier Mark Rutte en demissionair minister Edith Schippers van sport.
De groep voetbalsters ging ook op bezoek bij koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde.

september 1, 2017

Er komt geen windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid. Woensdag verwierp de Raad van State het hoger beroep van de Stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid en de gemeente Haarlemmermeer......

Er komt geen windmolenpark in Haarlemmermeer-Zuid.

Woensdag verwierp de Raad van State het hoger beroep van de Stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid en de gemeente Haarlemmermeer.

De Raad is het eens met de weigering van de provincie Noord-Holland om tien windturbines van 150 meter hoogte bij Abbenes te plaatsen.

augustus 14, 2017

Renate werd zondagmiddag met een open auto vanaf het dorpshuis door het polderdorp rondgereden, waarna zij bij de kantine van SV Abbenes door vele fans werden gefeliciteerd.......

ABBENES – Zondag werd in Abbenes Europees voetbalkampioene Renate Jansen gehuldigd.

Renate werd met een open auto vanaf het dorpshuis door het polderdorp rondgereden, waarna zij bij de kantine van SV Abbenes door vele fans werden gefeliciteerd.

Bij SV Abbenes voetbalde Jansen tot haar vijftiende en vorig jaar werd ze daar ook al gehuldigd nadat ze met FC Twente landskampioen was geworden.

Vorige week zondag werd zij met de Oranje Leeuwinnen Europees kampioen.

Bron: Haarlems Dagblad
 

augustus 7, 2017

Na de 4-2 overwinning van de oranje leeuwinnen wordt in het bijzonder ook in Abbenes feest gevierd. Oranjevoetbalster Renate Jansen komt uit Abbenes, waar men zondag in het dorpshuis de zinderende finale meebeleefde.......

ABBENES – Na de 4-2 overwinning van de oranje leeuwinnen wordt in het bijzonder ook in Abbenes feest gevierd. 

Oranjevoetbalster Renate Jansen komt uit Abbenes, waar men zondag in het dorpshuis de zinderende finale meebeleefde.

Op vijfjarige leeftijd begon Renate met voetballen bij SV Abbenes, waar ze onder andere haar oom en haar vader als trainers had. Na zeven seizoenen bij ADO Den Haag te hebben gevoetbald, speelt ze nu bij FC Twente.

augustus 4, 2017

Heel Abbenes leeft momenteel mee met de voetbalsters van Oranje die zondag in de finale staan van EK Vrouwenvoetbal. De leeuwinnen spelen dan tegen Denemarken.......

ABBENES - Heel Abbenes leeft momenteel mee met de voetbalsters van Oranje die zondag in de finale staan van EK Vrouwenvoetbal. De leeuwinnen spelen dan tegen Denemarken.

Niet alleen omdat zij voor het Nederlands elftal zijn, maar ook omdat oranjevoetbalster Renate Jansen uit Abbenes komt.

Om deze reden gooit het dorpshuis in Abbenes bij de finale van zondagmiddag de deuren open, zodat alle dorpsbewoners de verrichtingen van het elftal en “hun Renate” op een groot scherm kunnen volgen.

juli 18, 2017

De 77-jarige man uit Hillegom reed in in Abbenes in een groepje wielrenners en werd door een passerende vuilniswagen aangereden nadat hij ten val was gekomen.......

ABBENES - Op de Hoofdweg in Abbenes heeft dinsdagochtend een dodelijk ongeval met een wielrenner plaatsgevonden.

De 77-jarige man uit Hillegom reed in een groepje wielrenners en werd door een passerende vuilniswagen aangereden nadat hij ten val was gekomen.

Meerdere hulpdiensten waren opgeroepen om hulp te bieden, maar de wielrenner bleek ter plaatse te zijn overleden.

De overige wielrenners zijn opgevangen en de chauffeur van de vuilniswagen is volgens de standaardprocedure aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht.

juli 14, 2017

Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.....

RIJSENHOUT - Op zaterdag 15 juli bezoekt burgemeester Theo Weterings mevrouw Ariaantje Rus-Steenwijk om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.

Ariaantje Steenwijk ging op 16-jarige leeftijd werken bij het boerenbedrijf van de familie Rus aan de Rijnlanderweg in Nieuw-Vennep. Zij was daar inwonend en zorgde voor het gezin. In de weekenden ging zij één dag naar haar ouderlijk huis aan de Kaagweg in Abbenes.

In de loop der tijd kreeg Mevrouw Rus verkering met Jaap, de jongste van de 3 boerenzonen. Zij trouwden en kregen 5 kinderen.
 

juni 7, 2017

Zaterdag 10 juni zal in Abbenes de jaarlijkse rommelmarkt van de Protestantse Gemeente Abbenes plaatsvinden......

ABBENES - Zaterdag 10 juni zal in Abbenes de jaarlijkse rommelmarkt van de Protestantse Gemeente Abbenes plaatsvinden.

Van 09.00 tot 16.00 uur kan men op de markt naast de kerk terecht voor speelgoed, boeken, curiosa en nog veel meer.

De opbrengst van deze rommelmarkt is bestemd voor de kerk en drie goede doelen.

