MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Rick's Dondershow | 21:00 - 22:00
Share |

Klippeholm wint Zilveren MeerRadio Microfoon

Wethouder John Nederstigt reikt de eerste prijs uit (foto: Blue-Sky/Jan Aukes)

Op dinsdag 16 mei 2017 hebben wethouder Onderwijs John Nederstigt en Pier K-directeur Monika van der Ent in de studio van MeerRadio in Hoofddorp de prijzen uitgereikt aan de winnaars van “Maak nieuws bij MeerRadio”.
Groep 7a van RK Basisschool Klippeholm uit Hoofddorp heeft in het seizoen 2016/2017 de allerbeste eigen nieuwsuitzending gemaakt. Dat heeft de officiële jury vastgesteld na het beluisteren van alle gemaakte programma’s. 
Groep 8 van Daltonschool Het Palet uit Nieuw-Vennep pakte de tweede prijs. En groep 6/7/8J van Montessorischool De Boog, ook uit Nieuw-Vennep, eindigde op een eervolle derde plek.
De workshop “Maak nieuws bij MeerRadio” is een co-productie van MeerRadio en Pier K en is bedoeld om basisschoolleerlingen te leren hoe je nieuwsuitzendingen voor radio moet maken.
Leerlingen van de bovenbouw leerden hierbij hoe je nieuwsberichten moet schrijven en hoe je ze moet voorlezen.
Verder leerden zij wat er komt kijken bij een interview en hoe de techniek bij radiomaken werkt.

WORKSHOP BOEKEN VOOR HET NIEUWE SCHOOLJAAR
Basisscholen kunnen Maak nieuws bij MeerRadio voor de periode 2017/2018 boeken bij Pier K of via de website http://www.kunstencultuuropschool.nl/activiteiten/detail/q/id/3273/titel....
Direct inschrijven (vol is vol!) kan tijdens de speeddates (voorheen: onderwijsmarkt) op woensdagmiddeg 12 april a.s. in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

De lessenserie Maak nieuws bij MeerRadio is opgenomen in het reguliere aanbod voor het Primair Onderwijs van Pier K voor het komende schooljaar.
Meer informatie op www.meerradio.nl/educatie