MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Workshops MeerRadio nu ook in Amsterdam in de lucht!

Foto: MeerRadio

De workshops voor jongeren van MeerRadio breiden uit naar Amsterdam. Twee onderwijsinstellingen uit de hoofdstad bieden hun leerlingen workshops aan: Moll Huiswerkbegeleiding en Kopklas Amsterdam. Voor de workshop komen de Amsterdamse scholieren naar de MeerRadio-studio in Hoofddorp.

De deelnemende leerlingen krijgen een voorbereidende les op school. Daarna maken ze onder deskundige begeleiding een eigen nieuwsuitzending, samen met een echte radiotechnicus.
De uitzending is vervolgens via http://www.meerradio.nl/educatie wereldwijd te beluisteren.

Amsterdams accent
De uitbreiding naar Amsterdam is een gevolg van het succes van de workshops die voor scholen in Haarlemmermeer in samenwerking met Pier K worden aangeboden.
“Kunnen jullie ook een workshop maken die op onze leerlingen is toegesneden?”, vroegen Moll en Kopklas Amsterdam aan projectleiders Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen. “Natuurlijk kan dat,” zeiden zij. En zo ontstond de workshop Maak je eigen nieuwsprogramma. “Als het ware met een Amsterdams accent,” zegt Moreen Pattiruhu. “En rekening houdend met de betreffende leerlingen, die slim zat zijn, maar dat niet altijd goed kunnen laten zien omdat ze de Nederlandse taal soms lastig vinden.”

Kopklas Amsterdam en Moll Huiswerkbegeleiding
De Kopklas Amsterdam maakt deel uit van AMOS (Amsterdamse Oecumenische Scholen-groep). AMOS en de gemeente Amsterdam (DMO) werken samen om de leerachterstanden in de stad te minimaliseren. De Kopklas is voor kinderen die na groep 8 lager zouden uitstromen dan gezien hun capaciteiten mag worden verwacht. In de Kopklas werken de gemotiveerde leerlingen een jaar lang intensief aan het wegwerken van hun taalachterstand. De leerlingen van de Kopklas zijn meestal meertalig.
Moll Huiswerkbege¬leiding is een sociale onderneming die sinds 2006 met huiswerkbegeleiding, privé-les en trainingen werkt aan de bevordering van gelijke kansen voor alle in het Nederlandse onderwijs.

Bestuur MeerRadio dik tevreden
“De samenwerking op educatief gebied met Bram en Moreen verloopt erg goed,” zegt de bestuursvoorzitter van MeerRadio, Hein Jaarsma. “Wat wij ook op prijs stellen is dat onze vrijwilligers met veel plezier participeren in het begeleiden van al die scholieren. De uitbreiding naar Amsterdam is natuurlijk fantastisch nieuws. MeerRadio staat ook wat dit betreft steeds beter op de kaart. En: volgens mij zitten er meer regionale uitbreidingen van ons workshop-aanbod aan te komen. Het is een echte succesformule, waarmee wij natuurlijk dik tevreden zijn.”

Meer informatie over educatie-activiteiten van MeerRadio: http://www.meerradio.nl/educatie