Dit zijn de Stichting Hoop voor Albanië, de Stichting Duchênne en de zwemgroep De Spetters van Stichting De Aanloop.

Verder is er voor kinderen een springkussen en kan men prijzen winnen bij het Rad van Avontuur.
 

mei 22, 2017

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg. Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen......

ABBENES -De politie heeft zondagavond onderzoek gedaan naar een vuurwapen in Abbenes.

Er kwam bij de politie een melding binnen van een man met een automatisch vuurwapen op de carpoolplek op de Lisserweg.

Agenten van drie verschillende korpsen gingen op de aangewezen locatie een kijkje nemen.

Na de omgeving afgezocht te hebben konden de agenten uiteindelijk een man aanhouden op een boerderij in de buurt van de carpoolplaats.

Toen de man het wapen in de boerderij aanwees, bleek het hier om een nepwapen te gaan.

maart 17, 2017

Woensdag hebben de schoolkinderen van Abbenes Jan Pieter Heije, “de weldoener van Abbenes”, weer herdacht.....

ABBENES - Woensdag hebben de schoolkinderen van Abbenes Jan Pieter Heije, “de weldoener van Abbenes”, weer herdacht.

De Amsterdammer Heije, dokter en schrijver van onder meer kinderliedjes, kreeg via zijn schoonfamilie een warme band met Abbenes. Hij trok zich het lot van de armen aan en verbeterde hun leefomstandigheden. Ook stichtte hij een school voor de kinderen.

Bij de herdenking dit jaar gingen de kinderen van basisschool De Tonnen naar het graf van de weldoener, waarna zij bij school een boom ter nagedachtenis van J.P. Heije plantten.

februari 23, 2017

Op vrijdag en zaterdag 10 en 11 maart doet Sportvereniging Abbenes mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland........

ABBENES - Op vrijdag en zaterdag 10 en 11 maart doet Sportvereniging Abbenes mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen om verschillende klussen op het verenigingsterrein te klaren. Op vrijdag worden de serre, keuken en bar van het clubgebouw en het meubilair van tennisbaan en terras grondig schoongemaakt. Op zaterdag wordt een aantal onderdelen van het clubhuis van nieuwe verf voorzien en krijgt de tuin een voorjaarsschoonmaak. Materiaal en gereedschap worden door de vereniging ter beschikking gesteld.

december 9, 2016

Oranje Evenementen Vereniging Abbenes organiseert op zaterdag 10 december weer de traditionele kerstmarkt in Abbenes. Dit jaar weer op dezelfde locatie als vorig jaar.....
 

ABBENES - Oranje Evenementen Vereniging Abbenes organiseert op zaterdag 10 december weer de traditionele kerstmarkt in Abbenes.

Dit jaar weer op dezelfde locatie als vorig jaar.

Werd de kerstmarkt voorheen altijd op het kerkplein naast de kerk gehouden, vorig jaar werd de kerstmarkt als proef op het eigen

MFT-terrein van de evenementenvereniging aan de Van Voorstlaan gehouden. En dat is de organisatie zo goed bevallen dat er besloten is om ook dit jaar het MFT te gebruiken.

december 3, 2016

Het multifunctioneel terrein aan de Van Voorstlaan in Abbenes is zaterdag 10 december weer het toneel van de jaarlijkse kerstmarkt.....

ABBENES - Het multifunctioneel terrein aan de Van Voorstlaan in Abbenes is zaterdag 10 december weer het toneel van de jaarlijkse kerstmarkt.

Ook dit jaar rijdt bij de kerstmarkt een arrenslee door Abbenes waarop men een gratis ritje door het dorp kan maken.

De kerstmarkt telt zo’n 22 kraampjes met diverse kerstspullen, erwtensoep en glühwein.

Daarnaast kunnen kinderen een winterstormbaan bedwingen of op de foto gaan met een echte kerstman.

De kerstmarkt is geopend van 16.00 tot 20.00 uur.

Bron: haarlemsdagblad.nl

december 1, 2016

De dorpsraad van Abbenes is bang dat de nieuwe speelplaats aan Greveling de komende maanden een modderpoel blijft............

ABBENES - De dorpsraad van Abbenes is bang dat de nieuwe speelplaats aan Greveling de komende maanden een modderpoel blijft. Gras wordt pas in het voorjaar ingezaaid en daarna zou de speelplaats acht weken niet betreden mogen worden. De dorpsraad opteert voor een rubberen ondergrond, wat ook goedkoper zal zijn in het onderhoud.Een gemeentewoordvoerder kan nog niet zeggen of het idee van de dorpsraad een kans maakt omdat de dorpsraad de vragen pas kortgeleden heeft gesteld.

september 16, 2016

Vrijdagmorgen is een automobilist overleden bij ongeval op de Hoofdweg in Abbenes.....

ABBENES – Vrijdagmorgen is een automobilist overleden bij ongeval op de Hoofdweg in Abbenes.

Het ongeval vond rond half zes plaats op de Hoofdweg Westzijde, bij op- en afrit van de A44 en de Kaag.

De auto van de man had eerst een boom geraakt, waarna de wagen op zijn dak in het water kwam.

Nadat de brandweer de automobilist uit de auto had gehaald, was de man, ondanks een langdurige reanimatie en inzet van een traumateam, niet meer te redden.

De politie zal de toedracht van het ongeval nog nader onderzoeken.
 

augustus 9, 2016

De provincie Noord-Holland wil opnieuw de komst van een windmolenpark met tien turbines bij Abbenes tegenhouden......

ABBENES - De provincie Noord-Holland wil opnieuw de komst van een windmolenpark met tien turbines bij Abbenes tegenhouden.

Van de 17 bij de provincie ingediende plannen voor windenergie op land zijn er slechts zes voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland.

De andere elf, waaronder Haarlemmermeer-Zuid, zouden niet aan de eisen op het gebied van ruimtelijke ordening voldoen.

Zij kunnen tot half september tijd een bezwaarschrift in dienen.

Het is niet duidelijk of Stichting Windpark Haarlemmermeer-Zuid dat ook gaat doen.

maart 15, 2016

Woensdagmorgen zal in Abbens een herdenking plaatsvinden van de geboortedag van Abbenesser Jan Pieter Heije......

ABBENES – Woensdagmorgen zal in Abbens een herdenking plaatsvinden van de geboortedag van Abbenesser Jan Pieter Heije.

Behalve als dichter, van zijn hand kwamen onder meer: De Zilvervloot, Karretje op de zandweg, Zie de maan schijnt door de bomen, stond hij als arts ook aan de wieg van de verpleegstersopleiding.

Verder was hij begaan met de allerarmsten en heeft hij veel gedaan voor Abbenes.

Ieder jaar vindt rond zijn geboortedag een herdenking plaats waarbij basisschoolleerlingen liedjes van hem zingen.

maart 12, 2016

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water onthult maandag 14 maart samen met initiatiefnemer Anton Zekveld twee gedenkplaatjes in Abbenes......

ABBENES - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water onthult maandag 14 maart samen met initiatiefnemer Anton Zekveld twee gedenkplaatjes in Abbenes.

Dit betreft de bankjes op het plein naast de kerk in Abbenes bij de Dr. J.P. Heijelaan.

Met deze gedenkplaatsjes wil men twee vooraanstaande inwoners van het dorp eren.

Dit zijn kinderboekenschrijfster Dirkje van de Spiegel en hoofdonderwijzer Pieter Boekel.

februari 13, 2016

Er gaat een streep door twee bouwplannen in Abbenes. Het ene plan is woningbouw in het gebied tussen de Hoofdweg-westzijde en Tonnekamp en is afgekeurd vanwege vliegtuiglawaai......

ABBENES - Er gaat een streep door twee bouwplannen in Abbenes. Het ene plan is woningbouw in het gebied tussen de Hoofdweg-westzijde en Tonnekamp en is afgekeurd vanwege vliegtuiglawaai.

Het andere plan gaat over de bouw van twee woningen op de grond bij Kalverlaantje en Langerak en is afgekeurd omdat het nog niet concreet genoeg is.

Dat allemaal is gebleken uit het nieuwe bestemmingsplan voor Abbenes van de gemeente Haarlemmermeer.

Bron: Haarlemsdagblad.nl  

januari 30, 2016

Basisschool De Tonne in Abbenes verandert na de zomervakantie in een integraal kindcentrum......

ABBENES - Basisschool De Tonne in Abbenes verandert na de zomervakantie in een integraal kindcentrum.

Hierbij wordt in samenwerking met kinderopvang Babino dan de opvang gerealiseerd voor kinderen van 0 tot 13 jaar oud.

De christelijke basisschool De Tonne, ooit begonnen als de Mr. Pieter Boekelschool, werd 5 jaar geleden compleet gerenoveerd.

Aangezien de school nu nog maar 57 leerlingen heeft, staat momenteel een deel van het gebouw leeg.

Bron: Witte Weekblad
 

december 11, 2015

De Oranje Evenementen Vereniging Abbenes houdt zaterdag 12 december een kerstmarkt.....
 

De Oranje Evenementen Vereniging Abbenes houdt zaterdag 12 december een kerstmarkt.

Bezoekers kunnen hier van 16.00 uur ’s middags tot 20.00 uur ’s avonds terecht.

Dit jaar is voor een locatie gekozen op het eigen terrein van de vereniging aan de Van Voorstlaan.

Tijdens de kerstmarkt is er ondermeer glühwein en erwtensoep verkrijgbaar. Verder is er een Kerstman met arrenslee, waarbij men ook een ritje of foto kan maken.

november 10, 2015

Zondagmorgen is vanuit een schuur aan de Dr. Heijelaan in Abbenes een cirkelzaag gestolen.....

Zondagmorgen is vanuit een schuur aan de Dr. Heijelaan in Abbenes een cirkelzaag gestolen.

Al snel na de melding van deze diefstal konden agenten in de omgeving een verdachte man aanhouden. De cirkelzaag zelf is echter nog spoorloos.

Het gaat om een groene en zilvergrijze zaag van het merk Festo. Mensen die deze cirkelzaag ergens gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie, via het telefoonnummer: 0900-8844.